![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mazidla dostepne w Niemczech :)
strasznie dziwnie naklada sie to serum
![]() ![]() Jola wachalam kwasik... ja tam nic nie czuje ![]() drugi dzien (a wlasciwie noc) testow... ![]()
#2462 |
Konto usunięte
|
A to dziadostwo macie. Dla mnie kwasy AHA odpadaja, jam wrazliwy naczynkowiec
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |||
Zakorzenienie
|
Problemow typowo skornych (zaskorniki, itp.) tez w tych miejscach nie mam
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2464 |
Konto usunięte
|
Jola dla mnie jest to dziadostwo, napisalam dlaczego. ty mozesz pisac, ze super hiper i dobrze masz do tego prawo. Dla jednego dana rzeczy jest super, ale innego nie, wiec chyba mam prawo do wlasnej opini?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Desti - tez stwierdzilam, ze jako krem na noc jest oki ![]() ![]() Dziewczyny, moze jest ktoras chetna na filtr La Roche-Posay Anthelios XL? Kupilam go w wakacje, ale niestety moja cera go nie lubi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
![]() Dziewczyny,ja to dziadostwo lubie bardzo,no i kupilam jakby nie bylo z polecenia Moni... Jolus,moze dzis sprobuje pod slepia nalozyc,jak nie zapomne ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2469 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To prosze jutro o relacje ![]() Majku... paczka ciagle w Düss... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, czym sie filtrujecie?? Wiem, byl juz kiedys ten temat... ale to dawno bylo i moze sie cos zmienilo ![]() ![]() ![]() ![]()
Verändere dich nie um anderen zu gefallen... Wenn einer dich nicht mag so wie du bist, hat er dich anders auch nicht verdient... Edytowane przez ~~~JOLA~~~ Czas edycji: 2009-10-09 o 12:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() normalnie status powinien zmieniac sie codziennie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ahaaa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
ja w sumie tez nie uzywam
![]()
#2473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maaajek - paczuszka wlasnie dotarla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A pani z paczuszka przyszla dokladnie w momencie, jak skonczylam sie pieknic ![]() ![]() ![]() Chyba musze sprawic sobie wieksza kosmetyczke ![]() ![]() A wedlug statusu paczka ciagle w Düsseldorfie... ![]()
Verändere dich nie um anderen zu gefallen... Wenn einer dich nicht mag so wie du bist, hat er dich anders auch nicht verdient... Edytowane przez ~~~JOLA~~~ Czas edycji: 2009-10-09 o 14:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Konto usunięte
|
Jola., a jaka ty ,masz dokladnie cere? ten filtr jest bardzo lekki, dla mnie za lekki. No i dla mnie malo ekonomiczne takie filtry. ja sie sknera z wiekiem robie, wole wydac podobna kase, a miec filtra dwa razy wiecej, wiec wybieram wersje cielesne
http://www.avene.de/sonnenmilchspf502/ Nowa wersja(zdaje sie dobre 2 lata juz na rynku) jest lzejsza od starej. Starych wersji to zaden filtr od Avene sie dla mnie nie nadawal. bardzo mnie klajstrowaly, nie umialam je niczym zmatowic bo blask wylazil i kleilam sie. Popros ich o porbki, bardzo chetnie przysylaja. wyprobujesz i bedziesz wiedziec ktora wersja dla ciebie lepsza. A jeszcze dodam cos o Diacnealu. On zawiera tez retinaldehyd, ktorego kwasy podkrecaja, wiec moze sie tak stac po czasie, ze i tak spotka was efekt wysuszania cery jak to przy retinoidach bywa. nie zrazac sie i dokremowac sie czyms innym. Po jakims czasie cera sie ureguluje i wysusz zniknie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
to ja sie co do filtrow co nieco wypowiem - avene gel-creme czy creme-gel to wlasnie emulsja. w tym roku nowa wersja (nie wiem, czym sie rozni od poprzednich, bo dopiero jakies 2 miesiace temu kupilam po raz pierwszy).
mam skore tlusta i musze powiedziec, ze ta emulsja matuje lepiej niz niejeden krem, przy tym nie wysusza (szczegolnie, jak sie nalozy jej odpowiednio duzo). byc moze troche tez nawilza... i byc moze nie zapycha, ale mam troche obawy, ze nie daje mojej skorze oddychac... i pory sie troche przyczerniaja... musze uzywac czesciej effaclara jak sie filtruje, zeby wszystko wychodzilo na prosta. wiec w sumie czy jest sens... i chce teraz przerzucic sie na ciemniejsze miesiace na krem normalny, dzienny z filtrem. powinien wystarczyc ![]() ten super matujacy filtr to jest chyba ten cleanance? mysle, ze moglby byc za ostry przy "kuracji" kwasowej, tzn za malo pielegnacji, a za duzo matu. podobno swietne opinie ma tez bioderma akn mat 40 - nie w kazdej aptece w niemczech dostepny, ale na www.juvalis.de jest i tam sporo rzeczy jest duzo taniej, jak robie z kumpelami z pracy sammelbestellung to taniocha wychodzi ![]() a co do kwasow, retinoidow itp - z kwasami to sie nie rozpedzam i do AHA nie bede wracac, ale u skor "normalniejszych" na pewno AHA predzej cos zdziala pozytywnego. jesli ktos chce jednak cos z retinoidami itp i ma zbedna gotowke - polecam ten nowy kremik z vichy retinol + HA czy cos takiego - mialam probke i mimo ze nie mam zmarszczek, to nawet moje zagiecia w powiece jakby wygladzal ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- aha! a nowe kremy vichy z serii aqualia - aqualia antitox czy cos w tym stylu - widzialyscie? sztyft pod oczy, lekki i ciezszy krem, cos tam jeszcze... kusi mnie - szczegolnie sztyft, bo pewnie bedzie podobny do tego oligo, ktory ogolnie byl chwalony za dzialanie, ale ktorego ja ze wzgledu na konserwant nigdy nie tknelam. ten antitox skladowo wyglada ok... tylko czy ja potrzebuje cos pod oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Konto usunięte
|
Mam porbke ktoregos z tych nowych kremow Vichy, ale narazie nie ciagnie mnie do testow.
Dziewczyny wczioraj bylam w Rossmannie i widzialam limitowanke Astora. calkiem fajne cienie , czworeczki. jeden zestaw chlodny w sam raz moje kolory, ale nie kupilam, bo dopiero co niedawno kupilam cien Alterra u paletke czworke Alverde, nie mowiac o cieniach, ktore juz jakis czas posiadam. wszystkiego uzywac sie na raz nie da, ilez mozna tego miec. Widzialam tez paletki Rival de Loop. Tu juz paletki w tych samych kolorach, ale roznych odcieniach. bardzij sie blyszczaly. Wogole musze powiedziec, ze kolorowka drogeryjna i to ta tansza, wypuszcza coraz fajniejsze rzeczy i ich jakosc jest coraz lepsza. Ja sie jakis czas temu zawodzilam na drogich markach i rozgladam sie wsrod tanizny i no, no musze stwierdzic, ze jest coraz fajniej. Albo moja cera taka sie zrobila, ze gorna polka to dla mniej beee, a tanizna sie tak dobrze spisuje? cloche tez kiedys mslalam o tym kremiku z retinolem od Vichy, patrzylam na niego jak sie ukazal, ale cena odstraszyla, no i nie ukrywajmy, retinol moze bardzij draznic od retinalu. do tego HA podkreca retinol i balam sie, ze wybole i okaze sie ze nie moge uzywac, wiec caly czas uzywam Diroseal |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
ja nie lubie Vichy
![]() ![]()
#2478 |
Zakorzenienie
|
Moni, no bez probki to na tego retinola + HA bym sie nie rzucila, trzeba uwazac z takimi kombinacjami... ale cudenko, chyba mamie kupie pod choinke
![]() ![]() a ktorego z tych nowych vichy masz? jest gdzies w czasopismach czy gdzie go dorwalas? desti, ja wlasnie probowalam od vichy dezodorant w kulce 48h i bardzo bylam zadowolona, potem aqualia thermal UV pokochalam za ochrone i efekt nawilzajacy. pare wpadek tez z nimi mialam, ale raczej "dawno temu i nieprawda" ![]() Edytowane przez cloche Czas edycji: 2009-10-09 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
------------------------------- Idę na cos zapolować ![]()
![]() |
#2480 |
Konto usunięte
|
Luba hihihi no ta znajoma to rzeczywiscie postrach firmy, a nie zacheta heheheh, ale mnie rozbawilas.
cloche co? try znow masz na cos ochote? No dopiero co kupilas ten Nivea co lubie i juz znow cie korci? Jak juz tak gadamy co nam odpowiada z tej firmy a co nie, to ja jestem tym wspomnianym deo rozczarowana. teraz na mnie dziala, ale latem... zazdroszcze tym co nie maja mokrych plam latem po tym deo, tez bym tak chciala, bo lagody jest. Niestety ja wtedy musze siegac po Hidro Fugal Forte, a on po kilku dniach lubi mnie podraznic. Mleczko 3w1 mialam mianiaturke i probke w saszetce. Troche szczypalo w slepia, niby konsystencja fajna, ale jednak nie takie komfortowe dla mnie jak bym chciala. Micel mialam miniaturek ze starym skladem i milo wspominam. Gdzies wala mi sie prawie caly blyszczyk Oligo. trudno ja jego fanka nie ejstem. pierwszy blyszczyk ktory osiada mi w garde i drapie ,a jak paskudnie smakuje .... Znow sciska mnie na mysl, ze tyle osob woli go od blyszczydla LRP, ktory to jest ciut drozszy. ja wlasnie lubilam LRP, a Vichy kupilam dla porownania, ze moze bedzie tez super, a ciut taniej. Balsamy sa fajne, zuzylam kilkanascie saszetek i mam jeszcze kilka, ale kurcze, po co mi taki drogi balsam, jak i taniutki krem Nivea dziala jak nalezy? albo balsam babydream. Kusi mnie ten ich nowy roll-on pod slepia, ale boje sie ze nie ebdzie super nawilzal i nie bedzie nic z cieniami robic, a cena jednak dumna jest, cos kolo 18€. Cloche zapomnialam, mam probke tej aquali antitox czy jak jest tam zdaje sie lekka konsystencje( w skladzie alkohol wrrr). Dostalam od sasiadki, Podejrzewam ze robila jakies zakupy w aptece i jej dali probke. my sie tak obdarowujemy probkami jak cos znamy lub nas nie interesuje, to dostaje sasiadka hihihi Najsmieszniejsze, jest to, ze sie nie zawsze trefimy na schodach, albo nas w domu nie ma, wiec kladziemy na schody i kazda juz wie o co chodzi hihihihi |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
faktycznie tragiczna reklama dla vichy, jak pomarszczone straszydlo przysiega na ta firme
![]() moja kolezanka (32 lata) tez sie uparla na vichy, ale na serie normaderm (w tym wieku! a nie ma tradziku czy cos, tylko cere mieszana-tlusta). no i ogolnie wyglada ok - jak na razie... juz widac, ze skora pod oczami nie pierwszej jakosci, na reszcie twarzy swieci sie i tak, a do tego kolezanka od slonca nie ucieka. jak u niej ostatnio nocowalam, to tak "nebenbei" staralam sie ja troche uswiadomic, ale nielatwo bylo (jak weszlam na temat filtrow, to patrzyla na mnie jak na czarownice... ![]() i wybacz, ja zawsze mam ochote cos kupic hihi ale ciiiicho sza ![]() p.s. fajna masz sasiadke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | ||
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam za odpowiedzi na temat filtrow
![]() ![]() Moni, mam cere mieszana... Policzki suche jak pieprz, a glownie czolo i nos tluste ![]() ![]() ![]() ![]() No nic, w poniedzialek mykam do apteki zebrac o probki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2484 |
Konto usunięte
|
Ejjj no jak sluzy to dobrze, to sie nie przejmuj. Gorzej jak by nie sluzylo, a ty uparcie bys uzywala jak znajoma Lubej heheheh. No smiac mi sie chce jak ten tekst Lubej sobie przepomne. Juz widza ta znajoma oczami wyobrazni i jej zapewnienie, ze ona taka piekna bo tylko Vichy uzywa hihihihi.
Kurcze mam skutki uboczne brania antybiotyku, czuje sie jak bym byla na haju, glowa mnie boli, a Luba troche mi dzis samopoczucie poprawila. Wracajac do kosmetykow, Jola nie wiem czy sie uda z probkami Avene, oni malo chojni sa Ilez ja sie kiedys nalazilam.... oj ciezko bylo, a do Avene napisalam i prosze dostalam wszystko to co chialam. No prawie wszystko, bo czasami czegos w probkach nie mieli to pisali, ze tego nie ma. Serwis jest super, szybko odpisuja na maile i szybko koperta z probasami przychodzi. ja mam cere mieszana, ktora po 30-tce w okresie zimowym sie wysusza, odwadnia no i wrazliwa jest i naczynkowa. Avene ten cielesny mi bardzo podszedl. w zimie jak juz sa chlody jest mi za lekki ten filtr, ale klade pod niego jeszcze inny krem i juz szafa gra. no i cena do pojemnosci, bardzij zacheca. |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | ||
Zakorzenienie
|
My sie z panem Diacneal'em nie polibilusmy
![]() ![]() Ale czekam na wiesci czy sluzy. Ja obecnie jade na kwsie PHA i serum lemon oraz z zielonej herbaty, Dzis tez bede robic pierwszy peeling enzymatyczny ![]() Co za usta ![]() Daj znac jak pasuje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przepraszam, ze tak pozno pisze i wiem ze juz macie swoje EDM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
ooo... Raspi
![]() ![]() a musze sie po tym kwasie luszczyc ![]()
#2487 |
Konto usunięte
|
desti ja nie raspi, ale jesli pozwolisz to odpowiem. Nie , nie musisz sie luszczyc, nawet niepowinnas, bo to za delikatny krem jest, chodz jak sie ma delikatna cere to moze i sie cos luszczyc, zwlaszcza jak dojdzie do przesuszu.
Widzialyscie nowy Cleanance K od Avene? Zmienili mu sklad i jesli dobrze sie wczytalam na ichniej stronce, wywalili z niego polyacrylamide. Fajnie by bylo, zeby i z innych produktow, gdzie to dziadostwo jest tez usuneli. Cleanance K to typowy kwas, a Diacneal to krem z retinalem z dodatkiem kwasu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Wy się śmiejcie a ja uważam, że firma Vichy powinna tę moja znajoma zaskarżyć za złą reklamę
![]() Z tego wszytskiego to kupiłam dzisiaj ten krem ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-starzenia.htm Dorwałam też serum do rzęs, wypróbuję. Wywąchałm tez dwie pólki perfum, i kupiłam stare, dobre Emporio She, nic mi w nos nie wpadło.
#2489 |
Konto usunięte
|
Luba i wszystko jasne, opala sie, wiec tutaj nawet Vichy nie pomoze heheheh.
Tak dalas link do kremu, a ja juz podswiadomie mysle, co mi sie otworzy i odrazu mysle - Vichy heheheh Ale ten krem ma kilometrowy sklad. Oby cie nie podraznil, ale ty chyba wrazliwiec nie ejstes, albo? Pamietam ze tez naczynkowiec , tylko nie wiem czy taki delikutasny jak ja ( kurcze a kiedys moglam wszystko uzyc i zawsze wygladalam jak gwiazda, a teraz...) |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() a ja sie tak zastanawiam, co z tego peelingu w zelu od artdeco powoduje to "rozpuszczanie" naskorka, ze mozna go zrolowac jak to kiedys robilam jako dziecko w wakacje po calodniowych zabawach na lonie natury (wlacznie z maseczkami z blota, smoly i nie wiadomo czego jeszcze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.