|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Na dwór do wózka zakładam długie spodenki i kaftanik z długim rekawem. plus przewiewna czapeczka bo jak wyszłam z Ewelinką i miała tylko opaskę na uszach to mama na mnie nakrzyczała :/ A w czapeczce jest jej ewidentnie za ciepło
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Idę się wykąpać i dołączę do Ani
![]() Mój tż idzie jutro do pracy ![]() ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam glupie pytanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Odnosnie szwow, tez mam zalozone rozpuszczalne, mialy sie rozpuscic po 3 gora 4 tyg, a ja czuje, jakbym dalej miala szew, co wyczuwam palcem podczas mycia. Niby nacinana nie bylam, a to miejsce pekniecia i zszycia czuje jakby bylo lekko odretwiale. I w dodatku probowalismy juz z Tz pierwszy raz, ale niestety, bez powodzenia. Proba byla po 6 tyg a wiec polog zakonczony, niby nic mnie nie boli, ale podczas zblizenia czulam niestety bol a moze raczej duzy dyskomfort, jakies ciagniecie w miejscu zszycia i w dodatku, oczym chyba pisala kiedys juz MoniaHan, jestem tam tak ciasna, jakby mi odrosla blona dziewicza albo lekarz jakby mnie nie wiem kurde, zaszyl jakos! Moze to glupie, ale teraz sie zastanawiam, czy sex jeszcze kiedykolwiek bedzie mozliwy? ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
Hej
Ewelajna , ja też jak potrzebuję ściągam mleko rękami, obejmuje palcami wskazującymi i kciukami, robię z nich jakby taką obręcz i wyciskam , szybciej idzie niż laktatorem, no i mniej mycia tych wszystkich elementów, laktatory ręczne też są dobre , tylko trzeba wyczuć ten specyficzny rytm, no i czasem kobietę maszyna blokuje i mleko nie poleci albo troszkę ![]() Rybka miałam rozpuszczalne po pierwszej cc, ale to nie to samo , inna lokalizacja ![]() ![]() Co do pocenia się w fotelikach... ja wkładałam ręcznik na długie trasy ( wyjazd na wakacje), od potu ( sól w pocie) mogą się zrobić nieładne zacieki ( tak mi koleżanka mówiła).A i są specjalne pokrowce do montowania. A u nas choroba przeszła na mnie ![]() Ogólnie muszę znów Ją pochwalić,bo przez ten czas Niny gorączkowania, Kajulka grzecznie spędzała czas w łóżeczku, często sama, bo sie rozdwoić nie mogłam,a Nina tylko mama mama, Kocham te moja Dziewczyny ![]() Ciekawe co u Kulki? Desia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wlasnie zastanawialm sie, czy moge to miejsce ze szwami czyms smarowac...Myslalam, zeby uelastycznic skore olejkiem migdalowym, ktorego uzywalam w ciazy aby przygotowac krocze do porodu. Ale najlepiej umowie sie "na przeglad" do pl ginka, i o wszystko zapytam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Rozeznanie
|
Cześć Słońca,
jeszcze Was nie nadrobiłam, więc nie wiem czy jakieś nowe rozpakowania były ![]() ale tak na szybko napiszę, że od wtorku w domku jesteśmy i wszystko jest ok, no poza może moimi wynikami krwi ![]() ![]() no to idę Was czytać jak Julcia mi pozwoli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi leci tak,że ja pewnie i odkurzaczem bym dała radę, jak rozkręce cycki to w sumie dużo leci samo,więc to wszystko zależy nie tyle od tego czy to ręczny , z pompką czy elektryczny tylko od predyspozycji. Może spróbuj rękami jakoś,masz może położną jakąś do pomocy, one powinny wiedzieć jak to zrobić ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-27 o 22:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zadomowienie
|
Konia, dziekuje ze wskazowki, przy nastepnym sciaganiu postaram sie wyprobowac! A i tak zauwazylam, ze lepiej leci jak troche pomasuje piersi przed odciaganiem i jeszcze czasem w trakcie. Na pewno takie reczne odciaganie jest wyugodniejsze, bo nie trzeba myc i wypazac laktatora i skladac ponownie po kazdym uzyciu, a jak sie uzywa czesto w ciagu dnia to wiadomo...
Zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowia, a Kajunia kochana dziewczynka ![]() Mykam pod prysznic, tzeba sie odswiezyc! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o coś takiego robię jak na rysunku tylko ,że z dwóch rąk, ale pewnie to zależy od wielkości cycka Dzięki za życzenia powrotu do zdrowia, taka piękna pogoda a ja zagiglana , ale biorę paracetamol i psikam tantum verdę gardło, może mi przejdzie do jutra Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-27 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Julisia moja spi od ok 19.30, nie wiem czy ja karmic na spiocha czy wybudzic, bo musialabym ja przewinac... a boje sie ze mi potem nie zasnie...
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
Gosiu wydaje mi sie, ze pytalas skad wiem ze mam mniej pokarmu w jednej piersi. Sciagalam nie raz i z prawej uciagnelam duzo mniej. Chyba ze to przypadek. Ale tez Andrea nie najada sie jak ciagnie z prawej i musze ja przystawiac jeszcze do lewej, a z lewej sie najada
![]() Mojej Kruszynce cos sie sni niedobrego bo sie wierci ![]() ![]() ![]() A musze powiedziec ze moje Malenstwo uwielbia sie kapac i jest placz przy wyciaganiu z wanienki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Nie oplaca mi sie isc spac, bo za 30 min karmienie. Oczy mi sie juz same zamykaja ale dam rade ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Rozeznanie
|
Tak ewelajna z pełnych. ;-) z wycyckanych ok 40 w kilka minut. :-P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Rozeznanie
|
Naprawdę polecam wam zwykły z apteki za dyche
![]() Moje dziecko nie robi od wczoraj kupki.. Martwię się bo ciągle pruczki sadzi śmierdzące.. Fuu! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie
![]() Ja dzis tylko na chwile,bo T. ma urodziny (z tej okazji wlasnie pojechal zrobic sobie RTG płus i morfologie ![]() Smiem doniesc,ze my wczoraj dostalismy szczepionke 6w1 i pneumokoki.. Bylo troche ryku,ale cyc szybko załagodził sytuacje.. Szczepilismy sie o godz 13..,a o 16 juz mielismy "inne dziecko". Skutki uboczne byly..Młody byl tak marudny i płaczliwy,ze przy probie odlozenia do lozeczka poprostu jojczył jak kot(jeszcze nigdy w tak dziwny sposob nie plakał,ale to podobno wlasnie ew.efekt uboczny). Ja nieswiadoma pojechalam na miasto po prezent dla T.a jak sie okazalo, ledwo zdarzylam wyjsc,a wlasnie Mały zaczal swoj koncert. Biedny T. ![]() O godz 21..odzyskalismy "swoje dziecko" i jakby ktoś dotknal czarodziejską rozdzka usmiech od ucha do ucha jakby nigdy nic ![]() Balismy sie,zeby cos sie nie stalo,wiec tę noc spedzil z Nami w lozku(oj nigdy wiecej). Totalnie sie nie wyspalam ,bo kazde Jego kwilniecie to juz oczy otwarte..dodatkowo w nocy zasadził taką kupe, ze silą rzeczy nie dało się tego nie uslyszec ![]() Musze powiedzieć, ze jestesmy w szoku,bo Robson wazy 4 950g. Nadrobil swoje braki urodzeniowe i dogonil kolegow ![]() KOniecznie musze wspomniec o pediatrze jaka nas kwalifikowala do tej szczepionki. Jak juz ja zobaczylam to mi sie podeszla,ale stwierdzilam,ze trzeba dac szanse. Kobiecina ledwo chodzila i jak nachylila sie nade mna to mialam wrazenie,ze przed chwila wytarzała się w papierochach. Była tak przesiąknieta dymem papierosowym,ze szkoda gadac. (To nowa lekarka w tej przychodni,a do jakiejs musielismy sie zapisac..oczywiscie bedziemy zmieniac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widac bylo,ze nie ma pacjentów i snuje się po przychodni jak zjawa- nie dziwie sie,bo my tez wiecej do Niej nie pojdziemy ![]() Moje dziecko wlasnie zasnelo na plecach ![]() Konia zdrowka dla Ciebie, skoro dostalas w prezencie od corci chorobsko. Kobito ladna pogoda wiec musisz sie szybko wykurowac ![]() Za Desie mocno trzymam kciuki,aby juz dziś w koncu miała Viki przy sobie! Jolka...my na dworze wczoraj mielismy Robsona w body+cienka bluza na góre i lekka czapa, a na dupsku spodenki. Dzis tez sie zapowiada slicznie i mysle,ze zalozymy body+spodenki. Zawsze staram sie ubierac jedna warstwe wiecej niz sobie. Skoro ja sie poce w koszulce to wiadomo,ze Jemu co najwyzej cos na dlugi rekaw zaloze. Dwa ,ze musisz wyczuc,czy Michas jest cieplolubny. Ja do tej pory nie zauwazylam,aby Rob byl spocony,wiec udaje mi sie jakos trafic z tym ubieraniem. Karolca udalo Ci sie w koncu zakupic to nosidło co znalazlas na tablica.pl? btw.wczoraj udalo mi sie znalezc od reki!(normalnie sie czeka 6-8tyg) daszek przeciwsloneczny do wozka i juz w pn kurier dowiezie ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski Edytowane przez Mravka Czas edycji: 2012-04-28 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ciekawe co u Desi? ![]() ![]() Konia szybkiego powrotu do zdrowia! ![]() Dokładnie mam te same dylematy jak tu Laurę ubierać jak tak gorąco... Na coś muszę się zdecydować. Wczoraj przesadziłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś wybieramy się do prababci i potem na mecz, bo TŻ gra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to miłego dnia! ![]()
#2481 |
Zakorzenienie
|
Mam bephantenol, ale nie bardzo pomaga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() strasznie sie za wami stęskniłam ![]() ![]() u nas nic nowego, Wiktorek nie spi w kazda noc, klucimy sie z mezem bo ja po 4h bujania sie z malym mam dosc i go budze a on ze idzie do pracy ![]() ![]() ![]() no i gratulacje dla nowych mam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Konto usunięte
|
Hej Dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
tylko maka musisz na suchutka skore
![]() ![]() ![]() ![]() dzien dobry, nie wiem czy juz sie dzis witalam, chyba nie ![]() tesciowka wlasnie zabrala mi dziecko na spacer, wiec mam czas na kompa no i posprzatac moge porzadniej i w spokoju. Choc nie lubie jak ona bierze mala na spacery... coz, nie moge wybrzydzac ![]() Pranko juz wstawione ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
[1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;33813740]Hej Dziewczyny
![]() no wlasnie musze pomyslec nad tym bo jedziemy na 3 dni na dzialke z rodzicami niby mlody bedzie w cieniu aleee |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jakie macie temperatury ze tak debatujecie nad ubiorem? Ja planuje mala ubierac w upaly po prostu w body na krotki rekaw czy sukieneczke, albo koszulka+spodenki krotkie ale napewno nie bede jej ubierac w warstwe wiecej niz siebie
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | ||||
Gang Iren
|
Hej!Eryk dzis w nocy przespal 2x po cale 3 godziny
![]() Cytat:
Oj te choroby nie chca was opuscic ![]() Zdrowka zycze!! Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda,ze sa te klotnie z mezem.U mnie na razie bez klotni,ale to dlatego,ze od Radka za duzo nie wymagam.Ale wiem,ze powinnam wymagac pomocy,wiem tez ze gdyby tak bylo,to pewnie tez bylyby klotnie,bo on lubi sie i wyspac i miec czas na swoje przyjemnosci typu film,gra itp. Taki egzemplarz mi sie trafil ![]() Cytat:
Ja Wiki rodzilam latem i od poczatku ubieralam ja w kotkie bodziaki. Erykowi zakladam wiecej niz sobie,ale u nas jest 12-14 st. Gdyby byl upal,to bym ubierala na krotko,bo przeciez takiemu maluszkowi jest tez goraco.Lepiej dziecka nie przegrzewac. Moja mama juz stwierdzila,ze on w domu za lekko jest ubrany.Bo ona patrzy na siebie,ze jej ciagle zimno i najchetniej w domu by chciala miec temp 25 st. A my mamy 20 st i Eryk jest w jednej warstwie,sam pajac,albo body i spodenki cienkie i mu cieplo.
![]() |
#2488 |
Wtajemniczenie
|
Ewelajna wkurzal mnie elektryczny TT bo:
1- jest glosny, 2- siedzialam tylko w jednym miejscu bo podlaczony byl do gniazdka (mozna wsadzic chyba baterie, ale tych elementow w tym laktatorze i tak jest sporo), 3 - wazne!!! zaparowywala mi sie pompka odpowietrzajaca - a jak jest tam para to nie mozna uzywac aby para nie dostala sie do silniczka...i sciagam...a tu para...wec musze przestac, 4- i tak malutkiej nie moglam trzymac za bardzo sciagajac, wiec co z tego ze i tak sam oddciaga skoro i tak trzeba trzymac butelke z oddciagaczka ![]() 5-wiecej elementow do mycia niz w recznym. co do recznego - wiadomo trzeba sie namachac reka, ale u mnie lepiej sie sprawdza. nadal nie mam nadmiaru pokarmu - mam chyba w sam raz, nie wycieka mi w nocy, ani z drugiej piersi - jak karmie. a rozkrecilam sobie troche sciagajac czesto - kilka razy dziennie.teraz sciagam sobie raz na 2 dni. Jolkaa pytalas co robi Hania jak nie spi: jest na hustawce, albo w lozeczku turystycznym i rozmawia sobie z zabawka ![]() ![]() Kciuki za Desie - jak urodzi dzis to bedziemy z Viki obchodzic razem urodzinki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta wersja ,że jedną warstwę więcej niż dorosły to wg mnie nie dotyczy lata i jak jest tak jak dzisiaj np. 26 stopni, bo przecież gdyby nie to ,że trzeba cos nalożyć na siebie to ja bym chodziła nago ![]() ![]() ![]() Przegrzewanie jest niezdrowe,dziwi mnie to ,jak widzę zagrzane dziecko, ale cóż zrobić....gorsze rzeczy ludzie dzieciom robią ![]() Niestety ja chora jestem,z nosa mi na słoncu leci jak z kranu, ale jakbym dzisiaj szła, to takie malusie leginsy mam dla Kai i krótki rękaw, do przykrycia tetra w razie co, bo czasem się w cień wjeżdża itd. Mam nadzieję,że jutro już wybędziemy z naszej norki ![]() ![]() Mravka dla tż ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- info od Desi: ma już założony balonik, zakładanie nie było zbyt przyjemne, nad ranem miała nieregularne skurcze, rozwarcie przy zakładaniu balonika było juz na 2 palce, a że wczoraj na 1 to coś się zaczynało samo dziać, a teraz z balonikiem to powinno pójść szybko prosi o kciuki ![]() ![]() no to kciukamy Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-28 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
MoniaHan wszystkiego najlepszego z Okazji Urodzin, duzo zdrowka, szczescia i milosci oraz radosci z macierzynstwa
![]() ![]() ![]() Koniakonia duzo zdrowka, kuruj sie bo szkoda takiej ladnej pogody ![]() Ale wam zazdroszcze takiej temperatury, ja jestem cieplolubna wiec dla mnie w sam raz ![]() Desia kciukasy ![]() Hej laseczki ![]() Moja malutka im blizej rana tym krotsze drzemki sobie robi... ![]() I jak zasypia to sie zlosci, poplakuje, nie wiem co sie dzieje, zbyt wielu bodzcow to raczej jej nie funduje, jedynie tv - ale moze i tego nie lubi, chociaz spoglada chetnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.