|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
Cytat:
Cytat:
moja bratowa rodziła tam w tamtym roku, no ale miała cc i ona żadnych zastrzeżeń raczej nie miała... no ale wiadomo róznie to bywa... i co człowiek to opinia... Ja chyab jednak zostanę przy Zabrzu, bo akurat moj lekarz jest z Zabrza, więc nie będę kombinować... Ja zresztą byłam już na patologii w Zabrzu na poczatku ciąży... no i wiadomo cudów nie ma... już wiem mniej więcej jak to wygląda... Ale ja też nie oczekuję jakiegoś specjalnego traktowania i niewiadomo czego... ( bo naprawde ludzie maja rozne oczekiwania... ) na porodówce podobno położne są ok więc mam nadzieję, że na takie trafię i że wszystko pojdzie łątwo i wypuszczą mnie po 2 dniach .... o jeja
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
|
|
|
|
#2463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeeeeeeeee
|
|
#2464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziekuję Ci bardzo za opis i informacje, mi się podoba właśnie ten co Ty masz, zakochałam się jak wstawiłaś zdjęcia i to mój nr jeden teraz, jedynie co to właśnie chciałam wiedzieć jak z amortyzacją bo ta rama wydawała mi się inna i sztywna niż te w pozostałych modelach też bexy a ja mam takie doświadczenie z córą sprzed 5 lat że musiałam wózkiem bujać a miałam taki miękko osadzony i dało się dlatego nie chciałabym sztywnego |
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
A czy któraś z Was miała może kontakt z tym http://allegro.pl/laktator-lakta-plu...806970958.html ?
Opinie ma średnie ale wiadomo, jak to z opiniami na necie. A ja właśnie jeśli już to myślałam o jakimś takim prostym, niskobudżetowym. No ale też nie chciałabym, żeby mi cycki urwało na dzień dobry...
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane, melduję że JESZCZE żyję.
ale podkreślam JESZCZE czuję się okropnie, wczoraj równo co 10 minut miałam bóle tych jajników, potem co 8 minut i to takie że wyłam z bólu, mąż już chciał jechać ale powiedziałam że poczekamy. Poszłam spać i mi przeszło dzisiaj znowu boli, ale nieregularnie... w każdym razie byłam u znajomej (jej mama pracuje w szpitalu położniczym) i mi doradziła, żeby normalnie jechać do szpitala jak będą takie bóle bo w razie czego położą mnie na patologii i w przeciągu kilku dni będą wywoływać. I że jeszcze dodatkowo mogę trochę pokolorować - że boli coraz bardziej itp, wtedy może nawet zdecydują się na cesarkę tak więc postanowiliśmy z mężem że jeśli nic się nie ruszy do poniedziałku to pojadę i choćbym miała leżeć ze 2 tygodnie jeszcze (co jest raczej wątpliwe) to będę przynajmniej stale monitorowana. Zrobią mi USG, zbadają, ktg na miejscu i bez stresu będę przynajmniej mogła rodzić a przy okazji i ortopeda będzie na miejscu więc się z nim skonsultuję i podejmie decyzję czy mogę rodzić sn czy jednak konieczna będzie cesarka.a tak wogóle, wiecie może czy jakiś bank oferuje jakiś kredyt bez sprawdzania w BIK-u?? Bo cholera, mój mąż jest w biku a musimy wziąć cokolwiek, bo inaczej nie damy rady... Wolę spłacać 150zł ratę niż mieć połowę jego wypłaty |
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
na swieta juz mamy wszytsie meble zamowione zostal tylko pokoj gabi i krzesla do salonu jutro maja odpalic piec i 2 dni mamy ogrzewac sciany przed malowaniem wiec za jakies 2 tyg czeka mnie mega sprzatanie na budowie
|
|
|
|
#2468 |
|
Zadomowienie
|
Jagnna jak Ci idą butki ;>
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Effciu wspolczuje moze faktycznie zrob jak radzi ci mama c do bankow to nie mam pojecia moze spoldzielczy
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
ewcia co do kredytow to nei wiem, raczej wszystkie patrza na bik ale moze sie mylę, keidys bralam małą sume w eurobanku ale tam tez sprawdzali mnie
nie mam pojecia |
|
|
|
#2471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do banków.. hmmm chyba teraz każdy sprawdza... został ci jedynie prowident... ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
provident odpada, bo z jednym się zmagamy :P kiedyś moja mama wzięła bo szybko potrzebowała kasy i zaoferowaliśmy się że jej to spłacimy, więc spłacamy do końca tego roku. A jak dzwoniliśmy do nich to odmowę dostaliśmy, także lipa. A to nawet lepiej bo to najgorsze zdzierstwo... kurcze ja normalnie raty na siebie dostałam ale kredytu to już nie dostanę
|
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kiedys mailam karte kredytowa i to jest najgorsze zdzierstwo tzn inna sprawa ze nie umialam z tego korzystac i mialam na niej 5 tys a ze narobily sie jakies dlugi to z tej karty splacalam i pozniej dopiero mis ie dlugi narobily jak co meisiac rate 500 zł musialam placic...powiedzialam ze nigdy więcej |
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Juhuuuuu rodzice odebrali wózek
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z tego co wiem to na wiele leków trzeba uważać zwłaszcza w I trymestrze, później to już jest różnie. Przy okazji wiele z nas pije tu pokrzywę na opuchliznę. Ja narazie odpuściłam sobie jej picie, bo piję ten liść maliny 2 razy dziennie i chwilowo to dla mnie za dużo szczęścia naraz A mam podpuchnięte tylko kostki - więc to w sumie normalne.
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Powoli nabierają kształtu.
Przyszedł mój otulacz z allegro!! ![]()
|
#2480 |
|
Zadomowienie
|
GUSIAK napisala ,że będą jej wywoływać w piątek chyba poród ,bo termin minął jej w piątek i cisza. I ze dzidzi chyba czeka na weekend jak to u nas bywa
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne!!!!! a kapućki już kształtu nabierają
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
anoola- ja rozmawiałam niedawno z moim lekarzem, i on powiedział że jak już dzidziuś jest donoszony to leki nie będą szkodziły
powiedział że od biedy nawet i ketonal bym mogła wziąć, tylko że mogę liczyć się z tym że może się zacząć akcja porodowa. W każdym razie jeśli masz jakieś obawy to może skonsultuj się z jakimś innym lekarzem...?
|
|
|
|
#2483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
otulacz zaje biaszczy !! a ten środek z pierwszego zdjęcia ![]() J eeeb !! te butki masakra ! juz widze, ze beda zaje biste !! kurde jak to się robi ja też tak chcę umieć !! idealnie Ci to wyszło :P
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
O żesz zapowiadają się nieźle!
Ja się chyba też zapisuję ![]() Kciukasy żeby szybko poszło! |
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2486 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję wam bardzo
Faktycznie skonsultowałam się z innym lekarzem i usłyszałam, że w ciąży raczej nie jest wskazane przypisywanie leków na odwodnienie, i że na moim miejscu jeśli nie mam wysokiego ciśnienia i białkomoczu to dałaby sobie spokój z tymi tabletkami, zwłaszcza że już tak blisko do porodu. Będę za to brać takie ziołowe z wyciągiem z natki pietruszki. Mówiła że te są bezpieczne. Mam nadzieję, że tą jedną tabletką którą wzięłam rano maluchowi nie zaszkodziłam
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Jagnna całkiem nieżle ci idzie... kurde zazdroszczę talentu : )
|
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno wszystko bedzie ok
|
|
#2490 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Przeczytałam wczorajszy i dzisiejszy dzień... ufff... Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni ![]() kaaamila1 ![]() Nicole GRATULACJE!!!! Evvelina88 śliczny pokój dla dziecka ![]() weronika23 oglądałam zdjęcia. Słodziutkie!! halwaya śliiiiczna Eva marti86 cudny synuś, a sesja oczywiście brak słów pięknie! Immortal śliczny brzuszek i Ty też śliczna MiciaKicia wysłałam prośbę o zaprzyjaźnienie Ja też chciałabym zdjęcia pooglądać![]() ![]() karolla12 dziękuję za dodanie Jagnna gratuluję szybkiego zakupu konika mój konik wczoraj przyjechał kurierem ![]() perelka_np opis porodu taki że się popłakałam... Pięknie napisane.karolamankowa trzymam ![]() ![]() musso4 no cuuudny ten Twój Adaś ![]() Same piękności na tym forum A dzieciaczki wszystkie są takie cudneeee... Naoglądam się i już nie mogę się doczekać swojej Niuni Tylko niech ktoś za mnie urodzi![]() ![]() czarnamadonna1982 ja zdecydowałam się nie kupować laktatora dopóki nie będę wiedziała jaki mi się przyda. Jeśli sie okaże że moje dziecko ładnie ssie cyca to kupię tańszy, a jak się okaże że mamy jakiś problem i trzeba będzie więcej odciągać to kupię droższy. W razie czego wyślę TŻta do sklepu ![]() Pokrzywka19 Smoczki mam trzy: dwa Lovi i jeden TT, ale nie wiem jaki polecić. Butelkę mam jedną małą TT. Nakładek na sutki nie kupowałam, a w razie czego wyślę męża do sklepu. Chyba lepszy aspirator. A na all ostatnio zamawiałam u rodzyneczki. Własnie czekam na kuriera. I za wizyte ![]() Yazan hej weronika23 ale fantastyczny spacerek
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.

moja bratowa rodziła tam w tamtym roku, no ale miała cc i ona żadnych zastrzeżeń raczej nie miała... no ale wiadomo
róznie to bywa... i co człowiek to opinia... Ja chyab jednak zostanę przy Zabrzu, bo akurat moj lekarz jest z Zabrza, więc nie będę kombinować... Ja zresztą byłam już na patologii w Zabrzu na poczatku ciąży... no i wiadomo cudów nie ma... już wiem mniej więcej jak to wygląda... Ale ja też nie oczekuję jakiegoś specjalnego traktowania i niewiadomo czego... ( bo naprawde ludzie maja rozne oczekiwania... ) na porodówce podobno położne są ok więc mam nadzieję, że na takie trafię i że wszystko pojdzie łątwo i wypuszczą mnie po 2 dniach .... 

Może skonsultuj to z innym lekarzem, najlepiej z tego szpitala gdzie chcesz rodzić
czuję się okropnie, wczoraj równo co 10 minut miałam bóle tych jajników, potem co 8 minut i to takie że wyłam z bólu, mąż już chciał jechać ale powiedziałam że poczekamy. Poszłam spać i mi przeszło

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

śliczne!!!!! a kapućki już kształtu nabierają

Pięknie napisane.