|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Dot.: Wszystko co chciecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XII
Cytat:
Polecam też "Opowieść wdowy" tej samej pisarki. To forma pamiętnika, w którym autorka opowiada swoje autentyczne życie po śmierci męża. Książka o tyle dobra, że po raz pierwszy ktoś opisuje to , co się dzieje po śmierci bliskiej osoby w zderzeniu z czynnościami życia codziennego... W tym temacie polecam jeszcze książkę "Nostalgia anioła". Często wracam do tej ksiązki, bo pozwala mi wierzyć, że ci, których kochałam, i którzy odeszli mają się dobrze, tam gdzieś wysoko i nade mną czuwają cały czas ![]() Jeżeli szukasz czegoś o kobiecej przyjaźni to polecam Antoninę Kozłowską "Czerwony rower". Opowieść o 3 przyjaciółkach, które po latach znów złączy los, aby rozwiązać mroczną zagadkę ich przeszłości, o której każda chciałaby zapomnieć.... Jestem książkomaniaczką i kinomaniaczką, więc wal do mnie jak w dym!
Przejechane na rowerze w 2019: 2 762 km ![]() Edytowane przez khloe Czas edycji: 2012-02-08 o 23:36 |
|
|
|
|
#2462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- święto pizzy O ja pierwsze słyszę .. hm nie źle w tym dniu powinni robić promocje w pizzeriach od razu bym pobiegła
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. |
|
|
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś jako pierwsza nawinęła mi się w ręce lżejsza i łatwa do czytania książka raczej dla młodzieży "Świat do góry nogami" Beaty Ostrowskiej. Opisywała życie 16-latki po tragicznej śmierci mamy. Mimo, że jest ona o młodej dziewczynie, to podobał mi się problem jaki był tam opisywany, czyli właśnie jakie problemy spadają na ludzi po śmierci bliskich osób, ta dziewczyna miała różne perypetie m.in. związane z miłością. I szukam właśnie czegoś w ten deseń. Czegoś łatwego i przyjemnego do czytania. Coś takiego, żeby mnie wciągnęło tak jak ta książka, którą przeczytałam w kilka godzin.
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ja tam lubię Pana Samochodzika, ale jak nie chcesz z książek z elementami historycznymi, to nie sugeruje )
|
|
|
|
|
#2465 |
|
Zadomowienie
|
Nie, ale już za tydzień, 16 lutego
|
#2466 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupowała może któraś z Was coś w Dedalusie?
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ja lubilam
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie jestem pewna czy ci się spodoba - to typowo dziecięco-młodzieżowe, o tym co dzieje się z trójką dzieciaków po śmierci ich rodziców.Trzy metry nad niebem i pozostałe książki Frederico Moccia - o mniej więcej 20-latkach w Rzymie. Może Ala Makota w ogóle byłaby spoko? Mnóstwo jest takich książek, tylko najłatwiej je jednak znaleźć w bibliotekach dla dzieci/młodzieży a nie w tych dla dorosłych.
|
|
|
|
|
#2469 | ||
|
.
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() falstart :p
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Co do cen w Vision to mojej mamie wycenili tam okulary (same szkła) na 3900zł, w innym optyku 1900zł - z oprawkami. Jest różnica
|
|
|
|
#2471 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2472 |
|
beach please
|
Jeżycjada
Kocham Świetnie się je czyta, ja np. jak zacznę czytać to nie odpuszcze póki nie skończę polecam jak najbardziej a ja czekam na najnowszą książkę z tej serii - McDusie
Edytowane przez el_vestido_rojo Czas edycji: 2012-02-09 o 09:02 |
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tak już wiem
![]() Khloe zgadzam się, "Nostalgia anioła" cudowna książka
|
|
#2474 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a widzisz, ja się z Tobą nie zgodzę! mam oprawki właśnie z Vision Express. dałam za nie 180zł z tego co pamiętam i jestem mega zadowolona. są zwykłe najzwyklejsze, bo nie szukam żadnych fanaberii w oprawach, metalowe. mam je od października 2010 roku i nic się z nimi nie dzieje. może Ty po prostu trafiłaś na jakieś felerne i dlatego Ci się popsuły? (btw w tekst, ze mają dużo skarg na tanie oprawki podzieliłabym na dwa, bo to może służyć tylko i wyłącznie temu, żeby namówić kogoś na droższy zakup )
|
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
Mam problem z programem GIMP. Na początku wszystko fajnie działało, a teraz, gdy mam już wybrane tło i dodane napisy, nie potrafię używać pędzla. Tzn. niby mogę go wybrać, ale gdy klikam na tło i chcę, żeby tam się pojawił wybrany znaczek, to nic się nie wyświetla. Gdy zmieniłam warstwę, to wyświetliło się, że te znaczki są tam odbite (wyświetla mi się zaznaczenie), ale tak to nic nie widać. Może ktoś wie, co jest grane...
Mam nadzieję, ze w miarę sensownie to wyjaśniłam :P |
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Zatrudnilam się przez agencje pracy tymczasowej w firmie produkcyjnej. Umowa na 2 tygodnie miala mi przyjsc poczta. Wczoraj bylam pierwszy dzien w pracy. Okropnosc! Przelezalam wczorajsze popoludnie I wieczor w domu, rano nadal mnie plecy I nogi bolaly. Postanowilam, ze tam wiecej nie pojde. Ze nie podpisze tej umowy. Jednak dowiedzialam się przez telefon od posredniczki pracy, ze umowe musze podpisac, bo musze miec zaplacone za jeden dzien pracy. A ja wolalabym nie dostawac tych groszy I w ogole zapomniec o tej firmie. Na umowie widnieje zapis, ze pracownik moze odstapic od umowy z zachowaniem trzydniowego okresu wypowiedzenia. A ja juz na drugi dzien nie przyszlam do pracy. Niby kobieta mowila, ze podpiszemy porozumienie stron z dniem dzisiejszym... Jak myslicie-moge miec jakies problemy w zwiazku z tym, ze nie zjawilam się na drugi dzien w pracy? Musze podpisywac te umowe, czy moge w jakis sposob tego uniknac?
|
|
#2477 |
|
Zadomowienie
|
Podpisz umowę, a następnie podpisz rozwiązanie umowy za porozumieniem stron. Problemów mieć nie będziesz, skoro agencja chce się z Tobą dogadać, ale umowę podpisać musisz, żeby dostali za Ciebie pieniądze za ten 1 dzień.
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy więcej niczego od nich nie kupię, choćby szmatki. Jakość pozostawiająca dużo do życzenia i traktowanie klientów jak debili.
Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2012-02-09 o 11:50 |
|
|
|
|
#2480 |
|
Zadomowienie
|
czy na ebook.pl znajdę podręczniki do języków obcych? ( chodzi mi o podręczniki szkolne) Bo patrze i nie widze ;/
|
|
|
|
#2481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja plecam książkę Grażyny Bąkiewicz "O Melba!" pochodzi z serii Literatura na obcasach
|
|
|
|
|
#2482 |
|
Raczkowanie
|
niedawno moj tz zapytal co chce na walentynki wic mupowiedzialam,ze chce zawieszke do bransoletki z jego imieniem na sznutku (taka z lilou albo bydziubeka mam nadzieje, ze wiecieoco chodzi) powedzial ze sam znjdzie w internecie. no i przezprzypadek zobaczyłam ze zamówil calkiem cos innego- grube serduszko do naszyjnika. nie ejstem fanką srebrnej bizuteriidlatego cicialam taka na sznurku bardzie spotowa bo tak sie ubieram. wiem ze nie będe nosic tego co on zamówil. i co teraz mam zorbic?on nie wie ze ja wiem co zamówił. moze mu pokazac strone jaka bym chciala?
|
|
|
|
#2483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli uważasz, że nie będziesz nosić zamówionego przez niego serduszka i udawać, że jest to, to ja bym na Twoim miejscu pogadała z chłopakiem. myślę, że na pokazywanie mu stronek teraz jest już za późno, bo może powiedzieć, że już znalazł coś dla Ciebie. może pogadaj z nim, powiedz, że przez przypadek zobaczyłaś co Ci kupił, delikatnie zasugeruj, że miałaś na myśli coś innego. wiadomo, trzeba to załatwić delikatnie, żeby się nie obraził, ale może jest szansa na zmianę zamówienia? ![]() ja mam inne pytanie: mam możliwość dostania dodatku mieszkaniowego do stypendium, ale moja właścicielka na hasło 'umowa najmu' reaguje stwierdzeniem, że mam sama napisać umowę i walnąć jej podpis, to wtedy jakby co nie będzie na nią. rzecz jasna chodzi o to, że nie odprowadza podatku za wynajmowanie mieszkania. no i zastanawiam się, czy dać sobie spokój, czy jednak działać. wszyscy dookoła mówią, że skoro sama kazała walnąć swój podpis, to tak mam zrobić, ale jednak boję się ewentualnych konsekwencji. z drugiej strony czy szkoły sprawdzają wiarygodność tych umów? i czy w umowie muszą być takie dane jak pesel najemcy? szkoda mi tych pieniędzy, bo to 2/3 mojego miesięcznego czynszu, ale z drugiej strony bez sensu robić kłopot i sobie i właścicielce.
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak naprawdę to oni maja problem, bo powinni z Tobą podpisać umowę przed Twoim przystąpieniem do pracy. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
To jak to jest z tym dniem pizzy? Jest dzisiaj? Był wczoraj? Czy przedwczoraj? Rożne źródła mówią mi inaczej
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj ponoć jest Dzień Pizzy
|
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Na 1OO % dziś 9 lutego
|
|
#2490 |
|
Konto usunięte
|
enamour jeżeli chcesz coś o śmierci rodzica.. to może Dom przy Hope Street
jest tam sobie małżeństwo i mają dzieci i ojciec umiera i tam ta żona rozpacza trochę ale musi żyć dla dzieci i dzieci jej w tym pomagają itd..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

Kocham
Nigdy więcej niczego od nich nie kupię, choćby szmatki. Jakość pozostawiająca dużo do życzenia i traktowanie klientów jak debili.