![]() |
#2461 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolczyk w pępku - opinie wrażenia problemy
Dziękuje za odpowiedż, zadzwonie tam napewno i się dowiem co i jak. Ja też tak sobie myślałam, że jak w jakimś salonie robią oprucz piercingu tatuaże ( z tąd ta "NIRWANA") to chyba będzie to dobre miejsce leprze od takiego kosmetycznego ("talia").
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2462 |
Przyczajenie
|
a tribiotic stosować? bo są odmienne zdania.
pomóżcie. słyszałam,że sa jakies rozne odmiany kolczykow w pępku. na gorze,na dole. ![]()
gorillaz-feel good inc. ![]() Edytowane przez happy end Czas edycji: 2009-03-17 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2463 |
Przyczajenie
|
heppy end tak jak pisałam wyżej ten link który podała natalalala - poczytaj tam naprawde jest dużo rzeczy opisanych m.in. jak dbać o przekłucie żeby się zagoiło i czym smarować itp.
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- a kolczyk na świerze przekłucie tylko z tytanu, dopiero jak się rana zagoi to np. ze stali chirurgicznej jeśli nie jesteś uczulona na nikel. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
tak, kosmetyczki zdecydowanie nie powinny przeklowac ciala- co najwyzej uszy pistoletem
![]() dla tych co jeszcze nie wiedza- PISTOLETEM NIE mozna przeklowac nic poza uszami! w tych orifesjonalnych zakladach jest troche drozej- ale naprawde juz warto wydac te 2 dychy wiecej! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2465 |
Konto usunięte
|
tribiotic owszem, ale nie jako srodek do pielegnacji przeklucia. jest to antybiotyk czyli stosujemy go tylko jezeli wystapi jakas infekcja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2466 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kurcze szukalam starego watku zbiorczego o kolczyku w pepku a on zamkniety od stu lat??
![]() wiec znalazlam ten dziewczyny mam pytanie - czym moge dobrze zdezynfekowac kolczyka? moge go wygotowac? bo woda utleniona wydaje mi sie, ze nie wstarczy aby pozbyc sie ewentualnych wszystkich bakterii
![]() |
#2467 |
Rozeznanie
|
wszystkich bakterii to tylko autoklaw jest w stanie się pozbyć.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2469 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
heh no autoklawu w domu nie mam i nie napisalam, ze chce nim cos przekluwac
chodzi o zwykly kolczyk do wymiany, chce go zdezynfekowac zeby byl czysty a nie wiem czym - zawsze to robilam w sumie woda utleniona ale raczej jest srednia do tego, poza tym nawet nie mam
![]() |
#2470 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
mozesz dac do sterylizacji do salonu, koszt 2-5 zl. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2471 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
po prostu chcialam zdezynfekowac ale juz niewazne, poradzilam sobie
![]() |
![]() |
#2472 |
Zadomowienie
|
można zdezynfekować wyparzając we wrzątku a później 12h w spirytusie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2473 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziekuje bardzo
![]() przyda sie na nastepny raz
![]() |
#2474 |
Przyczajenie
|
dziękuje ślicznie za pomoc
![]()
![]() |
#2475 |
Przyczajenie
|
a jest ktoś może z lublina i wie gdzie można bezpiecznie przebić pępek?
![]() i jakie ceny są? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2476 |
Raczkowanie
|
![]()
W grudniu robiłam kolczyk w pępku. Do tej pory Nie chce mi się on zagoić ;/
Ciągle ropieje, a pod górną kuleczką kolczyka robi się taka odstająca kulka, którą kilka razy przekłuwałam, wypływała z niej wtedy woda, krew, ropa. Boję się, ze mi się nawet do wakacji nie zagoi, a jeśli będę zmuszona go wyjąć z powodu niezagojenia, to zostanie mi okropna blizna i zniekształcone okolice pępka. Co mam robić? A moze polecicie mi jakąś maść?
![]() |
#2477 |
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z kolczykiem w pepku
Odstająca kulka ? to może być ziarnina.
Jeżeli chodzi o maść to może tribiotic ? Btw. jest już jeden główny wątek nt. kolczyków w pępku , wyszukiwarka moja droga ![]()
"Bo życie to coś więcej, nie tylko krew,pot sperma i łzy " Marzą się lepsze dni ? One przyjdą z czasem. Wystarczy ruszyć dupę i pokazać klasę ! Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment, w którym każda myśl waży grubo ponad tonę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2478 |
Raczkowanie
|
No właśnie przed chwilą zauważylam, że jest. I o ziarninie tam czytałam, ludzie wstawiali zdjęcia, ale to ianczej wygląda...
A jedna osoba pisąła, ze tribiotic nie jest dobry na rany z kolczykami. Sama nie wiem już.
![]() |
#2479 |
Zadomowienie
|
Najlepiej wstaw zdjęcie
![]() a co do tribioticku to to jest maść z antybiotykiem wiec jeżeli jest jakieś zakażenia albo cos to powinno pomoc ![]()
"Bo życie to coś więcej, nie tylko krew,pot sperma i łzy " Marzą się lepsze dni ? One przyjdą z czasem. Wystarczy ruszyć dupę i pokazać klasę ! Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment, w którym każda myśl waży grubo ponad tonę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2480 |
catch me if I fall.
|
kochane mam takie pytanie - chcialabnym sobie przekluc pepek tak, zeby na lato moglabym juz go zaprezaentowac na plazy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2481 |
Zadomowienie
|
pępek goi się przeważnie dość długo [czyt. znacznie dłużej niż 3 m-ce]. poza tym lato nie jest odpowiednim czasem na gojenie przekłucia-pocimy się etc tak więc kąpiel, opalanie, ew. zaklejanie plasterkiem i solarium podczas gojenia to dramat-wydłużysz proces gojenia. tak więc raczej nie ma sensu by kłuć pępek teraz bo się nie wygoi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2482 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz powróciłam do tego, którym miałam przebijanie, bo moim zdaniem jest po prostu wygodniejszy. Mam już kolczyk prawie rok i jestem zadowolona. Dołączę fotkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2483 |
Przyczajenie
|
cześć, mam bardzo powazne i pilne pytanie. przekłułam pępek niecały tydzień temu (w salonie) i nie mam z nim raczej żadnych problemów (poza tym, że jest delikatnie czerwony u góry, przemywam szałwią i rywanolem, ale czuję sztangę pod skórą. moje pytanie: czy to normalne, czy może kolczyk jest po prostu zbyt plytko zrobiony? (dotykając palcem przestrzeni pomiędzy kulkami, czuję zgruienie) jak rozpoznać, że ciało wypycha kolczyk? jak to wyglada, kolczyk podchodzi pod skórę, czy może po prostu przerywa skórę od kulek? baaaardzo dziękuje za odpowiedzi;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2484 |
catch me if I fall.
|
dziekuje za odzew
![]() ![]() a octenisept znam, bo kolczyk w wardze na nim wygoilam i rzeczywiscie jest wart polecenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2486 |
catch me if I fall.
|
zdaje sobie z tego sprawę, dlatego napisalam, ze mujsze jeszcze przemyslec sprawe, nie naleze do osob, ktore po uslyszeniu jednej opinii 'rob!' od razu poleci sie kluc
![]() po prostu mozna powiedziec 'napalilam sie' juz na tego kolczyka ![]() z 2. strony nie mam jakichs rozbudowanych planow wakacyjnych, wiec moge ostatecznie dopuscic mozliowsc ograniczenia sie jesli chodzi np o plywanie w miejskim basenie dziekuje za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2487 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam pytanie.
Otóż ostatnio koleżanka zrobiła mi dziurke w pempku i wszystko było ok tylko troche krwawiło. Natomiast w nocy gdy wstałam do ubikacji miałam ciemne plamy przed oczyma i straciłam przytomność. Dziś byłam na badaniach krwi itd i wszystko wyszło dobrze.Czy to ma jakiś związek ze sobą?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy któraś z Was już o tym pisała, jeżeli się powtarzam, to przepraszam... Rodziłam w lipcu zeszłego r. i widziałam w szpitalu brzuch dziewczyny, która za chwilę ma rodzić i miała- oczywiście wówczas zdjęty, kolczyk w pępku. Nie chciałabym już nic takiego oglądać- w poprzek brzucha poprzeczny, o nierównych brzegach, rozstęp 20 na 2 cm. A poza nim- gładka skóra, która po ciąży mogłaby taka pozostać!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2489 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2490 |
Raczkowanie
|
Przekowalam jakies 6 lat temu i do dzis nosi sie bez problemow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.