Ciąża po tabletkach anty.-po jakim czasie? - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-18, 19:34   #2461
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty.-po jakim czasie?

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Nikicia a co yam u naszej Gizelci?kiedy znowu do nas zawita?
Nie wiem jeszcze nie odpisała na smsa
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-18, 22:44   #2462
Ray
Zakorzenienie

dziewczyny powiedzcie mi jak to jest bo sie pogubilam... wedlug badan jestem w 4 tyg ciazy wedoug obliczen lekarzy od ostatniej miesiaczki jestem w 6 tyg to jak pojde za tydzien to juz lekarz cos zobaczy???
Stary 2007-07-18, 23:04   #2463
Ray
Zakorzenienie

nie no juz kompletnie zglupialam jak to jest w koncu bo odliczylam sobie 4 tyg od teraz i wlasnie wypadlo mi na moja owulacje.... to beta pokazuje ciaze od owulacji czy mc???? nie rozumiem....
Stary 2007-07-19, 02:48   #2464
kachula27
Zakorzenienie

Ray jak ja robilam bete to wyszlo mi ze 2,3 tydzien i to jest liczone od cheili poczecia a jak poszlam do lekarza to liczyl mi ze to juz 5 tydzien wiec lekarz liczyl mi od daty ostatniej miesiaczki.jak ja bylam na usg(wg miesiaczki byl 5t2d to lekarz juz mi powiedzial ze jest pecherzyk ciazowy ok 7mm ale zarodka jeszcze nie widzial i to podobno bylo dobrze.
Oj jak ja bym tez juz tak znowu chciala isc do ginka i zeby mi stwierdzil ze jestem w ciazy....ale coz,jeszcze troszke musze poczekac

Ale sie dzisiaj zasiedzialam ,podczytywalam inne watki a to juz ta godzinka....zmykam pod prysznic i lulku.pa
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 06:31   #2465
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi jak to jest bo sie pogubilam... wedlug badan jestem w 4 tyg ciazy wedoug obliczen lekarzy od ostatniej miesiaczki jestem w 6 tyg to jak pojde za tydzien to juz lekarz cos zobaczy???
Ray USG wykarze w którym tygodniu tak na prawde jestes moja kolerzanka myślała że w połowie stycznia urodzi a u ginka okazało się ze jednak w grudniu
Stary 2007-07-19, 09:23   #2466
Ray
Zakorzenienie

no to dobrze to dlaczego jak bylam tydzien temu to byl 3 tyg lekarz nic nie widzial??? moze to cos nie tak jest((( albo moze jak mu powiedzialam ze test wyszedl negatywny to sie zbytnio nie przygladal sama nie wiem martwie sie.... moja mama mnie opierniczyla ze sie zamartwiam bo dziecko bedzie przestraszone potem i bojace... ze wszystko bedzie dobrze a jak ma byc zle to czy bede sie zamartwiac czy nie to i tak bedzie i mam przestac... echh
Stary 2007-07-19, 09:38   #2467
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Czesć Dziewczynki
Ja jestem cała w skowronkach
Wczoraj wieczorem moje kochane maleństwo dało znać o sobie również tatusiowi
Po masażu balsamikiem po brzuszku moje kochanie odwdzięcza się słodkim kopniakiem a wczoraj pierwszy raz mój M mógł poczuć nasze maleństwo

Ray jeśli chodzi o liczenie to lekarz zawsze liczy od dnia ostatniej miesiączki. Oni maja swoje przeliczniki które możesz zobaczyc min. w gazetach dla przyszłych mamuś. Polecam Ci takie czasopisma bo są bardzo ciekawe i czesto zawierają informacje na tematy które trapia kobiety w ciąży.
Ja najbardziej jestem zadowolona z kalendarza który przedstawia tydzień po tygodniu co dzieje się z mamusią i słodkim maleństwem w brzuszku.
Życzę Ci dużo zdrówka i więcej optymizmu
Buziaki
Stary 2007-07-19, 09:39   #2468
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Ray Twoja mama ma rację maleństwo wszystko odczuwa.
Oszczędz mu zmartwien i poprostu się usmiechaj.
Ja też jestem tym typem ludzi co wiecznie maja problem ale naprawdę trzeba wyluzować dla maleństwa
Stary 2007-07-19, 09:48   #2469
Ray
Zakorzenienie

ale czy to nie zauwazyl ciazy w 3 tyg to jest w porzadku?
Stary 2007-07-19, 09:53   #2470
jolineczka
Wtajemniczenie

Karolina kiedy poczułaś pierwszego kopniaka?? Już czujesz normalne ruchy dziecka. Jejku, SUPER Teraz dolicz do tej daty pierwszego kopniaka 5 miesięcy i wyjdzie Ci data porodu. Podobno się sprawdza

Ja wczoraj przeżyłam coś dziwnego. Jak sobie usiadłam to poczułam takie przedziwne burczenie w brzuchu a raczej w przeponie. I jak wydychałam powietrze to tak śmiesznie bulgotało. Zawołałam męża. Dawno nie widziałam u niego takiej miny, bo myślał ze to dziecko się rusza. Przystawiał ucho do brzucha, dotykał, macał. Jak wstałam wszystko ustało. Chyba poprostu tak usiadłam, że przepona się źle ułożyła.
A już myślałam ze to niunia mi zaczyna wnętrze okopywać

Ray - nie panikuj! Lekarz miał prawo nic nie widziec a na następnym USG na pewno pokaże Ci śliczną fasolkę Termin ciązy wyliczają wg ostatniej miesiączki.
Teraz masz się uśmiechnąć pomysleć o dzidzi i odgonić wszytskie negatywne wibracje.
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 10:59   #2471
dorotka_25
Raczkowanie

GG do dorotka_25

ray kochana lekarz prwdopodobnie z tego co sie orientuje wygryje ciaze w 5 tygodniu a usg to nie wiem w ktorym...takze badz spokojna to normalne ze nie wykryl ciazy w 3 tygodniu....wszystko bedzie dobrze
dorotka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 11:04   #2472
Ray
Zakorzenienie

dzieki dorotka mam nadzieje ze wszystko dobrze i ze jak pojde w poniedzialek uslysze dobra nowine i same dobre wiesci
Stary 2007-07-19, 11:43   #2473
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Jolu ja poczułam ruchy ponad tydzień temu ale wtedy nie byłam ich taka pewna nie wiedziałam czy to dzidzia czy jelita.
Teraz są coraz wyraźniejsze i wiem już że to maleństwo na 100%

Ray napewno usłyszysz dobra nowinę od lekarza. Jeszcze zobaczysz swoje maleństwo w brzusiu
Stary 2007-07-19, 11:45   #2474
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Lekarz pytał się nawet ostatnio czy czuje ruchy.
Powiedział że na nastepnej wizycie zrobi usg bo wtedy powinnam czuc ruchy codziennie
Jejku jaka jestem szczęśliwa i co najlepsze mój M idzie ze mną
Stary 2007-07-19, 12:14   #2475
kachula27
Zakorzenienie

Karolinko to super ze juz dzidzia daje Ci znac o sobie,poczekaj az sie rozkreci to dopiero bedzie Cie kopac

Ray prosze Cie ty juz przestan sie zamartwiac,lekarz nie wykryl twojej ciazy bo byla za wczesna-normalne,jak teraz pojdziesz do lekarza i na usg to juz napewno wyczuje ja podczas badania i zobaczysz na usg taka malutka czarna plamke-ztcze ci aby wszystko bylo dobrze i przestan juz sie zamartwiac-teraz to sie powinnas cieszyc a nie martwic
Stary 2007-07-19, 12:22   #2476
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja22 Pokaż wiadomość
Jolu ja poczułam ruchy ponad tydzień temu ale wtedy nie byłam ich taka pewna nie wiedziałam czy to dzidzia czy jelita.
Teraz są coraz wyraźniejsze i wiem już że to maleństwo na 100%

Ray napewno usłyszysz dobra nowinę od lekarza. Jeszcze zobaczysz swoje maleństwo w brzusiu
Witaj, nie wiem czy dziewczyny pamietacie, ale Gizelci lekarz powiedział że nie morzliwe zeby ruchy czuła że to na pewno jelita dobre sobie

Agatka moze dzis do was zajrzy jak da rade pozdrawia was wszystkie
Stary 2007-07-19, 13:05   #2477
kachula27
Zakorzenienie

Wlasnie wlasnie przeciez u Gizelci byly jelita a nie Oliwka hehe dobre sobie...
Stary 2007-07-19, 13:06   #2478
kachula27
Zakorzenienie

Dorotko a cos dawno Ciebie nie bylo na dluzej,widze ze wpadasz doslownie na chwile do nas..pewnie zapracowana jestes/
Ijak tam z twoim @ tym dwudniowym,bylas u lekarza czy cos?
Stary 2007-07-19, 13:08   #2479
kachula27
Zakorzenienie

Nikiciu a ty nadal sama?synek wrocl z kolonii?bo maz to pewnie w trasie tak jak i moj niestety...
Stary 2007-07-19, 13:19   #2480
Ray
Zakorzenienie

nie dobrze mi sie zaczyna robic.... jak duzej nie zjem niz 3 h robi mi sie nie dobrze.... ide kupic kalafior na dzis a po poludniu zrobie schabik
juz nie bede sie zamartwiac jak sie nie stresuje to mnie mniej bruszek boli wlasnie sie wyspalismy czas troche na powietrze isc
Stary 2007-07-19, 13:29   #2481
kachula27
Zakorzenienie

Ray mniam kalafoir..podeslij mi go trosze bo uwielbiam
No i dobrze ze wkoncu przestalas sie zamartwiac kobieto-nie wolno ci
Stary 2007-07-19, 13:34   #2482
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Nikitko napisz mi czy Ty w ciąży miałaś robione badania na toksoplazmoze?
Dziewczyny z watku "Styczniowe Mamusie" piszą że to obowiązkowe badanie. Ja nic takiego nie miałam. Nawet mój gin nie zrobił mi jeszcze cytologii. Zaczynam się martwić
Stary 2007-07-19, 13:35   #2483
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Widzę że Gizelcia sie pokazała. Słońce co u Ciebie? Może Ty mi coś powiesz o tym badaniu toksopalzmozy?
Stary 2007-07-19, 13:39   #2484
kachula27
Zakorzenienie

No wlasnie,widze tez Gizelcie,ona zapewne nadrabia teraz wszystkie watki,tyle jej nie bylo a troche wszedzie tekstu przybylo hehe
Stary 2007-07-19, 13:59   #2485
gizelcia
Zadomowienie

Hejka dziewczynkiWkoncu moge cos do was napisac

Z panem T rozmawialam we wtorek..nie wiem czy cos mu wpoilam do tej glowki czy nie ale mam nadzieje ze sobie wszytsko jeszcze raz przemysli..Wyobrazcie sobie ze wielmozny pan T ma uraz do moich rodzicow ze nawet nie zadzwonia do niego spytac sie czy cos pomic w remoncie..skoro ich nie poprosil to sie nie beda wpraszac do nieswojego domu..chcialam zeby sam powiedzial im co do nich ma a nie mnie to mowil to stwierdzil ze on z nimi rozmawiac nie bedzie bo to ja powinnam im to powiedziec..to powiedziala i jeszcze bardziej sobie u Nich nawarzyl..Mama powiedziala ze smarkacz nie bedzie mowil jej co ma robic..On przeciez nie jest klebkiem swiata..

Kiedy sie z nim spotkalam chcial bym go pocalowala..no i jeszcze czego..niech nie wymaga ode mnie zbyt wiele..mysli ze usmiechnie sie do mnie i wszytsko bedzie wporzadku..Powoli juz odczuwa ze stalam sie chlodna..i bardzo dobrze..niech wie ze bardzo mnie zranil..Kiedy spytalam sie skad wie ze zostane jego zona obrazil sie na mnie..jak mi przykro..

Ja22 pisalam ze nie robili Ci ostatnio badania krwi..a to dlaczego?Mnie lekarz co miesiac wysyla na badanie krwi i moczu i przy kazdej wizycie dostaje skierowanie..
Fajnie ze juz czujesz ruchy Maluszka..zobaczysz za pare tyg jak zacznie codziennie szalec Ci w brzuszkuTo takie przyjemne uczucieBedziesz nawet widziala jak brzuszek Ci sie ruszaUwielbiam bawic sie tak z moja Kruszynka..

Ray ciesze sie ze test z krwi Ci potwierdzil ciaze..nie zamartwiaj sie tak na zapas bo to szkodzi dzidzi..(eh..i kto to mowi ) Musisz wierzyc ze wszytsko bedzie wporzadeczku..
wiek ciazy lekarze okreslalaj od dnia ostatniej miesiaczki a nie zafasolkowania dlatego jest ta roznica dwoch tygodni wiec nie masz sie czym martwic wszystko jest wporzadeczku

Pisalam ze chcialabys miec duze piersi..uwierz mi..nie wiesz co piszesz Ja tez mialam zawsze maly biuscik taki w sam raz do raczki (70-75b) a teraz patrzec na te moje cycuszki nie moge Sa wielkie,z rozstepami i brzydkie Sutki to mam mega kosmiczne az mi wstyd rozebrac sie kiedy kocham sie z panem T..mam nadzieje ze wroca do dawnego wygladu
gizelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 14:03   #2486
gizelcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja22 Pokaż wiadomość
Widzę że Gizelcia sie pokazała. Słońce co u Ciebie? Może Ty mi coś powiesz o tym badaniu toksopalzmozy?
Karolinko mnie lekarz tez nie zlecil tego badani i cytologii tez mi jeszcze nie robil..z tego co kiedys czytalam badanie na toksoplamoze jest odpaltne i lekarze nie zlecaja go wszystkim kobieta..w sumie ja uwazam ze tez powinno byc obowiazkowe bo to przeciez grozne jest ale nie wiem..pisze to co wiem na ten temat
Stary 2007-07-19, 14:13   #2487
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Gizelciu uspokoiłaś mnie z tymi badaniami. Co do badania krwi to osatnie miałam robione 2 lipca. Zawsze mam robione to badanie u nich razem z moczem. Możesz mo Słoneczko napisać jakie miałaś wogóle robione badania tak żebym przestała się zamartwiać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-19, 14:15   #2488
Ray
Zakorzenienie

gotuje sie kalafior... ja sie dzis czuje tragicznie zmeczona, chodze jak micha w smole i pol przytomna bylam po kafior to mi niedobrze bylo w windzie jak czula zapach psa... gad....

no przestalam sie zamartwiac... przestalam czuc jakies bole brzucha albo sie przyzwyczailam nie wiem jedynie co czuje to wrazliwe piersi musze kupci sobie nowy biustonosz bo te co mam sa ogolnie dobre ale troche mnie cisa i draznia piersi juz.... no i zaparcia mam wczoraj to mialam brzuch jak balon po rybie z ogorkiem...

gizelcia ty to sie masz z tym T ja bym chyba oszalala na prawde... ze ty masz cierpliwosc a twoja mama dobrze mowi..... nie wiem o co mu w ogole chodzi???? twoi rodzice nie maja zadnego obowiazku pomagac w remoncie to jedynie ich dobra wola... wiem bo moi tesciowe ani razu nam nie pomogli bo nie maja pieniedzy sami wiec nawet od nich nic nie chcemy a nawet jak bylo u nas lepiej to my cos im kupowalismy.... poza tym jak cos ma do twoich rodzicow to niech im powie jasne a nie tobie a co ty masz do tego????

chlopak musi troche dorosnac jesli moge zapytac ile on w ogole ma lat?

ja22 teraz ty sie nie stresuj hehehe i kto to mowi :d

o gad zakrecilo mi sie w glowie
Stary 2007-07-19, 14:24   #2489
gizelcia
Zadomowienie

Ray Tomek w styczniu skonczyl 25 wiec juz mu 26 leci..

Karolinko juz Ci pisze..
Mialam robione:1.odczyn Wassermana, 2.HBS(wirus zoltaczki), 3.test obciazenia glukoza 50g, 4.Cukier, 5.Kreatynina, 6.Bialko do tego co miesiac morfologia i mocz i teraz dostalam skierowanie na badanie alloprzeciwcial(tu chyba o kile chodzi ale nie jestem pewna..)

..a my z dzidzia zajadamy sie swieza buleczka ze swiezym maselkiem i popijamy kakao'kiem mmmm..mniam..

..aaa..mialam jeszcze robione USG prenatalne by wykryc czy dzidzia ma jakies wrodzone wady genetyczne..ufff..naszcze scie wszystko ok
Stary 2007-07-19, 14:36   #2490
kachula27
Zakorzenienie

Gizelciu a kto bedzie przepraszam glowa rodziny?????on czy Twio rodzice???On szykuje gnizadko dla swojej rodziny i nikt mu wcale nie musi pomagac,owszem moze jesli chce ale tylko moze bo nikt nie moze nikogo do czego zmuszac i nikt nie ma obowiazku zeby Twojemy Tomaszowi pomagac.

Fajnie ze juz do nas zawitalas bo bylysmy ciekawe co tam u Ciebie sie dzieje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości