"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-01, 13:47   #2461
drcron
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

dziewczyny co ile powinno sie wymieniac smoka ??

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Nie - jeszcze mi mówił, że od łyżeczki nic mu się nie stanie. Tak samo od krowiego mleka - on dawał swoim dzieciom i żyją. No i miałam mu dać do polizania parę ciast itd. Taki właśnie jest mój teść.
hehe dobrego masz tescia

ja na chrzcinach nie wytrzymalam Julka plakala i co druga ciocia mowila glodna jest glodna a ona dopiero co jadla i sie wkurzylam i powiedzialam to dajcie jej schabowego albo rosolu to moze sie naje i zamilkly pozniej jak plakala to nic nie mowily

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

http://www.kobieta.byc.pl/index.php?...arent=&id=4807
znalazlam cos o dopajaniu moze sie przyda

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 14:19   #2462
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

przeczytalam, wiec w sumie dobrze ze dopajam mloda chociaz tez nie zawsze, teraz coraz mniej chce piciu ale generalnie ja dopajam.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 14:22   #2463
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Przepraszam za jakosc zdjec ale korzystam chwilowo z aparatu Oliwki ktory ma azzzzzz 3 mln pikseli wiec szal:P ale cos tam widac jednak:P
sukieneczka na chrzest i moja niunia dzisiaj zabawia sie na macie caly dzien.
A.Camus
Stary 2010-06-01, 14:31   #2464
mrowak
Zakorzenienie

co wiele glow to nie jedna- mem metlik w glowie juz
krotko mowiac-POMOCY-co sadzicie?

1- http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=347
2- http://www.alewozki.pl/product_info....664e857966f38f
3- http://dino.sklep.pl/nowy/carrera-cu...is-p-2225.html
4- http://www.90n.pl/sklep/product/p/14...high,trek.html (ten znalazł się tu przez pomyłkę- potrzebuję parasolki, a ten takową nie jest)
5- http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-grac...7c8d8768e961e8
6- http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-lool...ia-p-2162.html

ratunkuuuu

Darusia, sliczne kolory tej sukieneczki

Gabryśka jadła o 9 rano i śpi do teraz....czy z nią aby wszystko OK jest? Dobrze, że jutro idziemy na szczepienie to się zapytamy, bo tyle czasu bez jedzenia... że śpi to może przez tę pogodę, ale że się głodna nie obudziła tyle czasu....

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-06-01 o 22:34
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 16:29   #2465
libra777
Zakorzenienie

Witam! Po dłuższej przerwie, przez tydzień nie miałam internetu. burza była i spaliło mi modem i chyba centrale u nas bo u sąsiadów też nie było,ale wkońcu jestem w cywilizacji.I tyle napisałyście ,że nie zdołam przeczytać.
My wczoraj na szczepieniu byliśmy 6w1 , rota i pneumo, mały krzyczał strasznie chociaż to tylko 2 ukłucia ale później spał cały dzień z przerwami na jedzenie w nocy też spokój .
Mrowak 4 jest ładny , zależy gdzie będziesz chodzić jeśli po równych terenach to mogą być małe kółeczka , bo po wertepach to ciężko byłoby manewrować małymi, a ten ma fajne większe

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Drcron ja tak co miesiąc kupuję mu dwa nowe ,żeby nie zdążyły się rozrzuć

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Mi się taki podoba http://www.allegro.pl/item1058888285...runner_lt.html
albo coś takiego dla rowerzystów
http://www.allegro.pl/item1060148505...go_leader.html
tylko cena zabójcza
albo to
http://www.allegro.pl/item1055957066...tyzatorem.html

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Widziałam tu wcześniej ,że był temat wakacji i naszego morza, czytałam ostatnio ,że nie wiadomo czy plaże nie będą zamknięte w tym roku, w związku z powodzią , bo cały ten syf ze zwłokami wypłukanymi z cmentarzy , padłymi zwierzętami, różnymi chemikaliami i nawozami itp. do morza wpada i sanepid ma na bierząco przeprowadzać badania.
A może też nastąpić nagły wzrost glonów sinic które są bardzo niebezpieczne i też z tego powodu mogą zamknąć , ale to czas pokaże.

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2010-06-01 o 16:18
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 17:06   #2466
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Gmyrelko ja mam ten bujaczek: http://www.allegro.pl/item1049994903...45_gratis.html

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 17:16   #2467
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj w biedronce zapas pieluch robiłam bo huggies 3 za 19.99 za 52 szt, to jakoś niedrogo.
a myślałam o tym zestawie wielorazówek na próbę http://allegro.onet.pl/item105514119...luchy_p_n.html

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

moja mama to nie barszcz, ale babkę cytrynową starszemu dawała jak chwilę go z nią zostawiłam.
Moja była sąsiadka którą dzisiaj na mieście spotkałam spytała się mnie co urodziłam, to ja z dumą że synka mam, a ona z tekstem, "ooo, jaka szkoda" dwa lata się człowiek o dziecko stara, chucha dmucha na siebie żeby zdrowe urodzić a taka pinda powie mi że szkoda
Co za babsko a niby w czym dziewczynka lepsza od chłopca .. ja tam zawsze mówie że synek mamy a córa taty

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
no właśnie, pozatym, ja sporo ciuchów kupowałam jak w ciąży byłam na przecenach jak byłam w krakowie na zakupach....z resztą już jej wygarnęłam i teraz to nawet "cześć" nie będzie hehehe A u mnie z wózków królują X-landery a ja mam Babypoint (czeskie coneco) i sporo też jeździ wózków takich nie wiem z jakiej firmy ale w najdroższym sklepie dzieciowym w moim mieście są one po 400-500 zł. takie na mega wielkich kołach i dość nisko gondole mają.

Ja swego czasu huggies'y zachwalałam, ale jak obdrapywały bioderka małemu te zapięcia, bo one takie ostre to zrezygnowałam i jedziemy na pampersach 3 w tesco albo w realu są też zawsze jakies promocje na pieluchy.
OOO właśnie w reklami tv mój leżaczek z fischera reklamują i mówią :"już w sklepach", a ja go z pół roku temu kupiłam i też JUŻ był
No własnie niektóre krowy jak widza metke H&M to już myślą że się sra kasa itp . a tak naprawdę jak są przeceny w HM to kupuje sie rzeczy po 10zł czyli niejednorkotnie taniej niż w Polskich sklepach . Ja przede wszystkim kupuje na przecenie i wtedy już większe rzeczy dla dzieciaków .

Mrowak - pliko lub maclaren jak dla mnie .
Hitrek bebe confort to dośc wielki wózek koło bardzo wysuniete może potem dziecku przeszakadzać w trzymaniu nóg , Lola ładna ale też cięzkawa ( chyba ) w porównaniu do tych dwóch .
Graco dla mnie odpada .
To oczywiście tylko moje skromne zdanie
Stary 2010-06-01, 17:52   #2468
aixa
Rozeznanie

mrowak dokładnie się przypatrzyłam wózkom i jak dla mnie lola jest najlepszy. Najlżejszy, szybko się składa i ma rączkę do prowadzenia wózka jednolitą (nie nawidzę tych zaokrąglonych) Cenowo średnio jak za taki wózek. Ja poszukałabym troszkę tańszego mając już jedną spacerówkę. Ale to tylko moje zdanie
drcroniku ja smoka wymieniłam po 2mcach a zaleca się wymianę po 1 miesiącu(przynajmniej tak piszą na opakowaniu)

Maja 27.04.2017 CC

Edytowane przez aixa
Czas edycji: 2010-06-01 o 18:02
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 18:25   #2469
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcronik mam wielka prosbe, jak bedziesz miala momencik moze dowiesz sie co z ta paczka ktora wysylalas do mnie bo nic nie doszlo i czekam zeby jechac do dzieciaczkow

A ja bylam z Oliwka w miescie i kupilam jej na chrzciny taki piękny stroj na przebranie, spodenki rozowe w kwiatuszki, sweterek zapinany na jeden guziczek bialy z takimi samymi wykonczeniami i kokardka i pos to tez jest taki cieniutki sweterek. Tak sliczne ze szok. A i nie drogie bo 40 zl kosztowalo.
A.Camus
Stary 2010-06-01, 18:56   #2470
megi-megi
Zakorzenienie

Darusia - pokaż!

Ja zaczynam dopiero myśleć o chrzcie. Chyba powinnam oblukać kościół obok (jeszcze nie byłam) albo będę go chrzciła w Koszalinie - to mi się bardziej podoba.
W ogóle zrobił sobie dzień dziecka - prawie cały czas śpi.
A my z tż też sobie robimy dzisiaj dzień dziecka - na słodko: kluski leniwe ze śmietaną i lody i czekolada... (cholera, ja nie mogę się odchudzać...)
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 20:36   #2471
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

ja dzisiaj byłam w kościele i mamy chrzciny 25 lipca. czy któraś z mam chłopca ma już ubranie do chrztu? bo nie mam pomysłu

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 20:49   #2472
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a to na przebranie, kwiatuszki sa takie rozowo zielone
i jeszcze zdjecie Oliwuni z dzisiaj.
A.Camus
Stary 2010-06-01, 20:55   #2473
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a to na przebranie, kwiatuszki sa takie rozowo zielone
i jeszcze zdjecie Oliwuni z dzisiaj.
Kup Ty sobie kurna aparat co .. a nie takie niewyraźne foty nam tu wstawiasz . ale bardzo ładne ubranko
Stary 2010-06-01, 20:58   #2474
drcron
Zakorzenienie

Darusia podejde sprawdzic jutro i jeszcze cos dosle bo zas mam pampki nie potrzebne teraz wysle w przezroczystej paczce moze ta dojdzie z potwierdzeniem odbioru

piszecie ze co miesiac wymieniac hmmmm a co zrobic jak ona nowego nie chce?? tylko ryczy dam stary i jest cisza ?? co zrobic ??

a moja Julka na dzien dziecka dotala stolicze fp i drugi stoliczek akwarium < tylko noge gdzies zgubilam jutro zajze do bagaznika bo u mamy wyciaglam z pudelka bo nie moglam sie zabrac z kartonami i do worka wszystko wsadzilam w domu chce skladac a tu nogi brakuje to dostala od babci i chrzestnej a chrzestny dal jej cala reklamowke slicznych ciuszkow jutro dam zdjecia bo teraz ciemno a od nas dostala komplecik i grzechotke z biedronki a od dziadka <czytaj tescia> nawet zyczen nie dostala no ale czego sie tutaj spodziewac jak nawet o urodzinach syna zapomnial i mu zyczen nie zlozyl no ale niedlugo dzien taty wiec o nim tez zapomnimy

Stary 2010-06-01, 20:58   #2475
Darusiaaaa
Zakorzenienie

kupie kupie:P chyba ze cudem znajde swoj bo jest gdzies zabunkrowany w domu i tak dobrze go chowalam ze nikt nie moze znalezc, chyba ze bym gdzies zgubila ale raczej nie bo nie pamietam zebym go gdziekolwiek brala takze normalnie duchy mam w domu i pewnie go zabraly i teraz sobie zdjecia cykaja:P
A.Camus
Stary 2010-06-01, 21:18   #2476
drcron
Zakorzenienie

Darusia sliczne te rzeczy dla Oliwki

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

a wiecie co mam mozliwosc kupienia takiego krzeselka za 50 zlotych tylko ze uzywanego i tej zabawki nie ma oplaca sie ??
http://krzeselka1.sdkn.info/l0541b.jpg

Stary 2010-06-01, 21:22   #2477
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja bym kupowala jesli w fajnym stanie
A.Camus
Stary 2010-06-01, 21:26   #2478
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

ja bym brała to krzesełko

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 21:35   #2479
drcron
Zakorzenienie

stan ponoc dobry jutro podjade to zobacze i jeszcze ma taka niby to mate nie wiem jak to nazwac takio plastik ze stopkami z FP i jest kierownica i inne zabawki wiszace dla dziecka lezacego za 20 zlotych chce sie pozbyc spoznilam sie troszke bo miala cala mase zabawek z FP no ale coz moze na to sie zalapie chociaz dzisiaj dopiero do mnie zadzwonila bo dowiedziala sie ze urodzilam i pytala czy nie chce

Stary 2010-06-01, 21:52   #2480
Darusiaaaa
Zakorzenienie

super ja akurat nie mam nikogo takiego z zabawkami i takimi rzeczami co by kupic od kogos
A.Camus
Stary 2010-06-01, 22:20   #2481
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Darusia sliczne te rzeczy dla Oliwki

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

a wiecie co mam mozliwosc kupienia takiego krzeselka za 50 zlotych tylko ze uzywanego i tej zabawki nie ma oplaca sie ??
http://krzeselka1.sdkn.info/l0541b.jpg
Łykaj bo się opłaca bo tych krzesełek były dwa rodzaje ten co masz na focie ( na dwa koła i nie ma zabawki ) i drugie na czterech kołach i z zabawką . ale ogólnie to to samo a przeciez chodzi o krzesełko a nie o to drzewko

Darusiaa- aparat to jeszcze nic mi wcieło stanik do karmienia
miałam dwa czarny i biały i nosiłam na zmiane i ten biały gdzies wtryniłam i ni cholery nie wiem gdzie jest zostałam z jednym więc piore go a jak schnie to nosze zwykły . Już zamówiłam sobie jeszcze jeden z allegro bo u mnie na zadupiu to fajnego bym nie kupiła .
normalnie skleroza cos upchnąc i potem szukać to tylko ja potrafie
a znajdzie się napewno .......... jak skończe karmić

Mój synek dostał tablice z ikea już kilka dni temu zresztą ( on nie wie kiedy dzień dziecka jest )
http://www.allegro.pl/item1047005887...aki_f_vat.html
a mała karuzele do łóżeczka już dawno ją miałam nabyć ale że ma w kołysce to jakoś się przeciągneło
http://www.allegro.pl/item1061918486...est_k3799.html
Stary 2010-06-01, 22:27   #2482
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no wlasnie ja nie chce na szybko aparatu kupowac bo jak worce z nowym do domu to przypomne sobie gdzie schowalam ten( calkiem nie stary)
A.Camus
Stary 2010-06-01, 22:31   #2483
Ferrou
Zakorzenienie

Baobabek, jak mogłaś nie chcieć się zaprzyjaźnić?? Przecież ona z dobrymi intencjami przyszła, przecież to takie normalne grzebać komuś w ciuchach/szafach itp Boshesh, widzisz a nie grzmisz a jak grzmisz to nie trafiasz Skąd takie osoby się biorą?

Aniap, ty tak nie afiszuj się że masz pajacyka Diora bo Cię okradną

Szczerze powiedziawszy, ceny dziecięcych ciuszków w c&a, cubusie czy h&m są takie same jak w innych "niefirmowych" sklepach. W firmowych można trafić na fajne promocje i za grosze kupić niezłe rzeczy. Body około 10zł kosztują i tu i gdzieś na bazarkach. Mały ma ciuszki z wielu sklepów: c&a. h&m cubus, 5-10-15, Coccodrillo, kappahl, ale także i z biedronki, lidla, intermarche czy gdzieś z bazarku/allegro polskich firm Ale najwidoczniej niektórzy myślą że np c&a to jakaś niewiadomo jaka firma

Drcron, ja teraz będę zmieniała, bo mam smoczki do 3miesięcy - niby jest że po miesiącu trzeba zmieniać, ale mały ma w sumie 3 smoczki i każdego po trochę używał więc jest ok i też bym brała to krzesełko

Mały dzisiaj dostał kilka fajnych rzeczy, trochę ciuszków, fajne zabawki, grzechotki, od nas jutro przyjdzie mata - zamówiliśmy tą co ma mrowak - zielona kraina I oczywiście moja matka nawet nie zadzwoniła... Irytuje mnie niemiłosiernie. My wręcz musimy pamiętać o dniu matki, jej urodzinach czy imieninach, bo jak nie to jest mega foch i bez kija nie podchodź, ale w drugą stronę to już nie działa. Kiedyś jej nawet wypomniałam że mogłaby nam chociaż złożyć życzenia na dzień dziecka, bo przecież liczy się pamięć, to ona na to że nie jesteśmy już dziećmi Myślałam że pojawienie się wnuka coś zmieni, ale co tam.. nawet nie zadzwoniła... Rozumiem że kończyła dzisiaj pracę o 20, ale wczoraj np miała urodziny i ja zamiast zająć się dzieckiem i go kąpać, to zapierdzielałam do domu aby złożyć życzenia. A i też daleko nie ma bo zaledwie 200metrów od siebie mieszkamy... Żenujące to wszystko... ehh... Gdybym nie chodziła do rodzinnego domu to w ogóle by wnuka nie widziała... wkurza mnie to niemiłosiernie... tylko żeby później się nie dziwiła że np dziecko nie będzie chciało z nią spędzać czasu i będzie się jej po prostu bało - na własne życzenie...
A ja wszystkim rozdawałam jajka niespodzianki i lizaki, niezależnie od wieku

Aaaa.. no i oczywiście wszystkiego najlepszego dla dużych dzieciaczków i tych mniejszych ucałujcie swoje pociechy
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 22:51   #2484
mrowak
Zakorzenienie

W Dniu Matki nikt o mnie nie pomyślał, więc Gabrysia pomyślała o mnie w Dniu Dziecka i zrobiła mi dwa prezenty:
po pierwsze spała caaaaały dzień- od 9 do 16.30 !!!!! Aż mi się nudzić zaczęło. A siedząc obok niej śpiącej na macie w końcu zaczęłam słyszeć jak burczy jej w brzuszku z głodu, a ona spała dalej. Smyrałam po pleckach, gadałam-nic! W końcu jaaaakoś dobudziłam, a ta w śmiech.

a po drugie po wieczornym karmieniu i kąpieli zrobiła kupęęęę-sama, bez "wywoływania" No może gripe water poskutkowało, ale daliśmy tylko łyżeczkę wiec nie chciało mi się wierzyć, że tak się pięknie postarała. A jaka zadowolona z siebie była
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 23:03   #2485
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Mały dzisiaj dostał kilka fajnych rzeczy, trochę ciuszków, fajne zabawki, grzechotki, od nas jutro przyjdzie mata - zamówiliśmy tą co ma mrowak - zielona kraina I oczywiście moja matka nawet nie zadzwoniła... Irytuje mnie niemiłosiernie. My wręcz musimy pamiętać o dniu matki, jej urodzinach czy imieninach, bo jak nie to jest mega foch i bez kija nie podchodź, ale w drugą stronę to już nie działa. Kiedyś jej nawet wypomniałam że mogłaby nam chociaż złożyć życzenia na dzień dziecka, bo przecież liczy się pamięć, to ona na to że nie jesteśmy już dziećmi Myślałam że pojawienie się wnuka coś zmieni, ale co tam.. nawet nie zadzwoniła... Rozumiem że kończyła dzisiaj pracę o 20, ale wczoraj np miała urodziny i ja zamiast zająć się dzieckiem i go kąpać, to zapierdzielałam do domu aby złożyć życzenia. A i też daleko nie ma bo zaledwie 200metrów od siebie mieszkamy... Żenujące to wszystko... ehh... Gdybym nie chodziła do rodzinnego domu to w ogóle by wnuka nie widziała... wkurza mnie to niemiłosiernie... tylko żeby później się nie dziwiła że np dziecko nie będzie chciało z nią spędzać czasu i będzie się jej po prostu bało - na własne życzenie...
A ja wszystkim rozdawałam jajka niespodzianki i lizaki, niezależnie od wieku

Aaaa.. no i oczywiście wszystkiego najlepszego dla dużych dzieciaczków i tych mniejszych ucałujcie swoje pociechy
ja mam tak samo z tesciem szkoda gadacv do mamy mojej sami dzisiaj pojechalismy ale dlatego ze ona biedna nie mzoe chodzic ma dyskopatie i jej wczoraj dysk przeskoczyl w pracy i teraz sie oszczedza i odpoczywa duzo wiec sami pojechalismy ale tesc to mieszka na dole wiec zyczenia choc mogl zlozyc ale niedlugo dzien ojca a wlasnie maice jakies prezenty dla tatusiow od dzieciaczkow ?? ja mimo ze nie dostalam kwiatka< codziennie mu to wypominam a on twierdzi ze za rok z Julka i kwiatkiem przyjdzie to mowie ze teraz tez mogl przyjsc to mowi ze ona i kwiatek na rekachw tym samym czasie to stanowczo zaduzo i mu wybaczam ze nie przyszedl z nia w dzien mamy > no i ja wymyslilam sobie ze zrobie takie duze zdjecie i na korytarzu powiesimy bedzie on i Julka obrobiony tak jak wasze tylko ze z pilka ot taki drobiazg a bedzie dlugo oko cieszyl

wiecie co ja mam same prawie ciuszki firmowe dotego dochodza adidas puma nike reebok LV i Versace <mam koszulke i spodnie > lubie firmowki i czasem wole kupic dla Julki firmowke <czesto w lumpku> niz na zwyklym bazarku bo tam niewiadomo z czego zrobione jak bylam w szpitalu i kolezanka mnie odwiedzila to tez byla bardzo zbulwersowana ze jak ja tak moge ze dziecko ubieram w takie drogie <dla niej> ciuszki to tylko na chwile albo smiac mi sie chcialo jak jedna z pielegniarek sie oburzyla <Julka miala wtedy rotawirusa> jak ja pocielam na niej body Nike i dres pumy wywalilam do kosza < ona zrobila tak wielka kupe ze to wszystko bylo brudne a ja nie chcialam tego oddawac do domu do prania wiec wywalilam a ona sie oburzya ze tyle kasy wywalam do smieci > nie wiedziala ze w lumpku kupilam ten dres a body na allegro

Stary 2010-06-01, 23:10   #2486
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u mnie tez jak daje grippe to robi kupke szybko nie meczy sie i nawet nie wiem kiedy, np dzisiaj. lezala zrobila sobie kupcie, pozniej kapiel papu, usnela, obudzila sie i sie eiwrci kreci a ja nie wiem o co cho zagladam a tam druga kupa

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

ja tak samo moje dziecko ma 3/4 szafy z lumpka tak na prawde i to te najfajniejsze rzeczy wlasnie sa.
I tez przyszly znajome i mowia boze buty adidasa spodenki reeboka cos tam h&m , nike i tak dalej i ze jestem chora ze tyle pieniedzy wydaje na takie bezuzyteczne rzeczy wiec powiedzialam wprost ze te najfajniejsze ciuszki to w wiekszosci na wage bylo i wiecie co? scialo je z nog i nic juz nie mowily;D
A.Camus
Stary 2010-06-01, 23:30   #2487
Ferrou
Zakorzenienie

Drcron, ja wymyśliłam, że niezauważalnie kupię body z napisem "mój tata to debeściak" np tutaj http://www.allegro.pl/item1057467347...we_napisy.html i w dzień ojca małemu to ubiorę i tak przywitamy tatusia

A u nas nie ma fajnych lumpków ostatnio otworzyli jeden taki sklep, gdzie są używane i nowe ciuszki i pełno zabawek - np fishera za grosze ale niestety nie ma tam diora czy nike czy adidasa
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 23:39   #2488
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u mnie to odpada bo juz mamy kocham mojego tate moj tata jest the best i nie ma takiego drugiego goscia jak moj tatus wiec musze cos innego pokombinowac;p
A.Camus
Stary 2010-06-02, 07:23   #2489
anakazar
Zakorzenienie

Witam
My po pierwszej wizycie u pediatry i moja kluska waży już 4600
Już taki miesięczny dziec fajniutki,zaczeła śmiac się w głos-zdarzyło jej się już 3 razy,już oczka latają ciekawie na wszystkie strony.Hmm z drugiej strony szkoda,że te maluchy tak szybko rosną,nam już 5 tydzień leci,a ja pamiętam jak się zwijałam na porodówce.

A wczoraj byłam na badaniu u gina i powiedział mi,że spirale mogę założyc dopiero po pół roku czyli w pazdzierniku,bo przy wcześniej założonej można zaliczyc wpadke,a tego bym nie chciała,bo moja mała to moje pierwsze i ostatnie dziecko.

Dziewczyny a napiszcie od którego tygodnia można malucha kłaśc na macie edukacyjnej?
Widzę temat lumków został poruszony-w mojej dziurze otworzyli super lumpeksik i też kupiłam tam ubranka takie jakich bym w naszych sklepach nie dostała.

Mała śpi to lece wziąc prysznic.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 07:32   #2490
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam!!!
Nie spie od 5 bo mój T. wyjechał w delegację do goleniowa. a ja mam być ok 8-9 z Michasia u okulisty więc juz sie nie kładłam tylko mleko ściagałam z jednego cycka i ok 6 mała sie obudziła zjadła mleko z drugiego cycka i spi jeszcze dalej.

Baobabku alez mi sie cicnienie podniosło na ta twoja "przyjacilke" bożesz!!!!!
no ale z drugiej strony to jest smieszne bo co niektórzy jacyś zacofani i mysla że jak sklep sie mieści w centrum handlowym jakimś to juz nie wiadomo co to i jak firmowo i drogo! i tu błąd! bo własnie w takich sklepach jest najtaniej! Tylko trzeba wiedziec kiedy i co kupować!
Al;e że w Kaphalu sa ciuszki dla dzieci pierwsze słysze chyba slepa byłam albo uwagi nie zwracałam.. a FAJNE????

Drcronku widziałam, na Nk focie!!! no kobieto zazdroszczę.. pozytywnie oczywiście wyglądasz rewelacyjnie! nie widac tani sladu po wielkim brzuszku!Śliczny kostium miałaś i to rodzinne zdjęcie!! ach naparawde zachwiciło mnie! Juleczka jak księzniczka!

A mała Oliwka jaki słodziuchny "nierywaźny "pulpecik i faktycznie opłacalo sie kupic ten kostium1

Mrowcia a ty widziałas nowe foto na NK naszego zięcia??? jaki on jest boski!!

PoP ciekawa jestem jak tam u Was Dzień Dziecka??? bo na pewno obdarowałas sprawiedliwie cała trójke swoich "dzieci" jak Vasco??

Ferrou oo dzikei z alinka przyda się na przyszłośc ciekawe te body, naprawde współczuje sytuacji z matka.. ale ja bym to jakos zaatwiła... po co masz sie denerwować.. kawa na ławe powazna rozmowa z matka że tez masz uczucia że bys chciała inaczej aby wasze relacje wygladały że chciałabys aby Was odwiedzła.. bo może ona tego nie wie? nie wszystkie matki tak mysla.. wiekszośc jest zdania że nie bedzie młodym za czesto wizyt robic..
Ale moja tesciowa tez nas nie odwiedz a w jednej wiosce mieszkamy przychodzi tylko na swieta jak moja mama ja zaprosi bo bez zaproszenia to ani rusz buuuuuuuuuuu

A u mojej Michasi z ta wysypka to lekarka super podeszła.. bo ajkbym uszłyszała alergik albo AZS to bym wyszła.. a le nie spokojnie zobaczyła i powiedziała że z takim malenstwem to nie mozna rzadnych alergicznych masci ani lekó podawac aby szybko zeszło bo nie wiadomo na co to.. że jest milion przyczyn mozliwych i musimy sami walczyć droga eliminacji i dała recepte na robiona maśc 3 x dziennie do samrowania małej.
Zrobiła wywaid.. pomodory odstawiłam bo faktycznie kilka plastrów mogło jej nie uczulac ale jak dostałam jadłospis od dietetyczki i tam 3 pomidory w ciagu dnia i wypiłam 2 szkl. soku pomidorowego to mogło jej faktycznie zaszkodzić.
Dalej.... powiedziała że wygląda rto na skaze biakową.. aletylko wygląda a wysypki do siebie podobne. i powiedziała że NIGDY przy skazie białkowej nie zaleca sie odstawiania od p[iersi dziecka!!!

dobra ide sie umaloac i uczesac i zaraz Miśke budzę

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny a napiszcie od którego tygodnia można malucha kłaśc na macie edukacyjnej?
Widzę temat lumków został poruszony-w mojej dziurze otworzyli super lumpeksik i też kupiłam tam ubranka takie jakich bym w naszych sklepach nie dostała.
.
J a moja kładłam własnie jakos ok 6-7 tydzien bo dopiero wtedy mate kupiłam.. ale ona rewelacyjnie ja polubiła tylko czasami musze sie z niatam bawić hihiih

A co do lumpków to mi sie udalo ostatnio trafiłam na dostawe i ciuchy nie były wycenione jeszcze bo tam nie na kg tylko kazdy ciuhc ma swoja cene wiec lipa bo np.jeden lekki ciuszek ok 10 zł a nie za kg np. 5 zł.. hihihi
ale że nie było szefowej to babeczka od reki wyceniała bo cał a rekalmówke super cciuszków wybrałam w swietnym stanie!!! ok 15 sztk za 70 zł!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości