"Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kcal :) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-31, 16:33   #2461
sweetish
Zakorzenienie

Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc

Wklejam obiecany przepis.

aha-zapomniałam dodać.
Zamiast owoców z kompotu daję banany-dużo lepsiejszy
do tego galaretka cytrynowa i już

monia
Cytat:
OOO to Ty nauczycielką od Polskiego jesteś? Super Podziwiam Ja w szkole też bardzo lubiłam Polski aż to ogólniaka gdy natrafiłam na nienormalną nauczycielkę.... Przedmiot ten stał się horrorem dla wielu uczniów z mojej szkoły.
Straszna szkoda że nie możesz pracy znaleźć jak takie fajne studia skończyłaś. Myślałam że nauczyciel nie ma problemu ze znalezieniem pracy... Widzę że to już wszystkich dotknęło... Teraz to chyba najlepiej informatykę skończyć bo pracy jako grafik komputerowy czy inny jakiś specjalista od kompa jest dużo więcej.
A jakieś korepetycje czy coś?
Pracy dla polonistów praktycznie nie ma. I co z tego, że na studiach sobie świetnie radzilam, że były dla mnie spełnieniem najskrytszych marzeń jak teraz nie ma za co życ? Dobijajaca ta Polska..
Korepetycji udzielam od czasu do czasu w trakcie roku szkolnego. Mam nadzieję, że znajdę chetnych w tym roku.. Studenci robia konkuurencje, bo za grosze, bez kwalifikacji zawodowych, udzielaja korepetycji, wiec nauczycielom, ktorzy trozke wyżej sie cenia już trudniej o uczniów.

Cytat:
A spalić tłuszczyk właśnie najlepiej na siłowni. Tam masz bierznię, orbitreki,rowery i mase innych przyrządów. Również na ramiona byś coś ciekawego znalazła. Ja żadnych ćwiczeń niestety nie znam ;(
Na rowerek, bieźnię i orbitreki mam wstep free z racji karnetu na aerobik tak wiec jak tylko sie apisze zagladne i tam Miło popatrzeć na tych umięśnionych mężczyzn, którzy w tym samym pomiesczeniu wyciskaja siód,me poty..

tinek
Sama robiłaś powidło? osz ty .. I to jeszcze śliwkowe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skanuj0001.jpg (227,0 KB, 31 załadowań)

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:59   #2462
Gosia2011
Rozeznanie

Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc

Moja mama mówi, to już ma tak dość facetów, że nie chciałaby nikogo mieć Dzięki dziewczyny za wsparcie i słowa otuchy ;* Miło jak się czyta, że ktoś ma takie samo zdanie na ten temat. Wtedy jest nadzieja, że jakby się coś stało tfu tfu... w razie rozwodu który powinien już być dawno tak streścić całą historię to może ktoś inny uwierzy, ktoś kto stoi po stronie prawa.
Dzisiaj jadę z mama po 21 wiezie nas Tż mama chce go nakryć w końcu na gorącym uczynku!... Skontrolować tatusia...

Kasia Tusk to dla mnie ładna kobieta! Ubrania czasami nie w moim stylu, no ale ona jest taka szczupła i wygląda w nich tak delikatnie..ślicznie

Sweetish Widzę wykształcenie mamy takie samo, tyle, że ja mam inne zdanie co do pracy za 5 zł ) moim zdaniem teraz się bierze co jest,takie czasy żenie można wybrzydzać sądzę, że w życiu jeszcze nie raz trzeba będzie spróbować czegoś nowego.

Dzaga bierz tą marynarkę będzie w sam raz na jesień mi się podoba i kiedyś też lukałam na tą aukcję, z tą Panią

pożarłam dwa lody gdyby nie one dieta by była ok

miałam rano zjeść płatki no ale...
9.30 skrzydełko małe + bułka + ketchup
13 coś spragniona wróciłam z miasta jedzenie długo się robiło to rzuciłam się na loda (śmietankowy z wiśnią i kawałkami czekolady 170ml)
14.30. 5 łyżek kuskusa+kurczak spora ćwiartka, gotowany apotem troszkę podpieczony w piekarniku (tak mogę jeść codziennie)+pomid or+pieprz ziołowy (uwielbiam kurczaka)
15 nektarynka
koło 16 Tż przypakował z lodem znowu z lidla ten z migdałami w czekoladzie hm.. te lody kalorii nadrobiły..

Tż ma jutro i pojutrze dwa dni próbne w pracy, mam nadzieję, że jego chociaż przyjmą: kciuki:

ćwiczę z Ewą skalpel 5

Gosia2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 17:00   #2463
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_17 Pokaż wiadomość
ja niestety nie wchodzę w 36 i nigdy nie będę

Moniko, ja mieszkam z mamą razem i razem jadamy, więc nasze jadłospisy są bardzo podobne..Przykładowy jej jadłospis z wczorajszego dnia:
1. płatki Just Fit + otręby z mlekiem
2. kromka razowego z wędliną
3. 2 jabłka
4. leczo
5, kawałek ciasta drożdżowego
Posiłek 3 miała zamieniony z 4, bo zmusiła ja do tego sytuacja, ale zazwyczaj trzyma wyznaczników diety 1000 kcal..Wiem, że kolacja musi być białkowa, ale ja za bardzo się tego nie trzymam i jakoś mi idzie..może ona powinna bardziej restrykcyjnie do siebie podchodzić?
Nigdy nie mów nigdy! Ja przez całe życie przed ciążami (odkąd pamiętam) nosiłam rozmiar M i L bluzek. Spodnie to były L a kurtki i płaszcze zawsze L lub XL - zależało od rozmiarówki i modelu. Po ciąży rozmiar L to było moje marzenie.... spodnie nosiłam ogromne.... XL lub XXL. Potem udało mi się jakoś wejść w spodnie jeansowe z rozmiarem 40 czyli L. Mocno się rozciągały więc dlatego w nie weszłam Zastanawiałam się czy kiedyś wrócę chociaż do wyglądu z przed ciąży, byłam pewna że nie. Ale jak się uwzięłam to teraz noszę rozmiar XS i S który nosiłam bedąc dzieckiem. Tak więc uwierz mi że można i możliwe że Ci się to uda

Co do jedzenia Twojej mamy no to ok. Tylko ta kolacja bardzo kiepska. Zamień to na serki wiejskie, ciemny chlebek, warzywa, chudą szynkę, jajka, twarożki.

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 17:13   #2464
Gosia2011
Rozeznanie

ryby mi trzeba brakuje mi tego w jadłospisie, jak to mój chrześniak mówi "O ciocia pać jiba jiba" od października idzie do przedszkola mimo, że dopiero w czerwcu skończył 2 latka, sam się załatwia i w ogóle mały spryciarz. W załączniku zdjęcie małego, mój 2 mężczyzna życia!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Hubi45.jpg (104,5 KB, 38 załadowań)

ćwiczę z Ewą skalpel 5

Stary 2011-08-31, 17:14   #2465
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosia2011 Pokaż wiadomość
Moja mama mówi, to już ma tak dość facetów, że nie chciałaby nikogo mieć Dzięki dziewczyny za wsparcie i słowa otuchy ;* Miło jak się czyta, że ktoś ma takie samo zdanie na ten temat. Wtedy jest nadzieja, że jakby się coś stało tfu tfu... w razie rozwodu który powinien już być dawno tak streścić całą historię to może ktoś inny uwierzy, ktoś kto stoi po stronie prawa.
Dzisiaj jadę z mama po 21 wiezie nas Tż mama chce go nakryć w końcu na gorącym uczynku!... Skontrolować tatusia...

Kasia Tusk to dla mnie ładna kobieta! Ubrania czasami nie w moim stylu, no ale ona jest taka szczupła i wygląda w nich tak delikatnie..ślicznie

Sweetish Widzę wykształcenie mamy takie samo, tyle, że ja mam inne zdanie co do pracy za 5 zł ) moim zdaniem teraz się bierze co jest,takie czasy żenie można wybrzydzać sądzę, że w życiu jeszcze nie raz trzeba będzie spróbować czegoś nowego.

Dzaga bierz tą marynarkę będzie w sam raz na jesień mi się podoba i kiedyś też lukałam na tą aukcję, z tą Panią

pożarłam dwa lody gdyby nie one dieta by była ok

miałam rano zjeść płatki no ale...
9.30 skrzydełko małe + bułka + ketchup
13 coś spragniona wróciłam z miasta jedzenie długo się robiło to rzuciłam się na loda (śmietankowy z wiśnią i kawałkami czekolady 170ml)
14.30. 5 łyżek kuskusa+kurczak spora ćwiartka, gotowany apotem troszkę podpieczony w piekarniku (tak mogę jeść codziennie)+pomid or+pieprz ziołowy (uwielbiam kurczaka)
15 nektarynka
koło 16 Tż przypakował z lodem znowu z lidla ten z migdałami w czekoladzie hm.. te lody kalorii nadrobiły..

Tż ma jutro i pojutrze dwa dni próbne w pracy, mam nadzieję, że jego chociaż przyjmą: kciuki:
Jeśli masz dojeżdżac kilkanascie kilometrów do tej pracy za 5/h (fizycznej pracy w sklepie dodam, bo innej nie widzialam tu u siebie) to uwierz, nie opłaca sie to policzywszy paliwo lub same bilety .

Stary 2011-08-31, 17:15   #2466
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia_264 Pokaż wiadomość
Monia ceny w Tatralandii na pewno są wyższe niż w aquaparkach w Polsce ale w Polsce nie znajdziesz tylu atrakcji w jednym miejscu co tam.

Powiedzcie mi co można dać dziecku na chrzest oprócz pieniędzy żeby miał pamiątkę. My damy 1000zł i chciałam kupić jeszcze złoty łańcuszek z medalikiem ale uznanłam że to trochę oblatane a wolałabym żeby miłą jakąs pamiątke oprócz pieniędzy.

No z całą pewnością masz rację co do Tatralandii. Na pewno się tam kiedyś wybiorę z rodzinką.

Co do prezentu to fajne są te rzeczy:
http://allegro.pl/srebrna-grzechotka...775378129.html
http://allegro.pl/srebrny-smoczek-ch...775378132.html
http://allegro.pl/duza-pozytywka-elf...791423018.html
http://allegro.pl/swarovski-ramka-bu...781886040.html

Mój synek ma taką samą srebrną grzechotkę. Moim zdaniem świetna pamiątka. Mi osobiście się pozytywka podoba, dzieci lubią słuchać pozytywek a poza tym pięknie wygląda i śliczną będzie miał dzidziuś pamiątkę.

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-08-31, 17:23   #2467
Gosia2011
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
Jeśli masz dojeżdżac kilkanascie kilometrów do tej pracy za 5/h (fizycznej pracy w sklepie dodam, bo innej nie widzialam tu u siebie) to uwierz, nie opłaca sie to policzywszy paliwo lub same bilety .
No niektórzy i tak sobie radzą bo nie mają wyjścia. Czasami też lepiej się przenieść niż dojeżdżać bo co nam po tym wykształceniu, jak pracy i tak w zawodzie nie ma. Jedynie pochwalić się znajomym,ostatnio mi koleżanka pojechała, nie zdała matury jedynie ma średnie. No i do mnie, że nic w życiu nie osiągnęłam, bo znając życie skończę jak ona w markecie.

ćwiczę z Ewą skalpel 5

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 17:25   #2468
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Wklejam obiecany przepis.

monia

Pracy dla polonistów praktycznie nie ma. I co z tego, że na studiach sobie świetnie radzilam, że były dla mnie spełnieniem najskrytszych marzeń jak teraz nie ma za co życ? Dobijajaca ta Polska..
Korepetycji udzielam od czasu do czasu w trakcie roku szkolnego. Mam nadzieję, że znajdę chetnych w tym roku.. Studenci robia konkuurencje, bo za grosze, bez kwalifikacji zawodowych, udzielaja korepetycji, wiec nauczycielom, ktorzy trozke wyżej sie cenia już trudniej o uczniów.

Na rowerek, bieźnię i orbitreki mam wstep free z racji karnetu na aerobik tak wiec jak tylko sie apisze zagladne i tam Miło popatrzeć na tych umięśnionych mężczyzn, którzy w tym samym pomiesczeniu wyciskaja siód,me poty..
No ja myślałam że poloniści nie mają aż tak trudno ;( Poskładaj wszędzie papiery do pobliskich szkół i może akurat jakaś nauczycielka od polaka będzie szła na emeryturę to się odezwą do Ciebie.
Co do korepetycji to musisz najwyraźniej brać tyle co studenci ;( dobre i pare groszy.... Choć ja osobiście wolałabym dać moje dziecko na korki do nauczyciela a nie do studenta.

Co do facetów na siłowni to ja nie raz chodzę na taką koło mojego bloku bo mają tam solarium. Niestety nie ma tam klimatyzacji - są tylko pootwierane okna i wiatraki więc smród jest okropny. Wali potem przy samym wejściu......

Dziękuję za przepis ;* może kiedyś zrobię ten torcik

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2011-08-31 o 17:31
Stary 2011-08-31, 17:27   #2469
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
No z całą pewnością masz rację co do Tatralandii. Na pewno się tam kiedyś wybiorę z rodzinką.

Co do prezentu to fajne są te rzeczy:
http://allegro.pl/srebrna-grzechotka...775378129.html
http://allegro.pl/srebrny-smoczek-ch...775378132.html
http://allegro.pl/duza-pozytywka-elf...791423018.html
http://allegro.pl/swarovski-ramka-bu...781886040.html

Mój synek ma taką samą srebrną grzechotkę. Moim zdaniem świetna pamiątka. Mi osobiście się pozytywka podoba, dzieci lubią słuchać pozytywek a poza tym pięknie wygląda i śliczną będzie miał dzidziuś pamiątkę.
Pozytywka jest najlepsza

Stary 2011-08-31, 17:30   #2470
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
No ale tak szczerze to po co jej to? Zależy jej na nim? Niech się migdali z tą babą ale niech Wam da spokój przynajmniej. Albo jak już go przyłapiecie to naróbcie zdjęć to będzie jako dowód w sądzie i rozwód będzie z jego winy.
Choć tak ogólnie to zapowiada się ostra zadyma.... może być nie ciekawie. Lepiej uważajcie na siebie..... Dla własnego bezpieczeństwa nie powinniście tam jechać. Twój tata może się mocno zdenerwować że go sprawdzacie......

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-08-31, 17:35   #2471
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
No niektórzy i tak sobie radzą bo nie mają wyjścia. Czasami też lepiej się przenieść niż dojeżdżać bo co nam po tym wykształceniu, jak pracy i tak w zawodzie nie ma. Jedynie pochwalić się znajomym,ostatnio mi koleżanka pojechała, nie zdała matury jedynie ma średnie. No i do mnie, że nic w życiu nie osiągnęłam, bo znając życie skończę jak ona w markecie.
Co do przeprowadzki- za coś trzeba życ, spłacic wynajem itd..
Jak ja nie mam teraz z czego zyc mieszkajac z rodzicami to jak bez pracy mialabym sobie dac rade w miescie mieszkając sama?
Co do kolezanki- mam nadzieje, ze coś jej odpowiedziałaś na to dosadnie?

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
No ja myślałam że poloniści nie mają aż tak trudno ;( Poskładaj wszędzie papiery do pobliskich szkół i może akurat jakaś nauczycielka od polaka będzie szła na emeryturę to się odezwą do Ciebie.
Co do korepetycji to musisz najwyraźniej brać tyle co studenci ;( dobre i pare groszy.... Choć ja osobiście wolałabym dać moje dziecko na korki do nauczyciela a nie do studenta.

Co do facetów na siłowni to ja nie raz chodzę na taką koło mojego bloku bo mają tam solarium. Niestety nie ma tam klimatyzacji - są tylko pootwierane okna i wiatraki więc smród jest okropny. Wali potem przy samym wejściu......

Dziękuję za przepis ;* może kiedyś zrobię ten torcik
Z praca w szkole jest koszmarnie, bo coraz mniej dzieci jest.. jest niż demograficzny teraz w szkolach, klasy są zmniejszane, nauczyciele zwalniani (niestety emeryci nadal maja prawo pracowac w szkole i jednoczesnie brac emeryture). Wystarczy spojrzec ilu naszych rowiesnikow wyjechalo. Zazwyczaj maja rodziny za granica i tu w szkolach wlasnie to widac.. Nie ma kogo uczyć.

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:

Moim zdaniem to nie jest dobry pomysl ta 'wycieczka' z mamą do taty.
w ogóle słabe to jest, że mama cie w to wciaga i twojego faceta. Niech sobie z ojcem sami załatwiaja te sprawy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 17:42   #2472
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
ryby mi trzeba brakuje mi tego w jadłospisie, jak to mój chrześniak mówi "O ciocia pać jiba jiba" od października idzie do przedszkola mimo, że dopiero w czerwcu skończył 2 latka, sam się załatwia i w ogóle mały spryciarz. W załączniku zdjęcie małego, mój 2 mężczyzna życia!

Ale on śliczny! Słodziak mały
Mój 2 tygodnie temu skończył 2 latka jesteśmy w trakcie nauki załatwiania się bez pampersa Mówi już że chce siusiu ale leje na podłogę..... na nocnik siada ale nie chce tam sikać

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
ostatnio mi koleżanka pojechała, nie zdała matury jedynie ma średnie. No i do mnie, że nic w życiu nie osiągnęłam, bo znając życie skończę jak ona w markecie.
Najgorsze jest to że ona może mieć rację..... jak ja pracowałam w fabryce gdzie robiło się telewizory i takie wielkie baterie słoneczne (solary) to na taśmie zasuwały dziewczyny po studiach. A najgorsze było to,że np. koordynatorem (brygadzistą) były osoby po zawodówce i rządziły ludźmi. Człowiek dochodził do wniosku że po co w ogóle studiował?
Teraz liczą się przede wszystkim znajomości. Niestety ;( Mam kilka koleżanek które też pokończyły studia i siedzą w domu bez pracy ;(

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Pozytywka jest najlepsza

no też mi się najbardziej podoba

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-08-31, 17:51   #2473
olaoo87
Raczkowanie

Przepraszam was, że się nie odzywałam ale...
Cześć dziewczynki . Nie pisałam bo byłam u cioci na wsi. Musiałam odpocząć od codzienności. Życie posypało mi się. Z TŻ zobaczę się jutro o 20stej... Boję się tego spotkania. Wiem, napewno wiem, że mnie nie zdradził a uznał, że jest mi w stanie zapewnić tego co mi się należy (chodzi mu o to, że widział dużo razy jak wchodziłam na strony D&G, Calvina etc - owszem wchodziłam ale nie po to, że chciałabym sobie coś z tamtąd kupić a dlatego, że chciałam zobaczyć co w modzie piszczy). Poza tym jeszcze dużo rzeczy mi wypisał. Jutro podobno chce poważnie ze mną porozmawiać. Pewnie o tym co robimy z mieszkaniem... Miałam kupca ale uznał, że łazienka jest za mała dla niego. Co za .... Będzie następny. Chciałabym żeby TŻ wrócił . Strasznie go kocham. Jest najważniejszy w moim życiu. Mam nadzieję, że wszystko się 'jakoś' ułoży.
Co do diety, to waże 61,5kg. Jem 1000kcal. Liczę każdą kalorie. Chcę udowodnić sobie, że zimą będę wyglądała slicznie, założę kozaczki bez oporu, że ich nie dopnę! Marzę o tym! . Chciałabym już ważyć 54kg ale wiem, że muszę się uzbroić w cierpliwość .
Tęskniłam za wami wiecie .
Podczytywałam ale nie miałam jak odpisać, bo z mojego tel nie idzie nic napisać, nie wiem dlaczego.
Widziałam wszystkie fotki, jesteście śliczne! a dzieciaczek też uroczy, taki słodziak malutki
olaoo87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 17:51   #2474
tinekk
Zadomowienie

Sweet mniammmmmmmmm ale ten torcik smakowity, ale ja aż takich cudów nie potrafię, ewentualnie ciasteczka i nieco łatwiejsze placuszki
Ponizej przedstawiam Ci zdjęcie moich przetworów które wykonałam w sobotę i niedzielę

Sos słodko - kwaśny i powidło śliwkowe, postanowiłam je dodatkowo przystroic by ładnie sie prezentowały a przy tym moze i lepiej smakowały

Dżaga
super że podałaś linka jednej z blogerek uwielbiam oglądac takie rzeczy i czasami staram się je wykorzystać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1130.jpg (86,4 KB, 24 załadowań)

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

tinekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:23   #2475
monika01011986
Zakorzenienie

jeju dziewczyny ile ja już zjadłam tego sernika to szok!!!! chyba z kilogram!!! przez ten okres mam takie napady że szok. Ciągle bym jadła

Ola troche to głupie, że potraktował Cię jak rzecz tylko dlatego że uznał iż nie jest w stanie zapewnić Ci wszystkiego o czym marzysz. Skoro tak by było to na pewno by Cie nie pchał i nie wyzywał. Moim zdaniem chodzi o coś innego. Nie chcę wnikać o co nawet, ale jestem pewna, że skoro raz już tak postąpił to na pewno to kiedyś powtórzy. Póki nie masz dzieci powinnaś dać sobie z nim spokój. Później będzie tylko gorzej. Wiem co mówię......

No a waga widzę Ci ładnie spada - oby tak dalej! Już nie dużo Ci zostało

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez tinekk Pokaż wiadomość
Ponizej przedstawiam Ci zdjęcie moich przetworów które wykonałam w sobotę i niedzielę
Świetne przystrojenie słoika Bardzo fajnie to wygląda i jak kolorowo pewne musi być to wszystko bardzo pyszne!

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:

Z praca w szkole jest koszmarnie, bo coraz mniej dzieci jest.. jest niż demograficzny teraz w szkolach, klasy są zmniejszane, nauczyciele zwalniani (niestety emeryci nadal maja prawo pracowac w szkole i jednoczesnie brac emeryture). Wystarczy spojrzec ilu naszych rowiesnikow wyjechalo. Zazwyczaj maja rodziny za granica i tu w szkolach wlasnie to widac.. Nie ma kogo uczyć.
To fakt. Wszystko się zgadza...... niestety ;( Morał z tego taki, że trzeba też wyjechać!

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-08-31, 18:29   #2476
meeedzik
Zakorzenienie

Monia jak będę miała jak to pewnie, że tu zajrzę
A co do zarobków, to jak dla mnie są baaardzo ok tygodniowo na polskie wychodzi około 1600zł no i warunki mieszkalne super, z Tż mamy dla siebie całe mieszkanie ( pokój, kuchnia, łazienka ) do pracy minuta drogi, bo to wszystko jest na jednym placu, tzn 2 hotele, 2 hale gdzie pracujemy i pełno szklarni i foliaków no i pola z sadzonkami

Dodaję jedno zdjęcie na tle pola z przed 3 lat gdzie jeszcze byłam pulpetem
Znalazłam w necie zdjęcie całego planu
Na czerwono zaznaczyłam miejsce w którym pracuję, a na niebiesko holtel w którym mieszkam

Gosia co do tych lodów z Lidla, to ja je uwielbiam szkoda, że mają tyle kalorii ( tzn na opakowaniu nie pisze, ale podobne z Biedronki mają 260 )
A Twój drugi mężczyzna słodziutki
Ola trzymam kciuki, żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 000_0010.jpg (55,3 KB, 111 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kordes_luftbild_2008.jpg (30,9 KB, 57 załadowań)

Edytowane przez meeedzik
Czas edycji: 2011-08-31 o 18:39
meeedzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:48   #2477
mimi0290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
A co do zarobków, to jak dla mnie są baaardzo ok tygodniowo na polskie wychodzi około 1600zł no i warunki mieszkalne super, z Tż mamy dla siebie całe mieszkanie ( pokój, kuchnia, łazienka ) do pracy minuta drogi, bo to wszystko jest na jednym placu, tzn 2 hotele, 2 hale gdzie pracujemy i pełno szklarni i foliaków no i pola z sadzonkami

Na czerwono zaznaczyłam miejsce w którym pracuję, a na niebiesko holtel w którym mieszkam

Gosia co do tych lodów z Lidla, to ja je uwielbiam szkoda, że mają tyle kalorii ( tzn na opakowaniu nie pisze, ale podobne z Biedronki mają 260 )
Strasznie się zmieniłaś przez to schudnięcie !

2013: 75-72,1(10.03)...71,4(29.03) ...70,6...70............69.........67. .........65....... .
mimi0290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:49   #2478
Eldo_rado
amor vincit omnia

meeedzik ale Ty wypiękniałaś
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:49   #2479
tinekk
Zadomowienie

Cytat:

Wow zarobki na prawdę świetne fajnie że Wam się tak udaje i co roku możecie się wybrać, tylko pozazdrościć wracasz z workiem pieniędzy i pędem na zakupy tym bardziej że z TŻ mieszkacie sobie sami ! SUPER

Monia
dziękuję od niedawna coś mnie tknęło i wiecej czasu spędzam w kuchni

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

tinekk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 19:09   #2480
olaoo87
Raczkowanie

Monia też mi to ciągle chodzi po głowie, że o takie coś nie byłby taki agresywny, ale chyba za bardzo go kocham, żeby ujrzeć prawdę. On kochany jest/był...
Meeedzik to Ty???!!! Ale się zmieniłaś! Teraz jesteś śliczna!!! I taka pozostań!

Włączyłam sobie nasze smuty przy których było tak miło, romantycznie i fajnie... Płaczę. Ehh :/
olaoo87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 19:41   #2481
meeedzik
Zakorzenienie

Mimi, Eldorado, Ola jezuuu ale się czerwona zrobiłam dziękuję Wam Tż pokazywałam to zdjęcie i się ze mnie nabija, specjalnie gada że z kim to on musiał chodzić, i że taki pulpet byłam oj byłam i to straszny, a to wszystko przez niego, bo zanim Go poznałam ważyłam 50kg a przez Niego i przez ciągłe chodzenie na pizze i hamburgery tak przytyłam! Zanim go poznałam to baaardzo rzadko jadłam jakieś fast foody, może raz na 2-3 miesiące, a przy nim to co drugi dzień jak nie częściej + słodycze i stało się
Tinekk oj tak, żebyś wiedziała ja tylko jak wracam ( przeważnie nad ranem wracałam ), to już w tym samym dniu pędzę na zakupy itp a po całym dniu taka wycieńczona byłam jak nie wiem, najpierw całonocna podróż powrotna a później cały dzień zakupów, co ja gadam dzień, z tydzień
Już nie mogę się doczekać powrotu i tego szaleństwa zakupowego teraz mało mnie nie skręci, bo muszę oszczędzać
Stary 2011-08-31, 19:56   #2482
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Mimi, Eldorado, Ola jezuuu ale się czerwona zrobiłam dziękuję Wam Tż pokazywałam to zdjęcie i się ze mnie nabija, specjalnie gada że z kim to on musiał chodzić, i że taki pulpet byłam oj byłam i to straszny, a to wszystko przez niego, bo zanim Go poznałam ważyłam 50kg a przez Niego i przez ciągłe chodzenie na pizze i hamburgery tak przytyłam! Zanim go poznałam to baaardzo rzadko jadłam jakieś fast foody, może raz na 2-3 miesiące, a przy nim to co drugi dzień jak nie częściej + słodycze i stało się
Tinekk oj tak, żebyś wiedziała ja tylko jak wracam ( przeważnie nad ranem wracałam ), to już w tym samym dniu pędzę na zakupy itp a po całym dniu taka wycieńczona byłam jak nie wiem, najpierw całonocna podróż powrotna a później cały dzień zakupów, co ja gadam dzień, z tydzień
Już nie mogę się doczekać powrotu i tego szaleństwa zakupowego teraz mało mnie nie skręci, bo muszę oszczędzać
Chyba bym go udusila na Twoim miejscu

Stary 2011-08-31, 19:58   #2483
meeedzik
Zakorzenienie

Sweet przecież On mi specjalnie tak w żartach gada się wygłupialiśmy i przytulaliśmy i on się nabijał
Stary 2011-08-31, 20:14   #2484
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Sweet przecież On mi specjalnie tak w żartach gada się wygłupialiśmy i przytulaliśmy i on się nabijał
No i ja bym go w tych żartach przydusiła

Stary 2011-08-31, 20:15   #2485
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Hej laski

U mnie dzisiaj :
1.jajecznica i kromka ciemnego chlebka
2.brzoskwinia
3.kanapka z szynka
4.szklanka zupy pomidorowej i dwie kanapki z wiesniakiem i pomidorem

No i włąsnie wróciłam z rowerku 1,5 h za mna kurcze zimno juz sie robi wieczorkami trzeba sie bedzie na stacjonarny przerzucic

NeverGoodEnough18 bardzo sie ciesze ze chodzisz na terapie teraz bedzie tylko lepiej

tinekk ja tez czytałam "potęge podswiadomosci" a teraz czytam " the secret " i jego rozne tłumaczenia I zmieniam sposob myslenia po tych lekturach

monika01011986 Ty wogole śliczne włoski masz...i jakie dlugie...zaluje ze swoje scielam ja tez nie przepadam za aerobikiem denerwuje mnie wole siłownie albo pocwiczyc w domku

Gosia2011 jaki śliczny maluszek wogóle wspólczuje CI tej całej sytuacji i wierze ze sie wszystko poukłąda

meeedzik WOW!! ale sie zmieniłas zupelnie inna dziewczyna

olaoo87 nie słuchaj smutów..one tylko powoduja, ze wpadasz w jeszcze wiekszy dół...wiem to sama po sobie...i nie płacz ten typ nie jest wart Twoich łez

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 20:33   #2486
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:

Wow no to zarobki świetne! W Polsce za cały miesiąc tyle się nie zarabia w szklarniach. Super! No i jeszcze będziecie mieli swoje mieszkanko tam to już w ogóle full wypas. Tak to można pracować
A zdjęcie faktycznie świetne pulpecik byłaś a teraz.... taka laska że szok!! Piękna metamorfoza ale już Ci to chyba ze 100 razy mówiłam :P
A hotel naprawdę bliziutko. Aż Ci zazdroszczę tych zakupów jak wrócisz

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez olaoo87 Pokaż wiadomość
Monia też mi to ciągle chodzi po głowie, że o takie coś nie byłby taki agresywny, ale chyba za bardzo go kocham, żeby ujrzeć prawdę. On kochany jest/był...

Włączyłam sobie nasze smuty przy których było tak miło, romantycznie i fajnie... Płaczę. Ehh :/
Oleńko nie możesz mieć klapek na oczach! On Cie będzie np. bił a Ty nadal go będziesz kochała? Wiem, że to trudne..... Już raz przez to przechodziłaś przecież... chcesz znowu? Faceci się nie zmieniają. Życzę Ci jak najlepiej i abyś nigdy tego nie żałowała jeśli się pogodzicie.
Ja po prostu nie chcę abyś męczyła się później tak jak ja się męczę.... jestem z facetem którego bardziej nienawidzę niż kocham tylko ze względu na dzieci.... nie jestem szczęśliwa ale cieszę się, że moje dzieci są bo mają mame i tate.... oczywiście gdyby mnie zdradził czy pobił to bym odrazu odeszła ale póki co nie mam żadnego poważnego powodu aby zabierać dzieciom ojca. Fakt, że nie traktuje mnie jak księżniczkę ale jak praktycznie rzecz no ale w tym przypadku nie mogę myśleć tylko o sobie.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
No i włąsnie wróciłam z rowerku 1,5 h za mna kurcze zimno juz sie robi wieczorkami trzeba sie bedzie na stacjonarny przerzucic

monika01011986 Ty wogole śliczne włoski masz...i jakie dlugie...zaluje ze swoje scielam ja tez nie przepadam za aerobikiem denerwuje mnie wole siłownie albo pocwiczyc w domku
No wieczorkami już jest bardzo zimno ;( taka jesień już się robi ;( ciekawe kiedy pierwszy śnieg spadnie w tym roku?
Ja też żałuję że ścięłam 1,5 roku temu włosy ;( miałam wtedy dłuższe niż teraz mam i głupia obcięłam do ramion aż nie wiem co mnie tknęło... wkurzyłam się bo rozczesać ich nie mogłam nigdy ;( Teraz bym miała to tyłka już

A aerobik też mnie denerwuje. Tam to tylko zmachać się idzie od tego biegania.... i zadyszki mozna dostać
A na siłowni osobno ćwiczysz sobie kolejno każdą partię mięśni, i w ogóle według mnie na siłowni szybciej można schudnąć i przy okazji mięśnie delikatnie wyrzeźbić. Nikt Cie nie pogania, ćwiczysz ile chcesz i jak chcesz.

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2011-08-31 o 20:37
Stary 2011-08-31, 20:38   #2487
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

monika01011986 no dokładnie..tym bardziej, ze jak ja byłam na aerobicu to ciagle ten sam układ powtarzalismy, albo trafiałam na babeczke, która wplatała tam elementy tanca dla tzw" stałych bywalczyn" i nie moglam sie połapac....wiec uznalam ze to nie dla mnie

Dziewczyny czy moge olejek rycynowy wymieszac z waxem i nalozyc na włosy??

Think happy - be happy

M

Stary 2011-08-31, 20:41   #2488
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy moge olejek rycynowy wymieszac z waxem i nalozyc na włosy??
no pewnie to świetne połączenie. często tak robię.
Stary 2011-08-31, 20:44   #2489
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Eldo dzieki to ide nakładac

Think happy - be happy

M

Stary 2011-08-31, 20:45   #2490
Eldo_rado
amor vincit omnia

ja z niecierpliwością czekam na swoejgo waxa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości