|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
Co do getrów to mama mi kupiła 2 dni temu takie bawełniane do kolan i są rewelacyjne na ta pogodę.
Przewiewne i z porządnej bawełny więc nie jestem spocona ![]() Kasiaher ale ja nie mam żadnego znajomego lekarza ![]() A mam jeszcze pytanie??? Jak urodzę dzidzię to jak to jest z tym macierzyńskim to oni mi go w szpitalu wypisują??? Czy ja muszę po porodzie jechać do mojego gina żeby mi wypisał czy na podstawie karty szpitalnej mi się on należy??? Jak ja to będę musiała załatwić??? |
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
Cytat:
hehe
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny któraś Was stosowała bellisa sun
jakie efekty i która to?![]() Anika czy to nie Ty przypadkiem?:P Ja zakupiłam, wzięłam 2 tabletkę i zobaczymy, pytałam pani farmaceutki to mówiła, że to dobry produkt, ze względu na to, że posiada też skrzyp polny-co wpływa na włosy, witaminki i beta karoten
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
daysy ale to byl gin czy rodzinny?
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko na pojedynczym karniszu
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
ale firanki można przesuwac by zasłonić okno?? pewnie nie. Ecg.. roleta na takie okno to duży wydatek, poza tym sama roleta to tak dziwnie, jakas firanka tez wtedy by sie przydała
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
adzia do zalasniania okna sa rolety albo zaslony. firanki zazwyczaj stoja ciagle w tym samym miejscu.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
to co ja mam dać w te wielkie okna aby mnie nikt z zewnątrz nie widział, ale aby to drogo nie kosztowało??
|
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
za dnia nawet cie woal uchroni. a wieczorem nie zapalaj swiatla
popytaj o rolety moze nie wyjdzie zbyt drogo. to zrobicie za miesiac. |
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Noooo ej najlepsze , że właśnie GIN !!!
Ja stosowałam przed ślubem i bellise a potem Beta karoten po 1 tabletce dziennie. Jeżeli mogę się wymądrzyć z punktu widzenia kosmetyczki to tak... Dobrze jest to brać bo każde opalanie, czy naturalne czy w solarium rozrywa włókna kolagenowe dlatego właśnie jest foto starzenie a jak wiemy wit A ( oczywiście nie czysta bo takiej sztucznie nie uzyskamy tylko retinol czyli alkohol vit A) i witaminka E pomagają nam w odbudowie tych włókien. Ponad to beta karoten nadaje skórze delikatny odcień. Uwaga proszę nie przedobrzyć z ta witaminą A bo można nabawić się wypadania włosów i kurzej ślepoty !!!
|
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
daysy to idz do rodzinnego to Ci wystawi. a po porodzie zmien ginekologa.
|
|
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech... na normalne okno to tanie sa te rolety ale na takie niestety drogie ![]() chyba w sobotę lub niedziele jedziemy kupic płytki (juz wszystko wyliczone) i zaczynamy rozglądac się na kibelkiem, umywalką z szafką 60-tka i prysznicem 90-tka no i baterie do umywalki i prysznica.Daysy czy wystarczy brac wit a+e raz dziennie?? Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2010-07-02 o 14:15 |
|
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś byłam z mamą na targu i kupiłyśmy firankę. Długą na drzwi 2.7 m i na okna 4.5 + taśmę marszczącą ale z góry mówię , że ta firanka nie będzie bardzo zmarszczona jak u staruch babek tylko tak delikatnie ułożona. Za firankę + taśmę zapłaciłyśmy chyba 110 zł albo 118. Mama mi podszyje taśmę na maszynie. A jak będę miała trochę więcej kasy to kupię sobie rolety na okna bo na razie mam te rolety rzymskie i one wiszą na karniszu i nie mam żadnej firanki. Kiedy podciągam te rolety mam gołe okna i mnie to wkurza a jak mam opuszczone to i tak przez dolną szybę balkonową sąsiedzi wszystko widzą. A firanki było po : długa balkonowa 15 zł a krótka okienna do parapetu 12 zł bardzo dobre gatunkowo, polska firanka , opalana na dole. Żakardowa o! ![]() A co do tych witamin to ja brałam beta karoten tak się nazywało to, kupione w aptece i tam pisało 1 dziennie. |
|
|
|
|
#2474 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
Cytat:
Rycerze hmmm ciekawe zagadnienie ![]() Cytat:
Cytat:
Osttanio moja koleżanka zamawiała ten materiał z nitką, widziałam go i jest super, taki mięciutki i delikatny, więc na bank kupię. Cytat:
KW nie ma nic wspólnego ze spółdzielnią i meldunkiem. Będzie Ci potrzebny tylko akt notarialny i na jego podstawie wszystko załatwiasz jako właścicielka. Także możesz już iść do spółdzielni i urzędu. Dzisiaj szybciej skończyłam pracę, bo musiałam jeszcze do urzedu pracy jechac i zaszlam jeszcze spytac sie o te firany i nic sie nie dowiedziałam, tzn. nic mi babki nie doradziły, wiec pokazalam ta druga firanke i mi tylko wycenily. Jeszcze sie wstrzymam z ta kuchnia wiec zamawiam firane do salonu ta ze złotą nitką
Edytowane przez anuulaa Czas edycji: 2010-07-02 o 14:41 |
|||||
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Gold Fish kiedy pójdziecie do Urzędu meldunkowego to pamiętaj , że Tż musi wziąć ze sobą książeczkę wojskową bo jak nie weźmie to nici z załatwiania czegokolwiek.
U mnie biuro meldunkowe jest w tym samym miejscu gdzie wymienia się dowody osobiste więc załatwiliśmy 2 sprawy za jednym razem , czyli zmianę zameldowania i złożyliśmy wnioski o nowe dowody: pamiętaj o zdjęciach ![]() Przy odbiorze dowodu, wczoraj od razu wypełniłam NIP3 aktualizację danych do Urzędu Skarbowego. Zostawiłam to w tym pokoju, z którego odbierałam dowód. Ze spółdzielnią sprawa wygląda następująco... Meldują Cię dopiero kiedy od notariusza otrzymają akt notarialny. Zastanów się czy chcesz być członkiem spółdzielni mieszkaniowej
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2010-07-02 o 14:32 |
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Daysy firanka + roleta (taka zwykła w okno) to super rozwiązanie.
jeszcze myslę nad kolorem do salonu. jest to duzy pokój z wielkim oknem i drzwiami balkonowymi na całą jedną scianę. Słonce jest tam rano, potem już nie. Wiec musze dac jakis kolor, który rozswietli mi ten pokój aby nie był taki mroczny. Macie jakies pomysły?? Chciałam dac żółty ale mąz nie chce
|
|
|
|
#2477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Ale nawet, gdyby nie był to tak jak mówi Kliwia to firanek raczej się nie przesuwa, tylko od tego są zasłony lub rolety ![]() Cytat:
właśnie to samo wyczytałam na opakowaniu, że to bardziej działa na zasadzie, nie starzenia się skóry, a dodatkowo nadaje skórze odcień, opalenizna dużej się utrzyma... Ciekawe czy biorąc to, będę się opalać na czerwono, czy mniej czerwono:P nie wyobrażam sobie oczywiście, zmiany a czerwoności na brąz o 180 stopni, ale może choć trochę złagodzi ten proces..![]() A co do kurzej ślepoty miałam to na biologii ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
madzia a taka roleta slomkowa? poszukaj.
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia ale ta bambusowa roleta jest bardzo przeswitująca. tez kiedys o tym myslałam (bo jest fajna i tania) ale znajomi w Holandii mieli (taką z Ikeii) i normalnie ich było widać w nocy
![]() a ja musze miec coś taniego bo kurcze potem na nic mi to będzie jak się wyprowadze bo ja takich wielkich okien miec nie będę. |
|
|
|
#2480 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a my mielismy kiedys taka bambusowa i faktycznie jest przeswitujaca. |
||||
|
|
|
#2481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
maly sie wierci chyba mu tez cieplo... szaleje..
|
|
|
#2482 |
|
Wtajemniczenie
|
Za pól godz. będzie mąż więc mykam się ubierać, bo od razu na zakupy jedziemy. Może będę potem.
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- No dokładnie jest tak ciepło, że nie idzie zasnąć. Mam wszędzie okna pootwierane i nic wiaterku tragedia.
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
atomufka zalecane plywanie to wiem. Gorzej z pozniejsyzmi infekcjami
![]() madzia to kup sobie podwojny karnisz, na jednym firanka a na drugim jakies zaslony, teraz materialow nieprzeswitujacyh i lekkich jest duzo. a material zawsze zabierzesz ze soba i wykorzystasz w noym domu. |
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powiem, że ja praktycznie po każdym wejściu na basen coś łapałam, a teraz chodzę na aerobik (tzn byłam raptem z 5 razy ) i póki co, smaruję i odpukać nic się nie pojawiło![]() Edit: Madzia materiał zabierzesz ze sobą, a firanę możesz zawsze skrócić lub ogólnie zmniejszyć
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2010-07-02 o 15:27 |
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam na cala szerokosc wszystkie okna otwarte i nic... powietrze stoi... ehsss
|
|
#2486 |
|
Wtajemniczenie
|
Szukam rolet rzymskich woalowych, ale nie widzę nic fajnego.
Za to zakochałam się w firance do salonu |
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Ana to sprawdz nazwe jak dasz rade
nie ma pospiechu dla mnie. bo na basen bym sie wybierala za 2 tygodnie dopiero anula u Ciebie w miescie nie szyja rzymskich na zamowienie z jakeigo chcesz materialu ? ![]() pochodz po sklepach z firankami Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-07-02 o 15:28 |
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
ana ja brałam belisse i mam bazowiejszą skórę
nie ma jakiegoś szału ale tez neimam kiedy sie opalac no i jak poleżałam to nei byłam czerwona madzia ja swoją rolete zamawiałam prze all przyszła superowa z wszystkimi tajlami maz przykrecil tylko a ze mam bqaaaardzo nietypowe okno to musiałam robic na wymiar i w gliwicach wszedzi mowili minimum 300 - 350 zł a tam z przesyłką wyszło chyba 109 zł ale nei pamietam nazwy ... poszpera zrobiłam tak pomierzyłam okno wg wskazówek i zapytałam mailem albo przez all. ile na taki wymiar by kosztowąła wybrałam materiał i jak odpisali i mi cena podpasowała to zamówiłam.. i koniec i wisi i jest super
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia nazywa się bepanthen plus ja się smaruję nim jeszcze w domku zanim wyjedziemy
![]() Zobacz sobie tutaj: http://www.bangla.babyonline.pl/zdro...krem-p3358.htm ![]() Edit: ale nie wiem jak to się ma do stosowania w ciąży
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2010-07-02 o 15:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

hehe

a potem idę sprzatać
i teraz szukam inspiracji co powiesić w oknie? roleta na takie okno to droga inwestycja, firanka+ zasłona?? cienko mi się to widzi, bo trzeba jeszcze podjny karnisz ech... macie jakies pomysły?? mamy 3 takie okna
wszystko na pojedynczym karniszu

ech... na normalne okno to tanie sa te rolety ale na takie niestety drogie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)