|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: niedorzeczne opinie na temat seksu, antykoncepcji itp.
Cytat:
Na szczęście już wtedy uznałam to za prawdę mocno naciąganą
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
|
|
|
|
#2462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to była jakaś fantastyka czy oni tak na serio? |
|
|
|
|
#2463 |
|
Konto usunięte
|
z innego forum:
Od jakiegos czasu mam jakies dziwne schizy.Po przeczytaniu kilku postów na róznych forach o ciaży zaczełam myslec ze moze ja tez jestem w ciazy.Otoz od stosunku minelo 7 miesiecy dokladnie 26 tygodni. Nie mialam zadnych objawow i nadal nie mam, nie mam takze brzucha, oraz to co jest najciekawsze mialam juz siedem normalnych miesiaczek - kazda w terminie.Dwa miesiace po zdarzeniu wykonalam test i wyszedl negatywny.Czy to mozliwe zeby byc w ciazy bez brzucha,bez objawow i z negatywnym testem oraz z miesiaczkami, czy to tylko moja wyobraznia za daleko zagalapowala? Prosze o jakies odpowiedzi! i nie wiem czy czytałyście wiadomości na onecie o "lekkomyślnym Romeo", który w wieku 21 ma 7 dzieci! to jest informacja z 2008 r., więc ciekawe, czy nie "wzbogacił się" o kolejne |
|
|
|
#2464 |
|
Wtajemniczenie
|
niee.. tak jak napisałam, książka obyczajowa, takie jakie pisze Siesicka, Musierowicz, tylko, ze ta nie była polskiego autora. Kuleczki w sensie, że powieka niby miała się robić gładka u nie-dziewic, bez nierówności (jak się zamknie powiekę to widać wyraźnie wypukłość tęczówki, może to było pierwowzorem
).W każdym razie ku mojemu zaskoczeniu, nikt nie wyprowadził dziewczyny z błędu. Ciekawa jestem ile dziewczyn po przeczytaniu takich bzdur uwierzyło w to ![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;21272073]z innego forum: Od jakiegos czasu mam jakies dziwne schizy.Po przeczytaniu kilku postów na róznych forach o ciaży zaczełam myslec ze moze ja tez jestem w ciazy.Otoz od stosunku minelo 7 miesiecy dokladnie 26 tygodni. Nie mialam zadnych objawow i nadal nie mam, nie mam takze brzucha, oraz to co jest najciekawsze mialam juz siedem normalnych miesiaczek - kazda w terminie.Dwa miesiace po zdarzeniu wykonalam test i wyszedl negatywny.Czy to mozliwe zeby byc w ciazy bez brzucha,bez objawow i z negatywnym testem oraz z miesiaczkami, czy to tylko moja wyobraznia za daleko zagalapowala? Prosze o jakies odpowiedzi! i nie wiem czy czytałyście wiadomości na onecie o "lekkomyślnym Romeo", który w wieku 21 ma 7 dzieci! to jest informacja z 2008 r., więc ciekawe, czy nie "wzbogacił się" o kolejne cycki opadają a laska to pewnie jakiś dzieciak, któremu sie nudzi a w sprawie Romea, to jestem zdania, ze niektórych powinno się sterylizować. I to szybko
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;21272073]z innego forum:
Od jakiegos czasu mam jakies dziwne schizy.Po przeczytaniu kilku postów na róznych forach o ciaży zaczełam myslec ze moze ja tez jestem w ciazy.Otoz od stosunku minelo 7 miesiecy dokladnie 26 tygodni. Nie mialam zadnych objawow i nadal nie mam, nie mam takze brzucha, oraz to co jest najciekawsze mialam juz siedem normalnych miesiaczek - kazda w terminie.Dwa miesiace po zdarzeniu wykonalam test i wyszedl negatywny.Czy to mozliwe zeby byc w ciazy bez brzucha,bez objawow i z negatywnym testem oraz z miesiaczkami, czy to tylko moja wyobraznia za daleko zagalapowala? Prosze o jakies odpowiedzi! i nie wiem czy czytałyście wiadomości na onecie o "lekkomyślnym Romeo", który w wieku 21 ma 7 dzieci! to jest informacja z 2008 r., więc ciekawe, czy nie "wzbogacił się" o kolejne Ja nie wiem, z czego się śmiejecie, po prostu dziewczyna jest w ciąży z negatywnym testem, z miesiączkami, bez brzucha, bez objawów i bez... dziecka
|
#2466 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
cos od mojej mamy:
- nie mozna uzywac tamponow, bo wtedy sie rozdziewiczasz i jak potem masz chlopaka to on zobaczy ze nie jestes dziewica i co wtedy? powiesz mu ze stracilas dziewictwo z tamponem??? xD mialam wtedy chyba 14 czy 15 lat i myslalam ze padne ze smiechu :P ale sie powstrzymalam... rodzicielka nie musi wiedziec ze bylam bardziej uswiadomiona ![]() - jesli uzywa sie tamponow nie wolno sikac, bo jak sikasz to musisz wymieniac tampon za kazdym razem - no i od kolezanki "nie stosuje anty, ufam mojemu chlopakowi"taaa... :P |
|
|
|
#2469 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bo tak ! i do dziś nie wiem jak to właściwie jest ??czy należę do tych 10% które nie krwawią czy dzięki tamponowi " się rozdziewiczyłam" ? :P
Edytowane przez Ieka Czas edycji: 2010-08-10 o 18:06 |
|
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a propos tz moj tez nie wierzyl ze bylam dziewica (nie przez tampony, bo uzywalam sporadycznie mini :P) bo jak stwierdzil nic nie czul ze przebija.... ja sie go zapytalam czy ze swoja byla czul (bo ona tez byla dziewica), a on ze nie ale ona uprawiala sport i plywala to mogla sie rozciagnac jej blona no ale potem sobie poczytal i przy tym dowiedzial sie ze blona nie jest w pochwie (myslal ze jest zaraz jakos na poczatku) i mnie przeprosil :P a jak zobaczyl w jakims artykule o blonie zdjecie blony dziewiczej to powiedzial "o faktycznie bylas dziewica bo mialas taka sama" xD a nie moge go oskarzyc o to ze jest jakims kolesiem typu "wyjde z ciebie przed wytryskiem" itp. i szczerze mowiac jest jedna z najbardziej doinformowana osoba w tematach antykoncepcji, seksu itp - po prostu w temacie blony mial jakies braki :P
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
przerwać błonkę można tamponem, ale stracić dziewictwo nie ;P utrata dziewictwa to inaczej pierwszy kontakt seksualny, a z tamponem raczej owego kontaktu nie miałaś
![]() nie sprowadzajmy dziewictwa do błony zresztą niektóre kobiety w ogóle nie mają błony od urodzenia i to chyba nie oznacza ze nie są dziewicami, nie
|
|
#2473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hehe jak tamponem stracić dziewictwomojemu Tż trudno to było przyjąć do wiadomości, bo to urodzony muzułmanin. ale chyba coś do niego już dotarło że ja inna jestem i nie wszystkie kobiety krwawią |
||
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy niestety konczy sie dla nich to smiercia? bo jakos trudno mi sobie to wyobrazic :/
|
|
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyna była zwracana rodzicom, którzy karali ją za hańbę śmiercią (najczęściej w książkach - na faktach- była mowa o podpaleniu żywcem )- ale to na pewno zalezy od kraju. Nie wszystkie państwa islamskie są takie ortodoksyjne
Edytowane przez Heledore Czas edycji: 2010-08-10 o 19:41 |
|
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
to jest właśnie niesprawiedliwe
ale mój Tż mówił, że nigdy nie słyszał, żeby jakaś Arabka niekrwawiła.I tam w tych krajch nie ma tematu, wszystkie kobiety krwawią i kropka.Ale jakby już się zdarzyło to dla całej rodziny hańba, córka oczywiście posądzona o cudzoóstwo.![]() a co do tych prześcieradeł.. z tego co wiem od Tż to obowiązuje to tylko w wioskach zabitych deskami, w miastach się nie spotyka.I wogóle to już odchodzi w zapomnienie. przynajmniej w kraju skąd mój pochodzi. |
|
|
|
#2477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(wiek ok XIV-XV)
|
|
#2478 |
|
Rozeznanie
|
W "Pamiętnikach Fanny Hill" też był ten motyw, a książka jest z XVIII w.
|
|
|
|
#2479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za rozwianie moich watpliwosci, bo juz zaczynalam podejrzewac ze moze muzulmanki sa jakos inaczej zbudowane czy cos (wiem, glupie :P)
no i oczywiscie wiem ze to tylko w niektorych krajach i w wioskach wystepuje tylko bylam zainteresowana, no i przepraszam za offtopa :P
|
|
|
|
#2481 |
|
Wtajemniczenie
|
żaden off top :P
ja kiedyś wpadłam na taki pomysł, ze one mogą krwawić, ponieważ w takim ciemnogrodzie (nie ukrywajmy - takie podejście do sfery seksualnej to dla mnie ciemnota ) to pewnie 'mężczyźni' nie dbają o przyjemność partnerki tylko o to, żeby rozładować swoje napięcie, a potem na drugi bok i spać. Więc jak on ją tak bez rozgrzewki wziął, to bidulka się natrze i trochę pokrwawi. Na początku wątku były takie informacje, że kobieta ma 'współuczestniczyć' i pod żadnym pozorem nie może odczuwać przyjemności, więc chyba jest jakiś sens w tym co napisałam
|
|
|
|
#2482 |
|
Konto usunięte
|
oj dziewczyny nieładnie...
muzułmanie to temat rzeka. wiadomo jak jest, jak są postrzegani, ale sfera seksualna to u nich kolejny temat rzeka. abstrahując o wszystkich strasznych przypadków, które kończą się ukamienowaniem: "Muzułmanki przywykły już do tego, żeby to właśnie kobieta jako pierwsza osiągnęła orgazm. Zwyczaj ten, jak wszystkie kolejne, znajdują potwierdzenie w pismach koranicznych, słowach proroków i sędziów. Ibn Qudamah (rahimahullaah) powiedział: "Zalecane jest, aby mężczyzna pieścił kobietę przed stosunkiem, aby ją podniecić tak, aby miała ona tyle samo przyjemności ze stosunku jak on... A jeżeli osiągnie szczyt przed nią, niewskazane jest, aby zakończył stosunek zanim ona osiągnie szczyt..., gdyż może to jej szkodzić i uniemożliwić zaspokojenie jej pragnienia". Tak więc wchodząc do łóżka kobieta jest pewna, że kochanek ma przede wszystkim ją zadowolić. Czuje się także bezpieczna i gotowa do gry wstępnej: „Nikt nie powinien posiąść swojej żony jak zwierzę; niech na początku swoją rolę odegra posłaniec. Zapytali Mahometa: ‘A co jest tym posłańcem?’. Mahomet odparł: Pocałunki i słowa"." cytat ze str muzulmanie.com to nie jest tak z tym ciemnogrodem i z tymi nieokrzesanymi facetami (chociaż rozumiem że ogólny obraz muzułmanina, czy ich pewne zachowania są jakie są). ta kultura ma w sobie tyle "ciekawostek", że przeciętny europejczyk niezainteresowany tematem nieźle by się zdziwił. ale sorry za offtop.
|
|
|
|
#2483 |
|
Wtajemniczenie
|
nie chciałam powiedzieć, że tak robią wszyscy muzułmanie, ani w ogóle jakaś konkretna nacja, bo doskonale wiem, że są kultury, w których kobieta i sfera intymna jest traktowana bardzo poważnie i z wielkim szacunkiem.
Po prostu czytając pewne książki, a nawet opinie rożnych osób, jakie dziewczyny tu przytaczały doszłam do takiego wniosku. Nie wszyscy w Indiach uprawiają Kamasutrę (ale nie tą postrzeganą przez zachodni świat, jako masę dziwnych pozycji), Nie wszyscy Japończycy przestrzegają rytuału parzenia herbaty itd itd.. można tych przykładów wymieniać dziesiątki A wracając do wyznawców islamu - z tego co się orientuję, to nigdzie w koranie nie jest napisane, ze kobiety muszą nosić hijaab, a mimo to są niekiedy zmuszane przez mężczyzn w swoim rodzie do zakrywania całego ciała. Więc chyba nie do końca jest tak, że żyją zgodnie z koranem.
|
|
|
|
#2484 |
|
Raczkowanie
|
Tak a propo krwawienia przy pierwszym razie, przypomniał mi sie dowcip.
Hrabia i hrabina spędzają razem noc poślubną (to ich pierwszy raz). Rano hrabia budzi się, przecina sobie palec i chlapie krwią na prześcieradło - trzeba zachować pozory Na to hrabina pluje na pościel: - no właśnie, żeby jakieś były. |
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie pisalam prace ( we trzy ja pisalysmy religia jednej z nas to islam wlasnie) o seksulanosci kobiety w koranie i religiach chrzescijanskich kiedys i dzis ( wybaczcie moja gramatyke ale ciezko mi sie wypowiadac po polsku ostatnio
) wiec jak was to interesuje to moge wam co nie co przytoczyc ![]() watek jest naprawde genialny
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bym chętnie się dowiedziała więcej na ten temat
![]() Ale może nie tu- nie róbmy offtopa Można założyć osobny wątek, ale bardzo prosimy o linka
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mav a może mogłabys udostępnić tą pracę? na maila przysłać czy cos? jestem bardzo ciekawa
|
|
#2489 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem czy niektóre laski są takie głupie czy naiwne
Cytat:
|
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

Bo nie wiem, czy moje są twarde, miękkie czy przeciętne 
).

dziewczyna była zwracana rodzicom, którzy karali ją za hańbę śmiercią (najczęściej w książkach - na faktach- była mowa o podpaleniu żywcem )- ale to na pewno zalezy od kraju. Nie wszystkie państwa islamskie są takie ortodoksyjne
ale mój Tż mówił, że nigdy nie słyszał, żeby jakaś Arabka niekrwawiła.I tam w tych krajch nie ma tematu, wszystkie kobiety krwawią i kropka.Ale jakby już się zdarzyło to dla całej rodziny hańba, córka oczywiście posądzona o cudzoóstwo.

tylko bylam zainteresowana, no i przepraszam za offtopa :P
) to pewnie 'mężczyźni' nie dbają o przyjemność partnerki tylko o to, żeby rozładować swoje napięcie, a potem na drugi bok i spać. Więc jak on ją tak bez rozgrzewki wziął, to bidulka się natrze i trochę pokrwawi. 

lecz i tak planujey dziecko juz na moją 18nastkę by być już zawsze razem i nic nas nie mogło rozdzielić...