|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
daisy Super, że w pracy się udało
![]() No i w sądzie ![]() A jak rehabilitacja? Chyba dziś miałaś mieć?
![]() |
#2462 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, taka mała prośba:
Nie wiem, czy czytałyście wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=561504 Chodzi o 11-miesięcznego chłopca z wadą serca. Rodzice zbierają pieniążki na jego operację. Możecie udostępnić, gdzie się tylko da? Potrzeba ponad 84 tys. zł, do tej pory jest niecałe 1,5 tys... Ja z tż na pewno coś wpłacimy i posłaliśmy już informację dalej ![]()
![]() |
#2464 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Matal ja nadal nie mogę się zarejestrować na tej stronie żeby zagłosować na Edę ![]()
![]() |
#2465 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mamaoptymistka Udanego wypoczynku wiec ![]() Cytat:
Aliczka Odpowiedzi na Twoje pytanie nie znam ale Ci ladnie pomacham ![]() Antropia Jak sie czujecie? Bylismy na spacerku. Oczywiscie nie obeszlo sie bez zabawy "wozek parzy" ![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-20 o 17:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Chciałam się tylko przywitać. Czytam Was na bieżąco, ale po przerwie jest problem z wstrzeleniem sie w tematy ![]() Nie wiem czemu. Niuniu jest super (odpukać). Czasem mu się maruder włączy, czasem pąłcze mi w nocy - nie wiem czemu. Ulewa dalej, ju mnie to doprowadza do szału. A tak to je, śpi (w łóżeczku - dzisiaj pierwszy dzień cały czas w łóżeczku próbujemy uczyc się spać, bo gondola niebezpiecznie krótka ![]() ![]() Polubił marchewkę, gruszkę, jabłuszko. Po marchewce kupa czerwoan (ale to pewnie norma), nie umiem jeszcze ogarnac rozszerzania diety, więc narazie dostaje po kilka - kilkanaście łyżeczek. Nie wiem czy dziąsełka nie swędzą, bo namiętnie rączką "bije" się albo w butelkę, albo w smoczka. Buzie ma lekko zaczerwienioną (policzki) - przejdze się chyba do dermatologa sprawdzić czy to nie azs (odpukać). Nie wiem czemu tu nie przebywam (aktywnie) tyle ile bym chciała. Zawsze coś znajde do roboty i nie mam jak odpisywać. To tyle narazie. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-09-20 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |
Zakorzenienie
|
skąd ja to znam
![]() Cytat:
myslałam o Tobie ![]() listopadowa ja bym prosiła o głosik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() amarcia ![]() moniqac ![]() ![]() ale mam maruydera dzis chciałam wyjsc na polko wiec ubrałam sciepło bo u nas 10 st i kropi wysżłam a za 3 min wróciłam ![]() dupka go szczypie od wózka chyba ![]() nie mam dzisiaj siły... a on spi po 20 min i marudzi ![]() co ja to jeszcze.... nie wiem zapomniałam ![]() aha daisuniu gratuluje!! wiedziałam ze tak bedzie! ![]() ![]() ![]() brawo, a do proposzcza na prywatna audiencje ide w czwartek rano ![]() ![]() a jeszcze pochwale mojego tż, a raczej jego firme! dostał karte benefit na trzy miesiace karnet open na wszzystkie siłownie ![]() ![]() szkoda ze dla partnerki życiowej nie ma takiej karty ![]() a jutro przychodzi do mnie ciocia krawcowa wieszac mi firanki. ona sama je szyje a takie wymyślne ze szok ![]() jak beda ładne to sie wam pochwale ![]()
![]() |
#2469 |
Rozeznanie
|
ćwiczy się dość lekko tylko trzeba skoordynować tzw rozjeżdzanie nóg
![]() ps.gdzie to będziesz kupować?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak sie zdecyduje to zamowie z internetu albo normalnie w sklepie stacjonarnym kupie(o ile takowe urzadzenia maja) Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-20 o 17:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Wtajemniczenie
|
Ddaaiissyy za rozmowę
![]() ![]() ![]() Ale wasze dzieciaczki smaków poznały, moja Aluśka daleko w tyle, dzisiaj dopiero był trzeci dzień ziemniaczka, jutro dynia z ziemniaczkami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
Matall, zarejestrowałam się w tym serwisie i oddałam głos na Edzika(max gwiazdek: doskonały
![]() Bo później kliknęłam jeszcze raz i wyświetlił mi się komunikat w j. ang., że już oddałam głos na to zdjęcie... - no to chyba poszło, co nie? A można głosować codziennie? Grazin, chętnie poklikam i na Twojego Sebusia ![]() ![]() Daisy, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję ![]()
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
matallewar nooo rehabilitacje juz nawet od wczoraj zaczelam. Narazie szalu ni ma ale podobno czasem kilka tyg sie czeka na efekt
night, gusiagatko, Dziewczonko, Listopadowa dziekuje Kochane !!! ![]() ![]() ![]() ![]() Grazin; mozna benefit dla partnerki, kolezanki - obojetnie Mnie brał małż a kolezance z biurka obok brala inna kolezanka. U meza on za siebie placil 25 a za mnie 150
#2476 |
Zakorzenienie
|
listopadowa tak, poszło. Dziękuję
![]() daisy mhm ![]() No ja pamiętam, że jak chodziłam z nadgarstkiem na rehabilitację, to chyba po ok. 3 tygodniach zauważyłam poprawę ![]()
![]() |
#2477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tż nic nie płaci za siebie ale to moze dodatkowo dla mnie wziasc? czy albo na siebie albo na mnie? i powiedz mi moze sie orientujesz to mozna tylko raz? czy po trzech miesiacach znowu moze dostac?
![]() |
#2478 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie ja go nie będę otwierała, tylko moja mama - muszę ją ostrzec
![]() Listopadowa widzę w podpisie, że założona waga osiągnięta ![]() ![]()
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
mattal błagam nie sugerujcie się tymi durnymi tabelkami na puszkach od mleka, człowiek to nie robot, je jak mu sie widzi, jeżeli Eda nie jest głodny po 3 to karm go co 4h, musisz sama wyczuć, pewnie zje wtedy więcej
daisy nie kupiłam tamtego smoczka, bo mi się z netu nie chce zamawiać, kupiłam taki co ma Iguśka morii ![]() super że dziś taki owocny dzień, wszystko po Twojej myśli poszło ![]() ![]() bassienka zdrówka !!!!! moniqac Szymuś grzeczniutki ![]() ![]() grazin czasem są zniżki dla drugiej połówki na takie karty, może niech tż popyta ![]() dziś jemy pomidorki w śmietanie na kolację ![]() moje dziecko tak wierzga, że nie idzie nic przy niej zrobić ![]() macha tymi nogami jakby w maratonie brała udział !!!! na plecach nie uleży minuty a i dziś zaliczyła obrót na brzuszek przez lewe ramie ![]() (do tej pory tylko przez prawe robiła) |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Matall, no to dobrze
![]() Grazin, zarejestrowałam się już. Ale w co mam kliknąć? Dziewczonka, zgadza się - waga docelowa osiągnięta (no prawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Wtajemniczenie
|
W skrócie :
Aguś spóznione buziaki dla Oleńki ![]() ![]() ![]() Sebuś i Adaś!!! Buziaki dla was z okazji waszego święta! Czytam wasze rady co do rozszerzania diety z zapartym tchem! wile się dowiaduję dzięki wam...dzisiaj np zaskoczyłyście mnie z tym kurczakiem...ja głupia nie pomyślałam o nim w taki sposób, a rzeczywiście toż to może być puszka z hormonami ![]() mam dylemat co do zagęszczania mleka Piotrusiowi.... nie wiem czy większa dawka kalorii dla niego jest wskazana boje się dziecko utuczyć ale z drugiej strony on w nocy budzi mi się na jedzenia ostatnio jak noworodek co 3 godziny... podejrzewam, że w dzień on dlatego jest ciągle taki zmęczony bo w nocy ma tyle pobudek.. ale teraz nie wiem, czy nie za wcześnie na wprowadzanie czegoś nowego.. jak to jest z dziećmi karmionymi mieszanie? kiedy dietę się rozszerza? w sumie do 4 miesiąca jeszcze mu brakuje 3 tyg., ale może kaszkę bym mu dala do mleka.. no nie wiem powiedzcie co o tym myślicie... ![]() kolejna sprawa... ja już zdrowiutka, ale jutro idę z małym do lekarza bo zaczyna mi kaszleć ![]() katar jak był tak jest... nie zmieniło się nic przy czyszczeniu noska jest wrzask nie z tej ziemi w wielkim skrócie to na tyle.. przepraszam, ale odpisałam wam wszystkim z osobna jak bum cyk cyk i mi się lapek wyłączył ![]() a siedziałam chyba przy tym z godzinę ![]() przykro mi, bo długo mnie nie było a chciałam każdej z was choć słówko szepnąć...
#2483 | |
Zakorzenienie
|
andziot A powiedz mi prosze
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Zadomowienie
|
A wic moje kochane, u Nas wszystko w najlepszym porządku
![]() Zgrzeszyła bym mówiąc, że Misiek dokucza czy jest marudnym dzieckiem. Ma swoje fochy, czasem zapłacze, czasem nie chce usnąć i stęka pół dnia zanim zrobi kupke ale generalnie to strasznie, pogodne i roześmiane dziecko ![]() Kiedy sie na niego nie popatrzysz to BANAN ![]() ![]() Za pore dni kończy 4msc, pediatra zalieciła mi podawać najpierw jabłko i zupki jarzynowe. Dopiero jak zacznie dobrze jeść zupki to wprowadzić kaszki. Po troszku już mu wprowadzam ale co do jabłka wole przemilczeć reakcje ![]() ![]() Co u mnie???? Wyglądam jak Wieloryb pisane przez duże W!! To u mnie tyle! Mąż wyjechał mi do Francji na 5tyg. Wraca za 2. Nie bede pisać o tym, że w tym czasie całkowicie zapomniałam co to grzebień, maszynka do golenia czy lakier do paznokci - więc poprawiam - pisze do Was całkowicie ZAPUSZCZONY Wieloryb!!! ![]() PYT1- odnośnie aparatu Morii ![]() PYT2- czy wasze dzieci też 24h/d mają ręke w buzi? Miśka aż na wymioty bierze tak pcha ją do jamy ustnej ![]() Fajnie do Was czasem napisać ![]() ![]() ![]() Foto w albumie!!
![]() |
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie tylko siłownie ale sauny, kursy tancow, baseny itp ma za friko bo widocznie firma płaci im w 100% tu masz wyszukiwarke andziot; dziekuje!!! a wiesz, mialam Ci esa nawet pisac ale doszlam do wniosku, ze nie bede gitary zawracac swoja prywata gratuluje Gabusi !!!! moja tez do 3 spala ![]() aliczka wiem tyle ze moria ma lustrzanke..
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, ale przecież czymś się muszę sugerować... ![]() W ciągu dnia zwykle jest głodny po 3 h, tylko wieczorem właśnie nie płacze, że głodny... No nic, powinien jeść teraz 20:10, ale w takim razie poczekam na sygnał, że głodny ![]() Tylko w takim razie nie wiem, o której pójdzie spać ![]() listopadowa U Seby musisz wpisać kod, żeby zagłosować ![]() Tam pod zdjęciem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() daisy, gratulacje ![]() ![]() zupę ugotowałam ( to jedna z niewielu zup, jakie mi wychodzą ![]() włosy obcięłam wczoraj, może jutro wstawię fotkę do albumu listopadowa, ta Twoja kaszka jest na mm i dodajesz ją do mm?? moja jest na mm i trzeba ( ponoć ) dodać do niej tylko wodę antropia, ja zaczęłam rozszerzanie, jak Pepe miał 3 i pół m-ca ( bo budził się w nocy, co 3 godziny ) od kleiku kukurydzianego ( może niekoniecznie od kaszki zaczynaj ) Pepe śpi ![]() Muszę się wyspać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() to tak jak u nas...czasem nawet co 2 się budzi ![]() a ile Ci teraz przesypia ?
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Anulinka, kupuję kaszkę ryżową (nie mleczno-ryżową), więc muszę ją dodać do MM
![]() Aliczka, no co Ty pierniczysz ![]() ![]() I fajnie, że jesteś ![]() Matall, no właśnie u Grazin klikam "wyślij" (nic innego nie widzę), potem pojawia mi się komunikat "przepisz kod", ale żadnego kodu tam nie widzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.