Wyrzuć to z siebie! cz. II - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-09, 20:20   #2461
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Dot.: Wyrzuć to z siebie! cz. II

porozmawiałam z mamą
częściowo porozmawiałam z Tobą

a poza tym czuję się wypluta,bez energii, nic mi się nie chce, na coś czekam nie wiem na co? nie umiem odpocząć.. mam ochotę na depresję

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 22:23   #2462
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tynusia Pokaż wiadomość
Nudzę się totalnie, znajomi nie ' znajomi ' zajęci sobą, znaleźć czas dla mnie to się liczy z nie lada cudem !
Chyba wyjdę sama ze sobą na piwo i papierosa
ja bym z Tobą bardzo chętnie poszła!

ze znajomymi tak bywa, wiem, bo sama przerabiałam to ze swoimi

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 08:51   #2463
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
ja bym z Tobą bardzo chętnie poszła!

ze znajomymi tak bywa, wiem, bo sama przerabiałam to ze swoimi
I na zrządzenie losu jeszcze przez niecały tydzień od jutra będę sama w domu z kotem

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 13:31   #2464
orzeszek01
Zakorzenienie

Ty mnie kochasz, Ty mnie kochasz też.
A ja siebie nie kocham. Nie teraz. Nie dzis,nie jutro. Za 10 kg mniej?
Żałosna jesteś.

10dni do urodzin.
Zawsze lubiłam swoje urodziny.

Czemu płaczesz? Ogarnij sie.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-11, 11:40   #2465
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

Usłyszeć "Kocham Cię" ... i móc odpowiedzieć tym samym, dawno o tym marzyłam a teraz się ziściło ;p

Nawet pracować mi się chce, wszystkiego mi się chce, żyć, śmiać się, płakać, skakać, bawić się, nawet nudzić się mogę byleby z Tobą **
SweetCherry87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-11, 11:47   #2466
martabeata
Raczkowanie

Niby idzie wszystko do przodu, ale ja wciąż myślę o żarciu!!! ŻARCIE, ŻARCIE, ŻARCIE. Płakać mi się chce....
martabeata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-11, 18:57   #2467
Paula_95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martabeata Pokaż wiadomość
Niby idzie wszystko do przodu, ale ja wciąż myślę o żarciu!!! ŻARCIE, ŻARCIE, ŻARCIE. Płakać mi się chce....
W sumie to to samo chciałam napisać.
Normalni ludzie myślą o szkole, pracy, miłości, zabawie, rozrywce...a ja myślę o żarciu i co by tu jeszcze zrobić, żeby schudnąć...
Co tam, że kości Ci chroboczą jak starej babci, co tam, że włosy wypadają garściami, że żołądek Ci odmawia posłuszeństwa...
Byłabyś choć raz normalna.

Kierowca 09.03.2015 rok, godz. 10.25
Paula_95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-11, 18:58   #2468
Tynusia
Zakorzenienie

Fitness, basen, siłowania kurde jak tu się zdecydować ..
+ samej to tak dziwnie .

Stary 2012-08-11, 19:37   #2469
martabeata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paula_95 Pokaż wiadomość
W sumie to to samo chciałam napisać.
Normalni ludzie myślą o szkole, pracy, miłości, zabawie, rozrywce...a ja myślę o żarciu i co by tu jeszcze zrobić, żeby schudnąć...
Co tam, że kości Ci chroboczą jak starej babci, co tam, że włosy wypadają garściami, że żołądek Ci odmawia posłuszeństwa...
Byłabyś choć raz normalna.
Tylko że ja już nie myśle jak tu schudnąć... Ja odliczam każdą minute do kolejnego posiłku bo jestem GŁOOOOOOOOOOOODNA
I to godzinne zastanawianie się, z czym zjeść kanapke z serem czy z jajkiem, co zrobić na obiad placki czy kurczaka z ryżem
Chyba mam myśli samobójcze...
Stary 2012-08-11, 19:45   #2470
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko że ja już nie myśle jak tu schudnąć... Ja odliczam każdą minute do kolejnego posiłku bo jestem GŁOOOOOOOOOOOODNA
I to godzinne zastanawianie się, z czym zjeść kanapke z serem czy z jajkiem, co zrobić na obiad placki czy kurczaka z ryżem
Chyba mam myśli samobójcze...
Pamiętam jak ja miałam takie myśli bardzo podobne jak i mogę nazwać takie same !
Zero życia , 2 lata życia zmarnowane, cieszę się ,że uwolniłam się w tej części ,że nie myśli co zjem, kiedy, z czym itp.
Po prostu milion razy lepiej się żyje.

Stary 2012-08-11, 20:24   #2471
martabeata
Raczkowanie

Cytat:
Pamiętam jak ja miałam takie myśli bardzo podobne jak i mogę nazwać takie same !
Zero życia , 2 lata życia zmarnowane, cieszę się ,że uwolniłam się w tej części ,że nie myśli co zjem, kiedy, z czym itp.
Po prostu milion razy lepiej się żyje.
To mnie pocieszyłaś... Choć ja już 2 lata zmarnowałam i chyba kolejna 2 przede mną. Kurcze raz jestem pełna optymizmu a raz mam ochote usnąć i nigdy się nie obudzić. Choć to w sumie też nie za dobry pomysł, bo sny również są o żarciu
Stary 2012-08-11, 21:04   #2472
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie pocieszyłaś... Choć ja już 2 lata zmarnowałam i chyba kolejna 2 przede mną. Kurcze raz jestem pełna optymizmu a raz mam ochote usnąć i nigdy się nie obudzić. Choć to w sumie też nie za dobry pomysł, bo sny również są o żarciu
Ja zaczęłam jeść po prostu źle się na początku z tym czułam, myśli dawały o sobie znać , ale jeśli się nie robi nic w kierunku by to zmienić to nie oczekujmy cudów. W końcu ta bariera sobie gdzieś odeszła a ze mnie zszedł największy kamlot na świecie

Stary 2012-08-11, 22:03   #2473
martabeata
Raczkowanie

Cytat:
Ja zaczęłam jeść po prostu źle się na początku z tym czułam, myśli dawały o sobie znać , ale jeśli się nie robi nic w kierunku by to zmienić to nie oczekujmy cudów. W końcu ta bariera sobie gdzieś odeszła a ze mnie zszedł największy kamlot na świecie
Jeść to i ja jem, ale musze mieć wszytsko obliczone i wyważone. Juz myślałam że się tego pozbyłam, ale gdy mam gorszy dzień i jakiś parszywy humor to wszystko wraca i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Mam wrażenie, że jak jednego dnia zjem więcej kcal, węgli czy tłuszczu niż zwykle jadam to już kolejnego dnia wstanę 5kg grubsza.... Próbuje myśleć o czymś innym, czymś się zająć ale objawy wygrywają i tak jak dzisiaj znów było ślęczenie nad zeszytem i ilczenie.
Wiem, że gdy mam mętlik w głowie w jakiejś sprawie życiowej (nie jedzeniowej) to próbuje go własnie poukładać licząc/ważąc/mierząc...
Ahhh od dawna tak bardzo nie chciałam żeby już przyszedł dzień terapii.

Mój przyjaciel się we mnie zakochał... ☠☠☠☠a!!! Czemu?!?! Wszystko się teraz popsuje! Nie wiem co mam z tym zrobić, nawet nie wiem, co o tym myślę, czy się cieszę (chyba się ciesze, bo to dowód że jednak jestem choc odrobine interesująca a może nawet FAJNA) czy się nie ciesze (no i tu też odpowiedź pozytywna, bo wiem, że nasza relacja się zmieni, a ja związku się boje choć chciałabym miec chłopaka) i zamiast zebrać się w sobie i się nad tym zastanowić to ja się zastanawiam nad kaloriami... Tak wiem, same sprzeczności
Stary 2012-08-11, 22:08   #2474
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze no. ;( znajome? ....
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-11, 22:10   #2475
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Jeść to i ja jem, ale musze mieć wszytsko obliczone i wyważone. Juz myślałam że się tego pozbyłam, ale gdy mam gorszy dzień i jakiś parszywy humor to wszystko wraca i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Mam wrażenie, że jak jednego dnia zjem więcej kcal, węgli czy tłuszczu niż zwykle jadam to już kolejnego dnia wstanę 5kg grubsza.... Próbuje myśleć o czymś innym, czymś się zająć ale objawy wygrywają i tak jak dzisiaj znów było ślęczenie nad zeszytem i ilczenie.
Wiem, że gdy mam mętlik w głowie w jakiejś sprawie życiowej (nie jedzeniowej) to próbuje go własnie poukładać licząc/ważąc/mierząc...
Ahhh od dawna tak bardzo nie chciałam żeby już przyszedł dzień terapii.

Mój przyjaciel się we mnie zakochał... ☠☠☠☠a!!! Czemu?!?! Wszystko się teraz popsuje! Nie wiem co mam z tym zrobić, nawet nie wiem, co o tym myślę, czy się cieszę (chyba się ciesze, bo to dowód że jednak jestem choc odrobine interesująca a może nawet FAJNA) czy się nie ciesze (no i tu też odpowiedź pozytywna, bo wiem, że nasza relacja się zmieni, a ja związku się boje choć chciałabym miec chłopaka) i zamiast zebrać się w sobie i się nad tym zastanowić to ja się zastanawiam nad kaloriami... Tak wiem, same sprzeczności
Kiedyś miałam dokładnie taki sam tok myslenia , ale trzeba być w tej sprawie realistą i powiedzieć sobie jeju zjadłam więcej , ale jedna bułka , czekoladka, cokolwiek nie spowoduje przytycia. A ważenie, mierzenie po co, to nakręca nasze zachowania i się przyzwyczajamy do nich i trudniej się wyzbyć potem takiej codzienności.
Mówię szczerze nie jestem osobą zdrową, na taką się nie czuje , ale ten krok ,że już nie liczę, nie mierzę i mogę zjeść całą czekoladę trudno. To jest takie piękne i tak mi fajnie.
Teraz zajmuje się życiem a nie .

Stary 2012-08-11, 22:58   #2476
martabeata
Raczkowanie

Cytat:
Kiedyś miałam dokładnie taki sam tok myslenia , ale trzeba być w tej sprawie realistą i powiedzieć sobie jeju zjadłam więcej , ale jedna bułka , czekoladka, cokolwiek nie spowoduje przytycia. A ważenie, mierzenie po co, to nakręca nasze zachowania i się przyzwyczajamy do nich i trudniej się wyzbyć potem takiej codzienności.
Mówię szczerze nie jestem osobą zdrową, na taką się nie czuje , ale ten krok ,że już nie liczę, nie mierzę i mogę zjeść całą czekoladę trudno. To jest takie piękne i tak mi fajnie.
Teraz zajmuje się życiem a nie .
Ahhhh zeby to była bułka, czekolada... ja panikuje gdy twarogu jest 110 a nie 100gram... No ale co moge powiedziec? Masz 10000000000000% racji. Mam nadzieje ze wkrótce i ja zrobie ten krok. Kurcze, to przecież zależy tylko i wyłącznie ode mnie... Kto mną rządzi i karze mi to robić? Karze mi katować samą siebie, karze trwać w jakimś pieprzon*m schemacie, karze ograniczać się i żyć jak sługa, bez swobody i spontaniczności...
Stary 2012-08-11, 23:02   #2477
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ahhhh zeby to była bułka, czekolada... ja panikuje gdy twarogu jest 110 a nie 100gram... No ale co moge powiedziec? Masz 10000000000000% racji. Mam nadzieje ze wkrótce i ja zrobie ten krok. Kurcze, to przecież zależy tylko i wyłącznie ode mnie... Kto mną rządzi i karze mi to robić? Karze mi katować samą siebie, karze trwać w jakimś pieprzon*m schemacie, karze ograniczać się i żyć jak sługa, bez swobody i spontaniczności...
\
Ty sama jesteś panią swoich myśli i tak naprawdę musisz sama do siebie dotrzeć i nastąpi w końcu ten moment kulminacyjny z pewnością.
Tylko trzeba zacząć od najmniejszych rzeczy , ale by nie stać w miejscu bo nic samo się nie zmieni. Uwierz mi czytając każdy twój post jakbym widziała siebie rok/dwa lata temu wtedy byłam na takim etapie choroby.
Trzymam mocno kciuki za Ciebie nie chce tutaj spamowac w sumie bo to idzie w głęboką konwersację.
Także jakbyś chciała zapraszam na priv

Stary 2012-08-12, 09:21   #2478
Melanges
Przyczajenie

O proszę, nie jestem sama z tym chorym problemem...
Kładąc się spać zastanawiam się co zjem na śniadanie. Po śniadaniu myślę o przekąsce (jabłko, gruszka a może brzoskwinia?!), a po przekąsce o obiedzie. Muszę mieć wszystko dokładnie rozplanowane. Cholernie męczące, nieprawdaż? Już nie wspomnę o wrażeniu, że się przytyło 6544543455kg, kiedy zje się nieco więcej niż zwykle. LITOŚCI psychiko, litości.
Melanges jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-12, 10:20   #2479
martabeata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melanges Pokaż wiadomość
Kładąc się spać zastanawiam się co zjem na śniadanie. Po śniadaniu myślę o przekąsce (jabłko, gruszka a może brzoskwinia?!), a po przekąsce o obiedzie. Muszę mieć wszystko dokładnie rozplanowane. Cholernie męczące, nieprawdaż? Już nie wspomnę o wrażeniu, że się przytyło 6544543455kg, kiedy zje się nieco więcej niż zwykle. LITOŚCI psychiko, litości.
Jasne, ze nie jestes sama... Chyba sporo dziewczyn ma taki problem. Jednak ja już dziś zaczęłam lepszy dzień. Muszę działać, a nie użalać się nad sobą, także chciałam zacząć jak najszybciej. Dziś jest piękna pogoda i już po śniadaniu odkurzyłam i poszłam robić zdjęcia Ani się obejrzałam a tu już pora o której zwykle jem 2śniadania i w końcu nie było odliczania żeby iść zeżreć Świetne uczucie I chyba pojawił się we mnie promyk nadziei, że rzecz którą kiedys kochałam znów może dać mi szczęście
Stary 2012-08-12, 17:23   #2480
rinne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melanges Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu opowiadałam mniej więcej o tym mojemu mężowi, tzn bez szczegółów ale im dłużej mu opowiadałam, tym większą debilką się czułam. W tamtej chwili wydało mi się to bardzo idiotyczne, a mimo to nadal to robię, przed snem nawet już widzę przed oczami tę kanapkę na talerzu i kubek herbaty, straszne.
rinne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-12, 17:38   #2481
Ervisha
Zakorzenienie

Diabeł w ludzkiej skórze

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-12, 17:51   #2482
Paula_95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinne Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu opowiadałam mniej więcej o tym mojemu mężowi, tzn bez szczegółów ale im dłużej mu opowiadałam, tym większą debilką się czułam. W tamtej chwili wydało mi się to bardzo idiotyczne, a mimo to nadal to robię, przed snem nawet już widzę przed oczami tę kanapkę na talerzu i kubek herbaty, straszne.
O matko, a myślałam, że tylko ja mam takie schizy

Stary 2012-08-12, 18:05   #2483
anjjjia
Rozeznanie

☠☠☠☠a, oszaleje z samotności...

oszaleje przez CIEBIE... co TY ze mną robisz

upić się, muszę się upić

'Miłe panie pamiętajcie: FACET TO NIE PIES - NA KOŚCI NIE POLECI ! A więc wpierniczajcie steki, a nie jakieś tam kanapeczki. '

http://sentymentalno-maniakalny.blogspot.com/
próbuje.

anjjjia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-12, 18:45   #2484
rinne
Raczkowanie

Cytat:
O matko, a myślałam, że tylko ja mam takie schizy
jest to obłęd, z tym że u mnie jak coś, nawet najmniejsza rzecz która co najgorsze mnie się najbardziej wydaje nie w porządku może doprowadzić do napadu.
rinne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-13, 16:05   #2485
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

Zwolniono mnie z pracy, ekstra zaskoczenie...

Dobrze, że choć Ty jesteś
SweetCherry87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-13, 17:11   #2486
mindless
Zakorzenienie

Smutno mi i źle, popłakałam się dziś w końcu.
Tęsknię za Tobą, a Ty jesteś tak daleko, kiedy się zobaczymy?
Egzamin niedługo, a ja się nie mogę zmobilizować do nauki.
Dołuje mnie moja sytuacja finansowa, na wszystko brakuje.
Jestem gruba, jak mogłam sobie pozwolić na tyle dodatkowych kg?!
mindless jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-13, 21:48   #2487
orzeszek01
Zakorzenienie

chciałam zebys mnie ze sobą wzieła(
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-13, 22:46   #2488
martabeata
Raczkowanie

jak pokochac samą siebie w momencie gdy uwaza sie za kompletne zeeeeeeeeeeeero ?!
Stary 2012-08-14, 15:50   #2489
Paula_95
Wtajemniczenie

Ja już się nie czuję tylko gruba. Gruba, brzydka, do niczego, bez żadnych zdolności, żadnych zalet, na dodatek głupia jak but. I ja się dziwię, że on nawet rozmawiać ze mną nie chce?

Stary 2012-08-14, 16:35   #2490
martabeata
Raczkowanie

Cytat:
Ja już się nie czuję tylko gruba. Gruba, brzydka, do niczego, bez żadnych zdolności, żadnych zalet, na dodatek głupia jak but. I ja się dziwię, że on nawet rozmawiać ze mną nie chce?
Również uważam że jestem do niczego... Bez wartości i zalet... Nudna, bez zainteresowań - ZERO
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości