|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Raczkowanie
|
Dot.: ACNE DERM jeszcze raz
.......
Edytowane przez Michał84 Czas edycji: 2014-08-12 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko powiem tak: jak dla mnie Farmona ma beznadziejne kosmetyki. Mialam kiedys taki krem na naczynka na mróz i byl okropny. Chyba nic nie dawał, bo naczynka mialam bardziej porozwalane :P Na szczescie podleczyłam Metroruborilem i juz tylko ze 2 naczynka na nosie.
#2464 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
Stosuję acne derm punktowo na pryszcze bo jak stosowałam np . na całą brode to bylo ich wiecej wiec stosuje tylko na pojedyncze - no ale postanowilam przetestowac acne derm na zaskórniki ktore mam w duzej ilosci na szyi - smaruje drugi dzien ( ale nie na całą szyje bo teraz tylko testuje) na pewnien niewielki obszar z zaskornikami no i mam tam teraz czerwone -powiedzmy ze sie moze przesuszylo to miejsceod acne dermu wiec mam do Was zapytanie czy dalej mam smarowac w tym miejscu czy sie wstrzymać? |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
U mnie minął tydzień stosowania acne. Efekty? Buzia wygładzona, miła w dotyku, skończyła się 'fabryka tłuszczu', zaskórniki jakby mniejsze, szczególnie te na nosie. Buzia ładnie rozjaśniona. Niektóre zaskórniki na policzku przekształciły się w malutkie krostki, mam nadzieję że to dobry znak
![]()
#2466 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
aktualnie anthelios xl, ale zmianę planuję niedlugo bo się kończy i chcę spróbować czegoś innego
![]()
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2469 |
Wtajemniczenie
|
Tak zrobię - w czwartek jade do dermatologa moze poradzi cos konkretnego na te zaskórniki ktorych jest full i z nich robi sie stan zapalny - moze jakies lasery -nie wiem jestem zalamana.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Raczkowanie
|
czy na AD mogę dac podkład?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Raczkowanie
|
no to musze wypróbowac bo po nim mam taka matowa cere i te krostki jakos mniej widac(tez tak macie?), na to podklad+skrobia i nie byloby najgorzej
![]() a kogos zapycha takie cos? |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Wtajemniczenie
|
tylko pamiętaj, że co najmniej pół godziny po AD trzeba zaczekać przed nałożeniem podkładu
#2474 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Raczkowanie
|
czyli bezpośrednio na AD moge nalozyc podkład, czy musze wczesniej aplikowac krem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2478 |
Rozeznanie
|
Wczoraj na noc nałożyłam AD i dziś na czole pojawiła mi się taka duża czerwona plama
![]() wiem, wiem moja wina...nawilżanie,ale mam nadzieję, że to zniknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Raczkowanie
|
a dlugo juz uzywasz, bo jesli krotko to moze ci takie cos wyskakiwac, mi w pierwszym tyg. uzwania wyskoczylo kilka takich wolkanow;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
No to cynamon odpada
![]() Kurcze msuze kupic AD w koncu bo ta kasza na czole i policzkach mnie meczy.. chociaz powiem szczerze, ze normalnie dzis zaliczylam taki szok jak chyba nigdy w zyciu! Wzielam zrobilam tak jak ktos wczesniej pisal w innym watku badz w tym.. namoczylam w zimnym naparze z bratku waciki i nalozylam na twarz, trzymalam z 20 minut, zdjelam i kasza na czole sie DUZO zmniejszyla ![]() Ale tak czy siak AD musze kupic na te plamy po trądziku.. ale cos narazie nie przy kasie jestem :/
#2482 |
Zadomowienie
|
Jak długo można stosować acne DERM ? Po jakim okresie najlepiej zrobić sobie przerwę i ile ona powinna trwac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Rozeznanie
|
po jakim czasie stosowania powinnam się spodziewać jakiś efektów?
póki co, mija 2 tydzień i jak było, tak jest.. ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na mnie np nie podziałało wcale, ale to już inna sprawa. Z tego co pamiętam, to producent pisze na opakowaniu, że efekty średnio widać po ok 3 miesiącach, ale jak mówię, to zależy od twojej skóry. Nie denerwuj się i cierpliwie czekaj na rezultaty, mogą przyjść późno, ale na większość to działa, więc bądź dobrej myśli ![]() A co do tego, że jest tak jak było - to lepsze niż miałoby ci wyskakiwać jeszcze więcej niż przed stosowaniem, więc mówię ci, jest dobrze, że nie jest gorzej niż było. Bardzo pomieszałam? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ach, miałam nadzieję na jakieś wielkie łaaał, a tu nic, jest jak było ![]() ![]() ![]() a dlaczego na Ciebie nie podziałało?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja dermatolog każe mi to stosować codziennie przez 3 lata non stop juz zapowiedziala ![]() no ja mam jednego pryszcza no ale juz go przeboleje tak to buzka ladna ![]() ![]() Mam pytanie, teraz uzywam scinorenu, dermatolog przepisala mi acne derm jak skoncze skinoren ona mi to chyba ze wzgledu na cene przepisala ale dla mnie cena bez znaczenia, chodzi o efekt. Co radzicie kupic? Co lepsze? Scinoren czy acne derm? Czymś sie one roznia wogole...?? ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Wtajemniczenie
|
Skinoren jest delikatniejszej postaci, żelowy taki, łatwo sie wchłania i rozsmarowuje
Acne Derm ma postac gęstego kremu, trudniej sie wchłania, musze go dłuzej wklepywac by nie zosatwil białych mazów Opinie są o nim (AD) sa czesto takie, że właśnie ta baza jego może niektórych pacjentów zapychać,a skinoren jest znacznie lżejszy składem pobocznym Sam kwas azelainowy może mieć różne stężenia (mniejsze i większe) ale to już lekarz powie jakie stężenie sie należy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja mialam skinoren w wersji kremu takiej konsystencji jak acne i o krem mi chodzi zelu nie lubie...
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Wtajemniczenie
|
dlatego uwazam ze pytanie CO LEPIEJ jest głupiutkie
kazda osoba inaczej moze Ci odpowiedziec bo dla mnie wiadomo ze zel jest lepszy, leciutki i mocniej wnika/działa moja dermatolog tez tak twierdzi i opinie z tego tematuy tez to potwierdziły polecam lekture całego wątku o AD i powtarzam, ze skład poboczny tych kremow jest odmienny, trzeba na sobie przetestowac mnie nie zapycha zaden z nich pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.