|
|
#2461 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
Kurczę Goś, prawdziwy majstersztyk takie oko
Znasz jakiś tusz oberżynowy który ukazał się ostatnio, czy tylko te starsze wynalazki typu Benefit? Bo jestem niezorientowana
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On w rzeczywistości nie jest tak idealny , jak na zdjęciach ...No i skóra wokół oczu też nigdy nie wygląda tak idealnie ... Ja się uczę makijażu od roku ( sama na sobie ) , staram się podglądać właśnie na takich tutorialach , jak i co , ale do takiej perfekcji , to jeszcze lata świetlne ... no i tutoriale zazwyczaj na młodych , niepomarszczonych powiekach są .... a moje .... tusz w kolorze oberżyny ?! Nie znam .... najczęsciej fioletowe są .... ![]() Właśnie obejrzałam zdjęcia z imprezy .... Jestem stara , pomarszczona , ( i co się, do k.... nędzy, stało z moim nosem ?! ![]() - końcówka nosa krogulczo opadła w dół , jak babie jadze z bajki o Jasiu i Małgosi... Idę się powiesić ... Nie chcę się tak starzeć .....tak brzydko .....NIE CHCĘ !!! Jezu ....co mam zrobić z tym nosem ?! Już jakiś czas temu to zauważyłam na zdjęciach , ale myślałam , ze jakoś tak się ustawiłam ...a teraz paczę .... i płaczę ... ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Oooooooooooooooo znalazłam ... To Ci się powinno spodobać, Bbratku ... - w aptece ....ale żeby nie było tak całkiem pięknie i za☠☠☠iście ..... ; INTERNETOWEJ .... ![]() http://www.aptekaeskulap.com.pl/dr-h...ml-p-5313.html Ale śmiało możesz od nich zamawiać , mają dobre, świeże produkty ... ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- YSL ma jeszcze tusz w kolorze oberżyny , ale od dawna ...czyli na pewno nie żadna nowość ... myslę , ze w S. można trafić na "długoleżakujący"... |
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Fajna sprawą jest internet,mozna zajrzec na bloga,podpatrzec ,jak krok po kroku,malować facjatę..Czy wpisując makijaz...ble ble ble..wejsc w grafikę i coś pod siebie wybrać,zaprzyjaznic się z kolorystyką..Imaginacja + pełna kosmetyczka=zabawa
.....---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- pokaz te zdjęcia Tig,co Ty tam znów wymyslasz... ocenimy |
|
|
|
#2464 |
|
Zadomowienie
|
Tiguś, co Ty tam wymyślasz, pokaż jakąś fotę, raczej przesadzasz oczywiście.
Pewnie masz tę przypadłość co ja, że w obcym lustrze w przymierzalni widzę nagle starego grubasa ostatnio zszokowała mnie moja twarz w takim lustrze: beżowo-żółta (pomijam niedoskonałości typu krosty czy przebarwienia) ale sam kolor wprawił mnie w osłupienie, nawet białka oczu miałam jakieś żółte, chyba po ciężkawym obiedzie z zeszłego dnia czy co No i mój nieduży prosty nos wydał mi się nagle kinolem, nochalem straszliwym, jezus maryja groza
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Artdeco ma tusz w kolorze oberżyny ...w każdym razie rok temu byl bo kupowałam ...jeszcze ładny ciemno-niebieski miałam z tej firmy ...
|
|
|
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
A to chętnie zerknę na Artdeco, nie miałam niczego z tej firmy, ale ludzie chwalą.
TIG, co pisali o kawach rozpuszczalnych, przybliż mi temat
Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-12-11 o 19:42 |
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Brati, od dawna trabia, ze kawa rozpuszczalna to juz jest tak przerobiona, ze mało kawy w niej zostało, sama chemia...Lepiej ziarnista, świezo palona, własne mielenie i porem ekspres, aeropress itp...
Ta oberzyna...jakis taki malo twarzowy kolor Bardziej w brąz, niz fiolet...http://allegro.pl/yves-saint-laurent...792500575.html Jak pisałam - przeszłam fazę : tusze kolorowe Dobre firmy i jak to ja - od razu kilka, róznych I guzik, mniej podkreslaja rzesy, niz czarne. jak sie chcemy bawic w kontrasty - to kredki, cienie, a tusz normalny. Moje włąsne, prywatne, subiektywne zdanie...no dobra - to samo pisało paru znanych wizazystów ![]() A co do zdjęc z imprez, Tig - to ja ich juz dawno nie lubie Wiesz, kiedy byłu super...? na studiach, czarno-białe, robione zenithem Super wychodziłam, nie tylko z racji -20 lat Czarno białe fotografie ukrywaja mankamenty, odmładzaja, łagodzą rysy...A co mamy teraz...? super kolor, super światło, super ostrośc. czyli na imprezie jestesmy czerwone, błyszczace, spocone, potargane, nagle z druga brodą i brzuchem po kolacji...Szkoda sie stresowac
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2012-12-11 o 20:23 |
|
|
|
#2468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ten makijaż z linka jest C U D O W N Y idealnie by mi pasował
|
|
|
|
|
#2469 |
|
Zadomowienie
|
Kawa rozpuszczalna to nie kawa ...
To kawopodobny napój , który niestety zawiera w sobie mnóstwo chemii, nawet kości zwierzęcych , czy papieru ... Sporo też w niej trucizny produkowanej przez pleśń ...http://www.pro-test.pl/tests_article...a+w+kawie.html Jezu ....zaraz powrócę , bo TŻ się drze "Obiecałaś zrobić sałatkęęęęęęęęę!!!!!! " |
|
|
|
#2470 | |
|
Zadomowienie
|
Pomalowałam dziś rzęsy tym Max Factorem kobaltowym i........szału nie było
Może na całości rzęs ładniej by wyglądał? ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2471 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Michell72;38073319]Ilanka jakie Ty jestes pogodne dziecię..nie nerwowe jakieś ,tylko słodkie do lelania..no niunia
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Miszka http://www.dermika.pl/site/index2.htm?s=-aquaoptimaDostałam dziś kopertkę, bardzo dziękuję za ten słodki róż Kama, dzięki za linka zaraz zapoznam się z tematem ![]() i jeszcze raz ![]() Tig, śliczny piesek piękna buba!!!!!Krop, ja nie jestem ekspertką makijażową, tym bardziej w kwestii makijażu oczu... byłam dziś na szybkich zakupach..ostatnie okrążenie przed świątecznym szałem w galeriach...i stwierdzam, że NIC ciekawego nie ma...nawet gdybym miała worek pełen pieniędzy to nie potrafiłabym go opróżnić( nie mam na myśli odwiedzin sephora oczywiście |
|
|
|
#2472 |
|
Zadomowienie
|
Krop, ten kobaltowy tusz , sprawdzi się w lecie ...
Jako jedyny make-up na buzi .... + ewentualnie różowy ( ale koniecznie różowy , a nie koralowy , czy brzoskwiniowy itd.... ) błyszczyk .... A teraz muszę robić pazury .... No właśnie..... O wszyćkim rozmawiamy a o pazurach jakoś mało .... Malujecie na co dzień ? Ja teraz maluję. tzn . zawsze mam pomalowane na jakiś kolor , albo rózne kolory ![]() I jak na razie bezskutecznie poszukuję idealnego utwardzacza/wysuszacza lakieru ... Przerobiłam już mnóstwo .... dziś dokupiłam kolejny w sklepie "paznokciowym ".... Zobaczymy ... A Nuka dzisiaj grzecznie szła na smyczy , nie szarpała się , ani nic .... Cholera jedna ....
|
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie kosmetyczka doradziła, bym na zimę dała spokój pazurkom w mani i pedi. zatem - jestem"goła", nie liczę odżywki z nail teka...
Jutro rejestracja...Straszny dzień. zaraz odłaczę telefon, bo co niektórzy preferuja dzwonienie od 6 rano Mam nadzieje, że z racji sniegu - przyjdzie mniej ludzi, ale za to telefon sie będzie urywał...
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2012-12-11 o 20:59 |
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisalam ze mi dziasla krwawia + zeby sa wrazliwe to z dwojga zlego to chyba lepiej zeby mi dziasla nie krwawily bo te laskotanie w zebach jeszcze jakos zniose o ile to mozna tak nazwac a krwawiace dziasla za kazdym razem jak myje zeby to juz mi dzialaja na nerwy szczoteczke bede musiala zakupic przez all w takim razie dzieki co do paznokci - nie maluje bo nawet w pracy u mnie takie cos odpada praca w gastronomii wiec ciezko by bylo z pomalowanymi paznokciami Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2012-12-11 o 21:22 |
|
|
|
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam odżywkę z Herome i teraz od jakichś 2 tygodni mam lakier.
Przez Ciebie TIG kupiłam lakier z linka, którego tu niedawno zapodałaś, lakierowa mania bodajże. Essie Bahama Mama Taki głęboki kolor, bordo, fiolet, no ciężko stwierdzić, bo w różnym świetle wygląda inaczej. A błyszczyk z Astora jest GENIALNY! Taki jak chciałam, delikatnie różowy: Innocent Pink, czyż ten przymiotnik do mnie nie pasuje idealnie? ![]() ![]() Szkoda, że dość szybko znika, ale na moich ustach to nawet ultra-trwałe szminki wytrzymują do godziny. |
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Krop używałaś tej odżywki Herome tylko 2 tyg tak jak jest napisane na opakowaniu ??? czy używasz dłużej ??? .. ja po 2tyg odstawiłam i maluję Eveline 8w1...
|
|
|
|
#2477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie trzymałam się juz wtedy tak ściśle tego malowania, bo paznokcie miałam już mocne. Teraz maluję jedną warstwę raz na tydzień, pod lakier. A jak nie maluję to 2 warstwy nakładam i trzymam tak dopóki nie zacznie to brzydko wyglądać. Po Nowym Roku zrobię sobie jednak przerwę od Herome i Eveline, bo i jednak i druga zawiera formaldehyd
|
|
|
|
|
#2478 | |
|
Zadomowienie
|
Skóry wycięte , pazury pomalowane...
Ja stosuję Herome Extra strong pod lakier .. Kuracja 14-dniowa trwała u mnie 4 dni ... ![]() Teraz stosuję ją pod lakier ... Dziś czarny , a na niego kolorowo-złoty drobinkowy ...![]() Teraz tak na nie paczę ....i chyba trochę "zalatują" Ale zmywać nie będę .... Teraz schną .... Herome koszmarnie wysusza skórki wokół paznokci....Trzeba często naoliwiać ... Ale często mam dosłownie białe obwódki - wstrętnie to wygląda ... Eveline , ani jedna , ani druga nie dała rady .... A ten kolor , o którym piszesz , Krop , jest przepiękny !!!! ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
Nałóż w zewnętrznym kąciku na powiekę , trochę tej czekolady i roztrzyj ciemnym szarym .... A powyżej załamania powieki ( wciąz tylko zewnętrzny kącik), rozetrzyj jaśniejszym szarym, tak w kierunku końcówki brwi .... Zobacz jakie są fajne sposoby , do nauki i jednocześnie zabezpieczenia , by nie pomalować /rozmazać cieni tam gdzie nie trzeba ... Mianowicie - taśma klejąca ...![]() ( Na drugim zdjęciu jest b. dobrze pokazane w jakim kształcie nakładać ciemny cień ) http://www.snobka.pl/artykul/makijaz...ocie-oko-12668 |
|
|
|
|
#2479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko jest jeden problem! Na tych poprzednich zdjęciach były pokazane również jakimi pędzelkami należy nakładać cienie, a ja niestety nie mam połowy z nich ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Pięknie ta babeczka się maluje Kurde, czy są jakieś krzywiki, żeby taki ładny łuk zrobić na powiece |
|
|
|
|
#2480 |
|
Zadomowienie
|
O tym, że trąbią o kawie rozpuszczalnej to oczywiście wiem, czytałam o jej rzekomych mankamentach już kilkanaście lat temu, tylko myślałam, że teraz bliżej nieokreśleni "amerykańscy naukowcy" wykryli jakieś nowe mankamenty.
Ten artykuł, który podrzuciła Tig jest ciekawy, tyle, że dotyczy kaw typu szajs z najniższej półki Biedronki czy czegoś tam. A przecież jeśli ktoś kupuje NAPÓJ typu jakaś Astra (co to jest???) czy Pedros za kilka złotych, to chyba wiadomo, że to napój kawopodobny? Jak widzę te "kawy" w granulacie, to wzdryga mnie. Nawet Nescafe tę swoją najtańszą popularną pseudokawę ma właśnie w tym ohydnym granulacie ![]() Ja od dawna kupuję Ideekaffee, w tych jakby płatkach, za słoik płacę (niestety) ok.46 zeta, niemiecka marka, kawa palona w jakiś tam sposób szczególnie korzystny dla wrażliwego żołądka (chociaż ja chyba nie mam wrażliwego). Nie wszędzie można ją dostać, ale już i tak jest lepiej, bo wprowadziły ją również tanie hipermarkety typu Auchan. Jasne, że cena nie jest stuprocentowym dowodem na wszystko, ale powiem Wam szczerze, że ta kawa to coś pysznego. Piję tylko jedną filiżankę, rano (zdarzają się dni kiedy nie piję wcale), ale dla samych walorów smakowych mogłabym nawet więcej, tyle, że nie umiem wypić kawy później niż 9 rano... Kawa naturalna mielona nie pasuje mi niestety, nawet w we włoskich markach i w gatunku 100% arabica zawsze, ale to zawsze wyczuwam coś kwaśnego o gatunkach pomieszanych z robustą to już nie wspomnę ![]() Ostatnio słyszałam też coś, że te gotowe kapsułki do ekspresów to też podobno jakiś syf po całości? No, mniejsza z tym, wszystkie lubimy filiżaneczkę z rana, czyż nie? ![]() Kama, zgadzam się z Tobą odnośnie kolorowych tuszów (tuszy?), faktycznie wyglądają super fajnie w opakowaniu, na rzęsach jednak zawsze trochę rozczarowują, bo są widoczne głównie pod słońce. Nie "robią" oka. Przypomniało mi się, że właśnie od niebieskiego tuszu Yves Rocher milion lat temu rozpoczęłam moją przygodę z makijażem oczu. Przygoda trwała krótko, ale szybko pojęłam, że kolorowy tusz polepsza głównie nasze własne samopoczucie, a nie tuninguje wygląd oka. Teraz nadal jednak czasem kuszą mnie takie tusze. Obecnie kusi mnie oberżyna wpadająca w brąz, lub brąz w kierunku oberżyny. Taki jakby brązo-bordo, nie fiolet (w sumie to nie jestem pewna, czy wiem jak wygląda kolor oberżyna). Kropka, trenuj ten makijaż który zapodała Tig kup jakieś pędzle
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
wstawac, panienki
Nowy, zimowy dzień... ( w zasadzie jeszcze prawie ciemno)...Irenka, oprócz pasty i szczoteczki - wazna jest metoda szczotkowania zebów. Miekka szczoteczke ustawiasz równolegle do dziasła, włosie w kierunku korzenia i obracasz, wymiatasz. zawsze od dołu zeba do jego góry, czyli przy dolnych najpierw włosie w dół, przy gornych - do góry. Ruch nadgarstka, 180 stopni. ruchy poziome, przecinajace włokna szkliwne- zakazane
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2012-12-12 o 07:22 |
|
|
|
#2482 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Bbrat no jasne, że będę ćwiczyć ![]() A oberżyna to nic innego jak bakłażan, czyli owoc psianki podłużnej http://pl.wikipedia.org/wiki/Psianka_pod%C5%82u%C5%BCna Kolor cudowny, jeden z moich ulubionych ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Boszzzz, jak ja nie znoszę Pieńkowskiej ![]() Oglądam DDTVN i prowadzi wywiad z Palikotem, bo ten wydał książkę kucharską. Ona to taki typ człowieka: ja, mnie, o mnie, dla mnie. Jestem najpiękniejsza, najmądrzejsza, cała naj i w związku z tym, mogę atakować wszystkich i wszystko ![]() Nie znaczy to, że Palikot to jest mój idealny polityk, ale litości, zaprosiła gościa i zaczęła od ataku.... |
|
|
|
#2483 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bbratku, ta kawa o której mówisz : Iddecaffe, to te 46 zł, to za jaką pojemność ? Za 100 gramów, czy za 200 ? My teraz pijemy Jacobsa Kronung (zielonego) . 200 gramów, ok 30 zł. Z tą kawą/ekspresem to mam ogromny dylemat teraz ... Bo jak zaczynam wgłębiać się w temat, to okazuje się, że z kapsułkowiec to też niekoniecznie dobre rozwiązanie .... bo niektóre kapsułki też są w środku z kawą rozpuszczalną , a kapsułki nespresso , które w założeniu są z kawy mielonej, też podobno zawierają jakieś tajemnicze dodatki chemiczne .... Mój R. piłby espresso , ale dla mnie prawdziwa espresso jest za mocna .... Nie mogę pić mocnej kawy , bo mnie telepie i serducho mi lata ... ![]() Rozważałam już kawiarki https://www.google.pl/search?q=kawia...w=1352&bih=609 ale to też nie dla mnie rozwiązanie , bo to wychodzi mocna kawa , bo i ile roboty .... Aeropresy , drippy itd .... Konkluzja jest taka , że nie ma dla mnie rozwiązania , czyli NIE powinnam pić kawy ... Cytat:
:pal a: ![]() ![]() Bez odpowiedniej ilości pędzli NIE DA się wykonać , ładnego makijażu ... Kropka, z niedrogich pędzli, a całkiem dobrych mogę Ci polecić Maestro ... Jako podstawa makijażu oka : -pędzle z serii 320 do nakładania cieni ( co najmniej dwa - rozmiar 8 i 10) -koniecznie pędzel do blendowania - ( najlepszy jest 497) http://maestrobrush.pl/pl/ - seria 420 r. 8 ( pędzel kulka, m.in. do rozcierania kresek , malowania i rozcierania dolnej powieki) -seria 360 r. 6 ( precyzjny , cienki pędzelek , głównie do malowania dolnej powieki , ale też kresek na górnej itd ...) -seria 640 r. 6 ( do malowania brwi) Powyższa lista to minimalne minimum do malowania oczu ... ![]() Pędzelki te mogę ci kupić na m-cu , bo to firma z Lublina i wysłać ... A jeśli chcesz kupić pędzle natychmiast to pędzle sephorowe są b. dobre ... Tylko oczywiście sporo droższe ... Druga kawa ... Dziś ciężka noc , ból lędźwi nie dał spać , teraz nie pozwala się poruszać ... Co by uniknąć nagabywwania - byłam na USG Ten ból u mnie powodują zrosty i ogniska endometriozy , które rozsiane są po całej jamie brzusznej ... Nie będę tego na razie operować , bo każda operacja , oprócz tego , ze pomaga na chwilę , to powoduje rozdrażnienie "przeciewnika " - to tak w skrócie ... ![]() Na 12-tą idę na mezoterapię ... ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- EDIT : Też nie cierpię Pieńkowskiej i tego jej towarzysza w DDTVN , także ... ![]()
|
||
|
|
|
#2484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja kiedys kupilam zestaw ( 22 pedzle) na all i widac roznice w jakosci |
||
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Krop piszesz o Jolancie Pienkowskiej?miałam okazję ,ją poznac jak byłam w TVN i powiem Ci ze jedna z inteligentniejszych osób madialnych,bardzo miła..chodz i tak wolę J.Pochenke.(przemiła osoba)..Ale to było 8 lat temu..Pienkowska moze w piórka obrosła..Wywiadu nie ogladałam ..Kolenda Zalewska to mnie w wywiadach wkurza...Ale polityki unikam..Z kosmitów i ET wyrosłam ..Nerwy tylko psują..swoimi wywodami...
|
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
jak dobrze, ze mnie malowanie oczu nie kusi, bo mam pare nedznych pędzelków
Żeby nie było - reguły znam, gdzie jasne, gdzie ciemne...Testowałam to, na róznych cieniach. zabawne to nawet było...i tyle. nie lubie jednak siebie w cieniach, nie uważam, bym wygladała lepiej. mam wrażenie, że cienie to jest właśnie to w moim makijazu, czego jest za duzo - mam wtedy wielkie oczy, jak wystraszona sowa Jak juz - wolę pacnięcie palcem po powiece cieniem łososiowym albo złotym - i finito, bez żadnej zabawy sama Tig powiedziała, że moje oczy sie cięzko maluje, choc niby nie maja mankamentów Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2012-12-12 o 13:10 |
|
|
|
#2487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale cóż z tego, że wyraz jej twarzy i sposób mówienia drażni mnie niemiłosiernie. Zaprosiła Palikota, bo ten wydał książkę kulinarną, a ta od razu z grubej rury, że mógł inaczej ją wydać, że po co dał w niej to, a po co tamto. Zamiast spytać co najlepiej umie ugotować, która potrawa jest jego ulubioną to ta zaczęła od krytyki..No niee, nie trawie babska
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
list do świetego Mikołaja
:" Kochany Mikolaju! W tym roku chcialabym dostać wypasione, tłuste konto z okragłą sumką oraz szczupła, wręcz chuda sylwetkę...Tylko proszę, nie pomyl tych dwóch, tak, jak w ubiegłym roku...!!!"
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Tez to juz widzialam. Ktos wstawial na fb z demotywatorow o Ile pamietam. Ja do 20 w pracy. Miesko upieczone, cos dorobie I bedzie ok. Moj I tak zazwyczaj jak do 8-9 robie to sam nie je. Eh dobrze ze jeszcze jakies 20 dni w pracy I kilka wolnych I wylatuje.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

( sama na sobie
) , staram się podglądać właśnie na takich tutorialach , jak i co , ale do takiej perfekcji , to jeszcze lata świetlne ... no i tutoriale zazwyczaj na młodych , niepomarszczonych powiekach są .... a moje .... 

- końcówka nosa krogulczo opadła w dół , jak babie jadze z bajki o Jasiu i Małgosi... 
ocenimy