Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-13, 04:50   #2461
blackrose4u
Wtajemniczenie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
nie zbyt mi smakowalo to zolte karmi nastepnym razem kupie inne jakies propozycje ???
ja to w ogóle przełknąć tego nie potrafie
Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
maryslia , zdjęcia Franka supcio, natomiast zdjeć ze slubu nie widze nie wiem czemu
blackrose, ja mysle ze z tymi herbatkami, tak jak i z innymi rzeczami do jedzenia czy do picia, firmy sie zabezpieczaja piszac ze cos jest od tego czy tego tyg. wiadomo ze kazde dziecko sie inaczej rozwija, i pewnie usredniajac wyszedl im 4 misiac. ale skoro Natalce bedzie sie cos wczesniej nadawalo to znaczy ze ok. ja od poczatku dawalam Tymkowi herbatke z hipp koperkowa-bo jest od 1 tyg. potem po 1 miesiacu przeszlam na ta ulatwiajaca trawienie z Hipp, a teraz jest detox od herbatek i mały dostaje samą wodę do picia i ewentulanie herbatke koperwkowa z Hipp ale bio bez cukru. niestety ale wiem ze jak dziecko cos slodkiego dostaje,w tym wypadku herbatki, to jest szansa ze ząbki ktore beda sie pojawiac beda juz popsutedlatego małego odzwyczjaam od slodkiego smaku.
też mi się tak wydaje skoro składy prawie identyczne, jutro wybiore sie gdzieś w poszukiwaniu herbatek, no i spróbuje samą wode podać, chociaż przegotowana woda dla mnie to ochyda, zobaczymy co mała "powie". A z tym słodkim to racja, nie można (wg mnie) od malcha uczyć słodkiego

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 05:49   #2462
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
egoego, Tymo w szpitalu dostawal glukoze. po powrocie do domu, tesciowa kazala kupic tż glukoze. wiec kupil i mu dawala. potem polozna poelcila te herbatk-z glukozai tez dawalam. a jak chcialam odstawic(bo mnie w szkole czego innego uczyli) to tesciowa mowi no juz, bedziesz maelgo odchudzac!!! nie zaluj dziecku cukrui ja glupia pomyslalam w okresie deprechy ze pewnie ma racje. ale z tydzien temu sie wkurzylam i wywalilam te herbatkie obie, i daje malemu sama wode! stwierdzilam ze jak mu sie chce pic to i wodą sie nasyci. i to z dnia na dzien i sie udalo. i pije wode po ludzku!
widzisz co lekarz to inna opinia, Tobie kazali glukoze dawać, a ta moja każe ograniczać a wręcz wykluczyć, każdy powie co innego, no ale super, że Tymo załapał od razu z tą wodą

moje dziecię spało dziś o 22 do 5:30, zjadł tylko cycka, który mi malo nie eksplodowal i poszedł spać i śpi od 6 a ja trochę sprzątam mieszkanie , bo u nas budowa za oknem i straszny kurz, ale idę właśnie się położyć trochę
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 06:55   #2463
gosiawolna
Rozeznanie

witam. jestem w szoku. wczoraj poszlismy na 2,5 godzinny spacer nad morze lasem, i normalnie maly zasnal o 21.30 na jedzenie obudzil sie o 4 a pozniej o 5:30 pobudka na chwile ale dalej spal nawet nie jadl i teraz dopiero pobudka i wlasnie zjadl

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

nie dosc ze sie wyspalismy, maly ladnie gada sobie to jeszcze becikowe przyszly i zeby jeszcze te wyniki byly lepsze niz ostatnio to wogole super dzien
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 07:29   #2464
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Wanilko ja musialam na okres nawalu kupic laktator nagle, i tż wyslalam d o apteki i kupil avent, bo mu farmaceutka polecila. no nic ze zaplacil 160 zl w najdrozszej aptece w miescie no ale mi ulzyl. mam male piersi, w ciazy praktycznie nie urosly. i sprawowal sie idealnie! no uzylam go z 5 razy i teraz lezy i czeka nie wiem na co

cos sie Tymkowi poprzestawialo! zawsze o 20 zasypial. a od 3 dni , owszem zasypia ale budzi sie o 21 , gada, lezy po krazulea albo marudzi. dopiero niedawno zasnal, ja tez padam, bo wczoraj zaliczylismy impreze-60-tke teścia. no i pije gin z tonikiem. niebo w gębie
ja już problem z głowy z laktatorem bo koleżanka mi pożyczy u nas Nadia dalej zasypia ok 23.30 wykończyć mnie chce
muszę spróbować Nadusi podawać wodę bo rzeczywiście potem może być problem, koleżanka nie dawała i dziecko wody się nie napije tylko musi być coś słodkiego, jaką podajesz ??

gosiawolna trzymam kciuki
ło matko jak ja ci zazdroszczę że jesteś nad morzem

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 08:11   #2465
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
witam. jestem w szoku. wczoraj poszlismy na 2,5 godzinny spacer nad morze lasem, i normalnie maly zasnal o 21.30 na jedzenie obudzil sie o 4 a pozniej o 5:30 pobudka na chwile ale dalej spal nawet nie jadl i teraz dopiero pobudka i wlasnie zjadl

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

nie dosc ze sie wyspalismy, maly ladnie gada sobie to jeszcze becikowe przyszly i zeby jeszcze te wyniki byly lepsze niz ostatnio to wogole super dzien
to bardzo dobry początek dnia

a Natala zjadla na śniadanie 30 ml ja już nie wiem co jest. Będę próbować jej dać jeszcze jak skończy sie bawić

oczekujemy
Stary 2011-06-13, 08:15   #2466
Krusiak
BAN stały

Hej babeczki!!!
Pozdrowienia z nad morza/widze,ze nie tylko ja tu jestem hehe
Jestem wlasnie u rodzicow Janek szaleje nieziemsko wczoraj dal taki popis ze szok
BYLISMY U KSIEDZA 13SIERPNIA MAMY KOSCIELNY /TO MOJ 3 SLUB HI HI ALE PIERWSZY KOSCIELNY I 2 Z TYM SAMYM FACETEM ;-))) Tz pojechal do Szczecina wczoraj do nas do domu wiec ma wolne od rodzinki ale uwierzycie,ze nie chcial jechac?? bo on sie o malego boi!! hi hi moja mama padala ze smiechu ;-)
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 08:18   #2467
Eirene1987
Zakorzenienie

witam mój mały wczoraj zasnął o 20.30 myślałam że pospię do 2-3 a tu pobudka 00.30... no myslałam że padnę... potem o 2 się obudził i nie spał do 3 i od 3 do 4 to drzemał dopiero o 4 jak zasnął to się obudził o 7... i spaliśmy do 8.30... masakra jakaś wyglądam jak zombie...

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
a moja teściowa mieszka 20 minut spacerkiem od nas i nie narzekam na nią na szczęście spoko jest
zazdroszczę

Cytat:

fajnie że tak spał nam też już becikowe przyszło w końcu

mały leży na łóżku gada sam do siebie

krusiak gratulacje ślubu już niedługo

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-06-13 o 08:25
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-13, 08:18   #2468
Krusiak
BAN stały

A i jeszcze jedno moja kuzynka jest farmac. W superfarm i powiedziala ze niedugo pampersy te duze paczka ekonomiczna plus 30proc gratis beda po 40zl wiec sprawdzac dziewczyny niedlugo ;-) ps w tesco jest 190pampkow za 80 cos zlotych tez sie oplaca
Stary 2011-06-13, 08:34   #2469
Ewelqa1985
Zadomowienie

helooooł

diatoma ja tez mam zamiar podawac wode malej w pozniejszym okresie bo te wszystkie herbatki maja sporo cukru

wanilia mnie kolezanka pozyczyla medele mini electric i bardzo ja sobie chwale

eirene ja mialam ostatnio 3 takie noce z rzedu ale na szczescie wrocilo do normy o dziwo po szczepieniu

krusiak gratulacje

moj tż najprawdopodobniej pobedzie conajmniej tydz. w domu o ile nie wypali mu wyjazd wiec juz sie ciesze
milego dnia laseczki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 08:36   #2470
laseczkaa
Zadomowienie

hej

dziekujemy za mile komentarze do zdjec
wasze maluchy jak zwykle cudowne

a ja znowu przechodze "zalamanie "
mały nieznośny ... najpierw zaczęło się od środy po szczepieniu temperatura ciagły ryk przez 2 dni a później chyba od soboty przechodzi ten słynny skok rozwojowy bo jak to nie to to ja juz nie wiem co
ciagle placze/wrzeszczy nie wiadomo o co mu chodzi bo w sumie najedzony jest pielucha sucha nie chce ani na rece ani do lezaczka ani nigdzie ja zalamana juz jestem nerwy mi wysiadaja , zloszcze sie na niego on placze i tak w kolko
ile trwa ten skok rozwojowy (dni?) bo ja juz rady nie daje
wczoraj to przynajmniej mialam pomoc tz(chociaz i on wysiadal juznerwowo przy malym ) a dzis on w pracy do pozna zreszta caly tydzien tak bedzie ,jak zawsze

dzis konczymy 8 tydzien

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

Edytowane przez laseczkaa
Czas edycji: 2011-06-13 o 08:37
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 08:36   #2471
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
witam mój mały wczoraj zasnął o 20.30 myślałam że pospię do 2-3 a tu pobudka 00.30... no myslałam że padnę... potem o 2 się obudził i nie spał do 3 i od 3 do 4 to drzemał dopiero o 4 jak zasnął to się obudził o 7... i spaliśmy do 8.30... masakra jakaś wyglądam jak zombie...
Moja druga nocka nieciekawa 20.20 do 1.40, ale zasnela w 10min pozniej o 5.10 i zasnela w 10min i teraz o 8.10 bawi sie pod karuzelka.

Chyba sie przeziebila dlatego tak wstaje, bo psika,kaszle i ma katar:/:/
Mnie gardlo boli a TZTOWI Z NOSA CIEKNIE....(sorry za caps)
Cytat:
widzisz co lekarz to inna opinia, Tobie kazali glukoze dawać, a ta moja każe ograniczać a wręcz wykluczyć, każdy powie co innego, no ale super, że Tymo załapał od razu z tą wodą
Moja pije wode i herbatke i nie marudzi nigdy:P

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 08:46   #2472
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość

eirene ja mialam ostatnio 3 takie noce z rzedu ale na szczescie wrocilo do normy o dziwo po szczepieniu
no naprawdę współćzuję i dobrze że już ok mam nadzieję że mój też bedzie dłużej spał...

w ogóle wydaje mi się że zaczyna się u nas skok znowu ten 11-12 tygodnia mały wczoraj skończył 10tygodni (jeny już 10 ) i od paru dni tak nie może spać w nocy, w dzień to zaśnie na chwilę a tak to ryk, na rękach be, wszędzie be a nic mu nie brakuje najedzony, wygodnie mu, ma sucho nic go nie boli a maruda straszna.... czasem to jakby go ze skóry obdzierali... i wydaje mi się że zaczyna się powoli rozkręcać właśnie... boję się co to będzie za tydzień - dwa a akurat mamy chrzciny

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

mały nieznośny ... najpierw zaczęło się od środy po szczepieniu temperatura ciagły ryk przez 2 dni a później chyba od soboty przechodzi ten słynny skok rozwojowy bo jak to nie to to ja juz nie wiem co
ciagle placze/wrzeszczy nie wiadomo o co mu chodzi bo w sumie najedzony jest pielucha sucha nie chce ani na rece ani do lezaczka ani nigdzie ja zalamana juz jestem nerwy mi wysiadaja , zloszcze sie na niego on placze i tak w kolko
wczoraj to przynajmniej mialam pomoc tz(chociaz i on wysiadal juznerwowo przy malym ) a dzis on w pracy do pozna zreszta caly tydzien tak bedzie ,jak zawsze

dzis konczymy 8 tydzien
gratulacje 8tygodnia
i współćzuję naprawdę wiem jak to jest właśnie że wszystko be... człowiek wysiada nerwowo ja już raz krzyknęłam do małego: o co ci chodzi no??!! potem się opamiętałam że przecież to nie jego wina ale to silniejsze ode mnie...o już ryczy idę

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 08:55   #2473
Krusiak
BAN stały

Dzieki za gratki dziewczyny ;-)
Stary 2011-06-13, 08:57   #2474
tajka88
Zakorzenienie

Moja Lenka wziela przyklad z Nadusi i zadrapala sobie buzke i glowke.

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-06-13 o 12:36
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 09:10   #2475
blackrose4u
Wtajemniczenie

dziewczyny herbatka też jest be, co ja mam zrobić

Krusiak gratulacje

tajka jaka księżniczka, śliczna

oczekujemy
Stary 2011-06-13, 09:22   #2476
patrycja_22
Rozeznanie

laseczka a może go coś boli ? Gratulujemy 8 tygodni

blackrose a jaką herbatkę dałaś? Może jakiś inny smak? Mojemu Alankowi na początku nie smakowała żadna herbatka a tym bardziej woda ale smakowała mu herbatka Plantex na ból brzuszka mu ją dałam, w bólu nie pomogła ale smakowo mu bardzo podeszła

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 09:35   #2477
iizabelaa
Zakorzenienie

u nas przez ten skok się wszystko rozregulowało,

od rana wczoraj marudziła, za to popołudnie przespała, więc wieczorem zasnęła dopiero przed 22
obudziła się dzisiaj z okropnym płaczem o 6,
uśpiłam i spała do 10

Teraz leży obok mnie i humorek dopisuje,
ciekawe jak długo

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Hej babeczki!!!
Pozdrowienia z nad morza/widze,ze nie tylko ja tu jestem hehe
Jestem wlasnie u rodzicow Janek szaleje nieziemsko wczoraj dal taki popis ze szok
BYLISMY U KSIEDZA 13SIERPNIA MAMY KOSCIELNY /TO MOJ 3 SLUB HI HI ALE PIERWSZY KOSCIELNY I 2 Z TYM SAMYM FACETEM ;-))) Tz pojechal do Szczecina wczoraj do nas do domu wiec ma wolne od rodzinki ale uwierzycie,ze nie chcial jechac?? bo on sie o malego boi!! hi hi moja mama padala ze smiechu ;-)
no to masz wprawę w braniu ślubu ,

Jaką suknie będziesz mieć?

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej

dziekujemy za mile komentarze do zdjec
wasze maluchy jak zwykle cudowne

dzis konczymy 8 tydzien
laseczka trzymaj się

my skok 8 tygodnia nie przechodziliśmy, tzn. ja nie zważyłam, ale za to teraz mamy skok 12 tygodnia,
ale chyba nie tak intensywny jak u ciebie.

Cytat:
egoego, Tymo w szpitalu dostawal glukoze. po powrocie do domu, tesciowa kazala kupic tż glukoze. wiec kupil i mu dawala. potem polozna poelcila te herbatk-z glukozai tez dawalam. a jak chcialam odstawic(bo mnie w szkole czego innego uczyli) to tesciowa mowi no juz, bedziesz maelgo odchudzac!!! nie zaluj dziecku cukrui ja glupia pomyslalam w okresie deprechy ze pewnie ma racje. ale z tydzien temu sie wkurzylam i wywalilam te herbatkie obie, i daje malemu sama wode! stwierdzilam ze jak mu sie chce pic to i wodą sie nasyci. i to z dnia na dzien i sie udalo. i pije wode po ludzku!
Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
też mi się tak wydaje skoro składy prawie identyczne, jutro wybiore sie gdzieś w poszukiwaniu herbatek, no i spróbuje samą wode podać, chociaż przegotowana woda dla mnie to ochyda, zobaczymy co mała "powie". A z tym słodkim to racja, nie można (wg mnie) od malcha uczyć słodkiego
Cytat:
Dziewczyny, właśnie mówili w Dzień Dobry TVN, że dzieci preferują smaki słodkie bo mleko jest słodkie
Więc tego nie unikniemy

Ale oczywiście nie jestem za podawaniem dziecku zbędnych cukrów.
U nas w szpitalu dawali dzieciom gluzkoze tylko dlatego, że u nas jak pisałam niedawno nie ma mm, a jakoś dziecko trzeba nasycić, żeby te dni w szpitalu przeżyło.

I glukoza jest głównym składnikiem herbatek,
ale są herbatki takie jak Humana "Herbatka na Brzuszek" słodzone laktozą, czyli cukrem który znajduje się w mleku.
Stary 2011-06-13, 09:41   #2478
diatoma
Zadomowienie

Blacrose, a czy Ty juz nie karmisz w ogóle piersią? wiesz dam Ci dobrą radę która u nas sie sprawdzila, otoz podetknij herbatke Natalce bezpośrednio przed butla, dziecko wtedy jest głodne, i pociagnie nawet i 10ml to sukces. u nas tym sposobem Tyma przepajam, bo on nie znosi pić. i jak probuje miedzy posilakmi to mi pluje i wypycha smoka, a przed jedzeniem to dopiero po jakiejs ilosci sie orientuje ze to jest nie mleko i dopiero wypluwa.

Eirene, nam tez sie poprzestawialo, a bylo juz tak dobrze , ech,. zjadal ok 23, potem wstala o 5-6.a teraz je ok 22, potem pobudka o 2dzis sie poswiecilam, zeby go przeciagnac w nocy do 3, bo potem cale jedzenie mi sie przestawi, a juz dobrze w ciagu dnia funkcjonujemy. i najpierw trzymalam mu smoka, to wytrzymal pol godziny, potem dalam mu wode to wycignal 40ml. no i o 3 dostal butle. my sie generalnie trzymamy tych 6 posilkow na dobe i jest dobrze.

na moim pudle od mleka jest napisane ze w 4 miesiacu dziecko ma jesc 6 razy 150ml, a jak u was na innych mlekach? ja mam bebilon.

Wanilko, ja teraz chce poszukac wode gerbera, tylko nie wiem gdzie znajde? no i ewentualnie wode mama i ja- w kauflndzie, tesco.
bo jak są takie temperatury, to w dzbanku juz mi sie taki filtr na wodzie zbiera i nie chce podawac jej małemu. a wczoraj sie zgapilam i dosstal mleko z normalnej niegazowanej dla doroslych i nic mu nie bylo. czytalam wczoraj sporo o w odach i przestrzegaja wszyscy przed wodą żywiec zdrój, bo ona wcale nie jest pobierana z żywca , tylko ma inne źródło gdzies w zachodnipomorskkiem.

a Tymo dzis chce wykonczyc karuzele!!! od 6 rano mial tylko godzine przerwy i tak to non stop piszczy i pieje!!!

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 09:44   #2479
patrycja_22
Rozeznanie

iza też to właśnie zauważyłam w Humanie (zawiera laktozę-naturalny cukier mleczny) z tego względu ostatnio kupiłam małemu herbatkę Humana a nie Hipp

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-13, 10:03   #2480
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
na moim pudle od mleka jest napisane ze w 4 miesiacu dziecko ma jesc 6 razy 150ml, a jak u was na innych mlekach? ja mam bebilon.

ja mam Nan Pro,
i też jest 6 x150 ml

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
dziewczyny herbatka też jest be, co ja mam zrobić

musisz próbować,
moja tez nie przepada za piciem,
tylko jak było tak bardzo gorąco to mi więcej wypiła,

normalnie to jest problem żeby 30 ml na dzień wypić,
czasami robię dziennie i kilka razy podchody

a czasami uda mi się że mi wypije 30 ml na raz
Stary 2011-06-13, 10:05   #2481
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

w ogóle wydaje mi się że zaczyna się u nas skok znowu ten 11-12 tygodnia mały wczoraj skończył 10tygodni (jeny już 10 ) i od paru dni tak nie może spać w nocy, w dzień to zaśnie na chwilę a tak to ryk, na rękach be, wszędzie be a nic mu nie brakuje najedzony, wygodnie mu, ma sucho nic go nie boli a maruda straszna.... czasem to jakby go ze skóry obdzierali... i wydaje mi się że zaczyna się powoli rozkręcać właśnie... boję się co to będzie za tydzień - dwa a akurat mamy chrzciny
gratulacje 8tygodnia
i współćzuję naprawdę wiem jak to jest właśnie że wszystko be... człowiek wysiada nerwowo ja już raz krzyknęłam do małego: o co ci chodzi no??!! potem się opamiętałam że przecież to nie jego wina ale to silniejsze ode mnie...o już ryczy idę
u mnie jest tak samo jak opisujesz .człowiek wysiada nerwowo
mi juz tez zdarzylo sie krzyknac na malego

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Moja Lenka wziela przyklad z Nadusi i zadrapala sobie buzke i glowke.
sliczna

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
laseczka a może go coś boli ? Gratulujemy 8 tygodni
nie raczej nic go nie boli to nie placz na bol bardziej grymas ,nuda.
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

laseczka trzymaj się

my skok 8 tygodnia nie przechodziliśmy, tzn. ja nie zważyłam, ale za to teraz mamy skok 12 tygodnia,
ale chyba nie tak intensywny jak u ciebie.
tak mysle ze to ten skok bo co by to bylo innego ze tak marudzi

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:11   #2482
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Witam
Mój mały wogóle nic nie chce pić z butli a muszę go nauczyć bo do pracy we wrześniu wracam to tż wtedy bedzie mu podawał moje mleko
A i niestety dzisiaj dostałam@ a karmie tylko piersia

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:21   #2483
Ewelqa1985
Zadomowienie

laseczka gratki
trzymaj sie kochana ja czasem tez sie denerwuje jak malej nic nie pasi i czasem mam ochote ja ochrzanic no ale jakos mi sie udaje powstrzymac ale ciezko bywa

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-13, 10:28   #2484
Montii
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za odp w sprawie żłobka
zaraz poszukam w okolicy jakiegoś klubu malucha

mały spał od 21.30 do 5 rano i od 5 do 10 już ze mną

obawiałam się jaka będzie nocka bo pokoj jego jest obok salonu a sciany cienke jak z dykty i wszystko bylo slychac ale byl wykonczony wiec zasnał raz 2

10ty dzien zmagam sie z bólem pleców jakiś koszmar! chyba mogę maści rozgrzewajace jak karmie ? bo w sumie co ma piernik do wiatraka..a zajmowac sie dzieckiem trzeba

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:32   #2485
agaaga89
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziewczyny, już jesteśmy po marchewce !! Na początku Mały był kompletnie zdezorientowany smakiem i bardziej się ślinił niż jadł, ale jak załapał.... koniec, cała wyłożona marchewka musiała zniknąć z miseczki, zjadł całą łyżeczkę i płakał bo było mu mało oby tylko się przyjęła

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:34   #2486
diatoma
Zadomowienie

tak jak zawsze opisywałyście swoje boje i walki o karmienie piersia na poczatku tak ja musialam walczyc z piciem. i polecam podawanie bezposrednio przed jedzeniem, woda sie szybko wchlania i nie ma obawy ze dziecko wypije mniej mleka
a to my w sobote na 60=tce teścia
oo.jpg

Montii tu maści nie pomogą tylko prawdziwy masaż, wybierz sie nawet donajblizeszej przychodni , gdzie jest rehabilitacja i wykup sobie tam prywatnie masaz z ewentualnym nastawianiem kręgów- poczujesz od razu ulge. ja juz to przerobilam.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-06-13 o 10:37
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:38   #2487
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za odp w sprawie żłobka
zaraz poszukam w okolicy jakiegoś klubu malucha

mały spał od 21.30 do 5 rano i od 5 do 10 już ze mną

obawiałam się jaka będzie nocka bo pokoj jego jest obok salonu a sciany cienke jak z dykty i wszystko bylo slychac ale byl wykonczony wiec zasnał raz 2

10ty dzien zmagam sie z bólem pleców jakiś koszmar! chyba mogę maści rozgrzewajace jak karmie ? bo w sumie co ma piernik do wiatraka..a zajmowac sie dzieckiem trzeba

Z tymi maściami to nie taka prosta sprawa, bo czasami maja w skaldzie sterydy, wiec trzeba poprosić najpierw farmaceutkę, żeby przejrzała ulotkę. Ja raz chciałam kupić szampon leczniczy i się okazało, ze nie można podczas karmienia piersią

Wczoraj policzyłam, ile ta moja młoda zjada i się okazało, ze 6x120, raz niby miała przerwę tylko 1 godz, ale sumarycznie się wszytko wyrównało, a mi się zawsze wydawało, ze ej 8 razy na dobę.

co do picia, to równie chętnie pije herbatki słodkie, niesłodkie, jak i wodę, ogólnie bardzo lubi pic

aga- czyli podałaś w trzecim miesiącu już? Super, ze tak zasmakowalo.

diatoma- ślicznie wyglądacie i naprawdę, Tymo jest bardzo do ciebie podobny.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-06-13 o 10:40
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-13, 10:42   #2488
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziewczyny, już jesteśmy po marchewce !! Na początku Mały był kompletnie zdezorientowany smakiem i bardziej się ślinił niż jadł, ale jak załapał.... koniec, cała wyłożona marchewka musiała zniknąć z miseczki, zjadł całą łyżeczkę i płakał bo było mu mało oby tylko się przyjęła
uwiecznilas na zdjeciu pierwszy posilek ?

Cytat:
tak jak zawsze opisywałyście swoje boje i walki o karmienie piersia na poczatku tak ja musialam walczyc z piciem. i polecam podawanie bezposrednio przed jedzeniem, woda sie szybko wchlania i nie ma obawy ze dziecko wypije mniej mleka
a to my w sobote na 60=tce teścia
Załącznik 4020991

Montii tu maści nie pomogą tylko prawdziwy masaż, wybierz sie nawet donajblizeszej przychodni , gdzie jest rehabilitacja i wykup sobie tam prywatnie masaz z ewentualnym nastawianiem kręgów- poczujesz od razu ulge. ja juz to przerobilam.
ale ma super bluze! slicznie wyglada i Ty maminka też

chyba bede musiala isc na jakis masaz.. myslalam,ze to korzonki... a teraz jak wstawalan z fotela z malym to az mnie z nóg scielo..

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Z tymi maściami to nie taka prosta sprawa, bo czasami maja w skaldzie sterydy, wiec trzeba poprosić najpierw farmaceutkę, żeby przejrzała ulotkę. Ja raz chciałam kupić szampon leczniczy i się okazało, ze nie można podczas karmienia piersią

Wczoraj policzyłam, ile ta moja młoda zjada i się okazało, ze 6x120, raz niby miała przerwę tylko 1 godz, ale sumarycznie się wszytko wyrównało, a mi się zawsze wydawało, ze ej 8 razy na dobę.

co do picia, to równie chętnie pije herbatki słodkie, niesłodkie, jak i wodę, ogólnie bardzo lubi pic

aga- czyli podałaś w trzecim miesiącu już? Super, ze tak zasmakowalo.

diatoma- ślicznie wyglądacie i naprawdę, Tymo jest bardzo do ciebie podobny.
no to podpytam

Ja to w ogóle mam zamiar jak najmniej podawać herbatek, jak już to wodę, my z TŻ pijemy wodę i chciałabym żeby mały również miał taki nawyk, żadne słodkie kubusie czy inne, wiadomo czasem 'na smak' tak, ale ogólnie żeby podstawą była woda.

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:50   #2489
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
ooo super,
dobrze, że tak ładnie je
tylko się cieszyć

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
uwiecznilas na zdjeciu pierwszy posilek ?

Ja to w ogóle mam zamiar jak najmniej podawać herbatek, jak już to wodę, my z TŻ pijemy wodę i chciałabym żeby mały również miał taki nawyk, żadne słodkie kubusie czy inne, wiadomo czasem 'na smak' tak, ale ogólnie żeby podstawą była woda.
muszę o tym koniecznie pamiętać

my z tż tez pijemy tylko wodę, u nas w domu nie ma żadnych innych zimnych napoi,
myślę, że wtedy łatwiej jest i w dziecku taki nawyk wyrobić

a nie że rodzice dziecku wodę dają a sami w lodówce mają Coca cole czy sok w kartonie, prędzej czy później dziecko będzie chciało pić to co rodzice
wiadomo dzieci to małe papugi

natomiast jakoś nie ma nic przeciwko herbatką,
ja oprócz wody piję dużo w sezonie jesień zima herbat ziołowych, mięta, melisa, zielona herbata

a do smaku to dla dziecka chyba fajna sprawa np. sok marchewkowy

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-06-13 o 10:51
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:55   #2490
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ooo super,
dobrze, że tak ładnie je
tylko się cieszyć

muszę o tym koniecznie pamiętać

my z tż tez pijemy tylko wodę, u nas w domu nie ma żadnych innych zimnych napoi,
myślę, że wtedy łatwiej jest i w dziecku taki nawyk wyrobić

a nie że rodzice dziecku wodę dają a sami w lodówce mają Coca cole czy sok w kartonie, prędzej czy później dziecko będzie chciało pić to co rodzice
wiadomo dzieci to małe papugi

natomiast jakoś nie ma nic przeciwko herbatką,
ja oprócz wody piję dużo w sezonie jesień zima herbat ziołowych, mięta, melisa, zielona herbata

a do smaku to dla dziecka chyba fajna sprawa np. sok marchewkowy

Dziecko powinno lubić tez takie smaki, bo jak sie cos dzieje z brzuskiem czy np przeziębienie złapie, to lepiej ziołami wyleczyć. Sama jako dziecko dostawalam miete, rumianek, herbatki owocowe i do dziś lubie.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości