|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
ja juz sie boje, bo moja pannica jak tylko uwidzi lekarke to jest syrena. lourose ty chyba tez szczepilas na rota? ile dawek macie? to ja nie moge narzekac do Giulia spi zawsze do 7;30-8;30. dzis wstala o 8;30 i bawila sie w lozeczku do 9;30, ja spalam a potem sama zaproponowalam jedzenie ktorym pogardziła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Rozeznanie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Witam
![]() Będzie mnie dzisiaj troszke mniej, bo cieszę się mężem ![]() Kasiam, my szczepiliśmy na rota, mieliśmy 2 dawki. Filip też wstał o 6.50, a my nieprzytomni ,bo do 1 nocy siedzieliśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Wtajemniczenie
|
Konczi Nisia ja właśnie mam tą bazę i używam od początku. I po nosidle dla niemowlaka mam właśnie ten pearl
![]() W drugim samochodzie gdzie nie mamy bazy mamy jakiś maxi-cosi, ale zapomniałam model - jakiś taki zwykły. O zmianie będę myślała dopiero za kilka miesięcy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć Dziewczynki, mój też dosyć wcześnie wstaje, dziś przed 8, z tym że ja go o 6 karmiła, o 7 bujałam, także niewiele spania było pomiędzy.. Kurczę, jak tu się zmotywować do ćwiczeń? Mozę któraś zacznie ze mną chodakowska tak żeby codziennie ćwiczyć? Ja chyba potrzebuję trenera, chętnie zapisałabym się na siłownie, ale trochę mi czasu szkoda popołudniowego, może udałoby się jednak w domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
Dziecko śpi, placuszki dukana zrobione, pierś feta nadziana. Co tu zrobić teraz?idę spac chyba, bo głowa mnie boli. W ogole przez weekend nie odpoczelam
![]()
#2466 |
Zakorzenienie
|
O wstała eh...tyle odpoczelam
![]()
#2467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Rozeznanie
|
hej
![]() Ja chetnie pocwicze,ale nie mam linka do tej slawnej pani Ch. Wogole,to dukana 2 lata temu przechodzilam-schudlam z 64kg do 48kg.Nic mi nie bylo,nie 'zakwasilam sie',ani nerek nie naruszylam-ale baaardzo duzo wody pilam,pokrzywe codzien i troche zmodyfikowalam ta diete.tj warzyw duzo jadlam (oczywiscie najlepiej surowe)a czystym bialkiem konczylam dzien.Pozniej zaczelam jesc normalnie(doszlam do 4fazy)i mnie ponioslo... kilogramy zaczely pomalu wracac,czesto pozwalalam sobie na kaloryczne przyjemnosci(tzw uczty ![]() Dzis jest 66 kg i za cholere nie moge sie za siebie zabrac!! ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() nasza tez sie budzi po 8,ale jeszcze musi sobie pogadac w lozeczku z pol godziny i dopiero wstaje 'obudzona' ![]() wspolczuje,mam nadzieje,ze dzien minie Ci w miare spokojnie w pracy i szybko!
![]() |
#2471 |
Zadomowienie
|
Co to moje dziecko wyprawia na swoim foteliku!
![]() Na macie to sie na brzuch przewrócić nie chce, tylko na foteliku ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- I dzisiaj po raz pierwszy włożyła sobie palce od stóp do buzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() My dzisiaj rano wstałysmy i byłysmy w przychodni bo mała kaszlała troszkę,na szczescie wszystko dobrze a to pokasływanie to od nadmiaru sliny która produkuje. Potem byłam u kolezanki na kawie i rówiesniczki Zuzi,po drodze w rossmanie po słoiczki.Teraz niunia zjadła ziemniaka z dynia,bardzo jej smakował ale lepiej napisac co jej nie smakuje bo ona wszystko zajada az uszy sie trzesa ![]() Teraz juz jestesmy w domciu ![]()
#2473 |
Zadomowienie
|
A moja nie chce jeść obiadków... chyba że z marchewką. Owoce to chętnie. Dziś próbowałam podać ziemniaka z dynią i ciumknęła może troszkę i koniec zainteresowania...
W sumie to się jej nie dziwię. Paskudztwo okropne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
Martuś widzę, że pospacerowałyście
![]() Zaczęły sie ferie i koleżanki z pracy zaczynają mnie odwiedzać..... dziś jedna dopiero co wyszła, a już druga napisała, że jutro będzie... ![]()
#2475 |
Zakorzenienie
|
Bika no to bedziesz miała towarzystwo
![]()
#2476 |
Zakorzenienie
|
Aga_ton trzymam kciuki za bioderka Lenki! Wszystko będzie dobrze.
![]() Maggie cieszę się, że już lepiej u Ciebie. ![]() Colds oby babcia szybko wróciła do domu, zdrowa.
#2477 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Katee wysłałam zdjęcia do prezentacji na meila. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() A co tu dziś taki spokój? ![]() My od rana z mężem załatwiamy sprawy związane ze ślubem, byliśmy w kościele , robiliśmy już jakieś tam zakupy typu napoje itd..i padam na twarz ![]() Teraz Igulka zasnęła i mam czasu trochę.. W czwartek śmigamy na szczepienie na pneumo i jadę na przymiarkę sukni slubnej ![]() Idę was troche poczytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() Zosia przewrocila sie dzis z plecow na brzuch ![]() Konczi fajnie ze wrocilas ![]() Katiem jak w pracy? |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
Poczułam powiew pracy... rozmawiałam dziś z przełożonym o powrocie... wracam 3 kwietnia. Myślicie że jak zacznę szukać opiekunki na poczatku marca to zdążę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |||
Zakorzenienie
|
Uff, nadrobiłam wszystko od 60 strony
![]() Zielona ja też jestem ciekawa o co Cię zablokowali? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zielona dobrze wymyśliłaś.... Za tą kasę już coś wyremontujecie, a przez kilka miesięcy trochę się tego uzbiera.... Dziewczyny ponawiam pytanie, bo nikt mi kiedyś nie odpowiedział.... Mogę chwilę sadzać Krystianka? Bo on się sam rwie do tego i ciągle szuka moich rąk, żeby się złapać i podciągnąć, ale boję się, żeby sobie kręgosłupa nie pokrzywił.... Niby tak na sekundę mu pozwalam, ale zaraz go z powrotem opuszczam, a on się złości i sam próbuję głowę podnosić, żeby usiąść.....Co myślicie? Wieczorem TŻ mi będzie włosy farbował.... Stresuję się, bo blondem od bardzo dawna nie farbowałam i nie wiem jak wyjdzie, bo ciemny to zawsze był ciemny ![]() ![]() Czy 6 kg na dziewczynkę w wieku 8miesięcy to za mało czy ok? Jak się urodziła, to miała 3200 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mysle ze to za wczesnie na sadzanie. przeciez on nawet 4 miesięcy nie skonczyl. a wagowo dziewczynka to faktycznie troche malo. mam sasiadke ma 9 miesiecy, byla wczesniakiem wazy 9 kg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zadomowienie
|
bardzo mało waży. moje wcześniaki w tym wieku tyle ważyły a startowała z niespełna kilograma.. Zośka ma 5 miesięcy i 6 dni a waży dobre 8kg tak więc do 6mscy ma szanse potroić wage urodzeniową
![]()
#2487 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, no faktycznie dzsiaj jakos cichutko tu. moja wlasnie spi ale lece robic obiad bo tz zaraz wraca z racy.
ktoras z was pytala o rota, to tak to sa 2 dawki., a ile placicie za nie? bo u nas to okolo 250zl. nas czeka 3 dawka 6w1. a ja sie zarazilam od mojego tz kichajacego i gardlo mnie boli i z nisa leci. dzisiaj siedzimy w domu i sie kurujemy. wzielam septolete i robilam sobie inhalacje moze cos to da i szybko przejdzie. oby sie malutka nie zarazila bo do szczepienia musi byc zdrowa. kaplana: a jakim blondem bedzie ci robil? ja dlugo sama farbowalam wlosy i tz tez mi czesto kladl. i z jego "uslug" bylam najbardziej zadowolona bo sie chlopak staral jak zadna moja kolezanka. tylko faceci nie maja nosa do takich rzeczy i mu strasznie smrod amoniaku przeszkadzal. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- nasza ma 4 mies i 2 tyg i wazy okolo 9 kg. dowiem sie dokladnie na nastepnym szczepieniu. bo 6 tyg temu wazyla 8kg.
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Tak właśnie myślałam, że to za mało. Chodzi o bratanicę TŻta. Mój Krystian waży ok.7kg a jest 4 miesiące młodszy, a wszyscy mówią, że to on dużo waży a ona w sam raz bo teraz się dużo rusza (raczkuje) to spala....
Kasiam wiem, że jest mały, ale sam się rwie do siedzenia i dlatego pytam ![]() Dawać surową czy gotowaną marchewkę? Dzisiaj dałam Mu na spróbę i strasznie się krzywił, raczej mu nie posmakowała ![]() I powiedzcie mi co mogę dawać za mleko. Na razie daję kaszkę, ale nie chcę Go upaść, bo już i tak dobrze wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to mało.... ale moja córa teraz tyle waży, a ma 3 i pół miesiąca. Jak się urodziła to ważyła 3390g i miała 57cm.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.