Aparaty ortodontyczne cz. XI - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-22, 09:29   #2461
Jigoku
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XI

Cytat:
Napisane przez aQ01 Pokaż wiadomość
A gdzie mogłabym zobaczyc Twoje? Na pewno też Ci się pięknie ząbki prostują
Ja niestety nie zrobiłam zdjęć przed więc niezbyt widać

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 10:19   #2462
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

Cytat:
Nie wiedziałam, że mogę dostac bana, przepraszam. Już dodaję. Usunęłam bo nikt nie skomentował
Ładna poprawa

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Adaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 16:07   #2463
wesola84
Rozeznanie

Witam
Mało się tu udzielam, bo moje leczenie przebiega jak na razie bez komplikacji i niespodzianek, największe efekty były po pierwszych 3 miesiącach... ale podczytuję Was regularnie
Mam pytanko - od pewnego czasu przeskakuje mi "zawias" - żuchwa tylko z jednej strony. Na razie nie mam wyciągów itp., tylko oba łuki tzw. "kołyski". Wizytę mam dopiero 14go września, a zaczyna mnie to niepokoić - dzieje mi się to kilka razy dziennie i w momencie przeskakiwania zawias boli. Czy któraś z Was miała podobnie? Powiem jeszcze, że w wieku 3 lat miałam zwichniętą żuchwę, ale orto mówiła, że to nie przeszkadza w leczeniu.
Muszę Wam jeszcze powiedzieć, że najprawdopodobniej na następnej - wrześniowej - wizycie będę miała usuwaną dolną szóstkę - panicznie się boję i już ostatnio nawet mi się śniło, że leżę na fotelu i doktorek rwie mi zęba... uhhh...
Pocieszające jest jednak to, że orto powiedziała, że jeszcze pół roku, lub ok. 8 m-cy i ściągamy aparat!

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 17:00   #2464
oska99
Rozeznanie

No to jestem aparatką pełną gębą! dzisiaj miałam ściaganego hassa i zakładaną górę. ból przy ściaganiu hassa był masakryczny!! myslałam,że się zesr** z bólu. przepraszam za wyrażenie ,ale inaczej nie mogę tego określić ból taki jakby mi na raz 6 zębów wyrywali bez znieczulenia coś okropnego! boli mnie teraz strasznie głowa i zęby, szczególnie te które były pod akrylem. Dziwnie mi teraz z tym aparatem,znowu muszę się przyzwyczaić. Wizyta trwała 1h i kosztowała mnie 80zł, za ściaganie i zakładanie nic nie płaciłam. Fotki wrzucę wieczorem lub jutro

Edit. jak miło znowu czuć wszystkie zęby i jeść normalnie bez plątania się jedzenia po drutach na podniebieniu
10.2019 Macierzyństwo - dr Mirocki lub Przybycień ?

Edytowane przez oska99
Czas edycji: 2011-08-22 o 17:15
oska99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 17:27   #2465
aQ01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oska99 Pokaż wiadomość
No to jestem aparatką pełną gębą! dzisiaj miałam ściaganego hassa i zakładaną górę. ból przy ściaganiu hassa był masakryczny!! myslałam,że się zesr** z bólu. przepraszam za wyrażenie ,ale inaczej nie mogę tego określić ból taki jakby mi na raz 6 zębów wyrywali bez znieczulenia coś okropnego! boli mnie teraz strasznie głowa i zęby, szczególnie te które były pod akrylem. Dziwnie mi teraz z tym aparatem,znowu muszę się przyzwyczaić. Wizyta trwała 1h i kosztowała mnie 80zł, za ściaganie i zakładanie nic nie płaciłam. Fotki wrzucę wieczorem lub jutro

Edit. jak miło znowu czuć wszystkie zęby i jeść normalnie bez plątania się jedzenia po drutach na podniebieniu
Czekamy na zdjęcia pełnego odrutowania Aha, i chyba masz błąd w podpisie

aQ01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 17:36   #2466
oska99
Rozeznanie

Cytat:
Czekamy na zdjęcia pełnego odrutowania Aha, i chyba masz błąd w podpisie
faktycznie, dzięki nawet nie zauważyłam

Stary 2011-08-22, 18:21   #2467
happy90
Przyczajenie

Hej dziewczyny ;D Już wcześniej pisałam na forum, mówiłam że mam mieć zdięty aparat 2 sierpnia. No nie zdjęła mi wtedy ale dzisiaj taaaak ) Nie mam już aparatu, a męczyłam się z nim sporo. Właśnie dziś było 3 lata i 17 dni. (Aparaty retencyjne dwa mam do odebrania we srodę). A teraz po zdjęciu czuje się jak dziwnie jakby czegoś brakowało tak jakbym miała w buzi gumę do żucia i zakleiłabym ją wszystkie zamki. Nic nie ociera, nic nie swędzi ;D cud. A efekt? Powalił mnie, ząbki są całkowicie proste i co najdzwniejsze (po przygodach z myciem zębów, prawde mówiąc nie po każym posiłku) są białe, no może nie snieżnobiałe jak z reklamy ale zero przebarwień i zero ubytków. Jestem taka szczęśliwa!! Za Was też trzymam kciuki żeby się Wam wszystko udało.

PS. nie bójcie się zdejmowania aparatu. To najlepsza chwila jak pozbywasz się zamków i czujesz taką pustkę, najgorsze jest usuwanie kleju i kamienia ale o tym już nie pamiętam. (na pamiątkę dostałam cały aparat, nawet z pierścieniami
happy90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 18:28   #2468
aQ01
Zadomowienie

happy proszę, wklej zdjęcia

Stary 2011-08-22, 18:29   #2469
oska99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez happy90 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ;D Już wcześniej pisałam na forum, mówiłam że mam mieć zdięty aparat 2 sierpnia. No nie zdjęła mi wtedy ale dzisiaj taaaak ) Nie mam już aparatu, a męczyłam się z nim sporo. Właśnie dziś było 3 lata i 17 dni. (Aparaty retencyjne dwa mam do odebrania we srodę). A teraz po zdjęciu czuje się jak dziwnie jakby czegoś brakowało tak jakbym miała w buzi gumę do żucia i zakleiłabym ją wszystkie zamki. Nic nie ociera, nic nie swędzi ;D cud. A efekt? Powalił mnie, ząbki są całkowicie proste i co najdzwniejsze (po przygodach z myciem zębów, prawde mówiąc nie po każym posiłku) są białe, no może nie snieżnobiałe jak z reklamy ale zero przebarwień i zero ubytków. Jestem taka szczęśliwa!! Za Was też trzymam kciuki żeby się Wam wszystko udało.

PS. nie bójcie się zdejmowania aparatu. To najlepsza chwila jak pozbywasz się zamków i czujesz taką pustkę, najgorsze jest usuwanie kleju i kamienia ale o tym już nie pamiętam. (na pamiątkę dostałam cały aparat, nawet z pierścieniami
zazdroszczę! wrzuć fotki przed i po zmotywuj nas

Stary 2011-08-22, 18:34   #2470
anusiaa81
Raczkowanie

GG do anusiaa81

Cytat:

Super a gdzie zdjęcia ?

foto #1752

.....bo każdy ma swojego anioła
i jest dla kogoś aniołem...
anusiaa81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 19:00   #2471
oska99
Rozeznanie

wstyd mi pokazywać moje zęby,ale jak wszystkie to wszystkie. dół mam 4 miesiące, a góra od dzisiaj :P masakryczne szpary po poszerzaniu, krzywa jedynka ale cóż! niedługo będzie prosta na zdjęciu 1. widać rany po ściągnięciu hassa. Dodaję też foto z dnia założenia dolnego łuku Przepraszam za jakość, ale zdjęcia robione telefonem i już troszkę pod wieczór.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Untitled 2.jpg (44,9 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Untitled 1.jpg (37,0 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Untitled 3.jpg (57,1 KB, 64 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 19:37   #2472
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Powalił mnie, ząbki są całkowicie proste i co najdzwniejsze (po przygodach z myciem zębów, prawde mówiąc nie po każym posiłku) są białe, no może nie snieżnobiałe jak z reklamy ale zero przebarwień i zero ubytków. Jestem taka szczęśliwa!! Za Was też trzymam kciuki żeby się Wam wszystko udało.
A jakie przygody?

książki
Stary 2011-08-22, 19:50   #2473
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Mam pytanko - od pewnego czasu przeskakuje mi "zawias" - żuchwa tylko z jednej strony. Na razie nie mam wyciągów itp., tylko oba łuki tzw. "kołyski". Wizytę mam dopiero 14go września, a zaczyna mnie to niepokoić - dzieje mi się to kilka razy dziennie i w momencie przeskakiwania zawias boli. Czy któraś z Was miała podobnie? Powiem jeszcze, że w wieku 3 lat miałam zwichniętą żuchwę, ale orto mówiła, że to nie przeszkadza w leczeniu.
Muszę Wam jeszcze powiedzieć, że najprawdopodobniej na następnej - wrześniowej - wizycie będę miała usuwaną dolną szóstkę - panicznie się boję i już ostatnio nawet mi się śniło, że leżę na fotelu i doktorek rwie mi zęba... uhhh...
Pocieszające jest jednak to, że orto powiedziała, że jeszcze pół roku, lub ok. 8 m-cy i ściągamy aparat!
Ja tak mam Miałam już takie problemy w gimnazjum, teraz się znowu pojawiły, odkąd założony mi został dolny łuk. Od końca czerwca gdzieś lewy zawias mi przeskakuje, wypada, boli, strzyka. Na początku miałam jeszcze ograniczone bardzo ruchy, ledwo mogłam buzię do mycia zębów otworzyć, o jedzeniu już nie wspominając, teraz jest dobrze z otwieraniem, ale boli i przeskakuje dalej. Orto mi powiedziała, że to jest możliwie, by działo się tak od przesuwania zębów, zwłaszcza, że to nie pierwszy raz mam takie problemy. Kazała ćwiczyć mięśnie twarzy, by je wzmocnić. Ja sobie dodatkowo robiłam jeszcze ciepłe okłady ale przejść nie przeszło i zastanawiam się, kiedy przestanie strzykać;/

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 21:43   #2474
happy90
Przyczajenie

A jakie przygody?
Przygody to może nie. Ale miałam problem z nadwrażliwością. Strasznie bolały mnie zęby jak zjadałam coś zimnego albo gorącego!albo jak dotykałam niektóre zęby szczoteczką, dlatego nie za bardzo chciałam ruszać te miejsca, nawet pasta Elmex zielona nie pomagała.
Zdjęcia? hehe zdjęcie sprzed 3 lat nie mam, chyba nawet nie robiłam. Mam gdzieś odlew, który orto mi dała. Kieł górny był wyżej drugi też nieco za wysoko, w ogóle miałam małą szczękę na tak wielkie zęby.
Na dole podobnie dwa kły wysuwały się plus górna szczęka była zbyt wysunięta tak że mogłam kawałek opuszka palca wsadzić. Tak pamiętam to. A zdjęcie? Nie śmiejcie się jakość kiepska ale czego oczekiwać jak się ma kalkulatora
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22082011_044.jpg (16,4 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22082011_040.jpg (23,4 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22082011_001.jpg (14,7 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez happy90
Czas edycji: 2011-08-22 o 22:31
Stary 2011-08-22, 21:45   #2475
pixy00
Raczkowanie

ale ładneee ząbki

ja muszę zadzwonić do mojej ortodontki,bo po raz drugi (!) odkleił mi się zamek jeden echh ; /

pixy00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 22:12   #2476
aQ01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oska99 Pokaż wiadomość
wstyd mi pokazywać moje zęby,ale jak wszystkie to wszystkie. dół mam 4 miesiące, a góra od dzisiaj :P masakryczne szpary po poszerzaniu, krzywa jedynka ale cóż! niedługo będzie prosta na zdjęciu 1. widać rany po ściągnięciu hassa. Dodaję też foto z dnia założenia dolnego łuku Przepraszam za jakość, ale zdjęcia robione telefonem i już troszkę pod wieczór.
Ale śliczne gumeczki, białe ząbki... Moment i będzie idealnie

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
A zdjęcie? Nie śmiejcie się jakość kiepska ale czego oczekiwać jak się ma kalkulatora
O łał... Piękne

Stary 2011-08-22, 22:33   #2477
happy90
Przyczajenie

Oj. Hehe, zmieniłam rozmiar tych zdjęć bo tamte były okropnie wielkie. Przepraszam ;D
Stary 2011-08-22, 22:59   #2478
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Oj. Hehe, zmieniłam rozmiar tych zdjęć bo tamte były okropnie wielkie. Przepraszam ;D
Jak dostałaś aparat na pamiątkę, to sprzedaj na allegro Mi się zamki doklejały milion razy i zawsze orto przyklejała je z powrotem (te same), więc one są chyba ''wielokrotnego użytku''

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 10:36   #2479
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Jak dostałaś aparat na pamiątkę, to sprzedaj na allegro Mi się zamki doklejały milion razy i zawsze orto przyklejała je z powrotem (te same), więc one są chyba ''wielokrotnego użytku''
Dokładnie mi orto jak przykleiła to taki ciemny był, ale juz zeszło nie wiem od czego to było

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Adaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 10:41   #2480
Jigoku
Zakorzenienie

Im bliżej ściągania aparatu tym bardziej się boję, ze mi zostanę odbarwienie dookoła zamków :/

książki
Stary 2011-08-23, 11:02   #2481
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Im bliżej ściągania aparatu tym bardziej się boję, ze mi zostanę odbarwienie dookoła zamków :/
Mam pytanie, ktore nie daje mi spokoju a zawsze zapomne sie zapytac orto jak juz tam jestem. No wiec tak sie zastanawiam, jak to jest z tymi zebami po wyrwaniu czworek/piatek czy tez innych. Jak zeby sie juz wyprostuja to i tak najczesciej zostaja szpary i trzeba dosunac tylnie zeby do reszty. Ale przeciez jak sie dosunie 6tki do reszty to miedzy 6 a 7 zrobi sie szpara czy nie? I co tak tam z tylu ma szpara zostac czy jak to jest? Przeciez jak tam beda szpary to te zeby moga z czasem sie rozejsc i powstana nowe szpary. Jak to jest?

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 11:15   #2482
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, ktore nie daje mi spokoju a zawsze zapomne sie zapytac orto jak juz tam jestem. No wiec tak sie zastanawiam, jak to jest z tymi zebami po wyrwaniu czworek/piatek czy tez innych. Jak zeby sie juz wyprostuja to i tak najczesciej zostaja szpary i trzeba dosunac tylnie zeby do reszty. Ale przeciez jak sie dosunie 6tki do reszty to miedzy 6 a 7 zrobi sie szpara czy nie? I co tak tam z tylu ma szpara zostac czy jak to jest? Przeciez jak tam beda szpary to te zeby moga z czasem sie rozejsc i powstana nowe szpary. Jak to jest?
Ja słyszałam, że niektórym się po paru latach szpary robiły, dlatego nie dałam sobie żadnych zębów prócz ósemek usunąć. Ale ortodoncji chyba wiedzą co robią i zabezpieczają się przed tym, bo te osoby, które widzę, ze tak mają nie noszą od paru lat aparatów.

książki
Stary 2011-08-23, 11:26   #2483
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że niektórym się po paru latach szpary robiły, dlatego nie dałam sobie żadnych zębów prócz ósemek usunąć. Ale ortodoncji chyba wiedzą co robią i zabezpieczają się przed tym, bo te osoby, które widzę, ze tak mają nie noszą od paru lat aparatów.
No ja u gory musialam wyrwac 2 czworki bo te zeby nigdy by mi sie tam nie zmiescily. Na dole wyrwalam tylko jedna czworke ale z tamtej ztrony mam osemke i orto powiedzial az ze ona sie dosunie do reszty. Hmmm no a u gory mam szpary 1-2mm i neiw wiem czy ona nie przejdza z miedzy 4 a 5kami na miedzy 6 a 7 kami

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 11:50   #2484
basior
Rozeznanie

o rany, miałam wczoraj wizytę i nawet podziamgać samego pasztetu nie mogę, a co dopiero mowa o innym jedzeniu.. chyba na tydzień znowu zupki i budynie :/
dała mi najmocniejsze łańcuszki, stalowe ligatury na dół i w ogóle wszystko mam tak mocno, ze nawet jak nic nie dotykam to mnie strasznie bolą zęby ale najgorsze jest to, że dr powiedziała, że moja asymetria może się całkiem nie cofnąć i góra z dołem może ostatecznie nie zejdzie się idealnie i na razie nie wyrywamy dolnej piątki, mam na maksa "ciągnięte" zęby w prawo.
z tego wszystkiego nie zapytałam o pastę wybielającą!
Stary 2011-08-23, 11:52   #2485
@na
Zakorzenienie

dzisiaj idę na aktywacje i ciekawa jestem co mi orto zrobi , chciałabym żeby szybciej to wszystko się ruszyło a to stoi w miejscu

*Ćwiczę*

@na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 13:04   #2486
gofiaczek92
Przyczajenie

Witam. Czy miał ktoś do czynienia z Uniwersytecką Kliniką Stomatologiczna w Krakowie? Dokładnie chodzi mi o poradnie ortodontyczną?
gofiaczek92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 14:47   #2487
ejzii
Rozeznanie

jeej.. moje białe łancuszki są teraz takie zolte że masakra(
a wizyta 8 wrzesnia, bozee usmiechnac sie nie mozna ani nic;x czemu on nie mogl mi znowu bordowego zalozyc !!! ;/

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 15:43   #2488
mpk22
Raczkowanie

Witajcie,

za tydzien mam miec zakladany aparat Damon. Myslicie, ze na moja wade cos poradzi? najabrdziej wkurza mnie ta wystajaca trojka

ogolnie mam duzo zebow leczonych, 2 leczone kanalowo ehh...

Narazie tylko górny łuk zakladam, ze wzgledow finansowych.

Mam dosc mojego krzywego usmiechu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCI0458.jpg (6,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCI0463.jpg (6,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCI0457.jpg (5,5 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez mpk22
Czas edycji: 2011-08-23 o 15:47
mpk22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 15:55   #2489
adzia2223
Zadomowienie

No i jestem aparatką Na razie tylko dół, aparat zwykły metalowy z czerwonymi gumkami. Nic mnie jeszcze nie boli, tylko nie mogę się przyzwyczaić do innego ustawienia ust i siedzę z otwartą paszczą

adzia2223 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 16:45   #2490
Nadziejanna
Raczkowanie

Ja juz tez w waszym gronie! Choc jest to tragedia,bo mam aparat od razu na gore i dol, to do tego expander! Zastanawiam sie, czy kiedys bede mogla normalnie mowic i polykac w calosci sline! Ile trwa przyzwyczajanie sie do tego expandera? Bo aparat przy tym to pikus! Pozdrawiam !
Nadziejanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości