30,40 plus od A do Z cz.3 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-11, 17:55   #2461
BBRAT
Zadomowienie

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3

Kurczę Goś, prawdziwy majstersztyk takie oko Domyślam się, że pewnie umiesz wyczarować takie coś bez większego wysiłku czy stresu (że nie wyjdzie).
Znasz jakiś tusz oberżynowy który ukazał się ostatnio, czy tylko te starsze wynalazki typu Benefit? Bo jestem niezorientowana
BBRAT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 18:42   #2462
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BBRAT Pokaż wiadomość
Kurczę Goś, prawdziwy majstersztyk takie oko Domyślam się, że pewnie umiesz wyczarować takie coś bez większego wysiłku czy stresu (że nie wyjdzie).
Znasz jakiś tusz oberżynowy który ukazał się ostatnio, czy tylko te starsze wynalazki typu Benefit? Bo jestem niezorientowana
Pamiętajcie , że te zdjęcia są ZAWSZE wyfotoszopowane ...
On w rzeczywistości nie jest tak idealny , jak na zdjęciach ...No i skóra wokół oczu też nigdy nie wygląda tak idealnie ...

Ja się uczę makijażu od roku ( sama na sobie ) , staram się podglądać właśnie na takich tutorialach , jak i co , ale do takiej perfekcji , to jeszcze lata świetlne ... no i tutoriale zazwyczaj na młodych , niepomarszczonych powiekach są .... a moje ....

tusz w kolorze oberżyny ?! Nie znam .... najczęsciej fioletowe są ....

Właśnie obejrzałam zdjęcia z imprezy .... Oświadczam , że od dziś unikam aparatu jak ognia ...
Jestem stara , pomarszczona , ( i co się, do k.... nędzy, stało z moim nosem ?! - końcówka nosa krogulczo opadła w dół , jak babie jadze z bajki o Jasiu i Małgosi... ), tłusta i obwisła .... i mam żółto-czarne zęby ( wybielane w lipcu )
Idę się powiesić ... Nie chcę się tak starzeć .....tak brzydko .....NIE CHCĘ !!!
Jezu ....co mam zrobić z tym nosem ?! Już jakiś czas temu to zauważyłam na zdjęciach , ale myślałam , ze jakoś tak się ustawiłam ...a teraz paczę .... i płaczę ...

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Oooooooooooooooo znalazłam ...

To Ci się powinno spodobać, Bbratku ... - w aptece ....ale żeby nie było tak całkiem pięknie i za☠☠☠iście ..... ; INTERNETOWEJ ....

http://www.aptekaeskulap.com.pl/dr-h...ml-p-5313.html

Ale śmiało możesz od nich zamawiać , mają dobre, świeże produkty ...

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

YSL ma jeszcze tusz w kolorze oberżyny , ale od dawna ...czyli na pewno nie żadna nowość ... myslę , ze w S. można trafić na "długoleżakujący"...
Tigerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 18:54   #2463
Michell72
Zakorzenienie

Fajna sprawą jest internet,mozna zajrzec na bloga,podpatrzec ,jak krok po kroku,malować facjatę..Czy wpisując makijaz...ble ble ble..wejsc w grafikę i coś pod siebie wybrać,zaprzyjaznic się z kolorystyką..Imaginacja + pełna kosmetyczka=zabawa.....

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

pokaz te zdjęcia Tig,co Ty tam znów wymyslasz...ocenimy
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 19:05   #2464
BBRAT
Zadomowienie

Tiguś, co Ty tam wymyślasz, pokaż jakąś fotę, raczej przesadzasz oczywiście.
Pewnie masz tę przypadłość co ja, że w obcym lustrze w przymierzalni widzę nagle starego grubasa
ostatnio zszokowała mnie moja twarz w takim lustrze: beżowo-żółta (pomijam niedoskonałości typu krosty czy przebarwienia) ale sam kolor wprawił mnie w osłupienie, nawet białka oczu miałam jakieś żółte, chyba po ciężkawym obiedzie z zeszłego dnia czy co
No i mój nieduży prosty nos wydał mi się nagle kinolem, nochalem straszliwym, jezus maryja groza
Stary 2012-12-11, 19:20   #2465
LAPIEL
Zakorzenienie

Artdeco ma tusz w kolorze oberżyny ...w każdym razie rok temu byl bo kupowałam ...jeszcze ładny ciemno-niebieski miałam z tej firmy ...
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 19:21   #2466
BBRAT
Zadomowienie

A to chętnie zerknę na Artdeco, nie miałam niczego z tej firmy, ale ludzie chwalą.

TIG, co pisali o kawach rozpuszczalnych, przybliż mi temat

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2012-12-11 o 19:42
Stary 2012-12-11, 20:17   #2467
Kamlisa
Zakorzenienie

Brati, od dawna trabia, ze kawa rozpuszczalna to juz jest tak przerobiona, ze mało kawy w niej zostało, sama chemia...Lepiej ziarnista, świezo palona, własne mielenie i porem ekspres, aeropress itp...
Ta oberzyna...jakis taki malo twarzowy kolor Bardziej w brąz, niz fiolet...
http://allegro.pl/yves-saint-laurent...792500575.html
Jak pisałam - przeszłam fazę : tusze kolorowe Dobre firmy i jak to ja - od razu kilka, róznych I guzik, mniej podkreslaja rzesy, niz czarne. jak sie chcemy bawic w kontrasty - to kredki, cienie, a tusz normalny. Moje włąsne, prywatne, subiektywne zdanie...no dobra - to samo pisało paru znanych wizazystów
A co do zdjęc z imprez, Tig - to ja ich juz dawno nie lubie Wiesz, kiedy byłu super...? na studiach, czarno-białe, robione zenithem Super wychodziłam, nie tylko z racji -20 lat Czarno białe fotografie ukrywaja mankamenty, odmładzaja, łagodzą rysy...A co mamy teraz...? super kolor, super światło, super ostrośc. czyli na imprezie jestesmy czerwone, błyszczace, spocone, potargane, nagle z druga brodą i brzuchem po kolacji...Szkoda sie stresowac

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-12-11 o 20:23
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 20:23   #2468
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tigerr Pokaż wiadomość
Kropeczko ...a ja maluję się dość często do stroju ...
Zwłaszcza na imprezę ...

Chodzi o kolory oczywiście ...Jeżeli np. mam czarną bluzkę ze złotymi napisami to na pewno mój makijaż oka będzie zawierał złoto... Jeżeli bluzka w kolorze oberżyny , to na pewno na środku powieki pojawi się cień w kolorze oberżyny....

Sukienka jest prześliczna i kolor ma taki , ze pozwala na dowolność w makijażu ...
Tak jak Miszka pisała , koniecznie perłowy beż w wewnętrzny kącik oka , na środek powieki ruchomej dałabym jakieś złotko ( , ale nie bardzo żółte) a zewnętrzny kącik brązowy cień , ale nie ciepły , tylko wpadający w szarość... Dolna powieka - najpierw na całej długości złotawy-beż , a wewnętrzny kącik ( maksymalnie do połowy oka) przeciągnęłabym tym szarym brązem ... no i oczywiście na koniec tusz ( koniecznie czarny )

To propozycja bardzo bezpiecznego i stonowanego makijażu ...

Ponieważ jednak sukienka jest w bardzo stonowanym kolorze i do tego piękne klasyczne czarne bolerko ze skóry , jak znam siebie , to przyszalałabym z mocnym makijażem ... Beżowe złoto + czerń - dużo roztartej czerni czerni w w zewnętrznym kąciku oka, wyciągnięty mocno ku górze ...

Zobacz , ten pasowałby idealnie i jest "step by step"
https://wizaz.pl/Makijaz/Szkola-maki...ieczorowy-oczu
Właśnie dlatego też pomyślałam, że w makijażu oka powinno znaleźć się coś co koresponduje z ubraniem, choćby odrobinę. Mam złoty cień, na szczęście nie żółty, gorzej będzie z resztą, bo ta czekolada z Astora i ten złoty to są dwa różne światy
A ten makijaż z linka jest C U D O W N Y
idealnie by mi pasował
kropeczka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 20:25   #2469
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:

TIG, co pisali o kawach rozpuszczalnych, przybliż mi temat
Kawa rozpuszczalna to nie kawa ...
To kawopodobny napój , który niestety zawiera w sobie mnóstwo chemii, nawet kości zwierzęcych , czy papieru ... Sporo też w niej trucizny produkowanej przez pleśń ...
http://www.pro-test.pl/tests_article...a+w+kawie.html

Jezu ....zaraz powrócę , bo TŻ się drze "Obiecałaś zrobić sałatkęęęęęęęęę!!!!!! "
Stary 2012-12-11, 20:32   #2470
kropeczka74
Zadomowienie

Pomalowałam dziś rzęsy tym Max Factorem kobaltowym i........szału nie było Co prawda końcówki tylko, ale jakoś nie przekonał mnie ten tusz.

Może na całości rzęs ładniej by wyglądał?

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
A co do zdjęc z imprez, Tig - to ja ich juz dawno nie lubie Wiesz, kiedy byłu super...? na studiach, czarno-białe, robione zenithem Super wychodziłam, nie tylko z racji -20 lat Czarno białe fotografie ukrywaja mankamenty, odmładzaja, łagodzą rysy...A co mamy teraz...? super kolor, super światło, super ostrośc. czyli na imprezie jestesmy czerwone, błyszczace, spocone, potargane, nagle z druga brodą i brzuchem po kolacji...Szkoda sie stresowac
Niestety ja też nie znoszę zdjęć, jestem niefotogeniczna, zawsze robię jakieś głupie miny, zmarchy wydają się być Rowami Mariańskimi, jestem 10 kg grubsza i fuj w ogóle. Z 600 zdjęć z wakacji może z 5 było takich gdzie wyglądałam jak człowiek
Stary 2012-12-11, 20:34   #2471
fuertavertura
Rozeznanie

[QUOTE=Michell72;38073319]Ilanka jakie Ty jestes pogodne dziecię..nie nerwowe jakieś ,tylko słodkie do lelania..no niuniapaczuszka poszła ,powinna byc jutro u CiebieKAMA co nakładasz po is clinical?..brakuje mi czegoś lekkiego,co własnie nawilży cerę ,na noc ,po serum..Co polecacie???

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Miszkajestem zapalnikiem, wystarczyć dolać nieco benzyny i ja lubie krem derminki aquaoptima- jest suber delikatny, konsystencja lekko żelowa ale nie jest to stricte żel, bardziej wodnisty krem, takie idealne lekkie nawilżenie pod makijaż (tylko nie wiem czy idealne na sroga zimę... http://www.dermika.pl/site/index2.htm?s=-aquaoptima
Dostałam dziś kopertkę, bardzo dziękuję za ten słodki różja natomiast wysłałam Ci dziś próbkę podkładu RBR, nie wiem czy kolor będzie odpowiedni ale wzięłam ciemniejszy od mojego bardziej w kierunku "żółtego" takie chyba preferujesz.

Kama, dzięki za linka zaraz zapoznam się z tematemskoro tak go wynosicie na piedestał tzn. że zasługuje na moją uwagę
i jeszcze raz za maskę, dziś nałożyłam...ładnie pachnie, miło się ją aplikuje, fajna ale cena....porażającani e wiem czy daje super efekty - pewnie trzeba by było stosować ją dłużej, maskę musiałam jednak zmyć wodą bo zostawiła okluzję na buzi, nie wchłonęła się...ale fajna generalnie

Tig, śliczny piesek to moje marzenie ale niestety marzenie, które potrzebuje dużo przestrzeni....dobrze, że się znalazła piękna buba!!!!!

Krop, ja nie jestem ekspertką makijażową, tym bardziej w kwestii makijażu oczu... ale wydaje mi się, że cień nie powinien być w kolorze tęczówki oka bo ją "gasi"....

byłam dziś na szybkich zakupach..ostatnie okrążenie przed świątecznym szałem w galeriach...i stwierdzam, że NIC ciekawego nie ma...nawet gdybym miała worek pełen pieniędzy to nie potrafiłabym go opróżnić( nie mam na myśli odwiedzin sephora oczywiście)
fuertavertura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 20:50   #2472
Tigerr
Zadomowienie

Krop, ten kobaltowy tusz , sprawdzi się w lecie ...
Jako jedyny make-up na buzi .... + ewentualnie różowy ( ale koniecznie różowy , a nie koralowy , czy brzoskwiniowy itd.... ) błyszczyk ....

A teraz muszę robić pazury ....

No właśnie..... O wszyćkim rozmawiamy a o pazurach jakoś mało ....
Malujecie na co dzień ?
Ja teraz maluję. tzn . zawsze mam pomalowane na jakiś kolor , albo rózne kolory

I jak na razie bezskutecznie poszukuję idealnego utwardzacza/wysuszacza lakieru ... Przerobiłam już mnóstwo .... dziś dokupiłam kolejny w sklepie "paznokciowym ".... Zobaczymy ...

A Nuka dzisiaj grzecznie szła na smyczy , nie szarpała się , ani nic .... Cholera jedna ....
Stary 2012-12-11, 20:58   #2473
Kamlisa
Zakorzenienie

u mnie kosmetyczka doradziła, bym na zimę dała spokój pazurkom w mani i pedi. zatem - jestem"goła", nie liczę odżywki z nail teka...
Jutro rejestracja...Straszny dzień. zaraz odłaczę telefon, bo co niektórzy preferuja dzwonienie od 6 rano Mam nadzieje, że z racji sniegu - przyjdzie mniej ludzi, ale za to telefon sie będzie urywał...

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-12-11 o 20:59
Stary 2012-12-11, 21:00   #2474
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
lacalut na krwawiące dziąsła jest raczej, nie na nadwrazliwośc. meridol na dziąsła tez jest dobry, pasta+płyn. miękka szczoteczka, może byc ta, o której Miszka pisze....
tak dokladnie
napisalam ze mi dziasla krwawia + zeby sa wrazliwe to z dwojga zlego to chyba lepiej zeby mi dziasla nie krwawily bo te laskotanie w zebach jeszcze jakos zniose o ile to mozna tak nazwac a krwawiace dziasla za kazdym razem jak myje zeby to juz mi dzialaja na nerwy

szczoteczke bede musiala zakupic przez all w takim razie
dzieki

co do paznokci - nie maluje bo nawet w pracy u mnie takie cos odpada
praca w gastronomii wiec ciezko by bylo z pomalowanymi paznokciami

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2012-12-11 o 21:22
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:03   #2475
kropeczka74
Zadomowienie

Ja mam odżywkę z Herome i teraz od jakichś 2 tygodni mam lakier.
Przez Ciebie TIG kupiłam lakier z linka, którego tu niedawno zapodałaś, lakierowa mania bodajże. Essie Bahama Mama Taki głęboki kolor, bordo, fiolet, no ciężko stwierdzić, bo w różnym świetle wygląda inaczej.

A błyszczyk z Astora jest GENIALNY! Taki jak chciałam, delikatnie różowy: Innocent Pink, czyż ten przymiotnik do mnie nie pasuje idealnie?
Szkoda, że dość szybko znika, ale na moich ustach to nawet ultra-trwałe szminki wytrzymują do godziny.
Stary 2012-12-11, 21:38   #2476
LAPIEL
Zakorzenienie

Krop używałaś tej odżywki Herome tylko 2 tyg tak jak jest napisane na opakowaniu ??? czy używasz dłużej ??? .. ja po 2tyg odstawiłam i maluję Eveline 8w1...
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:47   #2477
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LAPIEL Pokaż wiadomość
Krop używałaś tej odżywki Herome tylko 2 tyg tak jak jest napisane na opakowaniu ??? czy używasz dłużej ??? .. ja po 2tyg odstawiłam i maluję Eveline 8w1...
Ja to w ogóle zaczęłam od Eveline 8 w1 i potem przeszłam na Herome.
Nie trzymałam się juz wtedy tak ściśle tego malowania, bo paznokcie miałam już mocne. Teraz maluję jedną warstwę raz na tydzień, pod lakier.
A jak nie maluję to 2 warstwy nakładam i trzymam tak dopóki nie zacznie to brzydko wyglądać. Po Nowym Roku zrobię sobie jednak przerwę od Herome i Eveline, bo i jednak i druga zawiera formaldehyd
Stary 2012-12-11, 22:19   #2478
Tigerr
Zadomowienie

Skóry wycięte , pazury pomalowane...

Ja stosuję Herome Extra strong pod lakier ..
Kuracja 14-dniowa trwała u mnie 4 dni ...
Teraz stosuję ją pod lakier ...
Dziś czarny , a na niego kolorowo-złoty drobinkowy ...
Teraz tak na nie paczę ....i chyba trochę "zalatują"
Ale zmywać nie będę ....

Teraz schną ....

Herome koszmarnie wysusza skórki wokół paznokci....Trzeba często naoliwiać ...
Ale często mam dosłownie białe obwódki - wstrętnie to wygląda ...
Eveline , ani jedna , ani druga nie dała rady ....

A ten kolor , o którym piszesz , Krop , jest przepiękny !!!!

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kropeczka74 Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego też pomyślałam, że w makijażu oka powinno znaleźć się coś co koresponduje z ubraniem, choćby odrobinę. Mam złoty cień, na szczęście nie żółty, gorzej będzie z resztą, bo ta czekolada z Astora i ten złoty to są dwa różne światy
A ten makijaż z linka jest C U D O W N Y
idealnie by mi pasował
Krop, ale pisałaś przecież, że kupiłaś jakieś cienie - szarości ?
Nałóż w zewnętrznym kąciku na powiekę , trochę tej czekolady i roztrzyj ciemnym szarym .... A powyżej załamania powieki ( wciąz tylko zewnętrzny kącik), rozetrzyj jaśniejszym szarym, tak w kierunku końcówki brwi ....
Zobacz jakie są fajne sposoby , do nauki i jednocześnie zabezpieczenia , by nie pomalować /rozmazać cieni tam gdzie nie trzeba ... Mianowicie - taśma klejąca ...
( Na drugim zdjęciu jest b. dobrze pokazane w jakim kształcie nakładać ciemny cień )
http://www.snobka.pl/artykul/makijaz...ocie-oko-12668
Stary 2012-12-11, 22:40   #2479
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Skóry wycięte , pazury pomalowane...

Ja stosuję Herome Extra strong pod lakier ..
Kuracja 14-dniowa trwała u mnie 4 dni ...
Teraz stosuję ją pod lakier ...
Dziś czarny , a na niego kolorowo-złoty drobinkowy ...
Teraz tak na nie paczę ....i chyba trochę "zalatują"
Ale zmywać nie będę ....

Teraz schną ....

Herome koszmarnie wysusza skórki wokół paznokci....Trzeba często naoliwiać ...
Ale często mam dosłownie białe obwódki - wstrętnie to wygląda ...
Eveline , ani jedna , ani druga nie dała rady ....

A ten kolor , o którym piszesz , Krop , jest przepiękny !!!!

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Krop, ale pisałaś przecież, że kupiłaś jakieś cienie - szarości ?
Nałóż w zewnętrznym kąciku na powiekę , trochę tej czekolady i roztrzyj ciemnym szarym .... A powyżej załamania powieki ( wciąz tylko zewnętrzny kącik), rozetrzyj jaśniejszym szarym, tak w kierunku końcówki brwi ....
Zobacz jakie są fajne sposoby , do nauki i jednocześnie zabezpieczenia , by nie pomalować /rozmazać cieni tam gdzie nie trzeba ... Mianowicie - taśma klejąca ...
( Na drugim zdjęciu jest b. dobrze pokazane w jakim kształcie nakładać ciemny cień )
http://www.snobka.pl/artykul/makijaz...ocie-oko-12668
Od jutra ćwiczę

Tylko jest jeden problem! Na tych poprzednich zdjęciach były pokazane również jakimi pędzelkami należy nakładać cienie, a ja niestety nie mam połowy z nich

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Pięknie ta babeczka się maluje
Kurde, czy są jakieś krzywiki, żeby taki ładny łuk zrobić na powiece
Stary 2012-12-12, 07:06   #2480
BBRAT
Zadomowienie

O tym, że trąbią o kawie rozpuszczalnej to oczywiście wiem, czytałam o jej rzekomych mankamentach już kilkanaście lat temu, tylko myślałam, że teraz bliżej nieokreśleni "amerykańscy naukowcy" wykryli jakieś nowe mankamenty.
Ten artykuł, który podrzuciła Tig jest ciekawy, tyle, że dotyczy kaw typu szajs z najniższej półki Biedronki czy czegoś tam. A przecież jeśli ktoś kupuje NAPÓJ typu jakaś Astra (co to jest???) czy Pedros za kilka złotych, to chyba wiadomo, że to napój kawopodobny?
Jak widzę te "kawy" w granulacie, to wzdryga mnie. Nawet Nescafe tę swoją najtańszą popularną pseudokawę ma właśnie w tym ohydnym granulacie
Ja od dawna kupuję Ideekaffee, w tych jakby płatkach, za słoik płacę (niestety) ok.46 zeta, niemiecka marka, kawa palona w jakiś tam sposób szczególnie korzystny dla wrażliwego żołądka (chociaż ja chyba nie mam wrażliwego). Nie wszędzie można ją dostać, ale już i tak jest lepiej, bo wprowadziły ją również tanie hipermarkety typu Auchan. Jasne, że cena nie jest stuprocentowym dowodem na wszystko, ale powiem Wam szczerze, że ta kawa to coś pysznego. Piję tylko jedną filiżankę, rano (zdarzają się dni kiedy nie piję wcale), ale dla samych walorów smakowych mogłabym nawet więcej, tyle, że nie umiem wypić kawy później niż 9 rano...
Kawa naturalna mielona nie pasuje mi niestety, nawet w we włoskich markach i w gatunku 100% arabica zawsze, ale to zawsze wyczuwam coś kwaśnego o gatunkach pomieszanych z robustą to już nie wspomnę
Ostatnio słyszałam też coś, że te gotowe kapsułki do ekspresów to też podobno jakiś syf po całości?

No, mniejsza z tym, wszystkie lubimy filiżaneczkę z rana, czyż nie?

Kama, zgadzam się z Tobą odnośnie kolorowych tuszów (tuszy?), faktycznie wyglądają super fajnie w opakowaniu, na rzęsach jednak zawsze trochę rozczarowują, bo są widoczne głównie pod słońce. Nie "robią" oka.
Przypomniało mi się, że właśnie od niebieskiego tuszu Yves Rocher milion lat temu rozpoczęłam moją przygodę z makijażem oczu. Przygoda trwała krótko, ale szybko pojęłam, że kolorowy tusz polepsza głównie nasze własne samopoczucie, a nie tuninguje wygląd oka.
Teraz nadal jednak czasem kuszą mnie takie tusze. Obecnie kusi mnie oberżyna wpadająca w brąz, lub brąz w kierunku oberżyny. Taki jakby brązo-bordo, nie fiolet (w sumie to nie jestem pewna, czy wiem jak wygląda kolor oberżyna).

Kropka, trenuj ten makijaż który zapodała Tig kup jakieś pędzle
Stary 2012-12-12, 07:19   #2481
Kamlisa
Zakorzenienie

wstawac, panienki Nowy, zimowy dzień... ( w zasadzie jeszcze prawie ciemno)...
Irenka, oprócz pasty i szczoteczki - wazna jest metoda szczotkowania zebów. Miekka szczoteczke ustawiasz równolegle do dziasła, włosie w kierunku korzenia i obracasz, wymiatasz. zawsze od dołu zeba do jego góry, czyli przy dolnych najpierw włosie w dół, przy gornych - do góry. Ruch nadgarstka, 180 stopni. ruchy poziome, przecinajace włokna szkliwne- zakazane

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-12-12 o 07:22
Stary 2012-12-12, 09:05   #2482
kropeczka74
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Bbrat no jasne, że będę ćwiczyć Jeśli tylko uda mi się uda kupić jakieś sensowne pędzle

A oberżyna to nic innego jak bakłażan, czyli owoc psianki podłużnej

http://pl.wikipedia.org/wiki/Psianka_pod%C5%82u%C5%BCna

Kolor cudowny, jeden z moich ulubionych

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Boszzzz, jak ja nie znoszę Pieńkowskiej
Oglądam DDTVN i prowadzi wywiad z Palikotem, bo ten wydał książkę kucharską.
Ona to taki typ człowieka: ja, mnie, o mnie, dla mnie.
Jestem najpiękniejsza, najmądrzejsza, cała naj i w związku z tym, mogę atakować wszystkich i wszystko
Nie znaczy to, że Palikot to jest mój idealny polityk, ale litości, zaprosiła gościa i zaczęła od ataku....
Stary 2012-12-12, 09:30   #2483
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:
O tym, że trąbią o kawie rozpuszczalnej to oczywiście wiem, czytałam o jej rzekomych mankamentach już kilkanaście lat temu, tylko myślałam, że teraz bliżej nieokreśleni "amerykańscy naukowcy" wykryli jakieś nowe mankamenty.
Ten artykuł, który podrzuciła Tig jest ciekawy, tyle, że dotyczy kaw typu szajs z najniższej półki Biedronki czy czegoś tam. A przecież jeśli ktoś kupuje NAPÓJ typu jakaś Astra (co to jest???) czy Pedros za kilka złotych, to chyba wiadomo, że to napój kawopodobny?
Jak widzę te "kawy" w granulacie, to wzdryga mnie. Nawet Nescafe tę swoją najtańszą popularną pseudokawę ma właśnie w tym ohydnym granulacie
Ja od dawna kupuję Ideekaffee, w tych jakby płatkach, za słoik płacę (niestety) ok.46 zeta, niemiecka marka, kawa palona w jakiś tam sposób szczególnie korzystny dla wrażliwego żołądka (chociaż ja chyba nie mam wrażliwego). Nie wszędzie można ją dostać, ale już i tak jest lepiej, bo wprowadziły ją również tanie hipermarkety typu Auchan. Jasne, że cena nie jest stuprocentowym dowodem na wszystko, ale powiem Wam szczerze, że ta kawa to coś pysznego. Piję tylko jedną filiżankę, rano (zdarzają się dni kiedy nie piję wcale), ale dla samych walorów smakowych mogłabym nawet więcej, tyle, że nie umiem wypić kawy później niż 9 rano...
Kawa naturalna mielona nie pasuje mi niestety, nawet w we włoskich markach i w gatunku 100% arabica zawsze, ale to zawsze wyczuwam coś kwaśnego o gatunkach pomieszanych z robustą to już nie wspomnę
Ostatnio słyszałam też coś, że te gotowe kapsułki do ekspresów to też podobno jakiś syf po całości?

No, mniejsza z tym, wszystkie lubimy filiżaneczkę z rana, czyż nie?

Kropka, trenuj ten makijaż który zapodała Tig kup jakieś pędzle
Na pewno są kawy lepsze i gorsze, jak wszystko, ale podobno generalnie rozpuszczalna kawa , to nie kawa ...
Bbratku, ta kawa o której mówisz : Iddecaffe, to te 46 zł, to za jaką pojemność ? Za 100 gramów, czy za 200 ?
My teraz pijemy Jacobsa Kronung (zielonego) . 200 gramów, ok 30 zł.

Z tą kawą/ekspresem to mam ogromny dylemat teraz ... Bo jak zaczynam wgłębiać się w temat, to okazuje się, że z kapsułkowiec to też niekoniecznie dobre rozwiązanie .... bo niektóre kapsułki też są w środku z kawą rozpuszczalną , a kapsułki nespresso , które w założeniu są z kawy mielonej, też podobno zawierają jakieś tajemnicze dodatki chemiczne ....
Mój R. piłby espresso , ale dla mnie prawdziwa espresso jest za mocna .... Nie mogę pić mocnej kawy , bo mnie telepie i serducho mi lata ...

Rozważałam już kawiarki
https://www.google.pl/search?q=kawia...w=1352&bih=609
ale to też nie dla mnie rozwiązanie , bo to wychodzi mocna kawa , bo i ile roboty ....
Aeropresy , drippy itd ....
Konkluzja jest taka , że nie ma dla mnie rozwiązania , czyli NIE powinnam pić kawy ...

Cytat:
Napisane przez kropeczka74 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Bbrat no jasne, że będę ćwiczyć Jeśli tylko uda mi się uda kupić jakieś sensowne pędzle
Teraz poproszę wszystkie te Panie , które śmiały się z ilości moich pędzelków do makijażu , o głębokie zastanowienie , przemyślenie , refleksje i wyciągnięcie wniosków ze swojego postępowania...:pal a:

Bez odpowiedniej ilości pędzli NIE DA się wykonać , ładnego makijażu ...

Kropka, z niedrogich pędzli, a całkiem dobrych mogę Ci polecić Maestro ...
Jako podstawa makijażu oka :
-pędzle z serii 320 do nakładania cieni ( co najmniej dwa - rozmiar 8 i 10)
-koniecznie pędzel do blendowania - ( najlepszy jest 497)
http://maestrobrush.pl/pl/
- seria 420 r. 8 ( pędzel kulka, m.in. do rozcierania kresek , malowania i rozcierania dolnej powieki)
-seria 360 r. 6 ( precyzjny , cienki pędzelek , głównie do malowania dolnej powieki , ale też kresek na górnej itd ...)
-seria 640 r. 6 ( do malowania brwi)

Powyższa lista to minimalne minimum do malowania oczu ...

Pędzelki te mogę ci kupić na m-cu , bo to firma z Lublina i wysłać ...

A jeśli chcesz kupić pędzle natychmiast to pędzle sephorowe są b. dobre ... Tylko oczywiście sporo droższe ...

Druga kawa ...
Dziś ciężka noc , ból lędźwi nie dał spać , teraz nie pozwala się poruszać ...
Co by uniknąć nagabywwania - byłam na USG Ten ból u mnie powodują zrosty i ogniska endometriozy , które rozsiane są po całej jamie brzusznej ... Nie będę tego na razie operować , bo każda operacja , oprócz tego , ze pomaga na chwilę , to powoduje rozdrażnienie "przeciewnika " - to tak w skrócie ...

Na 12-tą idę na mezoterapię ...

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

EDIT : Też nie cierpię Pieńkowskiej i tego jej towarzysza w DDTVN , także ...
Stary 2012-12-12, 11:02   #2484
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
wstawac, panienki Nowy, zimowy dzień... ( w zasadzie jeszcze prawie ciemno)...
Irenka, oprócz pasty i szczoteczki - wazna jest metoda szczotkowania zebów. Miekka szczoteczke ustawiasz równolegle do dziasła, włosie w kierunku korzenia i obracasz, wymiatasz. zawsze od dołu zeba do jego góry, czyli przy dolnych najpierw włosie w dół, przy gornych - do góry. Ruch nadgarstka, 180 stopni. ruchy poziome, przecinajace włokna szkliwne- zakazane

dziekuje

Cytat:

Teraz poproszę wszystkie te Panie , które śmiały się z ilości moich pędzelków do makijażu , o głębokie zastanowienie , przemyślenie , refleksje i wyciągnięcie wniosków ze swojego postępowania...:pal a:
Tig a ile masz pedzli?
ja kiedys kupilam zestaw ( 22 pedzle) na all i widac roznice w jakosci
Stary 2012-12-12, 12:57   #2485
Michell72
Zakorzenienie

Krop piszesz o Jolancie Pienkowskiej?miałam okazję ,ją poznac jak byłam w TVN i powiem Ci ze jedna z inteligentniejszych osób madialnych,bardzo miła..chodz i tak wolę J.Pochenke.(przemiła osoba)..Ale to było 8 lat temu..Pienkowska moze w piórka obrosła..Wywiadu nie ogladałam ..Kolenda Zalewska to mnie w wywiadach wkurza...Ale polityki unikam..Z kosmitów i ET wyrosłam ..Nerwy tylko psują..swoimi wywodami...
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:09   #2486
Kamlisa
Zakorzenienie

jak dobrze, ze mnie malowanie oczu nie kusi, bo mam pare nedznych pędzelków Żeby nie było - reguły znam, gdzie jasne, gdzie ciemne...Testowałam to, na róznych cieniach. zabawne to nawet było...i tyle. nie lubie jednak siebie w cieniach, nie uważam, bym wygladała lepiej. mam wrażenie, że cienie to jest właśnie to w moim makijazu, czego jest za duzo - mam wtedy wielkie oczy, jak wystraszona sowa Jak juz - wolę pacnięcie palcem po powiece cieniem łososiowym albo złotym - i finito, bez żadnej zabawy sama Tig powiedziała, że moje oczy sie cięzko maluje, choc niby nie maja mankamentów

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-12-12 o 13:10
Stary 2012-12-12, 13:49   #2487
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Krop piszesz o Jolancie Pienkowskiej?miałam okazję ,ją poznac jak byłam w TVN i powiem Ci ze jedna z inteligentniejszych osób madialnych,bardzo miła..chodz i tak wolę J.Pochenke.(przemiła osoba)..Ale to było 8 lat temu..Pienkowska moze w piórka obrosła..Wywiadu nie ogladałam ..Kolenda Zalewska to mnie w wywiadach wkurza...Ale polityki unikam..Z kosmitów i ET wyrosłam ..Nerwy tylko psują..swoimi wywodami...
Ona może i jest bardzo inteligentna, w końcu omotała Czarneckiego
ale cóż z tego, że wyraz jej twarzy i sposób mówienia drażni mnie niemiłosiernie. Zaprosiła Palikota, bo ten wydał książkę kulinarną, a ta od razu z grubej rury, że mógł inaczej ją wydać, że po co dał w niej to, a po co tamto. Zamiast spytać co najlepiej umie ugotować, która potrawa jest jego ulubioną to ta zaczęła od krytyki..No niee, nie trawie babska

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-12, 14:26   #2488
Kamlisa
Zakorzenienie

list do świetego Mikołaja :" Kochany Mikolaju! W tym roku chcialabym dostać wypasione, tłuste konto z okragłą sumką oraz szczupła, wręcz chuda sylwetkę...Tylko proszę, nie pomyl tych dwóch, tak, jak w ubiegłym roku...!!!"
Stary 2012-12-12, 15:30   #2489
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
list do świetego Mikołaja :" Kochany Mikolaju! W tym roku chcialabym dostać wypasione, tłuste konto z okragłą sumką oraz szczupła, wręcz chuda sylwetkę...Tylko proszę, nie pomyl tych dwóch, tak, jak w ubiegłym roku...!!!"
pozwolisz że podam to dalej?

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 15:55   #2490
irenkaaa
Zakorzenienie

Tez to juz widzialam. Ktos wstawial na fb z demotywatorow o Ile pamietam. Ja do 20 w pracy. Miesko upieczone, cos dorobie I bedzie ok. Moj I tak zazwyczaj jak do 8-9 robie to sam nie je. Eh dobrze ze jeszcze jakies 20 dni w pracy I kilka wolnych I wylatuje.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości