|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
a dziwiłam się gdzie się reszta dziewczyn podziała, szkoda bo niektóre uciekły ze sprawdzonymi radami i doświadczeniami.
co do klubu dla nas tu reszty dziewczyn to wg mnie to zbęde, bo co się stanie wtedy z forum? A na dwa fronty to już przechodziłam i nie polecam. ja spałam jak suseł i nawet nie wiem kiedy o 6 mąż karmił Natalkę
|
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
tajka czy Ty pisałaś coś o dziwnym zachowaniu lenki po locie samolotem? bo w 1 stronę super, w drugą też ale... od 2 nocy budzi mi sie nagle z krzykiem
ma zamkniete oczka i placze nie wiem co sie dzieje krzyk jakby przez sen..
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas standardowa noc, kilka razy smok, jedzenie o 5 ostatnio miałam problemy z netem ![]() i nie pochwaliłam się, że moje dziecko zjadło wczoraj 3/4 słoiczka obiadku, byłam w szoku ![]() poszłam kupić więcej słoiczków Bobovita
|
#2464 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jakos mnie nie ciagnie do otwierania klubu... Lena spala ok jak zawsze...
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko napisze, że nie wszystkie dziewczyny w klubie zniknęły, jest niestety sporo dziewczyny, które się nie odzywają
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2467 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() ja od rana na nogach bo mój mały mężczyzna ma dziś swój Wielki Dzień - Chrzciny ledwo żyję i średnią mam ochotę na jakiekolwiek spotkania bo wyglądam i czuję się jakby mnie walec przejechałpoza tym to Mateusz kończy dziś 6 m-cy!!! matko jak to zleciało, całe pół roku. nie mogę w to uwierzyć. jeszcze raz tyle i będziemy roczek świętować. już się doczekać nie mogę ![]() zmykam dziewczyny, 3majcie kciuki żeby wszystko pięknie się udało i żeby Mateusz nie rozryczał się w kościele bo ostatnio taką arię odstawił jak byliśmy u spowiedzi że gnałam do wyjścia z wózkiem. do usłyszenia i miłej niedzieli
|
|
|
|
#2468 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak w ogóle to zazdroszczę takiego mocnego snu.. ja slysze prawie każde przekręcenie Szymona w lóżku za to moj mąż spi jak zabity ![]() Swoją drogą czy Wy dziewczyny jesteście z maluchami w pokoju?? ja bym chciała niebawem zrobić Szymonowi osobny, ale nie mamy za bardzo warunków. Jako,że słyszę prawie każde jego przekręcenie się w łożeczku to budzę się i zasypiam po 100 razy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak juz pisala blackrose ciezko ogranac 2 watki nie wspomne o tym ze niektore dziewczyny maja wiecej niz 1 dziecko pod opieka oprocz tego dom, tż i wiele innych przyziemnych spraw niektore wrocily do pracy lub na dniach wracaja
|
|
#2470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ok rozumiem, ale dlaczego w tami razie postanowiłyscie wycofać się z forum i zamknąć w mniejszym gronie do którego dziewczyny, które też pisały tutaj i dzieliły się swoimi przeżyciami na różne tematy nie mają wstępu? Przecież, ten wątek był wątkiem głownym w klub dodatkiem, w tym momencie stało się na odwrót. Z resztą, nie ważne, jeśli są sprawy o których my -te "niezaakceptowane" przez Was (sorki ale tak to wygląda) wiedzieć nie możemy, to ok ja to przyjmuje i niech tak będzie
|
|
|
|
|
#2471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2472 |
|
Raczkowanie
|
Ewelqa ok, naprawde nie wymagam aby ktokolwiek sie tutaj tłumaczył, napisałam to tylko dlatego, że mi jak i na pewno innym dziewcyzną które też nie są w klubie, jest "przykro", że w pewien sposób zostałyśmy odrzucone i np Niutka pisze, że też możemy sobie założyc klub, ale przecież to nie o to chodzi, żeby dzielić się i zakładać jakieś oddzielne kluby..
|
|
|
|
#2473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2474 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
może Maja nie dała mi aż tak bardzo w kość? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i w końcu ja mogę się pochwalić- mamy lewą jedyneczkę!!!! wczoraj zauważyłam białą kreseczkę ,a dzisiaj poczułam i usłyszałam
|
|
|
#2475 |
|
Raczkowanie
|
Czarna gratuluje ząbka
u Nas wyszła najpierw prawa jedyneczka
|
|
|
|
#2476 |
|
Raczkowanie
|
Witam w niedzielne przedpołudnie u nas nocka średnia z powodu katarku jutro czeka mnie wyprawa do pediatry bo oba moje skarby chore
![]() Widzę że dyskusja na temat klubu się zaczeła więc mi też było przykro że nie zostalam dopuszczona do nowego klubu(bo w pierwszym byłam)ale trudno niestety nie znajduje czasu na codzienne pisanie na forum mam dwoje małych dzieci do tego dochodzi praca dom, może jestem mało zorganizowana nie wiem ale czasu brak. A co do ząbków u nas dalej cisza chyba jako jedni z nielicznych jeszcze bez ząbka jesteśmy
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULUJE ZABKOW
u nas jeszcze nic:PPrzebralam Lenke z pidzamy i nagle energia jej wrocila... a juz prawie spala ![]() agus- zdrowka ![]() duzo dzieci bez zabkow:P
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-25 o 10:58 |
|
|
|
#2478 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i gratki z okazji pół roczku ![]() Cytat:
![]() aguchaw1 i 87czarna również gratuluję ząbków ![]() Może faktycznie warto przejrzeć kto się udziela a kto nie i zrobić porządek na naszej liście. Są też dziewczyny, które się udzielają a nie są dopisane.Nie wiem, co myślicie na ten temat? aaaaa i prosimy o dzisiejsze głosiki http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Ja np. na klub już nie mam czasu. Tu mi z resztą wszystko odpowiada i nie widzę potrzeby pisania w ukryciu
Ostatnio tam zaglądałam chyba ze 3 miesiące temu... Mogę odstąpić komuś miejsce jak coś Dzisiaj Leoś w nocy się obudził ze strasznym płaczem i z 10 minut nie mogliśmy go uspokoić, ani nie chciał jeść, ani noszenie nie pomagało. Chyba zaczyna się ząbkowanie, chociaż analiza organoleptyczna nic nie wykazała Tzn już z milimetr został tym zębom górnym do wyjścia. Dolnych nie widzę nadal, ale dolne chyba trudniej dojrzeć.
|
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
izuniazagłosowane
|
|
#2482 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
** Ząbki wyjdą w swoim czasie mojej koleżanki córka miała 8 miesięcy jak jej pierwszy wyszedł, a są dzieci co jeszxcze później im wychodzą.. Cytat:
myślę, że można dopisać dziewczyny jeśli chcą, co jakiś czas lista powinna być uaktualniana jeśli wątek "będzie żył" heh Cytat:
![]() Tity mój Szymon też ostatnie 2 dni przed wyjsciem ząbków w ogóle prawie nie chciał pić z butli. Łyżeczką jak najbardziej i myślę, że to była wina włąsnie zębów. Także spodziewaj się lada moment heh no i mam nadzieje, że nie da Wam do czego czasu bardzo w kość
|
|||
|
|
|
#2483 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
życzymy powodzenia dzisiajCytat:
ale nie wyobrażam sobie by spała gdzieś osobno, bałabym się że nie zdąże jak coś się będzie działo, nawet jak będzie niania. Jakoś nie do końca ufam urządzeniom. A tak mimo że mam czasami twardy sen ale zawsze jak coś się dzieje to się obudze, to chyba raczej wtedy podpowiada serducho że trzeba się obudzić.Cytat:
agus u nas też ząbków nie ma i nie widać ![]() dziewczyny używacie eyelinera? Bo mam pare pytań bo kupiłam sobie ![]() a co do klubu to mi jest przykro i tyle, bo im więcej cennych rad, pocieszenia tym milej i lepiej. No ale jest jak jest i trzeba się pogodzić. Mi na forum jest dobrze i buziaki dla Was dziewczyny aaa i głosik oddany Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-09-25 o 12:27 |
|||
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
Lena spi u nas w pokoju w lozeczku, rano tak 3-8(zalezy kiedy sie obudzi pierwszy raz) idzie do nas do lozka. Jak tlyko moja mama wroci do PL to lena idzie do jej pokoju:P
|
#2485 |
|
Wtajemniczenie
|
HEJKA
Ja jestem i w klubie i na wątku i nie mam zamiaru rezygnowac z jednego kosztem drugiego.Myślę,że każda z nas potrzebuje czasem porady,albo zwykłego wsparcia.Myślę,że nie ma potrzeby zakładac kolejnego klubu... Ja się będęudzielać tu i tu,oczywiście jak tylko dam radę![]() My nockę miałyśmy nienajlepszą,zmykamy do teściów na obiadek ![]() Miłej niedzieli
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2486 |
|
Raczkowanie
|
Black no w sumie co do spania osobno to masz racje, bo ja mimo, że budzi mnie cokolwiek to też jak kiedyś myślałam, że pojdę spać do salonu to i tak tego nie zrobiłam bo chyba nie mogłabym usnąć w obawie, że coś może się stać a ja tego nie usłyszę.. no ale w końcu, ten własny pokój trzeba będzie kiedyś zrobić maluchowi
Ja nie używam eyelinera - próbowałam ale z marnym skutkiem:PP w ogóle jeśli chodzi o jakieś makijaże wykwintne to noga ze mnie niezła Szymon własnie zjadł warzywa w potrawce z królikiem i bbaaaardzo mu smakowało, zjadł cały słoik i chciał jeszcze. Teraz śpi, bo od 7 rano miał tylko jedną drzemke pół h i już był marudą :p Postanowiłąm do zupki dodawać mu tej kaszy manny, bo jak mu dałam na noc do mleka to obudził się na jedzenie już o 12 w nocy <wtf>
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej ulubiona potrawa:Pblack- ja robie kreski cieniami na mokro:P ostatnio bawie sie w malowanie oczu hehe, ale jak na razie srendio wychodzi:P
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Fabian od samego początku ma swój pokoik ale od naszego jest zaledwie o krok dalej, śpimy z otwartymi drzwiami, jest tak blisko ,że słyszę dosłownie wszystko, każdy jego ruch a niani to od x czasu nie używamy
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka chce jechac pod namioty... widocznie nam to sugeruje... zrobila sobie namiot z maty i siedzi pod mata
album:P
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Warzywa z kurczakiem i kaszka pszenną
Bobovita Cytat:
ja gdybym miała taka możliwość to by Idalka tez była w swoim pokoju my nianie używamy, bo zamykam drzwi od sypialni jak ona idzie spać, a my jeszcze w salonie siedzimy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.

ma zamkniete oczka i placze
nie wiem co sie dzieje
krzyk jakby przez sen..

kobieta zmienną jest

Mogę odstąpić komuś miejsce jak coś