|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Stronczek wyglada na to, ze tylko mu tu dzis dyzurujemy. Ja przyszlam z dzieciarnia ze spaceru i nabieram sil na kapiele i kolacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. ![]() 2. No chyba tak, wszystkich wywialo. U nas dzis okropna pogoda i siedzimy w domu. Wiki juz sie nudzi.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem, ale siedzę w krzakach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
ja tez w krzakach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
Nie mam siły kochana, nie spałam w nocy od 2 do 6. W dzień też nie było mowy o drzemce
![]() Scio witaj w klubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem.
Byliśmy w tesco na zakupach. Sara narobiła histerii na widok winogrona w sklepie. " Wymuszała jak dorosłe dziecko" śmieszne to było, trzeba było dać. Brunetka a czego nie spała? katar przeszkadzał czy bawiła się? Brumek to dobrze że lepiej. Aga G a czym się zajmuje twój tż? Stronczek śliczna pamiątka. No i nie ma komu odpisywać.
#2468 |
Zakorzenienie
|
Katar ma jeszcze, obstawiam zęby. Ale siedziała po ciemku przy lampce i się bawiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
tez sie zastanawiam moze w K.
![]() Jak Wikusia?
#2470 |
Wtajemniczenie
|
lepiej Troche, temperatura dzis była ale lekko ponad 37 tylko. Mam nadzieje ze odpuszcza ... Dziekuje ze pytasz
A Marys dalej zasmarkana? |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Wtajemniczenie
|
Nadrabiam
![]() EVE ![]() TELIK ![]() ![]() STRONCZKU widziałam filmik na FB. Super ![]() Apropo kto mi wysłał zaproszenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Wtajemniczenie
|
Patik jest sprzedawca w Saturnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Rozeznanie
|
Witam,
Eve straszna tragedia dotknęła Waszą rodzinkę, wyrazy współczucia...... Telik ![]() ![]() Eh widzę, że katar masowo zaatakował. Zdrówka dla wszystkich!!!! My mamy inhalator philipsa. Głośny może i jest, ale od początku nam towarzyszy co jakiś czas i Ala chyba się oswoiła z tym dźwiękiem. Maseczki nie zakładamy na gumke tylko przytrzymuje przy buźce gdy Ala jest zajęta oglądaniem ksiązeczek albo bajki w tv ![]() I sama na sobie sprawdziłam, podczas przeziębienia, że daje duża ulgę taka inhalacja. stresuje się jakoś jutrzejszym dniem ![]() Pierwszy raz muszę odmówić propozycji pracy ![]() Ale dużo radości sprawia mi myśl powrotu do pracy już w grudniu. Ciekawe czy tak samo będę się cieszyć kilka dni przed ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Raczkowanie
|
Witam!
![]() ![]() Haniula -witaj My dzisiaj mielismy mily dzien na swiezym powietrzu.Pojechalismy sobie do Muzeum etnograficznego(skansenu) w Ochli(pod Zielona Górą).Była tam impreza plenerowa pod hasłem"U progu jesieni".Czesto tam jezdzimy, a dzisiaj przyciągnęła nas wystawa grafik Marca Chagalla(bardzo go lubię). Zobaczylismy rownież żniwa kukurydziane, obróbkę lnu,czy pozyskiwanie soku z winogron (mozna było spróbować ![]() Była tez pyszna grochówka(jak super smakuje na świeżym powietrzu) i placki ziemniaczane-pycha! Borysek byl zafascynowany barankami w zagrodzie, cieszył sie do nich i nasladował ![]() Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-09-23 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja się tylko zamelduję ![]() ![]() Postaram się coś w pracy jutro odpisać ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-09-23 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Rozeznanie
|
Witam!
Brumek Próbowaliście jeszcze sie inhalowac? Mam nadzieje,ze nie bylo potrzeby ![]() W Lidlu ma byc inhalator za 90zł... Marzena Czadowete zwierzaki, ciekawe czy takie tez bucza ![]() Carmela Nie wiem kto ma lepsza mine-Ronin czy Saren ![]() DDewikTakie z nas matki akwizytorki-wszystkie dzieci leza na macie z lidla w paputkach ![]() ![]() P.S Cudni Wy!!! Lubie takie regionalne imprezy ![]() HaniulaA to sie dziewczyny wytańcowałyście-super ![]() Ewa dostała buty nówki po synku przyjaciółki(nie trafiony rozmiar) polskiej firmy Emel-sa cudowne! Zginaja sie tak jak powinny,mieciutkie,sznuro wane-Ewka w nich biega-goraco polecam! http://allegro.pl/trzewiki-roczki-zd...630970128.html Nawet nie przeszkadza mi,ze sa brazowe z samochodem ![]() I nie wiem czy pisałam ale tż kupił na przecenie paputki adidasa za40zł i tez sa boskie!!! http://allegro.pl/na-prezent-nowe-bu...638781864.html Gdzies nam mielczanki zginęły...Marinko,Beatko, Agawoo,hop,hop! I Piwnookiej brak ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Haniula, ja Cie chyba kojarzę z wątku o patologiach, prawda? ![]() ![]() Lubię Saturny ![]() Cytat:
2. Twarda bądź! ![]() ![]() Cytat:
![]() Borysek zupełnie nie wygląda na roczne (z hakiem) dziecko. Na tych zdjęciach to widzę 2,5-latka! ![]() DDwik, a czym Ty się zajmujesz/zajmowałaś zawodowo? Bo chyba nie pisałaś, a ciekawa jestem ![]() Cytat:
- potrzeba niestety była, ale inhalacja znowu skończyła się fiskiem ![]() - a wiesz, że nawet wyglądają na mięciutkie i wygodne? ![]() - nie miałam pojęcia, że addidas robi takie cuda ![]() Ale Wam się obuwniczo poszczęściło ![]() Mamy starszych dzieci (chłopców, ale pewnie nie tylko) - jak wygodniej ubierać dziecko w zimę, jak jest mróz i śnieg: w kombinezon taki jednoczęściowy, czy osobno kurtkę i spodnie ocieplane? Justa, Ula, Monia - radźcie! ![]()
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. też własnie chciałam pytać, bo ja już nie wiem jak ubierać małą a co dopiero zimą. Chociaz my nie chodzące to pewnie łatwiej troche ![]() Pozatym chciałam zapytać czy był tu jakiś maluch który w wieku 8msc nie siedział samodzielnie- posadzony, ani nie dzwigał się do siadu, nie przybierał pozycji do raczkowania o poruszaniu się nie wspomne ![]() Bo juz nie wiem, czy zacząć sie martwić ![]() bo moja L. to tylko obraca sie z pleców na brzuch i spowrotem a pozatym leży na brzuchu oparta na łokciach i nic a nic nie próbuje czegoś nowego Niby ma jeszcze czas, ale jakos mnie to martwi ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-09-23 o 21:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
(2 tygodnie temu jak byłam u lekrza to pani siedzaca w poczekalni z 3 letnia dziewczynka zapytała mnie do jakiego przedszkola zapisalam dziecko ![]() ![]() Ja pracuje w szkole w nauczaniu i prowadzę zajęcia plastyczne dla dzieci(drugie moje zajęcie ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-09-23 o 21:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór kochane
![]() póki pamiętam: eweeve przykro mi z powodu wujka... ![]() Brumku - my jak inhalujemy Hanię to zawsze przy jakiejś książce albo przy jej ukochanych teletubisiach. ona też nie daje maseczki na twarz zaożyć, ale nam pediatra mówiła, że wystarczy przy twarzy trzymać, tak żeby para leciała wnosek i usta, to zawsze to coś pomoże. no i nam pediatra nie zabroniła inhalować we śnie - oczywiście nie może to być środek wykrztuśny np. mucosolvan bo ten trzeba "odklepać" i on może być tylko do popołudnia podawany. ale inhalację z soli fizjologicznej lub atrowentu (to na kasze, ale zawsze ze wskazania lekarza stosuję. nigdy sama!) jak najbardziej pozwoliła podczas snu... teliku gratuluję wytrzymałości i samozaparcia ![]() ![]() ![]() zdrowia dla wszystkich chorowitków ![]() ![]() ![]() ![]() wszystkie dzieciaczki cudne (nie wymieniam imiennie, żeby nie pominąć któregoś) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aniu fajnie Wam weekend minął. i super, że Adaś taki kontaktowy ![]() ciekawe jak tam nasze świeżo upieczone żonki ![]() ![]() ![]() ![]() brunetko nie zazdroszczę nocki wczorajszej. mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej!! więcej nie pamiętam... nam weekend jakos minął. nawet nie najgorzej. leniwie bardzo. zimno u nas-ciekawe kiedy zaczną grzać w rurach ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w dzien psikam woda i wycieram chusteczka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zadomowienie
|
DDewik, ale laskę w bikini dorwaliście.
![]() ![]() ![]() Isia, no to Ewoludek ma czadowe obuwie jednym słowem. ![]() Brumku, jak dla mnie to duży postęp że dawał sobie przykładać bez płaczu tą rurkę. ![]() ![]() Scio, Brunetka, biedne te Wasze chorowitki. ![]() Haniula, imprezowa babeczka z Twojej córci, wiedziała kiedy się obudzić. ![]() ![]() Nikt nie korzysta ze zwierzaczkowych inhalatorów? ![]() U Hani trzecia czwórka się pcha, kumulacja normalnie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zadomowienie
|
hej
co to za katarowy i bezsenny sezon? u nas ostatnia noc z prawie godzinną przerwą na zabawę, po prostu dziecko się obudziło i bawiło :/ dzień nuuudny, byliśmy u teściów, nie ma o czym opowiadać chłodno jakoś tak, siedzę w snuggie i oglądam "włatcy móch.."
#2487 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. No właśnie jak Tymuś nie chodzi, w zeszłym roku, to go pakowałam w śpiworek i tyle. A teraz myślę, jak mu będzie najwygodniej łazić. Żeby i ciepło było i nie krępowało ruchów w miarę możliwości. 3. Tymuś usiadł sam jak miał ok. 9 miesięcy. Wcześniej od kilku dni wstawał sam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. No właśnie chyba bym wolała, żeby nie miał okazji sie z nim zaprzyjaźnić ![]() Hania straszliwie te żeby znosi ![]() ![]()
![]() |
#2489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lenka ani nie wstaje ani nie pełza, tylko kręci sie jak w pralce ![]() ![]() mam nadzieje, że u nas bedzie podobnie ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
mam nadzieję że wreszcie się uda! I brawa dla Tymka ![]() Cytat:
![]() Wczoraj u teściów byliśmy, nawet znośnie ![]() A w drodze powrotnej opadły nam znowu szczęki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.