|
|
#2461 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II
drcron dobrze wiedzieć to co napisałaś na temat Espiro
Wezmę pod uwagę a wstaw proszę np z allegro jaki coneco kupiłać - chętnie pooglądam. Ja 3-kołowego bym nie chciała bo ciężko na podjazdach... Kurcze ale szał zakupowy na wizażu ![]() A da się w tym Twoim coneco spacerówkę przodem do mamy wziąć??
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-01-07 o 18:33 |
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
problem w tym ze wcale nie ma lepszej niz ten, a do lodzi bede z 5 godzin jak nie wiecej jechala w tych korkach i remontach na kazdym mostku;/
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- drcron owieczka fajna ale dla mnie to zbedna rzecz ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- rowniez nie chce 3 kolowca, po pierwsze dlatego ze obojgu nam sie nie podobaja a po 2 coraz mniej zadowolonych osob spotykamy ktorzy wlasnie byli poczatkowo zauroczeni. Juz wymogi sobie wypisalam teraz wiem czego szukam, musi miec duze kola,pompowane, nie chcemy skrętnych, mozliwosc przelozenia rączki przod,tyl duza gondole
|
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://images04.olx.pl/ui/2/46/79/32423779_1.jpg nawet w takim kolorze mam ![]() spacerowki nie da sie przodem do mamy ustawic ale ja nie chcialam miec przodem spacerowki do prowadzenia bo pamietam jak moj siostrzeniec sie wsciekal gdy siostra ustawiala go przodem do niej i on widzial tylko ja a tak to dzidzia bedzie sobie ogladala swiat przodem a nie mnie a w budce jest okienko przez ktore mozna dziecie obserwowac ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- przeszukuja net znalazlam cos takiego mze sie ktorejs z was przyda http://www.wczesniak.pl/publikacje/Poradnik-srodek.pdf jest to ksiazka w pdf Zawitkowskiego
|
|
#2464 |
|
BAN stały
|
Witajcie
![]() sorki ze tak pozno sie dozywam...ale jak sie chodzi do pracy jeszcze to czasu brak... Widze ze dziewczyny zszedl temat na wozki....ja poczatkowo chailam firmi X-Lander...ale teraz nie wiem jaki wybrac. ![]() ja czuje sie dobrze...Malej Istotece w mym brzuszku sie coraz bardziej nudzi bo dzis zorbilam sobie istna dyskotek z mego brzucha ![]() Zołziak maly....lub mala ![]()
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez chce obracana raczke jak bedzie sie wsciekal zawsze mozna odwrocic a w razie czego tak wygodniej
![]() My wlasnie na all przegladalismy TAKO FAST RIDER i jesli tylko znajdziemy w sklepie kupimy, przypadl mi do gustu, zobaczcie; http://allegro.pl/item869791604_tako...r_gratisy.html
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
a da sie foletik przymocowac przodem do mamy??
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Darusia a ten tako ma mozliwosc wyjecia spacerowki czy gondole kladzie sie na spacerowce?? |
|
|
|
#2467 | |
|
Raczkowanie
|
W końcu ktoś z moją datą
![]() Cytat:
Jakoś mi to tak bardziej pasuje skoro jesteśmy razem i jesteśmy rodziną (papierek mi do tego nie potrzebny). Poza tym Tż mi zostawił wolną rękę w tej kwestii ale wiem, że by mu było bardzo przykro gdybym nie wybrała dla dziecka jego nazwiska. Mnie jakoś będzie łatwiej wytłumaczyć, że ja i córka mamy różne nazwiska niż jemu.U mnie w rodzinie jest tradycja podwójnych nazwisk po ślubie ale ja nawet GDYBYM( A ja jutro muszę się zerwać skoro świt i jechać na glukozę (50g) i oddać siki Że też laboratorium nie może być otwarte do 12.00 to bym się mogła wyspać jak człowiek. I tak nie jadam przed południem![]() A śniegu u nas multum Nie lubię jeździć jak leży tyle śniegu bo tak strasznie wolno się wszyscy wleką. Ale biorąc pod uwagę umiejętności niektórych kierowców to akurat czasem dobrze
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
jest regulacja rączki wiec zawsze maluch moze byc przodem
|
|
#2469 |
|
Wtajemniczenie
|
Izumi serio,gondola i spacerowka bez fotelika bez kosztów przesyłki,jak bys chciala to nie ma problemu
aneczka nie daj się tym dołom,najwazniejsze to dobre optymistyczne nastawienie,jesli nie ma nikogo kto by cie umiał podniesc na duchu z otoczenia spróbuj sama jakos sie lepiej nastawic,wszystko będzie dobrze PoP nie wiem co napisac,przykro mi,ze musicie tyle czekac w niewiadomej,trzymam kciuki za malutkie oczka,bedzie dobrze Drcron fajny jest tez ten wozek,ogladalam go ale chyba naprawde Cie sprzedawca zauroczyl
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-01-07 o 20:51 |
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj ten wozek widzialam w sklepie i tam sie wklada taka gondolke ale taka cieniutka materialowa od spodu usztywniana dykta ale ma fajne kola i lekko sie prowadzi ale jest piorunsko ciezki jak dla mnie
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
no ciezki tylko ze w sumie ja nie mam zadnych schodow do pokonania a jak bede szla do tesciowej to i tak tylko z tezetem wiec te 5 schodow nim pokona, ja wlasnie nie prowadzilam go jeszcze musze isc do sklepu zobaczyc ale na all jak ogladam to mi sie strasznie spodobal, dlatego pytam bo moze ktoras juz go wlasnie widziala.
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
ja w sumie tez nie mam schodow bo wozek bedzie stal w garazu chyba ze sie upre wnosic go do domku to na ganek mam kilka schodow moge tez sam stelarz zostawiac pod domem a tylko gondolke wnosic albo potem caly wozek w dzien zostawiac na dworze pod drzewkiem
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
no dokladnie, domki maja ten plus
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
teraz jestem na etapie poszukiwania karuzeli zapomnialam w sklepie sprawdzic jakie maja
ale nic straconego jutro bede rano w miescie bo mam jazdy to wejde do sklepu dzieciowego i zobacze sobie tylko nie wiem czy pluszowa czy plastikowa---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- to prawda ![]() jedyne co to jak bede jechala do moich rodzicow to oni mieskzaja w bloku na 3 pietrze ale wtedy wozek zostawie w bagazniku auta i tylko na spacer wyjme albo mojego tate bede zaprzegala do wnoszenia hihi
|
#2475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jednym z moich kryterium wyboru jest fotelik montowany bezposrednio na stelazu. a ten na calym wozku sie montuje, wiec dla mnie odpada. Ale jesli Tobie jest bez roznicy to poza tym jest ok.
|
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item873277731_cros...s.html#gallery
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego koniecznie na stalazu??
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- jak bylismy w sklepie i ogladalismy to tez wlasnie mial ta gondole i sie zastanawiam czy to dobre;/
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia jak mocujesz fotelik tylko na stelazu to nie musisz calego wozka zabierac ze soba tylko stelasz i fotelik do auta i na spacer mozesz isc a tak to po co fotelik jak dziecie mozna do wozka wsadzic
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
no tez racja ale generalnie nie przeszkadza mi to, ze nie jest na stelazu, dzidzia i tak powinna przebywac w foteliku nie wiecej niz 2 godziny wiec pozniej wybierajac sie na spacer bedzie w wozku czy tak czy tak, a na poczatek w gondoli
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
taka gondolka jest z jednej strony dobra bo moze jako nosidlo sluzyc a z drugiej strony uzywasz spacerowki i gondoli na raz co sprawia ze wozek jest mega ciezki ja wolalam osobno gondole i osobno spacerowke takie wozki gdzie jest osobno gondolka i spacerowka mozna tez kupic juz niedrogo za kilka zlotych ponad 500 a sa praktyczniejsze wedlug mnie
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- no tak ale mi praktyczniej bedzie wziasc dzidziaka na spacer jak bedziemy u babci w foteliku niz montowac caly wozek do samochodu
|
#2481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo na dluzej, na spacer, normalnie bede zakladac gondole, ale jak bede jechac do przychodni czy np samochodem pojedziemy do sklepu, tesciow itd to sam fotelik wystarczy. Poza tym jakos dla mnie nawet to nie wyglada, fotelik montowany gdzies w czelusciach wozka
|
|
|
|
|
#2482 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.allegro.pl/item865397897_...sx_od_g_7.html moze inne firmy tez mają coś takiego albo w tym stylu Cytat:
Cytat:
Kiedyś się gotowało tetre tą do przewijania ale jakiś czas temu udowodniono że bakterie z kału i moczu w tych pieluchach giną już w 60 stopniach także luzik jak wypierzesz i wyprasujesz to styka w zupełnosci Cytat:
Spacerówka - siedzisko nie rozkłada się na płasko ( chyba że to już zmienili jej syn ma 1.5 roku ) Farba odłazi z tego szarego stalaża . Jedno koło się blokuje i rdzewieje I wogóle jest niezadowolona z wózka Cytat:
Cytat:
Ja bym dała nazwisko taty , bo Twoja to córcia będzie zawsze a facet to w sumie to nazwisko łączy jakoś papierowo też . Dwa uważam że po tym co robi jak najbardziej na to zasługuje . Facet jakoś inaczej to odbiera i może być mu bardzo przykro że nie ma jego nazwiska . To oczywiście mój punkt widzenia .. A mnie dziś znowu cały dzień nie było bo u kolezanki byłam i na zakupach z nią .. Kupiłam sobie dwie bluzki .. Nie lubie mierzyć nic skoro jak słoń wygladam i tak tez się czuje
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka została jednak zakwalifikowana na ten zabieg laserowy. A oprócz niej jeszcze trójka innych dzieciaczków. Pani doktor przybyła po 17-tej i stwierdziła ze może przeprowadzić dzisiaj tylko dwie operacje laserowe. I niestety moja Oliwka nie załapała się dzisiaj i musimy czekać do jutra. Więc jutro od nowa będzie przygotowywana do operacji.
Oliwka po tej operacji będzie miała węższy zakres widzenia. Normalnie widzimy prawie 180 stopni, czyli taki szerokątny obiektyw mamy a po tym zabiegu będzie widziała w mniejszym zakresie. I to jest ta optymistyczna wersja. Bo potem i tak musi być pod kontrolą aby sprawdzać czy siatkówka się nie odwarstwia co może doprowadzić do ślepoty. Ale mam nadzieję że skończy się tylko na tym zwężeniu polka widzenia. Pani doktor ma przyjechać jutro o 15-tej. A operacja będzie trwała około 1 godz. Dodatkowo boję się tego znieczulenia ogólnego czyli narkozy i ponownego zaintubowania. A tak na marginesie to w szpitalu jest bardzo dużo sprzętu kupionego przez Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. Ten laser którym będzie robiona operacja też jest kupiony przez WOŚP. A w tą niedzielę znowu GRAJĄ więc naprawdę warto wrzucić coś do tych puszek. AniaP- fajnie że będzie to dziewczynka. Drcron – gratuluję udanego zakupu wózka i znalezienia odpowiedniego sklepu z kompetentnym sprzedawcą. Witam nowe mamusie. A gdzie byłyście przez te 6/7 miesięcy? Dobrze późno niż później, ale teraz powinniście nadrobić to swoje opóźnienie i pisać 3 razy więcej od pozostałych.
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
PoP kochana To jutro tez trzymamy kciuki za Oliwke!!!
Będzie dobrze zobaczysz musi być!!!
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Pop - mnie nie trzeba namawiać na WOśp , każdy maluszek ma badanie przesiewowe słuchu w szpitalu aparatem zakupionym przez WOŚP mam certyfikat z tego badania z serduszkiem jak kazda mama
Głowa do góry Oliweczka jest silna i napewno dobrze zniesie operacje nasza mała kruszynka . Trzymam kciuki Miłej nocki brzuchate
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowalismy sie na forme wozka tako, polska solidna firma
a taki widzielismy w sklepie u nas wiec nie bedziemy musieli jezdzic http://allegro.pl/item872144121_tako...tisy_0_zl.html
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Drcron ja mam chyba ten sam wózek, pokazywałam wam jak kupiłam
POP trzymam kciuki za malutką
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2010-01-08 o 09:31 |
|
|
|
#2488 |
|
Raczkowanie
|
Czyżbym dzisiaj miała zaszczyt jako pierwsza pisać na forum?
No no, co to za spanie...a może śnieg Was zasypał ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- O widzę, że jednak nie.
|
#2489 |
|
Wtajemniczenie
|
PoP to by sie Pani dr przerobila
no ale trudno,oby dzisiaj sie udało.Przyszedł mi wózek któras z Was jeszcze sie zastanawiala nad wózkiem u tego wlasnie sprzedawcy XA za 999 zł takze moge polecic z dnia na dzien zrobili mi wysylke i wogole ta pani jest miła.a po za tym to tez mam jakis spadek formy i caly czas jestem zła na siebie o lampę co potukłam czy Was tez tak ludzie drażnią???wszystko mnie wkurza ehh dzisiaj tez idziemy do znajomych,ktorych nie widzielismy bardzo dawno i z tej okazji musze opuścic zajecia w szkole Miłego dzionka Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-01-08 o 09:33 |
|
|
|
#2490 |
|
Raczkowanie
|
Przyłączam się do dyskusji o wózkach.
Darusiaa mamy takie same wymagania, duże pompowane i nieskrętne koła, duża wygodna gondola i przekładana rączka. Jak się okazuje bardzo trudno o taki wózek który spełnił by te trzy kryteria. Ja się upieram przy przekładanej rączce bo miałam taki wózek poprzednio i jest to bardzo przydatna funkcja, nie chodzi tu tylko o to żeby widzieć dziecko, dla mnie bardzo ważne było to, że podczas spaceru mogłam odwrócić małą od wiejącego wiatru. Mieszkam w takiej okolicy gdzie prawie zawsze wieje, więc idąc na spacer zawsze w którąś stronę idę pod wiatr. Przełożenie rączki całkowicie załatwia ten problem. Panie w sklepie zupełnie tego nie rozumieją, tłumaczą, że przecież wózek ma pokrowiec albo że można gondolę i spacerówkę montować dowolnie do kierunku jazdy. Wszystko fajnie tylko jak podczas spaceru z dzieckiem w spacerówce zakładać pokrowiec bo ci wiatr w oczy wieje? Albo z maluszkiem który śpi w gondoli wypinać ją odwracać i zapinać ponownie, przecież z dzieckiem to trochę waży, poza tym jak zaczniesz szarpać to się obudzi. Beż sensu. A ciągnąć wózek za sobą nie jest wygodnie bo sobie pięty obdzierać trzeba. Nie wiem dlaczego tak mało wózków posiada tę opcję. Druga rzecz to gondola. Moim zdaniem musi być oddzielna a nie wkładana do spacerówki. Oglądałam taką i była twarda i bardzo nierówna w środku, przecież spacerówka nawet rozłożona całkiem do pozycji leżącej jest zawsze przełamana w połowie i do tego są tam pasy, na których kładzie się tą gondolę. Ale to tylko moje wrażenia. Co do skrętnych, kół słyszałam niejedną opinię, że blokada działa bardzo krótko a przy jeździe po nierównościach wózek ze skrętnymi kołami nie da się prowadzić - próbowałam. Tak więc w morzu możliwości tzn internet czy sklepy, oraz pomimo ogromnej ilości wózków na rynku na prawdę nie jest łatwo znaleźć przyzwoity wózek. Zupełnie osobne kwestie takie jak jakość wykonania, dostępne kolory, czy choćby cena pozostawiam bez komentarza.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

Wezmę pod uwagę
a wstaw proszę np z allegro jaki coneco kupiłać - chętnie pooglądam. Ja 3-kołowego bym nie chciała bo ciężko na podjazdach... Kurcze ale szał zakupowy na wizażu 

Nie lubię jeździć jak leży tyle śniegu bo tak strasznie wolno się wszyscy wleką. Ale biorąc pod uwagę umiejętności niektórych kierowców to akurat czasem dobrze

no ale trudno,oby dzisiaj sie udało.