Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-02, 13:49   #2461
Daysy85
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX

Co do getrów to mama mi kupiła 2 dni temu takie bawełniane do kolan i są rewelacyjne na ta pogodę.
Przewiewne i z porządnej bawełny więc nie jestem spocona

Kasiaher ale ja nie mam żadnego znajomego lekarza
A mam jeszcze pytanie???
Jak urodzę dzidzię to jak to jest z tym macierzyńskim to oni mi go w szpitalu wypisują??? Czy ja muszę po porodzie jechać do mojego gina żeby mi wypisał czy na podstawie karty szpitalnej mi się on należy??? Jak ja to będę musiała załatwić???
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 13:50   #2462
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
madzia czytal. i powiedzial ze jesli nie ma napisane wprost, ze nk jako wlasciciel zaplaci za wykorzystanie np. zdjec. to nalezy przyjac ze zaplaci. jesli nawet nie to sprawa w sadzie wygrana.
Do tego ta sprawa z tym facetem. to nie bylo w zadnej reklamie, tylko pamietacie jak sie wchodzilo na konto, to byla reklama visy - i na niej bylo zdjecie profilowe umieszczone, widzial to tylko dany uzytkownik.
aha czyli jest ok. Jakby co to będziemy pozywac hehe

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 13:51   #2463
Ana***
Zakorzenienie

Dziewczyny któraś Was stosowała bellisa sun jakie efekty i która to?
Anika czy to nie Ty przypadkiem?:P
Ja zakupiłam, wzięłam 2 tabletkę i zobaczymy, pytałam pani farmaceutki to mówiła, że to dobry produkt, ze względu na to, że posiada też skrzyp polny-co wpływa na włosy, witaminki i beta karoten
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 13:52   #2464
kliwia
Zakorzenienie

daysy ale to byl gin czy rodzinny?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 13:53   #2465
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dziewczyny a co wy dzis takie senne jesteście??

Ja własnie wcinam słatkę z fetą, makaronem, suszonymi pomidorami itd a potem idę sprzatać

mam dylemat co powiesić w okno:

w kazdym pokoju mamy drzwi balkonowe+ witrynę 180 cm i teraz szukam inspiracji co powiesić w oknie? roleta na takie okno to droga inwestycja, firanka+ zasłona?? cienko mi się to widzi, bo trzeba jeszcze podjny karnisz ech... macie jakies pomysły?? mamy 3 takie okna
...
Madziu my mamy w pokojach normalnie firanki + zaplątny jakoś twórczo materiał... wszystko na pojedynczym karniszu
Stary 2010-07-02, 13:56   #2466
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Madziu my mamy w pokojach normalnie firanki + zaplątny jakoś twórczo materiał... wszystko na pojedynczym karniszu
ale firanki można przesuwac by zasłonić okno?? pewnie nie. Ecg.. roleta na takie okno to duży wydatek, poza tym sama roleta to tak dziwnie, jakas firanka tez wtedy by sie przydała

Stary 2010-07-02, 13:58   #2467
kliwia
Zakorzenienie

adzia do zalasniania okna sa rolety albo zaslony. firanki zazwyczaj stoja ciagle w tym samym miejscu.
Stary 2010-07-02, 14:01   #2468
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

to co ja mam dać w te wielkie okna aby mnie nikt z zewnątrz nie widział, ale aby to drogo nie kosztowało??

Stary 2010-07-02, 14:06   #2469
kliwia
Zakorzenienie

za dnia nawet cie woal uchroni. a wieczorem nie zapalaj swiatla
popytaj o rolety moze nie wyjdzie zbyt drogo. to zrobicie za miesiac.
Stary 2010-07-02, 14:11   #2470
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
daysy ale to byl gin czy rodzinny?
Noooo ej najlepsze , że właśnie GIN !!!

Ja stosowałam przed ślubem i bellise a potem Beta karoten po 1 tabletce dziennie.
Jeżeli mogę się wymądrzyć z punktu widzenia kosmetyczki to tak...
Dobrze jest to brać bo każde opalanie, czy naturalne czy w solarium rozrywa włókna kolagenowe dlatego właśnie jest foto starzenie a jak wiemy wit A ( oczywiście nie czysta bo takiej sztucznie nie uzyskamy tylko retinol czyli alkohol vit A) i witaminka E pomagają nam w odbudowie tych włókien.
Ponad to beta karoten nadaje skórze delikatny odcień.
Uwaga proszę nie przedobrzyć z ta witaminą A bo można nabawić się wypadania włosów i kurzej ślepoty !!!
Stary 2010-07-02, 14:12   #2471
kliwia
Zakorzenienie

daysy to idz do rodzinnego to Ci wystawi. a po porodzie zmien ginekologa.
Stary 2010-07-02, 14:14   #2472
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
za dnia nawet cie woal uchroni. a wieczorem nie zapalaj swiatla
popytaj o rolety moze nie wyjdzie zbyt drogo. to zrobicie za miesiac.
czyli roleta i firanka?? ech... na normalne okno to tanie sa te rolety ale na takie niestety drogie

chyba w sobotę lub niedziele jedziemy kupic płytki (juz wszystko wyliczone) i zaczynamy rozglądac się na kibelkiem, umywalką z szafką 60-tka i prysznicem 90-tka no i baterie do umywalki i prysznica.

Daysy czy wystarczy brac wit a+e raz dziennie??

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2010-07-02 o 14:15
Stary 2010-07-02, 14:23   #2473
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
to co ja mam dać w te wielkie okna aby mnie nikt z zewnątrz nie widział, ale aby to drogo nie kosztowało??
Ja mam ten sam problem z dużym pokojem , pisałam Wam wczoraj , że mnie Ci sąsiedzi podglądają, umyślnie bądź nie ale wsio widzą co się u mnie dzieje.
Dziś byłam z mamą na targu i kupiłyśmy firankę.
Długą na drzwi 2.7 m i na okna 4.5 + taśmę marszczącą ale z góry mówię , że ta firanka nie będzie bardzo zmarszczona jak u staruch babek tylko tak delikatnie ułożona.
Za firankę + taśmę zapłaciłyśmy chyba 110 zł albo 118.
Mama mi podszyje taśmę na maszynie.
A jak będę miała trochę więcej kasy to kupię sobie rolety na okna bo na razie mam te rolety rzymskie i one wiszą na karniszu i nie mam żadnej firanki.
Kiedy podciągam te rolety mam gołe okna i mnie to wkurza a jak mam opuszczone to i tak przez dolną szybę balkonową sąsiedzi wszystko widzą.

A firanki było po : długa balkonowa 15 zł a krótka okienna do parapetu 12 zł bardzo dobre gatunkowo, polska firanka , opalana na dole. Żakardowa o!

A co do tych witamin to ja brałam beta karoten tak się nazywało to, kupione w aptece i tam pisało 1 dziennie.
Stary 2010-07-02, 14:24   #2474
anuulaa
Wtajemniczenie

Hej!

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Aniu to Ci się na pewno przyda http://firany.webm.pl/firany-do-kuchni a tu coś co znalazłam i w jakiś tam sposób mnie natchnęło
Dzięki, przeglądnę sobie.

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Masz racje, lepiej pooglądaj i na pewno coś Ci przypadnie do gustu.

Kochana, ja od jakiegoś czasu chodzę tak nabuzowana, że mój tżet, jeszcze nie zdąży wejść do domu, a ja już krzyczę - masakra.

Wczoraj pogadaliśmy i powiedział, że mogę "szaleć" do obrony, ale wraz z wyjściem egzaminu chce mnie mieć normalną Zobaczymy co się da zrobić.

A propos, dostałam zagadnienia na obronę. Muszę przeczytać 2 książki. jedną na szczęście mam, ale druga jest nie dostępna, jak mi się jej jutro nie uda dostać to będzie mały problem. Będę opowiadać o kulturze rycerzy w średniowieczu i urzędach dworskich, także loos. Żeby tylko ta książka była!
No ja mam podobnie, też jakaś nabuzowana jestem...ale idzie weekend, więc szkoda go marnować, bo wkurza mnie, że w tym miesiącu tak się mijamy. Widzimy się tylko rano i pozno wieczorem:/
Rycerze hmmm ciekawe zagadnienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość

no i choruje na ta dluga sukienke na wesele tylko boje sie czy mi krawcowa tak ja uszyje, narazie mysle nad materialem i zastanawiuam sie czy gore zminienic na porsta zeby latwiej bylo uszyc i jednoczesnie zeby trudniej byla "zepsuć" przez krawcowa
Z uszyciem to może być ryzyko, bo nie zawsze krawcowa wie co mamy na mysli hehe, no ale najlepiej pokazac zdjecia i wszystko tłumaczyć. Kiedyś mi szyła krawcowa sukienkę na wesele to wyszła za krótka przed kostki...ale się wkurzyłam...

Cytat:
anula swietna ta zaslonka do sypialni, do mojej tez by pasowala ta ze zlotem. achhh
do tego upatrzylam sobie posciel do ktorej by pasowala
http://allegro.pl/item1089135405_pos..._zakladka.html
moze za 3 miesiace kupie
No pościel by pasowała Osttanio moja koleżanka zamawiała ten materiał z nitką, widziałam go i jest super, taki mięciutki i delikatny, więc na bank kupię.

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
no to trzymam mocno kciuki
ja dzisiaj dzwonię do pośredniczki z info że pieniadze powinny już być na koncie i umówić się po odbiór kluczy
Czy zwrócic na coś uwagę przy odbiorze? Czy od razu wymieniałyście zamki? I kiedy iść do spółdzielni- już teraz czy po wpisie do KW? i kiedy można sie meldowac w nowym mieszkaniu?
My po jakimś czasie zmieniliśmy, kupowaliśmy mieszkanie od starszej pani, więc nie baliśmy się, że ktoś się włamie.
KW nie ma nic wspólnego ze spółdzielnią i meldunkiem. Będzie Ci potrzebny tylko akt notarialny i na jego podstawie wszystko załatwiasz jako właścicielka. Także możesz już iść do spółdzielni i urzędu.

Dzisiaj szybciej skończyłam pracę, bo musiałam jeszcze do urzedu pracy jechac i zaszlam jeszcze spytac sie o te firany i nic sie nie dowiedziałam, tzn. nic mi babki nie doradziły, wiec pokazalam ta druga firanke i mi tylko wycenily. Jeszcze sie wstrzymam z ta kuchnia wiec zamawiam firane do salonu ta ze złotą nitką

Edytowane przez anuulaa
Czas edycji: 2010-07-02 o 14:41
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 14:31   #2475
Daysy85
Zakorzenienie

Gold Fish kiedy pójdziecie do Urzędu meldunkowego to pamiętaj , że Tż musi wziąć ze sobą książeczkę wojskową bo jak nie weźmie to nici z załatwiania czegokolwiek.
U mnie biuro meldunkowe jest w tym samym miejscu gdzie wymienia się dowody osobiste więc załatwiliśmy 2 sprawy za jednym razem , czyli zmianę zameldowania i złożyliśmy wnioski o nowe dowody: pamiętaj o zdjęciach

Przy odbiorze dowodu, wczoraj od razu wypełniłam NIP3 aktualizację danych do Urzędu Skarbowego. Zostawiłam to w tym pokoju, z którego odbierałam dowód.
Ze spółdzielnią sprawa wygląda następująco...
Meldują Cię dopiero kiedy od notariusza otrzymają akt notarialny.
Zastanów się czy chcesz być członkiem spółdzielni mieszkaniowej

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2010-07-02 o 14:32
Stary 2010-07-02, 14:37   #2476
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Daysy firanka + roleta (taka zwykła w okno) to super rozwiązanie.

jeszcze myslę nad kolorem do salonu. jest to duzy pokój z wielkim oknem i drzwiami balkonowymi na całą jedną scianę. Słonce jest tam rano, potem już nie. Wiec musze dac jakis kolor, który rozswietli mi ten pokój aby nie był taki mroczny. Macie jakies pomysły?? Chciałam dac żółty ale mąz nie chce

Stary 2010-07-02, 14:45   #2477
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
ale firanki można przesuwac by zasłonić okno?? pewnie nie. Ecg.. roleta na takie okno to duży wydatek, poza tym sama roleta to tak dziwnie, jakas firanka tez wtedy by sie przydała
Madziu przepraszam, właśnie z ciekawości jeszcze poszłam zobaczyć, ale karnisz jest jednak podwójny... (nie byłam pewna, bo to u rodziców) Ale nawet, gdyby nie był to tak jak mówi Kliwia to firanek raczej się nie przesuwa, tylko od tego są zasłony lub rolety

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Noooo ej najlepsze , że właśnie GIN !!!

Ja stosowałam przed ślubem i bellise a potem Beta karoten po 1 tabletce dziennie.
Jeżeli mogę się wymądrzyć z punktu widzenia kosmetyczki to tak...
Dobrze jest to brać bo każde opalanie, czy naturalne czy w solarium rozrywa włókna kolagenowe dlatego właśnie jest foto starzenie a jak wiemy wit A ( oczywiście nie czysta bo takiej sztucznie nie uzyskamy tylko retinol czyli alkohol vit A) i witaminka E pomagają nam w odbudowie tych włókien.
Ponad to beta karoten nadaje skórze delikatny odcień.
Uwaga proszę nie przedobrzyć z ta witaminą A bo można nabawić się wypadania włosów i kurzej ślepoty !!!
Bellisę samą w sobie też stosowałam, a teraz tą sun właśnie to samo wyczytałam na opakowaniu, że to bardziej działa na zasadzie, nie starzenia się skóry, a dodatkowo nadaje skórze odcień, opalenizna dużej się utrzyma... Ciekawe czy biorąc to, będę się opalać na czerwono, czy mniej czerwono:P nie wyobrażam sobie oczywiście, zmiany a czerwoności na brąz o 180 stopni, ale może choć trochę złagodzi ten proces..
A co do kurzej ślepoty miałam to na biologii

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Daysy firanka + roleta (taka zwykła w okno) to super rozwiązanie.

jeszcze myslę nad kolorem do salonu. jest to duzy pokój z wielkim oknem i drzwiami balkonowymi na całą jedną scianę. Słonce jest tam rano, potem już nie. Wiec musze dac jakis kolor, który rozswietli mi ten pokój aby nie był taki mroczny. Macie jakies pomysły?? Chciałam dac żółty ale mąz nie chce
Właśnie u rodziców w większości pokój (oprócz salonu, łazienki i kuchni) są rolety, firany + ten wystrój z materiału
Stary 2010-07-02, 14:47   #2478
kliwia
Zakorzenienie

madzia a taka roleta slomkowa? poszukaj.
Stary 2010-07-02, 14:55   #2479
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kliwia ale ta bambusowa roleta jest bardzo przeswitująca. tez kiedys o tym myslałam (bo jest fajna i tania) ale znajomi w Holandii mieli (taką z Ikeii) i normalnie ich było widać w nocy

a ja musze miec coś taniego bo kurcze potem na nic mi to będzie jak się wyprowadze bo ja takich wielkich okien miec nie będę.

Stary 2010-07-02, 15:05   #2480
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hejka

Właśnie co z Mają???...hmmm...też mnie to zastanawiało...
Kasiaher...ja używam jedwabiu do włosów z Biosilka...świetny jest !!! - polecam jak najbardziej.
Ja dziś trochę później do pracy przyjechałam, wychodzę wcześniej, wieczorem mam koncert...zapowiada się hmmmm...miły weekend
ja tez uzywam biosilka ,wlosy sa takie mieciutkie

Cytat:
a ten jedwab tez mialam z CHI

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

myszka niebezpieczny nie wiem, ale na pewno latwiej po chlorowanej wodzie o infekcje. :/ dlatego bez spytania ginki nie ide. No i sie musze spytac co w razie jak mi sie cos przydarzy.
Podobno w ciazy zalecane jest plywanie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
bzyczka1 no dobra wybaczamy.. ale pod warunkiem ze sie dobrze bedziesz bawic

tez sie nad tym zastanawialam, nawet weszlam na jej profil i normalnie sie kreci na innych forach hmmm nie wiem co sie dzieje... trzeba ja przywolac do porzadku

*Agatek* dziekuje

atomufka gratuluje kolejnego etapu w kredycie

Daysy85 ten lekarz to jakis dziwny... jak jeszcze piszesz o zyletkach itd... ehsss ale moze masz racje moze tego nie robi bo inni maja za to kase a on sie "obrazil"

Gucia0987 a jaka to ksiazka?
dzieki

Cytat:
Kliwia ale ta bambusowa roleta jest bardzo przeswitująca. tez kiedys o tym myslałam (bo jest fajna i tania) ale znajomi w Holandii mieli (taką z Ikeii) i normalnie ich było widać w nocy

a ja musze miec coś taniego bo kurcze potem na nic mi to będzie jak się wyprowadze bo ja takich wielkich okien miec nie będę.
Holendrzy to chyba tak maja ze nie ukrywaja sie za roletami? tak slyszalam ale nie wiem czy to prawda

a my mielismy kiedys taka bambusowa i faktycznie jest przeswitujaca.

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 15:07   #2481
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
A mam jeszcze pytanie???
Jak urodzę dzidzię to jak to jest z tym macierzyńskim to oni mi go w szpitalu wypisują??? Czy ja muszę po porodzie jechać do mojego gina żeby mi wypisał czy na podstawie karty szpitalnej mi się on należy??? Jak ja to będę musiała załatwić???
nam powiedziano ze w szpitalu wypisuja i w dniu porodu zaczyna sie macierzynski, w dniu wyspisu dostaiesz wszystkie dokumenty itd (dobrze miec ze soba ta kartke do becikowego to tez za jednym zamachem ci podpisza) zeby potem nie jezdzic

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
martucha a jak jasne, że się należy Tobie też Ja bym się też z chęcią położyła spać, ale potem taka rozespana pojade na zakupy. Zdrzemnę się jak wrócimy
leze i niezasypiam za goraco tragedia... buuu
maly sie wierci chyba mu tez cieplo... szaleje..
Stary 2010-07-02, 15:09   #2482
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Za pól godz. będzie mąż więc mykam się ubierać, bo od razu na zakupy jedziemy. Może będę potem.

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
leze i niezasypiam za goraco tragedia... buuu maly sie wierci chyba mu tez cieplo... szaleje..
No dokładnie jest tak ciepło, że nie idzie zasnąć. Mam wszędzie okna pootwierane i nic wiaterku tragedia.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 15:12   #2483
kliwia
Zakorzenienie

atomufka zalecane plywanie to wiem. Gorzej z pozniejsyzmi infekcjami

madzia to kup sobie podwojny karnisz, na jednym firanka a na drugim jakies zaslony, teraz materialow nieprzeswitujacyh i lekkich jest duzo. a material zawsze zabierzesz ze soba i wykorzystasz w noym domu.
Stary 2010-07-02, 15:25   #2484
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
atomufka zalecane plywanie to wiem. Gorzej z pozniejsyzmi infekcjami

madzia to kup sobie podwojny karnisz, na jednym firanka a na drugim jakies zaslony, teraz materialow nieprzeswitujacyh i lekkich jest duzo. a material zawsze zabierzesz ze soba i wykorzystasz w noym domu.
Będąc u ginekologa w Krakowie w pewnej sprawie, zapytałam go o basen i o infekcje i powiedział mi, żeby te miejsca przed pójściem do wody natłuszczać odpowiednim kremem (mam taki, ale nie pamiętam w tej chwili nazwy) i ryzyko infekcji jest wtedy znikome i powiem, że ja praktycznie po każdym wejściu na basen coś łapałam, a teraz chodzę na aerobik (tzn byłam raptem z 5 razy ) i póki co, smaruję i odpukać nic się nie pojawiło

Edit:
Madzia materiał zabierzesz ze sobą, a firanę możesz zawsze skrócić lub ogólnie zmniejszyć

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2010-07-02 o 15:27
Stary 2010-07-02, 15:26   #2485
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
No dokładnie jest tak ciepło, że nie idzie zasnąć. Mam wszędzie okna pootwierane i nic wiaterku tragedia.
ja mam na cala szerokosc wszystkie okna otwarte i nic... powietrze stoi... ehsss
Stary 2010-07-02, 15:26   #2486
anuulaa
Wtajemniczenie

Szukam rolet rzymskich woalowych, ale nie widzę nic fajnego.

Za to zakochałam się w firance do salonu i już wymyśliłam, że zamiast ciężkich zasłon dam po bokach właśnie takie lekkie z woalu brązowego na tle woalu białego
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 15:27   #2487
kliwia
Zakorzenienie

Ana to sprawdz nazwe jak dasz rade nie ma pospiechu dla mnie. bo na basen bym sie wybierala za 2 tygodnie dopiero

anula u Ciebie w miescie nie szyja rzymskich na zamowienie z jakeigo chcesz materialu ?
pochodz po sklepach z firankami

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-07-02 o 15:28
Stary 2010-07-02, 15:31   #2488
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana to sprawdz nazwe jak dasz rade nie ma pospiechu dla mnie. bo na basen bym sie wybierala za 2 tygodnie dopiero

anula u Ciebie w miescie nie szyja rzymskich na zamowienie z jakeigo chcesz materialu ?
pochodz po sklepach z firankami
Sprawdzę jak brat wyjdzie z łazienki
Stary 2010-07-02, 15:35   #2489
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

ana ja brałam belisse i mam bazowiejszą skórę
nie ma jakiegoś szału ale tez neimam kiedy sie opalac

no i jak poleżałam to nei byłam czerwona

madzia ja swoją rolete zamawiałam prze all
przyszła superowa z wszystkimi tajlami maz przykrecil tylko

a ze mam bqaaaardzo nietypowe okno to musiałam robic na wymiar i w gliwicach wszedzi mowili minimum 300 - 350 zł a tam z przesyłką wyszło chyba 109 zł

ale nei pamietam nazwy ... poszpera

zrobiłam tak pomierzyłam okno wg wskazówek i zapytałam mailem albo przez all. ile na taki wymiar by kosztowąła wybrałam materiał i jak odpisali i mi cena podpasowała to zamówiłam..
i koniec i wisi i jest super

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 15:42   #2490
Ana***
Zakorzenienie

Kliwia nazywa się bepanthen plus ja się smaruję nim jeszcze w domku zanim wyjedziemy
Zobacz sobie tutaj: http://www.bangla.babyonline.pl/zdro...krem-p3358.htm

Edit: ale nie wiem jak to się ma do stosowania w ciąży

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2010-07-02 o 15:44
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości