Ostatnio testowałam - cz. III - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-31, 14:41   #2461
ropuszka
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Naszlo mnie ostatnio na wloskie klimaty i testowalam:
Venezia przyznam, ze niestety nie znam klasyka, a nawet jesli kiedys go na kims wyniuchalam to moglam byc we wczesnej podstawowce i po prostu nie kojarze zupelnie. Wiem natomiast, ze nowa Venezia nie przypomina mi niczego. Oczywiscie wystepuja perfumy w podobnym klimacie, jednak czuc, ze to zapach niedzisiejszy, podobnie zreszta jak inne pachnidla od Laury Biagiotti. Nie czuje w Venezii wanilii, no, moze gdzies tam w bazie ona jest, ale nie mdla nie slodka, ale korzenna, ostra. Calosc jest duszna, kwiatowa, troszke slodka, ale nie "do zjedzenia". To bardzo wytworne perfumy, pachnace wczesnymi latami 90-tymi. Troche w nich czuje stara szafe, a moze to nuty nasladujace zapach Wenecji? Bylam i powiem, ze nie przypominam sobie zadnego konkretnego zapachu tego miasta, bo akurat jedyne co pamietam to okropny upal, tlumy ludzi, a potem dwa deszczowe dni. Venezia to zapach troche "babciny", ale nie powiem - ma klase. Moze i dobrze, ze nie znam klasyka - mozliwe, ze bym sie rozczarowala.
Roma - przeczytalam swoja recenzje z KWC sprzed paru lat i jestem zaskoczona jakim tepakiem zapachowym bylam Nie wiem skad mi sie wzielo, ze jest tam tylko wanilia i kadzidlo(!)... Dzis jak wacham Rome (zaznaczam, ze w Rzymie nie bylam jeszcze) to mam przed oczami wlasnie duze wloskie miasto w gorace letnie popludnie, gdzies w bocznych uliczkach placze sie niewiele osob, m.in. zamozne glosne Wloszki obwieszone zlotymi bransoletkami, ubrane w seksowne bezowe sukienki Sam zapach otwiera sie slodko-gorzka skorka z pomaranczy, przelaman czyms slodkim, jakby kremem waniliowym, potem wychodza lekko meskie nutki, ktore w ogole nie draznia. Piekny zapach - cos jak slodki deser, jak rozgrzane sloncem mury, jak zapach opalonej skory Cos pieknego
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 23:13   #2462
a ga ta
Zakorzenienie

TM Alien- Bardzo przyjemny otulający zapach. Wyraźnie wyczuwam jaśmin. Jak dla mnie kwintesencja elegancji.
TM Womanity- Bardzo mocny, drażniący. Odrzuca mnie. Wydaje mi się, że to ten kawior w składzie, daje na mojej skórze wrażenie „rybnego zapachu”
Miss Dior Eau Fraîche- Jak na Diora bardzo nietrwały zapach. Moim zdaniem niewart swojej ceny.
Loewe „Quizas, Quizas, Quizas Pasion”-Ładny, ale bardzo ulotny. Trochę podobny do Modemoiselle
Loewe „I loewe me”- Jak wyżej niestety. Z tą różnicą, że zapach przypomina Dalissime S. Dali
a ga ta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 14:42   #2463
Pin up girl
Zakorzenienie

Fragile EDP - gruszkowa guma do żucia plus rosołowe nuty z dodatkiem tuberozy.
EDT zdecydowanie lepsza, ta wprawia w konsternację i końcowo raczej negatywną reakcję.

He Wood Rocky Mountain Wood - Przepadłam. Pożądam odlewki. Jest fiołek z lilią, odrobina pieprzu z kadzidłem i wetiwer... No cudowne są, ten fiołek tak ładnie wybija się, a reszta tworzy przepiękne tło ...
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 17:13   #2464
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Ostatnio dużo testowałam poza PL i najbardziej pamiętam:

YSL M7 Oud Absolu
- piękny zapach, tak jak lubię M7 tak wersja Oud Absolu jest dla mnie kwintesencją męskiego zapachu, który chcę i mogę nosić... na mojej skórze kadzidlano-dymno-słodki, chcę go mieć szkoda tylko, że trwałość taka sobie

YSL Nu edp ( nowe)
no cóż, nie spodziewałam się, że będzie to taki sama lub lepsza odsłona Nu. Pan z YSL twierdził, że to dokładnie ten sam zapach, oczywiście powiedziałam, że być może składniki są te same ale nie te stężenie i nie ta moc. Rozczarowanie... to wersja bardzo light, a dla mnie Nu ma idealne proporcje i trwałość.

DK Black Cashmere nowa wersja - i cóż kolejne ( prawie ) rozczarowanie, o ile mój nos na skórze nie czuje dużej różnicy w samej kompozycji to jednak ta nowa wersja jest lżejsza i mniej kadzidlana.

Issey Miyake L'eau d'Issey Gold Absolute - jestem oczarowana tym zapachem cieply, ambrowy i intensywny - muszę go mieć, tylko to limitowana wersja i chyba u nas niedostępna

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 18:33   #2465
lady Vader
Rozeznanie

Cuir de Russie L.T. Piver – początek jest mocno cytrusowo – koloński, potem pojawia się sporo miodu i delikatna skóra, która z czasem jest coraz bardziej wyczuwalna. W bazie sporo paczuli i ambry, w tle wciąż skóra i kwaśnawe cytrusy. Ciekawy, bardzo trwały zapach - nie moja bajka, ale doceniam.

1826 Eugenie de Montijo Histoires de Parfums – sporo paczuli, która stanowi trzon zapachu i dużo delikatnych przypraw - głównie niesłodki cynamon i imbir, w bazie ambra, ale dość cicha i nieco wanilii. Nic specjalnego . Mało intensywny, ale długo trzyma się skóry.

Dia pour Femme Amouage – na początku to mocny, mydlany, kwaśnawy szypr. A później przepiękne, luksusowe, delikatnie pudrowe mydełko. Cudo . Przez długą chwilę byłam jednocześnie zachwycona i przerażona widmem zbliżającego się bankructwa, ale niestety (a może i na szczęście) szypr powrócił i zapach znowu stał się lekko kwaśnawą mydlano - szyprową mieszanką. Do tego mało intensywną i nietrwałą.

Aoud Queen Roses Montale – tradycyjne połączenie oud z różą, ale tutaj większy nacisk położono na różę - jest bardziej wyczuwalna, lekko mydlana, słodko - wytrawna. Oud jest mocny tylko na początku, potem cichnie i drzemie gdzieś w tle. Podobał mi się ten zapach - właśnie taki oud lubię – delikatny, mało drzewny, z dominującą różą. Niestety ma dość słabą moc - co jak na Montale jest zadziwiające.

Visa Robert Piguet – owoce - głównie brzoskwinia, róża, a w tle delikatna paczula i odrobina przypraw. Delikatny, lekko kremowy, bardzo kobiecy zapach. Trwały - trzyma się skóry przez cały dzień. Jest śliczny - nie na tyle, bym pożądała własnej flaszki, bo jednak gdzieś to już wcześniej było i to nie jeden raz.

Bois Farine L'Artisan – przez pierwsze minuty jedyne co czuje to wciskająca się w nozdrza pudrowa mączka w połączeniu z drobno zmielonymi orzechami ziemnymi. Bardzo szybko zapach cichnie i na skórze pozostaje coś w stylu bardzo mizernych migdałów. Trwałość bardzo kiepska.

Vacances Patou – bardzo wiosenny zapach. Początek jest mocno koloński, z dużą ilością cytrusów, a później są już tylko kwiaty - głównie nieco duszny hiacynt i bez. Baza jest nieco cieplejsza - wyczuwam odrobinę piżma i ambry. Trwałość niestety mizerna.
Stary 2012-04-01, 18:50   #2466
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady Vader Pokaż wiadomość
Vacances Patou – bardzo wiosenny zapach. Początek jest mocno koloński, z dużą ilością cytrusów, a później są już tylko kwiaty - głównie nieco duszny hiacynt i bez. Baza jest nieco cieplejsza - wyczuwam odrobinę piżma i ambry. Trwałość niestety mizerna.
Z Vacances miałam tak, że mocniej i wyraźniej było je czuć na nadgarstkach, niż globalnie. Tak samo mam teraz z Baby Rose Jeans
Stary 2012-04-01, 19:11   #2467
lady Vader
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Z Vacances miałam tak, że mocniej i wyraźniej było je czuć na nadgarstkach, niż globalnie.
Mam podobnie - na nadgarstkach coś tam jeszcze dycha,ale z dekoltu i szyi zniknął błyskawicznie.Ale i tak warto było poznać-dzięki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-01, 20:58   #2468
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady Vader Pokaż wiadomość
Mam podobnie - na nadgarstkach coś tam jeszcze dycha,ale z dekoltu i szyi zniknął błyskawicznie.Ale i tak warto było poznać-dzięki
O, a to ode mnie je masz? o patrz, miło
Stary 2012-04-02, 15:36   #2469
beyza
Perfume Lover

Gucci Flora by Gorgeous Gardenia- szukałam tej gardenii, naprawdę próbowałam ze wszystkich sił ją poczuć, ale w tych perfumach jej po prostu nie ma. Jest miło, słodko, delikatnie i bardzo krótkotrwale.

Gucci Flora by Gracious Tuberose- Cień tuberozy, jakaś niemrawa zieloność i tyle.

Gucci Flora by Glamorous Magnolia. Magnolia długo i wytrwale walczyła z Florą na moim nadgarstku. Niestety, Flora na mojej skórze nadal pachnie jak stare, wilgotne skarpetki i ten odorek prędzej czy później wychodził we wszystkich wersjach. Niemniej jednak, tutaj kwiat, któremu poświęcono te perfumy faktycznie jest wyczuwalny i o dziwo jest dosyć trwały.

Dla fanek Flory- niezła gratka. W ciemno czuć, czego te zapachy są flankerami, a jednak to miła odmiana na wiosnę, lato. Perfumoholikom szukającym wrażeń spod znaku tuberozy i gardenii, silnie odradzam.

Dior- Miss Dior Eau Fraiche
. Znacie Miss Dior Cherie L'eau? No to znacie i MD Eau Fraiche. Zapachy różnią się jedynie tym, że wersja L'eau jest odrobinę bardziej zielona, a Eau Fraiche odrobinę przysypana pudrem. Po co wypuszczać coś co już jest obecne na półkach perfumerii?????

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 17:49   #2470
rosana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość

YSL Nu edp ( nowe)
no cóż, nie spodziewałam się, że będzie to taki sama lub lepsza odsłona Nu. Pan z YSL twierdził, że to dokładnie ten sam zapach, oczywiście powiedziałam, że być może składniki są te same ale nie te stężenie i nie ta moc. Rozczarowanie... to wersja bardzo light, a dla mnie Nu ma idealne proporcje i trwałość.
Ja tak czekam na to nowe Nu aż wreszcie gdzieś będę mogła powąchac ale jak to jest taka rozwodniona lajtowa wersja to się strasznie zawiodę...
Stary 2012-04-03, 09:54   #2471
magdulenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
Ostatnio dużo testowałam poza PL i najbardziej pamiętam:

YSL M7 Oud Absolu - piękny zapach, tak jak lubię M7 tak wersja Oud Absolu jest dla mnie kwintesencją męskiego zapachu, który chcę i mogę nosić... na mojej skórze kadzidlano-dymno-słodki, chcę go mieć szkoda tylko, że trwałość taka sobie

...
Tez testowalam nowa wersje M7
I zgadzam sie z Agnes.
Prawie jak pierwowzor , tak samo, gesto-zawiesisty, oudowy i dymny, z idealnie wywazona dawka slodyczy
Ja nawet z trwalosci bylam zadowolona
7 godzin minimum i przebil pozostale testowane perfumy o trzy glowy

Zaluje, ze Nu nie bylo

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-03, 14:19   #2472
prowokatorka
Zadomowienie

Dziś moje testy:
Flowerbomb edp-jest to mocny pudrowy zapach z rodu Teint de Neige Lorenzo Villoresi.Słodki ,coś jakby puder do twarzy połączony z kwiatowym akordem róży ,storczyka i czegoś ciepłego w odczuciu to pewnie dawka wanilii się kłania.Chociaż Teint de Neige było raczej jadalne ,takie pączkowo-nadzieniowe to z kolei Flowerbomb jest niejadalne bardziej kosmetyczne.
Flowerbomb Extreme-jest to zapach mniej pudrowy ,bardziej delikatny,więcej białego kwiecia ,trochę ambry i dużo wanilii niż w klasyku.
Za testy dziękuję Ragutce

Dafi {*} 22.06.2011 godz 20.
Na zawsze zostaniesz w moim sercu
Jodzi {*} 31.08.2013
Skarbeczku jesteś już w ptasim raju
prowokatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 23:15   #2473
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Miroi des Voluptes Thierry Mugler wypuszczony w 2010 r. w ramach kolekcji Mirror Mirror , przeznaczonej glównie na rynek azjatycki .W kolekcji jest 8 zapachów , cztery z 2008, jeden 2010 i jeden 2012 .

Kupiłam w ciemno kierując się nutami :
kwiat pomarańczy , róża
tytoń, oud
paczula, drzewo sandałowe, bursztyn, pizmo , bób tonka

Zaraz po aplikacji poczułam intensywny zapach starego sklepu zielarskiego , takiego z ciemnymi drewnianymi szafami i ladą , gdzie zioła sprzedawało się na wagę , do tego zaleciało świeżą ...kupą

Spuściłam powieki z rozpaczy ( 260 zł się pos.....) ...i w tej chwili pojawił sie przed moimi oczami ogromny surowy pień, kupa się zdemterializowała a dwie minuty później po nosie zaczął dawac oud.
Tak sobie trochę inrnsywnie , mrocznie trwał i kiedy nieco zaczął się chowac w popołudniowej suchej aurze - byc może zmiekczył go sandał 0 , ktos rzucił na niego świezą, ciemną , aksamitną rozę. Przepiekną , wilgotną, na grubej zdrewniałej łodydze.Taką rożą to chłostac! Zgłupiałam, bałam się otworzyc oczy ,żeby TO nie zniknęło.
W tle pobrzmiewała jakaś naturalna słodycz, przebijała się też niesmiało nuta paczuli.
Nigdzie nie zobaczyłam zapowiadanego kwiatu pomarańczy. Zapach znów snuł się cicho drzewną nutą, , zaczęło się ściemniac , suche powietrze wilgotniało , i nagle znowu budziła się róża.Chwilami zapach pobrzmiewał w tle zielonymi nutami, taka raczej surowa zielonością .
I tak sobie tańczyły naprzemian a czasami razem oud i róża.

Ciemny, glęboki, drzewny, wilgotno-różany, upajający, seksowny. Dosy intensywny. trwałosc ok. 7 godzin na nadgarstku.
Będę z nim spac !

Jest wart swojej ceny.

Momentami przypomina mi Madness , tylko ciemniejszy, mroczniejszy, mniej wilgotny, gładszy.
Zapewne wielbiciele oud znaja inne cudne zapachy z tej kategorii, może lepsze ale na mnie dotychczas oud nie pachniał zbyt dobrze, więc jestem zachwycona. A szczególnie rozą na tym tle !
Flakonik w załączeniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Miroir.jpg (46,0 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2012-04-04 o 22:20
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 01:27   #2474
justynaneyman
Zakorzenienie

Rozterko- jeśli Ty spisz w tym zapachu, to ja śpię z Tobą!

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 15:44   #2475
beeets
Zakorzenienie

Tym razem pojechałam do sephory z kartką, żeby żadnego zapachu nie pominąć.
Przetestowałam:
tommy girl najnowszę letnią wersję - taka rockowa wersja z pazurem
flower tag kenzo EDT (po raz setny i nadal mam wątpliwości) - czuć orientalne nutki, dla mnie najlepsza wersja flower, ale teraz wchodzi wersja EDP
chloe EDT - czuję cytrusu, bardzo fajny zapach na lato
chloe love i love intense - puder, puder, bardzo trwałe zapachy
chloe neroli - korzenne przyprawy, dla fanek kuchennych przypraw się spodoba
guerlain idylle i insolence - kwiatki i puder, nic szczególnego
salvatore attimo (róże wersje) - zapach nie wyróżnia się
burberry body - bardzo mocny, kwiatowo-cytrusowo z kwaśną nutą
jimmy choo EDT i EDP - zupełnie nie mój zapach, czuję nutę kwaśną
prada amber - dużo ambry, dała mi po nosie, teraz wiem, że nie lubię ambry
nowe jabłka od DKNY sweet delicious - w żadnej wersji nie czułam ogórka (które niestety przeszkadza mi w jabłkach), ale czułam taka lekkość owocowo-jadalną. na pewno sposobają się nastolatkom. bardzo delikatne, nietrwałe na mojej skórze.
lauder bronze goddess capri na lato 2012 - kwiatki, bardzo słodkie, nie wyobrażam sobie nosić tego zapachu w 30 upał, nie ma nic wspólnego z kokosowym bronze goddess, cenaok. 225 zł

jabłka nadal do mnie nie trafiają choć cena zachęca 169 zł za 50 ml
burberry body -

rozczarowanie tego roku, bo tak czekałam - lauder capri - kwiatki, kwiatki, kwaitki...aż może rozboleć głowa

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL

Edytowane przez beeets
Czas edycji: 2012-04-05 o 08:37
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-04, 21:51   #2476
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Asiuuuuula,opisz, proszę, florową magnolię, plizzzz

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 22:06   #2477
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Asiuuuuula,opisz, proszę, florową magnolię, plizzzz
Nie piszę bo nie wiem co napisać...

Chyba Fraiche jest jednak najfajniejsza (chociaż jutro może dojdzie mimoza i gardenia)... tu czuć taki gryzącawy kwiat, zpewne to ta magnolia choć nie wiem . Niby jak tak już pobędą na skórze to ładgodnieją ale nie są wcale takie delikatne .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 22:20   #2478
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Rozterko- jeśli Ty spisz w tym zapachu, to ja śpię z Tobą!
Nie mam nic przeciwko temu

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
Tym razem pojechałam do sephory z kartką, żeby żadnego zapachu nie pominąć.
Przetestowałam:
tommy girl najnowszę letnią wersję
flower tag kenzo (po raz setny i nadal mam wątpliwości),
chloe EDT,
chloe love i love intense,
chloe neroli
guerlain idylle i insolence,
salvatore attimo (róże wersje),
burberry body,
jimmy choo EDT i EDP,
prada amber,
nowe jabłka od DKNY sweet delicious
lauder bronze goddess capri na lato 2012.

jabłka nadal do mnie nie trafiają choć cena zachęca 169 zł za 50 ml
burberry body -

rozczarowanie tego roku, bo tak czekałam - lauder capri - kwiatki, kwiatki, kwaitki...aż może rozboleć głowa
Przeyestowałas i co
Tutaj dzielimy się wrażeniami z testów, taki jest sens tego watku., recenzje na gorąco
Stary 2012-04-05, 08:41   #2479
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Nie mam nic przeciwko temu

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Przeyestowałas i co
Tutaj dzielimy się wrażeniami z testów, taki jest sens tego watku., recenzje na gorąco
dodałam do postu opisy
wrażenia były tak gorące, że zapomniałam o recenzjach

Jeszcze testowałam nowe Gucci magnolia itp. oraz givenchy very electric rose, ale muszę jeszcze raz przetestować, by coś napisać

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-05, 12:36   #2480
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Nie piszę bo nie wiem co napisać...

Chyba Fraiche jest jednak najfajniejsza (chociaż jutro może dojdzie mimoza i gardenia)... tu czuć taki gryzącawy kwiat, zpewne to ta magnolia choć nie wiem . Niby jak tak już pobędą na skórze to ładgodnieją ale nie są wcale takie delikatne .
hmmm...ciekawe ciekawe, nie wiesz czymożna je już testować w sieciówkach, bo jestem strasznie ciekawa

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2012-04-05, 12:56   #2481
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
hmmm...ciekawe ciekawe, nie wiesz czymożna je już testować w sieciówkach, bo jestem strasznie ciekawa
Są już .
Dziś przyszły dwie pozostałe, Gardenia mi się najbardziej podoba ale.... najbardziej i tak Fraiche i tę sobie kupię bo jeszcze nie mam .
Gardenia jest najłagodniejsza, najsłodsza, w pierwszej fazie kiedy słodyczy ma najwięcej kojarzy mi się z którymś ogródkiem Muglera, chociaż oczywiście moc ma mniejszą .
W Magnolii czuć najwięcej Flory, pozostałe są bardziej ukierunkowane.
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 13:18   #2482
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Miroi des Voluptes Thierry Mugler wypuszczony w 2010 r. w ramach kolekcji Mirror Mirror , przeznaczonej glównie na rynek azjatycki .W kolekcji jest 8 zapachów , cztery z 2008, jeden 2010 i jeden 2012 .
Dziękuję muszę jeszcze poznać jak pachnie oud ale zwlekam z tym bo jakoś się go boję

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Są już .
Dziś przyszły dwie pozostałe, Gardenia mi się najbardziej podoba ale.... najbardziej i tak Fraiche i tę sobie kupię bo jeszcze nie mam .
Gardenia jest najłagodniejsza, najsłodsza, w pierwszej fazie kiedy słodyczy ma najwięcej kojarzy mi się z którymś ogródkiem Muglera, chociaż oczywiście moc ma mniejszą .
W Magnolii czuć najwięcej Flory, pozostałe są bardziej ukierunkowane.
Teraz nie pamiętam która ale któraś z nich jest bardziej zielona i ta mi się najmniej podoba. Dla mnie chyba Magnolia była najładniejsza albo Gardenia, powiem jak je dostanę

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 16:01   #2483
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

dzięki dziewczyny-muszę się wybrać na testowanie, bo, jak dotąd, każda Flora mnie uwodziła, a wersję Fraiche i tak będę mieć (może już w kwietniu)

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2012-04-05, 16:12   #2484
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

W mojej Sephorze były Tuberoza, Magnolia i Gardenia. Tuberoza zupełnie nie zapadła mi w pamięć, jakiś taki nudny kwieciuch. Magnolia ładna, ale stonowana, jak dla mnie zbyt grzeczna i zielona. Za to gardenia... upajająca! Słodka, z owocową nutą... mocno wyczuwalne frangipani. Wszystkie szybko tracą swoją początkową nutę i przechodzą w klasyczną Florę.
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 20:57   #2485
Pin up girl
Zakorzenienie

Gabriela Sabatini - klasyczna. Pełna uroku i wdzięku, mimo, że przeładowana kwiatami, owocami, roślinkami i drzewkami, jak to w perfumach z okresu, w którym powstała. Elegancka i dystyngowana, a mimo to ciepła i przytulna.
Stary 2012-04-06, 21:08   #2486
Karkki
Zakorzenienie

Teenz Ajmal - młodsza siostra Quelques Fleurs Royale Houbiganta. Przynajmniej na mnie. Wbrew temu na co wskazują nuty i nazwa, ten zapach zupełnie nie kojarzy mi się z nastolatkami. Chyba, że to taki typ nastolatki "starej-maleńkiej" (nie mylić z lolitkami). Zapach jest dość ciężki i nie ma w sobie młodzieńczego wdzięku.
Początkowa ulepna, owocowo-kwiatowa słodycz, przez którą od czasu do czasu można wyczuć lżejszy, ale nadal słodki powiew cytrusowo-arbuzowo-melonowy, osadzona jest na ciężkiej piżmowo-sandałowej bazie. Wyczuwam też nutkę kadzidlaną. Na nadgarstku cały czas trzyma się blisko skóry.
Zapach jest bardzo ładny, czuje się znakomitą jakość i wyważenie składników, ale nie jest to "mój" typ słodziaka.
Trwałość - kiepska jak na Ajmal. Wyczuwałam go przez ok. 5 godzin chociaż otoczenie twierdziło po 6, że coś czuje, ale bardzo słabo.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 15:54   #2487
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
Napisane przez rosana Pokaż wiadomość
Ja tak czekam na to nowe Nu aż wreszcie gdzieś będę mogła powąchac ale jak to jest taka rozwodniona lajtowa wersja to się strasznie zawiodę...
niestety taka jest moja subiektywna ocena
ale sam zapach jest ładny, tylko dla mnie to już nie to

Cytat:
Napisane przez magdulenka Pokaż wiadomość
Tez testowalam nowa wersje M7
I zgadzam sie z Agnes.
Prawie jak pierwowzor , tak samo, gesto-zawiesisty, oudowy i dymny, z idealnie wywazona dawka slodyczy
Ja nawet z trwalosci bylam zadowolona
7 godzin minimum i przebil pozostale testowane perfumy o trzy glowy

Zaluje, ze Nu nie bylo
to się zgadzamy... mi się podoba, bardzo się podoba
może by ktoś rozebrał? coś mi świta, że jakiś czas temu była rozbiórka... fajnie byłoby też porównać ze starą wersją M7, ale tej już nie mam

testuję Baiser du Dragon edp i ekstrakt, mam mieszane uczucia... edp mi się podoba od początku do końca ale nie trwa długo. Perfumy są trwałe, ale ich początek mnie lekko odrzuca.
Sama kompozycja jest piękna, to ten styl, który bardzo lubię, ale o ile edp jest lekko słodkie to perfumy są drzewne z tą kwaskowatą nutą jak w Sequioi.

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

Edytowane przez agnes_bdg
Czas edycji: 2012-04-09 o 16:01
agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 20:20   #2488
lady Vader
Rozeznanie

„ 0 „ Blood Concept – maliny, trochę pieprzu, róża i nuty skórzane - na początku czuć je dość mocno i zapach wydawał mi się całkiem interesującym skórzano - owocowym połączeniem. Niestety za chwilę skóra zniknęła i na mojej skórze został tylko blady, malinowy kompocik, podbity trochę różą. Trwałość kiepska.

Vitriol d'oeillet Serge Lutens – ciekawy zapach - sporo goździków, głównie przyprawy, ale wyczuwam również nieco metaliczne kwiaty. Początek jest dość mocny, potem traci moc i na skórze zostaje coś w rodzaju nieco mydlanego, pikantnego szypru. Baza jest dość cielesna i na swój sposób zmysłowa. Trwałość dość dobra, zapach trzyma się nadgarstków dobrych parę godzin, ale jest mało intensywny.

Pentachords White Tauer – bardzo fajny zapach , ale ostrzegam - tylko dla wielbicieli pudru. Ma ponoć tylko 5 nut i rzeczywiście udaje mi się je wyodrębnić. Bardzo pudrowy irys i fiołek, sporo nut drzewnych, a w bazie słodkawa, dość delikatna ambra i wanilia. Wszystko przykryte woalką pudru - ale nie jest to puder kosmetyczny, jest dość syntetyczny, słodki i pylisty, i kojarzy mi się z cukierkami - piankami marshmallows. Niestety zapach jest mało intensywny i dość nietrwały.

Bois de Paradis Parfums Delrae – mieszanka owoców (według nut to głównie czarna porzeczka), róży i cytrusów, które szczególnie mocno czuć na początku. W bazie odrobina ambry i wanilii. Uroczy i wdzięczny zapach, ale to właściwie nic nadzwyczajnego. Według informacji na stronie Galilu The Times okrzyknął te perfumy jednymi z najdoskonalszych ostatniej dekady. Szczerze mówiąc, znam dużo ładniejszych i ciekawszych. Dość trwały, ale trzyma się raczej blisko skóry.

Guerilla 2 Comme des Garcons – nieco mydlane maliny z lekką nutką pieprzu,a w tle ledwo wyczuwalna ostra papryka.Bez rewelacji.Trwałość mizerna.

Bal d'Afrique Byredo – wielkie rozczarowanie – cytrusy, jakieś ziółka i coś co przypomina męską wodę kolońską, do tego bardzo nietrwały.

Rose Noir Byredo – ładna róża - bardziej konfiturowa niż zapach prawdziwego kwiatu. Początek jest bardzo słodki, potem niestety nieco kwaśnieje. Szybko znika ze skóry.
Stary 2012-04-10, 00:29   #2489
justynaneyman
Zakorzenienie

Ambre Reminiscence- właśnie takiej ambry nie lubię. Słodkawo, mdło, pudrowo, jakby wanilią (ale słoną) mi zalatuje. Trochę jakby stara książka (z pożółkłymi stronami), wymazana przez jakiegoś prostaka kremem z markizów (również starych).

Cologne du 68 Guerlain- zapach z rekordową ilością składników, ale doskonale dobranych i zmiksowanych- bo jest i cytrusowy, i słodki, i rześki, i ziołowy (kardamon), i pudrowy- aż można się pogubić w tym, za czym nos ma podążyć. Na dodatek- uniseks.
Przy tym- niezwykle piękny i kojący.
Trwałość doskonała.
Jedyny w swoim rodzaju- majstersztyk wg mnie.
Miałam kiedyś, sprzedałam i znów kupiłam i jest.

Acha, znów kupiłam...Chloe Intense

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 17:52   #2490
koralina3
Rozeznanie

Dziś kupując proszki do prania i inną chemię w najzwyklejszej drogerii powąchałam sobie (czyli psiknęłam na nadgarstki) :
1. Guess, Seductive EDT - jaśmin, męczący, zupełnie nie mój,mało kobiecy, niezbyt trwały (po 4 godzinach nic nie czuję, nawet cień zapachu nie tli się..),
2. Coty, Kate Moss, Lilabelle EDT-nawet trochę ładny, ale płaski, ciągle taki sam, absolutnie nierozwijający się, dziewczęcy, naiwny i ta drażniąca nuta powtarzająca się w zapachach Coty też tej wody nie ominęła.

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości