Wszystko o Avonie - cz. 23 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-14, 12:43   #2461
Y a s m i n e
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 23

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Bo to jest rozświetlacz, nie korektor. On ma za zadanie rozświetlać. Był kiedyś program o tym... A dlaczego Avon wprowadza w błąd i nazywa to korektorem, to nie wiem
No właśnie- jak zauważyłam, że pod oczy nie robi nic, nie rozświetla, to kombinowałam z "tuszowaniem" twarzy, bo chciałam, by służył mi do czegokolwiek... a tu klapa . A nazwa swoją drogą..
Y a s m i n e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 12:46   #2462
asiuniaaaaa89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewula91 Pokaż wiadomość
O to długo... nigdy się nad nią nie zastanawiałam. To teraz też by mi się przydała na zimę

Widziałyście ? - w sekcji ostatnia szansa matowy lakier do paznokci
ja jak rano wychodzę na przystanek w mroźne dni zimą to trzymam sobie ją w ręce, a rękę w kieszenii jest luks
Stary 2011-09-14, 12:51   #2463
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Y a s m i n e Pokaż wiadomość
No właśnie- jak zauważyłam, że pod oczy nie robi nic, nie rozświetla, to kombinowałam z "tuszowaniem" twarzy, bo chciałam, by służył mi do czegokolwiek... a tu klapa . A nazwa swoją drogą..
Mi to jakoś troszeczkę rozświetla... może też dlatego, że biorę Light
Stary 2011-09-14, 12:54   #2464
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
Generalnie zauważyłam, że z avonem dzieje się co raz gorzej Ja tęsknię za tymi małymi papierowymi "reklamówkami" na kosmetyki, zamiast tego możemy zamówić tylko plastikowe w jednym rozmiarze (i ofc duże papierowe)...
A ja mam nadal zapas tych papierowych Zamówiłam jak usuwali chyba ze 2 pakiety, a teraz najczęściej i tak wkładam katalog więc pasują mi te foliowe, z małych korzystam tylko jak mam faktycznie jedna malutką rzecz na późniejsze terminy

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
Mam pytanie dziewczyny Muszę dziś odesłać portfel, zwróciła mi go klientka, bo przegródka na monety jej się cały czas sama z siebie otwierała i jej zawartość wypadała do torebki. Teoretycznie wydaje się to zapięcie, że jest w porządku, a jest tak naprawdę bardzo słabe. I teraz mam dylemat co zaznaczyć w przyczynie zwrotu żeby mi zwrócili za niego pieniądze, a nie uznali, że nie ma podstaw do zwrotu. Czy kwestionowanie jakości czy produkt wadliwy, bardziej się skłaniam ku wadliwemu, ale właśnie mogą się do tego przyczepić.
Nieważne co zaznaczysz. Przecież równie dobrze możesz zaznaczyć, że się nie podoba
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 13:17   #2465
asiuniaaaaa89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez melisska Pokaż wiadomość
Obejrzałam przed chwilą i bardzo pozytywnie zaskoczyły mnie kolczyki Abbey Nie przypuszczałam ,że są tak ładne

są fajniutkie naprawdępolecam

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez karolla90 Pokaż wiadomość
Hej! Zauważyłyście, że nie można już zamawiać Książki Zamówień? Kurcze szkoda, bo już sie do niej przyzwyczaiłam Mam nadzieję, że one wrócą.
też to zauważyłam już od jakiegoś czasu a szkoda, bo też wolałam na niej wypisywać niż na zwykłych karteczkach
Stary 2011-09-14, 13:19   #2466
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sarasfati Pokaż wiadomość
w takich sytuacjach powinni automatycznie wysyłać 10 i liczyć za pakiet 10 katalogów. Mieli by nad nami trochę litości ...
system tak liczy jak się zamówi i litość nie ma tu nic do rzeczy, to jest komputer a nie człowiek.

Strasznie mi się podoba ten program belive
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 13:20   #2467
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuniaaaaa89 Pokaż wiadomość
też to zauważyłam już od jakiegoś czasu a szkoda, bo też wolałam na niej wypisywać niż na zwykłych karteczkach
Ja je zamówiłam na początku i potem w ogóle nie używałam, bo one w są do podpisania przez klientkę, że na pewno zapłaci itp. i mnie to zniechęciło, bo u mnie wszyscy za bardzo by wnikali w to(tak coś mi się kojarzy, że na nich było, bo kiedyś je wyrzuciłam więc nie mam)
Ale ja piszę zawsze na kolorowych karteczkach tych małych
Stary 2011-09-14, 13:35   #2468
asiuniaaaaa89
Raczkowanie

Cytat:
Może spróbuj dłużej kręcić?

No coś Ty? Ja to żadnych efektów nie widzę po tym żelu, nawet na chociażby jednej piersi Wręcz go nie lubię.
no to mnie pocieszyłyście w takim razie lipny jest się okazuje..hmm ja używam z innej firmy, ale zobaczylam ze za 12 zl jest to zal bylo nie wziąść ale to nic, w takim razie pójdzie na jakiś gratis

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja je zamówiłam na początku i potem w ogóle nie używałam, bo one w są do podpisania przez klientkę, że na pewno zapłaci itp. i mnie to zniechęciło, bo u mnie wszyscy za bardzo by wnikali w to(tak coś mi się kojarzy, że na nich było, bo kiedyś je wyrzuciłam więc nie mam)
ja poprostu wpisywałam na nich imię nazwisko klientki, oraz produkty i ich ceny, resztę nie, poza tym i tak nikt się temu nie przypatrywał
Stary 2011-09-14, 13:48   #2469
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiuniaaaaa89 Pokaż wiadomość
ja jak rano wychodzę na przystanek w mroźne dni zimą to trzymam sobie ją w ręce, a rękę w kieszenii jest luks
kurcze, mi też by takie coś się przydało Czy jest jeszcze możliwość zamówienia takiej gwiazdki rozgrzewającej? Bo albo nie widzę jej w katalogu, albo jestem ślepa
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 13:51   #2470
cebulkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
No, tak po chwili to nie jest ale jest już na koncie allegro i Sprzedający dostaje informację, że Kupujący zapłacił.

Cebulkaa
, Ty zdaje się pisałaś o Reese Witherspoon Laugh Often. Czy one są trwałe? Bo zielone były w miarę, pomarańczowe już nie.... i ciekawa jestem tych ostatnich żółtych.
hmmm, trwałe na tyle że wieczorem pod prysznicem zaczynają mi znów pachnieć... choć w ciągu dnia już ich nie czuję (a otoczenia nie pytałam). są super, klientka też zachwycona

dziękuję
cebulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 13:52   #2471
Mayasmum
Raczkowanie

Cytat:

A ja robię sobie takie tabelki, każdej klientce daje - wpisują sobie tam swoje zamówienia (nazwa produktu, numer, sztuk, cena), ja podliczam wszystko i oddaje karteczki wraz z zamówieniem. Mam jedna taka mala ksiazeczke zamowień - dostalam od OMS jak podpisywalam umowe, ale jej nie używam.
Mayasmum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 14:01   #2472
Dorotxy
Zakorzenienie

ja też mam jeszcze zapasy tych papierowych torebek

przyłączam się do podziękowań za skany, kawał roboty

na razie nie robię wish listy, na razie zrobiłam małą z 14, w 13 zaszalałam, to teraz spokojniej

a na mnie żel do biustu zadziałał i byłam zadowolona dlatego wzięłam drugi, jakaś promo ostatnio była, choć za dużo on tam do roboty nie ma
Dorotxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 14:03   #2473
asiuniaaaaa89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
kurcze, mi też by takie coś się przydało Czy jest jeszcze możliwość zamówienia takiej gwiazdki rozgrzewającej? Bo albo nie widzę jej w katalogu, albo jestem ślepa
niestety ani w 14 ani w 15 jej nie ma może bliżej zimy się pojawikto wie
Stary 2011-09-14, 14:05   #2474
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
ja tez ich nigdy nie używałam, bo mi tez kojarzyły się własnie z umową - moje klientki nie chciałyby tak sie podpisywać na zamówieniach swych
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 14:07   #2475
Ewlyn
Zakorzenienie

mam pytanie do SARUNIECZKI Jak sie sprawuje ten cien Anew, ktorego zdjecie dalas na katalogowy?
Czaje sie na ten wlasnie odcien jakis czas juz, ale nie wiem czy on jakis wodnisty za bardzo nie jest i jak sie trzyma na powiece.
Bedzie wdzieczna za relacje
Stary 2011-09-14, 14:26   #2476
melisska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
A ja zamówiłam w demo Treselle Mystique, bo myślałam, że któraś z klientek kupi, a tu nic. Woda jest nowa, nawet z folią, ale chcę ją zwrócić. Mogę tak z folią? Zwrócą za to kasę?
Myślę , że nie powinno być problemu. Dziewczyny pisały , że zwracały również demo
W ostateczności możesz zerwać folię i trochę popsikać a jako przyczynę zwrotu wpisać - "nie podoba się"

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Y a s m i n e Pokaż wiadomość
Ten korektor to dla mnie jakaś porażka jest Może i rozświetla ale korektorem toto nie jest W dodatku tak jak pisała koleżanka podkreśla zmarszczki i zbiera się w załamaniu powieki bleeee
melisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 14:49   #2477
Sarasfati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
mam pytanie do SARUNIECZKI Jak sie sprawuje ten cien Anew, ktorego zdjecie dalas na katalogowy?
Czaje sie na ten wlasnie odcien jakis czas juz, ale nie wiem czy on jakis wodnisty za bardzo nie jest i jak sie trzyma na powiece.
Bedzie wdzieczna za relacje
nie do mnie ale ja tez moge się wypowiedzieć, ponieważ mam ten cień w odcieniu Luminscence. Konsystencja fajna kremowa(nie wodnista), nabieram go pędzelkiem, aplikuje na powiekę i rozprowadzam palcem (wtedy najfajniej się rozprowadza), mój ma piękny kolor, taki delikatny, opalizujący róż. Na powiece bardzo ładnie mi się trzyma

Cytat:
Napisane przez melisska Pokaż wiadomość
( Może i rozświetla ale korektorem toto nie jest W dodatku tak jak pisała koleżanka podkreśla zmarszczki i zbiera się w załamaniu powieki bleeee
bo rozświetlacz ma do siebie to, że uwydatnia, tak jak bronzer "ukrywa" np mocno zarysowane kości żuchwy czy kości policzkowe.
Stary 2011-09-14, 14:52   #2478
porzeczka2602
Zakorzenienie

Mam do was dwa pytanka
Najpierw odnośnie kolczyków perełek za 6.90 (dopiero nadrabiam wątek i mam jeszcze 10 stron więc jeśli powtarzam to przepraszam). Czy nie wydaje się wam, że Faith i Love są identyczne - pomijając fakt, że jeden z kolczyków Love jest mniejszy ale ich odcienie są takie same u mnie.

No a drugie pytanie to odnośnie programu Belive i czerwonej kolekcji - tam są dwa programy, jeden to na sprzedaż za określone 3 kwoty, gdzie mamy produkty z naturalsa, wody i torebkę, portfel i torebeczkę oraz jakiś na przyrost sprzedaży? Bo tego nie rozumiem za bardzo z tej ulotki. Są tam też jakie ekspresy do kawy do wygrania ??

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 15:00   #2479
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
nie do mnie ale ja tez moge się wypowiedzieć, ponieważ mam ten cień w odcieniu Luminscence. Konsystencja fajna kremowa(nie wodnista), nabieram go pędzelkiem, aplikuje na powiekę i rozprowadzam palcem (wtedy najfajniej się rozprowadza), mój ma piękny kolor, taki delikatny, opalizujący róż. Na powiece bardzo ładnie mi się trzyma
Dzieki Ten kolor tez mi sie podoba, ale 2 to chyba za duzo szczescia

A nie wiecie czy przychodza okulary OLIE ze stron wyprzedazowych? dostalam spoznione zamowienie na nie od klientki i nie wiem czy puszczac drugie i dobijac do 50 zl... bo jak ich nie ma to i tak mi nalicza KRMZ.
Wpisywalam je do zamowienia ale kropek brak.
Stary 2011-09-14, 15:05   #2480
Sarasfati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
odnośnie kolczyków perełek za 6.90 (dopiero nadrabiam wątek i mam jeszcze 10 stron więc jeśli powtarzam to przepraszam). Czy nie wydaje się wam, że Faith i Love są identyczne - pomijając fakt, że jeden z kolczyków Love jest mniejszy ale ich odcienie są takie same u mnie.
jest dokładnie tak jak napisałaś. U mnie Faith kompletnie nie zgadzają się rozmiarami (fotki wstawiałam na katalogowy)

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Dzieki Ten kolor tez mi sie podoba, ale 2 to chyba za duzo szczescia
ale fajna cena na nie w 13
Stary 2011-09-14, 15:05   #2481
Mayasmum
Raczkowanie

Ktoś już kiedyś o tym pisał, ale wlaśnie dostalam wiadomość na strefie :

Temat: Nieprawidłowy opis właściwości kubka z logo" Avon kontra rak piersi"
Droga Konsultantko, Drogi Konsultancie,
W katalogach 13/2011 i 14/2011, zamieszczono błędną nazwę kubka z logo "Avon kontra rak piersi" sugerującą, że kubek ma właściwości termiczne.
Informujemy, że w rzeczywistości kubek jest na ciepłe napoje, ale nie posiada właściwości termicznych.
Prosimy o przekazanie informacji zainteresowanym Klientom.
Przepraszamy za zamieszczenie błędnej informacji.
Pozdrawiamy
Dział Obsługi Konsultantek.
Mayasmum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 15:16   #2482
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajna cena na nie w 13
No niestety I dlatego mnie korci tym bardziej, ze udalo mi sie osiagnac wyzszy opust w pierwszym zamowieniu
Stary 2011-09-14, 15:19   #2483
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
ja tez ich nigdy nie używałam, bo mi tez kojarzyły się własnie z umową - moje klientki nie chciałyby tak sie podpisywać na zamówieniach swych
U mnie klientki dostają właśnie z tej ksiązki zamówień rachunek. I nicmi tam nie podpisują, ponieważ wiedzą, że każda z nich ma czas dokładnie 2 tyg. na przelanie mi pieniędzy, a jak nie to ścigam
Żartuję z tym ściganiem. Najczęściej płacą mi od ręki i się prosić nie muszę, bo zawsze w dzień odbioru przez nich zamowień wysyłam im smsa z kwotą do zapłaty, a te rachunki to tylko formalnośc, choć niektórym dziewczynom ode mnie się to podoba - wtedy sprawdzają ile wydały, co kiedyś zamówiły.
Jedna kiedyś w ten sposób naciągnęła swojego faceta na Herve Leger
Stary 2011-09-14, 15:20   #2484
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Mam do was dwa pytanka
Najpierw odnośnie kolczyków perełek za 6.90 (dopiero nadrabiam wątek i mam jeszcze 10 stron więc jeśli powtarzam to przepraszam). Czy nie wydaje się wam, że Faith i Love są identyczne - pomijając fakt, że jeden z kolczyków Love jest mniejszy ale ich odcienie są takie same u mnie.
U mnie Love jest lekko ciemniejszy i na szczęście wszystkie mają jednakowe wielkości. Ja i tak chyba zostawię sobie tylko Wisdom, a resztę klientkom sprzedam za pare zł, bo na co mi tyle perełek Już i tak mam z Avonu ze 2 czy 3 pary(tylko trochę większych).
Stary 2011-09-14, 15:20   #2485
sheryl
szeryfcio

Cytat:
tak było Ja to wyrzuciłam (dostałam od OMS) na grzyba mi takie badziewie, malutkie toto z 4 czy 5 linijkami na krzyż Robię sobie swoje tabelki i drukuję.

Cytat:
Napisane przez cebulkaa Pokaż wiadomość
hmmm, trwałe na tyle że wieczorem pod prysznicem zaczynają mi znów pachnieć... choć w ciągu dnia już ich nie czuję (a otoczenia nie pytałam). są super, klientka też zachwycona
Dzięki
Stary 2011-09-14, 15:37   #2486
Gosienka1707
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Informujemy, że suszarka Philips , którą Konsultantki mogły zamawiać w katalogu 12 w ramach Programu dla Konsultantek, zaprezentowana w MyAvon Magazine 12 na 5 stronie, jest obecnie niedostępna .

Z powodu dużego zainteresowania ofertą obecnie nie dysponujemy wystarczającą ilością tego produktu. Kolejne dostawy planowane są w katalogu 15/2011.

Po uzupełnieniu brakujących ilości będziemy dosyłać suszarki wraz z kolejnymi zamówieniami Konsultantek .

Każda Konsultantka objęta akcją przeprosinową, która zamówiła suszarkę w katalogu 12, spełniła warunki Programu i będzie aktywna w katalogu 13/2011, otrzyma w ramach przeprosin - Kurację naprawczą 3D do włosów suchych i zniszczonych w cenie 50 groszy .
A ja wczoraj złożyłam zamówienie z 13 i w katalogu 12 zamówiłam suszarkę i w AM przeczytałam, że przychodzi w 13-spoko. Dziś patrzę na podgląd faktury a tam suszarka i kuracja 3D do włosów czyżby pomylili się na moją korzyść? ;>
Gosienka1707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 15:55   #2487
sylwia1906
Zadomowienie

Ma któraś z Was może zestaw kolczyków Natasha? kat 13 str 74. Bo mam zamiar je kupić tylko wiem, że ''złoto'' schodzi z avonovej biżuteri i sama nie wiem. Warto kupić według was? (konkretnie to wg posiadaczki zestawu najlepiej;d) Ładnie na żywo się prezentują?
sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 16:52   #2488
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosienka1707 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj złożyłam zamówienie z 13 i w katalogu 12 zamówiłam suszarkę i w AM przeczytałam, że przychodzi w 13-spoko. Dziś patrzę na podgląd faktury a tam suszarka i kuracja 3D do włosów czyżby pomylili się na moją korzyść? ;>
albo dostaniesz kurację teraz, a suszarka przyjdzie w 15, a zafakturowana, czekam dziś na paczkę, fakturę mam z wczoraj, mam nadzieję, że suszarka będzie w środku, bo jak nie to kuracji żadnej nie mam
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 16:55   #2489
alytjow
Zakorzenienie

GG do alytjow

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
Pisałyście już na ten temat, ale ja nie miałam głowy wtedy o tym myśleć, i jeśli teraz dobrze rozumuję, to kwota z katalogu 13 nie wlicza się do nowej edycji AC, tak?
nowy program AC bedzie dopiero od nowego roku, teraz nie wlicza sie do niczego te nasze zamowienia, dzwonilam na infolinie i bardzo miła pani mnie poinformowała. A przywileje obowiązuja nadal
alytjow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 17:02   #2490
renia0809
Wtajemniczenie

Witam
może ktoraś z Was składała dziś zamówienie na wodę toaletową Full Speed bez atomizera z internetowej oferty specjalnej?jakie ma światełko?
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości