Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/II 2011 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 16:51   #2461
hawea
Rozeznanie

GG do hawea
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I

mi do zrzucenia zostało 3 kilo ale planuje niebawem zapisać się na basen

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 17:05   #2462
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
cieniutki miękki sztruks-tak Tylko żeby nie miało zapięć na pleckach-niewygodne, chyba, ze cieniutki zamek, wtedy jest ok

Tu coś jeszcze Lilijko znalazłam słodkiego
http://allegro.pl/sliczne-body-krope...483046918.html

http://allegro.pl/babaluno-cudo-2szt...484627054.html

http://allegro.pl/body-z-zabocikiem-...497492589.html
nie kuś body mam dużo
Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość

lilijko
zahaczyłam od razu o pocztę
świetne sukienusie, ja też chcę córęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę ę
ale za 5 lat najwcześniej :P :P :P
dziękujemy
Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
zakupy przesliczne porobiłyscie mam nadzieje ze kolejne to dziewczynka berdzie i z zazdrosci zamówiłam małemu na all 2 koszule z kołnierzykiem i bluze
pochwal się
Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość

nic takiego, poza tym, że byliśmy przez parę dni w szpitalu, bo małego po porodzie wypisali z żółtaczką i musieliśmy wrócić.
Poza tym u nas wszystko OK.
ojej, to dobrze,że wszystko ok
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 17:10   #2463
muron
Zakorzenienie

Cytat:
jestem bardzo ciekawa bo tez bede sie latem rozgladac za spacerówką ile ta wazy? bo mój 3w1 ma jedna wade- 16kg to cholernie duzo na 3 pietro moze komórke bede miała to wtedy git ale teraz sie mecze okropnie a mały dopiero do 4kg dobija

zakupy przesliczne porobiłyscie mam nadzieje ze kolejne to dziewczynka berdzie i z zazdrosci zamówiłam małemu na all 2 koszule z kołnierzykiem i bluze

dziekuje za gratuacje jestem przeszczesliwa

a teraz jedziemy na badanie poziomu bilirubiny, 3majcie kciuki
tam jest waga 6 kg, ja szukam do 6 kg
Mój waży 13 kg i to zaaaaaa duuuuuuużo. A i kupiłam kubełkowe;-)

też tyle planuję zrzucić mam +3 i dodatkowo 3 kg;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 17:16   #2464
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
widzę, ze się przydałam;-)

justine ^Ty miałaś jakiś drenaż??? piszesz o rurce w ranie...

bezpiecznie po cc to po 3 miesiącach

Ja jestem 2,5 mis po dziś rana swędzi. Wiem, że to dłuugie miesiące jeszcze będzie na zmianę pogody, po większym wysiłku.

My nie planujemy kolejnego dziecka (ale wiadomo nigdy nie mów nigdy) ale jak pomyślę, że znowu miałabym przechodzić przez piekło cesaarki... tym bardziej, że ze względu na uczulenia z bólem byłaby powtórka.

Jutro jedziemy z babcią(mamą;-) do pradziadków, z wózkiem na spacer. Acha w niedzielę, bo mnie wydaje się, że dziś sobota. Jak ma być taka pogoda to połazimy po innej okolicy.

Chyba zdecydowałam się na spacerówkę, ale kupuję gdzieś w czerwcu licząc też, że sprzedam swoje 3 w 1;-)

http://allegro.pl/nowe-super-wozki-s...502393082.html

turkusowy z pokrowcem na nogi
Nie wiem jak to sie nazywa ale miałam taka plastikową rurke w ranie po cc a na drugim jej końcu był pojemnik i tam spływała krew, macica sie oczyszczała i pielegniarki to wylewały co wieczór i rano i zpaisywały ile ml było. I nie wiem jakim cudem ale ta pielegniarka ktora przed pierwszym wstawaniem mi to usunęła to powiedziała ze lekarz mi to przyszył jakos i musiala to wyszarpać, strasznie to bolało potem jakąs żyletka nacinała szwy...i zaraz po tym wszystkim musiałam wstać..to było straszne i jak sobie to przypomne to sama niewiem czy drugi raz bym chciała przez to wszytsko przechodzic..cc jest straszne...okropnie wpsominam. Fakt ze w nagrode mam śliczna córeczke ale tyle cierpień...A Najgorsze było dla mnie to ze ktos musiał koło mnie chodzić, mnie podmywać i zmieniac mi wkłady...a ja takie bezwładne ciało nic pomoć nie ogłam dopiero na drugi dzień powoli powoli tyłek podnosiłam, a jak wstałam wszytsko ze mnie taaak chlupneło( sory za szczegóły) A Ja nie byłam w stanie sie podmyć..i jeszcze wstając pielegniarka mnie pospieszała, bo nie miała czasu, tak mnie pocigneła same mi łzy leciały...aj same wspomnienia to masakra..

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 17:19   #2465
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
a oto moje łowy dzisiejsze i wczorajsze
cudne

Cytat:
lilijko te kurtki z nexta są świetna, ja mam powiedzmy z tej samej "serii" i zamierzam teraz upolować taką tylko 74 cm i cienką na lato. Są jeszcze ładniejsze, super materiał
ja szukam podobnej kurtałki dla mojego Ludzia i dla siebie bym jakiś na wiosnę płaszczyk zakupiła, MURON pomożesz?? na Ludzika to tak 68-74 a na mnie 40-42 z góry dziękuję Rekinie allegro

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o piersi to po pierwszej ciazy mi sie udalo odzyskac jedrnosc tak ze chodzilam czesto bez stanika ale to zawdzieczam diecie i cwiczeniom, teraz tez mam taki plan zobaczymy czy sie uda
dieta na piersi?? zdradzisz szczegóły?? a jakie ćwiczenia robisz na biust?? u mnie odpada chodzenie bez stanika, mam za duże piersi, śpię w staniku póki co... masakra
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 17:28   #2466
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to sie nazywa ale miałam taka plastikową rurke w ranie po cc a na drugim jej końcu był pojemnik i tam spływała krew, macica sie oczyszczała i pielegniarki to wylewały co wieczór i rano i zpaisywały ile ml było. I nie wiem jakim cudem ale ta pielegniarka ktora przed pierwszym wstawaniem mi to usunęła to powiedziała ze lekarz mi to przyszył jakos i musiala to wyszarpać, strasznie to bolało potem jakąs żyletka nacinała szwy...i zaraz po tym wszystkim musiałam wstać..to było straszne i jak sobie to przypomne to sama niewiem czy drugi raz bym chciała przez to wszytsko przechodzic..cc jest straszne...okropnie wpsominam. Fakt ze w nagrode mam śliczna córeczke ale tyle cierpień...A Najgorsze było dla mnie to ze ktos musiał koło mnie chodzić, mnie podmywać i zmieniac mi wkłady...a ja takie bezwładne ciało nic pomoć nie ogłam dopiero na drugi dzień powoli powoli tyłek podnosiłam, a jak wstałam wszytsko ze mnie taaak chlupneło( sory za szczegóły) A Ja nie byłam w stanie sie podmyć..i jeszcze wstając pielegniarka mnie pospieszała, bo nie miała czasu, tak mnie pocigneła same mi łzy leciały...aj same wspomnienia to masakra..
mamy takie same odczucia. czyli dren miałaś. Dziwne, pierwszy raz spotykam się z tym... Mnie oczyścili podczas operacji, reszta naturalnie.
Ja nie mogę przeciwbólowego nic prócz paracetamolu więc czułam się jakbym mnie rozszarpuywali i żelazem przypiekali. Sama operacja również okropieństwo, bo za dużo chyba wiem: co i jak, jakie konsekwencje etc;-)

Jeszcze tak z miesiąc miałam w domu, choć wiadomo, że z każdym dniem słabiej, wyprostowałam się chyba po 3 tygodniach...

Ale opiekę miałam w szpitalu świetną.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
cudne

ja szukam podobnej kurtałki dla mojego Ludzia i dla siebie bym jakiś na wiosnę płaszczyk zakupiła, MURON pomożesz?? na Ludzika to tak 68-74 a na mnie 40-42 z góry dziękuję Rekinie allegro

dieta na piersi?? zdradzisz szczegóły?? a jakie ćwiczenia robisz na biust?? u mnie odpada chodzenie bez stanika, mam za duże piersi, śpię w staniku póki co... masakra
kurcze a może allegro będzie mi płacić???

Stary 2011-03-11, 17:29   #2467
elizziak
Zakorzenienie

cytrynka3002, Wy walczycie o zrobienie kupki, a ja się zastanawiam czy mój nie za dużo wali Zmieniam przed karmieniem na przykład, a po karmieniu już następna kupka, nawet 10 razy w ciągu doby... Czy to się mieści w normie?

A możecie pokazać gdzie te smoczki MAM na allegro, bo coś nie mogę znaleźć...? My mamy TT, ale też Mały raczej nie chce go ssać.

Dziękuję Wam za polecenie karuzelki Rainforest FP - właśnie wczoraj synek ją zauważył i teraz uwielbia na nią patrzeć, zobaczymy jak długo potrwa znaim mu się znudzi, ale póki co ma jakąś rozrywkę

Byliśmy dziś na pierwszej kontroli bioderek - niby wszystko ok, ale za miesiąc ponowna kontrola. Też tak Wam lekarze zalecili?
elizziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 17:31   #2468
muron
Zakorzenienie

kupiłam
http://allegro.pl/post_buy_now.php?item=1503173952

Ja lubię z truskawkami wszystko

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

u mnie 1. w szpitalu po narodzinach, 2. po 4 msc, jesli ok nie przychodzi się już. Może coś zauważył, tylko czemu nie powiedział??

Stary 2011-03-11, 17:36   #2469
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy któraś z was ma dzieciaczka w osobnym pokoju.

Bo ja od poczatku praktycznie - no może pierwsze 3 czy 4 dni spała z nami w popkokju a z 2 razy ze mną w łózku - śpi w swoim pokoiku w swoim łózeczku.

Ktoś tak jeszcze robi???

Bo teraz sie w sumie po miesiacu zastanawiam czy to dobrze że śpi w osobnym pokoiku?
ja bym nie daa rady, ja teraz przysówam łóżeczko do łóżka żeby był blisko i żebym w nocy się denerwowała. Obnizyliśmy materac tak że jest na poziomie łóżka i wyjełam 2 szczebelki i w nocy mogę go chwycić za rączkę czy cumel dać jak się wierci

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Ale on duży już! Rany, wyglada jakby był dużo starszy przystojniak!
no waży 5 kg i 63 cm
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 18:11   #2470
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
kurcze a może allegro będzie mi płacić???
dobra to sama poszukam, nie fatyguj się, dzięki

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez elizziak Pokaż wiadomość
A możecie pokazać gdzie te smoczki MAM na allegro, bo coś nie mogę znaleźć...? My mamy TT, ale też Mały raczej nie chce go ssać.
http://www.mambaby.pl/produkty_smoczki.html

albo

http://allegro.pl/show_user_auctions...65&gr_id=99420

Edytowane przez gabishing
Czas edycji: 2011-03-11 o 18:16
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 18:24   #2471
vilya
Zadomowienie

no a ja myślałam myślałam i jednak kupiłam http://allegro.pl/wiklinowe-lozeczko...502620842.html.

Mam nadzieję że to rozsądne posuniecie. łozeczka 2 było bez sensu kupować a w takim czymś pośpi trochę a potem i tak we własnym pokoiku,.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 18:50   #2472
ligotka
Rozeznanie

Zostawic Was na jeden dzien i naskrobalyscie cala mase postow...
My od rana marudnik mialysmy od 10 do 14 zero snu, tylko jesc, jesc, jesc.... O 14 wkurzylam sie zjedlismy szybko obiad i wyrzucilam meza na spacer z dzieckiem a sama pojechalam do silesi Nie wspomne ze zostawilam tam prawie pol becikowego i to bynajmniej nie na dziecko... - niestety nic godnego uwagi a szukam dresika (muron mozesz cos polecic rozmiar 62) tylko obkupilam siebie. A co po 9 miesiacach cos mi sie nalezy od zycia I ogolnie padam z nog. Acha i byla polozna i wyciagnela mi jeszcze 3!! kolejne szwy tym razem zupelnie ze srodka .
agape Moje Ogromne Gratulacje!!! I tez poprosze szampana, kurcze my we wtorek usg bioderek mamy, a kiedys bym sie z Wami na ten spacerek wybrala! trzymam kciuki za wynik!!! daj znac jaki wyszedl
lilijko brawa dla Natalki, wspolczuje tesciowej, to tak jak moja babcia ktora niezauwazyla lozeczka, na ktore miala dac... a mnie ten zielony grzybek tez mocno przypadl do gustu, ale na moja moze byc za maly....
Kurcze zas doszlam do konca i zapomnialam co wiecej mialam pisac.... Bede musiala zaczac od nowa.
Buziaki dla Was!

Edytowane przez ligotka
Czas edycji: 2011-03-11 o 18:52
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 18:50   #2473
elizziak
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

albo

dzięki! wpisywałam "mam smoczek" i nie mogłam wyszukać
tylko widzźę, że on jest jeszcze cieńszy niż TT a myślałam, że TT jest za płaski właśnie
elizziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 19:02   #2474
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
ja tak na szybko wszystkim mamom karmiacym piersia stwiam picolo a tym mm szampana z % dzwonili z pracy ze mam przyjsc podpisac umowe na stale!!! tak wiec mam gdzie wracac po macierzynskim
ps.juz zapowiedziałam mężowi że dzis sie opije karmi
super gratulacje

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
a co najśmieszniejsze... mały przez 6 tyg prztytył 2 kg.. wazy 4930 (waga urodzeniowa 2940)
oo dużo ładnie rośnie

s_a_j - wpisuję się do klubu ćwiczących

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 19:19   #2475
karinaaa
Zadomowienie

ciagle co usiade z zamiarem napisania posta to mała sie budzi ,kreci i placze i nici z pisania ,ale przynajmniej staram sie czytac na biezaco

wczoraj mielismy marudny dzien,malutka caly czas byla niespokojna i nie mogla sie wespac.pewnie zaszkodzilam jej czyms co zjadłam prawdopodobnie ryba choc delikatnie smazylam na oliwie z oliwek i nie jadlam panierki to mysle ze to przez nia lub moze kilka rozyczek brokuł na parze albo kukurydza tez byla robiona na parze
wogole szukam inf co moze szkodzic karmiac piersia i nic konkretnego juz nie wiem
za to w nocy bylo spokojnie ,3 karmienia ale bez nerwów

no i my spimy razem we dwie w sypialni ,maz spi w salonie bo razem bysmy sie niewysypiali. najpierw malutka jest w lozeczku a jak budzi sie w nocy biore ja juz do lozka i tak razem spimy .ale ja mam bardzo czujny sen .

smoczek tez zmienilam z tego TT na Avent i powiem ze lepiej jest bo przynajmiej go czasami mala pociagnie ale to jeszcze nie jest milosc

ubranka wyszukujecie przesliczne ,fajnie ze i ja znow bede miala mozliwosc strojenia bo przy chlopcu to mniejsze pole do popisu jednak

a co do lezaczka to ja mialam taki na cienkich nozkach i mojej corci posluzyl do ok 5 msc bo ona tak sie w nim krecila ze prawie sie przewalal ,wiec to nie jest do konca tak ze mozna waga sie sugerowac .

oczywiscie juz sie panna obudzila
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:31   #2476
muron
Zakorzenienie

Cytat:

albo

ej żle zrozumiałaś, ja Tobie wyszukam, ale allegro powinno mnie zatrudnić)

Stary 2011-03-11, 21:23   #2477
mika_am
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elizziak Pokaż wiadomość
cytrynka3002, Wy walczycie o zrobienie kupki, a ja się zastanawiam czy mój nie za dużo wali Zmieniam przed karmieniem na przykład, a po karmieniu już następna kupka, nawet 10 razy w ciągu doby... Czy to się mieści w normie?
my mamy podobnie, prawie przy każdej zmianie pieluszki kupka jest!są na tyle luźne, jakby z wodą! moja siostra twierdzi, że jej syn do roku czasu miał takie!
Marika- u nas też devolaj będzie, mama się uparła, ja wolałam pieczeń!musze wymyśleć pozostałe menu, u nas msza o 15 będzie więc nie wiem ile ciepłych posiłków szykować!

saj- też się przyłączam do klubu!od jutra zaczynam

czy rozstępy swędzą?? co jakiś czas swędzi mnie jedna pierś, dolna część
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 21:32   #2478
Enia_
Zadomowienie

Laski obejrzyjcie sobie

http://www.youtube.com/watch?v=fXBxGWSdVNM
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:02   #2479
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Stary 2011-03-11, 22:07   #2480
Enia_
Zadomowienie

wiecie co........ na allegro powinien byc jakiś limit zakupów
Oglądam oglądam i nie mogę sie powstrzymac przed zakupami dla mojej kruszynki
wczoraj miałam przerwe w zakupach ale dziś już kliknęłam echhh
09.09.2009
Stary 2011-03-11, 22:17   #2481
muron
Zakorzenienie

no to witaj w klubie. Ja jeszcze kliknęłam na spódniczkę dla siebie, a teraz poluję na torebkę chanelkę;-)

Stary 2011-03-11, 22:23   #2482
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
no to witaj w klubie. Ja jeszcze kliknęłam na spódniczkę dla siebie, a teraz poluję na torebkę chanelkę;-)
oooo widzisz ja też mam chęć na ta torebeczke
jak upolujesz jakąs pokaż może tez wezmę bo jest ich tyle że zdecydować się nie mogę
a ja dziś kliknęłam następujące piękności
No i licytuje jeszcze TYLKO 2 płaszczyki - ostatnie zakupy w tym tygodniu tak sobie obiecałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1481095904.jpg (79,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1481095906.jpg (25,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1481095906_1.jpg (25,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1481095906_2.jpg (77,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1502857769.jpg (70,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mini.jpg (94,5 KB, 20 załadowań)
09.09.2009
Stary 2011-03-11, 22:28   #2483
karinaaa
Zadomowienie

no to moja mala da mi popalic w nocy bo spi juz od 3godz

zaczelam ogladac zmierzch i w przerwie na reklamy sama zasnelam i z godz sie przespalam wiec moze bede na chodzie jeszcze

co do rozstepow to mysle ze moga swedziec bo mnie czesto brzuch swedzial w ciazy a rozstepow mam mnostwo wogole brzuch jeszcze mi odstaje i wygladam jak w 4msc a po porodzie 10kg mi spadlo ale dokladnie nie jestem pewna ile wazylam ,z reszta to zadne pocieszenie bo i tak mam jeszcze bardzooo duzo do zgubienia a apetyt mam .

Enia zakupy sliczne

Ja jutro rano sie szykuje i mam nadzieje tez cos fajnego wynalezc to pokaze co upoluje

Edytowane przez karinaaa
Czas edycji: 2011-03-11 o 22:32
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:31   #2484
muron
Zakorzenienie

gabishing

http://allegro.pl/plaszcz-plaszczyk-...493864500.html

http://allegro.pl/zara-extra-kurtka-...493786390.html

http://allegro.pl/super-kurtka-dla-c...494039015.html

http://allegro.pl/wiosenna-kurtka-ja...495582499.html

http://allegro.pl/kurtka-zara-74-now...504072555.html

http://allegro.pl/george-mega-plaszc...492778867.html
http://allegro.pl/george-super-kurtk...485887153.html

http://allegro.pl/next-poszukiwana-k...499893532.html

http://allegro.pl/wiosna-next-sliczn...503394391.html

http://allegro.pl/sn-king-helicopter...496972344.html

http://allegro.pl/wiosenna-kurteczka...504535791.html

http://allegro.pl/h-m-marynarka-z-la...500779978.html

http://allegro.pl/mini-zestaw-na-wio...500322607.html

http://allegro.pl/kurtka-kurteczka-z...500779114.html

http://allegro.pl/next-signature-cza...496008860.html

http://allegro.pl/kurteczka-dla-chlo...484748193.html

http://allegro.pl/zara-jak-h-m-wiose...499024840.html

http://allegro.pl/kurtka-bluzeczka-i...499929007.html

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
oooo widzisz ja też mam chęć na ta torebeczke
jak upolujesz jakąs pokaż może tez wezmę bo jest ich tyle że zdecydować się nie mogę
a ja dziś kliknęłam następujące piękności
No i licytuje jeszcze TYLKO 2 płaszczyki - ostatnie zakupy w tym tygodniu tak sobie obiecałam
oj paskudo! zastanawiałam się nad tą kurtką w truskawki! To już nie kupię;-)

Stary 2011-03-11, 22:34   #2485
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
no to moja mala da mi popalic w nocy bo spi juz od 3godz
przeciez to normalne 3 godz to krótko
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:39   #2486
muron
Zakorzenienie

na razie;-) Jak skonczy 2 miesiące to 3 godz w dzien to długo, 3majcie kciuki zeby nie chciała się bawić jak się obudzi ok 1 w nocy;-)

Stary 2011-03-11, 22:44   #2487
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
bryyy ale opis straszny sączki nacinanie szwów masakra - ja leżałam dobę + kroplówki co h mierzenie ciśnienia, temp - położne przemiłe i cierpliwe mnie myły 2 razy nie było to jakieś straszne, bo już biodra podnosiłam po 4h już się lekko przekręcała z boku na bok, po dobie z asystą położnych wstawałam, ale żadnych sączków, naciniań rana juz teraz jest kreseczką. Generalnie jak tylko poczułam ból dostawałam przeciwbólowe w kroplówce, krwawić mocno nie krwawiłam i brałam prysznic po 1,5 doby sama bez bólu bo dobrze nafaszerowana byłam ale i tak wolę poród naturalny bez 2 zdań
co do kg ja już mam tyle co przed ciążą jem olbrzymie ilości ale brzuch to koszmar - mamy czas ale chciałaby sie juz wyglądać super
Ale szalejecie z allegro piękne rzeczy ja mam bardzo dużo ubranek i nie mam gdzie chować ich na all staram sie nie zaglądać nawet
Stary 2011-03-11, 23:42   #2488
make_up_istka
BAN stały

Uf, nadrobiłam i idę spać.
Mała daje dzisiaj popralić. O 2:30 w nocy zaczęłam marudzić, stękała, jęczała i się prężyła ale nie płakała, więc ja też nie spałam. Rano pojechaliśmy do Wrocławia i zasnęła w samochodzie więc miałam troszkę czasu żeby się zdrzemnąć a potem powtórka. Tylko tym razem płacz.. Zasnęła mi jeszcze na 2h na spacerze, łudziłam się że dalej jak zwykle pośpi w domu a tu lipa. Tylko płacz. Od popołudnia. Nie mogła zrobić kupki, więc jednak wieczorem termometr poszedł w ruch... Ładnie nam zapaćkała przewijak... Myślałam że płacz się skończy, mała pójdzie spać, ale chyba jest zbyt zmęczona i zasnąć nie może. Uspokaja się tylko przy cycu, a nie moge jej karmić cały czas bo się przeje a po drugie ja sama zasypiam na stojąco... Już nie wiem co robić Troszkę podsypia i płacz od nowa, ale to nie kolka - to zdecydowanie nie płacz z powodu bólu.
Jestem wykończona...

Justine wiesz, spanie z dzieckiem jest dobre tylko pod warunkiem że oboje rodziców na to przystają. Ja lubię w nocy przytulić się do TŻa, TŻ również potrzebuje trochę mojej bliskości, a z dzieckiem w łóżku to trudniejsze. Bałabym się odwrócić do Gabrysi tyłem i wtulić w TŻa. Ja nie czuję niepokoju gdy kładę ją do kołyski w naszym pokoju. Śpię czujnie i budzę się na każde jej marudzenie. No i staram się sobie nie wkręcać nic żeby się o nią musieć martwić Kiedy TŻ idzie do pracy, mam czas żeby poprzytulać się do córci, pospać z nią kiedy ona śpi w dzień, a wieczorem chcę poświęcić też czas TŻowi, bo nie mam zamiaru odstawiać go da dalszy plan, a oboje tak byśmy się czuli.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Ja też nawet nie szukam na Allegro ciuszków dla małej, bo i tak jej szafa mi się nie domyka Chciałabym kupić trochę rzeczy dla siebie, ale z jednej strony widzę że mam pełną szafę ciuchów, a z drugiej chętnie już połowę z nich bym wywaliła... Może czas powymieniać garderobę...?
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 07:36   #2489
muron
Zakorzenienie

tak idzie wiosna! sprzedaj z szafy na alle kup następne, ja tak robię;-) albo wymieniam na wizażu.
Poranny śmiechulec.

i jak mówisz dziecku w łóżeczku krzywda się nie dzieje...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010015.jpg (109,8 KB, 56 załadowań)

Stary 2011-03-12, 08:38   #2490
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
tak idzie wiosna! sprzedaj z szafy na alle kup następne, ja tak robię;-) albo wymieniam na wizażu.
Poranny śmiechulec.

i jak mówisz dziecku w łóżeczku krzywda się nie dzieje...
Może masz rację, tylko teraz muszę porobić jakies dobre zdjęcia ciuchów

Co do spania z dzieckiem, to myślę że pózniej bedzie jeszcze trudniej - moze nawet mamom a nie dzieciom - przestawic się na osobne spanie... A nie oszukujmy się - w zwiazku tez potrzeba po prostu chwil bliskosci bez dziecka miedzy nami.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Muron ślicznego wesołka masz
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości