|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)
No byłam na tej rozmowie...
Pierwsze wrażenie - okolica. Tragedia. Z lewej las, w ogóle pod jakąś górę trzeba się wspinać, ludzie domy malują, wsi spokojna, wsi wesoła normalnie ledwo to znalazłam.Weszłam, facet kazał mi wypełnić kwestionariusz... i tu zemściło myślenie, że "zwykła rozmowa", bo było sporo pytań z zakresu finansów, ubezpieczeń itp, poległam na dwóch... facet strasznie.. może nie arogancki, ale typowy szef, poważny, powściągliwy, czułam się jak na egzaminie . Dał mi długopis i kazał go sobie sprzedać ![]() Raczej nie był zachwycony, bo stwierdził, że do bycia przedstawicielem trzeba być "optymistycznym", widocznie wieje ode mnie pesymizmem a co najlepsze stwierdził, że jestem nieśmiała, zanim w ogóle wypowiedziałam dwa zdania. Także nie wiem na jakiej podstawie to stwierdził. No cóż, poszłam, zobaczyłam, nic więcej chyba z tego nie będzie, ale też płakać nie zamierzam...
|
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Jest 17:00 czyli wybiła godzina zero. Mieli się w razie co odezwać do 17:00 czyli po ptokach. Rozmowa lepsza niż poprzednia moim zdaniem. Najpierw zeszła na dół po mnie dziewczyna, po drodze na górę mówiła mi, że uczyłam się w jej mieście, a teraz studiuję na tej samej uczelni co ona, myślę sobie: "o jakis pozytyw" haha, naiwna Zaprowadziła mnie do pokojku z sofami, tam był też jakiś koleś no i oboje mnie rekrutowali. Typowe pytania dotyczące CV bla bla bla. Na koniec dali mi do zrobienia test na czas. Taki hmmm psychologiczny chyba. Były tam pytania typu: co robisz w wolnym czasie (trzeba było zaznaczyć), jakiego rodzaju książki czytasz, spośród wymienionych cech wybierz te które najbardziej/najmniej Cie określają (oznacz od najmniejszej do największej od 1-5), a na końcu pytanie praktyczne bardziej, że klient chce kupić 3 bloki rysunkowe, 3 ołówki, coś tam coś tam, a Ty masz na stanie 30 bloków rysunkowych blablabla, ile pełnych kompletów może kupic klient? No i tyle, wyszłam nawet zadowolona, co prawda nie było nic o wynagrodzeniu, pewnie to na drugim jakimś spotkaniu, na którym już mnie nie będzie. Trudno, ale humor mam zepsuty ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Kawa, widzę nieźle haha przybij piątkę w takim razie, chociaż u Ciebie jeszcze nic nie wiadomo
|
|
|
|
#2463 |
|
Raczkowanie
|
ja dostalam prace na 5 miesiecy bede sprzedawac na stoisku czapki zimowe, wczoraj rozkladalismy towar, jest nas 3 dziewczyny, 2 do pracy w tygoniu i 1 na weekendy, w zyciu nie przypuszczalam ze moze byc tyle rodzajow czapek
|
|
#2464 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No ale każdy jest inny. Ja bym nie chciała sama siedzieć w biurze |
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
KAwa, co za gość nie wykazal sie za bardzo kreatywnoscia z tym dlugopisem, poniewaz to stara metoda jak swiat i wcale nie skuteczna.........by poznac dobrego kandydata na stanowisko sprzedazowe. Odnosnie niesmialosci, niestety wiele widac po przekazie niewerbalnym, wiec pewnie stad ten wniosek.
Gwiazdka, nie martw sie i nie dołuj, na pewno wkrotce zaprosza Cie na inna rozmowe Chyba kazda z nas szuka jakichs plusow, pozytywow, przemawiajacych na nasza korzysc Ja sie dowiedzialam na ostatniej rozmowie, ze moim ogromnym plusem jest to, ze lubie psy I badz tu madry !!!!!Himera, gratuluje ![]() Dana, ja tez potrafie sciemniac, ze nic nie robie, ale po co, skoro mozna siedziec samemu w biurze i nie sciemniac?
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Pumaska no wiem, że stara... ale kurde to nawet nie jest typowe stanowisko sprzedawcy, bo to ludzie chcą z czegoś tam skorzystać sami, a nie że trzeba ich namawiać, więc ja bym tu stawiała na wiedzę, umiejętność przedstawienia ciekawie oferty, a nie na nawijkę, nawijkę to muszą mieć akwizytorzy. Ale to tylko moje zdanie.. Chociaż co tu ściemniać - nie czuję się najlepiej w dziedzinie finansów i raczej już nawet nie będę tam słać CV.
Czeka mnie jeszcze rozmowa w sprawie stażu w poniedziałek.. oby. |
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego sie nie przejmuj i skup na poniedzialku. A takie ogloszenia trzeba omijac
|
|
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mnie dołek złapał, że głowa mała... Jutro wesele a ja nie czuję żadnego entuzjazmu, chce mi się płakać, chyba jak TŻ przyjedzie to nasmarkam mu w rękaw Jestem do Jakie plany na weekend Kobietki? |
|
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, bezskuteczne szukanie pracy zaniża samoocenę jak nic innego...
planów nie mam, booo uwaga prawie wszyscy znajomi pracują
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam ofertę idealną do mojego nastroju, a co jak się dobić, to śmiertelnie (dosłownie)
Szukają kierowcę-żałobnika
|
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
taaa, ja też poszukam pracy w zakładzie pogrzebowym chyba niedługo, w sam raz dla nastroju
hmm zauważyłyście że tu się zrobiło wąskie grono i non stop tylko my piszemy? kurna reszta wizażu ma robotę?
|
|
|
|
#2472 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
No ja zaczynam w poniedziałek dziś załatwiałam lekarza, lekka masakra i koszt 169pln :| stres jest, ale mam nadzieję, że szybko minie. Podglądam Was nadal i powoli nie nadążam czytać!Co do pracy w zakładzie pogrzebowym...jakiś czas temu wymyśliłam sobie, że będę wykonywać make-up...
|
|
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tu jest waskie grono, widocznie reszta albo ma prace, albo jest tak zdolowana, ze nie ma ochoty nawet o tym pisac
![]() DM fajnie, ze juz zaczynasz. Zdawaj nam relacje Mam nadzieje, ze z czasem bedzie nas tu coraz mniej Planow na weekend brak, choroba skutecznie zatrzymuje mnie w lozku. |
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
pumas jeśli mogę coś poradzić, to mnie na nogi postawił bodajże Febrisan, a też mnie zaczynało rozkładać nieźle
echhh no mam nadzieję ze niedługo będziemy tu bywać towarzysko, a nie dlatego, że to wątek dla nas
|
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Kawa, jutro wypróbuje, jesli nic sie nie zmieni. Poki co żrę gripex i jakies syropy i tabletki na gardło. Czasem aspiryne. Ale kurna nic nie pomaga, a zawsze pomagalo.....
Apropo watku - jak moj TZ widzi, ze wchodze na wizaz to sie smieje, ze pewnie na bezrobotni, laczmy sie :P A jak mowie, ze musze sie cos spytac na wizazu, to sie smieje, ze no tak, od razu Ci odpowiedza, w koncu tam same bezrobotne
|
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha powiedz mu żeby nie był taki mądry
![]() no właśnie mi też nic nie pomagało, żadne syropy, aspiryny czy mleko z miodem, nawet Gripex, tylko to, po 2-3 dniach kataru nie ma, wirus poszedł sobie
|
|
|
|
#2477 |
|
Konto usunięte
|
Mnie postawił Fervex na nogi. Wczoraj umierałam cały dzień, spałam, wygrzewałam się w łóżku i wypiłam dwa fervexy. Dzisiaj po choróbsku ostał się tylko katar
|
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
W łeb powinien dostać ten Twój TŻ
![]() Ale ma rację, my tu większość czasu jesteśmy |
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
No no on sie strasznie smieje z tej calej wizazowej spolecznosci...
Kurde, ja juz w takiej desperacji, ze sobie mleko zrobilam czosnkiem, a ja mleka nie pijam, wiec musialam zatkac noc, ale i tak kiepsko mi poszlo. |
|
|
|
#2480 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sie ukrywalam z wizazem, ale mam go w pasku zakladek i w koncu mu powiedzialm, czy jest wizaz i co sie tu robi (ciagle widzial, ze stukam w klawiature i pytal, do kogo tyle pisze). Kazdy ma swoja przestrzen w internecie, ja w jego nie wnikam
|
|
|
|
#2483 |
|
Konto usunięte
|
A mój małżonek od początku wiedział, że siedzę na wizażu
I mam się czasem komu wygadać |
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
moj tez nie czyta, nawet nie wie, jakiego mam nicka. Kiedys pytal, ale mu nie powiedzialam, wiec olał i juz sie nie pyta. Jak to dobrze miec takiego faceta, a nie takiego, ktory by drazyl temat az by odkryl....
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam się pochwalić- idę w poniedziałek do pracy. na produkcji, jako pracownik pomocniczy. Nie jest to szczyt marzeń i ambicji, ale z racji prawie rocznego bezrobocia lepsze to niż nic
![]() Ale tej wymarzonej posady dalej będę szukać
|
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ uważa, że to żałosne udzielać się na forum
![]() Dlatego o wizażu nic nie wie. Zwłaszcza, że mój związek z wizażem trwa dłuzej niż z nim ![]() Ja na szczęście dziś nie spędziłam całego dnia tutaj. Tylko pół Wysyłanie CV jest strasznym zajęciem. Szukanie ofert, przerabianie CV, konstruowanie maili. A po godzinie, dwóch chce mi się wymiotować od patrzenia w ekran.Byłam na spacerze i na wystawie. We wtorek mam rozmowę w dość fajnej [mam nadzieję] firmie i chyba przez weekend będę się przygotowywać - zupełnie nie moja branża i nic nie wiem na ich temat. Wiecie co, muszę się pochwalić, że dzięki "diecie" MŻ udało mi się zrzucić 2 kg. Jestem pozytywnie zaskoczona i mam nadzieję, że już mi nie wrócą.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
#2487 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
jeśli można chciałabym się dołączyć do rozmowy. Również od jakiegoś czasu poszukuję pracy, po studiach pracowałam jakiś czas ale niestety nie w swoim zawodzie, temu też w tej pracy się męczyłam, co gorsza pracodawca był okropny dlatego też z tej pracy zrezygnowałam. Szukam, szukam i znaleźć nie mogę, nie wiem czego Ci ludzie oczekują.
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Choji, ciesze sie
![]() Jula, ja nic nie wyslalam, bo oczy mnie bola i nie mam kompletnie sily. Glizduha, u nas podobnie niestety. |
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie ostatnio oferty typu Dyrektor, Kierownik itp, nic z mojej półki... z dzisiaj: sprzedawca owoce/warzywa, monter
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
hehe u mnie dosyc sporo ofert, a jak na zlosc ja nie mam weny, zeby na nie odpowiadac. Ale moze dzisiaj sie do tego zabiore, bo juz mi troche lepiej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

ledwo to znalazłam.
. Dał mi długopis i kazał go sobie sprzedać 
a co najlepsze stwierdził, że jestem nieśmiała, zanim w ogóle wypowiedziałam dwa zdania. Także nie wiem na jakiej podstawie to stwierdził. No cóż, poszłam, zobaczyłam, nic więcej chyba z tego nie będzie, ale też płakać nie zamierzam...

Mam nadzieje, ze z czasem bedzie nas tu coraz mniej 

dlatego też z tej pracy zrezygnowałam. Szukam, szukam i znaleźć nie mogę, nie wiem czego Ci ludzie oczekują.