Mazidla dostepne w Niemczech :) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-08, 21:16   #2461
desti
Zakorzenienie

Dot.: Mazidla dostepne w Niemczech :)

strasznie dziwnie naklada sie to serum ... ale mam nadzieje, ze bede miala po nim rzesy jak firanki a nie opuchniete oczy rano ...

Jola wachalam kwasik... ja tam nic nie czuje ... nie zeby mnie na kolana powalilo ale spotkalam juz gorsze zapaszki hihi...

drugi dzien (a wlasciwie noc) testow... ...
desti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 08:40   #2462
201608040942
Konto usunięte

A to dziadostwo macie. Dla mnie kwasy AHA odpadaja, jam wrazliwy naczynkowiec
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:17   #2463
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desti Pokaż wiadomość
Jola ja oczy ominelam... tam w sumie nie mam problemow ...
Problemow typowo skornych (zaskorniki, itp.) tez w tych miejscach nie mam Ale jesli ten krem na tez dzialanie przeciwzmarszczkowe, to juz inna sprawa

Cytat:
Napisane przez *majka* Pokaż wiadomość
Ja sie juz do zapachu i koloru przyzwyczailam...
Pod oczy mozna nakladac,ale ja tego nie robie,w sumie musze sprobowac...
A kolor mi sie nawet podoba Taki perlowy wyglada Jak sprobujesz pod oczy, to daj znac Ja na razie testuje na twarzy i jak bede wygladala jak czlowiek za kilka dni, to tez sprobuje

Cytat:
Jola wachalam kwasik... ja tam nic nie czuje ... nie zeby mnie na kolana powalilo ale spotkalam juz gorsze zapaszki hihi...
Moj zmysl wechu jest naprawde bardzo czuly... Czesto czuje zapachy, ktorych nikt inny nie czuje albo tez duzo intensywniej No juz tak mam... Wczoraj wieczorem testowalam kwasik. Na poczatku czulam leciutkie swedzenie, ale szybko minelo A do zapachu po jakims czasie sie przyzwyczailam

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
A to dziadostwo macie. Dla mnie kwasy AHA odpadaja, jam wrazliwy naczynkowiec
Moni, to ze Tobie nie pasuje, nie oznacza od razu, ze to "dziadostwo" Moze na naszych twarzyczkach akurat zdziala cuda

Love to be loved by You...
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:20   #2464
201608040942
Konto usunięte

Jola dla mnie jest to dziadostwo, napisalam dlaczego. ty mozesz pisac, ze super hiper i dobrze masz do tego prawo. Dla jednego dana rzeczy jest super, ale innego nie, wiec chyba mam prawo do wlasnej opini?
Stary 2009-10-09, 11:55   #2465
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~~~JOLA~~~ Pokaż wiadomość
Moj zmysl wechu jest naprawde bardzo czuly... Czesto czuje zapachy, ktorych nikt inny nie czuje albo tez duzo intensywniej No juz tak mam... Wczoraj wieczorem testowalam kwasik. Na poczatku czulam leciutkie swedzenie, ale szybko minelo A do zapachu po jakims czasie sie przyzwyczailam
hehe... mnie nic nie swedzialo... na razie tez nie ma powalajacyhc efektow ... ale ogolnie zadowolona jestem... calkiem dobrze sie jako "krem" na noc sprawuje...
Stary 2009-10-09, 12:11   #2466
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Cytat:
Jola dla mnie jest to dziadostwo, napisalam dlaczego. ty mozesz pisac, ze super hiper i dobrze masz do tego prawo. Dla jednego dana rzeczy jest super, ale innego nie, wiec chyba mam prawo do wlasnej opini?
Wiesz, jestem chyba jedna z ostatnich osob, ktore nie pozwalaja innym na wlasne zdanie...

Desti - tez stwierdzilam, ze jako krem na noc jest oki Po nalozeniu myslalam, ze rano obudze sie ze sciagnieta, sucha twarza, a bylo zupelnie inaczej

Dziewczyny, moze jest ktoras chetna na filtr La Roche-Posay Anthelios XL? Kupilam go w wakacje, ale niestety moja cera go nie lubi Zostalo jakies 2/3 pojemnosci. Oddam w dobre lapki , ewentualnie wymienie na filtry Avene 50+

Stary 2009-10-09, 12:14   #2467
*majka*
Zakorzenienie

Dziewczyny,ja to dziadostwo lubie bardzo,no i kupilam jakby nie bylo z polecenia Moni...

Jolus,moze dzis sprobuje pod slepia nalozyc,jak nie zapomne ...
Stary 2009-10-09, 12:27   #2468
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Po nalozeniu myslalam, ze rano obudze sie ze sciagnieta, sucha twarza, a bylo zupelnie inaczej
no wlasnie tego tez sie obawialam i zostalam pozytywnie zaskoczona ... niech zyja kwasiki ...
Stary 2009-10-09, 12:41   #2469
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny,ja to dziadostwo lubie bardzo,no i kupilam jakby nie bylo z polecenia Moni...

Jolus,moze dzis sprobuje pod slepia nalozyc,jak nie zapomne ...

To prosze jutro o relacje
Majku... paczka ciagle w Düss... A ja paczkonosza juz za oknem wypatruje Moze bedzie tak samo, jak z przesylka z apteki

Cytat:
no wlasnie tego tez sie obawialam i zostalam pozytywnie zaskoczona ... niech zyja kwasiki ...
Ano...

Dziewczyny, czym sie filtrujecie?? Wiem, byl juz kiedys ten temat... ale to dawno bylo i moze sie cos zmienilo Moja emulsja Avene sie powoli konczy i szukam nastepcy Znalazlam taki Avene Sonnengel-Creme i mam nadzieje, ze w mojej aptece go maja Szczegolnie to mnie kusi: "Sehr hoher Sonnenschutz mit Matt-Effekt" Zna ktoras?

Edytowane przez ~~~JOLA~~~
Czas edycji: 2009-10-09 o 12:43
Stary 2009-10-09, 12:46   #2470
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:

Majku... paczka ciagle w Düss... A ja paczkonosza juz za oknem wypatruje Moze bedzie tak samo, jak z przesylka z apteki

normalnie status powinien zmieniac sie codziennie a tam z przedwczoraj info jest...Moze zaraz zapuka Hermes do Twych drzwi...

Cytat:
Dziewczyny, czym sie filtrujecie?? Wiem, byl juz kiedys ten temat... ale to dawno bylo i moze sie cos zmienilo Moja emulsja Avene sie powoli konczy i szukam nastepcy Znalazlam taki Avene Sonnengel-Creme i mam nadzieje, ze w mojej aptece go maja Szczegolnie to mnie kusi: "Sehr hoher Sonnenschutz mit Matt-Effekt" Zna ktoras?
Ja nie uzywam zadnych filtrow...

Stary 2009-10-09, 12:50   #2471
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Cytat:

normalnie status powinien zmieniac sie codziennie a tam z przedwczoraj info jest...Moze zaraz zapuka Hermes do Twych drzwi...
Aaaa, lepiej zeby nie Bo siedze z recznikiem na glowie Chociaz wlasciwie juz wiele razy mnie dostawcy paczek w takim stanie widzieli
Cytat:
Ja nie uzywam zadnych filtrow...
Ahaaa Ja chce rozjasnic moje wielokropki i nie chce, zeby nowe powylazily Wiec ochrona musi byc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-09, 14:21   #2472
desti
Zakorzenienie

ja w sumie tez nie uzywam ... tyle co standartowo maja kremy na dzien... czyli okolo 20... ewentualnie latem jak wiem, ze wiecej na slonku bede przebywac...
Stary 2009-10-09, 14:34   #2473
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Cytat:
ja w sumie tez nie uzywam ... tyle co standartowo maja kremy na dzien... czyli okolo 20... ewentualnie latem jak wiem, ze wiecej na slonku bede przebywac...
Ja sie za duzo Biochemii naczytalam

Maaajek - paczuszka wlasnie dotarla Dziekuje Ci Kochana I jeszcze za dodatek Czyli nie spodobal Ci sie... Szkoda... ale ja tam nie pogardze Dzieki
A pani z paczuszka przyszla dokladnie w momencie, jak skonczylam sie pieknic Przyszlaby 10 minut wczesniej, to od razu bym wszystko wyprobowala
Chyba musze sprawic sobie wieksza kosmetyczke Albo nawet dwie

A wedlug statusu paczka ciagle w Düsseldorfie...

Edytowane przez ~~~JOLA~~~
Czas edycji: 2009-10-09 o 14:37
Stary 2009-10-09, 14:59   #2474
201608040942
Konto usunięte

Jola., a jaka ty ,masz dokladnie cere? ten filtr jest bardzo lekki, dla mnie za lekki. No i dla mnie malo ekonomiczne takie filtry. ja sie sknera z wiekiem robie, wole wydac podobna kase, a miec filtra dwa razy wiecej, wiec wybieram wersje cielesne

http://www.avene.de/sonnenmilchspf502/

Nowa wersja(zdaje sie dobre 2 lata juz na rynku) jest lzejsza od starej. Starych wersji to zaden filtr od Avene sie dla mnie nie nadawal. bardzo mnie klajstrowaly, nie umialam je niczym zmatowic bo blask wylazil i kleilam sie.
Popros ich o porbki, bardzo chetnie przysylaja. wyprobujesz i bedziesz wiedziec ktora wersja dla ciebie lepsza.

A jeszcze dodam cos o Diacnealu. On zawiera tez retinaldehyd, ktorego kwasy podkrecaja, wiec moze sie tak stac po czasie, ze i tak spotka was efekt wysuszania cery jak to przy retinoidach bywa. nie zrazac sie i dokremowac sie czyms innym. Po jakims czasie cera sie ureguluje i wysusz zniknie.
Stary 2009-10-09, 20:08   #2475
cloche
Zakorzenienie

to ja sie co do filtrow co nieco wypowiem - avene gel-creme czy creme-gel to wlasnie emulsja. w tym roku nowa wersja (nie wiem, czym sie rozni od poprzednich, bo dopiero jakies 2 miesiace temu kupilam po raz pierwszy).
mam skore tlusta i musze powiedziec, ze ta emulsja matuje lepiej niz niejeden krem, przy tym nie wysusza (szczegolnie, jak sie nalozy jej odpowiednio duzo). byc moze troche tez nawilza... i byc moze nie zapycha, ale mam troche obawy, ze nie daje mojej skorze oddychac... i pory sie troche przyczerniaja... musze uzywac czesciej effaclara jak sie filtruje, zeby wszystko wychodzilo na prosta. wiec w sumie czy jest sens... i chce teraz przerzucic sie na ciemniejsze miesiace na krem normalny, dzienny z filtrem. powinien wystarczyc
ten super matujacy filtr to jest chyba ten cleanance? mysle, ze moglby byc za ostry przy "kuracji" kwasowej, tzn za malo pielegnacji, a za duzo matu.

podobno swietne opinie ma tez bioderma akn mat 40 - nie w kazdej aptece w niemczech dostepny, ale na www.juvalis.de jest i tam sporo rzeczy jest duzo taniej, jak robie z kumpelami z pracy sammelbestellung to taniocha wychodzi a jak robie sama, to zamawiam w www.apo-rot.de - nie maja wszystkiego, ale wiekszosc z rzeczy, ktore potrzebuje, i bardzo dobry serwis.

a co do kwasow, retinoidow itp - z kwasami to sie nie rozpedzam i do AHA nie bede wracac, ale u skor "normalniejszych" na pewno AHA predzej cos zdziala pozytywnego. jesli ktos chce jednak cos z retinoidami itp i ma zbedna gotowke - polecam ten nowy kremik z vichy retinol + HA czy cos takiego - mialam probke i mimo ze nie mam zmarszczek, to nawet moje zagiecia w powiece jakby wygladzal nie wiem, jak to mozliwe... ale pod oczy byl tez superowy, bardzo fajne uczucie na skorze dawal. jak sie zestarzeje, to sobie sprawie

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

aha! a nowe kremy vichy z serii aqualia - aqualia antitox czy cos w tym stylu - widzialyscie? sztyft pod oczy, lekki i ciezszy krem, cos tam jeszcze... kusi mnie - szczegolnie sztyft, bo pewnie bedzie podobny do tego oligo, ktory ogolnie byl chwalony za dzialanie, ale ktorego ja ze wzgledu na konserwant nigdy nie tknelam. ten antitox skladowo wyglada ok... tylko czy ja potrzebuje cos pod oczy
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 20:32   #2476
201608040942
Konto usunięte

Mam porbke ktoregos z tych nowych kremow Vichy, ale narazie nie ciagnie mnie do testow.

Dziewczyny wczioraj bylam w Rossmannie i widzialam limitowanke Astora. calkiem fajne cienie , czworeczki. jeden zestaw chlodny w sam raz moje kolory, ale nie kupilam, bo dopiero co niedawno kupilam cien Alterra u paletke czworke Alverde, nie mowiac o cieniach, ktore juz jakis czas posiadam. wszystkiego uzywac sie na raz nie da, ilez mozna tego miec.
Widzialam tez paletki Rival de Loop. Tu juz paletki w tych samych kolorach, ale roznych odcieniach. bardzij sie blyszczaly. Wogole musze powiedziec, ze kolorowka drogeryjna i to ta tansza, wypuszcza coraz fajniejsze rzeczy i ich jakosc jest coraz lepsza.
Ja sie jakis czas temu zawodzilam na drogich markach i rozgladam sie wsrod tanizny i no, no musze stwierdzic, ze jest coraz fajniej. Albo moja cera taka sie zrobila, ze gorna polka to dla mniej beee, a tanizna sie tak dobrze spisuje?

cloche tez kiedys mslalam o tym kremiku z retinolem od Vichy, patrzylam na niego jak sie ukazal, ale cena odstraszyla, no i nie ukrywajmy, retinol moze bardzij draznic od retinalu. do tego HA podkreca retinol i balam sie, ze wybole i okaze sie ze nie moge uzywac, wiec caly czas uzywam Diroseal
Stary 2009-10-09, 20:40   #2477
desti
Zakorzenienie

ja nie lubie Vichy ... juz sie pare razy nacielam i pozostane przy dezodorantach bo jedyne co mi odpowiada ...
Stary 2009-10-09, 20:48   #2478
cloche
Zakorzenienie

Moni, no bez probki to na tego retinola + HA bym sie nie rzucila, trzeba uwazac z takimi kombinacjami... ale cudenko, chyba mamie kupie pod choinke pewnie sie wzruszy jak nie wiem co, a ja to tak z egoistycznych pobudek - chce zobaczyc jak dziala na skorze dojrzalej i w ogole mam ochote znow cos kupic, a moja lazienka tonie w kremach...
a ktorego z tych nowych vichy masz? jest gdzies w czasopismach czy gdzie go dorwalas?

desti, ja wlasnie probowalam od vichy dezodorant w kulce 48h i bardzo bylam zadowolona, potem aqualia thermal UV pokochalam za ochrone i efekt nawilzajacy. pare wpadek tez z nimi mialam, ale raczej "dawno temu i nieprawda" . niektorych rzeczy pewnie nigdy nie kupie od nich (opinie, sklady itp sa czasami tragiczne), ale maja tez p
erelki, uwielbiam np. mleczko 3 w 1 i ich micel tez jest fajowy, wg mnie duzo lepszy od zachwalanej biodermy sensibio

Edytowane przez cloche
Czas edycji: 2009-10-09 o 20:52
Stary 2009-10-10, 08:36   #2479
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie lubie Vichy ... juz sie pare razy nacielam i pozostane przy dezodorantach bo jedyne co mi odpowiada ...
Ja niestety też się przejechałam a do tego zniechęciła mnie znajoma (raczej jej wyglad). Jest bardzo pomarszczona i ma nieładną cerę a zawsze powtarza, że ona tylko Vichy używa... jak ja widze to stwierdzam, ze te kremy to nic dobrego.
-------------------------------
Idę na cos zapolować

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-10, 09:31   #2480
201608040942
Konto usunięte

Luba hihihi no ta znajoma to rzeczywiscie postrach firmy, a nie zacheta heheheh, ale mnie rozbawilas.

cloche co? try znow masz na cos ochote? No dopiero co kupilas ten Nivea co lubie i juz znow cie korci?
Jak juz tak gadamy co nam odpowiada z tej firmy a co nie, to ja jestem tym wspomnianym deo rozczarowana. teraz na mnie dziala, ale latem... zazdroszcze tym co nie maja mokrych plam latem po tym deo, tez bym tak chciala, bo lagody jest. Niestety ja wtedy musze siegac po Hidro Fugal Forte, a on po kilku dniach lubi mnie podraznic.
Mleczko 3w1 mialam mianiaturke i probke w saszetce. Troche szczypalo w slepia, niby konsystencja fajna, ale jednak nie takie komfortowe dla mnie jak bym chciala. Micel mialam miniaturek ze starym skladem i milo wspominam. Gdzies wala mi sie prawie caly blyszczyk Oligo. trudno ja jego fanka nie ejstem. pierwszy blyszczyk ktory osiada mi w garde i drapie ,a jak paskudnie smakuje .... Znow sciska mnie na mysl, ze tyle osob woli go od blyszczydla LRP, ktory to jest ciut drozszy. ja wlasnie lubilam LRP, a Vichy kupilam dla porownania, ze moze bedzie tez super, a ciut taniej.
Balsamy sa fajne, zuzylam kilkanascie saszetek i mam jeszcze kilka, ale kurcze, po co mi taki drogi balsam, jak i taniutki krem Nivea dziala jak nalezy? albo balsam babydream.
Kusi mnie ten ich nowy roll-on pod slepia, ale boje sie ze nie ebdzie super nawilzal i nie bedzie nic z cieniami robic, a cena jednak dumna jest, cos kolo 18€.
Cloche zapomnialam, mam probke tej aquali antitox czy jak jest tam zdaje sie lekka konsystencje( w skladzie alkohol wrrr). Dostalam od sasiadki, Podejrzewam ze robila jakies zakupy w aptece i jej dali probke. my sie tak obdarowujemy probkami jak cos znamy lub nas nie interesuje, to dostaje sasiadka hihihi Najsmieszniejsze, jest to, ze sie nie zawsze trefimy na schodach, albo nas w domu nie ma, wiec kladziemy na schody i kazda juz wie o co chodzi hihihihi
Stary 2009-10-10, 11:29   #2481
cloche
Zakorzenienie

faktycznie tragiczna reklama dla vichy, jak pomarszczone straszydlo przysiega na ta firme
moja kolezanka (32 lata) tez sie uparla na vichy, ale na serie normaderm (w tym wieku! a nie ma tradziku czy cos, tylko cere mieszana-tlusta). no i ogolnie wyglada ok - jak na razie... juz widac, ze skora pod oczami nie pierwszej jakosci, na reszcie twarzy swieci sie i tak, a do tego kolezanka od slonca nie ucieka. jak u niej ostatnio nocowalam, to tak "nebenbei" staralam sie ja troche uswiadomic, ale nielatwo bylo (jak weszlam na temat filtrow, to patrzyla na mnie jak na czarownice... )
i wybacz, ja zawsze mam ochote cos kupic hihi ale ciiiicho sza - pracuje nad tym i mocno sie opanowuje - ostatnio same najpotrzebniejsze rzeczy bralam i teraz z kremow to procz tej nivei albo miniaturek dawno nic nie kupilam. teraz skupie sie wylacznie na kupnie kremu tonujacego - o!

p.s. fajna masz sasiadke
Stary 2009-10-10, 13:12   #2482
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
teraz skupie sie wylacznie na kupnie kremu tonujacego - o!

p.s. fajna masz sasiadke

czemu ja w to nie wierze... heheheh
Stary 2009-10-10, 13:34   #2483
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Dziekuje Wam za odpowiedzi na temat filtrow

Moni, mam cere mieszana... Policzki suche jak pieprz, a glownie czolo i nos tluste Dlatego tez zastanawialam sie nad matujacym filtrem, bo czolo mi sie po godzinie od nalozenia makijazu juz swieci niemilosiernie... Emulsja Avene byla calkiem ok, ale z tego co widze, juz jej nie ma. Chyba tak jak Cloche napisala - zastapil ja Creme-Gel /mozliwe, ze tylko nazwa i opakowanie sie zmienily / No i uzywalam jej tylko latem, kiedy na twarzy nic ciezszego nie tolerujue Na zime faktycznie moze byc za lekka.

No nic, w poniedzialek mykam do apteki zebrac o probki Jak nie bedzie, to napisze do Avene Jakies 2 lata temu juz dostalam od nich zestaw i wtedy wybralam sobie ta emulsje

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
aha! a nowe kremy vichy z serii aqualia - aqualia antitox czy cos w tym stylu - widzialyscie? sztyft pod oczy, lekki i ciezszy krem, cos tam jeszcze... kusi mnie - szczegolnie sztyft, bo pewnie bedzie podobny do tego oligo, ktory ogolnie byl chwalony za dzialanie, ale ktorego ja ze wzgledu na konserwant nigdy nie tknelam. ten antitox skladowo wyglada ok... tylko czy ja potrzebuje cos pod oczy
Widzialam ta serie, ale nie przygladalam sie blizej Ale teraz poczytalam troche i ten sztyft interesujacy sie wydaje Tylko, ze mam juz 6 kremow pod oczy

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Ja niestety też się przejechałam a do tego zniechęciła mnie znajoma (raczej jej wyglad). Jest bardzo pomarszczona i ma nieładną cerę a zawsze powtarza, że ona tylko Vichy używa... jak ja widze to stwierdzam, ze te kremy to nic dobrego.
Aaa, nie straszcie mnie... Bardzo lubie kremy Vichy, wydaje mi sie, ze dobrze sluza mojej cerze teraz... tylko jak bede wygladala za 10-20 lat, to nie mam pojecia Chyba przerzuce sie na cala serie Avene... mam kolezanke, ktora uzywa od lat i wyglada dobre 7 lat mlodziej

Stary 2009-10-10, 14:42   #2484
201608040942
Konto usunięte

Ejjj no jak sluzy to dobrze, to sie nie przejmuj. Gorzej jak by nie sluzylo, a ty uparcie bys uzywala jak znajoma Lubej heheheh. No smiac mi sie chce jak ten tekst Lubej sobie przepomne. Juz widza ta znajoma oczami wyobrazni i jej zapewnienie, ze ona taka piekna bo tylko Vichy uzywa hihihihi.
Kurcze mam skutki uboczne brania antybiotyku, czuje sie jak bym byla na haju, glowa mnie boli, a Luba troche mi dzis samopoczucie poprawila.
Wracajac do kosmetykow, Jola nie wiem czy sie uda z probkami Avene, oni malo chojni sa Ilez ja sie kiedys nalazilam.... oj ciezko bylo, a do Avene napisalam i prosze dostalam wszystko to co chialam. No prawie wszystko, bo czasami czegos w probkach nie mieli to pisali, ze tego nie ma. Serwis jest super, szybko odpisuja na maile i szybko koperta z probasami przychodzi.
ja mam cere mieszana, ktora po 30-tce w okresie zimowym sie wysusza, odwadnia no i wrazliwa jest i naczynkowa. Avene ten cielesny mi bardzo podszedl. w zimie jak juz sa chlody jest mi za lekki ten filtr, ale klade pod niego jeszcze inny krem i juz szafa gra. no i cena do pojemnosci, bardzij zacheca.
Stary 2009-10-10, 17:28   #2485
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Maja kliknelam Diacneal... wiec zobaczymy ...
My sie z panem Diacneal'em nie polibilusmy nic nie zrobil, nawet dobrze sie po nim nie luszczylam...

Ale czekam na wiesci czy sluzy. Ja obecnie jade na kwsie PHA i serum lemon oraz z zielonej herbaty, Dzis tez bede robic pierwszy peeling enzymatyczny

Cytat:
prosze bardzo ...
Co za usta
Cytat:
kwasik przyszedl... bede testowac ...
Daj znac jak pasuje

Cytat:
raz mam wizaz normalny,a raz taki rozciagniety,byz tego panelu fioletowego u gory...
mam taki sam nie fioletowy

Cytat:
Wlasnie dostalam kupon znizkowy na kosmetyki Esprit - uzywa ktoras moze? Jest cos wartego uwagi?
Pedzelki maja fajne, mnie w sumie sie podobaja ich kosmetyki

Przepraszam, ze tak pozno pisze i wiem ze juz macie swoje EDM ja moje pare dni temu zamowiam i juz sie doczekac nie moge nic nie ma takiego krycia jak EDM no i ta cera po nich
Stary 2009-10-10, 17:49   #2486
desti
Zakorzenienie

ooo... Raspi ... wieki Cie nie widzialam ...

a musze sie po tym kwasie luszczyc ... ??? ....
Stary 2009-10-10, 18:10   #2487
201608040942
Konto usunięte

desti ja nie raspi, ale jesli pozwolisz to odpowiem. Nie , nie musisz sie luszczyc, nawet niepowinnas, bo to za delikatny krem jest, chodz jak sie ma delikatna cere to moze i sie cos luszczyc, zwlaszcza jak dojdzie do przesuszu.

Widzialyscie nowy Cleanance K od Avene? Zmienili mu sklad i jesli dobrze sie wczytalam na ichniej stronce, wywalili z niego polyacrylamide. Fajnie by bylo, zeby i z innych produktow, gdzie to dziadostwo jest tez usuneli. Cleanance K to typowy kwas, a Diacneal to krem z retinalem z dodatkiem kwasu.
Stary 2009-10-10, 18:14   #2488
Luba
Zakorzenienie

Wy się śmiejcie a ja uważam, że firma Vichy powinna tę moja znajoma zaskarżyć za złą reklamę Ale tez fakt, że ona jest już nie tylko szczupła ale taka jakaś wręcz zasuszona i wychudzona ponad wszelka miarę i opala sie namiętnie. No i potem efekt tego wszytskiego ma na twarzy.

Z tego wszytskiego to kupiłam dzisiaj ten krem :
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-starzenia.htm

Dorwałam też serum do rzęs, wypróbuję. Wywąchałm tez dwie pólki perfum, i kupiłam stare, dobre Emporio She, nic mi w nos nie wpadło.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 09:39   #2489
201608040942
Konto usunięte

Luba i wszystko jasne, opala sie, wiec tutaj nawet Vichy nie pomoze heheheh.

Tak dalas link do kremu, a ja juz podswiadomie mysle, co mi sie otworzy i odrazu mysle - Vichy heheheh

Ale ten krem ma kilometrowy sklad. Oby cie nie podraznil, ale ty chyba wrazliwiec nie ejstes, albo? Pamietam ze tez naczynkowiec , tylko nie wiem czy taki delikutasny jak ja ( kurcze a kiedys moglam wszystko uzyc i zawsze wygladalam jak gwiazda, a teraz...)
Stary 2009-10-11, 11:54   #2490
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
(...)delikutasny(...)
nie no, ja wiem, co to slowo ma oznaczac, ale przy drugim czytaniu skojarzylo mi sie z czyms innym
a ja sie tak zastanawiam, co z tego peelingu w zelu od artdeco powoduje to "rozpuszczanie" naskorka, ze mozna go zrolowac jak to kiedys robilam jako dziecko w wakacje po calodniowych zabawach na lonie natury (wlacznie z maseczkami z blota, smoly i nie wiadomo czego jeszcze ). ludzie zloci, co tez wtedy moja skora musiala wytrzymac... a teraz nie taki krem i juz sie buntuje no, wrocmy do artdeco, chyba wrzuce sklad do analizy... tylko mi sie przepisywac na razie nie chce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości