|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D
sloneczko październik generalnie jest dłuuugim miesiącem , to samo listopad
aldii Lu ma gorszy okres...dużo cierpliwości. Ciekawe czy faktycznie to wszystko się sprawdza na dziewczynke czy na chłopaka ja jem dużo słodyczy , ale inne kobitki też jadły a był chłopak np ![]() Dzisiaj idę do ginekologa chciałam podpytać o kolejne usg, które w 12 tc powinno być.Póki co popijam cappucino orzechowe tylko taki typ kawy mi wchodzi |
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii, ja sie nie martwię, że komuś w szpitalu będą moje bagaże przeszkadzać. MNIE będą przeszkadzać
Nie znoszę mieć mnóstwa tobołów
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka no chyba gdzieś teraz ta owulka jest bo w poniedziałek robiłam test to była jedna kreska a wczoraj już były dwie tylko jedna taka słaba myślę że dziś prędzej bo nawet śluz mam taki typowy na owu to może dzis wykaże juz 2 krechy na teście więcej już testów nie mam ale to już by było po bo mam dość regularne cykle, dziś myślę że jeszcze się poprzytulamy z TZ i tylko już wtedy czekać mi zostaje
... kurde jak to jest że jedni wpadają przy kochaniu się z zabezpieczeniem a ja tu się stresuje że nie będzie fasolki a działamy praktycznie codziennie
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
sloneczko testy takie z allegro masz? ja tez testowałam sobie tak bardziej z ciekawości bo nie staraliśmy się akurat wtedy i testy sie sprawdzały oby tak było w Twoim przypadku i II krechy na ciążowym się pojawiły już niedługo
![]() ale dzisiaj mgła od rana się utrzymuje..
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-10-27 o 08:59 |
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadę dorwać faceta, co parapety robi. Mam nadzieję, że będzie
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka właśnie takie z allegro mam, w sumie też tak z ciekawości je robię bo i tak przytulamy się bardzo często więc nie patrzę tylko na nie, ach czekam co mi pozostało
|
|
|
|
#2467 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Tity, z weteranem wojennym, hehe, ma opatrunek, ale na razie nie ma czasu na nic, bo ciągle pracuję... Ech, a liczyłam na wczoraj... Ale siedział do 24 a dzis od 5 rano znow pracuje... Scio, jak to do owu? A ja właśnie nie wiem, kiedy jest owu. Jeszcze raz proszę mi wytłumaczyć, jak brać ten wiesiołek ![]() Awenturyn, trzymam kciuki za leczenie! Słoneczko, na ja też sporo myślę o dzidzi, a ż się stram własnie nie myśleć, ale to trudne jest... ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Lecę na zajęcia, paptki i miłego dnia! ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Jeszcze szybkie pytanko: jakie testy owu polecacie? |
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczku ja mam takie z allegro po 1 zł za szt. ja polecam raczej tradycyjne met rozpoznania owulacji czyli śluz i szyjke macicy ( bada sie samemu paluszkiem czy jest otwarta czy zamknięta) to są metody nie wymagające wiele czasu i tylko codziennej systematyczności bo w miarę zapamiętujesz co widzisz a z temperaturą to juz jest więcej zamieszania przynajmniej ja jestem zbyt dużym leniem i zapominałam a co drugi dzień to mi nic nie mówiło
|
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Awenturyn niooo juz 9
Dla was tez ogromne To jak to tak,raz wychodzi nadczynnosc,a raz niedoczynnosc ? Moze za mocne leki byly,ze sie zrobila niedoczynnosc ? Oliwko ona ma czesto gorszy okres - taki chrakterek niedobroska ma U mnie wszelkie zabobony sie potwierdzilyKretencja wrzucisz torbe pod lozko i nawet nie bedziesz jej widziala ![]() Sloneczko zobaczysz, niebawem pokazesz nam swoje II |
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii a jakie zabobony?
|
|
|
|
#2471 |
|
Rozeznanie
|
Tity no mam nadzieje że ta waga się unormuje bo zaczynam się turlać
![]() Aldii własnie tak - biore leki które blokuja prace tarczycy no i za bardzo ją przyhamowały , teraz mam mniejsza dawke leku i po 3 tyg musze zrobić kolejne wyniki aby sprawdzić co i jak w tej chorobie jest własnie tak dupiaście że raz jest nadczynnośc a z chwile niedoczynność ja sie tylko ciesze,że w odpowiednim momencie trafiłam do lekarza bo przy chorobie Gravesa-Basedowa to ma się problem z oczami a u mnie juz powoli sie to zaczynało Sloneczko jak ci sie nudzi to polecam dzierganie ja sobie siedze i robie takie małe cudeńka: firanka do kuchni,serwetka i bombka |
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczku wiesiołek tylko do owu, bo on powoduje mikroskurcze, które mogą prowadzić do poronienia (czasem zalecją jak kobieta przenosi ciąże - zeby wywołać skórcze)
Co do owu, to albo testy, albo npr. Ja miałam takie z all za 1 zł
|
|
|
|
#2473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdolniacha z ciebieWitam kobitki! Ja dzis mialam mdlosciowy dzien a to tylko dlatego, ze nie zjadlam kanapki o mojej normalnej porze no i blada bylam i slanialam sie na nogach ale jak tyk dopadlam moja kanapusie...![]() wszystko sie uspokoiloAlez mi brak TZa On wtedy konczy szkolenie i po jakiejs godzinie powinien wrocic do hotelu - taka mam nadzieje![]() Na niedziele, kiedy wroci, zrobie mu niespodzianke i przygotuje tiramisu'
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
Anessko juz do niedzieli blisko
, tiramisu ![]() Awenturyn no proszę jake piękne to wszystko lecz ja niestery aż takiej cierpliwości nie mam , no ale nie kuś losu bo pamiętam jak mówiłaś o robieniu biżuterii i w sumię nieśmiało sie przyznam że coś tam sobię robię i juz kilka par kolczyków sprzedałam nawet ach już dziś czwartek, za chwilkę muszę otworzyć okno w pracy bo wyciągu nie amma a spalam próbki i zacznie mi tu śmierdzieć o już śmierdzi |
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() wczoraj byłam na wizycie u gina, 8 tydzień już leci i kartę ciąży mam założoną, ciśnienie 120/70 generalnie wszystko OK. Tylko mam iść na usg genetyczne w 12tc i płaci się za nie 180 zł
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko dobrze, że ok wsio
![]() Mi nikt nie kazał robić genetycznego i nie robiłam w końcu, bo w województwie chyba nawet nie robią. Gin stwierdził, że nie ma sensu w moim przypadku. Testów też nie robiłam bo one dają tylko prawdopodobieństwo wystąpienia wady, no to co się miałam stresować ![]() Awenturyn Ty to masz cierpliwość do tych robótek Scio testujesz jutro, czy na razie czekasz? Anesska do niedzieli już nie długo. Leń się za wszystkie czasy ![]() weruczku ja testów owu w ogóle nie polecam bo mi nie wychodziły i stresowały, ale miałam te z all za 1 zł ![]() Ale u nas mróz, wszystko na biało. Jadę niedługo na targ, kupić sobie rękawiczki. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-10-28 o 08:23 |
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwko, test PAPPA robi się raczej jak się jest w grupie ryzyka wad genetycznych (późny wiek, wady w rodzinie) albo jeśli wyjdą nieprawidłowości na usg w 12tc.
W Łodzi robiłam genetyczne w 23 tygodniu (czyli połówkowe) u znanej pani doktor Perenc - płaciłam 150zł. Jestem bardzo zadowolona, usg było przeprowadzone dokładnie, pani doktor wszystko sprawdziła, nawet przełączyła kilka razy aparat na 3D, chociaż za to nie płaciliśmy ![]() Gabinet jest na Zielonej 25, telefon to: (42) 632 55 11 lub (42) 632 55 12. Jeśli ginka nie skierowała Cię w konkretne miejsce, to spytaj tam, czy to genetyczne w 12tyg. też 150zł kosztuje. Zawsze to trzy dychy w kieszeni
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja no właśnie mam iść na Zieloną 25
Mąż z Tobą był podczas usg? drugie pytanie czy termin porodu liczy się od ost. @ czy wg usg? bo wg ostatniej @ mam tydzień wcześniej termin i wpisane mam w karte dwa terminy i sama nie wiem, który jest bardziej wiarygodny (o ile termin porodu jest w ogóle wiarygodny)
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwko, możliwe, że to w 11-13tc jest droższe, ale nie wiem. Możesz przy umawianiu się powiedzieć, że chcesz do Perenc, chociaż inni lekarze też chyba tam są dobrzy (większość z Madurowicza). Z tym, że warto już zadzwonić, bo akurat do dr Perenc dosyć trudno się dostać.
Mąż był obecny podczas usg, pani doktor była dla nas bardzo miła, wszystko cierpliwie wyjaśniała Tak naprawdę uznawanie terminu porodu zależy od lekarza. Mój gin uparcie trzyma się daty według OM, twierdząc, że usg nie jest zbyt dokładne pod tym względem. Natomiast ja czytałam, że to usg na które się wybierasz jest właśnie najbardziej dokładne Nie ma zresztą co się tak trzymac tych dat, bo tak naprawdę termin jest tylko przybliżony i poród 2 tygodnie przed i 2 tygodnie po wyznaczonej dacie jest uważany za poród w terminie ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Ja nawet, jak mnie ktoś pyta o termin, to mówię, że przełom listopada i grudnia
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak napisała kreti
Termin porodu to tylko taka przybliżona data i nie ma co jej wierzyć tak dosłownie. Mi z usg wychodzi 28 lutego, a z om 1 marca. Nie wielka różnica A i tak czuję, że to będzie wcześniej. Ja też mówię luty/marzec, jak ktoś pyta o poród.
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja to tak na prawdę ja też mam przełom tylko, że maja/czerwca bo wg @ mam na 25 maja a wg usg 3 czerwca
![]() Zadzwonię tam , ale to pewnie od 10 czynne jest dopiero teraz trochę za wcześnie nie ma godzin otwarcia na stronie. A na usg to na czczo trzeba być? to pewnie już przez brzuch będzie. Dzięki za info w każdym razie
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie gin policzył 6 grudnia, dwa kalkulatory w necie na 8 grudnia, a z usg wychodzi jakoś 29/30 listopada. Ja przeczuwam, że jeśli mnie wcześniej nie potną, to mały będzie chciał wychodzić na moje (25 list.) albo dziadka (30 list.) imieniny
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Olliwka, nie trzeba być na czczo ani w ogóle specjalnie się przygotowywać Ja w 13tc miałam już przez brzuch Piękny termin masz
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja a 8 grudnia są moje urodziny
, ale pewnie masz rację, że Tymek wcześniej przyjdzie na świat 23 maja mój tata ma urodziny mam nadzieję, że tego dnia rodzić nie będe ![]() Jeszcze wracam do tematu tej przychodni, nie wiesz jakie są godziny otwarcia tam? podobno pani w rejestracji jest strasznie "miła" takie opinie w necie są
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
Godzin otwarcie rejestracji nie znam.
Jak tam byliśmy to faktycznie pani w rejestracji była średnio miła, ale przez telefon rozmawiałam z jakąś inną - była bardzo sympatyczna i pomocna.
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
ważne, że lekarze są pewnie milsi
tam jest pewnie kilka gabinetów? zawsze mnie to zastanawiało czy faktycznie jak robione jest usg to w gabinecie wyłączone jest światło żeby było dobrze widać obraz na ekranie?
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwko, w gabinecie, gdzie zwykle chodzę na usg (a zawsze chodzę wieczorem) rzeczywiście światło jest wyłączane
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Titko raczej nie będę testować jutro. Mierze tempkę, na razie się utrzymuje, ale jesi małby byc okres tak jak zawsze, to powinna spaść jutro. W każdym razie dopóki się nie spóźni, nic nie robie
|
|
|
|
#2488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Olliwko ale Ci zazdroszczę troszkę.... Tego chodzenia na usg, potem pierwszych ruchów, oczekiwania... aż mam ochotę przeżyć to jeszcze raz
![]() Jak chodziłam na usg to przeważnie już ciemno było i w gabinecie była tylko mała lampka (i dobrze, przynajmniej tz na usg przezpochwowym za dużo nie widział) i taka atmosfera tajemnicy. W 14tc robiłam usg, na którym lekarz sprawdzał przezierność karkową i kość nosową i chyba udową... Zrobił dokładne pomiary. A czy to było genetyczne czy zwykłe Płaciłam jak zawsze 50zł bo to w prywatnym gabinecie mojego lekarza prowadzącego z nfz. Zresztą ja robiłam tylko 4usg 9, 14,21,30tcCytat:
Cytat:
zeby jednak nie spadłaMnie dziś odwiedzi przyjaciółka z UK (tzn znamy się z zerowki jeszcze ale mieszka na stałe w UK) Jak ja się cieszę :pijemy :
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja miałaś rację, do dr Perenc jest trochę zapisów
kobitka z rejestracji zapisała mnie na 22 listopada na 13 30 150 zł kosztuje ![]() lindsley nie ma czego zazdrościć sama przechodziłaś przez to wszystko i z tego co wiem to jeszcze przejdziesz więc wszystko przed Tobą raz jeszcze a może i więcej Przezpochwowe miałaś chyba tylkoto 1 sze usg? na każdym z Tż byłaś w gabinecie? To miłych pogawędek ![]() poodkurzałam prawie cały dom, plecy mnie bolą i idę polozyc sie
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że Ci się udało
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.

ja jem dużo słodyczy , ale inne kobitki też jadły a był chłopak np 

... kurde jak to jest że jedni wpadają przy kochaniu się z zabezpieczeniem a ja tu się stresuje że nie będzie fasolki a działamy praktycznie codziennie 

U mnie wszelkie zabobony sie potwierdzily

Zdolniacha z ciebie

o już śmierdzi
nie ma godzin otwarcia na stronie. A na usg to na czczo trzeba być? to pewnie już przez brzuch będzie. Dzięki za info w każdym razie
zeby jednak nie spadła
:pijemy :