|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Ja póki co ok 1kg na plusie, choć w zasadzie nie wiem czy to efekt ciąży czy przerwania diety, bo w chwili zajścia w ciążę byłam na dukanie, ale jak tylko poczyłam pierwsze mdłości to od razu przerwałam dietę. W pierwszej ciąży do 16 tyg nic nie przytyłam, efekt końcowy to 13kg, których nie udało mi się pozbyć mimo że karmiłam piersią przez 9 m-cy, wyglądałam jak słoniątko
![]() Odnośnie rozstępów, to pod koniec ciąży pojawiło mi się kilka w okolicy pępka, ale po porodzie sn, poorało mi całe uda i pachwiny, pamiątka na całe życie ale tam przecież oprócz męża i gina nikt nie zagląda
|
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
no to pięknie i niewiele....
ja też byłam na dukanie, którego przerwałam z powodu nerek, a potem - potem była kolejna dieta i tak się trzymałam do momentu kiedy nie usłyszałam że jestem w ciąży - cóż moja waga nieubłaganie wskazuje 4 kg - chociaż staram się jak mogę zdrowo odrzywiać i nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak poleciała mi w górę....ale cóż - przecież odchudzać się nie będę
|
|
|
|
#2463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My z mężem dziś idziemy na imprezę, już zapowiedziano nam szarlotkę, więc na pewno się najem O ile mdłości pozwolą Chyba zabiorę ze sobą ogórki w słoiku, bo one ostatnio mi tyłek ratują
|
|
#2464 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brzuch mam powiekszony i komfortowo czuje sie tylko w 1 spodniach. reszta juz na dnie szafy biust tez jakis obrzmialy ale nie na tyle zeby nowe staniki kupowac. stare ciagle jeszcze dobrze sie sprawuja. bluzki juz od jakiegos czasu nosze luzniejsze, zeby sie nikt w pracy nie kapnal bo u nas pelno wscibskich malp, ktore tylko szukaja sensacji jutro biegne do miasta to moze kupie sobie jakies nowe spodnie chociaz nie wiem czy zasluzylam po tej historii z kremem
|
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
oj rozumiem to doskonale - te wścibskie małpy...
![]() a ja musiałam jeden nowy stanik sobie kupić, bo mi cycki rosły jakby ktoś im drożdzy dał i ....mam nadzieję, że się już nie powiększą bo chyba dostanę załamania nerwowego ![]() ja przetorowałam sobie drogę, doprowadziłam kuchnie do stanu prawie użytkowego - i sypialnia ma coraz mniej zbędnych rzeczy nie otwieram za to salonu, bo bym chyba padła na zawał z tego smietnika, a najgorsze że czekam jeszcze na reszte rzeczy i przestawienie szafy do innego pokoju więc nawet jakbym chciała uporządkować ten barług to nie ma mocnych ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
więc kilkodniowa kuracja kremem nie powinna być krytycznie oceniana
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja chyba nic jednak nie przytyłam
A wydawało mi się, że coś mi przybyło, ale to pewnie dlatego, że jak sobie zjem coś ok. 21.00 (bo jestem głodna) to rano mi większą wagę pokazuje, gdzieś tak o niecały kilogram. Wczoraj się najadłam, bo byliśmy na imieninach u teściowej, ale ostatni posiłek jadłam o 20.00, a potem już nic, więc jak się dziś rano ważyłam przed śniadaniem (a pospałam trochę, więc ważenie było później niż zwykle) to mi pokazało taką samą wagę jak przed ciążą
|
|
|
|
#2467 |
|
Raczkowanie
|
mi sie ciagle chce jesc.tak srednio co 2 h dostaje takie naglego ataku glodu..
masakra, i przytylam juz od pocz. wrzesnia 3 kg. ..boshe co bedzie dalej ....?!ale tez do konca sierpnia chodzilam na silownie bo karnet mi sie tak skonczyl akurat,i narazie nie kupuje nastepnego bo o az umowa na rok,wiec bez sensu,dopiero po porodzie jak cos to zaczne znowu cwiczyc.
http://www.przewodnikmp.pl/img-070820090320.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsvfkg7yb.png Edytowane przez loksa Czas edycji: 2011-10-22 o 15:32 |
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
wybacz że to powiem, ale miło że komuś przybyło ...bo już myślałam że ja jakąś anomalią jestem
i żebym to sie jeszcze obrzerała słodyczami...ale nie i tak tyje
|
|
|
|
#2469 |
|
Zadomowienie
|
Nadmienię tylko do osób, które twierdzą że śledzie nie mogą prowadzić do toxo - podałam dwa arykuły, w których jest to napisane, żaden mój wymysł
|
|
|
|
#2470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2471 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem chyba jakaś inna, bo mdłości mam bardziej wieczorne niż poranne. Już czuję jak mnie bierze.
Od rana ssałam cukierki miętowe i było dobrze a teraz widzę, że znów się zaczyna...wczoraj też tak po 16ej mnie zebrało. Help! |
|
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w ogóle nie miałam mdłości porannych tylko same nocne najczęściej po 20 wieczorem... no cóż wcale to nie nienormalne jak widać
|
|
|
|
|
#2473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja dopiero teraz coś grubnę dziś jak na razie bez mdłości jak wieczorem będzie super i jutro to będę mega szczęśliwa
|
|
#2474 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór Mamuśki
Nie mam siły Was nadrabiać, wybaczcie Moje piersi są nabrzmiałe i bolą, w nocy nawet jak się z boku na bok przewracam to boli, a nie mam jakiegoś mega biustu
|
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
udało mi się oczyścić trochę terenu - z resztą muszę poczekać do wtorku kiedy to mój kolega odbierze samochód i będzie mógł mi wreszcie przywieźć komodę
![]() jak się cieszę kiedy widzę że powoli ten dom nabiera kształtów = chociaż jeszcze długo będziemy pewnie robić w nim mniejsze i większe zmiany.... ale jest super, ta cisza jest kapitalna
|
|
|
|
#2476 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() Co do problemów pęcherzowych, to naprawde bywa groźne. Sama sporo strachu się najadłam, moja córa przez pierwszy miesiąc swojego życia nic nie przybierała na wadze, a wręcz chudła mimo, że jadła sporo. Przychodziła położna, nawet lekarz i nie stwierdził nic złego, jednak po kolejnych tyg i kolejnych spadkach wagi lekarka wysłała Nas do szpitala. Szereg badań, kłucie w rączke, głowkę no istny koszmar. Aż wkońcu okazało się że mała ma zapalenie dróg moczowych. tydzien w szpitalu, antybiotyki itd. Okazało się, że ja też miałam. Badanie robiłam miesiąc przed porodem, nic nie wyszło więc musiałam złapać coś przed samym rozwiązaniem i zaraziłam maleństwo. Także badajcie się bo to koszuje grosze, a może uchronić przed bólem i stresem
|
#2477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#2478 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
u mnie +1kg ech mam nadzieje ze na koniec nie bedzie +30kg jak z syniem hi hi oj tam oj tam ale wiem, ze dam rade zrzucic pozniej. śledzie się już robią mniam co do brzuszka hmmm troche wystaje, ale on zawsze wystawał
|
#2479 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My później jedziemy na zakupy, więc może mnie jakieś ciągoty wezmą ![]() Miłej niedzieli
|
|
#2480 |
|
Raczkowanie
|
stokroteczka777 wg usg bede zaczynała 9 tc a wg om 12tc
bardziej skłaniam się do terminu z Usg. Tylko że niewiem czy skok wagi nie jest spowodowany tym, że siedze w domu, juz nie pracuję bo jestem na L4. Wczesniej wychodziłam z psem na spacery, biegałam na zakupy, potem w pracy troche ruchu, a teraz wszystko spokojnieeeee. pomaluuutkuuuu.... we wtorek mam wizyte to sie zapytam gina
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
ja przybieram już na wadzę
|
#2482 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja dziś w planach mam kompletne lenistwo Tydzień był w przedszkolu Chyba znowu tż weźmie pierwszy tydzień zwolnienie, a potem ja jak trzeba będzie ![]() Cytat:
więc czas najwyższy, żeby mdłości ustąpiły I co, rzeczywiście wracasz niedługo do pracy?Ja kupiłam wczoraj kurtkę, jestem szczęśliwa, bo spędzało mi to sen z powiek - taką zwykłą nieciążową, ale bombkę i spory brzuszek się tam zmieści Cytat:
Po prostu zdrowo się odżywiaj, jakieś lekkie ćwiczenia dla kobiet w ciąży i tyle
|
||
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
jutro wracam do pracy
ostatni dzień lenistwa mamy
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
![]() ja zaległam dzisiaj w łózku, ten kaszel mnie dobija, a nic nie skutkuje, nawet tabletki od Pani doktro. Domek się robi schludny i czysty już niebawem go pewnie wykończe, ale dzisiaj czas na odpoczynek...w końcu mamy niedziele tak? tylko muszę się zwlec i zrobić sobie śniadanie. A za oknem znowu leje....matko co za pogoda pod psem.... a jak tam reszta? co porabiacie w tak słodki dzień jak niedziela? |
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Ja leze jeszcze w łóżku i buszuje na necie
|
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
ja idę się zdrzemnąć jakaś pogoda senna dziś
|
#2487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żeby leki zadziałały to musi organizm też wypocząć, a nie szaleć przy pudłach Miałaś tylko najpotrzebniejsze rzeczy wypakować, a o schludność i czystość spokojnie możesz zadbać np. za tydzień ![]() Ja też buszuję po necie Znowu na allegro Ja już właściwie jestem zaopatrzona na najbliższe 2-3 mies spokojnie, ale dla Maksa jeszcze kurtki nie kupiłam, a ta z ubiegłego roku przymaława
|
|
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no taki był plan - wypakować tylko co najważniejsze, ale jakoś nie potrafiłam się zatrzymać, teraz stoję bo mi mebli do salonu nie zdołali dowieść gdyż samochód kolegi się popsół, więc z czystym sumieniem mogę nic nie robić chociaż jak wstaję, to tu coś złapię to tam coś przeniosę.... no nić usiedzieć na tyłku nie potrafię
|
|
|
|
|
#2489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas Młody też trochę w żłobku a większość w domu
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
ja myślę jak to u nas w mieście ze żłobkiem zapewne tragedia będzie z miejscem mimo tego że budują nowy :/
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

O ile mdłości pozwolą
biust tez jakis obrzmialy ale nie na tyle zeby nowe staniki kupowac. stare ciagle jeszcze dobrze sie sprawuja. bluzki juz od jakiegos czasu nosze luzniejsze, zeby sie nikt w pracy nie kapnal bo u nas pelno wscibskich malp, ktore tylko szukaja sensacji
jutro biegne do miasta to moze kupie sobie jakies nowe spodnie chociaz nie wiem czy zasluzylam po tej historii z kremem

Moje piersi są nabrzmiałe i bolą, w nocy nawet jak się z boku na bok przewracam to boli, a nie mam jakiegoś mega biustu
Tydzień był w przedszkolu
Chyba znowu tż weźmie pierwszy tydzień zwolnienie, a potem ja jak trzeba będzie 
ostatni dzień lenistwa mamy
Miałaś tylko najpotrzebniejsze rzeczy wypakować, a o schludność i czystość spokojnie możesz zadbać np. za tydzień