|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 17,07% |
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
0 | 0% |
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
1 | 2,44% |
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
6 | 14,63% |
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
27 | 65,85% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moje dziecię spało dziś o 22 do 5:30, zjadł tylko cycka, który mi malo nie eksplodowal i poszedł spać i śpi od 6 a ja trochę sprzątam mieszkanie , bo u nas budowa za oknem i straszny kurz, ale idę właśnie się położyć trochę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Rozeznanie
|
witam. jestem w szoku. wczoraj poszlismy na 2,5 godzinny spacer nad morze lasem, i normalnie maly zasnal o 21.30 na jedzenie obudzil sie o 4 a pozniej o 5:30 pobudka na chwile ale dalej spal nawet nie jadl i teraz dopiero pobudka i wlasnie zjadl
![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- nie dosc ze sie wyspalismy, maly ladnie gada sobie to jeszcze becikowe przyszly ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() muszę spróbować Nadusi podawać wodę bo rzeczywiście potem może być problem, koleżanka nie dawała i dziecko wody się nie napije tylko musi być coś słodkiego, jaką podajesz ?? gosiawolna trzymam kciuki ło matko jak ja ci zazdroszczę że jesteś nad morzem ![]()
![]() |
#2465 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a Natala zjadla na śniadanie 30 ml ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
BAN stały
|
Hej babeczki!!!
Pozdrowienia z nad morza/widze,ze nie tylko ja tu jestem hehe Jestem wlasnie u rodzicow Janek szaleje nieziemsko wczoraj dal taki popis ze szok BYLISMY U KSIEDZA 13SIERPNIA MAMY KOSCIELNY /TO MOJ 3 SLUB HI HI ALE PIERWSZY KOSCIELNY I 2 Z TYM SAMYM FACETEM ;-))) Tz pojechal do Szczecina wczoraj do nas do domu wiec ma wolne od rodzinki ale uwierzycie,ze nie chcial jechac?? bo on sie o malego boi!! hi hi moja mama padala ze smiechu ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | ||
Zakorzenienie
|
witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mały leży na łóżku gada sam do siebie ![]() krusiak gratulacje ślubu ![]() ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-06-13 o 08:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
BAN stały
|
A i jeszcze jedno moja kuzynka jest farmac. W superfarm i powiedziala ze niedugo pampersy te duze paczka ekonomiczna plus 30proc gratis beda po 40zl wiec sprawdzac dziewczyny niedlugo ;-) ps w tesco jest 190pampkow za 80 cos zlotych tez sie oplaca
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zadomowienie
|
helooooł
![]() diatoma ja tez mam zamiar podawac wode malej w pozniejszym okresie bo te wszystkie herbatki maja sporo cukru ![]() wanilia mnie kolezanka pozyczyla medele mini electric i bardzo ja sobie chwale ![]() eirene ja mialam ostatnio 3 takie noce z rzedu ale na szczescie wrocilo do normy o dziwo po szczepieniu ![]() krusiak ![]() ![]() moj tż najprawdopodobniej pobedzie conajmniej tydz. w domu o ile nie wypali mu wyjazd wiec juz sie ciesze ![]() ![]() milego dnia laseczki ![]()
#2470 |
Zadomowienie
|
hej
dziekujemy za mile komentarze do zdjec ![]() wasze maluchy jak zwykle cudowne ![]() a ja znowu przechodze "zalamanie " ![]() mały nieznośny ... najpierw zaczęło się od środy po szczepieniu temperatura ciagły ryk przez 2 dni a później chyba od soboty przechodzi ten słynny skok rozwojowy ![]() ![]() ciagle placze/wrzeszczy nie wiadomo o co mu chodzi bo w sumie najedzony jest pielucha sucha nie chce ani na rece ani do lezaczka ani nigdzie ![]() ![]() ile trwa ten skok rozwojowy (dni?) bo ja juz rady nie daje ![]() wczoraj to przynajmniej mialam pomoc tz(chociaz i on wysiadal juznerwowo przy malym ) a dzis on w pracy do pozna zreszta caly tydzien tak bedzie ,jak zawsze ![]() dzis konczymy 8 tydzien
![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png Kacper 18.04.2011 ![]() Edytowane przez laseczkaa Czas edycji: 2011-06-13 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba sie przeziebila dlatego tak wstaje, bo psika,kaszle i ma katar:/:/ Mnie gardlo boli a TZTOWI Z NOSA CIEKNIE....(sorry za caps) Moja pije wode i herbatke i nie marudzi nigdy:P
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle wydaje mi się że zaczyna się u nas skok znowu ten 11-12 tygodnia mały wczoraj skończył 10tygodni (jeny już 10 ![]() ![]() Cytat:
i współćzuję naprawdę wiem jak to jest właśnie że wszystko be... człowiek wysiada nerwowo ja już raz krzyknęłam do małego: o co ci chodzi no??!! potem się opamiętałam że przecież to nie jego wina ale to silniejsze ode mnie...o już ryczy idę
![]() |
#2473 |
BAN stały
|
Dzieki za gratki dziewczyny ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
Moja Lenka wziela przyklad z Nadusi i zadrapala sobie buzke i glowke.
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-13 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny herbatka też jest be, co ja mam zrobić
![]() Krusiak gratulacje ![]() tajka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Rozeznanie
|
laseczka a może go coś boli
![]() ![]() ![]() blackrose a jaką herbatkę dałaś? Może jakiś inny smak? Mojemu Alankowi na początku nie smakowała żadna herbatka a tym bardziej woda ale smakowała mu herbatka Plantex na ból brzuszka mu ją dałam, w bólu nie pomogła ale smakowo mu bardzo podeszła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() u nas przez ten skok się wszystko rozregulowało, od rana wczoraj marudziła, za to popołudnie przespała, więc wieczorem zasnęła dopiero przed 22 ![]() obudziła się dzisiaj z okropnym płaczem o 6, uśpiłam i spała do 10 ![]() Teraz leży obok mnie i humorek dopisuje, ciekawe jak długo ![]() Cytat:
![]() Jaką suknie będziesz mieć? Cytat:
![]() my skok 8 tygodnia nie przechodziliśmy, tzn. ja nie zważyłam, ale za to teraz mamy skok 12 tygodnia, ale chyba nie tak intensywny jak u ciebie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Więc tego nie unikniemy ![]() Ale oczywiście nie jestem za podawaniem dziecku zbędnych cukrów. U nas w szpitalu dawali dzieciom gluzkoze tylko dlatego, że u nas jak pisałam niedawno nie ma mm, a jakoś dziecko trzeba nasycić, żeby te dni w szpitalu przeżyło. ![]() I glukoza jest głównym składnikiem herbatek, ale są herbatki takie jak Humana "Herbatka na Brzuszek" słodzone laktozą, czyli cukrem który znajduje się w mleku. ![]()
![]() |
#2478 |
Zadomowienie
|
Blacrose, a czy Ty juz nie karmisz w ogóle piersią? wiesz dam Ci dobrą radę która u nas sie sprawdzila, otoz podetknij herbatke Natalce bezpośrednio przed butla, dziecko wtedy jest głodne, i pociagnie nawet i 10ml to sukces. u nas tym sposobem Tyma przepajam, bo on nie znosi pić. i jak probuje miedzy posilakmi to mi pluje i wypycha smoka, a przed jedzeniem to dopiero po jakiejs ilosci sie orientuje ze to jest nie mleko i dopiero wypluwa.
Eirene, nam tez sie poprzestawialo, a bylo juz tak dobrze , ech,. zjadal ok 23, potem wstala o 5-6.a teraz je ok 22, potem pobudka o 2 ![]() na moim pudle od mleka jest napisane ze w 4 miesiacu dziecko ma jesc 6 razy 150ml, a jak u was na innych mlekach? ja mam bebilon. Wanilko, ja teraz chce poszukac wode gerbera, tylko nie wiem gdzie znajde? no i ewentualnie wode mama i ja- w kauflndzie, tesco. bo jak są takie temperatury, to w dzbanku juz mi sie taki filtr na wodzie zbiera i nie chce podawac jej małemu. a wczoraj sie zgapilam i dosstal mleko z normalnej niegazowanej dla doroslych i nic mu nie bylo. czytalam wczoraj sporo o w odach i przestrzegaja wszyscy przed wodą żywiec zdrój, bo ona wcale nie jest pobierana z żywca , tylko ma inne źródło gdzies w zachodnipomorskkiem. a Tymo dzis chce wykonczyc karuzele!!! od 6 rano mial tylko godzine przerwy i tak to non stop piszczy i pieje!!!
#2479 |
Rozeznanie
|
iza też to właśnie zauważyłam w Humanie (zawiera laktozę-naturalny cukier mleczny) z tego względu ostatnio kupiłam małemu herbatkę Humana a nie Hipp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam Nan Pro, i też jest 6 x150 ml ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- musisz próbować, moja tez nie przepada za piciem, tylko jak było tak bardzo gorąco to mi więcej wypiła, normalnie to jest problem żeby 30 ml na dzień wypić, czasami robię dziennie i kilka razy podchody ![]() a czasami uda mi się że mi wypije 30 ml na raz
![]() |
#2481 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mi juz tez zdarzylo sie krzyknac na malego ![]() ![]() nie raczej nic go nie boli to nie placz na bol bardziej grymas ,nuda. tak mysle ze to ten skok bo co by to bylo innego ze tak marudzi
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Raczkowanie
|
Witam
Mój mały wogóle nic nie chce pić z butli a muszę go nauczyć bo do pracy we wrześniu wracam to tż wtedy bedzie mu podawał moje mleko A i niestety dzisiaj dostałam@ ![]()
#2483 |
Zadomowienie
|
laseczka
![]() trzymaj sie kochana ja czasem tez sie denerwuje jak malej nic nie pasi i czasem mam ochote ja ochrzanic no ale jakos mi sie udaje powstrzymac ![]()
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za odp w sprawie żłobka
![]() zaraz poszukam w okolicy jakiegoś klubu malucha mały spał od 21.30 do 5 rano i od 5 do 10 już ze mną obawiałam się jaka będzie nocka bo pokoj jego jest obok salonu a sciany cienke jak z dykty ![]() 10ty dzien zmagam sie z bólem pleców jakiś koszmar! chyba mogę maści rozgrzewajace jak karmie ? bo w sumie co ma piernik do wiatraka..a zajmowac sie dzieckiem trzeba
#2485 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziewczyny, już jesteśmy po marchewce
![]() ![]() ![]() ![]()
#2486 |
Zadomowienie
|
tak jak zawsze opisywałyście swoje boje i walki o karmienie piersia na poczatku tak ja musialam walczyc z piciem. i polecam podawanie bezposrednio przed jedzeniem, woda sie szybko wchlania i nie ma obawy ze dziecko wypije mniej mleka
![]() a to my w sobote na 60=tce teścia ![]() oo.jpg Montii tu maści nie pomogą tylko prawdziwy masaż, wybierz sie nawet donajblizeszej przychodni , gdzie jest rehabilitacja i wykup sobie tam prywatnie masaz z ewentualnym nastawianiem kręgów- poczujesz od razu ulge. ja juz to przerobilam.
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-06-13 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi maściami to nie taka prosta sprawa, bo czasami maja w skaldzie sterydy, wiec trzeba poprosić najpierw farmaceutkę, żeby przejrzała ulotkę. Ja raz chciałam kupić szampon leczniczy i się okazało, ze nie można podczas karmienia piersią ![]() Wczoraj policzyłam, ile ta moja młoda zjada i się okazało, ze 6x120, raz niby miała przerwę tylko 1 godz, ale sumarycznie się wszytko wyrównało, a mi się zawsze wydawało, ze ej 8 razy na dobę. co do picia, to równie chętnie pije herbatki słodkie, niesłodkie, jak i wodę, ogólnie bardzo lubi pic ![]() aga- czyli podałaś w trzecim miesiącu już? Super, ze tak zasmakowalo. diatoma- ślicznie wyglądacie i naprawdę, Tymo jest bardzo do ciebie podobny.
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-13 o 10:40 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() chyba bede musiala isc na jakis masaz.. myslalam,ze to korzonki... a teraz jak wstawalan z fotela z malym to az mnie z nóg scielo.. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja to w ogóle mam zamiar jak najmniej podawać herbatek, jak już to wodę, my z TŻ pijemy wodę i chciałabym żeby mały również miał taki nawyk, żadne słodkie kubusie czy inne, wiadomo czasem 'na smak' tak, ale ogólnie żeby podstawą była woda.
![]() |
#2489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że tak ładnie je ![]() tylko się cieszyć Cytat:
![]() my z tż tez pijemy tylko wodę, u nas w domu nie ma żadnych innych zimnych napoi, myślę, że wtedy łatwiej jest i w dziecku taki nawyk wyrobić ![]() a nie że rodzice dziecku wodę dają a sami w lodówce mają Coca cole czy sok w kartonie, prędzej czy później dziecko będzie chciało pić to co rodzice ![]() wiadomo dzieci to małe papugi natomiast jakoś nie ma nic przeciwko herbatką, ja oprócz wody piję dużo w sezonie jesień zima herbat ziołowych, mięta, melisa, zielona herbata a do smaku to dla dziecka chyba fajna sprawa np. sok marchewkowy ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-06-13 o 10:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziecko powinno lubić tez takie smaki, bo jak sie cos dzieje z brzuskiem czy np przeziębienie złapie, to lepiej ziołami wyleczyć. Sama jako dziecko dostawalam miete, rumianek, herbatki owocowe i do dziś lubie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.