![]() |
#2461 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie gin powiedziała, że skoro nie było żadnych wad genetycznych w rodzinie to nie muszę robić prenatalnych, chyba że dla siebie, no ale to duży koszt. Zobaczymy, może dla spokoju się wybierzemy, ale to dopiero w 13 tyg. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam przepisane dwie ![]() co do badan prenatalnych to mi etz opowiadal lekarz jak bylam prywatnie ostatnio, ale stwierdzil ze nie zaleca , jesli nie ma wyraznych wskazan to on mi nie poleca ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() ale niestety.du..a Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-04-05 o 13:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
16.04 ide na usg, a wizyte z położną i ginekologiem mam 23.04
![]() Może już na tym usg usłyszałabym serduszko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała zrobić badania prenatalne ![]() ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-04-05 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W związku z tym w Polsce bardzo mało kobiet je wykonuje ( dosłownie znikomy odsetek) zaś w innych krajach ponad 50 % kobiet. ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
nieee nooo jakbym mialam 200 dawac to poszlabm na nfz zreszta i tak sie musze wybrac co by dali skieroewania ja ostatnio zaplacilam 100 a zrobil mi cytologie badanie i usg zeby stwierdzic ciaze
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musimy sie cieszyć, że chociaż są one ogólnodostępne i jest spora liczba lekarzy, którzy je wykonują. Za kaskę, ale to już coś ![]() ......................... ............ Kochane szykuje się zaraz do domku ! Wreszcie minął ten straszny dzień w pracy.. Już widzę moje łóżeczko ![]() ![]() Aaaaa i trzymam kciuki za wizyty ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gin obiecała mi, że na nast. wizycie przepisze mnie jako pacjentkę na nfz (bo ona przyjmuje w moim mieście tylko prywatnie, a w innym na nfz). Akurat tak się złożyło, że pani dr to znajoma mojej mamy, więc poszła mi na rękę ![]() Bo jakbym tak miała płacić co miesiąc minimum 150 zł za wizytę to bym zbankrutowała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
ja gotuje krupnik i czekam na tża
![]() no dlatego weronika ja ide na nfz bo sie wkurzylam jkedszcze jak mi pwoiedzial ze badania co kazal zrobic 300 zł to stwierdzilam ze ide na nfz bo mam dosc tu 300, tu 200 na stepna wizyta kolejne 200 i ja na cala ciaze to strace u niego z 5 tysiecy |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawda, troszkę trzeba wydać, ale myślę, że dla pewności czy wszystko w porządku z dzieckiem warto. Ja najbliższe badania mogę zrobić w Olsztynie (ok. 90 km ode mnie). Cytat:
![]() Ja jutro pracuję tylko do 13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
a mnie taaak boli glowa ze masakra nie wiem juz co ze soba robic
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chce Wam sie śledzi, ogórków i ostrych rzeczy?
Ja nie moge na kwaśne, słone i ostre patrzec ![]() Najchetniej nic bym nie jadła, jedynie na co mam chec to lody ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostre nie a na czekolade i slodkie patrzec nei moge czekolady nie tykam od poczatku ciazy...a wczesniej zjadalam 1-2 tabliczki dziennie ble ble be |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mmmmmmmmm!! Jutro wypłata, wiem co kupie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj jak bylam w sklepie nagle zapragnłam kaszki dla niemowląt i sobie kupilam...co prawda 8 zł ale nie moglam sie powstrzymac i ledwo przyszlam to sie rzucilam
nutella nieeeeeeeeeeeeee |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ide z tż oglądac jakieś seriale i opychac sie lodami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Zadomowienie
|
aaaaaaaaaa jestem już po wizycie
![]() ![]() ![]() ![]() kurcze jestem w szoku!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śledzie też, choć ostatnio jak zjadłam jednego to pół dnia mnie mdliło i myślałam, że go zaraz ![]() A i ostatnio mam mega ochotę na czitosy ![]() ![]() I jeszcze na owoce- najbardziej na pomarańcze i winogrona ![]() A właśnie nie mogę jakoś przekonać się do słodyczy, czasem coś tam dziubne jakieś ciasteczko czy kosteczkę czekolady. ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-04-05 o 16:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
Mystiquee ja ogolnie wcinam wszytsko a szczegolnie slodycze czekolade truskawkowa i lodddy wlasnie bylam w sklepie i kupilam nowa porcje bo brat jeszcze mi nie przywiozl siedze z moja dzidzia i wcinami
ehhhhhhhh chyba bedzie dziewczyka przy gabrysi tak samo lody wcinalam codziennie porpstu oprzec sie nie moge agasobo gratuluje udanej wizyty Edytowane przez weronika23 Czas edycji: 2012-04-05 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Rozeznanie
|
Witam Dziewczynki
![]() Dawno mnie nie było,ale troszkę nazbierało mi się spraw do załatwienia. Czytam Was regularnie,a jak już wszystko nadrobię,to nie mogę patrzeć na komputer i nie chce mi się nic pisać:/ Gratuluję wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za następne ![]() Dzisiaj w nocy bardzo się przestraszyłam,bo miałam dość mocne bóle brzucha,coś jak przed @.Może to dlatego,że się wczoraj trochę nabiegałam,cały dzień na mieście coś załatwiałam.Dzisiaj już dobrze,ale trochę się martwię... Weronika mnie też w pierwszych dwóch ciążach strasznie bolała głowa,od początku brałam paracetamol-podobno nie szkodzi,czasem musiałam zażywać codziennie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Hej..
![]() Już jestem w domku .. nareszcie .. koniec pracy .. 5 dni wolnego ![]() Jutro jadę do domku .. troche sie denerwuje bo czeka mnie rozmowa z moim tatą .. Wszyscy juz wiedza tylko nie on (pracuje za granica ) Ciekawe jak zeraguje .. ![]() ![]() Dziewczyny które miały dzisiaj wizyty - gratuluję i cieszę się razem z wami .. ![]() ![]() ![]() ![]() Co do badan prenatalnych bo cos tam wspominalyscie to ja chyba sie nie zdecyduje .. nie sa one w 100 % bezpieczne .. bałabym się że coś stanie się dzidziolowi .. ![]() No i oczywiscie nie bylabym soba gdybym nie wspomniala o jedzonku .. Dzisiaj jemy z dzdziolkiem lasagne .. pychota .. ![]() TŻ jeszcze w pracy wiec masz czas dla siebie .. kładę się do wyrka i zaczynam seans serialowy ,. buziolki .. ![]()
#2489 |
Wtajemniczenie
|
Jestem już po wizycie, koleżanka mnie jeszcze odwiedziła dlatego tak późno przychodzę
![]() Po pierwsze dziękuję za wszystkie kciuki i ciepłe słowa ![]() A więc tak. Najważniejsze - zarodek jest, serduszko bije. Tylko zarodek jest aż o 6 dni młodszy z usg niż wynika to z OM. Czyli nie jestem w 7t3d tylko w 6t4d wg usg. Jak na 6t4d wszystko jest w porządku, bo zarodek ma 6,6 mm i 118 uderzeń serca na minutę. Gdyby patrzeć na 7t3d to trochę mało (np.powinno być 140 uderzeń). Ale lekarz powiedział żebym się nie przejmowała, żebym się zapisała na jeszcze jedno usg za tydzień, żeby zobaczyć czy będzie się rozwijało. Zapisałam się więc na przyszły czwartek i czekam ![]() Trochę się uspokoiłam, ale jednak wciąż trochę się martwię. Mam nadzieję, że po prostu miałam później owulację, a nie że zarodek zbyt wolno się rozwija... Zdjęcie mam, ale nie mam aparatu, żeby Wam wstawić, a telefonem jak zrobię to nic nie będzie widać (i tak ledwo co tam można dojrzeć ![]() ![]() Jeszcze raz dziękuję za kciuki ![]() Idę nadrabiać.
#2490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I jeśli to usg wykryje coś nie tak to wtedy masz skierowanie na badanie inwazyjne, gdzie jest pobierany płyn owodniowy i ono już może stwarzać ryzyko ![]() Z mamą wczoraj pół dnia przegadałyśmy o ślubie itd. I tak mnie nakręciła że teraz siedzę i oglądam suknie, obrączki, bukiety ![]() W poniedziałek na szczęście rodzice TŻ przyjeżdżają do nas na obiad, więc pogadamy wszyscy w szóstkę co i jak i zaczniemy w końcu działać, bo czasu coraz mniej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.