Nowy serial MAJKA Tvn - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-12, 17:19   #2461
Aneczka91
Zakorzenienie

Dot.: Nowy serial MAJKA Tvn

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
Do dziś? no nie! :<

dziewczyny, ja też czytałam, że Majka z Michałem zrobią sobie testy DNA i wyjdzie na to, że podmieniono dziecko, że oboje będą zdruzgotani i Michał znajdzie to dziecko-uwaga- w AutoMobil-Klubie Aleksandry!!

Paranoja, czego oni jeszcze nie wymyślą??

Na miejscu Majki to ja bym nie wiem co zrobiła... niańczyć nie swoje dziecko
Paranoja
To co pisali niby w dalszych streszczeniach to bujda!
Nie będzie u Olki żadnego dziecka i wogle
Ktoś sobie ciąg dalszy wymyślił i już są plotki
To jest dziecko Majki i Michała tylko Olka podmieniła wyniki testów!
co będzie dalej trzeba zaglądać na portale majka.tvn.pl , seriale.com czy http://www.swiatseriali.pl/seriale/majka-511
tu będzie napisane co i jak
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-12, 22:56   #2462
Turczynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Callanthe Pokaż wiadomość
Co za debile!! Przepraszam za słowo, ale Konrad tak mnie wkurza.. Pobił się z Michałem na porodówce! Co za pajac..

Mnie też już on irytuje....
Turczynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-13, 07:28   #2463
pitahaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
Planuja w Majce jakas wakacyjna przerwe?
darowaliby sobie te przerwe...nalezaloby skonczyc ten serial zanim zrobi sie jeszcze gorszy
Stary 2010-06-16, 09:14   #2464
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Aż tak źle? Ja przestałam oglądać jakieś 40 odcinków temu z braku czasu i chęci, ale czasem zaglądam do opisów i nie wyglądało to aż tak tragicznie
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 11:44   #2465
Wenila
Wtajemniczenie

Jak była przerwa w Brzyduli to chodziłam zła przez tydzień, a teraz to jest tak, że mam to daleko gdzieć. ten serial to straszna miazga
Stary 2010-06-16, 11:51   #2466
lalalabamba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wenila Pokaż wiadomość
Jak była przerwa w Brzyduli to chodziłam zła przez tydzień, a teraz to jest tak, że mam to daleko gdzieć. ten serial to straszna miazga
Ja też, jak się skończyło, poczułam się jakoś nieswojo Na Brzydulę czekało się z dnia na dzień, co rusz jakaś intryga, coś się komplikuje, Viola coś wymyśla, aż się chciało ogladać.
A tutaj jest wszystko robione jakby na siłę, ogladałam tylko dla zabicia czasu i z przyzwyczajenia.
Podejrzewam, że po Majce TVN wypuści kolejne takie coś wzorowane na jakiejś latynoamerykańskiej telenoweli. Obiecuję nie ogladać
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 13:23   #2467
euphoriass
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Ja też, jak się skończyło, poczułam się jakoś nieswojo Na Brzydulę czekało się z dnia na dzień, co rusz jakaś intryga, coś się komplikuje, Viola coś wymyśla, aż się chciało ogladać.
A tutaj jest wszystko robione jakby na siłę, ogladałam tylko dla zabicia czasu i z przyzwyczajenia.
Podejrzewam, że po Majce TVN wypuści kolejne takie coś wzorowane na jakiejś latynoamerykańskiej telenoweli. Obiecuję nie ogladać
Ja mam nadzieję, że po Majce wróci ukochana Brzydulka

Cień Wiatru, C.R.Zafon.
euphoriass jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-02, 12:18   #2468
Aneczka91
Zakorzenienie

Odkopuję wątek od 6 września znowu majka

Stary 2010-09-02, 12:28   #2469
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneczka91 Pokaż wiadomość
Odkopuję wątek od 6 września znowu majka
czytalam, ze ma byc jeszcze 90 odcinkow i mysle skad na to fabule wezma...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-02, 12:39   #2470
Aneczka91
Zakorzenienie

Też ciekawa jestem :P
Streszczenia!!

Odcinek 114 (Poniedziałek 06.09)
Michał jest przekonany, że badanie DNA musiało zostać źle przeprowadzone. Mikołaj zapewnia go, że testy dają stuprocentową pewność. Chłopak nie wierzy i postanawia dojść prawdy na własną rękę. Po odebraniu wyników spotyka się z Konradem. Tymczasem Aleksandra rozmawia z doktor Kowalewską, która na jej zlecenie podmieniła wyniki testu DNA. Michał pyta Majkę, dlaczego nie powiedziała mu o Konradzie. Dziewczyna nic nie rozumie.
115
Majka zapewnia Michała, że z nikim nie spała. Chłopak bez słowa pokazuje wyniki testu. Dziewczyna postanawia wyjaśnić sprawę i udaje się do kliniki Mikołaja. Lucyna jest przekonana, że Aleksandra miała rację, mówiąc, że Olkowiczom zależy głównie na pieniądzach Kazimierza. Tymczasem Aleksandra wyjawia Konradowi, że Michał dowiedział się, iż to nie on jest ojcem dziecka i natychmiast zostawił Majkę. Podburzony Konrad zjawia się w Panorama Projekt.

116
W środku nocy w domu Olkowiczów pojawia się Majka z dzieckiem. W Panorama Projekt wrze od ciągłych sprzeczek Kasi i Bartka. Róża niezapowiedziana zjawia się u Michała. Próbuje uświadomić mu, że popełnia błąd, ufając bardziej testom niż słowom Majki. Tymczasem Stefan stara się pogrążyć projekt Centrum Ekologicznego. Prosi Aleksandrę, by przy pomocy Wiktora wprowadziła błąd do projektu. Majka postanawia namówić Michała na kolejny test, jednak chłopak zdecydowanie odmawia.
117

Wiktorowi udało się wprowadzić błąd, którego Michał sam nie dostrzeże. Sytuację Majki wykorzystuje Konrad - przy pierwszej okazji wyznaje jej uczucia. Chłopak nie zniechęca się nawet wtedy, gdy Majka mówi, że nadal kocha Michała. Aleksandra podpowiada Michałowi, by sprawdził projekt, przy którym pracowała Dagmara. Ma nadzieję, że Michał, odnajdując błąd dzięki jej pomocy, zacznie traktować ją życzliwiej. Do badań testów DNA Majka potrzebuje materiału genetycznego Michała. Z pomocą przychodzi Kasia.
118
Majka niecierpliwie czeka na wyniki testów DNA. Nie wie, że Michał w tym czasie oddał do laboratorium materiał genetyczny Konrada. Aleksandra dowiaduje się o tym i po raz kolejny próbuje wpłynąć na wynik badań. Piotr żyje nadzieją odzyskania rodowej kamienicy. Prosi o pomoc mecenasa Kotowskiego, który uświadamia mu, że do wszczęcia postępowania Piotr będzie potrzebował pieniędzy. Kowalewska obiecuje nakłonić siostrę Kamilę do kolejnego fałszerstwa. Tym razem wyniki testów mają wykazać, że dawca materiału jest ojcem dziecka Majki.

Odc.119
Michał tęskni za Majką. Korzystając z okazji, wypytuje Elizę, co słychać u ukochanej i Basi. Dagmara żali się Wiktorowi, że szef podejrzewa ją o sabotaż. Mężczyzna postanawia ratować sytuację i przyznaje się do wprowadzenia błędnych informacji. Majka czeka na wyniki badań, które są już do odebrania w klinice. Tymczasem Kowalewska informuje Aleksandrę, że prawdopodobnie nie uda jej się sfałszować testów.

Odc.120
Michał zjawia się u Mikołaja po wyniki badań. Jest zdruzgotany, kiedy dowiaduje się, że to Konrad jest ojcem Basi. Dagmara domyśla się, kto mógł stać za błędem, który pojawił się w projekcie Centrum Ekologicznego. Przy najbliższej okazji wylewa złość na Stefana. Majka odbiera wyniki testów, które potwierdzają, że Michał jest ojcem jej dziecka. Szczęśliwa biegnie na spotkanie z ukochanym. Jednak chłopak nie dopuszcza jej do głosu i oświadcza, że ma zamiar odebrać Basi nazwisko.

Odc.121
Majka próbuje pokazać Michałowi wyniki badań, lecz on nie chce już na ten temat rozmawiać. Jego zdaniem sprawa jest zamknięta - to Konrad jest ojcem Basi. Tymczasem Aleksandra opowiada Grażynie, jak w ostatniej chwili udało się sfałszować wyniki testu. Majka nie może dojść do siebie po spotkaniu z ukochanym. Próbuje go zrozumieć i usprawiedliwić. Według Lilki zachowanie Michała jest okrutne i podłe. Radzi Majce, by w imieniu Basi oddała Duszyńskiemu jego nazwisko. Dziewczyna mówi rodzinie o swoich planach.

Odc.122
Anna prosi Kotowskiego, by pomógł Majce przeprowadzić procedurę zmiany nazwiska Basi. Tymczasem w Panorama Projekt Wiktor, za namową Dagmary, postanawia zapisać się na terapię dla uzależnionych od hazardu. Konrad chce zaopiekować się Majką i wesprzeć ją w trudnych chwilach. Róża, widząc zaangażowanie chłopaka, ostrzega Majkę, by go nie skrzywdziła. Aleksandra, korzystając z okazji, zaprasza Michała na wspólną kolację z okazji urodzin Haliny.

Odc.123
Halina ma nadzieję, że jej córka i Michał jeszcze do siebie wrócą. Aleksandra, udając kochającą żonę, wymyśla kolejne preteksty do spotkań z mężem. Podczas jednego z nich parę widzi Majka. Podejrzenia dziewczyny wzmacnia Aleksandra, mówiąc, że ona i Michał wrócili do siebie. Duszyńska jest przekonana o zwycięstwie i planuje wkrótce ślub kościelny. Plany Aleksandry komplikuje nagłe przebudzenie się Kazimierza.

Stary 2010-09-02, 17:32   #2471
Callanthe
Zakorzenienie

Witam ponownie

Przeczytałam te streszczenia, zapowiada się ciekawie, jednak coraz bardziej irytuje mnie Aleksandra.
Mam dość tej kobiety.

Będę oglądać, bo ciekawi, mnie dalszy rozwój sytuacji, jednak już czuję, że nie będę mieć cierpliwości, bo takie głupoty robi ta Ola, że brak mi słów
Callanthe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-02, 21:32   #2472
Aneczka91
Zakorzenienie

dziwi mnie też głupota michała.wie że Olka go tyle razy okłamywała a on dalej swoje

Stary 2010-09-02, 22:01   #2473
Callanthe
Zakorzenienie

O tym już nie chciałam wspominać, bo bym się chyba psychicznie załamała przez tego człowieka..
Jak można być tak tępym?
Stary 2010-09-03, 11:40   #2474
Aneczka91
Zakorzenienie

to przechodzi ludzkie pojęcie co on robi.
Szkoda że Majka na końcu nie będzie z tym Konradem , chociaż on też mnie wkurza. Ale chce dla Majki jak najlepiej

Stary 2010-09-03, 12:31   #2475
Aneczka91
Zakorzenienie

pewnie gdzieś w poniedziałek

Stary 2010-09-03, 14:54   #2476
Callanthe
Zakorzenienie

Cytat:
to przechodzi ludzkie pojęcie co on robi.
Szkoda że Majka na końcu nie będzie z tym Konradem , chociaż on też mnie wkurza. Ale chce dla Majki jak najlepiej
Konrad to miazga Nie lubię ludzi, który się nachalnie narzucają.
Stary 2010-09-03, 16:58   #2477
Aneczka91
Zakorzenienie

W tym serialu nie ma żadnego faceta z jajami :P Same ciepłe kluchy :P

Stary 2010-09-03, 18:54   #2478
Wenila
Wtajemniczenie

pan mecenas to moja ulubiona ciepła klucha
Stary 2010-09-03, 19:24   #2479
Aneczka91
Zakorzenienie

moja to wuj Majki , Piotrek i Adam jeszcze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 19:35   #2480
Callanthe
Zakorzenienie

Taaak! Adama uwielbiam! Świetnie gra.
Poza tym lubię też wujka Majki i Pan Mecenas to kompletna ciepła klucha, ale i tak ją uwielbiam
Stary 2010-09-03, 23:06   #2481
Aneczka91
Zakorzenienie

Nowe streszczenia!!

Odcinek 124
Aleksandra oddycha z ulgą. Róża próbuje się dowiedzieć, czy Majka nadal chce zmienić nazwisko Basi. Radzi wnuczce nie kierować się złością. Jednak Majka podjęła już decyzję i wnosi do prokuratury pozew o odebranie praw rodzicielskich Duszyńskiemu. Kiedy opadły emocje Michał uświadamia sobie, że nie ma dla niego znaczenia, kto jest ojcem Basi, bo nadal kocha Majkę i chce z nią być. Otrzymuje telefon z prokuratury i jest załamany.

Odcinek 125
Dagmara zwodzi Stefana i umiejętnie wypytuje go, co wie na temat Aleksandry. Mężczyzna zdradza jej, że jest w posiadaniu dokumentacji medycznej, z której wynika, że Aleksandra na własne życzenie pozbyła się dziecka Michała. Majka stwierdza w sądzie, że Michał nie jest ojcem jej dziecka. Prokurator z uwagi na okoliczności, w których Majka zaszła w ciążę, decyduje odebrać Basi nazwisko Michała. Kasia oburzona warunkami, jakie stawia jej Bartek, zrywa zaręczyny.
Odcinek 126
Michał i Adam odświętnie ubrani stoją przed kościołem, w którym ma się odbyć ślub Kasi i Bartka. Wśród gości Michał dostrzega Majkę. Podczas wesela głęboko skrywane uczucia budzą się na nowo, ale ani Majka, ani Michał nie potrafią zapomnieć tego, co się wydarzyło. Obserwujący ich Adam i Lilka widzą, że wiele czasu musi upłynąć, by tych dwoje wybaczyło sobie. Majka nie ufa Michałowi. Kocha go, ale wie, że nie ma nadziei dla ich miłości. Kobietę jeszcze bardziej utwierdza w tym przekonaniu fakt, że Michał opuszcza wesele i jedzie do Aleksandry.
Odcinek 127
Michał zdaje sobie sprawę, że nagłe wezwanie Aleksandry jest tylko pretekstem do spotkania. Kiedy wraca na wesele nie ma już Majki. Grażyna zagrzewa Aleksandrę do walki. Jeśli kobieta będzie mogła udowodnić, że ona i Michał sypiają ze sobą, mężczyzna nie otrzyma rozwodu. Michał nadal chce rozwodu i wraz z adwokatem, obmyśla strategię. Sprawa nie jest łatwa, bo kopia karty medycznej Aleksandry, którą przywiózł ze Szwecji, nie może być dowodem w sądzie. Rozżalona Majka postanawia zacząć nowe życie i stara się o wyjazd na stypendium.
Odcinek 128
Majka coraz częściej myśli o wyjeździe na stypendium zagraniczne. Lilka postanawia wrócić na uczelnię i poświęcić się malarstwu, które rzuciła pod wpływem Eryka. Róża od momentu spotkania z Rotarskim jest jakby nieobecna. Domownicy zauważają, że coś zmieniło się w jej życiu. Kasia zastanawia się, jak ocalić miłość Majki i Michała. Majka przekonuje ją, że takie starania na nic się nie zdadzą, ponieważ ma zamiar wyjechać z Krakowa i na zawsze zapomnieć o Michale. Kasia mówi o tym Sabinie, a ich rozmowę słyszy Michał.

Stary 2010-09-07, 19:11   #2482
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

A ja wam muszę powiedzieć, że wolę Majkę od BrzydUli, dlaczego? Po pierwsze najlepsza BrzydUla to był oryginał, te wszystkie podróby w życiu nie osiągną tego poziomu, co właśnie oryginał. Tak naprawdę polska wersja BrzydUli była fajna tylko dlatego, że Viola miała nieprzeciętne teksty. ^^ Majka mi się podoba ze względu na inny pomysł. Nie spotkałam wcześniej takiego serialu.
Tak w ogóle mam pytanie. W tamtym roku czytałam, że Majka jest na podstawie jakiegoś również zagranicznego serialu, czy to prawda?

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-07, 19:15   #2483
Charmain
Zakorzenienie

Tak
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-07, 19:25   #2484
titina
Zakorzenienie

Na podstawie wenezuelskiej telenoweli -
Juana la virgen

Dla porównania tak wyglądała Majka i cała reszta w oryginale:

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-07, 19:31   #2485
Aneczka91
Zakorzenienie

następny serial też będzie na podstawie "sos mi vida" gdzie grała Natalia oreiro z Facundo Arana

Stary 2010-09-08, 07:08   #2486
lalalabamba
Wtajemniczenie

Cytat:
następny serial też będzie na podstawie "sos mi vida" gdzie grała Natalia oreiro z Facundo Arana
Serio
Wiedziałam, że TVN połknie haczyk i po Brzyduli wypuści serie tasiemców wzorowanych na latynoamerykańskich serialach...
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 11:10   #2487
Charmain
Zakorzenienie

Cytat:
A niech im będzie, ale znowu te same twarze: Mucha, Bobek, Socha... Jakoś mi się to nie widzi
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 11:19   #2488
Dorotka...
Rozeznanie

Cytat:
Czyli mucha będzie bokserką?? ;D

A co do Majki już tego w ogóle nie oglądam, zaczyna się robić z odcinka na odc. coraz bardziej absurdalny. Teraz podobno wyszło, że Michał nie jest ojcem jej dziecka, tak?? Jak to niby możliwe. Przyznam się, że skończyłam oglądać jeszcze zanim Majka urodziła

"people don't get what they deserve, they just get what they get".
Dorotka... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 12:16   #2489
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Podmienianie testów. Zresztą nie ostatnie
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 12:23   #2490
esfira
Zakorzenienie

już tracę cierpliwość do tej Majki, absurd goni za absurdem... Ja chcę serial oglądać, żeby się zrelaksować, a nie żeby się jeszcze denerwować głupotą tych bohaterów Szczerze mówiąc, to nieźle się zapowiadał ten serial, ale na tym się skończyło, teraz to w nim najbardziej podobają mi się ubrania Oli ;P

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości