|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
A mi walnely plecy :'(
Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam wlasnie na tz i zaraz biegneeeeeeeee ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2466 |
Zadomowienie
|
Kontuzja? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2467 |
Zakorzenienie
|
50 minut biegalam
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w 2011 roku kobieta w 39 tyg ciazy przebiegla chicago maraton i pare godzin po poszla rodzic My z TZ zapisalismy sie na nastepna polowka Chicago 7 wrzesnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Raczkowanie
|
Powodzenia
![]() ![]() ![]() Jeszcze by sie wywróciła i było by ała..
"Sodomitą to może być byle żak, mnich, żebrak, chłop czy inny łazęga. O książętach i dostojnikach Kościoła mówimy natomiast, że w sprawach miłości cielesnej wznoszą się ponad zwyczajowe standardy kultywowane przez większość społeczności." - Ja Inkwizytor. Wieże do nieba (Jacek Piekara) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym ze ona doswiadczona, 8 maratonow przed tym, biegala cala ciaze i dostala ok od lekarza. Jak sie wypowiadala to mowila ze nie planowala przebiec calego ale poprostu super sie czula. Przewrocic to sie mozna wszedzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze znaczy, że tracę 9 miesięcy treningów ![]() A tak na poważnie ciąża to i tak wyzwanie dla organizmu i niektóre rzeczy można dołożyc na potem. Ale oczywiście każdy robi jak chce. LadyWhisper współczuję bólu pleców. I a propos ciąży to biegalas wtedy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Mandi a ja Ci proponowalam maraton
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2473 |
Zakorzenienie
|
Cacajuate tak, tzn kontuzja, stara kontuzja mi sie odnowila, raz na jakis czas mi siadsaja te plecy i nic z tym sie zrobic nie da :/
Mandragorrka a ktory to miesiac???? ![]() Nie, nie biegalam w ciazy, od samego pocztaku mialam zagrozona i lezalam, moglam wstawac tylko do toalety, nawet sniadanie mi maz robil przed wyjsciem do pracy i stawial przy lozku ![]() ![]() ![]()
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój malż dzięki sportowi ma wybite wszystko co się da, a piłkę ręczna i tak kocha nad życie ![]() To u Ciebie była zupełnie inna sytuacja, zrozumiale że ciążę przeleżałas. Ja się czuje super, ale na pierwszej wizycie ginka i tak powiedziała żadnego biegania ![]() Zaczynam 7 miesiąc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
Godzinka i ok 9 km zaliczone
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja co prawda w ciazy nie biegalam (jeszcze wtedy bieganie mnie przerazalo) ale chodzilam na inne zajecia fitnes a jak juz mi sie nie chcialo "skakac" to chodzilam na joge ale znam wiele kobiet co biega w ciazy znasz plec? pierwsze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My z TZ sie smiejemy ze pierwszy potomek bedzie maratonczykiem przed urodzeniem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam zgodę na nordic walking. Tylko moja ginka to NW wyobraża sobie w wykonaniu babc, które chodza tempem spacerowym, a dla mnie to konkretny marsz. Jak usłyszała ile i jak szybko chodzę to kazała zwolnic i zmniejszyć liczbę km ![]() Mam córe, teraz będzie syn. Cytat:
![]() ![]() ![]() czytałam na necie, że do końca 6 miesiąca można biegać. Potem ryzykowne ze względu na spory brzuch. Zmienia się środek ciężkości i łatwiej o upadek, poza tym jest ogólnie ciężej. I jeszcze a propos dzieci. Mam znajomych którzy mają syna ok 1,5 rocznego. Tata biega, mama też ale z młodym w wózku. I uczestniczy tylko w biegach gdzie jako zawodnika można zapisać tego brzdaca w wozku. Czyli na liście startowej nigdy nie ma mamy, zawsze synus ![]() Młody maratonu jeszcze nie "przebiegl" ale kto wie jakie plany mają rodzice. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2014-06-28 o 07:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
Mielismy na NR dziewczyne, ktora wlasnie do 6go mies gdzies z nami biegala
![]() ![]() ![]() ![]() Mandragorrka ale super, bedzie parka ![]() ![]() ![]()
#2480 |
Zakorzenienie
|
Ja w ciąży biegalam do 6mc, ale to nie były treningi, tylko truchtanie. Praktycznie 3pierwsze MC przelezalam bo się czułam koszmarnie.
Z małym biegam te krótsze biegi w wózku, dłuższe ja bym spokojnie dala radę, ale młody się nudzi. Mandragora córcia w jakim wieku? Bo tajne są te wózki co można dwójkę dzieci pchać, lub do roweru do montować, ważna rzecz przy zakupie to hamulec musi być przy tylnych kołach a nie tym z przodu. Jak z górki zbiegam to przednie koło w powietrzu więc hamulec nie wiem kto tak durnie wymyślił. Jutro półmaraton pyry, którąś spotkam na trasie ?
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Rozmnażać się sama nie będę, ale Was biegające mamy podziwiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze mnie wybrzuszylo od razu ![]() Fajnie że mogła biegać, na pewno było super. W ogóle pary, ktore podzielają wspólne pasje sa ekstra. Różnica będzie 2 lata i 2 miesiące. Szybko zdecydowaliśmy się na dziecko bo potem pewnie by nam się nie chciało. Przy odchowanym i w miarę samodzielnym dziecku ciężko podjąć decyzję o drugim. Cytat:
![]() Jak młody się urodzi to cora będzie miała 2 lata i 2 miesiące. Wstępnie zastanawiam się nad zakupem wozka tylko nie wiem jakiego. Od sierpnia córe posylany do prywatnego przedszkola na 5 h. Przedszkole jest oddalone od nas o jakieś 7km i myślałam o wozku pojedynczym żeby z malym iść/truchtac/biegc po córe. Jednak ciężko zdecydowac się na cokolwiek bo w zasadzie trzeba opierać się na internecie. Po porodzie jak szybko wrocilas do aktywności? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
Mój mały ma 4 lata i spokojnie wózek biegowy z rok poużywam, codziennie jako przyczepkę rowerową, raz na 2tyg jako biegowy. To spokojnie możesz taki wózek dla dwójki na wycieczki rowerowe używać. Mniejsze dzieci dopiero od 6mc życia, ale mają tajne hamaki dla niemowląt. Koleżanka kupiła tylko biegowy, naradzie tylko na spacery bo mała ma 1mc.
Ja pierwszy bieg miałam po 4tyg od porodu, oczywiście się nasluchalam o tym ze mleko zważę ![]() Wózek taki fajniejszy to chyba croozer, ma wkładki dla niemowląt, i można w nim wozić dzieci w różnym wieku.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczę ile będziemy mieć kasy bo pewnie taki wozek-przyczepka sporo kosztuje. Ale w sumie fajne rozwiązanie bo jest i do biegania i do jezdzenia. Jeszcze mamy chwilę czasu na myślenie o tym. A Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Konto usunięte
|
Wiam
![]() Dokładnie 3. czerwca zaczęłam "biegać" - narazie są to szybkie marsze, zawdzięczam to temu, że przez 2 lata miałam zero aktywności fizycznej. Robię postępy, marszuję już coraz szybciej i na dłuższych dystansach, jestem mniej zasapana ![]() Dla motywacji używam sobie Runtastic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie ze parka ja tez mam coreczke i synka ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- [1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;4707867 6]Wiam ![]() Dokładnie 3. czerwca zaczęłam "biegać" - narazie są to szybkie marsze, zawdzięczam to temu, że przez 2 lata miałam zero aktywności fizycznej. Robię postępy, marszuję już coraz szybciej i na dłuższych dystansach, jestem mniej zasapana ![]() Dla motywacji używam sobie Runtastic ![]() Witamy! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zadomowienie
|
Hahaha nieeee, na razie czeka nas przeprowadzka do fajnego, rodzinno-przyszlosciowego mieszkania, ale jeszcze maaasa papierowej roboty przed nami wiec w perspektywie gratulowanie tego. A potem, kto wie... chociaz raczej nie zdecyduje sie na mnozenie przed tym Ultra w przyszlym roku, szkoda mi tracic az tyle wysilku
![]()
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta mialam ci pisac ze podziwiam cie za to bieganie w upalach, u nas dzis starszny upal plus duza wilgotnosc, myslalam ze sie skoncze na tym 12 kilometrach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale biegłam wszędzie. Generalnie jestę hardkorę: biegłam maraton w prawie zerowej temperaturze (+3 C i zimny wiatr), biegłam w strasznym upale ponad 33 C i wilgotności 95 % (opaliłam się przy filtrze 80 na skórze, czytaj TU), biegłam maraton bez wody przez ponad połowę, maraton, który miał prawie 44km bo źłe zmierzyli. Biegłam z rozstrojem żołądka. To maratony. Poza tym biegłam z okresem, zapaleniem pęcherza, kontuzją achillesa, biegunką, na kacu (LOL!). Biegłam w Cancunie na Jukatanie, na poziomie morza, biegłam na wysokości prawie 3 000 metrów. Biegłam w 10 stanach Meksuku, po górach, błocie, patelni. Biegam też z obciążeniem czasem (plecak do 7 kg). Biegam do domu, ostatnio biegłam w ...burzy z piorunami (po 2 km byłam całkowicie mokra, do majtuf), biegam o 5 rano, w południe, a czasem po nocy, jak się da. Biegam z muzką lub bez, w minimalnych butach, z amortyzacją, biegam w Vibramach i w sandałach. Wreszcie biegam regularnie po 60 km tygodniowo na 5h snu. A raz biegłam najpierw półmaraton górski w górach Jalisco (Tequila), potem 7h autokarem, 3h snu i w następny poranek 13 km po dość pagórkowej trasie w Mexico City. heh. Poza tym mam skrzywienie kręgosłupa, płaskostopie oraz refluks żołądkowy i zawsze byłam lamerem - frajerem niećwiczącym na wf. Generalnie szybka nie jestem, ale jestem niezniszczalna ![]() W Guachochi w Kanionie Miedzi, z raramuri:
Edytowane przez cacajuate Czas edycji: 2014-06-28 o 23:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.