![]() |
#2461 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
Hej, hej
![]() spóźnione życzonka dla naszego ostatniego roczniaka ![]() ![]() U nas nic nowego i ciekawego się nie dzieje, dzień jak co dzień ![]() Mam nadzieję, że wreszcie pojawi się to Bebiko 3, bo zmuszona zostałam do powrotu na Bebiko 2 ![]() O La La ![]() la'Mbria, ty to masz wesoło ![]() ![]() pieluchy wielorazowe - nie używałam i nie będę używać - zbyt leniwa jestem PS,. Zaraz w TV poleci "Mamma Mia". Chyba obejrzę, bo jeszcze tego nie widziałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() dzisiaj byłam w 4 sklepach na osiedlu i dostałam jedno mleko Bebiko3 ale bananowe, w dodatku prawie 18zł kosztowało i to to małe a w biedronce za tyle to duże kupiłam ale co zrobić... OLaLa ja Cie dobrze rozumiem, u nas jest odwrotna sytuacja bo zastanawiamy sie czy mój mąż ma wyjechać do Niemiec, tutaj z pracą jest tragedia... Pracuje fizycznie i to bardzo ciężko i jego praca jest uzależniona od pogody, ostatnio był na wyjeździe dwa tygodnie i przywiózł mi wypłaty 400zł ![]() ![]() Nad takimi wielorazowymi pieluchami nawet się nie zastanawiałam ![]() A przypomniało mi się, byłam ostatnio na mieście i weszłam do takiego sklepu z odzieżą dla dzieci rozejrzeć się za kurtką wiosenną dla Kuby, było pare modeli które mi się podobały a w dodatku z bluzami albo odpinaną podszewką no i myślę sobie jak cena przystępna to wezme i kupię, pytam się miłej pani ile kosztuje a ona mi mowi 199zlł! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Raczkowanie
|
Hej,
Młody już nie wymiotowal więc jest postęp. Drugi dzień ma rozwolnienie, aż mu na rajstopki leci. Gorączkę miał w nocy ale w dzień się obyło. Niestety jest strasznie marudny i nic nie mogę zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
czesc
palinka ja wczoraj kupilam bebiko 3 w Polo, wzielam wszystkie 6 opakowan ![]() Cytat:
![]() ma_rose zdrowka dla syncia
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
palinka ja wszystkie kurtki dla kuby dostalam, kupilam jak byl mniejszy taka jesienna i mial moze z 8 razy. w takich osiedlowych nie ma co patrzec, zdzierstwo i czesto jakos do kitu, lepoiej isc do jakiejs sieciowki, w hm na pewno znajdziesz cos w rozsadnej cenie. a najlepiej kupowac takie rzeczy jak jest wyprzedaz.
ja bym szukala na allegro, jesli ci nie zalezy na nowej, to uzywana, dziecko szybko wyrosnie. albo z SH. Takie ciuchy na dluzej kupuje sie dopiero ok 3 roku, dziecko juz tak bardzo nie rosnie. mleka bebiko 3 nie szukalam, ale konczy mi sie puszka juz z 3, ale mam cale nieodpakowane 2 i je zuzyje, jak bede przy koncu to poszukam tej nieszzczesnej 3.n mleka candia nie znam. ma rose moze jelitowka, duzo dzieci i doroslych teraz przechodzi. kuba mial tez 2 tyg temu (dokladnie w walentynki) za to wczoraj pieluchomajtki z huggiesa mu sie przesunely i sie caly obkupal ![]() wiecie ze schudlam prawie 5 kg od 13 lutego ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Wtajemniczenie
|
gosiaczek, super! Jestem z Ciebie dumna!
![]() ![]() c.d.n. ...muszę wykąpać młodego, bo skomle ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2012-03-04 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Raczkowanie
|
gosiaczek gratuluje
![]() Z małym niby lepiej bo nie gorączkuje (nie zapeszać), ale ciągle ma rozwolnienie i nie chce jeść. Pić na szczęście pije więc mam nadzieję, że się nie odwodni. Siostra też podejrzewała jelitówkę, ale mi się wydaję (albo mam nadzieję), że to wina ząbków. Prawdopodobnie wychodzą mu kilka na raz i może to jest przyczyna. Podaję mu probiotyk i mam nadzieję, że niedługo mu przejdzie. Czy któreś z waszych dzieci miało rozwolnienie przy ząbkowaniu? Co do ździerstwa na osiedlowych sklepach to się zgadzam... Od dawna mam upatrzoną pewną firmę produkującą body (polska) i jestem z niej bardzo zadowolona (gatunek, kolorystyka, wykończenie) u mnie na osiedlu kosztują 25 zł za sztukę a na allegro (jedną osobę znalazłam co sprzedaje właśnie te body) za jedną zapłacę 11 zł + koszty wysyłki. Biorąc pod uwagę, że jak zamawiam to kilka sztuk więc cena wychodzi naprawdę niska. Jednym słowem jestem za ALLEGRO tym bardziej, że maluszki szybko rosną i co chwilę trzeba kupować nowe rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie to uważam, że ubranka dziecięce są bardzo drogie, nieraz kosztują więcej niż moje czy męża ![]() Gosiaczku, to podziel się z nami metodą na chudnięcie, bo mnie już moje kg męczą a jakoś nie umiem nic zrobić ![]() ma_rose, dobrze, że z synkiem coraz lepiej ![]() A co do body tej polskiej firmy - możesz powiedzieć, co to za firma? ![]() Edytowane przez elizziak Czas edycji: 2012-03-03 o 23:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ma-rose mój Marcel miał rozwolnienie przy ząbkowaniu, wychodziły mu naraz 4 górne. Byliśmy nawet przez to rozwolnienie w szpitalu bo lekarz stwierdził, że jak ma takie rozwolnienie i stan podgorączkowy to pewnie coś innego jest przyczyną, ale wszystkie wyniki miał dobre, więc to były tylko zęby. Dostawał smecte i jakiś probiotyk, nie pamiętam nazwy. Byłam wczoraj rozejrzeć się za spacerówkami i jednym słowem masakra. Są u mnie tylko 3 sklepy, gdzie mają wózki. W jednym mieli kilka modeli, ale wszystkie nieciekawe, w drugim był tylko jeden ![]() miała może któraś z was z takim do czynienia? Ma być jeszcze nowa dostawa na wiosnę, to może coś ciekawszego będą mieli. Mamy starego, wysłużonego już nestora i naprawdę nie wyobrażam sobie go na spacerach latem albo na zakupach. Co do ubranek dziecięcych to ceny są faktycznie nieco wygórowane ![]() Muszę teraz młodemu kupić kilka par bodów i spodni bo wszystkie co ma są takie akurat na teraz, na allegro są fajne body z h&m pakowane po 3 sztuki. Miał kilka takich bodziaków i jakość rewelacyjna jak dla mnie, aż żal było oddawać jak wyrósł ![]() ![]() Edytowane przez nenia6 Czas edycji: 2012-03-04 o 07:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Moja właśnie urządza histerię, bo nie chcę jej dać batona ![]() Co do ciuszków, ja kupuję mało, bo sporo dostaję, zwłaszcza od mamy, która przynosi wiele ładnych rzeczy z SH. Wczoraj natomiast kupiłam body z Tesco F&F. Miała któraś? Mam nadzieję, że się nie rozejdą... Buty...właśnie, muszę kupić jakieś na wiosnę...nie wiem tylko jakie...? gosiaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
czesc
nenia6 ja sie nie znam bo my kupilismy lacznie z gondola wiec juz nie bedziemy kupowac ale wozek fajny, wlasnie tez musze kupic mlodemu buty
#2472 |
Wtajemniczenie
|
ma_rose, dobrze, że jest już lepiej! Oby maluszek szybko wyzdrowiał!
![]() Właśnie dziewczyny...wiosna, wiosna, a z nią kolejne wydatki! ![]() ![]() ![]() Nie wiem jak to się stało, ale zapomniałam Wam się pochwalić, że Marcello od kilku dni stawia kroczki!!! ![]() ![]() ![]() Ostatnio namiętnie naśladuje kotka i pieska, uroczo mu to wychodzi ![]() ![]() Wracając do Ciebie gosiaczku, to pisząc czy aby nie za szybko chudniesz miałam na myśli to, że taka szybka utrata wagi nie jest zbyt dobra dla organizmu. Mam za sobą już kilka takich diet, w czasie których szybko chudłam, ale zaraz potem wracałam do "starej wagi" ![]() ![]() ![]()
#2473 |
Zakorzenienie
|
![]()
Gosiaczku pięknie gubisz a jaki system?
U mnie szpital Pola i Bruna kaszlą potwornie i mają 39 ![]() ![]() Co do ubranek polecam Pepco tanio i naprawdę sporo rzeczy dobrego gatunku ![]() ![]() Stalowa Brawa dla Marcello! uciekam B wyjeee
![]() |
#2474 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
warto pojsc do dietetyka ktory ustali indywidualny plan zywieniowy, biorac pod uwage nasze preferencje kulinarne itp. NO i przede wsyztskim trzeba samemu CHCIEC schudnac, zmienic swoj wyglad, a to zaczyna sie w glowie. Nie mam juz chcicy i motylkow w brzuchu na widok czekoladek, wiem jak smakują i nie jem przy kazdej okazji tak jak kiedys... NIe potrzebuje tego, jest mi to zbedne zupelnie. No i taki to jest moj "sekret" oczywiscie moge wam napisac przykladowe menu dzienne, ale to bylo dobierane pode mnie. Wazne by jesc co 3 godziny, 5 posilkow dziennie, pic duzo wody. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- bodziaki nie bodzinki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Raczkowanie
|
Jest to firma Gamex - ciężko ją znaleźć na allegro. Ja mam już upatrzoną Panią od której je kupuje, ale niestety nie ma body z krótkim rękawkiem (muszę do niej maila napisać, może coś sprowadzi).
Gosiaczek gratuluję silnej woli. U mnie niestety nie da rady 5 posiłków dziennie. Męża prawie nie ma w domu a mały jest strasznie marudny i przylepny. Czasami zdarza się (jak nie chodzę do pracy), że śniadanie jem dopiero o 12tej jak położę małego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Ma rose ale chodzi o to ze nie masz jak robić jedzenia czy o co?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ma rosa a niech ciut jęczy - no co Ty nic złego mu się nie dzieje jak 5 min pojęczy jak Ty będziesz jadła
![]() ![]() Gosiaczku ja jem mnie więcej tak jak TY tylko muszę porcje zmniejszyć ![]() Oj ale impra Hani będzie oby dała radę ze zdrówkiem ![]() myślałam, że dziś wylądujemy na ostrym dyżurze nie mogliśmy zbić temp Bruna koszmar jakiś! Rano byliśmy już u lekarza jesli za dwa dni się nie poprawi mamy iść do szpitala ![]() uciekam
![]() |
#2479 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
ostatnio coś mi czasu brakuje, aby spokojnie poczytać i popisać ![]() Pokrywki i garnki - Zosia ma swój ulubiony garnek z niebieską pokrywką, śmieje się do niego i uwielbia się nim bawić, a jak zobaczy, że mama w nim gotuje, to kwiczy ze szczęścia ![]() Bebiko 3 - u nas nie ma już nigdzie, objechaliśmy wszystkie możliwe sklepy, w aptekach też nie ma, więc powoli zacznę Zosię przyzwyczajać do innego mleka. Mam nadzieję, że jakoś się uda. Zapasy Bebika skończą mi się w przeciągu tygodnia... gosiaczek071 gratulacje z powodu spadku wagi ![]() ![]() Allegro - też tam kupuję, całą wyprawkę (oprócz wózka) skompletowałam na allegro ![]() ![]() ![]() Spacerówka - też chcemy kupić, ale jeszcze się nie zaczęliśmy rozglądać. Jakoś czasu nie ma, wciąż albo mamy gości, albo gdzieś jeździmy. nenia6 - wózek całkiem ładny, nie wiem, jak wygląda na żywo, a cena przyzwoita ![]() Zdrówka dla wszystkich choruszków ![]() Uciekam gotować obiad. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 | |||
Zakorzenienie
|
hej babeczki!
ale jestem urobiona po pachy...a jaki poniedziałek taki cały tydzień ![]() i pewnie tak będzie, bo w sobote robimy spóźnione-odłożone urodziny Leona (najpierw babcia nie mogła przyjechać, potem Leon chorował, a w ten weekend- bracia TŻa się pochorowali) zobaczymy czy się uda.... BEBIKO 3-można kupić w ROSSMANNACH ![]() ![]() Jeśli któraś jest w Wawy, to na Bielanach przy metrze Wawrzyszew jest Rossmann i w nim bez problemu można dostać. Wczoraj nastąpiło oficjalne otwarcie sezonu rowerowego ![]() ![]() Moje młode mnie zaskoczyło dziś swoją inteligencją (którą jak wiadomo dzieci dziedziczą po matce ![]() wczoraj TŻ zabezpieczył wszystkie szafki kuchenne. Jedna jest na magnes, wiec tej nie ma szans otworzyć...ale szuflady i magic corner są na "zaczepy" no i moje kochane dziecię już dziś rozpracowało jak się otwiera te zaczepy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
albo "brutalnie"zamknąć go na chwilę samego w pokoju z zabawkami (jeśli to bezpieczne)? ja tak czasem robię gdy idę do wc- zamykam Leona w dużym pokoju, inaczej by stał pod łazienką i płakał a jak go zagapię jakąś zabawką to nawet nie reaguje na to gdy wychodzę. ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
Leon lekko pokasłuje i ja dostaję palpitacji serca (wczesniej nie chorował) a jakby miał taką temp. wysoką to bym chyba latała po szpitalach jak kot z pęcherzem- ja chyba gorzej znoszę wszelkie zmiany dotyczące mojego dziecka niż on sam, a choroby przeżywam jakby to koniec świata był a nie katarek ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Zoffka, jak ja bym chciała być na twoim miejscu...ale mi raczej nie grozi żebym kiedyś MUSIAŁA przytyć...ja pewnie już zawsze będę miec trochę nadprogramowego sadła...eh żeby tak się dało wyrwać z boczków i oddać komuś potrzebującemu, to bym ci nawet dziś kurierem wysłała ....ot taki datek 10 kg ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Też mam bezrękawnik dla Leona,masz taki zielono- żółto-granatowy? Kurde...dziś widziałam, że u mnie w Lidlu są te bezrękawniki w przecenie po 9.9pln! ![]() ![]() co do PEPCO- mam mieszane uczucia...niby bodziaki mają bawełniane, ale jakieś takie (może tylko te moje) mają dziwne rękawki, takie strasznie wąziutkie przy dłoniach-ledwo się młodemu rączki przecisną....co do ciuchów "grubszych" typu spodenki, bluzy itp- polecam, tylko z bodziakami mam złe skojarzenia. Aha....chyba teraz w Biedronce też mają być jakieś ubranka dziecięce- kiedyś kupiłam bodziaki pakowane po 3 sztuki- były super dobre jakościowo.Byłam bardzo zadowolona
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
La mbria Hania jest moja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
łoj...czy ja muszę zawsze mylić imiona....
najmocniej przepraszam ![]() dziś w żłobku też do "kolegi" Leona powiedziałam Filip, zamiast Kuba- dziecko spojrzało na mnie takim załamanym wzrokiem i rozryczało się aż dwie panie przybiegły z sali obok ![]() lecę spać bo nie ogarniamm dziś wszystkiego ![]()
#2483 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Gosiaczku, gratuluję spadku wagi ![]() ![]() Moja Ewa od jakiegoś czasu zaczyna płakać prawie punktualnie o 4:30. Dajemy jej smoka, po kilkunastu minutach scenariusz się powtarza. Wydaje mi się, że jest głodna - ostatecznie budzi się o 6 i po mleku humor się jej poprawia. Idą jej zęby, ale wydaje mi się, że płacze z głodu po prostu - a odkąd skończyła 5 miesięcy, w ogóle nie budzi się na mleko w nocy. Zastanawiam się, czy może ma za mało jedzenia za dnia czy jak - ona jest dzieckiem, które nie okazuje głodu za bardzo, więc ciężko stwierdzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
asiuk widocznie mala ma jakis skok rozwojowy, moze potrzebuje teraz wiecej jedzenia, wiecej jakichś wartosci odzywczych, moze witamin. Ja kubie nie odmawiam mleka w nocy bo w ciagu dnia w ogole go nie pije.
dzis zjadl pierwszy raz chlebek z zoltym serem+ szynka. tak jadal tylko z szynką. Skrajam mu cala kromke (taka srednia) bez skorki w kosteczki wielkosci 1,5 cmx1.5 cm i zjadal cala! ![]() ![]() asiuk ![]() ![]() moj nauczyl sie wlazic na krzeselka hani... ło matko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Wtajemniczenie
|
gosiaczku kochany, w takim razie nie musisz się martwić o ten cholerny efekt jo-jo. Ja zawsze odchudzałam się na własną rękę tzn. bez pomocy dietetyka stąd ciągle powroty do byłej wagi
![]() ![]() Ja ważę 75kg przy wzroście 164cm...masakra!!! ![]() ![]() ![]() Patrilla, zdrowia dla Brunonka!!! ![]() Marcel ostatnio baaardzo niespokojnie śpi i jak gosiaczek wspomniała o skoku rozwojowym pomyślałam sobie, że może to jest to...W dzień ostro bierze się za chodzenie, a w nocy szaleje, fika nogami, kręci się na wszystkie strony itp. Co myślicie? Ja również rozważam kwestie kupna spacerówki, takiej zgrabnej i leciutkiej, bo ten nasz ramol mnie wykańcza ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- la'Mbria, Twój Leon jest niesamowity! Zawsze mam z niego ubaw ![]() gosiaczek, niestety teraz to musimy mieć oczy wokół głowy. Oszaleć można! ![]() ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2012-03-06 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
czesc
asiuk moze rzeczywiscie mala jest głodna, odchudzajacym zycze powodzenia w utracie wagi, mam pytanie, jakie buty kupujecie dzieciakom na wiosne tzn chodzi mi czy polbuty czy raczej takie za kostke, bylam wczoraj na miescie, bucikow bardzo duzo tylko jakie kupic?
#2487 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Mój synek też od ok. miesiąca, może dłużej kiepsko śpi w nocy. Budzi się 2-3 razy. Rano ok. 5-6 budzi się i już mu się nie chce spać! Tzn. uśnie jeszcze, ale wymaga to 10-15 minut usypiania... Ja za chwilę wracam do pracy, więc takie pobudki na krótko przed budzikiem, to będzie masakra. Gosiaczek, dzięki że napisałaś sporo o swoim sposobie odżywiania. Spróbuję ogólne wskazówki wprowadzić w życie, ale rezygnacja z chleba, makaronu i ziemniaków mnie trochę przeraża i tak konkretnego kroku chyba nie zrobię. Ale postaram się jeść tego mniej. Jeśli możesz to podaj nam swój przykładowy jadłospis, chętnie zobaczę jak to dokładniej wygląda ![]() Stalowa - Twój Marcel przegonił mojego Małego w chodzeniu! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Raczkowanie
|
la'Mbria 10 kg nie potrzebuję, ale tak 5 kg mogę przygarnąć
![]() Potwierdzam, u nas w Rossmannie też jest Bebiko 3 ![]() ![]() ![]() Bodziaki z Biedronki też miałam, bardzo fajne i bardzo tanie ![]() ![]() gosiaczek071 moja tez wchodzi na wszystko co się da, więc nie jestem w stanie jej spuścić z oka. Do WC chodzi razem ze mną, bo jak widzi papier toaletowy to skacze, piszczy i się trzęsie... Tak się go fajnie rozwija i drze... Takim małym dzieciom na prawdę czasami niewiele do szczęści potrzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Leona nie mogę wpuścić za nic do wc, bo mamy tam dwie kuwety które są jak wiadomo najlepszym miejscem zabaw małego dziecka, grysik jest pyszny szczególnie ten obsiusiany przez kota...a to brązowe coś co kotek wypuścił ogonkiem wygląda taaaak apetycznie ![]() Ale jak czasem dorwie papier toaletowy gdy wracamy z zakupów, to jest dopiero koszmar- w ciągu kilku sekund potrafi przegryźć się przez folię, zjeść pół rolki i dobrać do tekturki mniam...pychota ![]() Co do kabli, pilotów itp- młody ma już swoją suszarkę do włosów, myszkę do komputera i ładowarkę- chwilowo zaspokoiły jego ogólną ciekawość względem kabli, tyle, że myszkę z ładowarką nosi na zmianę...w zębach ![]() eh...kochane maluchy
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.