Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3. - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-17, 13:26   #2461
ancooora
Wtajemniczenie

Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37666830]Powodzenia! Ja próbuję zmienić od kwietnia.... i nic.
A w CV mam po prostu np. 2010.08 - obecnie. I tyle[/QUOTE]

Dzięki i wzajemnie . Ja nie szukam za bardzo, bo mam, ale jak się ma nawinąć coś super to czemu nie Ja jestem zadowolona z mojej dotychczasowej pracy, mam świetną szefową, tylko ja pracuję, ale na 1/4 etatu, oczywiście jestem po 8 lub po 5 godzin dziennie, co mi na miesiąc da jakieś 900 zł.. Ale dobra atmosfera to niestety nie wszystko A szkoda
Pasjonatka fotografii i przyrody
Kocham zwierzęta a ludzi tylko lub
ancooora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 14:05   #2462
szakal165
Zakorzenienie

Jednak zmobilizowaliście mnie, by pójść na próbne godziny
jakbym nie poszła, byście mi baty dały
Szkoda tylko, że czułam się jakbym wszystko robiła baardzo wolno nie sądzę, bym się nadawała do handlu
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 18:23   #2463
ajeva
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Princesska22 Pokaż wiadomość
Ja juz po rozmowie w OKE....W sumie raczej średnio mi poszło, ale było miło

Dostalam "zadania" do wykonania, m.in zaaranżować rozmowę telefoniczną....Trochę peszyło mnie to, ze az 3 osoby na mnie patrzą,ale jakoś poszło
A do kiedy mają dać znać? Co to w ogóle za stanowisko? Trzymam kciuki
koniec 10.01.2014

"It's not a dream anymore.

It's worth fighting for!"

proszę o udostępnianie=》 https://zrzutka.pl/ndpe6p dla mamy
ajeva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 18:25   #2464
slonecznikow_a
Zadomowienie

23 lutego 2013 - zdążę czy nie? FCE... Albo się zmobilizuję albo nie, hmm może jednak się postaram?

Szakal, dobrze, że poszłaś, teraz czekaj na odpowiedź
slonecznikow_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 18:33   #2465
ajeva
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez slonecznikow_a Pokaż wiadomość

Staram się zrozumieć pracodawców, którzy zapraszają na próbne godziny. (Próbne dni czy tygodnie to już przesada ) Jakoś muszą sprawdzić czy dana osoba nadaje się do takiej pracy, na takie stanowisko. Na rozmowie kwalifikacyjnej nie "widać" wszystkiego. Moim zdaniem to dobra metoda poobserwować pracownika przez godzinę; nie chodzi o to czy praca jest lekka czy ciężka, bardziej o cechy charakteru - czy dana osoba jest cierpliwa, dokładna (do pracy z papierami), uśmiechnięta, kulturalna (do pracy z klientami) itd.
Nooo ja zdecydowanie rozumiem pracodawców, wiadomo, że każdy chce sobie wybrać odpowiednią osobę do pracy.. Ale ze strony pracownika to wygląda troszkę inaczej. Ma przyjść poświęcić swój czas, nie dostanie za to nic, poza być może szansą na pracę i ma tam spędzić te pare godzin wiedząc, że jest obserwowany. Do przyjemnych doświadczeń to nie należy.. I czasami mi się to wydaje marnowaniem czasu obydwu stron..

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37660920]
Ile Ty masz lat, że się boisz dni próbnych? Matko... A jak mają zobaczyć, czy ich wybór spełnia oczekiwania?! Przecież nikt Cię tam nie zgwałci.
I poza tym, jeśli wymagali książeczkę a Ty w CV nie masz o tym słowa, to chyba zauważyli, że jej nie masz

yyyyyyyyyyyyyyyy no i? na dniach próbnych nikt nie jest duszą towarzystwa...[/QUOTE]

Boże... weź daj spokój dziewczynie! To jest absolutnie normalne, że się boi. Każdy człowiek się boi nowych rzeczy. A takie sytuacje to już w szczególności wywołują strach i stres... A po 2 ma prawo mieć wątpliwości i się obawiać..

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
Uhhm, bo jestem raczej niezbyt głośna czy komunikatywna. I nie wiem, czy nadaję się do kontaktu z klientem
ja też bym tak miała.. Ale spróbować możesz iść.. Nic nie zaszkodzi.. a wg mnie najważniejsze jest to, że jeśli sama praca wymaga bycia taką osobą to te pare godzin próbnych możesz potraktować jako sprawdzian dla samej siebie czy byś dłużej w tej pracy wytrzymała..

Cytat:
Fakt, coś ze mną nie tak ale autentycznie się takich dni boję...
To jest całkowicie normalne, że się boisz! Tylko nie pozwól, żeby Cie ten strach zjadł. Mimo tego, że masz stresa, nastaw się pozytywnie i idź spróbować.

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Szkoda tylko, że czułam się jakbym wszystko robiła baardzo wolno nie sądzę, bym się nadawała do handlu
oo heheeh to już byłaś! ZObaczymy, co Ci odpowiedzą. Powodzenia
koniec 10.01.2014

"It's not a dream anymore.

It's worth fighting for!"

proszę o udostępnianie=》 https://zrzutka.pl/ndpe6p dla mamy
ajeva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 19:03   #2466
szakal165
Zakorzenienie

Ehh, okazało się, że oprócz mnie na próbę przychodziło kilka osób :|
Jak ja byłam, to za jakiś czas przyszła jedna dziewczyna, o dziwo nie widziałam jej na rozmowie kwalifikacyjnej Jak wychodziłam, kolejna.
Wg mnie jest to stresująca praca dla osób nieśmiałych (jak ja), bo trzeba ciągle się odzywać, uśmiechać i w ogóle być na zawołanie. Najgorsze jest to, że ludzie chyba nie byli zadowoleni, bo ja wszystko robiłam jak sądzę wolno. Wydaje mi się nawet, że każda czynność trwała długo (sama to zauważyłam).
Wyjaśniono mi, co trzeba i w jaki sposób robić, ale miałam trochę problemów z ogarnięciem dużej maszyny do krojenia i pakowaniem tortów. Nie wypadłam pewnie zbyt dobrze. Przeszkadzało mi nieco, że było dość głośno i czasem słabo słyszałam klientów.
Stary 2012-11-17, 20:23   #2467
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ancooora Pokaż wiadomość
Dzięki i wzajemnie . Ja nie szukam za bardzo, bo mam, ale jak się ma nawinąć coś super to czemu nie Ja jestem zadowolona z mojej dotychczasowej pracy, mam świetną szefową, tylko ja pracuję, ale na 1/4 etatu, oczywiście jestem po 8 lub po 5 godzin dziennie, co mi na miesiąc da jakieś 900 zł.. Ale dobra atmosfera to niestety nie wszystko A szkoda
Kochana, jak na 1/4 etatu to super!
Mnie w mojej pracy trzyma tylko atmosfera, ale pomału zaczyna być to dla mnie za mało, niestety. Chciałabym zarabiać z 400 zł więcej i się rozwijać a w swojej pracy stanęłam w miejscu niestety... Może w przyszłym roku się uda, bo na ten nie mam siły już szukać.

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Ehh, okazało się, że oprócz mnie na próbę przychodziło kilka osób :|
Jak ja byłam, to za jakiś czas przyszła jedna dziewczyna, o dziwo nie widziałam jej na rozmowie kwalifikacyjnej Jak wychodziłam, kolejna.
Wg mnie jest to stresująca praca dla osób nieśmiałych (jak ja), bo trzeba ciągle się odzywać, uśmiechać i w ogóle być na zawołanie. Najgorsze jest to, że ludzie chyba nie byli zadowoleni, bo ja wszystko robiłam jak sądzę wolno. Wydaje mi się nawet, że każda czynność trwała długo (sama to zauważyłam).
Wyjaśniono mi, co trzeba i w jaki sposób robić, ale miałam trochę problemów z ogarnięciem dużej maszyny do krojenia i pakowaniem tortów. Nie wypadłam pewnie zbyt dobrze. Przeszkadzało mi nieco, że było dość głośno i czasem słabo słyszałam klientów.
A ktoś tu kiedyś powiedział, że "to żadna filozofia być sprzedawcą" - jak widać, jednak to nie takie proste Szakal, teraz masz czekać na telefon, czy jak?

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez ajeva Pokaż wiadomość

Boże... weź daj spokój dziewczynie! To jest absolutnie normalne, że się boi. Każdy człowiek się boi nowych rzeczy. A takie sytuacje to już w szczególności wywołują strach i stres... A po 2 ma prawo mieć wątpliwości i się obawiać..

W pierwszej pracy mając 20 lat to można się bać, ale potem to raczej nie ma czego. Nie można pokazać takich emocji, bo zarówno klient jak i pracodawca to wyczuje i po pracy... Trzeba podnieść głowę, ładnie się uśmiechać i nie bać się kontaktu innych ludzi.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
23 lutego 2013 - zdążę czy nie? FCE... Albo się zmobilizuję albo nie, hmm może jednak się postaram?
o kurde, ambitnie! ale to ze szkoły idziesz czy jak?

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
grzeczna dziewczynka
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 20:28   #2468
szakal165
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37674801]Kochana, jak na 1/4 etatu to super!
Mnie w mojej pracy trzyma tylko atmosfera, ale pomału zaczyna być to dla mnie za mało, niestety. Chciałabym zarabiać z 400 zł więcej i się rozwijać a w swojej pracy stanęłam w miejscu niestety... Może w przyszłym roku się uda, bo na ten nie mam siły już szukać.

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

A ktoś tu kiedyś powiedział, że "to żadna filozofia być sprzedawcą" - jak widać, jednak to nie takie proste Szakal, teraz masz czekać na telefon, czy jak?

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

W pierwszej pracy mając 20 lat to można się bać, ale potem to raczej nie ma czego. Nie można pokazać takich emocji, bo zarówno klient jak i pracodawca to wyczuje i po pracy... Trzeba podnieść głowę, ładnie się uśmiechać i nie bać się kontaktu innych ludzi.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

o kurde, ambitnie! ale to ze szkoły idziesz czy jak?

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

grzeczna dziewczynka[/QUOTE]
tak, ale nie łudzę się. Mam czekać do wtorku. I poinformowałam, że nie miałam badań do książeczki.
Stary 2012-11-17, 20:30   #2469
slonecznikow_a
Zadomowienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37674801]
o kurde, ambitnie! ale to ze szkoły idziesz czy jak?[COLOR="Silver"]
[/QUOTE]

Nie, chcę się sama przygotować. Jakoś nie mam zaufania do szkół językowych, tzn. uważam, że trudniej się uczy w grupie, nauka w grupie daje mniejszy efekt (bo ludzie są na różnym poziomie itd.). Teraz będę miała trochę (dużo ) dni wolnych, więc mogę poświęcić czas na angielski. Planuję robić ćwiczenia gramatyczne, uczyć się z English Matters, później testy
Stary 2012-11-17, 20:34   #2470
Princesska22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ajeva Pokaż wiadomość
A do kiedy mają dać znać? Co to w ogóle za stanowisko? Trzymam kciuki

Referent ( organizacja egzaminów) Mam czekać na telefon do końca listopada, mają zadzwonic nawet jak mnie nie wybiorą
Princesska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 20:36   #2471
verda
Inkwizytor

Cytat:
Nie, chcę się sama przygotować. Jakoś nie mam zaufania do szkół językowych, tzn. uważam, że trudniej się uczy w grupie, nauka w grupie daje mniejszy efekt (bo ludzie są na różnym poziomie itd.). Teraz będę miała trochę (dużo ) dni wolnych, więc mogę poświęcić czas na angielski. Planuję robić ćwiczenia gramatyczne, uczyć się z English Matters, później testy
Spokojnie zdążysz, FCE jest jak matura rozszerzona, nie ma tam większej filozofii.

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 20:41   #2472
slonecznikow_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość
Spokojnie zdążysz, FCE jest jak matura rozszerzona, nie ma tam większej filozofii.
Myślę, że ten plan jest możliwy do wykonania, o ile będę systematycznie się uczyć Ale myślę, że bardziej realny jest kolejny termin czyli czerwiec 2013.
Pisałam już, że moje marzenie (może to za dużo słowo ) to znajomość 3 języków - angielskiego, niemieckiego i hiszpańskiego i certyfikaty z tych języków?
Stary 2012-11-17, 20:45   #2473
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
Myślisz?

Znam sporą grupę osób, które zdawały FCE w tamtym roku i poszło im /łagodnie mówiąc/ źle.
Trochę mi to podcięło skrzydła.
Stary 2012-11-17, 21:17   #2474
verda
Inkwizytor

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Myślisz?

Znam sporą grupę osób, które zdawały FCE w tamtym roku i poszło im /łagodnie mówiąc/ źle.
Trochę mi to podcięło skrzydła.
Zdawałam rozszerzoną maturę z ang i zdawałam FCE. FCE ma więcej rożnych form wypowiedzi pisemnych i trochę trudniejszą część słuchową, poza tym to moim zdaniem to samo.

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 21:21   #2475
malagosia86
Raczkowanie

Dziewczyny dostałam dzisiaj strasznej depresji z powodu braku pracy Moja najlepsza koleżanka dostała pracę w przedszkolu cieszę się z jej sukcesu, ale dostałam napadu histerii jakby mnie ktoś uderzył w policzek, poczułam się jako ta gorsza. Wiem, że się użalam, ale jest mi strasznie ciężko...
Nawet osoby które obijały się na studiach pracują w szkole/przedszkolu , a ja nie mam szansy się wykazać.
malagosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 21:31   #2476
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
Zdawałam rozszerzoną maturę z ang i zdawałam FCE. FCE ma więcej rożnych form wypowiedzi pisemnych i trochę trudniejszą część słuchową, poza tym to moim zdaniem to samo.
Można więc powiedzieć, że nauka angielskiego nie jest Ci obca.

Natomiast u mnie różnie z tym jest. Nie przepdam za nauką tego języka, raczej się go uczę pod przymusem i dla różnych korzyści. Matury z angielskiego nie zdawałam, więc nie mam porówanania. Na pewno dla jednego dany egzamin jest łatwy, a dla kogoś innego już tak nie jest. Dużo też chyba zależy od tego, czy trafimy na tematy, które Nas interesują.
Stary 2012-11-18, 10:44   #2477
ancooora
Wtajemniczenie

Kochana, niby zawsze coś, ale co to jest 1/4 etatu?! To tylko na papierze 2 godziny! Masakra coś znajść na cały etat.. Słyszę tylko, żebym poszukała czegos innego, bo tam się niczego nie dorobię! Hmmm no i skutek taki, że mnie wkurza ta praca (choć bardzo ją lubię), mam na wszystko nerwy i sobie zarzucam, że jestem do niczego, bo inni mają etat a ja tylko 1/4 i do tego tylko 900 zł ...

Edytowane przez ancooora
Czas edycji: 2012-11-18 o 10:45
Stary 2012-11-18, 10:54   #2478
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
No to trzymam kciuki! Ja chyba bym musiała iśc na kurs bo takie mam dziury, ze hej! Ale cena kursu i samego egzaminu powalia :|
Będziemy Cię pilnować byś sie uczyła

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ancooora Pokaż wiadomość
Kochana, niby zawsze coś, ale co to jest 1/4 etatu?! To tylko na papierze 2 godziny! Masakra coś znajść na cały etat.. Słyszę tylko, żebym poszukała czegos innego, bo tam się niczego nie dorobię! Hmmm no i skutek taki, że mnie wkurza ta praca (choć bardzo ją lubię), mam na wszystko nerwy i sobie zarzucam, że jestem do niczego, bo inni mają etat a ja tylko 1/4 i do tego tylko 900 zł ...
Pogadaj, czy nie mogłabyś dostać pół etatu choć?

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Mi rozszerzony poszedł lepiej niż podstawa i żałuję, że nie zrobiłam FCE po LO od razu... Lenistwo się mści...
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 11:00   #2479
!!&*Monia*&!!
Rozeznanie

Hej dziewczynki jak Wam mija niedziela?? Ja dzisiaj jestem w wyjątkowo świetnym humorze nawet jedno CV wysłałam (praca na 3/4 etatu, ale dobre i co) Piękna pogoda, trzeba ją jakoś wykorzystać

"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą"

" świata nie podbijesz"
!!&*Monia*&!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 11:46   #2480
Trinette
Zakręcony Chochlik

Ja za to mam tyle na głowie, że mi weekendu nie starczy. Nawet nie mam czasu by się czegoś pouczyć. Strasznie nadal mi zależy by trafić do księgowości, ale chyba te plany w ogóle nie wypalą...

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Trinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 11:49   #2481
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trinette Pokaż wiadomość
Ja za to mam tyle na głowie, że mi weekendu nie starczy. Nawet nie mam czasu by się czegoś pouczyć. Strasznie nadal mi zależy by trafić do księgowości, ale chyba te plany w ogóle nie wypalą...
Dlaczego?
Stary 2012-11-18, 12:01   #2482
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Dlaczego?
Po 1 brak wiedzy, po 2 brak doświadczenia.

Walt Disney

Stary 2012-11-18, 12:05   #2483
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
Po 1 brak wiedzy, po 2 brak doświadczenia.
Trinette, jesteś młoda. Może nie od razu, nie w tym roku, nie za rok, ale kiedyś się uda.

Inna sprawa, że zdobyć doświadczenie zawodowe w tym kraju to istny horror.

Teraz w pracy czym się zajmujesz?
Stary 2012-11-18, 12:20   #2484
Trinette
Zakręcony Chochlik

Niv jeśli nie w ciągu najbliższego 1-2lat, to odpuszczam. Na gł. księgową trzeba mieć praktyki ok 5-6lat.

Obecnie w pracy zajmuje się kompletowaniem dokumentacji księgowej, uczę się ich systemu + rozliczam doradców i ich pracę. Także to robiłam przez pierwsze 2 tygodnie. Potem mam przejąć część obowiązków innej dziewczyny.

Walt Disney

Stary 2012-11-18, 12:29   #2485
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
Niv jeśli nie w ciągu najbliższego 1-2lat, to odpuszczam. Na gł. księgową trzeba mieć praktyki ok 5-6lat.

Obecnie w pracy zajmuje się kompletowaniem dokumentacji księgowej, uczę się ich systemu + rozliczam doradców i ich pracę. Także to robiłam przez pierwsze 2 tygodnie. Potem mam przejąć część obowiązków innej dziewczyny.
To chyba trochę jest związane z ksiegowością.

Spokojnie, zobaczysz jak będzie. Czasami wszystko się potrafi zmienić z dnia na dzień.
Stary 2012-11-18, 12:29   #2486
!!&*Monia*&!!
Rozeznanie

Dlatego ja chce maksymalnie wykorzystać wolny czas na bezrobociu, żeby się dokształcić i nauczyć dobrze tego angielskiego bo wiem, że jak znajdę pracę to już w ogóle czasu nie będzie...
Trinette przynajmniej masz styczność z księgowością w praktyce, a to już dużo i napewno swój cel osiągniesz

"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą"

" świata nie podbijesz"
!!&*Monia*&!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 12:51   #2487
Trinette
Zakręcony Chochlik

No zobaczymy... Wolałabym jednak pracę na kontach itp. bo ta moja styczność z księgowością jest mizerna. Jednak najważniejsze na chwilę obecną jest wyjście z długów.
Najgorsze jest to, że nie mam praktycznie czasu w tygodniu (wracam po 18 a później pewnie ok.19). Muszę skończyć w tym roku studia to pójdę sobie na english i może deutsch.

Walt Disney

Stary 2012-11-18, 13:45   #2488
ancooora
Wtajemniczenie

A czy któraś z Was chciałabym pracować z jakiś ciucholandzie? Lub może pracowała, mam na myśli np. Roban.

Macie jakieś doświadczenia w tej pracy, jakie są warunki itp. ?
Stary 2012-11-18, 21:33   #2489
Gryzeldaa
Raczkowanie

coś na poprawę humoru :

" ZATRUDNIĘ DO HOTELU PANIE DO DZIAŁU SPRZĄTAJĄCEGO ORAZ DO KUCHNI.WYMAGANA DOBRA ZNAJOMOŚĆ JĘZYKA ANGIELSKIEGO ORAZ OBSŁUGA KOMPUTERA.PRACA W SYSTEMIE 3-ZMIANOWYM.
CV PROSZĘ KIEROWAĆ NA ADRES xxx"

teraz bez ang to nawet nie posprzątasz

if you were happy with the wrong one
just think how happy you will be when

the right one comes

od 01.02. olejuje włosy
13.10 - pokrzywa
Gryzeldaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 21:41   #2490
Madzia9999
Zakorzenienie

Pokojówka w lepszym hotelu, ok. Wypadałoby, zeby znała język angielski.
Pracownik kuchni (nie kelner) to chyba językiem obcym się nie wykaże ;p
Chociaż moze kucharz to jakiś obcokrajowiec, ehh... te ogłoszenia o pracę chyba nie przestaną mnie szokować. Serio ;p

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości