Zanik okresu, brak okresu, nieregularne miesiączki- wątek zbiorczy! - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-22, 12:37   #2461
Srokens
Przyczajenie

Dot.: Brak krwawienia przy tabletkach

ja mam też podobny problem, dzisiaj 5 dzień przerwy w którym powinnam dostać okresu [bo tak było ostatnio] ale nadal nic. biorę II opakowanie microgynon21 i zastanawiam się czy jeśli okres nie wystąpi to będzie to rzecz naturalna,bo organizm sie jeszcze nie przyzwyczaił, czy powinnam sie niepokoić? chociaż tabletki jadłam reguralnie, o tej samej porze,nigdy nie wymiotowałam jedynie co to spożycie alkoholu większe bo zdarzyła sie impreza. nic pozostaje mi czekać, jeżeli do niedzieli nie wystapi krwawienie, kupie test dla pewności.

p.s. czasami chciałabym być facetem ; ]
Srokens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 13:00   #2462
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Srokens Pokaż wiadomość
ja mam też podobny problem, dzisiaj 5 dzień przerwy w którym powinnam dostać okresu [bo tak było ostatnio] ale nadal nic. biorę II opakowanie microgynon21 i zastanawiam się czy jeśli okres nie wystąpi to będzie to rzecz naturalna,bo organizm sie jeszcze nie przyzwyczaił, czy powinnam sie niepokoić? chociaż tabletki jadłam reguralnie, o tej samej porze,nigdy nie wymiotowałam jedynie co to spożycie alkoholu większe bo zdarzyła sie impreza. nic pozostaje mi czekać, jeżeli do niedzieli nie wystapi krwawienie, kupie test dla pewności.

p.s. czasami chciałabym być facetem ; ]

Raczej Twoj organizm sie jeszcze nie przyzwyczail Wyluzuj trochę :P
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 14:18   #2463
Ankalime
Zadomowienie

Dot.: problem z miesiączkowaniem

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
nie no jasne... zaszlas w ciaze przez sex oralny i jesteś w ciąży od 2 lat...

to jak slonie, sa w ciazy prawie 2 lata.
nie wiem, tak mi sie skojarzylo i przypomnialo
Ankalime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 14:35   #2464
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Dot.: Brak okresu - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez parapet16 Pokaż wiadomość
czy to prawda że od luteiny sie tyje?
ja brałam Luteine i powiem ,że mi po niej nie chciało sie jeść , ponieważ ma gorzki smak...ale ja chyba nie wiem......czy przytyłam. Troche
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 15:19   #2465
Srokens
Przyczajenie

no wiem, może panikuje, ale to ze względu na to, że przy pierwszym opakowaniu okres wystąpił normalnie, w 5 dni przerwy. a teraz go nie widać. hmmm. ważne,żeby wszystko było ok
Srokens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 15:49   #2466
parapet16
Raczkowanie

ale nie za bardzo to rozumiem, jak można tyć, jesli je się tyle samo kalorii, czy taka luteina zwalnia metabolizm?
parapet16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 15:50   #2467
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ale nie za bardzo to rozumiem, jak można tyć, jesli je się tyle samo kalorii, czy taka luteina zwalnia metabolizm?
Myslę,że Luteina zatrzumuje poprostu wodę....i wogóle zeby przywołac ten okres
Stary 2008-05-22, 16:25   #2468
Floreta44
Raczkowanie

Dot.: Miesiączka

Końcowka okresu ,tak stwierdzil lekarz w szpitalu,a dzisiaj mam nadal krwawienie i niewiem co o tym myśleć ,martwie się bo może powinnam być przyjęta do szpitala ,ale brak skierowania ,jutro poradnia k nieczynna -długi weekend .Zastanawiam sie ico dalej
Floreta44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 17:33   #2469
_Emi_
Zakorzenienie

Skoro nie mialaś dziwnych sytuacji i wszystko brałaś jak trzeba to powinno byc ok
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 17:52   #2470
parapet16
Raczkowanie

no więc powiedzmy że po tygodniu odstawienia luteiny wraca się do normalnej wagi?
parapet16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 19:08   #2471
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Floreta44 Pokaż wiadomość
Końcowka okresu ,tak stwierdzil lekarz w szpitalu,a dzisiaj mam nadal krwawienie i niewiem co o tym myśleć ,martwie się bo może powinnam być przyjęta do szpitala ,ale brak skierowania ,jutro poradnia k nieczynna -długi weekend .Zastanawiam sie ico dalej
Możesz iść na ostry dyżur. Moja sprawdzona metoda - trzeba tam trochę podkolorować, powiedzieć, że Ci słabo, że tracisz siły, wtedy Cię nie zignorują!
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 20:10   #2472
Ankalime
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Możesz iść na ostry dyżur. Moja sprawdzona metoda - trzeba tam trochę podkolorować, powiedzieć, że Ci słabo, że tracisz siły, wtedy Cię nie zignorują!
zgadzam sie w 100%.

moj przypadek: mialam 2 dzien okresu, zaczelo mi byc mdlo, slabo, wymiotowalam. ciaze wykluczalam, bo nie bylo seksu pojechalam na pogotowie, wysmiano mnie i dopiero po serii badan dowiedzialam sie, ze przeszlam swoja pierwsza kolke nerkowa. i ze mam pieknego kamyczka oczywiscie na poczatku, zostalam tam najnormalniej w swiecie wysmiana, ze przyjechalam z okresem....

udaj sie na SOR i koloryzuj ile wlezie, wtedy zajma sie Toba odpowiednio.
Ankalime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 20:56   #2473
Floreta44
Raczkowanie

Może to dobry i skuteczny sposób ale w sytuacji kiedy widzę bialy fartuch mam .totalny paraliz owy,jestem bardzo zestresowana ,moze dlatego mam uraz z czasu porodu a miałam ich dwa cesarka i normalny , w normalnym przeszłam totalny kszmar ,wolę wizyte u stomatologa ,bo nie trzeba zbyt duzo mowić otwierasz szczękę i wszystko dla lekarza wiadomo.Mam nadzieje że natrafię na dociekliwego lekarza..
Stary 2008-05-22, 22:44   #2474
Izabella23
Raczkowanie

Nikt wiecej mi nie doradzi? Miała ktoras z was podobną sytuację?
Izabella23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 08:25   #2475
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
no więc powiedzmy że po tygodniu odstawienia luteiny wraca się do normalnej wagi?
hmmm...a tego nie wiem....pewnie aż okres sie pojawi dopiero bedziemy wracac do normalnej wagi....bo ciagle organizm zbiera tą wodę, aby wywołać okres.
Stary 2008-05-23, 11:47   #2476
effectt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nika_88 Pokaż wiadomość
Od tygodnia spoznia mi sie okres. Odczuwam bol w dole brzucha, tak jak przy normalnym @ tylko pojawily sie uplawy o przeźroczystym(bialym) kolorze. Dodam, ze ostatnio bralam antybiotyk na bakterie i mialam troche stresow. U gina bylam, powiedzial, ze wszystko ok, tylko skad ten bol brzucha, uplawy i brak okresu
Spokojnie. Ja miałam bardzo podobną sytuację do Twojej Brałam antybiotyk bo miałam przeziębienie, które przerodziło się w zapalenie gardła. Okres spóźniał mi się aż 2 tyg. i co się okazało? że najprawdopodbniej od antybiotyku. Przy tym odczuwałam ból piersi i od czasu do czasu brzucha i pleców- czyli tak jak na @. Aż w końcu po równiutkich 2 tyg. przyszedł także bądź spokojna, wszystko będzie ok

Świeżynka.
effectt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 12:51   #2477
nika_88
Rozeznanie

Uffff... to kamien z serca Bo juz myslalam, ze cos ze mna nie tak Dziekuje za odpowiedz
Stary 2008-05-23, 14:39   #2478
cofeina88
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Mam prośbe, a raczej chciałabym poznać wasze zdanie. Nie miałam okresu przez ponad 3 miesiące, ginekolog przepisał mi luteine 50, przy okazji poprosiłam go o tabletki anty więc przepisał mi cilest. Okres dostałam prawidłowo, czyli następnego dnia po odstawieniu luteiny i zażyłam pierwszą tabletke cilestu. W międzyczasie koleżanka nastraszyła mnie, że ma znajomą, która właśnie też tak miała i w ciągu 2 tyg zaszła w ciążę o.O czy luteina może mieć wpływ na skuteczność tabletek anty? Wydawało mi sie, że nie, ale po tym co mi nagadała to już sama nie wiem. Jak wam sie wydaje?

'Bułeczka z masełkiem nie dla nas, nie dla nas,
Apage, Apage, Apage Satanas! '
cofeina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 14:54   #2479
MartaMagda
Zakorzenienie

Nie licz na dociekliwość lekarzy. Jeśli chcesz mieć pewność, że na Izbie się Tobą poważnie zainteresują musisz trochę ubarwić. Wiem z doświadczenia, że to działa. Niestety taka nasza służba zdrowia...
MartaMagda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 15:18   #2480
Kassiia0610
Raczkowanie

brak okresu...

Czesc Wam *
pisze bo mam taki maly problem ...
mam nadzieje ze mi pomozecie
zaczne od poczadku...
odchudzalam sie ... i stracilam okres...
nie mialm miesiaczki jakos 4 miesiace...
bylam u ginekologa... dostalam luteine mialam ja brac przez tydzien ...
jak narazie minely 3 dni od konczenia brana tabletek...
jak narazie miesiaczka sie nie pojawila
czy bylyscie mzoe kiedys w takeij sytuacji?
czy chcialo sie wam po tych tabletkach caly czas jesc?
bo od kilku dni nie moge przestac jesc :/
i mam jeszcez takie jedno pytanko ...
jak po tej luteinie rozijalyscie sie ..?
czy rosly wam piersi itp ...
bo moje od 5 miesiecy sie wogole nie zmienily ...
mam nadzieje ze mi pomozecie z gory dziekii
Kassiia0610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 16:58   #2481
lemoorka
Zakorzenienie

Witam

Moje domysły:

1. Może to być poronienie- wtedy się dłużej krwawi i bol jest mocniejszy.

2. Mięsniaki- moja mama miała i opis by pasował

3. Menopauza, dla mnie za młoda jesteś.

4. Uprawiałas może seks w czasie okresu/? To tez moż ebyc przyczyna

5. Silny wisiłek w trakcie okresu.

radze popytać się wśród znajomych o dobrego lekarza, najlepiej prywatnego, co ma usg w gabinecie. Wtedy będziesz mieć wszytsko za jednym zapachem.
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 17:06   #2482
Floreta44
Raczkowanie

Ponowniwe odwiedzilam izbe przyjęc w szpitalu nawet długo nie czekalam ,przyjal mnie starszy lekarz w delikatny i szczegówy sposób zadawal mi pytania nawet zaczał żartować ,a ja niewidomo kiedy zapomniałam ze rozmawiam z lekarzem.Póżniej mnie zbadał powiedział że ikrwawienia są nie tak duze żeby martwić poneiważ zdarzyło sie to pierwszy raz ,mogę wchodzić w czas zmian hormonalych ,jezeli krwawienia będą silniejsze mam sie zglosic do szpitala ,dobrze ze mieszkam nie daleko. Będe cierpliwie czekać na koniec miesiaczki mam nadzieję że lekarze mieli rację . Wizyta w szpitalu była zaszeregowana jako konsultacje ,gadka lekarza ze mozna przyjść bez skeirowania dotyczy cięzarnych lub pacjentów zagrazającym życiu w tej grupie sie nie znalazłam.
Stary 2008-05-23, 17:08   #2483
lemoorka
Zakorzenienie

radze zrobić USg tak na wypadek i iśc do dobrego lekarza
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 17:18   #2484
ukrycior
Zakorzenienie

A ja radzę sobie sprawdzić poziom hormonów płciowych. Tak na wszelki wypadek.
Stary 2008-05-23, 19:13   #2485
elane8907
Przyczajenie

Wreszcie dostalam okres Mam zazyc pierwsza tabletke anty yasmin czy jezeli wczoraj wieczorem mialam lekkie plamienie ale dopiero dzisiaj pojawil sie okres to czy moge dzisiaj zazyc tabletke?? lekarz powiedzial mi ze przez 10 dni nie ma antykoncepcji wiec jezeli zazyje dzisiaj to bedzie 11 dni ?
elane8907 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 19:25   #2486
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elane8907 Pokaż wiadomość
Wreszcie dostalam okres Mam zazyc pierwsza tabletke anty yasmin czy jezeli wczoraj wieczorem mialam lekkie plamienie ale dopiero dzisiaj pojawil sie okres to czy moge dzisiaj zazyc tabletke?? lekarz powiedzial mi ze przez 10 dni nie ma antykoncepcji wiec jezeli zazyje dzisiaj to bedzie 11 dni ?
Pierwsze słyszę, że przez 10 dni nie ma antykoncepcji... I dziewczyny piały już kilkukrotnie, że lepiej zarzyć tabletkę w przypaku jak faktycznie jest już krwawienie, a nie plamienie tylko. Więc moim zdaniem możesz zarzyć, tylko co z tymi 10 cniami?
Stary 2008-05-23, 20:26   #2487
effectt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nika_88 Pokaż wiadomość
Uffff... to kamien z serca Bo juz myslalam, ze cos ze mna nie tak Dziekuje za odpowiedz
Nie ma za co! W miarę swoich możliwości pomagam

Świeżynka.
effectt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 20:30   #2488
elane8907
Przyczajenie

Cytat:
Pierwsze słyszę, że przez 10 dni nie ma antykoncepcji... I dziewczyny piały już kilkukrotnie, że lepiej zarzyć tabletkę w przypaku jak faktycznie jest już krwawienie, a nie plamienie tylko. Więc moim zdaniem możesz zarzyć, tylko co z tymi 10 cniami?
hmm gdy bylam u ginekologa to powiedzial ze dopiero po 10 dniach i mowil jeszcze ze normalnie przyjmuje sie mniej dni ale dla pewnosci 10...wiec nie wiem sama o co chodzi :/
Stary 2008-05-23, 20:32   #2489
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elane8907 Pokaż wiadomość
hmm gdy bylam u ginekologa to powiedzial ze dopiero po 10 dniach i mowil jeszcze ze normalnie przyjmuje sie mniej dni ale dla pewnosci 10...wiec nie wiem sama o co chodzi :/
A Ty mówisz teraz o luteinie czy o pigułkach. Bo dla mnie miarodajne jest to, co piszą o przyjmowaniu pigułek w ulotce. A tam wyraźnie jest napisane - od pierwszej tabletki, tego się trzymam i dobrze na tym wychodzę.
Stary 2008-05-23, 20:37   #2490
elane8907
Przyczajenie

Cytat:
A Ty mówisz teraz o luteinie czy o pigułkach. Bo dla mnie miarodajne jest to, co piszą o przyjmowaniu pigułek w ulotce. A tam wyraźnie jest napisane - od pierwszej tabletki, tego się trzymam i dobrze na tym wychodzę.
O pigulkach anty..wlasnie wiem, ze pisze tak na ulotce dlatego sie bardzo zdziwilam gdy lekarz mi tak powiedzial...co prawda po raz pierwszy bede zazywala tabletki ale na ulotce i tak jest napisane ze dzialaja od 1 tabletki wiec nie wiem czemu tak mowil....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości