|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Zasób słów Łukasza jak miał 2 latka i miesiąc
![]() apubu - autobus ako - samochód aka - kaczka no - nos oko - oko buti - buty titi - piersi, zajączek baple - piana lyla lyla - kąpać się mama, mami, mamu - mama tata, tati, tatu ć - tata babcia - babcia dzjadzia - dziadek dudzi - drugi dudzia - druga dieci - dzieci dzidzia - dzidzia uja - wujek lele - Leszek ciocia - ciocia uchu - piesek kukaka - kura jajo - jajko pi - pić am - jeść nianio - danio (serek) kako - ciastko le - lew miju - misiu bubu - goryl bu bu - strzelać buu buu - bujać się brum brum - jechać dziciu - zdjęcia buta - proszę Łuti - Łukasz pipa - kupka ziuziu - siusiu dzienia, pa pa - dowidzenia tita - zegarek pam - pan babi - pani api - Apis ajcik aji - telefon odzi - chodź ichacha - koń kra - krowa kro - krokodyl mimi -język no - słoń dzyń dzyń - dzwonek butata, potam potam - hipopotam beee - owca miam - kotek buzia - szalik
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Cytat:
pomyliło mi sie bydgos chodziło o nazwe a nie o to jak sie robi tylko nie wiem czy baza czy pekajacym ale robi sie to na wodzie kropi sie po kropli lakieru i tworza sie rózne wzory a potem wkladasz palca owinietego plastrem (odslaniajacym paznokcia oczywiscie ) i masz co chcesz bydgos tu masz tez natchnienie ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=515329 szaju tak to był produkt dla dzieci a propo lekarz ma fajne nazwisko ![]() kurde kobity rozumiem ze kiedys bede stara rozumiem ze nie wiadomo na co bede chora ale czy ja musze sluchac przez 5 godz jak pietro wyzej staruszka non stop sobie odpluwa no niedobrze mi sie juz robi jak stary chłop no ![]()
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-08-26 o 23:07 |
|
|
|
|
#2463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=U7bwL2S7auk Pękających lakierów mam 5 kolorów.Bardzo chetnie je nosze. Mnie boli kręgosłup od 3 dni.Nie wiem czy to siedzenie na sofie w dużym pokoju mi nie sluży czy wogóle siedzenie przed kompem. Moja Ola nie mówi nic prawie tylko po swojemu.Ostatnio mówi papapa jak robi papapa i "da". Ostatnio szałem jest zamrażalka.Otwiera i liże szuflady, bleeee. I nie dociera,że nie wolno.Mąz zaczął ja sadzać w kącie za kare, za ta lodówke ale nie działa. A u nas całą noc i teraz leje. No do pracy ostatni dzien trza iść. Miłego dnia kobitki. |
|||
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kobitki
darianna se wyobrazilam mloda jak te szuflady lize moze sposobem bylo by dac jej loda troche przestalaby prtzebojowa masz córe a co do kregosłupa to mnie tez nawala i mysle ze to przez noszenie ami wczesniej byla ciaza i kregosłup daje znac ze za duzo bydgos fajne slownictwo niektórych wyrazów bym sie nie domysliła ale całkiem inaczej one brzmia jak je dziecko mówi ty je pamietałas czy zapisałas sobie u nas oczka ok ale noc tragiczna czy jest teraz jakis skok rozwojowy ![]() chwalilam sie chwaliłam ze spi cała noc i co d.u.p.a. blada znów od 4 lub 3 dni wstaje na mleko kolo 3/4 i godz sie bawi zanim zasnie a potem wstaje na mleko o 6 i koniec spania rano o 6 uciekla mi z sypialni do pokoju wzielam koc i mysle ok niech sie bawi a ja sie kimne na sekunde otwieram oko patrze a amelia biała rece buzia patrze podloga wokół niej tez biala i stolik mysle jasna ciasna co ona znów narobiła nie mam nic takiego w pokoju potem mi sie przypomnialo ze ja przeciez jej mleko robie a ze zostawilam na komodzie blisko brzegu ta na palcach se stanela i mleko porwała ![]() dobrze ze była koncówka bo amelia na sucho zjadla a potem sie dołączył pies umyłam ja i sie bawi dalej podchodzi do szafki z płytami meza podchodze i mówie Amelko nie wolno tego ruszac tato bedzie płakał to podeszła do drugiego skrzydła gdzie mam albumy chciałam powstrzymac ja od otwarcia i zasłoniłam reka no i niechcąco mnie scisła tymi drzwiczkami , zawołałam ała a ona mi palca podmuchała wzieła mnie za reke podprowadziła pod tapczan mówiąc mama aaaaaa(ze mam isc sie połozyc spac) mam taka stara sukienke sluzy mi do spania amelia dzis nakladala ja na glowe i woła mama kuku ahaa i tak biega z ta sukienka zalozona na lepetynce udajac ze nic nie widzi heheheh mam kawalek nagrany jak co wrzuce dzis wieczorem na forum dopiero 9 a ona tyle juz porobila a gdzie tam koniec dnia wszystkie rzeczy powywalała skad sie dało teraz zadowolona stoi koło mnie i pisze dlugopisem po zeszycie tanczac w rytm piosenki
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-08-27 o 09:29 |
|
|
|
#2465 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Fotki artystyczności poproszę ![]() Cytat:
Super lista!Edziu, to masz atrakcje niezłe z małą, nie nudzisz się ![]() A my dzisiaj z teściową na działkę, bo upał. |
||
|
|
|
#2466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uważaj, żeby do czegoś metalowego się nie przykleiła. A to malowanie pazurków zarąbiste. Muszę koniecznie wypróbować. Dzięki Cytat:
Masz wesoło ![]() Idę robić pizzę na obiad ![]() Milej soboty
|
|
#2467 |
|
Zadomowienie
|
witam mamuśki
![]() ostatnio brakowało mi weny na pisanie ![]() tydzien była u nas moja mama , wiec coś tam sobie nadrabiałam w domu i w terenie dziś nad ranem przyjechał mąż ![]() nie powiem żebym była wyspana . Doszłysmy juz do siebie po chorobie tylko upały nas wykonczyły - mąż przywiózł klime , wiec sie chłodzimy w domu ![]() Gabi juz doszła do siebie , katarru brak , biegunek nie ma apetyt wrócił .Zebów nie liczyłam wiec nie wiem czy coś jej tam nowego wyszło. Ja walcze jeszcze z resztkami kataru ale jest ok ![]() Moje dziecie po zatym zaczeło etap - krecimy sie całe noce , lub budzimy z dzikim rykiem nie do opanowania , dziś sie obudziłam o 3ciej a ta siedzi i patrzy na mnie ![]() zanim usneła zeszło , potem ja , potem mąż przyjechał , młoda zerwała sie o 5.30 padam po za tym , gada , gada ... dużoo coraz wiecej , coraz bardziej kumata jest , i tanczy namietnie jak tylko usłyszy muzyke , jest coraz fajniejsza - za dużo by o niej pisac tak czy siak jestem dumna ![]() zwłaszcza jak wykuca sie ze mną o dostep do duzej konewki co by ze mną kwiatki podlac- rośnie mi pomocnica ![]() a teraz co pamietam ![]() evan gratuluje chodzenia , wiem jak to cieszy ![]() darianna Ola świetnie sobie radzi , jak duże dziecko ![]() ![]() szaja fajnie że z fasolką ok ![]() lea współczuje przepraw z przedszkolami i trzymam kciuki za rozwiązanie problemów ![]() justin piekną sesje walnełaś margo nie pamietam tego przepisu ![]() ale chyba było 250 g sera białego, 2 łyż. mąki , cukier, żółtko i jagody ![]() a i jeszcze curly śliczne foty z nad bałtyku swoją drogą rozbraja mnie widok polskich plaż z tymi parawanami ![]() wiecej naprawde nie pamietam
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2011-08-27 o 15:46 |
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulę wam pokażę z dzisiaj
|
|
|
|
#2469 |
|
Rozeznanie
|
heja Kobitki!
Spac nie moge, bo Dziec mnie budzi. Zaliczamy wlasnie pierwsza przedszkolna infekcje . Katar leje sie strumieniami, Stefek psika, ale na razie goraczki brak i poki co aptetyt w miare. Wieczorem byla histeria z kladzeniem, bo od razu zatykal Mu sie nosek, wiec Malz siedzial z Nim do 23.00, teraz moja kolei. Ja padlam o 21.00Teraz relacja z przedszkola. Pierwszy tydzien za nami. Byl bardzo ciezki . W srode Malz zostawil Go na 4,5 godziny. Maly byl marudzacy, nie duzo chcial jesc, stronil od dzieci. W nocy (zreszta jak przez caly tydzien) budzil nam sie z krzykiem po pare razy no bylam pod wrazeniem, naprawde. Przy wychodzeniu byl prawdziwy dramat, ale wiedzialam, ze nie moge przedluzac, pocalowalam Go, oddalam Pani i wyszlam, jeszcze dlugo slyszalam jak krzyczy . Jak mnie zobaczyl od razu przybiegl i sie rozbeczal, hehe. Panie powiedzialy, ze piatek byl dniem przelomowym, Stefek zaczal sie 'czuc' lepiej wsrod dzieci, bawil sie, biegal, na dworzu i w srodku, ladnie spal (prawie godzinke), wiec bylam dumna jakby przynajmniej magistra obronil![]() Tak to pokrotce wyglada. Bardzo chcialabym zeby przeszedl mu ten katarek, bo bez sensu jest robic przerwe w przedszkolu skoro idzie ku dobremu. Znowu trzeba bedzie zaczynac dramat od nowa zobaczymy w jakim kierunku sie sprawa rozwinie dzisiaj.Ja tydzien w pracy okrutnie ciezki. Generalnie - wykonczona jestem Czytalam Was i z tego co pamietam: Margo - Ewcia sliczna i jaka panna juz duza! Ona - trzymaj sie dzielnie, powodzenia dla Starszaczka Silpe - fajnie, ze infekcja za Wami, no i supcio, ze Malz przyjechal, a co do zdjec to wiesz jak jest, ze liczy sie jakosc nie ilosc, twoje zdjecie jest superowe!!! Szaja - bardzo sie ciesze, ze z Fasolinka wszystko ok Edzia - Ami to artystka nie do pobicia ![]() Darianko - Ola super sobie radzi i sliczna Dziewczynka, Stefek tez zaskoczyl mnie, w sobote bylismy na placu zabaw a On wszedl na slizgawke i zjechal - SAM , co do innych nowych rzeczy - je lyzeczka (probuje) i staje na glowie, pluje tez mlekiem - jak nic nowe umiejetnosci z przedszkola![]() pierwszy raz slysze o tych lakierach - bardzo fajny pomysl, mozna to kupic w POlsce? Co do slubu to zalatwilam juz kapele (fajni ludzie), fotografa i dogaduje szczegoly z filmowcami. Jestem na etapie szukania fryzjerki i wizazystki, znacie moze jakies fajne w okolicy Goleniowa/Szczecina?? Moze moglybyscie polecic tez fajna stronke z zaproszeniami?? Wybralismy tez pierwsza piosenke choc nie przywiazuje do tego za duzej wagi. Mamy tysiac piosenek, ktore lubimy ![]() http://www.youtube.com/watch?v=oGNLGJxPwRo Chce zaspiewac jedna zwrotke podczas wesela, taki przerywniczek
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
#2470 |
|
Konto usunięte
|
margo, ależ ona ma oczęta!!!
justin, ).Oby od poniedziałku już coraz lepiej było. |
|
|
|
#2471 |
|
Konto usunięte
|
Margo, cudne oczyska i cała ty
![]() Justynko, bo to tak najczęściej jest - kilka, kilkanaście dni dramatu a potem dziecko mówi: mamaaaa, ale ja się jeszcze bawię! Najlepiej właśnie, choć serce pęka, wyjść i nie przedłużać, bo dziecko prędko zajmuje się czym innym.Dziewczęta, mam bloga nowego, wyłącznie ksiązkowego, jak któraś lubi czytać to zapraszam www.przeczytana.blogspot.com
|
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
justin no ty to miałas tydz niezazdroszcze ale mysle ze bedzie lepiej chodz ja bym pewno tez tone łez wylała
co do piosenki to jak najbardziej ja głosu nie mam do spiewania ![]() co do lakierów jasne ze mozna je kupić w poslce dziewczyny plamka znikła troszke jeszcze widac ale naprawde niewidoczna i smarowałam tylko kremem ze 2 razy w tym samym czasie odstawiłam nabiał i zmieniłam mleko i kupki inne ale przedwczoraj Ami wypiła maslanke i zjadła loda nic sie działo wiec mysle ze chyba jej mleko nie spasowało teraz pijemy nestle junior i bylismy w rossmanie za to ze kupilismy to mleko czekała nas niespodzianka mała fajna ksiazeczka Ami sie strasznie ucieszyła az panie zdziwione były margo - Ewcia przyciaga oczkami wszystko jest hipnotyzujaca lea zdecydowałas w koncu która bedzie pracować ![]() silpe dobrze ze u was juz lepiej i ze sie z gabi dobrze czujecie i mam nadzieje ze zarwane nocki szybko pojda w niepamiec szaja kiedy ty masz czas to wszystko pisac ja mam 1 i od tyg na nim nie byłam ![]() bydgos ty robilas pizze a ja makaron z mielonym i wieczorem byl grill ale ucieklismy do domu bo tak zaczeło wiac ze bałam sie ze jakies drzewo sie na nas przewróci to chyba na tyle dziewczyny w krzaqkach wyłazcie a te co o nas zapomniały chyba manty dostana marhczar djerba(ona pewno mezusia meczy:P) i inne ![]() kuuperek jak idzie odstawienie od cyca ??
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-08-28 o 11:18 |
|
|
|
#2473 |
|
Zadomowienie
|
justin ha ha no mnie własnie o jakośc chodziło
śliczne no i buzi dla małego Ewcia Gabi nas wykonczy do 1 w nocy pobudki i wiercenie po całym wyrku - pobudka o 5,30
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
Cudna
Trzymam kciuki, żeby nowy tydzień Stefanek zaczął radośnie i bez kataru Piosenka bardzo ładna, mnie też się podoba ![]() szaja, idę na bloga ![]() Będę robić jedzenie z filcu........dzięki za inspiracje Nocka koszmar, budzenie co 1,5 godziny ![]() W nocy lalo, był mocny wiatr i była burza. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- szajuś, już widzę parę pozycji dla siebie. Super blog ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Luiza w ciągu 2,5 m-ca przybrała na wadze 800 g. Chyba sporo? Waży teraz 9,6 kg
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-08-28 o 11:25 |
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29036137]Margo, cudne oczyska i cała ty
![]() Dziewczęta, mam bloga nowego, wyłącznie ksiązkowego, jak któraś lubi czytać to zapraszam www.przeczytana.blogspot. com[/QUOTE]nie mów tego głośno przy moim małżu ![]() Cytat:
![]() dziękujemy za wszystkie komplementy ![]() może zaraz Wam tu jeszcze coś pokażę. Justin - kciuki, żeby dalej poszło lepiej niż w piątek i żeby katar sobie poszedł. teściowa pojechała, nagotowała jeszcze zupy, więc mam luz. Ewcia śpi, małż też zaległ, to ja tutaj. od jutra koniec laby - małż po tygodniu przerwy wraca do pracy, ja mam jutro badania okresowe, a we wtorek i środę pracuję jeszcze wakacyjnie, od czwartku już na pełną parę. czwartki mam najgorsze - 8h w pracy, a pech chce, że akurat 1 września to czwartek... |
|
|
|
|
#2476 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj byliśmy w kanjpce na obiedzie. Ewcia rozniosła surówkę po stole, ale miała dzięki temu zajęcie. potem wyrywała małzowi talerz i próbowała nabierać wielkim widelcem.
generalnie była grzeczna, cały czas w krzesełku wysiedziała, bawiła się zabawkami, oglądała książeczki, przyglądała się ludziom. aniołek ![]() i jeszcze wczorajsze rysowanie po wannie. nie chciałam dawać ołych zdjęć, więc widać tylko trochę bazgrołków. palma to dzieło małża
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2011-08-28 o 13:45 |
|
|
|
#2478 |
|
Rozeznanie
|
justin http://www.cartalia.com.pl/main/ ja robiłam u nich, tyle że w sklepie stacjonarnym i byłam bardzo zadowolona, miałam z motylkami
i trzymam kciuki za Stefcia żeby katar minął i nie bylo przerw w oswajaniu z przedszkolem margo piękne oczy bydgoś a może to mięśnie? bo są 3 razy cięższe niż tłuszczo tej samej objętości? ale i tak waży malutko (po cichu zazdroszczę bo mój 12,5 ) silpe ciesz się mężem i troszkę odpocznij ok zmykam na obiad do mamy bo się już stęskniłam za moim łobuzem
|
|
#2479 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję dziewczyny za słowa otuchy
całe szczęście dziś już bez gorączki ale w sobotę to było ponad 39 nie wiem od czego Ewcia cudna a Ami to mała spryciula ![]() za to mój Olo to ryczek imusze właśnie do niego iść Szaja też jestem fanką Musierowicz i teżnie byłam w Poznaniu fajny blog prosze o jeszcze
Edytowane przez evean Czas edycji: 2011-08-28 o 21:08 |
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najpierw rysowanie w wannie, potem po ścianach Fajne pytulki Pojechaliśmy po obiedzie do teściów odebrać Łukasza. Siedzieliśmy w ogrodzie, Lusia cały czas biegała.
|
|
#2481 |
|
Rozeznanie
|
dawno nie pokazywałam żadnych zdjęć więc nadrabiam:
1. z ukochaną zeberką 2. z kolegą na pierwszym piwie 3. dorwał mi twixa (aż go skręcało z tej słodyczy) 4. zawodnik wagi ciężkiej 5-7. nad morzem ps. wybaczcie ale zapomniałam obrócić zdjęć
Edytowane przez panna migotka Czas edycji: 2011-08-28 o 21:56 |
|
|
|
#2482 |
|
Raczkowanie
|
justin trzymam kciuki za Stefcia w przedszkolu
ja do slubu robilam makijaz u tej pani http://www.lilianogal.pl/pl/gallery....ryID=6#gallery bylam , bardzo zadowolona, jak chcesz to dam Ci tez nr kom. do fajnej fryzjerki, bardzo fajnie czesze, aaa obie w szczecinie edzia Amelia jest superowa!!! przygody masz z nia niezle margo Ewcia jaka elegancka przy tym stole, lea wazne zeby babka miala podobne podejscie do dzieci co Ty,zeby zgrzytow potem nie bylo. wierze ze dobrze wybierzesz evan gratulacje dla synka, moj tez dopiero zaczal chodzic i nie moge go zatrzymac ![]() panno migotko ale masz slodziaka, zdjecie z zebra cudne,a na tym z twixem jak dziewczynka wyglada.Ty jaka lasencja uuuu zaczelam biegac, prosze o kciuki zeby mi zapal nie minal... basiak jak z tym ząbkiem? co dentystka mowila? Edytowane przez Papierowka1 Czas edycji: 2011-08-28 o 22:21 |
|
|
|
#2483 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki,
Po troszkę sporej przerwie, wpadłam na momentos - mąż wyjechał na 5 dni do Szczecina na kurs ![]() Próbowałam jakoś to wszystko ogarnąć co pisałyście...i z tego co pamiętam to Szaja - gratulacje kochana no i jeszcze jedna z Was..kumkura? ![]() A co u nas to jedna wielka kicha...w sensie takim, że żadne wakacje w Egipcie nie wypaliły bo mąż nie ma tam wstępu bez wizy, a na lotnisku nie można jej wyrobić...jedynie w ambasadzie w Wawie..czeka się 2 tygodnie..a i szanse są 50/50...zrezygnowaliśmy zatem....(pieniądze musiałam cofać).. no i do tego jeszcze się pojawił jeden mały psikus...Ja od czasu zmiany stanu cywilnego, nie zmieniłam paszportu..o czym wogóle nie pomyślałam, także chyba wszystko się wsumie pod pewnym względem dobrze skończyło ![]() Szukaliśmy jeszcze innych wycieczek, ale to już tak na siłę było...bo Majorka strasznie droga i tylko HB był w wybranej wycieczce...Grecja droga okrutnie..no i nic więcej ciekawego nie było. Ah...no i to tyle..Z małą jest powiedzmy ok, oprócz tego że wieeeeeelki złośliwiec mi rośnie
|
|
|
|
#2484 |
|
Raczkowanie
|
Ano nic konkretnego niestety, tak jak przypuszczałaś - mamy obserwować. Gdyby zaczęło np. zmianiać kolor od razu przychodzić do niej. Powiedziała, że może z tego być próchnica, ale nie musi wcale. Zmieniliśmy pastę na elmex z fluorem i mamy się pokazać za 3 mies., chyba, że wcześniej coś by się działo...
Zastanawiam się nad konsultacją u innego dentysty jeszcze, ale Szymon zniósł tę wizytę delikatnie mówiąc nienajlepiej za mały poprostu jest i tyle. Sama nie wiem. Migotko Wiktor kawał chłopa i słodziaka Edytowane przez basiak Czas edycji: 2011-08-29 o 10:17 |
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Co jest dziewczyny juz ta godz a jeszcze nikt sie nie przywitał
![]() ![]() djerba - no co ty na zdieciu to Aniołeczek szkoda ze nie pojechaliscie moze sie uda za rok Panna ale masz słodziaka Bydgos - brawa dla Lusi teraz dzieciacki mało beda przybierac bo wiecej ruchu maja a Lusia naprawde podgania ![]() basiak- mam nadzieje ze to nie próchnica papierówka kciuki za bieganie trzymam Margo masz bardzo grzeczna i zdolna córke
|
#2486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Dziękuję za życzenia rocznicowe Margo córeczka .Panno migotko przystojny kawaler Justin oby Stefek się szybko zaklimatyzował z przedszkolu .Pierwsze dni są najgorsze.Ja bym przeżywała strasznie oddanie Ali do żłobka czy przedszkola.Pewnie dzwoniłabym co chwilę pytac czy wszystko ok... .Ala to straszna przylepka .U rodziców zostawiłam ją ze swoją mamą na godzinę i podobno cały czas stała przy drzwiach i mnie wołała,płakała.Cytat:
bydgoś pewnie Lusia nadrobiła trochę. A co do wagi to roznie to jest,sąsiadka moich rodziców ma 3 latka i waży 12,5kg.my idziemy na szczepienie niedługo to zważymy Alę i zobacze ile teraz przybiera bo sama jestem ciekawa. Dziewczyny ugotowałam dzisiaj zupę brukselkową i jak nalewałam na talerz zobaczyłam robaka-glistkę 1cm...przejrzałam zupę,wiecej nie ma chyba to była jedna ale mam opory by tą zupę teraz zjeść .Co byscie zrobiły...kurcze cały garnek na 2 dni miał byc.wkurzyłam sie strasznie bo obrzydzają mnie takie rzeczy i niby malutki robaczek juz wyjęty a ja nalałam zupe i patrze na nią z niesmakiem i chyba jej nie zjem;(TZtowi chyba nie powiem przeciez nie wyleje do wc gara świeżej zupki![]() .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-08-29 o 13:19 |
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam na chwilę bez czytania, wieczorem was nadrobię.
Panno migotko super foteczki, mały jakie slodkie loczki ma, normalnie aniołek ![]() My już po pierwszym dniu adaptacyjnym w przedszkolu. Trzy dni dzieci przychodzą z mammi po godzince. Fajnie nawet było. Dziaciaki poznały panie, sale, plac zabaw, lazienkę. Trochę porysowały, śpiawały piosenkę. Zobaczymy jak to w czwartek będzie jak już zostanie sam i na pół dnia. No i z nowości to mąż odebrał dziś wypowiedzenie... Ma niby trzy miesiące wypowiedzenia, ale bez obowiązku pracy w tym czasie, od środy będzie w domu.
|
#2488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Mężczyzni bardzo przeżywają utratę pracy.Moj od grudnia szuka lepszej i juz zaczął popadac w depresje z tego powodu,że nie znalazł jeszcze.Mówi,że raz doszedł do pierwszej trojki a zawsze jest tyle kandydatów..80 ,100 .Ale wymagania też ma wysokie.Teraz trudno o b.dobrą pracę bez znajomości .
|
|
|
|
|
#2489 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29005517]Evean, brawo! Ona nie martw się, synek szybko nadrobi patrząc na inne dzieci A u mnie tak: to cos przy jajniku to owsze, mogla byc pozamaciczna ale sie nie rozwija wiec zostanie wchlonieta, jednak bardziej prawdopodobne jest przetrwale cialko zólte, krwiak na macicy powinien sie wchlonac, nie rosnie tez, serducho bije 6t3d. Jestem w szoku, bo nie zaplacilam ani grosza, bo to kontrola byla! spytalam czy moze poprowadzic mi lekarz ciaze, zgodzil sie, bez problemu w pon l4 odbiore w recepcji, a skoro potrzebuje l4 to musze sie jeszcze umówic na 8 wrzesnia, bo prenatalne w 1 tyg pazdziernika a on na az tak dlugi okres (teraz mam do 29 sierpnia) nie moze mi druku wystawic. Mówi, ze moze byc cc, ale jak sie upre to mozna próbowac dolem ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;29013581] zgadłaś.Cała nasza rozmowa: -"A telaz chce lobić eola" -Co chcesz robić Paulinko? -No, e-o-l-a. -Eola? A co to jest Paulinko? -No, pszeciez wiesz. -?? A jak to się robi Paulinko? -no wiesz.... [w tym momencie zajarzyłam, że to jakas wstydliwa sprawa] -a gdzie to sie robi, Paulinko? -no tam! w łazience! ![]() Ile ja się jeszcze nauczę...[/QUOTE] hahaha ![]() Cytat:
ja nie cierrrpie pękających lakierów ;p Blanka z obcymi to za rączkę pójdzie sobie Ale oczęęęta!! Cytat:
![]() Cytat:
uuu.. to trzymam kciuki żeby mąż znalazł coś ![]() U nas nic nowego, nie mam weny do pisania, a po za tym nie mam znów neta ![]() |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.

klask i: