![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: studniówkowa sukienka :)
Oto wzór i efekt końcowy.Zaraz przeszukam moje zasoby w celach dalszego wklejania
![]() Ale mam głupią minę ![]()
#2462 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witajcie kochane wizażanki
![]() W styczniu czeka mnie studniówka i odwieczny problem, co na siebie założyć. Przeszukałam tutejsze posty w sprawach studniówkowych sukienek, ale nie znalazłam takiej, która pasowałaby na moją skomplikowaną figurę ![]() W moim mieście z tego co zwróciłam uwagę w tym roku, sukienki studniówkowe wszędzie są zrobione na "jeden wzór", najczęsciej jest to gorset i długa spódnica. Co prawda zawsze marzyłam o takim gorsecie, jednak nie chcę wyglądać tak samo jak 3/4 sali. Włosy mam ciemny blond, oczy piwne [typ jesień], sukienki brązowe i bordowe odpadają. Moim problemem jest figura. To typowa "gruszka" ![]() ![]() ![]() ![]() Na pewno nie mogę zrezygnować ze stanika, najchętniej podkreśliłabym troszkę talię, ale nie wiem czy będzie to możliwe przy jak największym maskowaniu bioder :/ Liczę na wasze główki pełne pomysłów ![]() PS. Załączam schematyczny rysunek, jak to mniej więcej wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zadomowienie
|
Ja znalazlam kilka byc moze ci sie spodobaja
![]()
#2464 |
Zakorzenienie
|
mala_czarna : super ta pierwsza sukienka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Raczkowanie
|
![]()
Jedyny sposób na dobranie sukienki: duże lustro NAPRAWDĘ życzliwa osoba i coś do robienia "doświadczeń", może być nawet koszula nocna, kawał materiału - coś bez fasonu. Upinać, podwiązywać to na sobie i wyciągać wnioski.
Skoro masz ładne ramiona, to je koniecznie pokazuj! Sprawdź, czy korzystne byłoby zaznaczenie talii trochę wyżej? Sukienki z podniesioną talią są bardzo wdzięczne i dziewczęce. |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: sukienka dla figury "gruszki"
z tego co piszesz to raczej nie jesteś typem "gruszką"
![]() ![]() stanowczo odradzam suknie z gorsetem!! nie będziesz wyglądać jak 3/4 sali ale jak jej 95%!!! a tego naszej Wizażance nie pozwolimy ![]()
![]() |
#2467 |
Wtajemniczenie
|
jeśli chcesz to przygotowałam troche wskazówek
![]() ![]() jeśli masz obfity biust, szerokie biodra wypukły brzuch lub dużą pupe ![]() jeśli chodzi o duży biust powinnaś pamiętać, żeby nie umieszczać w górnej części sukni ozdob drapowań,falbanek, żabotów i jakichkolwiek linii poziomych za to fajnie wyglądają szwy podłużne wąskie dekolty w kształcie litery Va jeśli skusisz się na jakieś dekoracje ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2468 |
Wtajemniczenie
|
jesli ktos jest z okolic z warszawy to polecam rozejrzenie sie po kdt pod palacem ;] za niewielkie pieniadze (ok 150-200, max 300 zl) mozna naprawde przyjemne sukieneczki znalezc, nawet teraz, pomijam te zestawy gorset+spodnica :p . w butkiach typu for-get-me-not, czy inna natalia jaroszewska to poki co nawet nie ma na czym zawiesic oka i szukac inspiracji ;p
niestety w wiekszosci rozmiary to 36-38 :p ale wiem ze duzo jest drobnych dziewczyn i oferta z ciekawszymi wersjami "malej czarnej" znajdzie zwolennikow ![]() ![]() ![]() eh ;] mnie tez czeka studniowka, ale staram sie tym sobie nie zawracac glowy bo bardziej zalezy mi na maturze, zreszta poki co musze popracowac nad sylwetka i z tego co dostalam od matki natury uczynic atut [160 cm wzrostu ;-p] gdybym mogla, zrobilabym sie na bostwo w stylu dziewczyna ray'a czarlesa, czekolada w zlocie i pieknym afro na glowie ;DDD ale coz... ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Wtajemniczenie
|
dobra wiem że takie opisy wpełni nie zadawalają kobiet
![]() więc propozycje sukienek w których powinnaś wygladac ślicznie ![]() czyli akcentują Twoje atuty ładne nogi, ramiona, biust ![]() ![]() (oczywiscie po małej modernizacji ![]() ![]()
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziękuję wam dziewczynki
![]() Queen_Mary: bardzo podobają mi się sukienki z podwyższoną talią, ale zawsze myślałam że to właśnie podkreśli moje biodra i pupę ![]() ![]() Ooliwka: heh dziękuję za tekst ![]() ![]() ![]() Znalazłam kilka sukienek, co na nie powiecie? Edytowane przez skimos Czas edycji: 2005-09-11 o 15:59 Powód: nowe fotki sukienek |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Raczkowanie
|
Podoba mi się fason tej jasnej, Tobie proponuję nieco szersze ramiączka by ukryć te od stanika. Dół nie powinien być za bardzo roszerzany, tylko tak by luźno leżał na biodrach, nie podkreślając ich.
Wiele osób ma taką figurę, co nie przekreśla szansy świetnego, atrakcyjnego wyglądu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Przyczajenie
|
![]()
Za tydzień mam wesele dobrej koleżanki,będę starszą..Kupiłam turkusową sukienkę,długą.troche połyskuje złotem.Będę miała biżuterię srebrną,ale nie wiem jakie kupić buty i torebkę..myślałam żeby srebrne,białawe,bo wiązanka będzie miała białe różyczki..możecie mi doradzić?bardzo proszę o pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Wtajemniczenie
|
zdecydowanie pierwsza
![]() ![]() niemówiąc o podkreślaniu tego co chcemy ukryć ![]() a co do ramiaczek jeśli sukienka będzie dobrze uszyta dodatkowo z taką kokardką (która jeszcze wzmocni całą konstrukcje) to stanik z ramiączkami staje się zbędny (wystarczy taki bez) wiem z doświadczenia ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2474 |
BAN stały
|
Dot.: turkus
A moglabys pokazac swoje zdjecie w kreacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
ja też głosuję za pierwszą, jest o niebo ładniejsza. ja też taką chcę....
![]() |
#2476 |
Przyczajenie
|
Nie mam niestety zdjęcia w tej sukience,bo dopiero niedawno ją kupiłam,będę ją miała na sobie po raz pierwszy..wzięłam ją bo bardzo mi pasuje,dobrze się w niej czuję,ma bluzkę gorsetową i do tego długa spódnica ściągana na pośladkach a w dole nieco rozszerzana..bardzo ładna dla mnie.Chciałam kupić turkusowe buty i torebkę,ale nie ma sensu cała na turkus..nie wiem co mam teraz zrobić
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Wtajemniczenie
|
ja do turkusu radze brazowe butki i torebke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
调解人
|
Domciu, trudno cokolwiek doradzic nie mając przed oczami tej kreacji.
Te srebrne (delikatnioe srebrne) dodatki to nie taki głupi pomysł. W zeszlym sezonie bardzo modne bylo polaczenie turkusu z brazem- mozna to jeszcze wykorzystac (tak jak pisze anestet-ka), jednak te srebrne beda bardziej wieczorowo wyglądały.
#2479 |
Przyczajenie
|
![]()
Albo pomyślałam żeby kupić turkusowe buciki,albo niebieskawe,dopasowane do sukienki i srebrną torebkę..czy może mi ktoś doradzić coś w tej mojej kwestii?czy tak by pasowało?bo nie chcę mieć zbyt dużo kolorów..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Wątek przesuwam na forum Moda. Tam dziewczyny na pewno rozwiążą Twój dylemat.
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej,idę na wesele. Mam błękitną sukienkę do kolan, ze srebrnymi ozdobami. Nie wiem jakie butki dobrać do tej kreacji. Bardzo proszę o poradę
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
BAN stały
|
Dot.: błękitna sukienka
Może po prostu czarne i czarna torebeczka. A jeśli nie chcesz nic w czerni to proponuję dodatki w brązie albo np ciemnym złocie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
调解人
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Raczkowanie
|
jesli chodzi o mnie to butki bym ubrala takiego kolorku co torebke ewentualnie srebrne
sorki za bledy ale pisze na klawiaturze ekranowej bo moja wysiadla pozdrawiam i milej zabawy zycze |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
BAN stały
|
Srebrny też na pewno będzie pasował.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
BAN stały
|
Moim zdaniem nie powinnaś dopierać butów i torebki w kolorze sukienki. Będzie mdło.
Proponuję czerń- zawsze pasuje. A jeśli chcesz coś bardziej oryginalnego, to połącz turkus z brązem, tak jak ktoś wyżej już poponował. Pasować też będą srebrne dodatki, skoro sukienka ma srebrne akcenty albo w kolorze ciemnego złota. najlepiej oczywiście, żeby torebka była w kolorze butów. |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zadomowienie
|
srebrne, złote, brązowe, żółte.. możliwości jest sporo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zadomowienie
|
ja tez bym nie polecała wszystkiego w jednym kolorze - tak jest nudno !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam wszystkim za poradę. Serdecznie pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Moje propozycje:
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.