|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki kolor dla mnie? | |||
Brąz? |
![]() ![]() ![]() ![]() |
142 | 53,99% |
Bląd? |
![]() ![]() ![]() ![]() |
123 | 46,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 263. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomóżcie - kolor włosów
Mi się ostatnio baaardzo spodobała rudość, a też mam taki średniociemny blond, i niebieskie oczy. I wyszło super. A jak chcesz mniej odważnie, ale z życiem, to polecam pasemka miodowe albo w odcieniu platynowego blondu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki KOLOR włosów będzie do mnie pasować ? - WĄTEK ZBIORCZY
dodam, że mam zielone oczy, jasne brwi, rzęsy, bladą cerę - choć opalam się na złoto.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Przyczajenie
|
Jaki kolor włosów dla jasnej cery?
Mam blond włosy i chce sobie pofarbować szamponetką na inny kolor i jaki dla jasnej karnacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki kolor włosów dla jasnej cery?
Jakies odcienie zlota, jasnego brazu ew miedzi
![]()
#2465 |
Zakorzenienie
|
Nie pytaj, jaki kolor włosów będzie pasował do cery, ale jaki kolor włosów będzie pasował do odcienia Twojej oprawy oczu, bo to ona odgrywa tu kluczową rolę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Raczkowanie
|
Ja mam jasną cerę, która cholernie trudno się opala, co mnie bardzo irytuje a włoski moje naturalne są koloru kasztanowego...
#2467 |
Zadomowienie
|
Są różne opinie. Niektórzy niesamowicie wyglądają z jasną cerę i blond włosami-Nicole Kidman, Avril Lavigne, Gwen Stefani itd.
Są też osoby, które zachwycają ciemnymi włosami i jasną cerą-Liv Tyler, Dita von Teese, Anne Hathaway. Rude i miedziane również świetnie pasują, w końcu naturalne rudowłose zawsze mają mleczną karnację. Ja mam bardzo jasną cerę i najgorzej wyglądałam w czerni-jak wampir, a poza tym taki kontrast bardzo postarza. Z blondem za bardzo się zlewałam przez co byłam niewyraźna, a to dlatego, że miałam źle dobrany odcień. Dobrze mi było w rudościach, ale aktualnie jestem nimi znudzona i postawiłam na swój naturalny kolor. Wydaje mi się, że pasuje on idealnie do jasnej cery. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
Musisz określić swój typ kolorystyczny i do niego dobierać odcień włosów. Osoby z jasną cera mogą wyglądać dobrze zarówno z blond włosami jak i z czarnymi, zalezy wszystko od doboru odcienia.
Nie zgodzę się, że oprawa oczu ma jakieś wielkie znaczenie. Właśnie odcień skóry tutaj odgrywa największą rolę. Jakbyś dodała zdjecie to łatwiej byłoby Ci cokolwiek doradzić |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Autorko wstaw zdjęcie, albo poszukaj w necie testow na typ kolorystyczny, z tego co pamietam to jest tam nawet pytanie o opalanie itp. Jak już dziewczyny wyżej wspomniały, do jasnej cery pasują zarówno platynowe blondy, jak i bardzo ciemne brązy. Edytowane przez kumkumkum1986 Czas edycji: 2010-07-22 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam ślicznie wszystkie Wizażantki!
Chciałabym w końcu zrobić coś z moimi włosami. Zawsze chciałam być blondynką, jednak im dłużej myślę o rozjaśnianiu tym mniej podoba mi się ten pomysł. Ostatecznie zatrzymałam się na jasno brązowych + blond pasemka (jak na załączonym zdjęciu). Moje zdjęcie również jest załączone (włosy falowane, pod łopatki, jasna cera, brwi i rzęsy). - będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie! ![]() Edytowane przez Mrum Czas edycji: 2010-07-22 o 14:24 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie oprawa oczu ma niewielkie znaczenie, bo od czego mamy hennę
![]() Największe znaczenie ma odcień skóry - zresztą jak dobierać kolor włosów można poczytać w charakterystyce wybranych typów kolorystycznych ![]() Ważny jest wybór między kolorami chłodnymi i ciepłymi. Ktoś kto jest typem chłodnym nigdy nie będzie wyglądać dobrze w ciepłych odcieniach i na odwrót |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
Ja mam ciemną oprawę oczu więc nie muszę korzystać z henny, ale mam koleżanki które regularnie jej używają i jakoś nigdy nie uważałam, że wygląda to sztucznie - wręcz przeciwnie. No ale może wiele zależy od kosmetyczki, tak jak piszesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Przyczajenie
|
Dot.: Blondynka czy szatynka - pierwsze farbowanie, nie chcę wpaść! :-)
Myślę że bardziej pasowałby Ci ten brąz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam dziewczyny
![]() Mam naturalne blond włosy takie coś a'la miodowe? nie wiem jak je określić w każdym razie w miarę jasne ![]() ![]() ![]() Poradźcie mi czy przefarbować włosy czy lepiej nie bo nie będzie mi w nich dobrze i ewentualnie na jaki odcień, załącze swoje zdjęcie(pierwsze w blondzie) i pare rudości które mnie kuszą. Najbardziej to zdjęcie z dziewczyną gryzącą bluzke ta rudość jest ekstra ![]() Z góry dziękuje za pomoc ![]() Edytowane przez Agniesia2007 Czas edycji: 2010-07-25 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z naturalnego blondu na rudy? doradźcie :*
Ja ostatnio poszłam do fryzjerki właśnie ze zdjęciem Hayley Williams, dokładnie tym samym - bo tak się nazywa dziewczyna gryząca bluzkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
ja mam blond i w zyciu bym go na nic nie zamieniła!
w tamtym roku chciałam farbowac, to mama mi zabroniła i teraz jestem jej wdzięczna. jesli zostałas obdarzona takim kolorem wzmacniaj go, np płukanami z cytruną lub rumianku(z rumianku moze nadac lekko rudy odcien) NIE FARBUJ!
#2480 |
Raczkowanie
|
![]()
no tak tak mnie mama też odradza ale kiedyś trzeba coś zmienić kiedy jak nie teraz "pókim młoda" hehe
![]() ![]() Dzięki za informacje jak nazywa się dziewczyna gryząca bluzkę hehe ![]() ![]() ![]() Tylko czy do mnie to będzie pasować? ![]() A jeszcze pytanko czy długo już masz ten kolor na włosach i często musisz farbować? Edytowane przez Agniesia2007 Czas edycji: 2010-07-23 o 22:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Przyczajenie
|
Jak najbardziej! Sama przefarbowałam się z blondu na rudy, jakiś rok temu, i jestem zachwycona. Mogę dołączyć zdjęcia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Konto usunięte
|
Ja również polecam hennę. Zwłaszcza jeśli jesteś naturalną blondynką. Na takich włosach spokojnie wyjdzie ci rudy kolor i nie zniszczysz włosów. Najlepiej zacznij od najjaśniejszego odcienia henny jaki znajdziesz, bo może ci wyjść czerwień (i tak wypłucze się do rudego, ale to może trochę potrwać). Dodam jeszcze, że henna jest o wiele trwalsza od rudych farb chemicznych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Zadomowienie
|
Nie wiem na co się zdecydować. Pomóżcie!
Hej! W poniedziałek idę do fryzjera na farbowanko. Chcem napewno jakieś chłodne kolorki na włosach. Obecnie mam taki jakby karmelek. Załanczam zdjęcia włosów jakie mi się podobają. Doradzcie!
#2485 |
Zadomowienie
|
Jesteś podobna do Kasi Struss, a ona przeszła taką samą metamorfozę. Myślę, że możesz spróbować
![]()
#2486 |
Raczkowanie
|
Blond
![]() Ja mam piwne oczy,jasne brwi i rzęsy, ciut ciemniejszą karnację od Twojej i wszyscy mówią że w blondzie wyglądam najlepiej. Mimo tego że teraz na lato jestem opalona na brązowo a na głowie mam jasny blond nie wygląda to źle, nawet bardzo dobrze ![]() ![]()
"...hey baby do what you want I'll be your night lovin' thing I'll be the freak you can taunt And I don't care what you say I want to go too far I'll be your everything If you make me a star!" ![]() ![]() You're always in my heart...
*MJ* |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;20887722]Ja również polecam hennę. Zwłaszcza jeśli jesteś naturalną blondynką. Na takich włosach spokojnie wyjdzie ci rudy kolor i nie zniszczysz włosów. Najlepiej zacznij od najjaśniejszego odcienia henny jaki znajdziesz, bo może ci wyjść czerwień (i tak wypłucze się do rudego, ale to może trochę potrwać). Dodam jeszcze, że henna jest o wiele trwalsza od rudych farb chemicznych.[/QUOTE] Piszecie o tej hennie a ja pierwsze słysze ... ale jaki to kolor rudy tej henny? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Raczkowanie
|
Dziewczyno nie farbuj!!Miodowy kolor jest przecież piękny
![]()
"...hey baby do what you want I'll be your night lovin' thing I'll be the freak you can taunt And I don't care what you say I want to go too far I'll be your everything If you make me a star!" ![]() ![]() You're always in my heart...
*MJ* |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Raczkowanie
|
koleżanka moja miała włosy przez krótki czas czerwone takie coś pod wiśniowe i przefarbowała właśnie na ten kolor włosy blond ciut ciemniejsze od moich a teraz praktycznie wróciła do swojego koloru.. fryzjerka dobrała jej farby i nawet nie miała odrostów jakiś strasznych potem lekki balejaż i teraz już praktycznie ma swoje.. sama nie wiem ale przecież do końca życia swoich włosów nie zostawie bo jednak to się nudzi.. zawsze jest tak ma się coś co chcą inni i chce się tego co inni mają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Przyczajenie
|
Zastanawiam się nad zmianą koloru włosów, ale zupełnie nie wiem jaki wybrać i w czym będę wyglądać dobrze
![]() Raczej wolę coś jaśniejszego, może ciemny/średni blond, ale nie wiem czy mi pasuje. A może lepiej zostać przy brązie? I jaki odcień farby wybrać - chłodny czy ciepły? Będę wdzięczna za pomoc i propozycje konkretnych farb. Pozdr. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.