|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Cytat:
Ja Was nie będę opuszczać i dalej będę śledzić Wasze poczytania |
|
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po majówce planuje spróbować diety south beach niby dobra jest. ale to chce sobie na każdy dzień przynajmiej w pierwszej fazie przygotowac jadłospis bo tak z dnia na dzień nie będę wiedziała co robić do żarcia tym bardziej że ta pierwsza faza jest restrykcyjna i dużo produktów jest zabronionych. przed majowka nie chce bo jade do przyjaciółki a tam pewnie jakiś grill i inne takie :-D a żeby było na temat to u mnie nie ma zadnych ofert! chyba Pojde do burdelu ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- O jestes, pytałam o ciebie wczoraj! i jak tam? a dlaczego będziesz zmieniać lokum? |
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40461493]Ja tu byłam na rozmowie bezpośrednio u właściciela firmy, nie przez firmę rekrutującą. Bardzo podobało mu się moje CV i nie było zadnego pytania na stanowisko które aplikowałam, tylko od razu zaczął od tego, że ma na mnie pomysł. Poza tym podobały mu się moje osiągnięcia, obycie w branży, znajomość potrzeb klienta i podejście do niego, a także to, że już na rozmowie powiedziałam o kilku rzeczach które bym wprowadziła i był zachwycony.
Ja Was nie będę opuszczać i dalej będę śledzić Wasze poczytania Ja pracując w poprzedniej pracy kilkakrotnie dostawałam od klientów wizytówki z propozycją pracy, nigdy nie była to branża odzieżowa ale np. alkoholowa, budowlana, spedycyjna. Jaka ja byłam głupia, że je wyrzucałam bo niewyobrażałam sobie, że mogłabym odejść z mojej firmy, byłam utwierdzana w przekonaniu, że zrobię w niej karierę. A jedyne co dostałam w zamian za lojalność to depresja z powodu aktualnej sytuacji. Pamiętam nazwisko jednego pana, zapadło mi w pamięć bo czytałam z nim wywiad potem w internecie, ciekawe co by powiedział jakbym napisała do niego mejla, że jednak się zastanowiłam i ewentualnie mogę przyjąć pracę, którą zaproponował mi pół roku temu ![]() A właśnie, chciałam kiedyś zapytać, czy i w jaki sposób eksponujecie w CV swoje osiągnięcia? |
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40461493]Ja tu byłam na rozmowie bezpośrednio u właściciela firmy, nie przez firmę rekrutującą. Bardzo podobało mu się moje CV i nie było zadnego pytania na stanowisko które aplikowałam, tylko od razu zaczął od tego, że ma na mnie pomysł. Poza tym podobały mu się moje osiągnięcia, obycie w branży, znajomość potrzeb klienta i podejście do niego, a także to, że już na rozmowie powiedziałam o kilku rzeczach które bym wprowadziła i był zachwycony.
Ja Was nie będę opuszczać i dalej będę śledzić Wasze poczytania maleńka jestes wielka
|
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia, G R A T U L A C J E
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Raczkowanie
|
Gwiazdeczko, a nie chciałaś pojechać razem z Tatą na szparagi?
|
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam ale jak to on stwierdził nie dałabym rady. mój tata tam jeździ już od 13 lat, najpierw robił w polu, a teraz nie wiem od ilu lat pracuje na magazynie, myje szparagi i takie tam, więc trochę lżej ma. mowil że tam faceci odpadali bo nie dawali sobie rady, praca jest ciężka, jak sam mowil. myślę że też po prostu nie chciałby patrzec jak ciężko pracuje, no córeczka tatusia trochę jestem... przykładem że jest ciężko jest mój przyszly teść. teraz jechał z moim tata 3 raz już. pierwszy raz robił na polu i zarzekał się że więcej nie pojedzie. pojechal tylko dlatego że kolega mojego taty który tam pracował przy zwożeniu skrzynek z pola ma raka i już tam nie jeździ, a teść wszedł na jego miejsce, przy pomocy mojego taty bo napisaliśmy do Niemca z taka prośbą. także nawet jeśli Chcialam to tata by mnie nie wziął
|
|
|
|
|
#2468 | |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40460847]
No a tak na dobranoc to: MAM PRACĘ! [/QUOTE] Gratuluję ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2469 |
|
Raczkowanie
|
Rozumiem
|
|
|
|
|
#2470 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny konczy mi sie 3 m-czny okres probny, ogolnie to modle sie, aby nie chcieli przedluzyc umowy, bo bardzo sie mecze, myslalam, ze moja poprzednia praca (tez infolinia) byla meka, ale to co sie tutaj wyrabia horror. W zwiazku z tym mam pytanie, czy w CV wpisac obecna prace? Z jednej strony uwazam, ze nie, bo bedzie wygladalo tak jakbym skakala z kwiatka na kwiatek lub sobie nie radze, ze nie jestem w pelni dyspozycyjna, itd. Ale jak nie wpisze, to wyglada jakbym od sierpnia nie pracowala (w miedzyczasie dorabialam opiekujac sie dzieckiem). Ogolnie to od 2 miesiecy wysylam ok. 100 CV i na "zwykle gowniane oferty i na normalne", niestety nikt sie nie odezwal
i zastanawiam sie, co jest powodem.
|
|
|
|
|
#2472 | ||
|
Wtajemniczenie
|
No a tak na dobranoc to: MAM PRACĘ! [/QUOTE] Gratulacje! Jesteś wielka Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym dopiero wczoraj zorietnowałam się, że prawdopodobnie przez 3 dni w tygodniu będę musiała wracać taksówką... Albo nawet przez wszystkie dni. Ale nie rezygnuję, jak to już któraś tu napisała "kto chce, szuka sposobu, kto nie chce szuka powodu"
|
||
|
|
|
|
#2473 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam dwie wersje: mam stworzone portfolio w pdf i wysyłałam je po firmach (ale to nic nie dało, zero telefonu) a w drugiej wersji mam je wypunktowanie pod stanowiskiem pracy. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
bo ja też muszę:| |
||
|
|
|
|
#2474 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
ja wczoraj byłam na rozmowie do księgarni i ponoć się spodobałam, ale jak zwykle usłyszałam "zadzwonimy do pani", więc nie liczę na zbyt wiele ![]() dalej kiepsko się czuje, jakieś przesilenie albo cuś ... deprechy można tylko się nabawić przez ten brak pracy
|
|
#2475 | ||
|
Konto usunięte
|
dziękuję!
![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
szkoda kasy na taksówkę, ale jak nie ma wyjścia to 3 dni to mało, dasz radę! |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To trzymam kciuki by się udało
|
|
|
|
|
|
#2477 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() oj tam, będę wymiatać jak po miesiącu mnie zatrudni.... |
||
|
|
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40463789]Ja przyznam, że nie szukałam "po znajomych firmach" bo jest kryzys. e, z którymi dobrze się znam, są z całej Polski, więc nie ma mowy o pracy, bo wiąże się to z przeprowadzką. Mnie ludzie pamiętają jako: kompetentną, miłą, pomocną, uśmiechniętą i robiącą coś na czym się zna - tego się dowiedziałam, jak mówiłam kontrahentom, że niestety koniec przygody...
Ja mam dwie wersje: mam stworzone portfolio w pdf i wysyłałam je po firmach (ale to nic nie dało, zero telefonu) a w drugiej wersji mam je wypunktowanie pod stanowiskiem pracy. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- co to za dieta? bo ja też muszę:|[/QUOTE] http://southbeach.c10.pl/ Tutaj masz opisane tak w skrócie, ale jest tego pełno w necie. Ponoć w I fazie można schudnąć nawet 6 kg ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Idę prać dywan bo jakieś plamki są nie wiem nawet co to
|
|
|
|
|
|
#2479 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2480 |
|
maszyna, nie człowiek
|
gwiazdeczka, jakie Ty cuda na blogu pokazujesz
!
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co piszesz w treści maila, kiedy wysyłasz CV?
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
za chwilę wychodzę na rozmowę, już przez chwilę myślałam ze stres opanowany a tu jednak nie...
|
|
|
|
|
#2483 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
Myboysmine trzymam kciuki
Cześć, wracam po chwilowej nieobecności Właśnie zrezygnowałam z pracy którą mogłabym mieć od maja.. Opieka nad 3 letnim dzieckiem, 9h dziennie, 5zł za godzinę.. Obym nie żałowała Ale stawka wydała mi się mała jak na tak długi czas pracy no i odpowiedzialność duża.. Sama nie wiem czy dobrze zrobiłam
|
|
#2485 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40466434]jeśli zaczęłabyś pracę od 6 maja do końca to zarobiłabyś gorsze.... 45 zł dziennie raz 20 dni pracy = 900 zł... niby zawsze coś, ale 9 h dziennie, plus jeszcze dojazd i przyjazd to się z tego zrobi 12 godzin i cały dzień zmarnowany...[/QUOTE]
Tj to niby jest w tej samej miejscowości (tj prawie bo mieszkam na wsi niedaleko tego miasta), ale musiałabym chodzić pieszo więc miałabym godzinę w jedną stronę..Czasem łapałabym się na dojazd z mamą, jakby miała na tą samą godzinę..Czyli nie robota. Tak od 6 maja. Troszkę może żałuję ale z drugiej strony wydało mi się to mało, za 6zł bym poszła Ja już tam byłam tydzień kiedyś i nie czułam się najlepiej, może kwestia przyzwyczajenia ale siedzenie w obcym domu tyle czasu sam na sam z dzieckiem trochę mnie męczyło, chyba to nie dla mnie po prostu A wiadomo jak dziecko, biega, tu się puknie, tu się stuknie więc znerwicowana byłam No nic, decyzję już podjęłam więc nie ma co sobie w brodę pluć, będzie co ma być
Kto Ci powiedział, że jestem kobietą? Ja nie jestem kobietą. Jestem ewenementem ![]() 28.05.12 podcięcie końcówek 12.07.12 podcięcie końcówek Tż- Towarzysz Życia ![]() Edytowane przez Krasko1 Czas edycji: 2013-04-24 o 11:49 |
|
|
|
|
#2487 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40466434]jeśli zaczęłabyś pracę od 6 maja do końca to zarobiłabyś gorsze.... 45 zł dziennie raz 20 dni pracy = 900 zł... niby zawsze coś, ale 9 h dziennie, plus jeszcze dojazd i przyjazd to się z tego zrobi 12 godzin i cały dzień zmarnowany...[/QUOTE]
Dostałam baaardzo podobną ofertę, ale już nie dam się wyzyskiwać za 5 zł/h. Tusia dobrze radzi, całe dnie z głowy
|
|
#2488 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40464184]
super!!!! szkoda kasy na taksówkę, ale jak nie ma wyjścia to 3 dni to mało, dasz radę![/QUOTE] Szkoda, szkoda, ale dojazdu innego nie ma, czasem tylko nocny się trafi, ale ja sama nocnym się boję, kiedyś prawie butelką oberwałam ![]() No nic, niedługo jadę, zobaczymy co będzie i czy w ogóle będą mnie chcieli ![]() Cytat:
ale na rozmowie nawet nawet dałam radę, tylko niestety to była akwizycja...
|
|
|
|
|
|
#2489 |
|
Rozeznanie
|
No a tak na dobranoc to: MAM PRACĘ! [/QUOTE] Gratuluję ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Ja mam tylko w CV i od niedawna w LM, w mailu nie wpisuję no chyba, że o to wyraźnie proszą. |
|
|
|
|
#2490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może czeka na Ciebie jakaś inna praca marzeń, a przez pracę tam nie miałabyś szansy znaleźć innej, ja wychodzę z takiego założenia![]() Wróciłam z targów pracy, ale jak zwykle straszna lipa Samych konstruktorów, inżynierów i informatyków potrzebująOd rana nie wypuszczam telefonu z rąk, czekam na informację w sprawie pracy, mają dać znać do dzisiaj, jeśli nie zadzwonią tzn. że wybrali kogoś innego
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

Zdradź mi jeszcze jak to się robi, że rekruter mówi, że nie widzi Cię na stanowisku na które aplikowałaś ale.. doskonale widziałby Cię na stanowisku, którego nie ma w firmie i je stwarza dla Ciebie? Jak on mógł wywnioskować, że będziesz świetna na takim stanowisku, skoro pytania były zadawane pod inne stanowisko, więc odpowiedzi teoretycznie też powinny być?

Ważne żebyś ciągle szkoliła się, bo znajomość języka szybko umyka, gdy się go nie używa.
Chcę się zabrać porządnie za duński za kilka miesięcy i nie wiem jak to zrobić skutecznie. 

klask i:
i zastanawiam sie, co jest powodem.
!