![]() |
#2461 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II
Cytat:
![]() ![]() No ale jak popada to dach macie żeby tylko ciepło było ![]()
![]() |
#2462 |
Raczkowanie
|
Ale się cieszę że Wam się podoba
![]() Ale stresa mam jak nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Raczkowanie
|
Będę trzymać kciuki, żeby była ładna pogoda!
A tak z ciekawości spytam, nie wiem, czy już pisałaś, ale ile kosztuje wynajęcie takiego namiotu i na jaki czas go wynajmujecie? Czy Wam to ekipa dostarcza i składa w wyznaczonym miejscu, a potem rozkłada czy sami musicie? No i gdzie ten namiot będzie stał? Sorki, że tyle pytań, ale ciekwaość mnie wzięła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() mieliśmy dziś dzień załatwiania ślubnych spraw ![]() Byliśmy: - u księdza - donieść kartki o wygłoszonych zapowiedziach, papiery z usc i pogadaliśmy o szczegółach ślubu. Na koniec ksiądz nas zapytał czy nie chcemy, aby udzielił nam ślubu dziś, ale powiedziałam, że jak już wytrzymaliśmy tyle czasu to poczekamy jeszcze te 3 tygodnie ![]() ![]() - na sali - podpisać umowę, ustalić menu i dograć szczegóły ![]() ![]() ![]() - u florystki - Ola miała nową wizję na mój bukiet i dekorację auta, więc daliśmy się skusić ![]() ![]() ![]() Chcieliśmy też kupić koszulę dla P. ale żadna mu się nie spodobała, więc zostały nam do obskoczenia 3 sklepy ![]() Jakieś choróbsko mnie bierze więc zmykam do łóżka, grzać się ![]() ![]() A to nasze menu ![]() Obiad (13:30-14:00) Rosół z makaronem 3 kawałki mięsa do wyboru (będziemy mieć wszystkie mięsa z poniższych) - rolada wołowa - rolada wieprzowa - schab panierowany - schab z pieczarkami - de volaille - pieczeń faszerowana - kaczka - kule drobiowe w płatkach migdałowych - łódki brokułowe - sznycel z serem i anasem Kluski śląskie białe, kluski śląskie czarne, ziemniaki - bez ograniczeń 3 sałatki do wyboru: - sałatka z czerwonej kapusty - surówka z białej kapusty z ogórkiem i koperkiem - surówka z marchewki Desery (16:00-17:00) - owoce - drobne kruche ciastka - cukierki czekoladowe - lody - galaretka z owocami - "kopy" - "szpajzy" - krem cytrynowo-kawowy - 3 kawałki ciasta na osobę (różne rodzaje) Kawa, herbata, śmietanka do kawy - bez ograniczeń Tort (ok 16:00) - czekoladowy z chrupkami - czekoladowy z wiśniami - orzechowo-kawowy Zimna płyta (18:00) - wędliny, pieczone mięsa krojone w plasterki, sery - galaretki drobiowe, galaretki z ozorka, rulony szynkowe z kremem chrzanowym - tatar, kawior i łosoś na jajku, śledzie różne - śliwki w boczku - pomidory, ogórki, papryka, pieczarki - masło, pieczywo, herbata - 3 sałatki: * grecka * ryż z kurczakiem * ałatka z selera, ananasu, szynki i kukurydzy Kolacja I (20:00) - mięsa od obiadu + frankfuterki, szaszłyki, golonka po bawarsku - ryby smażone: pstrąg w płatkach, łosoś - frytki, dufinki, sałatka jarzynowa Kolacja II (22:00) - szynka wieprzowa - kapusta zasmażana - ziemniaki Kolacja III (24:30) - barszcz z krokietem - bogracz Napoje (bez ograniczeń) - kawa, herbata, pepsi cola, 7up, mirinda, woda mineralna, soki - bez ograniczeń ~~~~~ - do obiadu będziemy mieć wino + będzie barek z kolorowymi alkoholami - sami chcemy pokroić cały tort ![]() - bawimy się od ok. 13:00 - 3:00 ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Zapomniałam dopisać, mamy też już prawie zamkniętą listę gości: odmówiły nam 34 osoby ![]() ![]() Powody dla, których nie będzie gości: - 2 os - miały jechać na urlop, ale u X wykryli poważną chorobę ![]() - 2 os - nie będą w tym roku w Polsce - 6 os - nie dostało wolnego - 4 os - są w tym czasie na urlopie - 10 os - nie podało powodu - 8 os - to osoby towarzyszące - 2 os - ona by chciała iść, ale on nie bo nikogo nie zna i źle by się czuł, więc pewnie pojawią się tylko na ślubie |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A menu imponujące ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Dziewczyny a jaki jest cel posiadania na weselu druhien??? Czy to tak tylko do "ozdoby" czy one mają jakąś swoja role??
![]() |
#2467 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110430040119.html http://www.suwaczki.com/tickers/mhsv3e5elv15wq8s.png Edytowane przez muminek82 Czas edycji: 2011-07-27 o 11:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Zadomowienie
|
Jenny brawo za zalatwione sprawy i za menu ja mam podobnie tylko obiad o 1 bo mam kosciol na 11
Emilcia fajny namiot amewno bede trzymala kciki za pogode Ty się przejmujesz w sierpniu a ja mam slub w listopadzie ale się nie przejmuje na pewno bedzie ladnie |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | ||||
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() Cytat:
![]() pory ? pierwszy raz słyszę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hehe Ola i jej wizje ![]() Menu masz super, jedzonko wspaniałe, ale na ślubie brata babcie ![]() ![]() A wymówki gości są super czytałam taki wątek, ja sama jestem ciekawa jak to u mnie będzie ![]()
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Ty jej pomagasz czasami ?? bo jak tak to może się spotkamy w dniu ślubu, bo coś nam wczoraj wspominała, że może weźmie kogoś do pomocy ![]() mam nadzieję, że u nas tak nie będzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
He he ja to tylko dywany noszę jak ma dużo do roboty ![]() ![]() ![]() A wyczaruje Ci na 100% bo ona robi te dekoracje całą sobą, taka maniaczka. Wiesz Jenny już się nie mogę doczekać tego Twojego ślubu, Ty to masz tak dopracowane na ostatni guzik, tak zorganizowane, a ja trochę chaotyczna jestem - aż strach się bać co to będzie ![]()
![]() |
#2473 |
Raczkowanie
|
A ja jakoś wogóle się nie denerwuje przed ślubem a zostało nam 17 dni za to pewnie jak mnie stres dopadnie to
![]() Dziś zapłaciliśmy za mszę i wszytskie formalności mamy z głowy poza spowiedzią oczywiście. ![]() ![]()
#2475 |
Wtajemniczenie
|
jakie ciekawe miejsca polecacie na plener slubny na slasku,okolice Gliwic???
Slub za 3 tyg. a ja nie mam pojecia,gdzie mozna by bylo go zrobic.Chcialabym miec w kilku miejscach. |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też chcę mieć kolorowe alkohole. Jakie Wy kupiliście/ zmierzacie kupić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Wtajemniczenie
|
Tak naprawde to chcialabym miec gdzies na polach (ale sie zastanawiam,czy moge tak biegac sobie po czyims polu???),
gdzies nad jeziorem, gdzies w miescie? Ale to sa takie pospolite miejsca,ktore mozna znalesc wszedzie.Moze znacie jakies fajne miejsca np.jakas piaskownia,czy cos takiego? |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2480 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2481 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam na zbyciu 36 butelek 0,5l coca cola i 14 butelek 0,5l fanty. Cena za butelkę 2,10. Jeśli któraś byłaby zainteresowana to proszę pisać na priv. Nie mamy możliwości zwrotu, a chciałabym chociaż cząstkę wydatków sobie zwrócić...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o pola, to mieszkam na wsi i czasem widze jak ludzie robia zdjęcia, wystarczy podjechac gdzies bardziej w glab i zrobic to w miare szybko i nie powinno byc problemow chyba ![]()
![]() |
#2484 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a jakie teraz macie auto ? ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() kolorowe hmmm... advocat, jakiś likier, martini ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
spokojnie, na bukiet masz jeszcze czas, najpierw znajdź sukienkę ![]() nie ![]() zauważyliśmy ![]() takie osoby z pasją są najlepsze ![]() dzięki ![]() nie martw się, u Ciebie też na pewno będzie pięknie i wszystko dopracowane - masz jeszcze trochę czasu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Spokojnie za weselną wpuści, a za 2 to nawet nie będzie miał pretensji, że mu plony podeptacie.
![]() |
#2487 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, macie makijażystkę w przystepnej cenie okolice Bytomia, Piekar, chorzowa która maluje w domu? bo nie mam makijażystki do września czasu mało
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() p.Basia => http://wizaz-makijaz.com.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.