|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
ja małej będę dawać manną jak już ten gluten wprowadzimy całkiem, chociaż pamietam, ze synkowi szybciej dawałam te glutenowe całe porcje - kaszkę zbożową z nestle, albo biszkoptową coś koło 8-9 mcy miał właśnie nie wiem czy sie zassały, bo niw wrzątek wkłądalam, a ciepłe ale jak nawet sie nie zassą to tak ze 2 dni spokojnie w lodówce mogą stać i małej dac po tych 2 dniach np??? neidługo wracam do pracy i chxciałabym w niedziele nagotować na cały tydzień, zeby w pośpiechu nie robić tylko nie umiem tego pasteryzować właśnie no chyba że jak na ten tydzień mi ma straczyć to wystarczy ta metoda, ze do góry dnem ciepłe???jezu jak ja ciemna w tym temacie
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dno gara ścierka coby się nie obijały, wstawić zakręcone słoiki, zalać zimną wodą tak do 3/4 wysokości słoika i od chwili zagotowania trzymać na ogniu ok 20 minut, woda ma tylko lekko "bulgotać" nie tak konkretnie wrzeć. Jedna pobudka!!! O 2:00 Potem jeszcze wstała o 6 ale zjadła i poszła spać dalej
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-03-17 o 08:30 |
|
|
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kobitki
Zdrówka życzę. Jak Lena lepiej już? Cytat:
Fajny film faktycznie, tylko, że chwilami widziałam w nim nas...![]() No i nas katarek dopadł, znaczy Michasia, wczoraj I pokasłuje, tylko już nie wiem czy to chorobowe czy od śliny bo słyszę że się dławi często. A poza tym wydaje takie dźwięki, że sobie podrażnia gardło i odkasłuje, i tak w kółko. Ech, trzeba będzie się wybrać do lekarza. A tą maść pulmex baby można dzieciom poniżej 6 m-ca?
|
|
|
|
|
#2465 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() nie było mnie 2 dni a tu tyle do naadrabiania no,nie dam radywłaśnie wstałam,ide robic kawke
|
#2466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2467 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Jakie piękne słonko u nas Będziemy się szlajać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Macie jakieś loty na "dobre bo polskie" ? Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale lalka polska bardzo fajna moje dzieci jeszcze spią - szok, idę budzić starszego gnoma, jak za długo śpi to potem szwęda mi sie taki półprzytomny po mieszkaniu i wszystko jest na NIE
|
|
#2470 |
|
Wtajemniczenie
|
aha i powinien byc sloik wyparzony i pokrywka no i uwazac abu sie gwint nie pobrudzil przy wlewaniu zupki bo wtedy moze sie p[opsuc albo plesn wyjdzie... nooo... tyle o pasteryzowaniu wekowaniu itd itp
ide druga kupe ewakuować z pieluchy lalalala kupa z rana jak smietana jejeje |
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie jak robię to wychodzi mi na porcje, jedna idzie od razu do paszczy gnoma, druga do lodówy na kolejny dzień a trzecia do zamrażarki. No ale lepiej wiedzieć co i jak. |
|
|
|
|
#2473 |
|
Zadomowienie
|
No Mai jak widać brakuje kultury
Ona wszystko szybko pcha do buzi, była tak zafascynowana tym, że ani myślała o memlaniu
|
#2474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
my dziś od 6 nie śpimy .Jaś dziś kończy 6 miesięcy ![]() wszystkiego naj naj dla dzieciaczków świętujących razem z nami
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Dzień doberek
![]() Jestem niewyspana że hej. Młody sobie o 4 zrobił zabawe w łóżeczku zamiast spać. Jak do niego wstałam to na brzuchu sobie leżał i maltretował zabawki .A to pewnie dlatego że ostatni posiłek zjadł o 19tej a potem już przed 22 my spali wszyscy. Eh, dzisiaj pikne słonko i będziemy brusić wehikułem Po powrocie spędze znowu ze 3 godziny w kuchni gotując przysmaki dzidziolowi. Jakby mnie nie było już dzisiaj to udanej niedzieli Wam życzę Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2013-03-17 o 10:22 |
|
|
|
#2477 |
|
Zadomowienie
|
lourouse i agaton, duzo zdrowka! Miki dziś kończy pół roku i z tej okazji postanowił wstać o 5.30 ;-) ale wziął go tz, ją jeszcze pospalam do 8:-D
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Spoznionego wszystkiwgo naj dla Mateuszka, Antka I Szymonka mojego zieciunia!
Dzisiejsze zyczonka Dla Zuzi z okazji7mc wszystkiego naj Dla Jasia z okazjii 6mc I 5mc Polci Chyba nic nie pokickalam. Ide nadrabiac Ile mi dziecie pozwoli. Wczoraj nie było mnie na wątku, bo byliśmy u teściów. Poniżej mala i jej prezent od dziadkow. Który bedzie służył u nich w donu, a gdy ciepło bedzie na ogródku
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin i jak porzadzilas? Bo okazji mialas co nie miara wczoraj do swietowania
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 201
Cytat:
![]() U nas tez by sie przydało owo cacko
|
|
|
|
|
#2481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2483 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 201
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A u nas zębów ani widu, ani słychu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Hehe mnie ostatnio po jednym nie było ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Sorki, że tak po łebkach nadronilan ale zaraz na spacerek wybywamy, bo słońce swieci pieknie i nawet cieplo w miarę trza iść do reala jaja kupic, bo w promocji
|
|
#2484 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Ale u nas piękna pogoda. Słoneczko świeci, więc pewnie spacerek zaliczymy po obiedzie. Wczoraj cały dzień na wyjazdach, przyjechaliśmy o 21.. byłam padnięta. Jak dobrze że mama jest w domu i mam taką pomoc od niej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a my jutro mamy pół roczku i dziś pomału wprowadzamy mleko 2
|
||
|
|
|
#2485 |
|
Zadomowienie
|
u nas dziś goście, imieniny teścia obchodzimy
no i pół roku Młodego oczywiście nie wiem w co się ubrać:-P i coś jakby i mnie gardło zaczynało brać... do dupy z ta zimą :-[
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dziwo dzisiaj rano po przelewaniu do 3 różnych butelek i ryku po 45 minutach walki wypiła 170 ml i poszła dalej spać, może ta 2ka jej bardziej podejdzie![]() Wiedziałam, że coś nie tak z tym spaniem małego do 10ej za 10 dni mam szczepienie ostatnie ciekawe czy mi isia sie nie zarazi, chcę już te szczepienia odbębnić bo wiecznie się stracham, ze małą sie zaziębi i szczepienie nie przejdzie
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja mleczko 2 zaczęłam wprowadzać już jakiś tydzień temu
![]() dziewczyny jak mam sprawdzić od czego małemu wychodzi uczulenie na policzkach ? z 3-4 dni podawać ten sam obiadek? ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
|
#2488 |
|
Zadomowienie
|
a my na jedynce będziemy jeszcze ze 2 dni, niech dokończy opakowanie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
|
|
#2490 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Ledwo dycham. Poprasowane, podłogi pomyte i z grubsza ogarnięte. Kupiłam Poli taką szeleszczącą książeczkę materiałową i narazie zachwycona bo to coś nowego. Ciekawe jak długo... I my też dziś świętujemy. Pola kończy 5 miesięcy .Lecę nadrabiać, a później wybywamy do mojej rodzinki. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

Gotuje mu w 100 ml wody 2 łyzeczki manny i dodaje 60- ml mm ale z 5 miarek no i taka je sobie dzidosław
to spokojnie mozesz w lodówie trzymac przynajmniej 2 tygodnie( tyle u mnie stał słoik i byl dobry po otwarciu) a nawet pewnie dłuzej... zapasteryzowane bedą stały az nie zjesz
coś koło 8-9 mcy miał
ale jak nawet sie nie zassą to tak ze 2 dni spokojnie w lodówce mogą stać i małej dac po tych 2 dniach np??? neidługo wracam do pracy i chxciałabym w niedziele nagotować na cały tydzień, zeby w pośpiechu nie robić
no chyba że jak na ten tydzień mi ma straczyć to wystarczy ta metoda, ze do góry dnem ciepłe???jezu jak ja ciemna w tym temacie

I pokasłuje, tylko już nie wiem czy to chorobowe czy od śliny bo słyszę że się dławi często. A poza tym wydaje takie dźwięki, że sobie podrażnia gardło i odkasłuje, i tak w kółko. Ech, trzeba będzie się wybrać do lekarza. A tą maść pulmex baby można dzieciom poniżej 6 m-ca?
no,nie dam rady

od teściów kapcie, klocki konstrukcyjne, lego duplo (to jedynie nie polskie, ale z carsem, więc musiała wziać), furę słodyczy, no i jeszcze parę drobiazgów

klask i: