|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Cytat:
![]() Ja jem kurczaczka z sosem chili ![]() ![]() My się od początku nastawialiśmy na chlopczyka i tez miał być Bartuś ![]() byliśmy pewni że bedzie chłopaczek, mimo że nigdy nam nikt takiego nie powiedział ![]() A tu nagle dziewczynka.. A teraz Tż jest zakochany w swojej księżniczce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Rozeznanie
|
Bo córeczki to zawsze oczka w głowach każdego tatusia..
![]() ![]() ![]()
#2463 |
Zakorzenienie
|
jestem jestem, 2 razy pisalam i mi wcielo a teraz nie pamietam co mialam komu pisac;/
zapomnialam wam napisac, ze zauwazylam ze na brzuchu pod pepkiem mam taka twarda skore i zupelnie inne czucie w tym miejscu, powiedzialam gin, zabrala mnie do chirurga, dostalam zastrzyki 10 zastrzykow=280 zł, ale wypisala mi na jakas Pania recepte ze zaplace 3,20!!!! a dwa dala do domu, mam sobie o 14:30 w brzuch dawac codziennie , poza tym maly nadal mial jeszcze troszke za wysoko glowke, w nastepna srode jesli sie do tego czasu nie urodzi mam isc na oksytocyne na 9 rano juz na oddzial od razu do niej... jeszcze antybiootyk dostalam, bo katar sie zamienia w przeziebienie jakies, zaczynam kaszlec i zapobiegawczo 8 dni mam brac antybiotyk. Nawet jesli wczesniej sie urodzi antybiotyk i zastrzyki mam kontynuowac.
![]() |
#2464 |
Zadomowienie
|
o kurcze, wczoraj mnie tylko nie było a wy tyle naskrobałyście!
standardowo, brzusie piękne, ubranka cudne, te alladynki spodnie mnie rozwaliły ![]() pandziolka, ja też jestem zakochana w tym wózeczku marita, który pokazywałaś. Już go kiedyś wklejałam na forum, najfajniejsze w nim jest to, że ma chyba największą gamę kolorystyczną ze wszystkich wózeczków jakie oglądałam. Ten stelaż mnie trochę przeraża, no i waga, i rzeczywiście w wersji spacerowej wózek wygląda fatalnie! także osobna spacerówka to mus. Ja chyba się w końcu zdecyduję na jakiś wielofunkcyjny. jadę dzisiaj do Audi, po taką część do samochodu i TŻ kazał mi się zapytać czy mają wyłącznik przedniej poduszki pasażera, bo jak będzie bejbik, to trzeba zamontować ![]() ![]() w ogóle dzisiaj biorę się za sprzątanie ostro, a o 15:00 wizytę mam. Trzymcie kciuki, dziewczynki...troszkę się boję, ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Anulko, mam nadzieję, że ten lekarz okaże się kompetentną osobą! bądź dzielna. aaa... i witaj w częstochowie ![]() Pamela, oczywiście że cię pamiętam, drobna blondynka, no nie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak tak jak najbardziej drobna blondynka ![]() ![]() W takim razie trzymam ![]() ![]()
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Karolinko trzymam kciuki za wizytę!!!! Mój bąbel wstał dzisiaj o 5 rano i mnie obudził ![]() Miłego prima aprilis dziewczynki ![]() ![]()
#2467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2470 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Dzisiaj w nocy wstawałam 6 razy siusiu.. potem , jak mąż wstawał do pracy 5.00, zrobiłam się tak bardzo głodna, ze wstałam z nim i zjadłam śniadanko ![]() Darusia kochana, trzymaj się i nie daj się temu przeziębieniu.. współczuję Ci tych zastrzyków , bo zapewne nic przyjemnego.. ale jeszcze tylko troszeczkę i maluszek będzie. ![]() Metroplitan -trzymam kciuki kochana, wszystko będzie/jest dobrze.. oczywiście po wizycie napisz nam jak dzidzia ![]() Karolinko - fajny dowcip na miłe rozpoczęcie dnia.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a oto moja tunika http://allegro.pl/item965277622_nowa...nie_tylko.html
Wikulka - 08.11.2005 ![]() Kubuś 23.10.2010 ![]() Edytowane przez skorpionek19 Czas edycji: 2010-04-01 o 07:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane, ja tak na szybciutko, bo zaraz zmykam się myć, a dziś zabeiegany mam dzień, najpierw jadę z mężusiem o pracy ale to tylko po to żeby tacie złożyć życzenia urodzinowe bo wczoraj miał (a zapominiałam wieczorem zadzwonić
![]() ![]() Póżniej do dermatologa jestem umówiona, zaraz po nim przychodzi masażysta a po masażyście wpadają przyjaciółki jedna w ciąży miesiąc młodszej ![]() Kochane cudownie wyglądają te ewolucje brzusia, Gosiu ubranka cuuuuuuuuudne zwłaszcze te spodenki ![]() Ja wczoraj z mężusiem byłam na zakupach na święta i przy okazji kupiłam jednego pajacyka i jedno body z długim rękawem ![]() ![]() A ja dziś noc miałam fatalną prawie wogóle nie spałam, gorąco mi było, budziłam się po 10 min i nie mogłam zasnąć przez 2h normalnie katusze jakieś. Zresztą martwie się troszkę bo malutki jakiś taki spokojny i nie kopie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przy Oli spałam po 3 h na dobę i to tak z pół roku, oby Filip był lepszy ![]() Kasiu to miałas fajna zasiusiana nockę ![]() ![]() Darusiu bidulko kochana, to Ci sie paskudztwa przypętały! A co to jest z brzuszkiem? Powiedziała Ci lekarka? Kuruj się zeby szybko choróbsko sobie poszło!! ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mnie coś częściej brzuś twardnieje, albo mi się wydaje przez to, że mam non stop wzdęcia i skórka jest tak napięta, ze szok, też tak masz? I inne laseczki? Jak stoję to jest twardy cały, taki max naciągnięty ![]() I miłego dzionka kochana! ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Kasiu słodziutka ta tuniczka!!!
![]() |
#2473 |
Wtajemniczenie
|
Latkoo ja tez dzisiaj bardzo źle spałam, pobudka o trzeciej i do rana wierconko
![]() Darusiuuu współczuje zastrzyków, ale to juz niedługo.Za chwilke Kacperek będzie na świecie i wszystko ci wynagrodzi widok jego slicznej twarzyczki. Carol trzymam kciuki za pozytywne wyniki analiz.Żarcik superowy! Pamelko dziękuję!!! ![]() Metropolitan a ja nie wiedzilam nawet, ze poduszke z przodu mozna zablokować.Myślalam ze wtedy pozostaje tylko z tylu dzidzie wozic. Skorpionku takie zamartwianie sie to norma, ale nie mozna dac sie zwariowac.Będzie dobrze, zobaczysz!!!! Super ta tuniczka, ja tez swoje zamawiałam na allegro
Edytowane przez Gosiaro Czas edycji: 2010-04-01 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My mamy w 1 autku oryginalnie zamontowany wyłącznik poduszki pasażera, ale ja będe z tyłu małego wozić.
![]() |
#2475 |
Rozeznanie
|
Karolinko, z tym brzusiem to zapewne w dużej mierze spowodowane jest to wzdęciami.... ja jak dopadną mnie takie mega wzdęcia to brzuszek taki twardy, wszystko naciągnięta, nawet mam wrażenie , ze tam w środku wszystko jest jakieś takie naprężone... te wzdęcia i zaparcie to paskudztwo... chociaż też staram się dietkę trzymać, ze względu na te kamyczki, to i tak często mnie dopadają.. dzisiaj na obiad mąż wymyślił pierożki, tak bardzo mu się marzą- z kapusta i grzybkami.. no i mu zrobię, ale dla mnie ten obiadek już odpada..
![]() ![]() A na zaparcia , któraś z dziewczynek poleciła czopki glicerynowe, wypróbowałam są super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
#2476 |
Wtajemniczenie
|
ja tez Carol mam taki wrażenie że jest taki napięty, że to jego maximum i więcej nie urośnie bo nie ma jak... schiza. Spokojnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kasiu i Linka to mnie pocieszyłyście, dziękuję ![]() ![]() ![]() Kasiu ja mam te czopki ale mój gin nie kazał mi ich brać ![]() ![]()
![]() |
#2478 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki ja uciekam, zmykam na spacerek do miasta, ( 3 kroki )
![]() ![]() bo pogoda za oknem jakaś niepewna.. a troszeczkę spraw muszę załatwić Odezwę się później kochane, papapap Karolinko a dlaczego nie możesz brać tych czopków?
Wikulka - 08.11.2005 ![]() Kubuś 23.10.2010 ![]() Edytowane przez skorpionek19 Czas edycji: 2010-04-01 o 08:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego spacerku ![]()
![]() |
#2480 |
Wtajemniczenie
|
kochane a ja 6 kwietnia czyli zaraz po świętach jestem umówiona z ginkiem na 3D! już nie moge się doczekać! Tak się napatrzalam na te wasze foty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zadomowienie
|
Gosiaro, można wyłączyć i my musimy właśnie tak zrobić, bo ja będę dużo z małym/małą sama jeździć więc chcę mieć malucha przy sobie z przodu
![]() uprałam firanki, posprzątałam mieszkanko, teraz idę na korki 3 godziny, potem wracam do domu szybko się tylko odświeżyć i do gina ![]() napiszę jak wrócę oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zadomowienie
|
Czesc kochane moje,
Ja niestety wstalam lewa noga i jestem zla na tz-a w nasza rocznice ![]() ![]() Darusia normalnie ta koncowka to jakis koszmar dla ciebie! Zastrzyki antybiotyki i co jeszcze? I do tego juz 2 razy myslalas ze ci wywolaja porod a tu nic i dalej musisz czekac. No trudno, oby dotrwac do konca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No a w pracy tak to jest jak sie ma co robic to czas sie wlecze, oby ci szybko zleciało, a w domciu może czeka cie miły wieczór ![]()
![]() |
#2484 |
Raczkowanie
|
Kupa czasu, jak tu bylam ostatnio
Witajcie kobitki!!
Strasznie dawno mnie tu nie było.... Darusia wsółczuje trudnego finiszu!Ale pierwsze ziewnięcie, spojrzenie, grymas malca wynagrodzi Ci cały trud!!!!Już blisko!!! Mnie nie było tu dawno, bo kiepsko się czułam...złapałam zapalenie nerek lub pęcherza- dostałam antybiotyk. Myślałam że to ten stan zapalny, infekcja odpowiadaja za moje probemy....ale nie Otóż mam pytanie do was ![]() Jestem w 29tc i bardzo często twardnieje mi brzuch i mam skurcze- wszystko jest dobrze jak leżę, ale siedzenie lub stanie dłużej niż 1-2 godz kończy się nieprzyjemnym bólem, bardzo często mam też zadyszkę, ale nie po wysiłku, nawet przy zwykłym mówieniu podczas siedzenia.... Owszem miałam te problemy z ciśnieniem ...ale to co sie teraz dzieje jest inne. mama wczoraj w rozmowie powiedziala żebym tego nie bagatelizowala... Ja już sama nie wiem .... mam wizyte w szpitalu we wtorek, ale tu niczym sie nie przejmują, na skoki ciśnienia i ból w podbrzuszu kazali odpoczywac wiecej i brac paracetamol.... Może powinnam iść do polskiej gin? ja już nic nie wiem..... A może to normalne przy ostatnim trymestrze??????????????? ?????????? Błagam podpowiedzcie coś!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Rozeznanie
|
No to jestem ..po spacerku, odebrałam z poczty moją tunikę i jest super, tylko trochę rękawki za długie.. ale muszę najpierw ja wyprać, a potem zobaczymy, jakby co to do mamci krawcowej się podrzuci..
![]() ![]() ![]() Karolinko, ja też nie jestem zadowolona z syropu "Lactulosum" albo cosik takiego, czasami teraz pod inna nazwa go widziałam.. ja go brałam jak byłam w ciąży z Wikulką i mi nie pomagał ![]() ![]() ![]()
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupa czasu, jak tu bylam ostatnio
Cytat:
Musiałam dużo odpoczywać, łykać nospę i magnez. powinni coś z tym zrobić, bo może się skończyć przedwczesnym porodem.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Rozeznanie
|
she 00 - jak się czyta nasze forum kochana, to praktycznie ból podbrzusza i twardnienie brzuszka towarzyszy każdej z nas... taki nasz urok.. chyba każda z nas ma zalecenia , żeby więcej odpoczyewać.. ale skoro u Ciebie występuje taki silny ból to ja bym to skonsultowała z lekarzem... Nie chce tu panikować, bo wczoraj od dziewczynek dostałam ochrzantus, ale porozmawiać z lekarzem zawsze warto... trzymaj się kochana....
Kasiu, mam nadzieję , że humorek się poprawi i Twój mężczyzna zaskoczy Cię bardzo mile wieczorkiem..
Wikulka - 08.11.2005 ![]() Kubuś 23.10.2010 ![]() Edytowane przez skorpionek19 Czas edycji: 2010-04-01 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak na marginesie podczas Twojej nieobecnosci zrobilysmy liste brzuchatek no i niestety Ciebie na niej brakuje. Jakbys chciala tam wskoczyc to podaj mi tylko imie wiek i termin porodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nareszcie jesteś! Współczuję zapalenia pęcherza, to wstrętajstwo! Co do twardnienia brzucha, ja jestem w 25tc i tez mam już od jakichś 3 tyg tak, że robi się jak kamien i takie dziwne uczucie to jest. Dostałam na to nospę forte i luteine dopochwowo, biore tez magnez i staram sie jak najwiecej odpoczywac. Musiałabys się skonsultowac z lekarzem, te skurcze, to skurcze Braxtona-Hicksa przygotowujące macice do porodu i po 20 tc sie moga pojawic i same w sobie nie sa grozne w ogole,ale czasami moga powodowac roziweranie i skracanie szyjki zbyt wczesnie a to nie dobrze wiec lekarze na wszelki wypadek leki przepisuja. Jak masz nospe, to bierz kochana, na biore 3 razy dziennie po 1 tabl forte lub 2 zwyklej. Lepiej jak Cie zbadaja, a jak masz wizyte we wtorek to tym lepiej, powiedz koniecznie o tym, ma nadzieje,ze wszystko jest ok i,ze po prostu jak wiekszosc z nas odczuwasz je mocniej i nic sie nie dzieje. Karolinko trzymam kciuki za wizytę! Linuś czekamy na piekne foteczki synusia!!! ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Skorpionku to Ci zazdroszczę tych wizyt codziennych! Ja to raz na 3 dni i z wielką bieda idę, właśnie o tym syropie myślałam ![]() Kasiu nie denerwuj sie słonko ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-04-01 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.