Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 18:31   #2461
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II

drcron dobrze wiedzieć to co napisałaś na temat Espiro Wezmę pod uwagę a wstaw proszę np z allegro jaki coneco kupiłać - chętnie pooglądam. Ja 3-kołowego bym nie chciała bo ciężko na podjazdach... Kurcze ale szał zakupowy na wizażu

A da się w tym Twoim coneco spacerówkę przodem do mamy wziąć??

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-01-07 o 18:33
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 18:50   #2462
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

problem w tym ze wcale nie ma lepszej niz ten, a do lodzi bede z 5 godzin jak nie wiecej jechala w tych korkach i remontach na kazdym mostku;/

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Uff no to wrocilam ale u nas strasznie zimno brrryyyyyy
wiec tak kupilam wozek CONECO < chyba tak to sie pisze > w gratisie dostalismy torbe uchwyt na butelke spiowrek do wozka folie przeciwdeszczowe na gondole i spacerowke moskitiere do wozka i do fotelika palak z zabawkami do przycepienia na wozek i olejek do kapieli z bubchena < nawet nie wiedzialam ze maja tam kosmetyki bubchena jak mi sie skoncza to kupimy tam kolejna ture nie bede musiala molestowac siostry by mi przywiozla > a kupilismy wozek i lozeczko i plyn do kapieli bubchen i mydelko bubchen i chusteczki nawilzone bubchen ale te drogie byly bo 39 zlotych no ale jak beda dobre to ciekawe czy w niemczech sa tansze i jeszcze dostalismy karte rabatowa na nastepne zakupy hihi przyda sie dla przyjaciol jak beda jechali robic zakupy a i Pan ma mi przywiesc jeszcze fotelik bo mialy byc dzisiaj ale dostawca nie dojechal taki ze na stale zamontuje go w samochodzie ma adapter i jest fajniusi bo jest wagowo od 0 do 18 kg wiec do jakis 4 lat moge dzidzie wozic w nim kosztuje tylko 460 zlotych ma wszystkie atesty i przeszedl tam jakies badania i testy i jest w gornej granicy jakiegos wykazu ale nie pamietam jakiego
najchetniej bym juz zlozyla lozeczko ale musze poczekac az misie beda na scianie
na poczatku mialam kupic wozek X-lander XT no i wszystko bylo ok jezdzilo sie nim fajnie po sklepie skladal sie szybciucho cena byla przystepna bo 1200 z fotelikiem torba i foliami ale kolor mi sie n ie podobal i maz stwierdzil ze wyglada jak ortopedyczny i Pan z zaplecza przywiozl nam CONECO i jak go zobaczylam to sie w nim zakochalam jest lzejszy w prowadzeniu od X-landera mniej miejsca zajmuje po zlozeniu i ma bajeczna gondolke z rozpinana pokrywka hihi Espiro tez ogladalam byl cudny rozowy i w tej samej cenie co Coneco ale nie przekonal mnie dziwnie sie go prowadzilo taki jakis sztywny byl nie podobal mi sie a i Pan jeszcze powiedzial ze byly w tamtym roku pod koniec roku na niego dwie reklamacje bo cos ze stelazem sie dzialo wiec odrazu go wyeliminowalismy i zostal CONECO
a teraz zabieram sie za dalsze prasowanie bo juz poschlo troszke dzieciowych ciuszkow

a powiedzcie czy wkladacie juz bezposrednio do szafeczek czy jeszcze w poszwy dopiero do szafeczek by sie nie pokurzylo ??

Izumi genialny ten wozko rower jak bylam w niemczech to widzialam takie budki doczepiane do roweru ale to z tylu sie doczepia i ciagnie za soba jak niunia podrosnie to jej taka budke sprawimy i bedzie z nami na wycieczki jezdzila

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Darusia ale jak zaczniesz rodzic to to nie bedzie pstryk tak ze zdazysz dojechac a chyba lepiej jechac do lepszego spzitala
ja mam ciagle dylemat ktory szpital wybrac ten gdzie nie zabardzo ufam lekarza bo mam zle wspomnienia z poprzedniego pobytu na patologii < a ci sami odbieraja tam porod > czy ten gdzie moj gin jest ordynatorem tylko ze tam nie ma neonatologii postawic na wygode czy na bezpieczenstwo ?? ale jeszcze mam troszke czasu wiec sie moge zastanawiac a i jeszcze jedno u nas w tym szpitalu co bylam to tam maja bakterie w wodzie i wszystkie dzieciaczki zostaja w szpitalu a mamy wypuszczaja na druga dobe ja juz mialam taki plan ze wrazie czego to zeby mi krocze do badania podczas porodu woda mineralna polewali a nie ta co tam maja
postawilabym na bezpieczenstwo

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

drcron owieczka fajna ale dla mnie to zbedna rzecz

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

rowniez nie chce 3 kolowca, po pierwsze dlatego ze obojgu nam sie nie podobaja a po 2 coraz mniej zadowolonych osob spotykamy ktorzy wlasnie byli poczatkowo zauroczeni.
Juz wymogi sobie wypisalam teraz wiem czego szukam, musi miec duze kola,pompowane, nie chcemy skrętnych, mozliwosc przelozenia rączki przod,tyl duza gondole
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:53   #2463
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
drcron dobrze wiedzieć to co napisałaś na temat Espiro Wezmę pod uwagę a wstaw proszę np z allegro jaki coneco kupiłać - chętnie pooglądam. Ja 3-kołowego bym nie chciała bo ciężko na podjazdach... Kurcze ale szał zakupowy na wizażu

A da się w tym Twoim coneco spacerówkę przodem do mamy wziąć??
o taki
http://images04.olx.pl/ui/2/46/79/32423779_1.jpg
nawet w takim kolorze mam
spacerowki nie da sie przodem do mamy ustawic ale ja nie chcialam miec przodem spacerowki do prowadzenia bo pamietam jak moj siostrzeniec sie wsciekal gdy siostra ustawiala go przodem do niej i on widzial tylko ja a tak to dzidzia bedzie sobie ogladala swiat przodem a nie mnie a w budce jest okienko przez ktore mozna dziecie obserwowac

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

przeszukuja net znalazlam cos takiego mze sie ktorejs z was przyda
http://www.wczesniak.pl/publikacje/Poradnik-srodek.pdf
jest to ksiazka w pdf Zawitkowskiego

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:01   #2464
EQusska
BAN stały

Witajcie

sorki ze tak pozno sie dozywam...ale jak sie chodzi do pracy jeszcze to czasu brak...

Widze ze dziewczyny zszedl temat na wozki....ja poczatkowo chailam firmi X-Lander...ale teraz nie wiem jaki wybrac...b o na rynku jest masa wozkow....

ja czuje sie dobrze...Malej Istotece w mym brzuszku sie coraz bardziej nudzi bo dzis zorbilam sobie istna dyskotek z mego brzucha

Zołziak maly....lub mala
EQusska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:01   #2465
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja tez chce obracana raczke jak bedzie sie wsciekal zawsze mozna odwrocic a w razie czego tak wygodniej

My wlasnie na all przegladalismy TAKO FAST RIDER i jesli tylko znajdziemy w sklepie kupimy, przypadl mi do gustu, zobaczcie;
http://allegro.pl/item869791604_tako...r_gratisy.html
A.Camus
Stary 2010-01-07, 20:08   #2466
mloda1989
Zakorzenienie

a da sie foletik przymocowac przodem do mamy??

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Darusia a ten tako ma mozliwosc wyjecia spacerowki czy gondole kladzie sie na spacerowce??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:09   #2467
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Takajakaja Pokaż wiadomość
Jestem mamusią kwietniową-29.04
W końcu ktoś z moją datą

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Tylko nie zdecydowalam sie jeszcze na nazwisko. Czy powinna miec moje czy Potencjalnego. Z jednej strony to chyba powinna miec nazwisko ojca ale z drugiej bedzie to inne nazwisko niz moje. A ja nie planuje zmiany nazwiska!!
Nawet jezeli kiedys zdecyduje sie na zaobraczkowanie to I tak zostane przy swoim nazwisku.
Też o tym myślałam. My się nie obrączkujemy i mimo, że mam fajniejsze nazwisko to jednak mała będzie miała po Tżu Jakoś mi to tak bardziej pasuje skoro jesteśmy razem i jesteśmy rodziną (papierek mi do tego nie potrzebny). Poza tym Tż mi zostawił wolną rękę w tej kwestii ale wiem, że by mu było bardzo przykro gdybym nie wybrała dla dziecka jego nazwiska. Mnie jakoś będzie łatwiej wytłumaczyć, że ja i córka mamy różne nazwiska niż jemu.
U mnie w rodzinie jest tradycja podwójnych nazwisk po ślubie ale ja nawet GDYBYM() się hajtnęła to bym nie zmieniała, nazwisko Tża odpada bo jego siostra ma identycznie na imię jak ja więc to by tylko było zamieszanie, moje+jego brzmi głupio wiec zostałabym przy swoim, w końcu swoje mam, jestem przyzwyczajona i mi z nim dobrze

A ja jutro muszę się zerwać skoro świt i jechać na glukozę (50g) i oddać siki Że też laboratorium nie może być otwarte do 12.00 to bym się mogła wyspać jak człowiek. I tak nie jadam przed południem

A śniegu u nas multum Nie lubię jeździć jak leży tyle śniegu bo tak strasznie wolno się wszyscy wleką. Ale biorąc pod uwagę umiejętności niektórych kierowców to akurat czasem dobrze

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:10   #2468
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jest regulacja rączki wiec zawsze maluch moze byc przodem
A.Camus
Stary 2010-01-07, 20:13   #2469
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Izumi serio,gondola i spacerowka bez fotelika bez kosztów przesyłki,jak bys chciala to nie ma problemu

aneczka nie daj się tym dołom,najwazniejsze to dobre optymistyczne nastawienie,jesli nie ma nikogo kto by cie umiał podniesc na duchu z otoczenia spróbuj sama jakos sie lepiej nastawic,wszystko będzie dobrze kazda ma z nas wątpliwosci i lęki ja tez nie raz się juz poryczałam,ale głowa do góry wszystko sie ułoży

PoP nie wiem co napisac,przykro mi,ze musicie tyle czekac w niewiadomej,trzymam kciuki za malutkie oczka,bedzie dobrze

Drcron fajny jest tez ten wozek,ogladalam go ale chyba naprawde Cie sprzedawca zauroczyl

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-01-07 o 20:51
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:16   #2470
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Darusia a ten tako ma mozliwosc wyjecia spacerowki czy gondole kladzie sie na spacerowce??
fotelik na adapterze tylko przodem do mamy tak samo jak gondole tylko przodem do mamy

dzisiaj ten wozek widzialam w sklepie i tam sie wklada taka gondolke ale taka cieniutka materialowa od spodu usztywniana dykta ale ma fajne kola i lekko sie prowadzi ale jest piorunsko ciezki jak dla mnie

Stary 2010-01-07, 20:22   #2471
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no ciezki tylko ze w sumie ja nie mam zadnych schodow do pokonania a jak bede szla do tesciowej to i tak tylko z tezetem wiec te 5 schodow nim pokona, ja wlasnie nie prowadzilam go jeszcze musze isc do sklepu zobaczyc ale na all jak ogladam to mi sie strasznie spodobal, dlatego pytam bo moze ktoras juz go wlasnie widziala.
A.Camus
Stary 2010-01-07, 20:30   #2472
drcron
Zakorzenienie

ja w sumie tez nie mam schodow bo wozek bedzie stal w garazu chyba ze sie upre wnosic go do domku to na ganek mam kilka schodow moge tez sam stelarz zostawiac pod domem a tylko gondolke wnosic albo potem caly wozek w dzien zostawiac na dworze pod drzewkiem

Stary 2010-01-07, 20:33   #2473
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no dokladnie, domki maja ten plus
A.Camus
Stary 2010-01-07, 20:37   #2474
drcron
Zakorzenienie

teraz jestem na etapie poszukiwania karuzeli zapomnialam w sklepie sprawdzic jakie maja ale nic straconego jutro bede rano w miescie bo mam jazdy to wejde do sklepu dzieciowego i zobacze sobie tylko nie wiem czy pluszowa czy plastikowa

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no dokladnie, domki maja ten plus
to prawda
jedyne co to jak bede jechala do moich rodzicow to oni mieskzaja w bloku na 3 pietrze ale wtedy wozek zostawie w bagazniku auta i tylko na spacer wyjme albo mojego tate bede zaprzegala do wnoszenia hihi

Stary 2010-01-07, 20:54   #2475
JoannM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja tez chce obracana raczke jak bedzie sie wsciekal zawsze mozna odwrocic a w razie czego tak wygodniej

My wlasnie na all przegladalismy TAKO FAST RIDER i jesli tylko znajdziemy w sklepie kupimy, przypadl mi do gustu, zobaczcie;
http://allegro.pl/item869791604_tako...r_gratisy.html
poza tym ze jest strasznie ciezki..
jednym z moich kryterium wyboru jest fotelik montowany bezposrednio na stelazu. a ten na calym wozku sie montuje, wiec dla mnie odpada. Ale jesli Tobie jest bez roznicy to poza tym jest ok.

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:00   #2476
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość

on ma w srodku o taka gondolke jak ten
http://allegro.pl/item873277731_cros...s.html#gallery

Stary 2010-01-07, 21:04   #2477
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dlaczego koniecznie na stalazu??

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

jak bylismy w sklepie i ogladalismy to tez wlasnie mial ta gondole i sie zastanawiam czy to dobre;/
A.Camus
Stary 2010-01-07, 21:16   #2478
drcron
Zakorzenienie

Darusia jak mocujesz fotelik tylko na stelazu to nie musisz calego wozka zabierac ze soba tylko stelasz i fotelik do auta i na spacer mozesz isc a tak to po co fotelik jak dziecie mozna do wozka wsadzic

Stary 2010-01-07, 21:20   #2479
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no tez racja ale generalnie nie przeszkadza mi to, ze nie jest na stelazu, dzidzia i tak powinna przebywac w foteliku nie wiecej niz 2 godziny wiec pozniej wybierajac sie na spacer bedzie w wozku czy tak czy tak, a na poczatek w gondoli
A.Camus
Stary 2010-01-07, 21:24   #2480
drcron
Zakorzenienie

taka gondolka jest z jednej strony dobra bo moze jako nosidlo sluzyc a z drugiej strony uzywasz spacerowki i gondoli na raz co sprawia ze wozek jest mega ciezki ja wolalam osobno gondole i osobno spacerowke takie wozki gdzie jest osobno gondolka i spacerowka mozna tez kupic juz niedrogo za kilka zlotych ponad 500 a sa praktyczniejsze wedlug mnie

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

no tak ale mi praktyczniej bedzie wziasc dzidziaka na spacer jak bedziemy u babci w foteliku niz montowac caly wozek do samochodu

Stary 2010-01-07, 21:34   #2481
JoannM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Darusia jak mocujesz fotelik tylko na stelazu to nie musisz calego wozka zabierac ze soba tylko stelasz i fotelik do auta i na spacer mozesz isc a tak to po co fotelik jak dziecie mozna do wozka wsadzic
dokladnie!
Wiadomo na dluzej, na spacer, normalnie bede zakladac gondole, ale jak bede jechac do przychodni czy np samochodem pojedziemy do sklepu, tesciow itd to sam fotelik wystarczy.
Poza tym jakos dla mnie nawet to nie wyglada, fotelik montowany gdzies w czelusciach wozka

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 22:14   #2482
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
No właśnie- byłam u znajomych przedwczoraj i widziałam, że używają jednego pampersa i na to poskładaną tetrówkę- tak im zaleciła położna. A znowu Zawitkowski wyraźnie mówi (w filmiku załączonym do książki), żeby nie tylko używać tylko pojedynczej pieluszki to jeszcze ją tak "utachnąć" po bokach żeby za szeroko nie było. No i co teraz?

.
Ja ne pieluchowałam i nie mam zamiaru męczyć dziecka . Zresztą miałam zajęcia o tym na szkołe właśnie z Zawitkowskim to tez do jego rad się zastosowałam , że do rozwoju bioder dziecku potrzebny rych ale mozna przestrzegać pewnych zasad : nigdy nie podnosimy za nóżki np. przy przewijaniu , nosimy przodem do siebie na żabkę , można kłaść dziecko na brzuszek z nogami na zabkę . Mój miał na granicy normy i własnie przestrzegałam tych zasad . Pokłóciłam się strasznie z ortopedą który kazał pieluchowac a ja mu powiedziałam że mam to w nosie i nie będę . Przyszłam za 6 tyg na kolejne USG i okazało się ze bioderka sa cacy także głupio się gościowi zrobiło bo chciał mi wmówić że nie pieluchując robie małemu krzywde .. ale mu nie wyszło . Pieluchowanie to dawanie rodzicom poczucia że w sprawie bioder mają coś do gadania , a dysplazja jesli ma być i tak niestety będzie. A i trzeba fałdki obserwowac na nóżkach jak są nierówne może ( ale nie musi ) to wskazywać na jakiś problem z biodrami

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość

P.S. Mam jeszcze pytanko do was mamuśki. Bo moja sąsiadka (urodziła chyba ze 3-4 m-ce temu) przy zakupie wózka zdecydowała się na samą spacerówkę. I ja zastanawiałam się jak ona jeździ z tak malutkim dzieckiem samą spacerówką (a prawie codziennie ją gdzieś pomykającą w oddali widzę). No i dziś Pani w sklepie pokazała mi ustawienia oparcia w spacerówce i niektóre modele rozkładają się całkiem na płasko.... myślicie że zakupienie samej spacerówki może mieć sens??? Bo na pewno byłoby taniej i teściowa by się cieszyła.... wiem zaczynam się łamać.... grrrr...... . No bo w sumie.... skoro sąsiadka sobie radzi tylko ze spacerówką i to w okresie zimowym gdzie jeździ po zaspach i nie tylko (u mnie na osiedlu nie ma tradycji odśnieżania ;] ) to co dopeiro my gdzie takie problemy będą nas raczej rzadziej już dotyczyły??? Poza tym gondolka sprawdzi się pewnie z jakieś 3 m-ce, bo potem Szkraby będą z niej wypełzać .... co myślicie???

P.S.2 .... znowu mi epopeja wyszła ;]
Ja mojego czasami woziłam w spacerwym ale to była zima , w lato myslę ze spokojnie można taki numer zrobic a gondola nie jest wcale niezbędna dziecku do zycia . Tylko by się przydała taka wkładka dla noworodka ( moim zdaniem ) jak ma np. quinny
http://www.allegro.pl/item865397897_...sx_od_g_7.html
moze inne firmy tez mają coś takiego albo w tym stylu

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Aniap super że Ola wciąż pozostaje Olą Więc jednak się udało Choć jedna z grudnióweczek miała mieć dziewczynkę, a wyskoczył chłopak i byli w lekkim szoku z mężem
Na szczęscie USG mam na kazdej wizycie czyli w tej chwili co dwa tygodnie mam więc nadzieję że jak coś to się dopatrzy lekarka

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
kochane, że tak zapytam, co znaczy "wygotować" pieluchy??oczywiście tetrowe. Czy mam rozumieć, że wrzucić do gara z wodą i zagotować??bo ja miałam plan uprać w płatkach mydlanych w 90 stopniach,ale moja pralka ma dany program przypisany do temperatury i na 90stopni jest pranie prawie 3 godzinne!!!
Jak pieluchy sa nowe i tylko używane do przecierania buzi itp to nie musisz ich gotowac wystarczy 60 stopni i żelazko .
Kiedyś się gotowało tetre tą do przewijania ale jakiś czas temu udowodniono że bakterie z kału i moczu w tych pieluchach giną już w 60 stopniach także luzik jak wypierzesz i wyprasujesz to styka w zupełnosci

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Pop trzymam kciuki za Oliwię będzie dobrze kochana

Wczoraj byliśmy popatrzeć na wózki kompletnie nie wiem co wybrać ale podoba nam się tan napiszcie jak wiecie coś na temat tego wózka http://www.allegro.pl/item878025069_...ik_6grati.html
Sąsiadka za płotem ma .. i beznadzieja .
Spacerówka - siedzisko nie rozkłada się na płasko ( chyba że to już zmienili jej syn ma 1.5 roku )
Farba odłazi z tego szarego stalaża .
Jedno koło się blokuje i rdzewieje
I wogóle jest niezadowolona z wózka

Cytat:
Napisane przez Łaciata Pokaż wiadomość
catro - tak, już przy drugim będzie ta sama Bartatina. Ja właśnie nie chciałam skrętnych kół, bo one nawet po blokadzie skrętności mają lekki luz i na dużych wertepach trochę zciągają wózek.

.
Zalezy jaki wózek ale nie w kazdym tak się dzieje, mój zablokowany nawet nie drgnie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Nawet nie wiecie jak ja sie boje. Wczoraj poczytalam troche o tej retinopati I jestem przerazona. Od 14-tej siedzie w szpitalu przy Oliwce i czekam. O 16:30 ma miej jeszcze jedne badania I wtedy zadecyduja co z nia czy juz operacja czy poczekaja jeszcze. Ale mi sie ten czas wlecze.

A jezeli chodzi o pranie to ja mam juz wszystko poprane I poprasowane. A wlasnorecznie nic nie robilam. Wszystko porobila mama Potencjalnego I pani ktora przychodzi sprzatac. Ba ja teraz nawet nie musze sprzatac chyba ze jakies drobne prace. Sniadanie tez codziennie dostaje, bo Potencjalny wychodzac rano do pracy robi mi sniadanie a wieczorem obiado-kolacje gotuje. Ja naprawde sie strasznie rozleniwie.

Dzisiaj przyszedl mi poczta moj akt urodzenia I moge isc do Urzedu zarejestrowac Oliwke. Tylko nie zdecydowalam sie jeszcze na nazwisko. Czy powinna miec moje czy Potencjalnego. Z jednej strony to chyba powinna miec nazwisko ojca ale z drugiej bedzie to inne nazwisko niz moje. A ja nie planuje zmiany nazwiska!!
Nawet jezeli kiedys zdecyduje sie na zaobraczkowanie to I tak zostane przy swoim nazwisku.
Oliwce teraz o 15-tej nie dali jesc I biedaczja je jest bardzo zla I caly czas cmoka. Fanie to wyglada I troche to dziwne bo I tak caly czas jest karmiona bezposredni a teraz chciala by cos possac I cmoka glosno.
Ale sie opisalam ale staram sie czyms zajac aby czas mi szybko mijal.
Pop - nie rokuje to na jakies dalsze wady oczek głowa do góry
Ja bym dała nazwisko taty , bo Twoja to córcia będzie zawsze a facet to w sumie to nazwisko łączy jakoś papierowo też . Dwa uważam że po tym co robi jak najbardziej na to zasługuje . Facet jakoś inaczej to odbiera i może być mu bardzo przykro że nie ma jego nazwiska .
To oczywiście mój punkt widzenia ..

A mnie dziś znowu cały dzień nie było bo u kolezanki byłam i na zakupach z nią .. Kupiłam sobie dwie bluzki .. Nie lubie mierzyć nic skoro jak słoń wygladam i tak tez się czuje ja chce już kwiecień
Stary 2010-01-07, 23:06   #2483
P0P70
Zakorzenienie

Oliwka została jednak zakwalifikowana na ten zabieg laserowy. A oprócz niej jeszcze trójka innych dzieciaczków. Pani doktor przybyła po 17-tej i stwierdziła ze może przeprowadzić dzisiaj tylko dwie operacje laserowe. I niestety moja Oliwka nie załapała się dzisiaj i musimy czekać do jutra. Więc jutro od nowa będzie przygotowywana do operacji.
Oliwka po tej operacji będzie miała węższy zakres widzenia. Normalnie widzimy prawie 180 stopni, czyli taki szerokątny obiektyw mamy a po tym zabiegu będzie widziała w mniejszym zakresie. I to jest ta optymistyczna wersja. Bo potem i tak musi być pod kontrolą aby sprawdzać czy siatkówka się nie odwarstwia co może doprowadzić do ślepoty. Ale mam nadzieję że skończy się tylko na tym zwężeniu polka widzenia. Pani doktor ma przyjechać jutro o 15-tej. A operacja będzie trwała około 1 godz. Dodatkowo boję się tego znieczulenia ogólnego czyli narkozy i ponownego zaintubowania.

A tak na marginesie to w szpitalu jest bardzo dużo sprzętu kupionego przez Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. Ten laser którym będzie robiona operacja też jest kupiony przez WOŚP.
A w tą niedzielę znowu GRAJĄ więc naprawdę warto wrzucić coś do tych puszek.

AniaP- fajnie że będzie to dziewczynka.

Drcron – gratuluję udanego zakupu wózka i znalezienia odpowiedniego sklepu z kompetentnym sprzedawcą.

Witam nowe mamusie. A gdzie byłyście przez te 6/7 miesięcy? Dobrze późno niż później, ale teraz powinniście nadrobić to swoje opóźnienie i pisać 3 razy więcej od pozostałych.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 23:20   #2484
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

PoP kochana To jutro tez trzymamy kciuki za Oliwke!!!
Będzie dobrze zobaczysz musi być!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 23:33   #2485
ania p
Zakorzenienie

Pop - mnie nie trzeba namawiać na WOśp , każdy maluszek ma badanie przesiewowe słuchu w szpitalu aparatem zakupionym przez WOŚP mam certyfikat z tego badania z serduszkiem jak kazda mama Jak przyjaciółki córcia lezała w CZD to tam prawie każdy sprzet ma serduszko . Ja więc zawsze wpłacam.
Głowa do góry Oliweczka jest silna i napewno dobrze zniesie operacje nasza mała kruszynka . Trzymam kciuki

Miłej nocki brzuchate
Stary 2010-01-08, 09:06   #2486
Darusiaaaa
Zakorzenienie

zdecydowalismy sie na forme wozka tako, polska solidna firma a taki widzielismy w sklepie u nas wiec nie bedziemy musieli jezdzic
http://allegro.pl/item872144121_tako...tisy_0_zl.html
A.Camus
Stary 2010-01-08, 09:11   #2487
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Drcron ja mam chyba ten sam wózek, pokazywałam wam jak kupiłam tylko ja mam pod nazwą babypoint - te co idą na eksport za granicę. Mam ten sam kolor i takie same paseczki w gondoli. Ale u mnie spacerówkę da się zamontować w obie strony!! Czemu u Ciebie nie??Ile Cię kosztował?? Bo ja zapłaciłam nieco ponad 600zł bo była wyprzedaż
POP trzymam kciuki za malutką

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2010-01-08 o 09:31
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 09:15   #2488
la_wenda
Raczkowanie

Czyżbym dzisiaj miała zaszczyt jako pierwsza pisać na forum?
No no, co to za spanie...a może śnieg Was zasypał

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

O widzę, że jednak nie.
Stary 2010-01-08, 09:28   #2489
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

PoP to by sie Pani dr przerobila no ale trudno,oby dzisiaj sie udało.

Przyszedł mi wózek fajny jest i tez dostalismy gadżety:kiążeczkę,zabawkę dla niemowląt,buteleczkę w komplecie jednak byly rozne torebki(oprocz głównej) saszetka na biodra itd bardzo sie ciesze bo to byla niezła okazja cenowa któras z Was jeszcze sie zastanawiala nad wózkiem u tego wlasnie sprzedawcy XA za 999 zł takze moge polecic z dnia na dzien zrobili mi wysylke i wogole ta pani jest miła.

a po za tym to tez mam jakis spadek formy i caly czas jestem zła na siebie o lampę co potukłam czy Was tez tak ludzie drażnią???wszystko mnie wkurza ehh dzisiaj tez idziemy do znajomych,ktorych nie widzielismy bardzo dawno i z tej okazji musze opuścic zajecia w szkole tez sie nie ciesze z tego powodu,bez sensu robic imprezy w piątki no ale tudno,przepraszam za żale ale tak mi sie jakos.....

Miłego dzionka

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-01-08 o 09:33
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 09:30   #2490
la_wenda
Raczkowanie

Przyłączam się do dyskusji o wózkach.
Darusiaa mamy takie same wymagania, duże pompowane i nieskrętne koła, duża wygodna gondola i przekładana rączka. Jak się okazuje bardzo trudno o taki wózek który spełnił by te trzy kryteria. Ja się upieram przy przekładanej rączce bo miałam taki wózek poprzednio i jest to bardzo przydatna funkcja, nie chodzi tu tylko o to żeby widzieć dziecko, dla mnie bardzo ważne było to, że podczas spaceru mogłam odwrócić małą od wiejącego wiatru. Mieszkam w takiej okolicy gdzie prawie zawsze wieje, więc idąc na spacer zawsze w którąś stronę idę pod wiatr. Przełożenie rączki całkowicie załatwia ten problem. Panie w sklepie zupełnie tego nie rozumieją, tłumaczą, że przecież wózek ma pokrowiec albo że można gondolę i spacerówkę montować dowolnie do kierunku jazdy. Wszystko fajnie tylko jak podczas spaceru z dzieckiem w spacerówce zakładać pokrowiec bo ci wiatr w oczy wieje? Albo z maluszkiem który śpi w gondoli wypinać ją odwracać i zapinać ponownie, przecież z dzieckiem to trochę waży, poza tym jak zaczniesz szarpać to się obudzi. Beż sensu. A ciągnąć wózek za sobą nie jest wygodnie bo sobie pięty obdzierać trzeba. Nie wiem dlaczego tak mało wózków posiada tę opcję.
Druga rzecz to gondola. Moim zdaniem musi być oddzielna a nie wkładana do spacerówki. Oglądałam taką i była twarda i bardzo nierówna w środku, przecież spacerówka nawet rozłożona całkiem do pozycji leżącej jest zawsze przełamana w połowie i do tego są tam pasy, na których kładzie się tą gondolę. Ale to tylko moje wrażenia.
Co do skrętnych, kół słyszałam niejedną opinię, że blokada działa bardzo krótko a przy jeździe po nierównościach wózek ze skrętnymi kołami nie da się prowadzić - próbowałam.
Tak więc w morzu możliwości tzn internet czy sklepy, oraz pomimo ogromnej ilości wózków na rynku na prawdę nie jest łatwo znaleźć przyzwoity wózek.
Zupełnie osobne kwestie takie jak jakość wykonania, dostępne kolory, czy choćby cena pozostawiam bez komentarza.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości