|
|
#2461 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dla przyszłych i obecnych kursantek cz. III
Witam Witam kochane
![]() i ja sie dołaczam. przyznaje, że nie przeczytałam całego wątku bo to dość obszerna lektura ... ale postaram sie w miarę mozliwosci. co prawda prawo jazdy już mam. przyznaje się. i to ponad od 6 lat ale co z tego jak przez ten czas nie jeżdziłam wcale. a mamusia i tatuś mówili.... ale gdzie tam ja byłam mądrzejsza, że jak sie rozbijać to własnym i mam ci los. mam w końcu własne autko... wyszukiwane, wypatrywane.i co z tego jak z jazdą ciężko? zawsze w tym czasie mówiłam, że najważniejsze, że mam prawko... potem sobie troszkę na spokojnie pojeżdze i bedzie git. jednak chyba nie jestem aż tak zdolna jak myślałam ;/troszkę staram się jezdzić pod czujnym okiem TŻ. a raczej starałam. bo ostatnio moje autko sie przytarło jak wjeżdzałam w szeeroką bramę ;/ehh chyba jednak bez kursu doszkalajacego sie nie obejdzie. i zatem pytanie do Wizażanek z trójmiasta. mieszkam w Gdańsku bardzo krótko. czy mozecie mi polecić na PW jakaś sprawdzoną szkołe?? a tym które robią i zdają egzaminy zycze powdzenia. ja co prawda zdałam za pierwszy razem ale to było kilka lat temu i nie było jeszcze tak durnie. i dziewczyny jezdzijcie jak najwięcej i nie róbcie sobie przerw takich jak ja
|
|
|
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
a no i powiem Ci Jomic ze caly dzien myslalam o Tobie i o twoim egzaminie, bardziej mialam w glowie Ciebie, niz tz z ktorym sie poklocilam, pierwszy raz od niewiadomo kiedy...
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Iwa przede wszystkim to szukaj polecanego instruktora, a nie szkoly. Po 2 to znam 4 instruktorow kazdy z innej szkoly, ktorzy sa b.dobrzy z ty, ze ja jezdzilam z 1 no z dwoma, ale z tym 2 b.krotko. tych 2 pozostalych znam z tego ze tz poszedl do niego po 3 nieudanym egz. bardzo go chwalil i zdal. Kolejny to jezdzila z nim ciocia, na takiej zasadzie jak ty ze ma prawko, ale chciala sobie przypomniec co i jak, bo tez kilka lat nie jezdzila, mowila, ze bardzo fajny, ale... Oni sa z Gdyni, wiec nie wiem czy jest sens zebys tak daleko dojezdzala, do tego w Gdansku moim zdaniem jest trudniej niz w Gdyni, wiec lepiej zebys pojezdzila sobie po swoim miescie.
Edytowane przez Kolorowymaj Czas edycji: 2010-11-04 o 17:54 |
|
|
|
#2463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
UWAGA pisałam szybciutko, chciałam wszystko na raz i się może zakreciło. Nie było łapówki, dla nikogo. To był prezent na szczęsliwy koniec. Dla instruktora. A on się bronił i powiedział, że łapówek nie przyjmuje. (Swoją drogą, to chyba późno by była ta łapówka, godzinę przed egzaminem, co nie?) Kolorowymaj spokojnie, zrozumiałam, co chiałaś powiedzieć. Dupa blada - tak brzmiał mój pierwszy sms jak wyszłam z WORD. Stoje na przystanku i kto przejeżdża obok- mój egz. Przyglądął się, a lepiej by mnie podwiózł, bo ten WORD to na końcu świata ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
|
|
#2464 |
|
Zadomowienie
|
jomic poprostu zapomnialam ze mialas jazdy i jak czytalam to myslalam ze piszesz juz o egzaminie, ale jak doczytalam dalej cos mi nie pasowalo i przeczytalam od poczatku, wtedy juz wszystko zrozumialam
i jak wkoncu przyjal ten kalendarz? ![]() dupa blada to taki moj zamiennim przeklenstwa, duzo mam zamiennikow, coby kulturalna udawac
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
bronił się, głupio mu było. Ale zdziwi się jak przejrzy i przeczyta co mu tam powpisywałam...
Póki co dostał sms z przeprosinami ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- A wiecie co jeszcze odstawiłam - na placu (jazda) pomyliłam wsteczny z 1 - i przejechałam pachołek z mną (instr pozostawił to bez komentarza) ruszyłam z 3 - i się udało ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- nie pocieszać nie znaczy nie komentować Ja komentarz mam jeden - JAK MOŻNA OBLAĆ NA GÓRCE?????? ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Dziewczyny, a jak próbne matury? Powiem wam w tajemnicy, że cieszę się, ze za moich czasów to nie był przedmiot obowiązkowy
|
#2466 |
|
Rozeznanie
|
Jomic byłam pewna, że zdasz
), bo jej się po prostu nie odmawia i jej się wszystko udaje I tak, to jest komplement W każdym razie trzymam kciuki za następny egzamin.A ja dziś miałam ostatnie dwie godziny przed egzaminem i.... było fatalnie. Nie widziałam jak mi piesi wchodzą na przejście, nie zrobiłam ani raz(!!) parkowania dobrze, o mało co nie spaliłam skrzyni, nie mówiąc o wielu, wielu innych błędach... Jest coś takiego jak kryzys 31 i 32 godziny? Ostatecznie wzięłam jeszcze dwie h jutro, wolę zostawić pieniądze w ośrodku niż w MORDZIE.
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
i właśnie stało się coś czego cię bałam - zawiodłam wszystkich - siebie najbardziej
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Ja o dziejszej jeździe to chyba wolę zapomnieć. Poza momentami, ze było jak zawsze: plac, pada, wjechałam na łuk, instr mi wysiada ja: no ciś ty? Będziesz mókł? I. Tak. na egz będziesz sama (oczywiście przerwę na papierosa sobie zrobił) to było średnio. Chyba oboje nie mieliśmy wielkich nadziei na ten mój egzamin. Nie dociskałam sprzędła - nawet nie wiedziałam, że tak może zazgrzytać, myliłam biegi (znów, po 30kilu godzinach niemylenia), o parkowaniu równoległym nie wspomnę ("takiego miejsca nie dostaniesz na egz bo za małe, ale ćwiczyć możesz"). Wczoraj było zaj.. a dzis... Lepiej nie mówić.
|
#2468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jomic, nie będę Cię pocieszać, bo wiem, że wpisy typu "ojejku, zdasz następnym razem, nie załamuj się" są wkurzające. Nie zdać na górce? Zdarza się. Od czasu do czasu zawodowi kierowcy mogą mieć z tym problemy, a Tobie akurat zdarzyło się to na egzaminie. Przecież to nie koniec świata. I tak jesteś moim ulubionym wirtualnym kierowcą
![]() Na wzniesieniu są dwie próby czy tylko jedna? Karolina, nie ma Cię tu, ale i tak Ci życzę powodzenia jutro! Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Ja nie narzekam, matematykę lubię, poszło ok.
|
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniec swiata to to nie jest, ale zbliża się koniec moich chęci i sił. Wiecie, ze juz mi wszystko jedno. A jedyna mobilizacja, żeby się spiąć i zdać to koszty egzaminów i jazd. Pytanie z serii gupich, ale otwieram jakąś stronę a tam co? Matura z matematyki. I przymniało mi się... Nawet nie mam siły zobaczyć co tam teraz wymyślają. Jedno jest pewne- na poprawę humoru mogę spróbować rozwiązać. Testy na prawo jazdy na 1000% pójdą mi lepiej.
Edytowane przez jomic Czas edycji: 2010-11-04 o 20:56 Powód: kolor czcionki |
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Tak nieśmiało chciałam się wtrącić w Wasze rozmowy ![]() właśnie zaczęłam praktyczną część kursu na prawko, jestem na razie po pierwszej godzinie, którą spędziłam w zasadzie w aucie, gdzie instruktor mi wszystko po kolei dokładnie opowiadał i tłumaczył. Na "jazdę" starczyło aż 15 min a jazdę dałam w cudzysłów, bo nie wiem czy to co robiłam można nazwać jazdą, po prostu na 1szym biegu z zawrotną prędkością 10km/h przejechałam dookoła placyku ot i tak wyglądała moja 1sza lekcja ![]() Ale za to jutro mam 2h i mamy jechać "na wsie" jak to instruktor określił i przyznaję, że trochę się dygam ![]() to jak - przyjmiecie mnie do siebie
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjmujemy
![]() Ja już stosuję się do Twojego podpisu. Ile czasu trwały te pierwsze zajęcia? Ja sie umówiłam na pierwszy raz na 2 godziny, pokazanie mi samochodu ograniczyło sie do: kierownica, pedały, kierunkowskaz, biegi, hamulec ręczny, kontrolki. A to co pod maską i poszczególne światła - gdzies po 20 godzinie - żeby było na świeżo na egzamin. I tym sposobem z 1,5h jeździłam po wsiach i miastach, poza terenem zabudowanym, z prędkością, z jaką później nie odważyłabym się jechać. Taki urok pierwszej jazdy
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Jomic przeczytałam, że nie poszło Ci dziś na egzaminie, szkoda
mogę rzucić muffinką czekoladową na poprawę humoru, chcesz? 1sza lekcja trwała 1h. Mój instruktor właśnie baaaardzo dokładnie mi wszystko o wszystkim opowiadał, nawet dźwignię do podnoszenia/opuszczania fotela, kierownicy musiałam po kilka razy podnosić pod maskę nie zaglądaliśmy, pewnie później jakoś będziemy, zresztą do tego mi nie spieszno do tego skrzynia- jak mam ręce układać przy poszczególnych biegach, kierunki, żeby wrzucać palcami a nie całą łapą jak za 1szym razem to zrobiłam ręczny, kontrolki, a do tego luźna rozmowa o pier.dółkach i zleciało...Co do jutrzejszego dnia to, zanim ja na te "wsie" dojadę to minie pół godziny przez miasto, bo w Krakowie się uczę i to mnie chyba najbardziej przeraża
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
za muffinki dziękuję - nadal słoń na brzuchu i o jedzeniu mowy nie ma. Ale jutro...
W eLce pocieszajace jest to, że: 1. jest ktoś kto się zna, wie o co chodzi i potrafi reagować 2. ma 3 hamulce 3. jest uprzywilejowana w robieniu błędów U mnie zdecydowanie godzinę mi nie opowiadał. Zresztą nawet jakby zaczął to ja bym ani tego nie zapamiętała na sucho, znudziłabym się ekspresowo, ja poszłam z nastawieniem - będę dziś jeździć po placu.
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
najbardziej mnie cieszą te hamulce hehe
że w razie czego ktoś mnie zatrzyma a mi tam odpowiadała taka forma, może dlatego, że do zapisania się na prawko "dojrzewałam" ze 3 lata... i dopiero teraz się odważyłam, więc nie byłam od razu rzucona na "głęboką wodę" a tylko spokojnie, po kolei
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
kar0link4 widzę, ze podglądasz...
Nie stresuj się, wyśpij się, nie daj się i chwal się tu jutro. Proszę. JA będę trzymać kciuki i gnać z pracy do domu spr forum, żeby móc Ci gratulować. Dziewczynki , dziękuję bardzo za całe wielkie wsparcie. Normalnie się wzruszyłam. Żeby tyle ludzi chciało tego samego... Musi się w końcu udać ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
P.S. Nadal jest nadzieja, że do urodzin się wyrobię i zrobię sobie ten prezent
|
|
#2476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Sorry że tak bez ładu i składu napiszę ale nie mam siły na jakieś składne posty
![]() jomic bywa i tak. teraz to już tylko do oporu cisnąć tak aby zdać Karolink4 trzymam kciuki bardzo bardzo mocno Matura z matmy jako tako. Zamknięte mam większość dobrych ale otwarte tylko jedno dobrze mam. Ja to raczej humanistka z urodzenia jestem, matma nigdy nie była moją miłością i nigdy mi ise nie przyda więc celuję w 30pro ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- A no i witam ciepło nowe towarzyszki niedoli. eLka rządzi eLka radzi eLka nigdy cię nie zdradzi ! ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
W końcu egzamin mam 3 dni po urodzinach
|
|
#2477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę, że dopiero zaczynasz jazdy ale zdecydowałaś już w którym MORDzie będziesz zdawała?
|
|
|
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. zmień instruktora 2. zrób sobie przerwę na jakis czas 3. zmień instruktora (celowo powtarzam) Zdarza się, ale dlaczego mi???? Dziś jest dzień na opłakanie tego wszystkiego (w końcu musi być), potem tydzień przerwy i znów do eLki. A egzamin mam przed urodzinami
|
|
#2479 |
|
Zadomowienie
|
Laseczki, dziękuję za kciuki- na pewno się przydadzą
Powiem Wam, że jestem spokojna, o dziwo Naprawdę bardzo tego pragnę i nie chcę nikogo zawieść. Jedyne czego najbardziej się obawiam- łuk. Naprawdę, jak zawsze mi wychodziło bez większych problemów, tak teraz zaczęłam się motać, ale jestem dobrej myślijomic ----> Szkoda, że Ci się nie udało, no ale mówi się trudno i żyje się dalej ![]() Muszę jeszcze wpisać dedykację do kalendarza i włożyć zdjęcie
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tak, dobra praca to kilka języków, prawko, masa uprawnień, szkoleń itp... no to na urodziny prezent będzie, nie ma innej opcji! Cytat:
jak ja zdawałam nie było obowiązkowej matmy ale ja to znowu ścisły umysł i zdawałam rozszerzoną i powiem Wam, że jak przejrzeliśmy z mężem tegoroczne arkusze maturalne, stwierdziliśmy, że naprawdę były łatwe my zdawaliśmy 10 lat temu( tak wiem, dinozaur ze mnie ) a połowę zadań rozwiązaliśmy ot tak a teraz to miałaś próbną tak? kiedy wyniki? a co do tego czy Ci się nie przyda to bym się kłóciła Cytat:
jeszcze się nie zastanawiałam nad tym hehe, ale prawdopodobnie na Nowohuckiej, skoro jazdy głównie po hucie będą. Ale z kolei na Balickiej nie byłoby tak źle też, bo przez parę dobrych lat mieszkałam w tamtych okolicach ![]() A Ty już wybrałaś ? ile już jeździsz? kar0link4 jutro masz egzamin, tak? to powodzenia życzę
|
|
#2482 |
|
Rozeznanie
|
aaaaa jomic, o rzesz ty w mordę ... cały dzień o tobie myślałam ... w drodze powrotnej do domu w za***iaszczym korku usiłowałam wejść na forum przez komórkę ale coś się wieszało ... dziewczyno co ty pierdzielisz ... nikogo nie zawiodłaś
to tylko to pierdzielone wzniesienie było jaieś nie teges ... pewnie ruchome, raz wyżej raz niżej ... oj w dupę to !super że od razu zapisałaś się na kolejny termin ... zuch dziewczyna aż się poryczałam ... przepraszam ... ale ja ostatnio to raczej rozchwiana emocjonalnie jestem ![]() dziękuję za życzenia jomic, tak mi żal że 4ty nie był dla Ciebie szczęśliwym dniem ... dla mnie zresztą też...nie pamiętał ...a raczej olał mooonik, witaj ! Iwa181p, witaj ! kar0link4, ![]() przepraszam ze nie do każdej z Was się odniosłam ale weny mi brak zupełnie ![]() pozdrawiam Was cieplutko i często o Was myślę ... dzisiaj w autobusie 2 laski rozmawiały o eLce ... chyba na kursie były ... ach jak cieplutko na sercu się zrobiło ![]() dobranoc
[...] twoje blizny są twoją siłą ------------------- Edytowane przez kaszkasz Czas edycji: 2010-11-04 o 22:43 |
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
KOniec na dziś. Dobranoc. Ciekawe, co mi się przyśni
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
była, była to ile w końcu od Twojej matury minęło?wyśpij się, jutro będzie lepszy dzień! ![]() ja też idę pod kołderkę Dobranoc
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
jomic
jak nie pocieszać to nie pocieszam - ale po prostu życzę ci różowego plastikowego prezentu na urodziny odpocznij sobie trochę i zajmij czymś innym, masz dwa tygodnie to jeszcze pojeździć przed terminem dasz radę swoją drogą - teraz wyjdzie tak ze mniej więcej pewnie razem będziemy zdawać kar0link4 no to powodzenia jutro
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kaszkasz sto lat, ![]() |
|
|
|
|
#2488 |
|
Zadomowienie
|
jomic ----> Tak, egzamin mam o 9:00
kaszkasz ----> mooonik ----> Tak, jutro mam egzamin, dziękuję
|
|
#2489 |
|
Zadomowienie
|
kar0link4 powodzenia!!
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
wpadłam zobaczyć co tu apisałyście jak śniłłam - i to nie o eLce ![]() Obudziłam się z mysłą "jestem głupką". Ciekawe kiedy mi przejdzie? Swoją drogą to trochę śmiać mi się chce. Wiecie co robił ten egzaminator jak cofałam? Siedzienia pasażera w eLkach są raczej tak "na leżąc"ustawione. Jak cofałam na kursie i instr mówił -zobacz z tyłu i jak nic nie jedzie to jedziesz, to najczęscięj słyszał - nie zobaczę bo ciebie widzę. NO xcentralnie w miejscu gdzie zobaczyłabym coś widziałam glowę instruktora. A egzminator (ten, bo pierwszy nie) pochylił się do przodu, głowa na kolanach i wpatrzony w lusterko. Wyobrażacie sobie taką pozycję, z zaskoczenia? moonik - Od matury minęło 7 lat eyo - musieliby moje prawko ekspresowo wydrukować, żebym dostała plastik na urodziny. Zadowolę się kartką z napisem POZYTYWNY kaszkasz - nie płaczemy już dziś. Wczoraj był dzien płaczu (Chociaż dzisiaj wcale nie jest lepiej). A wzniesienie nie było ruchome - hamulec miał więcej ząbków ). kar0link4 - co tam napisałaś temu instruktorowi, co? (jasne, że to pytanie retoryczne tylko)
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.

ale gdzie tam ja byłam mądrzejsza, że jak sie rozbijać to własnym i mam ci los. mam w końcu własne autko... wyszukiwane, wypatrywane.
zawsze w tym czasie mówiłam, że najważniejsze, że mam prawko... potem sobie troszkę na spokojnie pojeżdze i bedzie git. jednak chyba nie jestem aż tak zdolna jak myślałam ;/

Ostatecznie wzięłam jeszcze dwie h jutro, wolę zostawić pieniądze w ośrodku niż w MORDZIE.

i gnać z pracy do domu spr forum, żeby móc Ci gratulować. 

) a połowę zadań rozwiązaliśmy ot tak
to tylko to pierdzielone wzniesienie było jaieś nie teges ... pewnie ruchome, raz wyżej raz niżej ... oj w dupę to !