|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
Uśmiałam się Zwłaszcza przy tej części opisującej dziecko spływające do kibla
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazwyczaj dzwonią po wszystkich numerach i zawsze znajdzie się ktoś "madry" i im otworzy Nagminnie wnerwiają mnie studenci mieszkający pod nami i też nigdy nie trafią na swój numer w domofonie i wydzwaniają do nas, zdarzyło się, że dzwonili grubo po 23
|
|
|
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest niewiele osób, które pracują tam, gdzie by chciały pracować. Reszta musi się zadowolić tymi pracami, gdzie było miejsce, bo jednak trzeba się z czegoś utrzymać. I raczej nikt nikogo nie uprzedzał na początku pracy z czym ona się wiąże. Finlora i thesmiths - właśnie o takie sytuacje mi chodzi. |
|
|
|
|
#2465 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ale skoro już temat antykoncepcji się pojawił, to ja powiem, że mnie dziwią kobiety, które nie mają problemów z hormonami, mogą z powodzeniem stosować inną antykoncepcję, a i tak decydują się na tabletki hormonalne.
Oczywiście nie krytykuję tych kobiet - ich sprawa. Ale ich zachowanie zwyczajnie mnie dziwi.
|
#2466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2467 |
|
... choć nie Westwood
|
Czyli jaką? Jaka Twoim zdaniem jest równie pewna, co tabletki?
|
|
#2468 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Nie napisałam, że jakaś jest równie pewna. Napisałam, że są inne. A jakie? Choćby prezerwatywy czy spirale. Zresztą - nie moja sprawa jaką antykoncepcję ktoś stosuje. Nie zamierzam nikogo do niczego namawiać, bo to nie mój seks i nie moje ciało. Zwyczajnie dziwi mnie, że ktoś, kto ma własne hormony w porządku, rozstraja sobie układ hormonalny tabletkami. Tyle.
|
|
#2469 |
|
Rozeznanie
|
A mnie dziwi, irytuje jak ktoś wciela się w rolę umoralniacza ... "Mogłabyś zrobić to, mogłaby zrobić tamto, nie powinnaś, powinnaś " . Właściwie obcy ludzie,którzy w ogóle mnie nie znają, najczęściej dają takie super "rady" , nie mając pojęcia , co czuję, mierząc wedle swojego, często chorego , kryterium.
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Chatul skończ te swoje mundrości, co wątek o antykoncepcji wjeżdżasz na tabletki, ja rozumiem że masz jakieś prywatne problemy czy zastrzeżenia ale powiem delikatnie: odpuść sobie, czytać się tego nie da
i zgadzam się co do wypowiedzi wyżej. co do tego wpuszczania na klatkę schodową - WKURZA mnie jakiś koleś co sprzedaje jajka :| nikt tych jego jajek nie kupuje, mieszkam pod numerem 35 a w klatka jest od 25 do 40. czy wy rozumiecie że dzwonił do każdego po kolei aż do mnie i nikt mu nie otworzył? wkurza mnie niemiłosiernie, wstaję z łóżka w oczekiwaniu na listonosza czy kogoś równie ważnego, a tam ten od jajec. chyba kolejnym razem coś mu powiem
|
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie z domofonem jest jeszcze inny problem - niektórym przeszkadza, że drzwi wejściowe się zamykają i trzeba użyć kluczy lub domofonu i zaczęli je sobie blokować cegłami albo małymi kamyczkami tak, żeby się nie domykały
Efekt jest taki, że drzwi nie domykają się już w ogóle, trzeba je docisnąć żeby się zamknęły...
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zmieniałam tyle razy pracę, ile razy mi nie odpowiadała, aż znalazłam taką, której wady są równoważone przez zalety. Wiem, że kiedy się mówi, że nikt nikomu nie każe pracować w danym miejscu wszyscy się oburzają, ale taka jest prawda. Można podnieść kwalifikacje, przeprowadzić się, etc., tylko że czasami jest wygodniej zostać w starej pracy i narzekać.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2011-05-28 o 13:41 Powód: dopisek i literówka |
|
|
|
|
#2473 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Tak w ramach wyjaśnienia. I to by było na tyle z mojej strony, jeżeli o ten temat chodzi
|
|
#2474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo nie wszyscy mają na to czas, stać ich na to albo mają inny wybór.Ja wiem, że nie każdy pracuje w takiej pracy, gdzie by chciał, ale jakoś nigdy mi nie przeszkadzało, gdy ktoś narzekał na swoją pracę - szczególnie, jeśli wiedziałam, że musi tam pracować, bo nie ma innego wyjścia. |
|
|
|
|
#2475 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I to nie jest tak grzecznie jak u Ciebie, że po kolei państwo roznosiciele dzwonią
|
|
#2477 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Poronienie jest wtedy, kiedy kobieta jest w ciąży i straci dziecko. Tabletki anty bierze się, aby w tejże ciąży nie być (tłumaczę jak krowie na rowie )Hmm... Biorę tabletki, od niedawna co prawda i nie zaobserwowałam braku libido. Wręcz przeciwnie jest większe niż wcześniej
|
|
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
O. To u mnie jest pan z dywanikami, też tak właśnie dyyywaaaaniki sprzeeedaje. (Z uporem maniaka, bo nikt mu tych dywaników nie kupuje, ludzie z górnych pięter już mu nawet nie otwierają jak słyszą go na dole.)
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam, oj tam, gdyby mieszkańcy nie kupowali tych jajec, dywaników i kartofli, sprzedawcy odpuściliby sobie. A tak, 30 kg ziemniaków pod samymi drzwiami, nie trzeba się fatygować do sklepu, z ekologicznej uprawy, proszę bardzo
Poza tym, że domokrążcy (dywany, odkurzacze, 'czy wierzy pani w boga?' itp) zakłócają moją przestrzeń osobistą irytuje mnie fakt taki, że ilekroć odezwie się domofon/dzwonek mieszkania, mój pies wyje jak szalony, co często potrafi wybudzić mnie z popołudniowej drzemki, a tego już wybaczyć nie potrafię. Oczywiście winny ten, kto zadzwonił, nie ten, kto nie potrafił wychować psa, by nie szczekał ![]() Btw. ja mam wrażenie, że oni dzwonią zawsze tylko do mnie. Na parter nie zadzwonią, bo mogą zostać zjechani przez sąsiada, a ten ma do nich blisko...bo to parter. No to dawaj, zadzwonimy na pierwsze piętro. Mały offtop, ale dzisiaj nie spotkało mnie nic z powodu czego mogłabym teraz w niniejszym wątku...odreagować
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2482 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Każdy ma inne poglądy na ten temat i wybiera to co mu odpowiada najbardziej. Ja na prezerwarywach zbankrutowałabym a i nie ta sama jakoś seksu co bez. Każdy wiebiera co komu pasi i nikomu nic do tego.
Zacznij wreszcie ŻYĆ ! Edytowane przez Chwilami Czas edycji: 2011-05-28 o 19:41 |
|
|
|
|
#2483 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Teraz drzwi już całe szczęście nikt tego nie rusza. A z domofonem mnie już szlag trafia. Mieszkam na ostatnim piętrze i mój numer jest ostatni na tym panelu z przyciskami, więc wszyscy dzwonią zawsze do nas. Listonosz, roznosiciele ulotek, pracownicy administracji, ludzie od pomiarów liczników itd. - zawsze do nas normalnie jak jakaś portiernia ![]() W ogóle wkurza mnie takie bezsensowne dzwonienie, nawet domowników. Masz klucz w kieszeni, to sobie otwórz, a nie dzwoń Mój ojciec i siostra dzwonią ZAWSZE, nawet jak mają klucze pod ręką. Irytuje mnie to strasznie, bo czasem się muszę zrywać do domofonu co 5 minut. A jak długo nie dobieram, bo np. się kąpię albo jestem w toalecie, to zamiast wyjąć ten cholerny klucz i sobie otworzyć, to dzwonią 15 razy |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam ten bol Tez mieszkam na samiutkiej gorze. Czesto ktos dzwonil.U nas drzwi 'od piwnicy' tez ciagle sie kolysaly, bo sasiadom pijacym alkohol na podworku nie chcialo sie co raz kluczy wyciagac,wiec drzwi byly zawsze albo otwarte albo wyrwane z zawiasow ![]() Nasza piwnica tez zostala okradziona, pare lat temu ukradziono nam nawet...ziemniaki
|
|
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie też to denerwuje, u mnie jest to samo. Poza tym denerwuje mnie, jak co chwila rodzina moja, albo TŻ, pyta - kiedy będziecie mieć dzieci???? Gdyby robili to raz na miesiąc, to bym zniosła,ale takie pytania słyszę 3-4 razy w tygodniu |
|
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawde. Od poniedzialku do piatku. Nie wiem kto im placi za to, ale codziennie mam zapchana skrzynke na listy. Do poludnia potrafia przyjsc po kilka razy - spolem, tesco, real, kaufland, polo, lidl, media markt i jakies inne, a do tego nie-sklepowe...
|
|
#2487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przy antykoncepcji hormonalnej w ogóle zazwyczaj nie jest uwalniana komórka jajowa a plemniki są 'zabijane' dlatego jest skuteczna, a te samoistne poronienia, to chyba jakieś skrajne przypadki, zazwyczaj w ogóle nie dochodzi do zapłodnienia. No i co w tym złego, że niszczą plemniki? Jakoś chyba muszą ciąży zapobiec?
|
|
#2488 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mój pies też wariuje, jak słyszy dzwoniący domofon... Kiedyś do nas dzwonili o 3 w rano...To już było przegięcie... |
|
|
|
|
#2489 |
|
Rozeznanie
|
Co do tych ulotek, to u mnie tak dużo nie przynoszą, pewnie dlatego, że w kamienicy mieszka tylko 9 rodzin. Bardziej im się opłaca łazić po osiedlach, gdzie w jednym pionie w bloku jest 20 mieszkań - i u TŻ na klatce zawsze mnóstwo tego się wala. Ulotkarze zapychają ludziom skrzynki, a jak adresaci przyjdą odebrać np. rachunki to wysypują te ulotki na posadzkę i tak zostawiają
To też mnie wkurza.Ostatnio oglądałam na YT serię filmików o obcokrajowcach, którzy opowiadają co sądzą o Polsce i Polakach* i kilka razy powtórzyło się, że wszędzie, dosłownie wszędzie są: ulotki, bilboardy, plakaty, reklamy. Syf, syf, syf. Normalnie aż mi wstyd ![]() *Mały off top: obejrzyjcie sobie mini wywiad np. z Uri, studentem z Izraela, ma ciekawe spostrzeżenia: http://www.youtube.com/watch?v=5sHva...9DC2C3D6C0041F
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po coś ta antykoncepcja jest.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

Zwłaszcza przy tej części opisującej dziecko spływające do kibla
Zazwyczaj dzwonią po wszystkich numerach i zawsze znajdzie się ktoś "madry" i im otworzy

Efekt jest taki, że drzwi nie domykają się już w ogóle, trzeba je docisnąć żeby się zamknęły...
Bo nie wszyscy mają na to czas, stać ich na to albo mają inny wybór.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

To też mnie wkurza.