Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-18, 13:24   #2461
mila24
Raczkowanie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

witam sobotnio

_havana_ jaki elegancki pierniczek

mialam w klasie w LO kolezanke z anoreksja, potworna choroba. Kiedys na wycieczce klasowej w gorach troche sobie wypila i latala w kostiumie kapielowym po osrodku, wygladala jak ciezko chora, zapadniety brzuch, kazda kostka na wierzchu, faceci mieli temat na kolejne 2 lata, na szczescie wyszla z tego.

Powiedzcie mi, czy trzeba sie zglosisc do swojej poradni, i kiedy? zeby przyszla polozna, pediatra, potem przeciez Maluszek bedzie mial szczepienia, jak to jest?

Edytowane przez mila24
Czas edycji: 2010-12-18 o 13:26
mila24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 14:07   #2462
kma1982
Wtajemniczenie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

ale mi robicie apetyt na jakieś ciasto, dziewczyny
Ja właśnie po obiadku - mieliśmy jakąś zupę kisielową z warzywami taka maksymalnie zagęszczona mąką a na drugie kasza z sosem z wątróbką i marchewka nawet, nawet...na deser, od czterech dni to samo, jogurt truskawkowy Gratka
Mąż mi dzisiaj pierogi ruskie od teściowej na kolację przywiezie, to sobie w mikrofali odgrzeję a jutro mamusia przyjedzie i ciasto przywiezie mniam....
Oczywiście standardowo - brak badań, brak informacji, lekarz był na obchodzie i od tej pory już go tu nie ma...Jeśli do poniedziałku rana (do obchodu) nie będę miała żadnych badań i informacji co ze mną, kiedy wyjdę, to dzwonię do swojego gina, niech mnie bada sam i wypisuje stąd, bo niby po co mam tu leżec...miałam z rana KTG i zero skurczy, tętno młodego ok
Stary 2010-12-18, 14:08   #2463
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
ale mi robicie apetyt na jakieś ciasto, dziewczyny
Ja właśnie po obiadku - mieliśmy jakąś zupę kisielową z warzywami taka maksymalnie zagęszczona mąką a na drugie kasza z sosem z wątróbką i marchewka nawet, nawet...na deser, od czterech dni to samo, jogurt truskawkowy Gratka
Mąż mi dzisiaj pierogi ruskie od teściowej na kolację przywiezie, to sobie w mikrofali odgrzeję a jutro mamusia przyjedzie i ciasto przywiezie mniam....
Oczywiście standardowo - brak badań, brak informacji, lekarz był na obchodzie i od tej pory już go tu nie ma...Jeśli do poniedziałku rana (do obchodu) nie będę miała żadnych badań i informacji co ze mną, kiedy wyjdę, to dzwonię do swojego gina, niech mnie bada sam i wypisuje stąd, bo niby po co mam tu leżec...miałam z rana KTG i zero skurczy, tętno młodego ok
nie będziesz miała badań w weekend... raczej ich się nie robi, chyba, że coś się dzieje. Pamiętaj, że w weekend tylko parę osób na dyżurze.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 14:15   #2464
hippiepear
Przyczajenie

havana matuuulu ale pierniczeeek... Mam taką ochotę na coś słodkiego, a u mnie w domu smok, który chroni skarb słodyczowy skryty w barku. Na święta przyjechała kuzynka i plinuje żebym "pustego" nie jadła. Czekam aż gdzieś wyjdzie
hippiepear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 14:31   #2465
e_rosa
Raczkowanie

MURON ja też crusa jakoś zawsze lubiłam, nie wiem jakoś mi się ten typ nawet podoba, ale tak jak mówisz prywatnie to chyba mu wali po główce na całej lini.

wera
nie wiem co robią w szpitau jak nie chcesz karmić, ale dlaczego mają coś robić, przeciez to twoja wola, mój tż nie ma nic przeciwko żeby karmić butelką (powiedział tyle kasy na butelki daliśmy to co się mają marnować) ale już widzę co będzie z resztą bliskich.

A kto tu jeszcze jest nastawiony anty do karmiena piersią oprucz muron, wery i mnie??

kurcze zla jestem na siebie, kupiłam buty i chyba musze je oddać bo w domu mierzyłam jeszcze raz i są za ciasne bo tak to jest jak się przypadkiem coś kupuje i to w cienkich skarpetach mierzy buty do których jednak trzeba coś grubszego włożyć czy ja zawsze musze wszytko złe kupić
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 14:36   #2466
MARIKA.S
Zadomowienie

Hej Mamuśki

Wczoraj Sara skończyła 3 tygodnie
Jest grzeczna, ale coraz więcej je i coraz częściej się budzi na jedzonko
Częściej też nie śpi tylko patrzy tymi swoimi ślepkami wielkimi na mamusię

izus123 dzięki za namiary na sukienki, ale tą szara już posiadam i tak poza tym zraziłam się do BonPrixu Za każdym razem na zamówienie czekałam dwa miesiące, a jak już przyszło to niekompletne. Denerwował mnie fakt, że non stop musiałam mieć pieniądze w domu, albo dawać teściowi jak szłam do pracy bo a nóż przyjdzie paczka. A jak zamawiałam to przeważnie na duże kwoty

stalowamagnolia lepiej zróbcie sobie tę sesję bo ja też tak odkładałam i teraz żałuję bo nie zdążyłam w końcu

muron trzymam kciuki za Ciebie i nie mogę się doczekać kiedy pojawiasz się na odchowalni

mika_am robota kupiłam dokładnie tego, którego pokazałaś
Bez problemu zrobisz zupkę nadstawką do koktajli. Ja zawiodłam się trochę na sokowirówce W tych starych Moulinexach był o wiele lepsze Sok owszem leci, ale te stare odwirowywały tak, że miąższ zostawał suchy jak pieprz tutaj można sobie zjeść ze smakiem tyle tego zostaje. Robiłam na razie z jabłek, nie wiem jak z marchewką.
A ja kupowałam stąd
http://allegro.pl/robot-kucheny-moul...370747862.html
Wyszło najtaniej

Zdjęcie Sary z wczoraj, czyli z ukończenia 3 tygodni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3965z.jpg (40,5 KB, 85 załadowań)
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 14:51   #2467
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ale słodziach!
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-18, 15:30   #2468
olbka
Zadomowienie

uszka ma jak mały elf ŚLICZNA!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 15:46   #2469
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Witam mamuśki!

A i Weera weszłam dzisiaj na stronkę szpitala miejskiego.
Jest parę fajnych informacji odnośnie oddziału położniczego.
Np. poród rodzinny, znieczulenie i poród w wodzie bez żadnych opłat.
Zastanawiałaś się nad porodem w wannie?

Ręsztę nadrobię później. Teraz znikam
Udanego weekendu wszystkim życzę!
Tez wlasnie jakis czas temu bylam na tamtej stronce... I tez chyba daja gratis rozmowe z trenerem ze SportFactory jak sie tam urodzi Ten szpital chyba najlepszy, ale czesto cesarki tam sa jak sie juz za dlugo rodzi... Musze sie tam w koncu wybrac obejrzec ten oddzial
A ostatnio to ja mam peeelno mysli...a to zeby rodzic w wannie, albo jednak nie, albo moze znieczulenie wezme, a moze zaplace po prostu poloznej...wiec ja juz sama nie wiem czego chce

Cytat:
Chyba zdjęcia się nie wczytały.
Mój pierniczek
MNIAM

A ja dzis mam kolejny beznadziejny dzien... Nie wiem co mnie dopadlo... Ostatnio mam same zle mysli, placzliwe dni....raz mi sie wydaje ze jest fajnie a za chwile rycze jak dziecko i mowie, ze wszystko jest bez sensu i nie umiem znalezc nic co by moglo mnie cieszyc...

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 16:16   #2470
gosiaczek071
Zakorzenienie

czesc panienki, my juz wrocilysmy ze szpitala. jeszcze nie nadrobilam nic, nawet nie zaczelam
chcialam tylkko "pochwalic" sie, ze znam termin porodu, tak jak muron. wyznaczyli mi CC na 8 stycznia. 2 tyg wczesniej. Z szyjka poki co w miare ok, robi sie malutenkie rozwarcie. Pessar trzyma wsyztskjo.
Mlody w 34 t wazyl 2,5 kg. przeplywy w normie i pomiar glowki, brzuszka tez tylko kosc udowa mniejsza ale moze dlatego ze ja i maz nie nalezymy do wysokich? gin mowil, ze wsyztsko ok.

kupilam wczoraj kosmetyki, wzielama wsyztsko z HIPP bo akuirat w rossmanie bylam, a nie wiedzialam kiedy bede w jakimkolwiek sklepie nastepnym razem, to wzielam. tylko krem na pogode z nivea. Mam zasypke alantan plus, maly sudocrem, jeszcze tylko bepatnhen i koniec.

maz mi kupil generator pary i w sekunde prasuje mlodego ciuchy,m az sie chce prasowac.

wieczorem podczytam wiecej.

aha ja sie w szpitalu pochorowalam i jestem na antybiotyku, dal mi zinnat. czuje sie okropnie.nie mam wechu wogole i troche przyglucha jestem....
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 16:21   #2471
olbka
Zadomowienie

dziewczyny, ja się chyba wścieknę. Co sekunda chce mi się siku, mała napiera na cewkę moczową ze wszystkich sił, nie czuje jej tylko jak leżę plackiem, ale ile można leżeć plackiem??
W moczu wyszło mi stado różnych bakterii, ginka mi dała coś łagodnego, dzisiaj aż sama wzięłam furagin (kazali w szpitalu), ale nic nie pomaga piję ile wlezie, żeby wszystko przepłukać, ale też nic nie pomaga

Też tak macie? Boję się, że jednak nie dotrzymam do tego 36 tygodnia

Kasia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-18, 16:43   #2472
Koperco
Zakorzenienie

gosiaczek no to dobrze, że z maleństwem jest dobrze. Współczuję antybiotyku, a jak córa z zapaleniem płuc??Ty chyba nie chciałaś CC,czy jak to było??

a my w końcu(!!!!)przemeblowaliś my pokój, wstawiliśmy łóżeczko na miejsce i generalnie jest przygotowane na przyjście małego.Potrzeba podokupować pościel i materac, pampersy i wyprawkę dla mnie do szpitala i wszystko!ale jestem szczęśliwa)
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 16:46   #2473
MARIKA.S
Zadomowienie

Dziewczyny kupowałyście kiedyś na Allegro od sprzedawcy np. z USA?
Bo chcę kupić Małej leżaczek Fisher Price a u niego jest o 200 zł taniej nawet z przesyłką
Tylko boję się żeby mnie nie oszukał

olbka uszka Sara ma jeszcze takie wiotkie, że jak się jakoś śmiesznie ułoży to jej się tak odciska Staram się, żeby miała prawidłowo te uszka, żeby jej tak nie zostało

Ach i jeszcze jedno pytanie.
Który byście polecały?
http://allegro.pl/podgrzewacz-steryl...369176601.html

http://allegro.pl/podgrzewacz-10w1-f...331866129.html

http://allegro.pl/podgrzewacz-do-but...358651945.html

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2010-12-18 o 16:53
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 17:21   #2474
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
gosiaczek no to dobrze, że z maleństwem jest dobrze. Współczuję antybiotyku, a jak córa z zapaleniem płuc??Ty chyba nie chciałaś CC,czy jak to było??

a my w końcu(!!!!)przemeblowaliś my pokój, wstawiliśmy łóżeczko na miejsce i generalnie jest przygotowane na przyjście małego.Potrzeba podokupować pościel i materac, pampersy i wyprawkę dla mnie do szpitala i wszystko!ale jestem szczęśliwa)
chcialam CC od poczatku. NAwet zalezalo mi ze tak powiem. z corka mialam tez. nastepna wizyte mam 3 stycznia a 8 do szpitala. mam stresa troche bo to za 3 tygodnie......

corcia dostala antybuiotyk na 5 dni, nadal kaszle, osluchowo juz niby ok ale w przyszlym tyg mam ja skontrolowac u laryngologa i pediatry. czekamy na wyniki na chlamydie i mykoplazme.
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 17:27   #2475
cytrynka3002
Zadomowienie

Mariko -ucałuj Sarkę od wszystkich forumowych ciotek na te 3 tygodnie.

Cytat:
Chyba zdjęcia się nie wczytały.
Mój pierniczek
Fajowy. Ja nigdy nie piekłam piernika...

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
cytrynka, ale masz dobrego męża

herbatki są - np hipp natal [nawet taką mam zakupioną ]
Stara się mąż. Cieszę się, bo dom wyglądał, jakby przeszedł przez niego huragan - dobrze,że już porządki mamy z głowy.

A my wróciliśmy ze spacerku po Starówce naszej...przesyłam Wam kilka fotek, trochę niewyraźne bo z komórki, ale może się Wam spodoba wystrój Torunia. Na jedno nawet się załapałam.

Miłego wieczorku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg torun1.jpg (34,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swieta2.jpg (25,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swietaja3.jpg (57,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swieta4.jpg (30,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swieta5.jpg (54,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swieta6.jpg (58,2 KB, 12 załadowań)

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-18, 17:39   #2476
mysiopez
Zadomowienie

dzień dobry dziewczynki!

ja dziś miałam pracowity dzień, bo lepiłam pierogi - chciałam sprawdzic ciasto.. ale mało wyszło z przepisu. Pyszne, ale mało...

co jest z prawej strony pępka? tak około cm w bok ? w nocy mnie tak bolało, że prawie płakałam..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 17:52   #2477
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

cytrynko, ja uwielbiam Toruń!!! Zawsze wygląda przepięknie! Szkoda, że nie mogę tych dekoracji zobaczyć na żywo...Ale na pewno odwiedzę go wiosną lub latem jak Młody trochę podrośnie

Dziewczyny, ja zwariuję!!! To swędzenie nie daje mi spokoju, w nocy wstaję kilka razy, żeby się podmyć, ale to pomaga tylko na chwilę... Dobrze, że w poniedziałek mam wizytę, Gin pewnie mi coś zapisze i mam nadzieję, że to pomoże!!!

U nas na Święta z ciast będą: sernik z brzoskwiniami, keks i 3bit. Więcej chyba nie damy rady z Mamą uszykować ze względu na mój i Jej stan...

Miłego wieczorku!

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 18:04   #2478
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
cytrynko, ja uwielbiam Toruń!!! Zawsze wygląda przepięknie! Szkoda, że nie mogę tych dekoracji zobaczyć na żywo...Ale na pewno odwiedzę go wiosną lub latem jak Młody trochę podrośnie

Dziewczyny, ja zwariuję!!! To swędzenie nie daje mi spokoju, w nocy wstaję kilka razy, żeby się podmyć, ale to pomaga tylko na chwilę... Dobrze, że w poniedziałek mam wizytę, Gin pewnie mi coś zapisze i mam nadzieję, że to pomoże!!!

U nas na Święta z ciast będą: sernik z brzoskwiniami, keks i 3bit. Więcej chyba nie damy rady z Mamą uszykować ze względu na mój i Jej stan...

Miłego wieczorku!
ja zapraszam do torunia!

a masz w domu clotrimazolum? może ci pomoże..albo chociaz na troche ulzy

Stary 2010-12-18, 18:11   #2479
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
ja zapraszam do torunia!

a masz w domu clotrimazolum? może ci pomoże..albo chociaz na troche ulzy
Dziękuje Jak Maluchy trochę podrosną i na dworzu zrobi się ciepło na pewno Was odwiedzę, bo teraz nie mam już siły na takie wyprawy

...niestety nie mam. Nie wiedziałam, że to można w ciąży stosować

Edytowane przez stalowamagnolia
Czas edycji: 2010-12-18 o 18:12

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-18, 18:12   #2480
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje Jak Maluchy trochę podrosną i na dworzu zrobi się ciepło na pewno Was odwiedzę!

...niestety nie mam. Nie wiedziałam, że to można w ciąży stosować
mi to lekarz przepisał. bo antybiotyk za 27 zł nie dział.. a to 2,50 mnie kosztowało...

Zapraszam

Stary 2010-12-18, 18:13   #2481
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:

Miłego wieczorku!

Ja się tu urodziłam i nie wyobrażam sobie chyba, żebym mogła gdzie indziej mieszkać...zapraszam na wiosnę, przejdziemy się z Maluchami po mieście.

A ciacha bym wszystkie zjadła.

Mnie zawsze piecze, jak przeziębię pęcherz...na to jest dobry Furagin, ale nie wiem, jak w ciąży, czy można go brać...na pewno możesz brać Urosept, ja go kiedyś brałam na zapalenie pęcherza i pomogło tak po 2 dniach brania...

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 18:15   #2482
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Dziękuję za zaproszenia Torunianki! Zrobimy sobie maraton z wózkami po Starówce!

Stary 2010-12-18, 18:16   #2483
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Ja się tu urodziłam i nie wyobrażam sobie chyba, żebym mogła gdzie indziej mieszkać...zapraszam na wiosnę, przejdziemy się z Maluchami po mieście.

A ciacha bym wszystkie zjadła.

Mnie zawsze piecze, jak przeziębię pęcherz...na to jest dobry Furagin, ale nie wiem, jak w ciąży, czy można go brać...na pewno możesz brać Urosept, ja go kiedyś brałam na zapalenie pęcherza i pomogło tak po 2 dniach brania...
furagin można brać od 2 trymestru ciaży.

Stary 2010-12-18, 18:20   #2484
mila24
Raczkowanie

Ale mi sie dzisiaj ciezko oddycha siedze przy otwartym oknie
i non stop mi duszno, macie tez tak?
Stary 2010-12-18, 18:26   #2485
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mila24 Pokaż wiadomość
Ale mi sie dzisiaj ciezko oddycha siedze przy otwartym oknie
i non stop mi duszno, macie tez tak?
może CI mała pod żebra się wepchała i dlatego nie możesz oddychać?

Stary 2010-12-18, 18:40   #2486
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

Wczoraj Sara skończyła 3 tygodnie
Jest grzeczna, ale coraz więcej je i coraz częściej się budzi na jedzonko
Częściej też nie śpi tylko patrzy tymi swoimi ślepkami wielkimi na mamusię

izus123 dzięki za namiary na sukienki, ale tą szara już posiadam i tak poza tym zraziłam się do BonPrixu Za każdym razem na zamówienie czekałam dwa miesiące, a jak już przyszło to niekompletne. Denerwował mnie fakt, że non stop musiałam mieć pieniądze w domu, albo dawać teściowi jak szłam do pracy bo a nóż przyjdzie paczka. A jak zamawiałam to przeważnie na duże kwoty

stalowamagnolia lepiej zróbcie sobie tę sesję bo ja też tak odkładałam i teraz żałuję bo nie zdążyłam w końcu

muron trzymam kciuki za Ciebie i nie mogę się doczekać kiedy pojawiasz się na odchowalni

mika_am robota kupiłam dokładnie tego, którego pokazałaś
Bez problemu zrobisz zupkę nadstawką do koktajli. Ja zawiodłam się trochę na sokowirówce W tych starych Moulinexach był o wiele lepsze Sok owszem leci, ale te stare odwirowywały tak, że miąższ zostawał suchy jak pieprz tutaj można sobie zjeść ze smakiem tyle tego zostaje. Robiłam na razie z jabłek, nie wiem jak z marchewką.
A ja kupowałam stąd
http://allegro.pl/robot-kucheny-moul...370747862.html
Wyszło najtaniej

Zdjęcie Sary z wczoraj, czyli z ukończenia 3 tygodni
kurcze jak uroodzę to będzie miała miesiąc
Aż szkoda, że mieszkasz tak daleko;-)

A jak tam mąż myslio jakiś skomplikowanych operacjach bankowych dla Sary? Bo mój tak i tak sobie pomyślałam,że u ciebie będzie podobnie;-)

Jaką ma piękną kiecuszkę śpiworkową Już jej się buzia zmieniła

Ja mam robota Gorenje- blender, ten koktajlowy ma genialny, blenduje mi lepiej niż te ręczne

Ale oi tak muszę ręczny kupić, bo ten wielki nie leży na blacie, to zawsze trzeba się wspinać;-)

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
uszka ma jak mały elf ŚLICZNA!!!
to samo pomyśślałam! Jako odwieczna fanka Tolkiena zazdroszczę;-)

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
czesc panienki, my juz wrocilysmy ze szpitala. jeszcze nie nadrobilam nic, nawet nie zaczelam
chcialam tylkko "pochwalic" sie, ze znam termin porodu, tak jak muron. wyznaczyli mi CC na 8 stycznia. 2 tyg wczesniej. Z szyjka poki co w miare ok, robi sie malutenkie rozwarcie. Pessar trzyma wsyztskjo.
Mlody w 34 t wazyl 2,5 kg. przeplywy w normie i pomiar glowki, brzuszka tez tylko kosc udowa mniejsza ale moze dlatego ze ja i maz nie nalezymy do wysokich? gin mowil, ze wsyztsko ok.

kupilam wczoraj kosmetyki, wzielama wsyztsko z HIPP bo akuirat w rossmanie bylam, a nie wiedzialam kiedy bede w jakimkolwiek sklepie nastepnym razem, to wzielam. tylko krem na pogode z nivea. Mam zasypke alantan plus, maly sudocrem, jeszcze tylko bepatnhen i koniec.

maz mi kupil generator pary i w sekunde prasuje mlodego ciuchy,m az sie chce prasowac.

wieczorem podczytam wiecej.

aha ja sie w szpitalu pochorowalam i jestem na antybiotyku, dal mi zinnat. czuje sie okropnie.nie mam wechu wogole i troche przyglucha jestem....
zazdroszczę 8 stycznia!!!

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupowałyście kiedyś na Allegro od sprzedawcy np. z USA?
Bo chcę kupić Małej leżaczek Fisher Price a u niego jest o 200 zł taniej nawet z przesyłką
Tylko boję się żeby mnie nie oszukał

olbka uszka Sara ma jeszcze takie wiotkie, że jak się jakoś śmiesznie ułoży to jej się tak odciska Staram się, żeby miała prawidłowo te uszka, żeby jej tak nie zostało

Ach i jeszcze jedno pytanie.
Który byście polecały?
http://allegro.pl/podgrzewacz-steryl...369176601.html

http://allegro.pl/podgrzewacz-10w1-f...331866129.html

http://allegro.pl/podgrzewacz-do-but...358651945.html
daj namiar na sprzedawcę

Stary 2010-12-18, 18:45   #2487
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczynki!

ja dziś miałam pracowity dzień, bo lepiłam pierogi - chciałam sprawdzic ciasto.. ale mało wyszło z przepisu. Pyszne, ale mało...

co jest z prawej strony pępka? tak około cm w bok ? w nocy mnie tak bolało, że prawie płakałam..
nic , na prawo powyżej jest żołądek. Może to nerwoból był
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg organy_wewnetrzne.jpg (33,5 KB, 20 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-18, 18:47   #2488
olbka
Zadomowienie

dziewczyny, zaczynam panikować, że nie dotrwam do 2 stycznia ucisk na pęcherz robi się coraz większy, główka jest chyba coraz niżej (czuję wkładając luteinę). Niby nie mam skurczów żadnych i może to moja wyobraźnia, ale normalnie mam same czarne myśli Jak wstaję to mam ucisk w podbrzuszu, mała uciska i spada siłą ciążenia - też tak macie?

Kasia
Stary 2010-12-18, 18:48   #2489
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

witam się wieczorową porą
cóż za paskudny dzień mnie dopadł, dostałam migreny i spaliłam całe mięso z obiadu................... pierwszy raz mi się to zdarzyło. Teraz już lepiej, ale nadal źle się czuję.

MARIKO jaka ta Sara już duża, a co zdjęcie to ładniejsza

gosiaczek
super, że wróciłaś już do domu z córką. Wyleczycie się i święta będą na spokojnie

weraa11 słonko rozumiem, bo ja też tak czasami mam..........
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 18:54   #2490
mila24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
nic , na prawo powyżej jest żołądek. Może to nerwoból był
ten schemat to nas raczej nie dotyczy

przez rozrosnieta macice wszystko sie unosi i zmiena swoje polozenie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości