Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-27, 21:06   #2461
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny jak ubieracie swoje dzieciaczki jak jest tak ciepło na dworzu?
w samochodzie Ewelinka miała ubrane tylko body z krótkim rekawkiem
Na dwór do wózka zakładam długie spodenki i kaftanik z długim rekawem. plus przewiewna czapeczka bo jak wyszłam z Ewelinką i miała tylko opaskę na uszach to mama na mnie nakrzyczała :/ A w czapeczce jest jej ewidentnie za ciepło

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 21:08   #2462
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Idę się wykąpać i dołączę do Ani

Mój tż idzie jutro do pracy więc czeka mnie cieżki dzień

Dobranoc

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 21:19   #2463
rybka13
Zakorzenienie

Dziewczyny mam glupie pytanie Co sie dzieje z rozpuszczalnymi szwami? Bo ja mialam rozpuszczalny i dzis po raz pierwszy na papierze widzialam kawalek... powinnam sie martwic? W ogole to mam wrazenie, ze cos tam ze mna nie tak, tak jakby mi zaszyla tam powietrze, czuje czasem takie babelki... dziwne to.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 21:38   #2464
19claudia91
Rozeznanie

Witajcie znalazłam chwilke mały właśnie zasnął widzę że pisałyscie o ściągniu mleka ja nie kupzwalam ręcznych i elektrycznych laktatorow bo wiem że są za przeproszeniem do d... Mam zwykły z apteki z pompką za 9 zł i jest najlepszy nie całe 10 min i mam spokojnie 150ml. Ściągnięte. Jak widziałam jak dziewczyny się męczą z tymi elektrycznymi gdzie ściągały 30ml w 20minut to im współczuje teraz jak sobie pomyśle. No to mamy prawie wszystkie rozpakowane kciuki i powodzenia.

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 21:40   #2465
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam glupie pytanie Co sie dzieje z rozpuszczalnymi szwami? Bo ja mialam rozpuszczalny i dzis po raz pierwszy na papierze widzialam kawalek... powinnam sie martwic? W ogole to mam wrazenie, ze cos tam ze mna nie tak, tak jakby mi zaszyla tam powietrze, czuje czasem takie babelki... dziwne to.
Rybko, to normalne że wychodzą, spokojnie, tak ma byc też czekam aż mi zaczną wychodzic. A jeśli chodzi o to co napisałaś, to mi też się zrobiły takie jakby pęcherzyki (między szwami wyszły), ale powiedzieli że to wsiąknie i rzeczywiście jest to coraz mniejsze. Ja dodatkowo smaruję maścią na przyspieszenie gojenia, którą poleciła mi ginka w szpitalu.
Stary 2012-04-27, 21:50   #2466
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Rybka, najlepiej przejdz sie do GP i zapytaj! My teraz bylysmy z Matylda na tym przegladzie niemowlaka po 6 tyg, to cos tam z biderkami mowila, ze nierowno faldki sie ukladaja ale powinno byc dobrze, tylko trzeba sprawdzic kolejny raz jak dziecko bedzie mialko 4 mies. Nie wiem, czy nie przejsc sie do pl lekarza, bo kolezanki niunia w tamtym roku tez tak byla diagnozowana, ze niby ok, ale wyszlo pozniej( podczas wizyty w Polsce), ze potrzebne beda szelki!!!

Odnosnie szwow, tez mam zalozone rozpuszczalne, mialy sie rozpuscic po 3 gora 4 tyg, a ja czuje, jakbym dalej miala szew, co wyczuwam palcem podczas mycia. Niby nacinana nie bylam, a to miejsce pekniecia i zszycia czuje jakby bylo lekko odretwiale. I w dodatku probowalismy juz z Tz pierwszy raz, ale niestety, bez powodzenia. Proba byla po 6 tyg a wiec polog zakonczony, niby nic mnie nie boli, ale podczas zblizenia czulam niestety bol a moze raczej duzy dyskomfort, jakies ciagniecie w miejscu zszycia i w dodatku, oczym chyba pisala kiedys juz MoniaHan, jestem tam tak ciasna, jakby mi odrosla blona dziewicza albo lekarz jakby mnie nie wiem kurde, zaszyl jakos! Moze to glupie, ale teraz sie zastanawiam, czy sex jeszcze kiedykolwiek bedzie mozliwy?

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Witajcie znalazłam chwilke mały właśnie zasnął widzę że pisałyscie o ściągniu mleka ja nie kupzwalam ręcznych i elektrycznych laktatorow bo wiem że są za przeproszeniem do d... Mam zwykły z apteki z pompką za 9 zł i jest najlepszy nie całe 10 min i mam spokojnie 150ml. Ściągnięte. Jak widziałam jak dziewczyny się męczą z tymi elektrycznymi gdzie ściągały 30ml w 20minut to im współczuje teraz jak sobie pomyśle. No to mamy prawie wszystkie rozpakowane kciuki i powodzenia.
Klaudia, wlasnie sciagalm pokarm z 2 piersi w ok godz po karmieniu, a karmilam tez z obu piersi. w 20 min sciagnelam recznym ledwie 30 ml, nie wiem juz sama czy typ laktatora ma tu cos do rzeczy, czy po prostu ja wiecej mleka w piersiach juz nie mialam. Dlatego waham sie czy zainwestowac w wlektryczny, jakby sie mialo okazac, ze nie odciagne wcale wiecej niz na recznym. A Ty te 150 ml sciagnelas z pelnych piersi czy jak?
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 21:53   #2467
koniakonia
Zakorzenienie

Hej

Ewelajna , ja też jak potrzebuję ściągam mleko rękami, obejmuje palcami wskazującymi i kciukami, robię z nich jakby taką obręcz i wyciskam , szybciej idzie niż laktatorem, no i mniej mycia tych wszystkich elementów, laktatory ręczne też są dobre , tylko trzeba wyczuć ten specyficzny rytm, no i czasem kobietę maszyna blokuje i mleko nie poleci albo troszkę

Rybka miałam rozpuszczalne po pierwszej cc, ale to nie to samo , inna lokalizacja

Co do pocenia się w fotelikach... ja wkładałam ręcznik na długie trasy ( wyjazd na wakacje), od potu ( sól w pocie) mogą się zrobić nieładne zacieki ( tak mi koleżanka mówiła).A i są specjalne pokrowce do montowania.

A u nas choroba przeszła na mnie , mam zawalone gardło, ale ważne że Nina już ok,ma katar, ale to już tak nie martwi jak wysoka gorączka, t teraz boimy się o Kajulkę, co godzinkę mierzę Jej temperaturę ( dobrze ze mam termometr uszny, do Niny nie miałam, o ja durna, ale w sumie za często nie było potrzeby mierzyć w tyłku) i zawsze się boję co ujrzę , ale na szczęście póki co jest ok, tylko że psikała dużo, z tym że potem zadziałałam fridą i już nie psika, może coś tam Ja drażniło.

Ogólnie muszę znów Ją pochwalić,bo przez ten czas Niny gorączkowania, Kajulka grzecznie spędzała czas w łóżeczku, często sama, bo sie rozdwoić nie mogłam,a Nina tylko mama mama, Kocham te moja Dziewczyny

Ciekawe co u Kulki? Desia powodzenia, pewnie z balonem czekają, bo może tak Cię zbadali,że liczą ,że się samo coś wykluje powodzenia
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 21:54   #2468
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Rybko, to normalne że wychodzą, spokojnie, tak ma byc też czekam aż mi zaczną wychodzic. A jeśli chodzi o to co napisałaś, to mi też się zrobiły takie jakby pęcherzyki (między szwami wyszły), ale powiedzieli że to wsiąknie i rzeczywiście jest to coraz mniejsze. Ja dodatkowo smaruję maścią na przyspieszenie gojenia, którą poleciła mi ginka w szpitalu.

Wlasnie zastanawialm sie, czy moge to miejsce ze szwami czyms smarowac...Myslalam, zeby uelastycznic skore olejkiem migdalowym, ktorego uzywalam w ciazy aby przygotowac krocze do porodu. Ale najlepiej umowie sie "na przeglad" do pl ginka, i o wszystko zapytam
Stary 2012-04-27, 21:56   #2469
julliczka
Rozeznanie

Cześć Słońca,

jeszcze Was nie nadrobiłam, więc nie wiem czy jakieś nowe rozpakowania były

ale tak na szybko napiszę, że od wtorku w domku jesteśmy i wszystko jest ok, no poza może moimi wynikami krwi , ale o tym potem napiszę

no to idę Was czytać jak Julcia mi pozwoli a i na maila zaraz wrzucę fotkę mojej małej istotki

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 21:57   #2470
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Rybka, najlepiej przejdz sie do GP i zapytaj! My teraz bylysmy z Matylda na tym przegladzie niemowlaka po 6 tyg, to cos tam z biderkami mowila, ze nierowno faldki sie ukladaja ale powinno byc dobrze, tylko trzeba sprawdzic kolejny raz jak dziecko bedzie mialko 4 mies. Nie wiem, czy nie przejsc sie do pl lekarza, bo kolezanki niunia w tamtym roku tez tak byla diagnozowana, ze niby ok, ale wyszlo pozniej( podczas wizyty w Polsce), ze potrzebne beda szelki!!!

Odnosnie szwow, tez mam zalozone rozpuszczalne, mialy sie rozpuscic po 3 gora 4 tyg, a ja czuje, jakbym dalej miala szew, co wyczuwam palcem podczas mycia. Niby nacinana nie bylam, a to miejsce pekniecia i zszycia czuje jakby bylo lekko odretwiale. I w dodatku probowalismy juz z Tz pierwszy raz, ale niestety, bez powodzenia. Proba byla po 6 tyg a wiec polog zakonczony, niby nic mnie nie boli, ale podczas zblizenia czulam niestety bol a moze raczej duzy dyskomfort, jakies ciagniecie w miejscu zszycia i w dodatku, oczym chyba pisala kiedys juz MoniaHan, jestem tam tak ciasna, jakby mi odrosla blona dziewicza albo lekarz jakby mnie nie wiem kurde, zaszyl jakos! Moze to glupie, ale teraz sie zastanawiam, czy sex jeszcze kiedykolwiek bedzie mozliwy?

Klaudia, wlasnie sciagalm pokarm z 2 piersi w ok godz po karmieniu, a karmilam tez z obu piersi. w 20 min sciagnelam recznym ledwie 30 ml, nie wiem juz sama czy typ laktatora ma tu cos do rzeczy, czy po prostu ja wiecej mleka w piersiach juz nie mialam. Dlatego waham sie czy zainwestowac w wlektryczny, jakby sie mialo okazac, ze nie odciagne wcale wiecej niz na recznym. A Ty te 150 ml sciagnelas z pelnych piersi czy jak?
Ewelajna może być tak,że laktatorem nie uciągniesz ani takim ani elektrycznym, taką masz może psychikę ,że Cię sztuczny ssak blokuje.

Mi leci tak,że ja pewnie i odkurzaczem bym dała radę, jak rozkręce cycki to w sumie dużo leci samo,więc to wszystko zależy nie tyle od tego czy to ręczny , z pompką czy elektryczny tylko od predyspozycji.

Może spróbuj rękami jakoś,masz może położną jakąś do pomocy, one powinny wiedzieć jak to zrobić

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-04-27 o 22:00
Stary 2012-04-27, 22:02   #2471
ewelajna25
Zadomowienie

Konia, dziekuje ze wskazowki, przy nastepnym sciaganiu postaram sie wyprobowac! A i tak zauwazylam, ze lepiej leci jak troche pomasuje piersi przed odciaganiem i jeszcze czasem w trakcie. Na pewno takie reczne odciaganie jest wyugodniejsze, bo nie trzeba myc i wypazac laktatora i skladac ponownie po kazdym uzyciu, a jak sie uzywa czesto w ciagu dnia to wiadomo...

Zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowia, a Kajunia kochana dziewczynka

Mykam pod prysznic, tzeba sie odswiezyc!
Stary 2012-04-27, 22:07   #2472
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Konia, dziekuje ze wskazowki, przy nastepnym sciaganiu postaram sie wyprobowac! A i tak zauwazylam, ze lepiej leci jak troche pomasuje piersi przed odciaganiem i jeszcze czasem w trakcie. Na pewno takie reczne odciaganie jest wyugodniejsze, bo nie trzeba myc i wypazac laktatora i skladac ponownie po kazdym uzyciu, a jak sie uzywa czesto w ciagu dnia to wiadomo...

Zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowia, a Kajunia kochana dziewczynka

Mykam pod prysznic, tzeba sie odswiezyc!
http://galeria.tipy.pl/629,3745,zdje...e-pokarmu.html

o coś takiego robię jak na rysunku tylko ,że z dwóch rąk, ale pewnie to zależy od wielkości cycka

Dzięki za życzenia powrotu do zdrowia, taka piękna pogoda a ja zagiglana , ale biorę paracetamol i psikam tantum verdę gardło, może mi przejdzie do jutra

Czas edycji: 2012-04-27 o 22:13
Stary 2012-04-27, 22:13   #2473
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
w samochodzie Ewelinka miała ubrane tylko body z krótkim rekawkiem
Na dwór do wózka zakładam długie spodenki i kaftanik z długim rekawem. plus przewiewna czapeczka bo jak wyszłam z Ewelinką i miała tylko opaskę na uszach to mama na mnie nakrzyczała :/ A w czapeczce jest jej ewidentnie za ciepło
zalezy jaka temp. ale ja powyzej 22-23 stopni nie zakladalabym ani opasek ani czapeczek ... my juz mielismy tu takie temp. i Jula miala wtedy ok 3-4 tygodnie i byla lekko ubierana i bez czapki.

Cytat:
rozpuszczaja sie i gdzies tam znikaja w wc pewnie, choc ja ani razu nie ujrzalam... ale zanim szlam do gina to czulam podczas mycia ze jeszcze mam a teraz juz nie czuje wiec znikly ale mialam kilka razy tak ze strasznie mnie swedzialo i te swedzenie tak ''schodzilo'' mysle ze to szwy wylazily wlasnie

Julisia moja spi od ok 19.30, nie wiem czy ja karmic na spiocha czy wybudzic, bo musialabym ja przewinac... a boje sie ze mi potem nie zasnie...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 22:25   #2474
tikki85
Zakorzenienie

Gosiu wydaje mi sie, ze pytalas skad wiem ze mam mniej pokarmu w jednej piersi. Sciagalam nie raz i z prawej uciagnelam duzo mniej. Chyba ze to przypadek. Ale tez Andrea nie najada sie jak ciagnie z prawej i musze ja przystawiac jeszcze do lewej, a z lewej sie najada

Mojej Kruszynce cos sie sni niedobrego bo sie wierci . Jak ja kocham trzymac ja za te malusienkie raczki .

A musze powiedziec ze moje Malenstwo uwielbia sie kapac i jest placz przy wyciaganiu z wanienki . Nawet glowe lubi myc

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Nie oplaca mi sie isc spac, bo za 30 min karmienie. Oczy mi sie juz same zamykaja ale dam rade . Andrea ma pelno krosteczek na pupce. Biedactwo pewnie ja to boli. Smaruje kremami, ale obawiam sie, ze tu pomoze tylko pediatra w poniedzialek . Nie ma u mnie sudokremu .
Stary 2012-04-28, 02:09   #2475
19claudia91
Rozeznanie

Tak ewelajna z pełnych. ;-) z wycyckanych ok 40 w kilka minut. :-P

Fabianek
Stary 2012-04-28, 05:36   #2476
DIDA22
Raczkowanie

Cytat:
Hej, ma mam elektryczny medeli i też ściągam z 1 piersi ok. 30 ml, a mały ma 3 tyg. Też trochę martwi mnie mała ilość mleczka, ale wszędzie piszą, że laktacja normuje się do 6 tygodnia i podobno jak dziecko przybiera to nie ma co wpadać w panikę, tylko jak najczęściej dostawiać maleństwo do piersi.
DIDA22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 06:54   #2477
19claudia91
Rozeznanie

Naprawdę polecam wam zwykły z apteki za dyche staroświecki z pompka ale działa cuda.
Moje dziecko nie robi od wczoraj kupki.. Martwię się bo ciągle pruczki sadzi śmierdzące.. Fuu! pewnie mu zaszkodziły prażuchy które zjadłam wczoraj na obiad..

Fabianek
Stary 2012-04-28, 07:41   #2478
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Gosiu wydaje mi sie, ze pytalas skad wiem ze mam mniej pokarmu w jednej piersi. Sciagalam nie raz i z prawej uciagnelam duzo mniej. Chyba ze to przypadek. Ale tez Andrea nie najada sie jak ciagnie z prawej i musze ja przystawiac jeszcze do lewej, a z lewej sie najada

Mojej Kruszynce cos sie sni niedobrego bo sie wierci . Jak ja kocham trzymac ja za te malusienkie raczki .

A musze powiedziec ze moje Malenstwo uwielbia sie kapac i jest placz przy wyciaganiu z wanienki . Nawet glowe lubi myc

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Nie oplaca mi sie isc spac, bo za 30 min karmienie. Oczy mi sie juz same zamykaja ale dam rade . Andrea ma pelno krosteczek na pupce. Biedactwo pewnie ja to boli. Smaruje kremami, ale obawiam sie, ze tu pomoze tylko pediatra w poniedzialek . Nie ma u mnie sudokremu .
bepanthen lub zasyp maka ziemniaczana
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-28, 08:08   #2479
Mravka
Zadomowienie

Witajcie Mamusie
Ja dzis tylko na chwile,bo T. ma urodziny (z tej okazji wlasnie pojechal zrobic sobie RTG płus i morfologie ). Takze dzis dzien urodzinowy na całego..

Smiem doniesc,ze my wczoraj dostalismy szczepionke 6w1 i pneumokoki.. Bylo troche ryku,ale cyc szybko załagodził sytuacje..
Szczepilismy sie o godz 13..,a o 16 juz mielismy "inne dziecko".
Skutki uboczne byly..Młody byl tak marudny i płaczliwy,ze przy probie odlozenia do lozeczka poprostu jojczył jak kot(jeszcze nigdy w tak dziwny sposob nie plakał,ale to podobno wlasnie ew.efekt uboczny). Ja nieswiadoma pojechalam na miasto po prezent dla T.a jak sie okazalo, ledwo zdarzylam wyjsc,a wlasnie Mały zaczal swoj koncert. Biedny T. Doszlo do tego,ze nie chcial nawet zjesc mleka z butli,które zostawiłam..takze dobrze,ze za daleko sie nie wypuszczałam i mogłam szybko wrocic.
O godz 21..odzyskalismy "swoje dziecko" i jakby ktoś dotknal czarodziejską rozdzka usmiech od ucha do ucha jakby nigdy nic.

Balismy sie,zeby cos sie nie stalo,wiec tę noc spedzil z Nami w lozku(oj nigdy wiecej). Totalnie sie nie wyspalam ,bo kazde Jego kwilniecie to juz oczy otwarte..dodatkowo w nocy zasadził taką kupe, ze silą rzeczy nie dało się tego nie uslyszec.Myslalam ,ze pieluche rozsadzi...a oczywiscie standarowo gazy Go meczyly,wiec co jakiś czas jojczyl.

Musze powiedzieć, ze jestesmy w szoku,bo Robson wazy 4 950g.
Nadrobil swoje braki urodzeniowe i dogonil kolegow.

KOniecznie musze wspomniec o pediatrze jaka nas kwalifikowala do tej szczepionki. Jak juz ja zobaczylam to mi sie podeszla,ale stwierdzilam,ze trzeba dac szanse. Kobiecina ledwo chodzila i jak nachylila sie nade mna to mialam wrazenie,ze przed chwila wytarzała się w papierochach. Była tak przesiąknieta dymem papierosowym,ze szkoda gadac. (To nowa lekarka w tej przychodni,a do jakiejs musielismy sie zapisac..oczywiscie bedziemy zmieniac). Oczywiscie zbadala Roba, pytala 3 razy ile ma..Potem zdziwiona ,ze pneumokoki mamy za darmo jakies ksera...Na koniec jak T.spytal,czy dostaniemy recepte na kolejne dawki...to stwierdzila,ze to nie ma sensu bo nie wiadomo kiedy zaszczepimy(no jak to nie wiadomo,za 6tyg)..a potem,ze jesli chcemy to Ona moze wypisac,ale to bez daty(dokladnie tak zrobila pani dr ostatnio,ze wpisala jakas date a od tego jest jeszcze 30dni na realizacje). Ona nawet nie wiedziala ile ta recepta jest wazna
Widac bylo,ze nie ma pacjentów i snuje się po przychodni jak zjawa- nie dziwie sie,bo my tez wiecej do Niej nie pojdziemy

Moje dziecko wlasnie zasnelo na plecach wyplulo smoka i kima..Oby kolega "moro" nie wybudzil zaraz.

Konia zdrowka dla Ciebie, skoro dostalas w prezencie od corci chorobsko. Kobito ladna pogoda wiec musisz sie szybko wykurowac))

Za Desie mocno trzymam kciuki,aby juz dziś w koncu miała Viki przy sobie!

Jolka...my na dworze wczoraj mielismy Robsona w body+cienka bluza na góre i lekka czapa, a na dupsku spodenki. Dzis tez sie zapowiada slicznie i mysle,ze zalozymy body+spodenki. Zawsze staram sie ubierac jedna warstwe wiecej niz sobie. Skoro ja sie poce w koszulce to wiadomo,ze Jemu co najwyzej cos na dlugi rekaw zaloze. Dwa ,ze musisz wyczuc,czy Michas jest cieplolubny. Ja do tej pory nie zauwazylam,aby Rob byl spocony,wiec udaje mi sie jakos trafic z tym ubieraniem.

Karolca udalo Ci sie w koncu zakupic to nosidło co znalazlas na tablica.pl?

btw.wczoraj udalo mi sie znalezc od reki!(normalnie sie czeka 6-8tyg) daszek przeciwsloneczny do wozka i juz w pn kurier dowiezie. Musimy uwazac z tym sloncem ze wzgledu na to oczko Roba.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski

Edytowane przez Mravka
Czas edycji: 2012-04-28 o 08:34
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-28, 08:39   #2480
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Dzień dobry!
Ciekawe co u Desi? i jak tam Kulka... Mam nadzieję, że niedługo laski się odezwą

Konia szybkiego powrotu do zdrowia!

Dokładnie mam te same dylematy jak tu Laurę ubierać jak tak gorąco... Na coś muszę się zdecydować. Wczoraj przesadziłam ale na szczęście potówek nie dostała W ogóle ja to też mam złote dziecko tylko kupy dalej nie robi i z cyca dalej nie chce jeść, possie chwilę i śpi więc ja dzielnie odciągam, ale już od ręcznego laktatora nadgarstki robią mi wysiadkę... Poza tym i tak na koniec muszę ręcznie ściągać, bo TT robi mi to niedokładnie i boję się, że zostaną guzy, a potem zapalenie gotowe
Dziś wybieramy się do prababci i potem na mecz, bo TŻ gra Teraz popijam z Wami kawkę, ale zaraz muszę poprasować górę ciuszków. Wczoraj kupiliśmy Laurze różowe body na Euro2012 "I <3 football" i super rampersy na lato - polecam w Pepco za niecałe 15zł, fajne wzory i 100% bawełna. A ja też się obkupiłam w sukienkę i tunikę oraz uzupełniłam kosmetyczkę. Poza tym chodząc po rodzinnym mieście co chwila spotykaliśmy znajomych i wszyscy chwalili, że ładnie wyglądam pewnie z uprzejmości bo mój brzuch, uda i du...pośladki wołają o pomstę do nieba, a poza tym pozostałości drugiego podbródka... Ble

No to miłego dnia!

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 08:55   #2481
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
bepanthen lub zasyp maka ziemniaczana
Mam bephantenol, ale nie bardzo pomaga . Może spróbuję z mąką...
Stary 2012-04-28, 09:09   #2482
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

dzien dobry
strasznie sie za wami stęskniłam pare dni was poczytywałam i nie mialam weny pisac a jak mialam faze na napisanie to sie okazało ze internetu nie mamy
u nas nic nowego, Wiktorek nie spi w kazda noc, klucimy sie z mezem bo ja po 4h bujania sie z malym mam dosc i go budze a on ze idzie do pracy a ogolnie to kocham synka najbardziej na świecie teraz ubieramy sie w ubranka 62 jak bede miala chwile to wrzuce na maila zdjecia

no i gratulacje dla nowych mam
Stary 2012-04-28, 09:14   #2483
c042958294e99042f58d4b6e63f583de5e67f661_63eacf5328b46
Konto usunięte

Hej Dziewczyny polecicie mi jakiś krem na buzie (chodzi mi o filtr) dla malucha? Bo wiem, ze ciezko o cos takiego dla malutkiego dziecka(wiekszosc jest po pol roku)-czego w]Wy bedziecie uzywać w taka pogode na buzke?
c042958294e99042f58d4b6e63f583de5e67f661_63eacf5328b46 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-28, 09:25   #2484
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Mam bephantenol, ale nie bardzo pomaga . Może spróbuję z mąką...
tylko maka musisz na suchutka skore ja sobie nabieram troche maki na gaze i przecieram - tworzy ona taka warstwe maka pochlania wilgoc, na tym polega jej pomoc

dzien dobry, nie wiem czy juz sie dzis witalam, chyba nie

tesciowka wlasnie zabrala mi dziecko na spacer, wiec mam czas na kompa no i posprzatac moge porzadniej i w spokoju. Choc nie lubie jak ona bierze mala na spacery... coz, nie moge wybrzydzac
Pranko juz wstawione dzisiaj przyjezdza moja mama... wyobrazcie sobie ze w poniedzialek zamowilam na all i odrazu zaplacilam przez place z all za wage dla niemowlat.. we wtorek dostalam maila od sprzedajacego ze nadali przesylke, a wczoraj wieczorem od siodemki maila ze dnia 27.4 przesylka zostala nadana wiec nie przywiezie mi mama wagi i nie zwaze dziecka powiedzialam zeby nikt tej przesylki juz nie odbieral w domu, bo bede z tym gosciem walczyc... ma zaznaczone w aukcji ze 3 dni realizacja (czyli przekazanie kurierowi) a mineo 5 i gdyby nie fakt ze ja bede dopiero w lipcu w Polsce to bym to przelknela, ale nie po to czlowiek zamawia wczesniej, wierzy w ich reklamy o najszybszej dostawie (teoretycznie 24 h ) i placi po 30 zl za durna przesylke jestem wsciekla.... teraz musze tutaj zamowic wage - z tym ze jak dzisiaj zamowie to juz w poniedzialek prawdopodobnie bede ja miala
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-28, 09:25   #2485
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

[1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;33813740]Hej Dziewczyny polecicie mi jakiś krem na buzie (chodzi mi o filtr) dla malucha? Bo wiem, ze ciezko o cos takiego dla malutkiego dziecka(wiekszosc jest po pol roku)-czego w]Wy bedziecie uzywać w taka pogode na buzke?[/QUOTE]
no wlasnie musze pomyslec nad tym bo jedziemy na 3 dni na dzialke z rodzicami niby mlody bedzie w cieniu aleee
Stary 2012-04-28, 09:29   #2486
emigra
Zakorzenienie

Dziewczyny a jakie macie temperatury ze tak debatujecie nad ubiorem? Ja planuje mala ubierac w upaly po prostu w body na krotki rekaw czy sukieneczke, albo koszulka+spodenki krotkie ale napewno nie bede jej ubierac w warstwe wiecej niz siebie takiego noworodka owszem, ale nie 3-4-5 miesieczne dziecko, ktore juz troche sie rusza, bo wierzga nozkami, raczkami, itp A jak spi to pieluszka tetrowa i po sprawie ale ja jestem strasznie przewrazliwiona na punkcie przegrzewania, sama nie znosze jak jest mi za cieplo ... a ponoc gorsze przegrzanie nizeli chlod dla dziecka....
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-28, 10:09   #2487
gosia261282
Gang Iren

Hej!Eryk dzis w nocy przespal 2x po cale 3 godziny

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość

A u nas choroba przeszła na mnie , mam zawalone gardło, ale ważne że Nina już ok,ma katar, ale to już tak nie martwi jak wysoka gorączka, t teraz boimy się o Kajulkę, co godzinkę mierzę Jej temperaturę ( dobrze ze mam termometr uszny, do Niny nie miałam, o ja durna, ale w sumie za często nie było potrzeby mierzyć w tyłku) i zawsze się boję co ujrzę , ale na szczęście póki co jest ok, tylko że psikała dużo, z tym że potem zadziałałam fridą i już nie psika, może coś tam Ja drażniło.

Oj te choroby nie chca was opuscic
Zdrowka zycze!!

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

Musze powiedzieć, ze jestesmy w szoku,bo Robson wazy 4 950g.
Nadrobil swoje braki urodzeniowe i dogonil kolegow.
Super!!

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dzien dobry
strasznie sie za wami stęskniłam pare dni was poczytywałam i nie mialam weny pisac a jak mialam faze na napisanie to sie okazało ze internetu nie mamy
u nas nic nowego, Wiktorek nie spi w kazda noc, klucimy sie z mezem bo ja po 4h bujania sie z malym mam dosc i go budze a on ze idzie do pracy a ogolnie to kocham synka najbardziej na świecie teraz ubieramy sie w ubranka 62 jak bede miala chwile to wrzuce na maila zdjecia

no i gratulacje dla nowych mam
Fajnie,ze sie odezwalam.Zastanawialysmy sie co tak zamilklas.
Szkoda,ze sa te klotnie z mezem.U mnie na razie bez klotni,ale to dlatego,ze od Radka za duzo nie wymagam.Ale wiem,ze powinnam wymagac pomocy,wiem tez ze gdyby tak bylo,to pewnie tez bylyby klotnie,bo on lubi sie i wyspac i miec czas na swoje przyjemnosci typu film,gra itp.
Taki egzemplarz mi sie trafil

Cytat:
Dziewczyny a jakie macie temperatury ze tak debatujecie nad ubiorem? Ja planuje mala ubierac w upaly po prostu w body na krotki rekaw czy sukieneczke, albo koszulka+spodenki krotkie ale napewno nie bede jej ubierac w warstwe wiecej niz siebie takiego noworodka owszem, ale nie 3-4-5 miesieczne dziecko, ktore juz troche sie rusza, bo wierzga nozkami, raczkami, itp A jak spi to pieluszka tetrowa i po sprawie ale ja jestem strasznie przewrazliwiona na punkcie przegrzewania, sama nie znosze jak jest mi za cieplo ... a ponoc gorsze przegrzanie nizeli chlod dla dziecka....

Ja Wiki rodzilam latem i od poczatku ubieralam ja w kotkie bodziaki.
Erykowi zakladam wiecej niz sobie,ale u nas jest 12-14 st.
Gdyby byl upal,to bym ubierala na krotko,bo przeciez takiemu maluszkowi jest tez goraco.Lepiej dziecka nie przegrzewac.
Moja mama juz stwierdzila,ze on w domu za lekko jest ubrany.Bo ona patrzy na siebie,ze jej ciagle zimno i najchetniej w domu by chciala miec temp 25 st.
A my mamy 20 st i Eryk jest w jednej warstwie,sam pajac,albo body i spodenki cienkie i mu cieplo.
Stary 2012-04-28, 10:10   #2488
MoniaHan
Wtajemniczenie

Ewelajna wkurzal mnie elektryczny TT bo:
1- jest glosny,
2- siedzialam tylko w jednym miejscu bo podlaczony byl do gniazdka (mozna wsadzic chyba baterie, ale tych elementow w tym laktatorze i tak jest sporo),
3 - wazne!!! zaparowywala mi sie pompka odpowietrzajaca - a jak jest tam para to nie mozna uzywac aby para nie dostala sie do silniczka...i sciagam...a tu para...wec musze przestac,
4- i tak malutkiej nie moglam trzymac za bardzo sciagajac, wiec co z tego ze i tak sam oddciaga skoro i tak trzeba trzymac butelke z oddciagaczka
5-wiecej elementow do mycia niz w recznym.

co do recznego - wiadomo trzeba sie namachac reka, ale u mnie lepiej sie sprawdza.
nadal nie mam nadmiaru pokarmu - mam chyba w sam raz, nie wycieka mi w nocy, ani z drugiej piersi - jak karmie. a rozkrecilam sobie troche sciagajac czesto - kilka razy dziennie.teraz sciagam sobie raz na 2 dni.

Jolkaa
pytalas co robi Hania jak nie spi: jest na hustawce, albo w lozeczku turystycznym i rozmawia sobie z zabawka, albo gadamy sobie wiadomo to nie sa jakies dlugie zabawy bo max pol godzinki.

Kciuki za Desie - jak urodzi dzis to bedziemy z Viki obchodzic razem urodzinki tylko ze ja 30 lat starsza jestem

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 10:38   #2489
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

ta wersja ,że jedną warstwę więcej niż dorosły to wg mnie nie dotyczy lata i jak jest tak jak dzisiaj np. 26 stopni, bo przecież gdyby nie to ,że trzeba cos nalożyć na siebie to ja bym chodziła nago:ha haha: czyli od zero plus warstwa to tak , na bank nie można dziecka kisić w dwoch rękawach jak my mamy jeden przy takiej pogodzie.
Przegrzewanie jest niezdrowe,dziwi mnie to ,jak widzę zagrzane dziecko, ale cóż zrobić....gorsze rzeczy ludzie dzieciom robią .
Niestety ja chora jestem,z nosa mi na słoncu leci jak z kranu, ale jakbym dzisiaj szła, to takie malusie leginsy mam dla Kai i krótki rękaw, do przykrycia tetra w razie co, bo czasem się w cień wjeżdża itd.
Mam nadzieję,że jutro już wybędziemy z naszej norki , póki co tż z Niną na balkonie, Kaja śpi ( też ma niestety katar ) a ja odpoczywam i czekam na odzyskanie smaku , bo głodna jestem a jesć bez czucia to bez sensu.

Mravka dla tż : roza: i dla Roba ze dzielnie zniósł szczepienia , a dla pani doktor

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

info od Desi:

ma już założony balonik, zakładanie nie było zbyt przyjemne, nad ranem miała nieregularne skurcze, rozwarcie przy zakładaniu balonika było juz na 2 palce, a że wczoraj na 1 to coś się zaczynało samo dziać, a teraz z balonikiem to powinno pójść szybko

prosi o kciuki i będzie informować

no to kciukamy

Czas edycji: 2012-04-28 o 10:47
Stary 2012-04-28, 11:07   #2490
rybka13
Zakorzenienie

MoniaHan wszystkiego najlepszego z Okazji Urodzin, duzo zdrowka, szczescia i milosci oraz radosci z macierzynstwa

Koniakonia duzo zdrowka, kuruj sie bo szkoda takiej ladnej pogody
Ale wam zazdroszcze takiej temperatury, ja jestem cieplolubna wiec dla mnie w sam raz

Desia kciukasy

Hej laseczki
Moja malutka im blizej rana tym krotsze drzemki sobie robi...
I jak zasypia to sie zlosci, poplakuje, nie wiem co sie dzieje, zbyt wielu bodzcow to raczej jej nie funduje, jedynie tv - ale moze i tego nie lubi, chociaz spoglada chetnie
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości