Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część XVIII - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-21, 13:20   #2461
kia_mia
Zadomowienie

Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Taki jakiś mam dzisiaj beznadziejny dzień, że nawet mi się nie chciało cytować nic... to takie męczące

Tak mi się tylko przypomniało, że mój tż kiedyś jak kupował sobie gacie w atlantiku to kupił też jakieś takie zapakowane slipy. I w domu się okazało, że to męskie stringi. Tak się chłop speszył, że ja musiałam iść oddać do sklepu bo on się wstydził, bo przecież co sobie o nim pomyśli pani w sklepie, że on taki joł joł a kupuje stringi
no nie moge

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
Myślę, że na temat każdego szpitala można napisać coś negatywnego, ale w ogólnym rozrachunku to Zabrze miało takich opinii więcej.
Magdaef też mi ten szpital odradzała, sama miała jakieś nieciekawe wspomnienia, ale nie pamiętam już o co dokładnie chodziło. Ona w każdym razie jak dobrze pamiętam planuje rodzić w Tarnowskich Górach. O Gliwicach napisała tyle, że trzeba pilnować żeby maluszki były dokarmiane, bo zdarzało się że nie było to odpowiednio dopilnowane. W Gliwicach rodziła poza tym moja koleżanka z pracy, moja fryzjerka i córka znajomej z pracy mojej mamy. Wszystkie opinie były pozytywne i to przekładało się również na opinie które znalazłam w Internecie. Wybór nie jest łatwy, bo każdy ma inne doświadczenia lub inne wyobrażenia na temat szpitala.
A do Gliwic przekonał mnie jeszcze personel, który zarówno drogą telefoniczną, jak i w samym szpitalu był bardzo miły i pomocny.
Oki rozumiem moja bratowa rodziła tam w tamtym roku, no ale miała cc i ona żadnych zastrzeżeń raczej nie miała... no ale wiadomo róznie to bywa... i co człowiek to opinia... Ja chyab jednak zostanę przy Zabrzu, bo akurat moj lekarz jest z Zabrza, więc nie będę kombinować... Ja zresztą byłam już na patologii w Zabrzu na poczatku ciąży... no i wiadomo cudów nie ma... już wiem mniej więcej jak to wygląda... Ale ja też nie oczekuję jakiegoś specjalnego traktowania i niewiadomo czego... ( bo naprawde ludzie maja rozne oczekiwania... ) na porodówce podobno położne są ok więc mam nadzieję, że na takie trafię i że wszystko pojdzie łątwo i wypuszczą mnie po 2 dniach ....

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
i fotka
o jeja

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:20   #2462
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część

Cytat:
Napisane przez anoola Pokaż wiadomość
No właśnie, tylko cholerka jak jednak zaszkodzi
Może skonsultuj to z innym lekarzem, najlepiej z tego szpitala gdzie chcesz rodzić
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:26   #2463
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
aaaaa i dfziewczyny wczoraj przewylam pol dnia bo nie wyrobimy sie z kasa i braklo nam na podlogi tz przychodzi wieczorem i oznajmia zebym sie niczym nie martwila i dostalismy kase od tesciow mozemy sie wprowadzac bo wystarczy na wszytsko jestem normalnie szczesliwa

Jeeeeeeeee super no to gratuluje przeprowadzki ... to kiedy w takim razie ?

Stary 2012-11-21, 13:27   #2464
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evvelina88 Pokaż wiadomość
witaj, ja pokazywałam bexę brazową, a perelka_np ma zielna, chociaż dzidziuś jeszcze w brzuszku i nie miałam okazji go przetestować, to jeżdżąc na pusto, hehe z jorkiem świetnie się prowadzi, zwrotny i posiada wielostopniowa amortyzację

Myślę, że będę z niego zadowolona.

Odradzam allegro, bo ceny wyższe niż w sklepach internetowych, a także w zależności jaki chcesz stelaż, chromowany np. jest droży.

Swoją Bexe kupiłam w sklepie internetowym Smile,

http://www.sklep-smile.pl/bexa-bx4-1.html

za polubienie ich na FB możesz dostać 3% rabatu, dla mnie ważniejsza była parasolka (49zł) i moskitiera (39zł), co prawda 3 dni z nimi pisałam maile ale w końcu dostałam obie rzeczy gratis (na stronie, obok zdjęcia wózka masz "negocjuj cenę" mam nadzieję, że Tobie też się uda).

Po 4 dniach w tym weekend miałam wózek w domu, Pan przyjechał rozpakował, pokazał co z czym się je, a i wysyłka też była gratis.
hej, tak mi się wydawało że to byłaś Ty
Dziekuję Ci bardzo za opis i informacje, mi się podoba właśnie ten co Ty masz, zakochałam się jak wstawiłaś zdjęcia i to mój nr jeden teraz, jedynie co to właśnie chciałam wiedzieć jak z amortyzacją bo ta rama wydawała mi się inna i sztywna niż te w pozostałych modelach też bexy a ja mam takie doświadczenie z córą sprzed 5 lat że musiałam wózkiem bujać a miałam taki miękko osadzony i dało się dlatego nie chciałabym sztywnego
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:29   #2465
dzika_kaka
Zakorzenienie

A czy któraś z Was miała może kontakt z tym http://allegro.pl/laktator-lakta-plu...806970958.html ?
Opinie ma średnie ale wiadomo, jak to z opiniami na necie. A ja właśnie jeśli już to myślałam o jakimś takim prostym, niskobudżetowym. No ale też nie chciałabym, żeby mi cycki urwało na dzień dobry...

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:31   #2466
landi0909
Zakorzenienie

hej kochane, melduję że JESZCZE żyję. ale podkreślam JESZCZE czuję się okropnie, wczoraj równo co 10 minut miałam bóle tych jajników, potem co 8 minut i to takie że wyłam z bólu, mąż już chciał jechać ale powiedziałam że poczekamy. Poszłam spać i mi przeszło dzisiaj znowu boli, ale nieregularnie... w każdym razie byłam u znajomej (jej mama pracuje w szpitalu położniczym) i mi doradziła, żeby normalnie jechać do szpitala jak będą takie bóle bo w razie czego położą mnie na patologii i w przeciągu kilku dni będą wywoływać. I że jeszcze dodatkowo mogę trochę pokolorować - że boli coraz bardziej itp, wtedy może nawet zdecydują się na cesarkę tak więc postanowiliśmy z mężem że jeśli nic się nie ruszy do poniedziałku to pojadę i choćbym miała leżeć ze 2 tygodnie jeszcze (co jest raczej wątpliwe) to będę przynajmniej stale monitorowana. Zrobią mi USG, zbadają, ktg na miejscu i bez stresu będę przynajmniej mogła rodzić a przy okazji i ortopeda będzie na miejscu więc się z nim skonsultuję i podejmie decyzję czy mogę rodzić sn czy jednak konieczna będzie cesarka.

a tak wogóle, wiecie może czy jakiś bank oferuje jakiś kredyt bez sprawdzania w BIK-u?? Bo cholera, mój mąż jest w biku a musimy wziąć cokolwiek, bo inaczej nie damy rady... Wolę spłacać 150zł ratę niż mieć połowę jego wypłaty
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:31   #2467
weronika23
Zakorzenienie

na swieta juz mamy wszytsie meble zamowione zostal tylko pokoj gabi i krzesla do salonu jutro maja odpalic piec i 2 dni mamy ogrzewac sciany przed malowaniem wiec za jakies 2 tyg czeka mnie mega sprzatanie na budowie
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:31   #2468
kia_mia
Zadomowienie

Jagnna jak Ci idą butki ;>

Stary 2012-11-21, 13:32   #2469
weronika23
Zakorzenienie

Effciu wspolczuje moze faktycznie zrob jak radzi ci mama c do bankow to nie mam pojecia moze spoldzielczy
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:37   #2470
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

ewcia co do kredytow to nei wiem, raczej wszystkie patrza na bik ale moze sie mylę, keidys bralam małą sume w eurobanku ale tam tez sprawdzali mnie
nie mam pojecia
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:38   #2471
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
hej kochane, melduję że JESZCZE żyję. ale podkreślam JESZCZE czuję się okropnie, wczoraj równo co 10 minut miałam bóle tych jajników, potem co 8 minut i to takie że wyłam z bólu, mąż już chciał jechać ale powiedziałam że poczekamy. Poszłam spać i mi przeszło dzisiaj znowu boli, ale nieregularnie... w każdym razie byłam u znajomej (jej mama pracuje w szpitalu położniczym) i mi doradziła, żeby normalnie jechać do szpitala jak będą takie bóle bo w razie czego położą mnie na patologii i w przeciągu kilku dni będą wywoływać. I że jeszcze dodatkowo mogę trochę pokolorować - że boli coraz bardziej itp, wtedy może nawet zdecydują się na cesarkę tak więc postanowiliśmy z mężem że jeśli nic się nie ruszy do poniedziałku to pojadę i choćbym miała leżeć ze 2 tygodnie jeszcze (co jest raczej wątpliwe) to będę przynajmniej stale monitorowana. Zrobią mi USG, zbadają, ktg na miejscu i bez stresu będę przynajmniej mogła rodzić a przy okazji i ortopeda będzie na miejscu więc się z nim skonsultuję i podejmie decyzję czy mogę rodzić sn czy jednak konieczna będzie cesarka.

a tak wogóle, wiecie może czy jakiś bank oferuje jakiś kredyt bez sprawdzania w BIK-u?? Bo cholera, mój mąż jest w biku a musimy wziąć cokolwiek, bo inaczej nie damy rady... Wolę spłacać 150zł ratę niż mieć połowę jego wypłaty
o jejku.... no to współczuję... szkoda że nie pojechałaś..

a co do banków.. hmmm chyba teraz każdy sprawdza... został ci jedynie prowident...

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ewcia co do kredytow to nei wiem, raczej wszystkie patrza na bik ale moze sie mylę, keidys bralam małą sume w eurobanku ale tam tez sprawdzali mnie
nie mam pojecia
wszystkie sprawdzają nawet jak na raty chcesz coś wziąść
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-21, 13:44   #2472
landi0909
Zakorzenienie

provident odpada, bo z jednym się zmagamy :P kiedyś moja mama wzięła bo szybko potrzebowała kasy i zaoferowaliśmy się że jej to spłacimy, więc spłacamy do końca tego roku. A jak dzwoniliśmy do nich to odmowę dostaliśmy, także lipa. A to nawet lepiej bo to najgorsze zdzierstwo... kurcze ja normalnie raty na siebie dostałam ale kredytu to już nie dostanę
Stary 2012-11-21, 13:45   #2473
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
o jejku.... no to współczuję... szkoda że nie pojechałaś..

a co do banków.. hmmm chyba teraz każdy sprawdza... został ci jedynie prowident...

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

wszystkie sprawdzają nawet jak na raty chcesz coś wziąść
pewnie tak, nei wiem, bo wszystko na ,meża bierzemy
Stary 2012-11-21, 13:46   #2474
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
pewnie tak, nei wiem, bo wszystko na ,meża bierzemy
my też
Stary 2012-11-21, 13:47   #2475
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
provident odpada, bo z jednym się zmagamy :P kiedyś moja mama wzięła bo szybko potrzebowała kasy i zaoferowaliśmy się że jej to spłacimy, więc spłacamy do końca tego roku. A jak dzwoniliśmy do nich to odmowę dostaliśmy, także lipa. A to nawet lepiej bo to najgorsze zdzierstwo... kurcze ja normalnie raty na siebie dostałam ale kredytu to już nie dostanę
kurcze to nie wiem
ja kiedys mailam karte kredytowa i to jest najgorsze zdzierstwo tzn inna sprawa ze nie umialam z tego korzystac i mialam na niej 5 tys a ze narobily sie jakies dlugi to z tej karty splacalam i pozniej dopiero mis ie dlugi narobily jak co meisiac rate 500 zł musialam placic...powiedzialam ze nigdy więcej
Stary 2012-11-21, 13:48   #2476
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze ale jak raty na iebie dostałaś to na męża weź... hehe wiem że po jakimś czasie można dobrać pieniądze... wiem bo kiedyś moi rodzice brali...
Stary 2012-11-21, 13:49   #2477
MiciaKicia
Zakorzenienie

Juhuuuuu rodzice odebrali wózek zgram foty i Wam pokaze

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:49   #2478
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
Słuchajcie dziewczyny, mam pytanie i może będziecie umiały mnie oświecić Czy któraś z was miała w ciąży zapisany Hydrochlorothiazyd? Strasznie puchnę i lekarz kazał mi to brać, ale po przeczytaniu ulotki o możliwych wadach płodu strasznie się boję. Termin mam na jutro albo na 1.12 (problemy z miesiączką stąd rozbieżność. Dobrze, że do trzeciego lekarza nie poszłam ) więc ciąża donoszona.
Lekarz zastanawiał się też czy nie położyć mnie na oddział, ale ja chcę rodzić w innym mieście a jak juz mnie przyjmą to na bank nie wypuszczą...no w kropce jestem Pomożecie?

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Aaaa, dodam, że mimo odrobiny białka we wczorajszym badaniu moczu, twierdzi, że zatrucie ciążowe to to nie jest
Nie mam pojęcia. Może rzeczywiście skonsultuj to z innym lekarzem.
Ale z tego co wiem to na wiele leków trzeba uważać zwłaszcza w I trymestrze, później to już jest różnie.

Przy okazji wiele z nas pije tu pokrzywę na opuchliznę. Ja narazie odpuściłam sobie jej picie, bo piję ten liść maliny 2 razy dziennie i chwilowo to dla mnie za dużo szczęścia naraz A mam podpuchnięte tylko kostki - więc to w sumie normalne.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:51   #2479
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Jagnna jak Ci idą butki ;>
Powoli nabierają kształtu.
Przyszedł mój otulacz z allegro!! Śliczny taki że hej!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020994.jpg (87,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020995.jpg (88,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020996.jpg (86,8 KB, 27 załadowań)

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-21, 13:54   #2480
ausente
Zadomowienie

GUSIAK napisala ,że będą jej wywoływać w piątek chyba poród ,bo termin minął jej w piątek i cisza. I ze dzidzi chyba czeka na weekend jak to u nas bywa
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:56   #2481
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
o boziu śliczne!!!!! a kapućki już kształtu nabierają
Stary 2012-11-21, 13:56   #2482
landi0909
Zakorzenienie

anoola- ja rozmawiałam niedawno z moim lekarzem, i on powiedział że jak już dzidziuś jest donoszony to leki nie będą szkodziły powiedział że od biedy nawet i ketonal bym mogła wziąć, tylko że mogę liczyć się z tym że może się zacząć akcja porodowa. W każdym razie jeśli masz jakieś obawy to może skonsultuj się z jakimś innym lekarzem...?
Stary 2012-11-21, 13:57   #2483
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:

otulacz zaje biaszczy !! a ten środek z pierwszego zdjęcia

J eeeb !! te butki masakra ! juz widze, ze beda zaje biste !! kurde jak to się robi ja też tak chcę umieć !! idealnie Ci to wyszło :P

Stary 2012-11-21, 13:57   #2484
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
O żesz zapowiadają się nieźle!
Ja się chyba też zapisuję

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
GUSIAK napisala ,że będą jej wywoływać w piątek chyba poród ,bo termin minął jej w piątek i cisza. I ze dzidzi chyba czeka na weekend jak to u nas bywa
Kciukasy żeby szybko poszło!

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 14:03   #2485
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Stary 2012-11-21, 14:06   #2486
anoola
Zadomowienie

Dziękuję wam bardzo
Faktycznie skonsultowałam się z innym lekarzem i usłyszałam, że w ciąży raczej nie jest wskazane przypisywanie leków na odwodnienie, i że na moim miejscu jeśli nie mam wysokiego ciśnienia i białkomoczu to dałaby sobie spokój z tymi tabletkami, zwłaszcza że już tak blisko do porodu. Będę za to brać takie ziołowe z wyciągiem z natki pietruszki. Mówiła że te są bezpieczne.
Mam nadzieję, że tą jedną tabletką którą wzięłam rano maluchowi nie zaszkodziłam
anoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 14:09   #2487
emylka86
Zakorzenienie

Jagnna całkiem nieżle ci idzie... kurde zazdroszczę talentu : )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 14:14   #2488
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję wam bardzo
Faktycznie skonsultowałam się z innym lekarzem i usłyszałam, że w ciąży raczej nie jest wskazane przypisywanie leków na odwodnienie, i że na moim miejscu jeśli nie mam wysokiego ciśnienia i białkomoczu to dałaby sobie spokój z tymi tabletkami, zwłaszcza że już tak blisko do porodu. Będę za to brać takie ziołowe z wyciągiem z natki pietruszki. Mówiła że te są bezpieczne.
Mam nadzieję, że tą jedną tabletką którą wzięłam rano maluchowi nie zaszkodziłam
Jemy tyle chemii w pożywieniu, że podejrzewam, że ona jest bardziej szkodliwa niż 1 tabletka tego leku. Na pewno jest wszystko dobrze. Nic się nie denerwuj
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 14:14   #2489
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję wam bardzo

Na pewno wszystko bedzie ok

Stary 2012-11-21, 14:15   #2490
rosllinka
Rozeznanie

GG do rosllinka

Cześć Przeczytałam wczorajszy i dzisiejszy dzień... ufff... Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni

kaaamila1

Nicole GRATULACJE!!!!

Evvelina88 śliczny pokój dla dziecka!! I zauważyłam że mamy takie same wieże tylko ja mam ciut inne głośniki

weronika23 oglądałam zdjęcia. Słodziutkie!!

halwaya śliiiiczna Eva

marti86 cudny synuś, a sesja oczywiście brak słów pięknie!

Immortal śliczny brzuszek i Ty też śliczna

MiciaKicia wysłałam prośbę o zaprzyjaźnienie Ja też chciałabym zdjęcia pooglądać

karolla12 dziękuję za dodanie Śliczna Lili

Jagnna gratuluję szybkiego zakupu konika mój konik wczoraj przyjechał kurierem

perelka_np opis porodu taki że się popłakałam... Pięknie napisane.

karolamankowa trzymam

musso4 no cuuudny ten Twój Adaś

Same piękności na tym forum A dzieciaczki wszystkie są takie cudneeee... Naoglądam się i już nie mogę się doczekać swojej Niuni Tylko niech ktoś za mnie urodzi

Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość
Witamy się w rozpoczętym 38 tygodniu
Rozwarcie na 1,5 cm

czarnamadonna1982 ja zdecydowałam się nie kupować laktatora dopóki nie będę wiedziała jaki mi się przyda. Jeśli sie okaże że moje dziecko ładnie ssie cyca to kupię tańszy, a jak się okaże że mamy jakiś problem i trzeba będzie więcej odciągać to kupię droższy. W razie czego wyślę TŻta do sklepu

Pokrzywka19 Smoczki mam trzy: dwa Lovi i jeden TT, ale nie wiem jaki polecić. Butelkę mam jedną małą TT. Nakładek na sutki nie kupowałam, a w razie czego wyślę męża do sklepu. Chyba lepszy aspirator.
A na all ostatnio zamawiałam u rodzyneczki. Własnie czekam na kuriera.
I za wizyte

Yazan hej

weronika23 ale fantastyczny spacerek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości