|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
ok poczytalam na Dukanowej stronie. On tam pisze ze mleko jest bardzo kaloryczne, litr pelnego mleka zawiera 650kcal, co pokrywa calodzienne zuzycie energetyczne osoby o siedzacym trybie. Oczywiscie wersje odltuszczone zawieraja mniej kalorii ale nadal sa kaloryczne. Zawiera duzo cholesterolu i cukier - laktoza.
Zaleca jedna szklanke dziennie mleka odluszczonego, ale w przypadku zastojow nalezy je odstawic.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzieki Wiolqin !!!!! wiec jest to prawa, ze nie mozna naduzywac mleka . KONIEC ZEGNAJ BIALE SZALENSTWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!: mad:
#2463 | ||
Rozeznanie
|
Witam serdecznie wszystkich
![]() Piekny dzien dzis mamy, ptaszkow swiergotu brak jedynie ![]() Cytat:
![]() Wracaj na Jasną Stronę Mocy i nie grzesz wiecej ![]() Po ostatnich dolach i perturbacjach uczuciowych, zakazanych smakolykach itp ja tez wrocilam na sciezke prawosci - zaledwie wczoraj - i dzis rano waga mi pokazala 68.5!!! Bez tych wszystkich skomplikowanych zabiegow kosmetycznych majacych na celu obnizenie wagi (kto nie wie o czym mowa, nie przeszuka watek -bylo wesolo ![]() W kazdym razie radosnie spozniona o godzine i 10 minut do pracy wcinam sobie wiesniaka najchudszego i kawka zapijam. Postanowilam nie obzerac sie ciastem dukanowskim do swiat. I ograniczyc ilosc mleka bo wychodzi mi okolo 0.6 litra dziennie do samej kawy i herbaty... ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem co gdyby nie Wy! ![]()
![]() |
#2464 |
Raczkowanie
|
Hej hej!!
Ale mam dobry humor ![]() Po pracy jadę kupić mojemu prezent, jutro ma urodzinki ![]() Kupie sobie też jakieś ciepłe sweterki, bo dzisiaj w 3 cienkich siedzę w pracy...brrrr Lanka!!!!! cieszę się, że się odezwał ![]() ![]() ![]() Gratuluje wszystkim wytrwałości mimo tego, że waga nie zawsze idzie w dół... Trzeba się cieszyć kiedy widzimy mniej na wadze, ale trzeba też przyjmować z pokorą liczbę większą od dotychczasowej. Różne mamy organizmy, jedna wypije karton mleka i chudnie, druga szkalnkę i cosik na wadze urośnie. Myślę, że to samo jest z każdym osobnym składnikiem naszej diety. Trzeba sprawdzić co możemy jeść faktycznie bez ograniczeń, a z czym lepiej dać sobie spokój. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Raczkowanie
|
Wtrącę się, jeśli można....
![]() Czytam forum od rana i aż mnie skręca z zazdrości jak widzę Waszą wytrwałość i te zrzucone kilogramy ![]() Ja dietę zaczynam od stycznia, bo w okresie świątecznym z moją rodziną i z moją przyszłą rodziną ![]() Muszę tylko jakoś sobie poukładać nabytą widzę i jakieś menu wymyślić ![]() Aha i mam pytanie, czy któraś z Was (zapewne tak) ćwiczy w trakcie diety proteinowej. Ja regularnie chodzę na cardio i aerobiki maści wszelkiej i zastanawiam się jakie może to przynieść efekty? Z góry dziękuję za odpowiedz....i Kochane trzymam za Was kciuki w tym pełnym pokus czasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdzie mozna nabyc taka rzecz? ![]() ![]() koniecznie ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- [QUOTE=_kasiulka_;15905720] Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2467 |
Raczkowanie
|
kamaga - ja ćwiczyłam zawsze wieczorem, jakieś 30min. Zawsze po treningu ważny jest posiłek składający się z białka (nie nabiały, najlepiej wołowina, ryba, ew. drób) + jakieś węgle (kasza, ciemny makaron) Przed treningiem też warto coś zjeść (bardzo popularne są placki owsiane - z płatków, nie otrębów)
Wiadomo, że na naszej diecie węglowodany trzeba jak najbardziej ograniczać. Ja przechodząc na diete pogodziłam się z tym, że w I fazie nie będę ćwiczyć i że w II fazie na P też nie będę. Nie warto za bardzo forsować organizmu. A ćwicząc np. wieczorem (zaznaczam dość intensywnie) bez posiłku potreningowego wprowadzamy mięśniue w stan kataboliczny - czyli spalają się mieśnie (w celu uzyskania aminokwasów) a nie tłuszcz. Więc... ćwicz sobie jak masz P+W nie zaniedbując posiłków!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Rozeznanie
|
hejka wszystkim,
fajnie ze macie spadki ![]() a propos tego mozgu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Raczkowanie
|
warm dzięki wielkie za odpowiedz
zrobię jak mówisz...marzy mi się 58 kg, ale jakoś przemęczać mi się nie bardzo chce ![]() Dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2471 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() Z tym co komu szkodzi a co pomaga w diecie to racja - ja mysle, ze sobie "pomagalam" ciastem, a raczej melasa, ktora dodawalam. Bo otreby mozna bylo przezyc. no i moze mlekiem. No nic. Od wczoraj mam plan jesc wiecej miesa - tak pol kuraka dziennie. Glodna nie bede i nie bede szukac glupot. A w ramach slodkosci placki z sera i otrebow ze slodzikiem, albo nalesniki z proteinowego shake. Koniec z melasa.
![]() |
#2472 |
Zadomowienie
|
Witam Was wszystkich
![]() Wstałam dziś z bólem głowy, do tej pory czuję się przymulona ![]() Na wadze spadku brak ![]() Lanka- cieszę się, że wszystko u Ciebie wraca do normy ![]() Wiolqn - jak ja Ci zazdroszczę tego wyjazdu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Lanka, spróbujesz zrobić pierogi ??? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bede robic pierogi, bo do poniedzialku nie spodziewam sie wizyt, wiec wieczory po pracy wolne i dostepne do testow nuklearnych ![]() Ale nie piszesz jak w pracy. Pamietam, ze wiazalas z nia wielkie nadzieje, ze przejadlo ci sie siedzenie w domu - jakie teraz masz podejscie po kilku tygodniach od podjecia pracy? Poopowiadaj. Odczuwam cie ostatnio jako bardzo zgaszona. Co sie dzieje?
![]() |
#2474 |
Raczkowanie
|
no kurczę przegapiłam cosik czy jak??
Skąd się wziął ten podpisik SMACZNY jakoś wcześniej tego nie widziałam ![]()
#2475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W pracy... mam sporo pracy mimo, że to TYLKO stanowisko sekretarki. Święta idą więc cała masa kartek wychodzi z firmy i przeróżnej innej korespondencji, zaczynają się PIT-y, więc przeważnie czuję się jak "pocztówka" (czyt. pani pracująca na poczcie). W wolniejszych chwilach koleżanka przyucza mnie do mojego stanowiska docelowego, na którym będę prowadzić i rozliczać magazyny, wystawiać faktury i zlecenia... Potem jeszcze pracuję w Oriflame gdzie prowadzę różne spotkania i warsztaty, przy okazji szkolę się, więc do domku docieram wieczorem i padam na nos. Najgorsze jest dla mnie wstawanie o 5 rano ![]() ![]() ![]() Właśnie dlatego jestem, jak to nazwałaś "zgaszona" ![]() Dla rodzinki już praktycznie nic nie gotuję, sobie czasami jakiś chlebek do pracy czy serniczek... Padnięta jestem i tyle... A święta będę szykować dopiero w Wigilię, bo dopiero wtedy będę miała wolne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2477 |
Raczkowanie
|
BobaczKa ---- szacun !!!! To ile ty masz do tej pracy kilometrow ? Bo strasznie wczesnie wstajesz ... To juz nie dla mnie.....
![]() mam kolezanke ,ktora na dukanie w ciagu 2 miesiecy schudla 14 kg --ale -- pracuje fizycznie i niknie w oczach . To chyba tez nie jest dobre ...
#2478 |
Raczkowanie
|
Cześć!! Dawno mnie nie było ale staram sie czytać. Niestety pracy na koniec roku mam straszzzzniie dużo pracy. Ze względu na świąteczne kolację przesunęłam start diety i właśnie dzisiaj mam 3 dzień P. Strasznie kręci mi się w głowie i senna jestem ale pamietam że pisałyście o takim skutku ubocznym. Najgorsze jest też to że z barku czasu na gotowanie jem bardzo monotonnie
![]() Miłego dnia. Jaca29 - witaj i rozumiem Twój "ból" związany z monotonią. |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przed chwila doslownie kupilam mu tegoroczny prezent - bilety do Paryza. On jeszcze tam nei byl i nie wie. A ja planuje pobiec maraton w Paryzu wlasnie wiec kupilam bilety (Eurostar wiec ledwie 2h stad) i pokaze mu je w wigilie. Teraz jeszcze jakies spanie znalezc. faceci swetrow nie lubia, skarpetek, ciuchow ogolnych, oo szczoteczke elektryczna mu kupilam. On sie najbardziej z takich rzeczy cieszy
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
cześc dziewczyny !!! stwierdziłam że zrobie sobie badania i poszłam do lekarza powiedziałam że trzymam dietę a ona mnie zjechała że ta dieta naukowo nie uzasadniona i na 100% będę miec jo jo i mam skączyć z tymi wygłupami i normalnie odzywiać się
![]() mam pytanko jakie potrawy wigilijne dla Siebie robicie ??? ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- opowiem wam coś poszłam do swojej krawcowej !!! no trochę pozmniejszać ubrania bo dopóki wagi nie ustabilizuje wole nie kupowac nowych a ona jak to pani tak schudła ja jej mówie o Dukanie a ona ja też jestem na tej diecie i już na III fazie i bądz tu człowieku oryginalny i zadziw ludzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mmmm wiolqn....super prezent, moj tez lubi praktyczne a nie jakies tam *******y, hmm pomysle jeszcze chwila zostala do wigilii leana1 ja robie barszcz, kapuche z grzybami, rybke po grecku, salatke jarzynowa, sledzie, moze i 12 potraw nie bedzie ale ja tam na to nie patrze; mam nadzieje powstrzymac sie przed zjedzeniem kutii ale niczego nie gwarantuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
no własnie znalazłam przepis na Panią Walewską ( wszystko zakazane ) jest w niej !!! i jak tu odchudzać chyba trzeba pilnie przejść na III fazę bo jeden dzień moży być taki łasuchowaty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Faktycznie jem mniej niż normalnie ale i tak mam znowu zastój ![]() Ps. Dziś zapaczkowałam 100 firmowych kalendarzy (takich trójdzielnych) ostęplowałam i opieczętowałam je, potem 100 faktur - to samo (a to jest tylko mała cząstka całości, która była już wcześniej). Jutro rano to wszystko muszę wysłać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2489 | |
Rozeznanie
|
kto robil ta rolade juz?? tak teraz czytam ten przepis - czy ten szpinakowy spod sie nie lamie jak go sie zwija
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
no wlasnie...mam slabosc wielka taka,a to wsumie raz w roku, no dylemat to dla mnie przeogromny co z tym fantem zrobic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.