|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosny wyczekujemy, na spacery z mężami chodzić chcemy. Żonki 2012 cz.IV
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40106817]tż powiedział że jak mu zrobią dobrą ofertę to weźmie
![]() Ale jak sprawdzaliśmy to najlepiej brać w getin banku albo w aliorze [/QUOTE]Kredytów jeszcze nie ogarniam ale pewnie jak już przyjdzie czas to udam się do jakiegoś specjalisty co to ogarnie
|
#2462 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ja tu chciałam napisać i co, prąd odcięli Cóż u mnie nic nowego choć może trochę. Mąż dalej w delegacji ![]() Nowe wiadomości to to że myślimy coraz bardziej nad wyprowadzką od moich teściów raczej z wiadomych powodów. Moja mama mi zaproponowała kupno mieszkania w mieści. W sumie od teściów mieszkalibyśmy zaledwie 12 km ale oddzielnie bo to jest najważniejsze. Mam dość mieszkania na kupie, rodzą się miedzy mną a męża rodziną coraz większe konflikty, głupie nieporozumienia. Mieszkający z teściami/rodzicami zapewne wiedzą o co mi chodzi. Poza tym w ciągu najbliższych kilku lat mieszkanie w domu teściów stoi pod wielkim znakiem zapytania bo nie wiem czy teściowie się nie rozwiodą. Pisałam o tym na poczcie. Wolę nie widziec walki o dom, dzieci itp bo juz wystarczająco się nasłuchałam i naoglądałam. Teraz zależałoby mi głównie na spokoju. Oglądam już setki mieszkań i oczywiście można kręćka dostać. Niby małe miasto a ceny z kosmosu. Wprawdzie nie potrzebujemy dużego metrażu ale jak już decydować się na kupno to musi brać pod uwagę ze przez 5 lat musimy tam mieszkać, nie możemy go wcześniej sprzedać. Kupno to nie taka prosta sprawa. Jak oglądam mieszkania to bardzo mało jest takich gdzie można by wchodzić i mieszkać , jedne nie mają kuchni, w innych łazienka jak z z czasów wojny a w remont nie chcemy się pakować. Jakby nie było jesteśmy też bez takich rzeczy jak np. lodówka, pralka i inne sprzęty którzy poprzedni właściciele raczej zabierają. Gdzie nie gdzie czynsz wcale nie mały.
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40106817]tż powiedział że jak mu zrobią dobrą ofertę to weźmie
![]() Ale jak sprawdzaliśmy to najlepiej brać w getin banku albo w aliorze [/QUOTE]W tym banku moja noga już więcej nie stanie, po tym co musiałam przechodzić tam tydzień temu ![]() Obsługa beznadziejna (we wszystkich placówkach jakie odwiedziłam) i na dodatek nie poinformowano mnie wcześniej o kilku ważnych sprawach przez co musiałam wnosić dodatkowe niemałe opłaty za ich usługi.
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40106890]my chcieliśmy czekać na "mieszkanie dla młodych" ale okazało się że byśmy musieli kupić bezpośrednio od dewelopera
[/QUOTE]Jeśli już, to ja nie chcę żadnego kredytu w jakiś zniżkach państwowych bo teraz nie będą już korzystne jak RNS a my pewnie spłacimy kredyt wcześniej,dlatego chce taki normalny
|
#2466 | |
|
Konto usunięte
|
malwus my też szukamy ze względu na to że mamy dość mieszkania z moją teściową- syfiarą
no i tż mówi że woli spłacać kredyt na mieszkanie i móc swobodnie z gołym tyłkiem polatać po mieszkaniu. Też szukamy mieszkania częściowo wyremontowanego, najbardziej nam zalezy na łazience wyremontowanej, i na tym zeby elektryka i rury były nowe---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za znalezienie gniazdka![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40106991] tż jak obliczył to teraz dopłacają około 50zł, a cena za metr też nie może przekroczyć jakieś kwoty [/QUOTE]
|
|
#2468 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40106991]malwus my też szukamy ze względu na to że mamy dość mieszkania z moją teściową- syfiarą
no i tż mówi że woli spłacać kredyt na mieszkanie i móc swobodnie z gołym tyłkiem polatać po mieszkaniu. Też szukamy mieszkania częściowo wyremontowanego, najbardziej nam zalezy na łazience wyremontowanej, i na tym zeby elektryka i rury były nowe[/QUOTE] Współczuję
|
|
#2469 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2471 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 2 Twój mąż nie jest ich jedynym dzieckiem, a po 3 Teściowie pewnie nie mają rozdzielności majątkowej, to jej się dom też po części należy, mogą go sprzedać i podzielić majątek. A jak się dobrze postara i dostanie wyrok z orzeczeniem o winie męża i jeśli jej warunki majątkowo/mieszkaniowe i inne ulegną polepszeniu to może dostać od męża alimenty. Ja się nie znam tak dobrze ale Nena na pewno pomoże
Nasze życie określają szanse. Dbam o siebie, Myślę o sobie. Edytowane przez kasia_kuku Czas edycji: 2013-04-03 o 14:16 |
|
|
|
|
#2473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję wytrwałościjasne, przecież każdy ma prawo do szczęścia. przecież różnie się ludziom życie układa... Cytat:
![]() My na szczęście nie mamy spięć mieszkaniowych. Też mieszkamy na kupie. Z tym, że rodzice się poświęcili i zeszli na parter mieszkać razem z dziadkami, na pierwszym piętrze mieszkam ja z TŻtem, a brat zajmuje jeden pokój. Wszyscy domownicy mają "pokojowe" usposobienia i na razie żadnych konfliktów nie było Najważniejsze to umieć się dogadać.W ogóle to jestem dozgonnie wdzięczna moim rodzicom, że sami zaproponowali takie rozwiązanie i że nie dokładamy się do żadnych opłat za dom. Mamy w planach budowę własnego domu i każdą zaoszczędzoną złotówkę na to przeznaczamy, więc dla nas to baaaardzo duże odciążenie. |
||
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że przeprowadzki na tapecie...mój Tż szuka na razie na wynajem jakiegoś domku albo mieszkania, żeby dalej nie męczyć się ze szwagrem
|
|
|
|
#2475 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40107193]oni z teściem mają dom i w razie rozwodu sprzedają go i dzielą się po połowie ew. niech ją teściu spłaca[/QUOTE]
Mówi się łatwo a co innego dzieje się w praktyce. Oboje są uparci, jedno chce wydrzeć drugiemu jak najwięcej. Sprawa rozwodowa trwa kilka miesięcy jak oboje się zgadzają bez żadnych roszczeń czyja wina. Tu tak nie będzie. Więc sam rozwód ciągnął się będzie ponad rok. Potem ta rozdzielczość majątkowa. Teść powiedział że zrobi wszystko żeby ona nie dostał nic. Wiadomo że to mu się ne uda bo zazwyczaj majątek dzieli się na pół. Mieszkanie w takiej sytuacji z nimi to czysta udręka. Gdyby dom został sprzedany żadne z nich nie ma za bardzo gdzie mieszkać, my zresztą tym bardziej gdybyśmy tam dalej z nimi zostali. Teściu mówił że on się stad nie wyprowadzi. Jedynie co to musi ją spłacić ale nie sądzę żeby miał z czego na obecną chwilę. Ma w darowiźnie dom ojca ale w nim mieszka jeszcze jego matka. Z matką domu nie sprzeda.
|
|
#2476 |
|
Konto usunięte
|
malwuś podejrzewam że jak teściu pomimo postanowienia sędziego by nie sprzedał domu lub teściowej nie spłacił to ona by poszła do komornika i by mu mieszkanie zajął. Teraz nimi rządzą emocje, najlepiej wy się w to nie angażujcie w ogóle nawet na sprawie rozwodowej pewnie będą pytania kto jak się zachowywał, bo jedno z drugim będzie chciało żebyście wzięli ich stronę.
A teściowa skoro chce mu udowodnić zdradę to niech wynajmie detektywa i będzie miała niepodważalny dowód |
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny!
Siostra przed chwilą dzwoniła i zaoferowała się z pomocą. Przygotuje mi ciacho i coś na kolację. Mama też ciasto upiecze. Może jakieś mięsko przygotuje. Wymyśliłam szaszłyki. Przygotuję wcześniej, włożę do piekarnika i będzie git. U nas jest tak, że zapraszam tylko najbliższą rodzinę, bo do niej też chodzimy na urodziny. I tym sposobem nazbierało nam się trochę osób. Ze znajomymi umawiamy się w innym terminie na małe co nieco Ale tu tylko alko + przekąski.
|
#2478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40107467]malwuś podejrzewam że jak teściu pomimo postanowienia sędziego by nie sprzedał domu lub teściowej nie spłacił to ona by poszła do komornika i by mu mieszkanie zajął. Teraz nimi rządzą emocje, najlepiej wy się w to nie angażujcie w ogóle nawet na sprawie rozwodowej pewnie będą pytania kto jak się zachowywał, bo jedno z drugim będzie chciało żebyście wzięli ich stronę. A teściowa skoro chce mu udowodnić zdradę to niech wynajmie detektywa i będzie miała niepodważalny dowód[/QUOTE] W tym jest caly problem że ona go na tej zdradzie przyłapała łącznie z synusiami których ze sobą wzięła. I już na sprawie są zamieszane w to dzieci ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40107235]oni wam nie szperają w rzeczach?[/QUOTE] Teściowa z teściem nie ale szwagier ze szwagierką owszem.Teraz zamykamy pokój na klucz jak gdzieś jedziemy czy nie ma nas ogólnie. Wcześniej tego nie robiliśmy bo jak w ogole podejrzewać kogoś z domu że szpera w cudzych rzeczach. Odkąd znalazłam swoje rzeczy u szwagierki i poprzestawiane drobiazgi w pokoju jak nas nie ma to zamykamy pokój na klucz. Kuku - Ja wiem że to się wydaje łatwe znając prawo. Teściowa ma niezbity dowód na to że teść skoczył w bok ale on mówi że niestety jak własne żona nie daje to trzeba iśc do innej. To nie jest usprawiedliwienie ale da sądu może to być tez dowód na to że rozpad małżeństwa nie był tylko z winy teścia. My szczegółów nie znamy, podejrzewam że jeszcze sporo brudów w sądzie by wyszło. Dla mnie mieszkając tam stwierdzam ze oni oboje są tak samo winni.
Edytowane przez malwus20 Czas edycji: 2013-04-03 o 14:47 |
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Malwuś, dla Waszego dobra właśnie najlepiej by było na piśmie z jego winy.
Mam nadzieję, że jak się wyprowadzicie to odetniecie się od tego syfu a oni niech się żrą
|
#2480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze to odciążanie. Ohh u nas tak samo, musimy robić urodziny na dwa razy a i tak w jednym i drugim dniu jest sporo ludzi ![]() Cytat:
ona jest niepoważna! Jak tak można?? Właśnie siedzę z tamponem w nosie Z racji tego, że od kilku dni mam zawalone zatoki i lekki katar, to często czyszczę nos chusteczką. Wczoraj zauważyłam lekkie ślady krwi na chusteczce, a przed chwilą zaczęła lecieć mi mocniej
|
||
|
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Malwus jedyną rozsądną opcją jest wyprowadzka.
No i nie martw się na zapas. Cytat:
|
|
#2482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Jak widać można. Takiego poziomu kultury jak u mojej szwagierki to nie widziałam jeszcze u nikogo. A zwrócisz jej za to uwagę to zrobi aferę że czepiam się o takie głupoty. Jak usłyszała gdy pierwszy raz zamykałam drzwi na klucz to przyszła na doł bo my gdzieś jechaliśmy i ironicznie się śmiała. Moja teściowa się jej zapytała z czego się smiejesz a ona "nic takiego". Wiem że chodziło o zamykanie drzwi.
|
|
|
#2483 |
|
Konto usunięte
|
Malwuś nie zazdroszczę sytuacji z domem i teściami .
My mieszkamy z moimi rodzicami i nie jest źle finansowo na pewno łatwiej niż bysmy mieli kredyt spłacać i czynsz płacić .Kase dajemy mamie na jedzenie itp co jakis czas płacimy prąd . Zobaczymy jak to w przyszłości będzie .Chcielismy remontować poddasze ale to za duże koszty zmiana dachu i zrobienie całego remontu to ok 80 jak nie wiecej tys a puki co nie chce sie bawić w kredyt . |
|
|
|
#2484 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Postanowiliśmy z tż że od dziś zaczynamy na poważnie walczyć z chorobą psychiczną naszego psa może to potrwać ale mam nadzieję że w końcu się on zmieni
|
|
|
|
|
#2485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to z maści rozgrzewającej, którą smaruję nos, skronie przed spaniem? Może dziś tak nie zrobię i zobaczę, jakie jutro będą efekty. Cytat:
stwierdzam, że ona ma chorą głowę... Na pewno coś jest z nią nie tak. Ja bym któregoś pięknego dnia chyba jej przywaliła
|
||
|
|
|
#2486 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40108529]Twoja szwagierka jest okropna ja chyba bym jej buźkę obiła
![]() [/QUOTE] Cytat:
Oj wiele razy
|
|
|
#2487 |
|
Konto usunięte
|
a ja chyba sie kimne na chwile bo muli mnie strasznie
|
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Chwile mnie tu nie bylo i takie wiesci!
Wlasnie dostalam info od Audrey i przybieglam tutaj od razu - NENUS kochana!!!! serdeczne GRATULACJE!!!!
|
#2489 |
|
Konto usunięte
|
A ja dzisiaj prawie cały dzien spałam o !
i jest mi z tym dobrze ![]() zaraz bedzie tz |
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dam rady Was nadrobić z komórk więc tylko macha
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

[/QUOTE]

no i tż mówi że woli spłacać kredyt na mieszkanie i móc swobodnie z gołym tyłkiem polatać po mieszkaniu. Też szukamy mieszkania częściowo wyremontowanego, najbardziej nam zalezy na łazience wyremontowanej, i na tym zeby elektryka i rury były nowe
za znalezienie gniazdka

Moje pośladki jeszcze nie wiedzą co je czeka
gratuluję wytrwałości
ona jest niepoważna! Jak tak można??
Może to z maści rozgrzewającej, którą smaruję nos, skronie przed spaniem? Może dziś tak nie zrobię i zobaczę, jakie jutro będą efekty.