Tatuaż część III - wątek zbiorczy - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 18:14   #2461
Rukmini
Raczkowanie

Dot.: Tatuaż część III - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Ardenka Pokaż wiadomość
Rukmini - współczuję wiem co czujesz i wiem jaka z tym wiąże się wewnętrzna potrzeba by mieć coś przy sobie/na sobie co będzie czciło pamięć. Ja mam przy kostce na lewej nodze od wewnętrznej strony łapkę mojej kotki, z którą się wspólnie wychowywałam przez 14 lat. Różni ludzie mnie pytają czy żałuję, że zrobiłam sobie taki tatuaż ale ja ani przez chwilę nie pomyślałam o nim w ten sposób. Teraz myślę jeszcze nad psią łapą w tym samym miejscu tylko, że na prawej nodze. Co prawda miałam moją psinę tylko przez trzy lata (wiekowa przybłęda) ale sporo się od niej nauczyłam i ból przy jej utracie był równie ogromny
Czas spędzony razem nie ma znaczenia. Czy to rok czy 10 lat boli tak samo.
Ja wiedziałam, że ona niedługo umrze. Planując tatuaż z nią, od początku wiedziałam, że ma być pamiątką. Moja suczka urodziła się z wadą serca. Żyła 11,5 roku, co zakrawa na medyczny cud, bo nawet w literaturze nie spotkałam się z takimi przypadkami. Gdy była szczeniakiem uprzedzano mnie, że pożyje może ze 2 lata, max 3.
Teraz to się z powodzeniem operuje. 11 lat temu nikt tego w PL nie robił, a jeśli robili, to z różnymi rezultatami. Mojej suki nikt się nie zgodził zoperować.

Też na początku chciałam odcisk jej łapy. Już rok temu sobie jej łapę odciskałam w różnych miejscach, ale mi coś nie pasowało.
Chciałam dwa odciski łap na obu udach - tak jakby się pies o nie opierał. Ale jak ją prosiłam, żeby się oparła, to stawiała mi łapy na piersiach! Choć to nie był duży pies (polski owczarek nizinny).
Na łapy na cyckach się nie zgodziłam.
Bam chciał zrobić jej portret. Ja jednak wolę kompletnego psa, nie tylko jego głowę. Chcę ją w wersji kreskówkowej (z realistyczną byłoby ciężko przy tej ilości futra). I chcę do niej kwiaty rajskiej jabłonki.
Nie wytrzymam do przyszłego roku. Chyba będę celować w listopad.
Bardzo mi jej brakuje. Chcę ją mieć na swoim ciele.
Zachowałam na pamiątkę kosmyk jej włosów, ale to nie to samo.
Miałam już wcześniej inne psy, ale ten był wyjątkowy.
Mam jeszcze jedną sukę (tej samej rasy), ale ona jest mniej wyjątkowa. Ta nieżyjąca od zawsze była moją najulubieńszą "córcią".
Rukmini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 19:39   #2462
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cholera a ja właśnie się zastanawiam jak tak piszecie ...mam cale plecy do zrobienia . 5 sesji . wytrzymam? ....
podobno można psikac lidokainą .
mój TŻ był pryskany lidokainą i pomagało mu to w tych najgorszych miejscach ale samo naruszenie skóry przed psikaniem też nie jest przyjemne

Rukmini wyrazy współczucia
ja strasznie przeżyłam śmierć mojej 5 msc suczki, która związała się ze mną na maksa, bo jak ją wzieliśmy to 2 miesiące codziennie ciągle ze mną.
niestety szczepionki prawdopodobnie były trefne, a potem już były nasz weterynarz nie chciał jej badać, nie dopuszczał do tego co my znaleźliśmy w książkach i necie - że psinka dostała nosówki (nerwowej)... doszło do tego, że co pół godziny miała padaczkę, przestała ruszać jedną nóżką. umierałam przy każdym ataku i tak młodemu psu było trzeba było pomóc już w jedyny sposób... gdyby weterynarz zareagował szybciej żyła by dalej, może miała od czasu do czasu napad...
później rok bez psa, bo nie byłyśmy z mamą w stanie myśleć o tym.
a potem następna suczka po 3 latach okazało się, że ma problemy z sercem, walczyłyśmy jak lwy, rok przeżyła, już było lepiej i kiedyś się nie obudziła - był to szok, szczególnie dla naszego drugiego psa, który miał wtedy niecały rok.
teraz on już ma prawie 8 lat i nie wiem jak będzie, gdy go zabraknie
np. moi rodzice stwierdzili, że jeśli mieli by sobie zrobić tatuaż, to na pewno byłby związany z naszymi psami, bo to członkowie rodziny na maksa

ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...?

przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog.

krew barwiona tlenkiem żelaza  - tattoomaniak.

little nerd - wierny kibic League of Legends
.
Variance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 20:08   #2463
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cholera a ja właśnie się zastanawiam jak tak piszecie ...mam cale plecy do zrobienia . 5 sesji . wytrzymam? ....
podobno można psikac lidokainą .
ja 2x miałam psikane lidokainą, zawsze już przy końcu tatuowania, raz zadziałała rewelacyjnie i nie czułam prawie nic, ale za drugim razem nie zadziałała wcale, więc nie wiem czy była jakaś różnica w stężeniu % czy nie wiem od czego to zależało.
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 23:16   #2464
Ardenka
Zadomowienie

GG do Ardenka

Rukmini - co do czasu masz zupełną rację, ale nie jeden się pukał w czoło jak zobaczył łapę i usłyszał o kolejnej. Nie znam żadnego PONa osobiście ale mój tata kiedyś miał i mówił, że był niesamowity. Moja psia historia była związana z wiekową labradorką, którą znalazłam na skrzyżowaniu niedaleko mojego domu. Miała powyciągane sutki, była bardzo wychudzona i miała ślady pobicia. Bardzo bała się wysokich mężczyzn. Weterynarz stwierdził, że była reproduktorką w pseudohodowli i widocznie nie była już potrzebna więc się jej pozbyli. I tak jak nie przepadałam za labradorami i uważałam je za bardzo pospolite tak zmieniłam zdanie o tej rasie pierwszego dnia. Najkochańszy pies z jakim kiedykolwiek miałam do czynienia. Teraz mam od marca 4 miesięczną chihuahue i nie mogę się przyzwyczaić do takiego małego psiaka. A co do kotki, o której mówiłam to tata powiedział, że się zgodzi na kolejnego kota ale pod warunkiem, że będzie tak samo wyglądać. I udało się, po mozolnych poszukiwaniach znalazłam w fundacji identyczną kotkę do dziś się śmiejemy, ze to wnuczka naszej poprzedniej kotki aczkolwiek charakter ma zupełnie inny a co do tatuażu bo taki mały off się zrobił to ja też nie mogłam się doczekać aż będę miała tą łapkę, nie mogłam sobie poradzić z utratą ale w momencie wykonania tatuażu poczułam taką ulgę jak jeszcze nigdy, więc jeżeli to możliwe to przekładaj dziarkę na bliższy termin
Stary 2014-05-17, 11:01   #2465
Rukmini
Raczkowanie

Puściłam maila w sprawie terminu.
Stary 2014-05-17, 12:52   #2466
Suvia
Zakorzenienie

Byłam świadkiem superowej rozmowy w kolejce do kasy, od razu mi sie ten watek przypomniał.

Mowa była o "super tatuażystach" z mojej wsi (no dobra - małego miasta). Miłe panie - rękaw za 150 złotych wam zrobią. Ekskluziw. Zapraszam

Tak mi było żal, ze jest zimno i łapy koleś miał zakryte. Chciałabym to dzielo zobaczyć

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 14:41   #2467
201612291251
Konto usunięte

na Bernardyny głos już dawno oddany
mamy wspólnych pro zwierzęcych znajomych
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 18:31   #2468
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DIABLICAorg Pokaż wiadomość
na Bernardyny głos już dawno oddany
mamy wspólnych pro zwierzęcych znajomych
Lubię to
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 19:48   #2469
MrowkaZ12
Raczkowanie

Czy przez ten okres kiedy powinno się smarowac świeży tatuaz,mogę go smarowac mascia z witamina A ? Czy koniecznie musi być alantan? To masc z apteki za około 4 zlote a nie jest taka tlusta jak alantan.
MrowkaZ12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 20:44   #2470
Rukmini
Raczkowanie

Wg mnie to powinno być coś choć trochę tłustego, żeby tatuaż się nie przesuszył.

Fajna sytuacja mnie dziś spotkała.
Kupowaliśmy z mężem rybki w sklepie zoo (takim z samymi rybami).
Sprzedawca (całkiem ładnie pokolorowany - od razu zauważyłam ) do mnie podszedł i zapytał o autora mojej sroki na ramieniu.
Mówi, że sam trochę dziara itd. Nie wiem, jak wyglądają jego prace, ale to co miał na skórze było przepiękne.
Stary 2014-05-19, 19:20   #2471
Rukmini
Raczkowanie

Mam wcześniejszy termin.
Moja suczka zagości na mojej łydce 10 listopada.
Stary 2014-05-23, 22:17   #2472
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
Napisane przez MrowkaZ12 Pokaż wiadomość
Czy przez ten okres kiedy powinno się smarowac świeży tatuaz,mogę go smarowac mascia z witamina A ? Czy koniecznie musi być alantan? To masc z apteki za około 4 zlote a nie jest taka tlusta jak alantan.
nie, nie można poczytać ulotkę maści nie można jej stosować za często, a tatuaż smaruje się co 4h
poza tym stosuję to maść na bliznę i wiem, że nie utrzymuje zbyt długo tłustości i nawilżenia takiego powierzchniowego (?), a działa bardziej w głąb
serio - maść na tatuaż można dostać już za 15zł, a zwykle zostaje go jeszcze na następny, więc nie ma co kombinować tak

Cytat:
Napisane przez Rukmini Pokaż wiadomość
Mam wcześniejszy termin.
Moja suczka zagości na mojej łydce 10 listopada.
super!

ja gadałam z Karoliną - we wrześniu na moich żebrach będzie kotwica z jaskółką i różami

ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...?

przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog.

krew barwiona tlenkiem żelaza  - tattoomaniak.

little nerd - wierny kibic League of Legends
.
Variance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 10:57   #2473
EmCa
Raczkowanie

rozumiem, że filtr 50 trzeba stosować zawsze, nie tylko na plaży?...
może to być każdy filtr?
Kupiłam easytattoo, ale on jakos tak zamula tatuaż...
EmCa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 18:24   #2474
Rukmini
Raczkowanie

Pewnie, że zawsze, a nie tylko na plaży.

Ja używam olejku La roche-posay Anthelios 50+.
Kremy zwykle bielą i tatuaż wygląda jakby był już mocno wypłowiały.
Po olejku wygląda ślicznie.
Czasem zamiast niego używam na tatuaż swojego filtru do twarzy, Vichy capital soleil, spf 50. Praktycznie nie bieli.
Gdybym miała pół ciała w dziarach, to pewnie bym kombinowała z czymś tańszym.
Stary 2014-05-25, 16:42   #2475
greenka19
Rozeznanie

GG do greenka19

Dziewczyny, mogłybyście ocenić prace tego tatuażysty? Mam w planach zrobienie tatuażu, on akurat ma studio w moim mieście rodzinnym i zastanawia mnie czy według Was jest dobry

KLIKNIJ

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-26, 19:09   #2476
gazelaa
Zadomowienie

Używała któraś z was z easytattoo blokera słonecznego on ma filtr 50.

Wysłane z aplikacji
gazelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 20:21   #2477
EmCa
Raczkowanie

przeca pisałam, że używam

Cytat:
Napisane przez Rukmini Pokaż wiadomość
Pewnie, że zawsze, a nie tylko na plaży.

Ja używam olejku La roche-posay Anthelios 50+.
Kremy zwykle bielą i tatuaż wygląda jakby był już mocno wypłowiały.
Po olejku wygląda ślicznie.
Czasem zamiast niego używam na tatuaż swojego filtru do twarzy, Vichy capital soleil, spf 50. Praktycznie nie bieli.
Gdybym miała pół ciała w dziarach, to pewnie bym kombinowała z czymś tańszym.
spróbuję, ale większość olejków mi zapycha skórę i się kroszczę...

A ja mam takie pytanie:
jak robicie tatuaże, które nie są jedna konkretną rzeczą? Idziecie z wizją swoją, czy mówicie, ze chciecie np. jaskółkę i dalej tatuażysta wymyśla co jeszcze?
Czy jak pójdę i powiem, że chcę pawie pióro, ale nie wiem jak skomponowane i z czym, żeby dobrze wyglądało to powinnam dostać projekt?
BTW kto robi pawie pióra? na bliźnie...
EmCa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 20:41   #2478
gazelaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EmCa Pokaż wiadomość
przeca pisałam, że używam

spróbuję, ale większość olejków mi zapycha skórę i się kroszczę...

A ja mam takie pytanie:
jak robicie tatuaże, które nie są jedna konkretną rzeczą? Idziecie z wizją swoją, czy mówicie, ze chciecie np. jaskółkę i dalej tatuażysta wymyśla co jeszcze?
Czy jak pójdę i powiem, że chcę pawie pióro, ale nie wiem jak skomponowane i z czym, żeby dobrze wyglądało to powinnam dostać projekt?
BTW kto robi pawie pióra? na bliźnie...

A faktycznie jakos mi to umknęło, właśnie zastanawiam sie czy kupic ale moze byc ciezko smarować sie takim sztyftem po plecach;/

Wysłane z aplikacji
gazelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 16:35   #2479
Calithari
Przyczajenie

Witam Was serdecznie.
W czwartek robię swój pierwszy tatuaż, a już tak się wkręciłam, że myślę o kolejnym ;-).
Przeczytałam cały temat, ale jakoś nie trafiłam na informację dotyczące tego, czego poszukuję.
Czy któraś z Was mogłaby polecić kogoś specjalizującego się w tzw. dotworku? Najlepiej wielkopolska, mazowieckie lub dolnośląskie.
Z góry dzięki za jakiekolwiek informacje
Calithari jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 17:56   #2480
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Calithari Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie.
W czwartek robię swój pierwszy tatuaż, a już tak się wkręciłam, że myślę o kolejnym ;-).
Przeczytałam cały temat, ale jakoś nie trafiłam na informację dotyczące tego, czego poszukuję.
Czy któraś z Was mogłaby polecić kogoś specjalizującego się w tzw. dotworku? Najlepiej wielkopolska, mazowieckie lub dolnośląskie.
w Warszawie masz najlepsza w Polsce specjalistkę Karolinę
https://www.facebook.com/primitivetattoo.studio?fref=ts
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 20:51   #2481
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Witam Was serdecznie.
powiedz koniecznie jak bylo.

Ja od pewnego czasu mam sie z zamiarem tatuazu (jeden z ponizszych) jak myslicie ile potrwa zrobienie kazdego z nich i czy jak nie mialam nigdy tattoo wytrzymam bol?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tattoo1.jpg (90,4 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tattoo2.jpg (56,6 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tattoo3.jpg (64,0 KB, 61 załadowań)
Stary 2014-05-30, 06:48   #2482
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

A ja mam ostatnio chcicę na tatuaż... ale nie wiem jaki mam kilka pomysłów, ale żaden nie jest mast hew. Chciałabym mieć wilka i lisa na udach ( z przodu) a z tyłu albo kotwicę z kokardą ze sznura, albo takie słodkie kokardki.. ale dopóki nie poczuję "omgmuszętomiećboinaczeju mrę" to nie robię nic chciałabym sobie zrobić "hakuna matata", ale nie mam pojęcia gdzie. Nie zrobię w żadnym widocznym miejscu (nadgarstki, łydki, obojczyki, ramiona), żebra odpadają bo się po**am z bólu, na stopie mi nie pasuje i właśnie hakuna matata jest masthewem, a nie mam gdzie zrobić.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 07:07   #2483
karola991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
powiedz koniecznie jak bylo.

Ja od pewnego czasu mam sie z zamiarem tatuazu (jeden z ponizszych) jak myslicie ile potrwa zrobienie kazdego z nich i czy jak nie mialam nigdy tattoo wytrzymam bol?
mysle ze te wieksze to 2-3 sesje zajmie... ból to kwestia indywidualna kazdy ma inny próg bólu, mnie np na plecach w ogole nie bolalo (tylko w okolicy łopatki taki dziwny promieniujacy) ale nie moglysmy robic dłuzej niz 3-4 godziny bo mi puchły i juz tak sie nie przyjmowało

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
A ja mam ostatnio chcicę na tatuaż... ale nie wiem jaki mam kilka pomysłów, ale żaden nie jest mast hew. Chciałabym mieć wilka i lisa na udach ( z przodu) a z tyłu albo kotwicę z kokardą ze sznura, albo takie słodkie kokardki.. ale dopóki nie poczuję "omgmuszętomiećboinaczeju mrę" to nie robię nic chciałabym sobie zrobić "hakuna matata", ale nie mam pojęcia gdzie. Nie zrobię w żadnym widocznym miejscu (nadgarstki, łydki, obojczyki, ramiona), żebra odpadają bo się po**am z bólu, na stopie mi nie pasuje i właśnie hakuna matata jest masthewem, a nie mam gdzie zrobić.
ja mam hakuna matata i tez to byl moj pierwszy i muuusialam go miec
Stary 2014-05-30, 13:06   #2484
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
ja mam hakuna matata I tez to byl moj pierwszy i muuusialam go miec
poooka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 18:48   #2485
Calithari
Przyczajenie

Hej znów
Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
w Warszawie masz najlepsza w Polsce specjalistkę Karolinę
https://www.facebook.com/primitivetattoo.studio?fref=ts
Dzięki wielkie, bardzo możliwe, że skorzystam w niedługim czasie .

Jak było? Z pewnością tatuowanie było dla mnie miłym zaskoczeniem. Wzór mam na lewym przedramieniu, nie jest to żaden napis, mleczyk, ptaszki czy inne takie. ''Wydziarałam'' sobie wilka , takiego mniej więcej 18x8cm. Jestem bardzo zadowolona, jednak już widzę, że po zagojeniu będę musiała zrobić dwie dosłownie minimalne poprawki.
Jeśli ktoś waha się jedynie ze względu na ból, to przedramię jak najbardziej polecam!
Pozdrawiam, C.
Stary 2014-05-30, 19:54   #2486
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
''Wydziarałam'' sobie wilka ,
pokaż
Stary 2014-05-31, 09:01   #2487
solstice
Raczkowanie

Dziewczyny znów proszę Was o pomoc Co myślicie o tych pracach? Czy można "oddać się" w jego ręce?
https://www.facebook.com/jakub1987/photos

Chciałam dziarać się w czerwcu, na plecach między łopatkami. Czy to bardzo kiepski pomysł, żeby tatuować się w upały? Czy to ma wpływ na jakoś wygojonego tatuażu? Oczywiście przy odpowiedniej pielęgnacji...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-31, 16:51   #2488
MerryMeMary
Raczkowanie

Cytat:
Witam Was serdecznie.
I jeszcze Michał z Six Mad Helen w Poznaniu )
MerryMeMary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 17:47   #2489
magd00sinek
Zakorzenienie

Moje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bday13.jpg (54,5 KB, 189 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kap13.jpg (66,9 KB, 187 załadowań)
Stary 2014-06-01, 20:24   #2490
Calithari
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MerryMeMary Pokaż wiadomość
I jeszcze Michał z Six Mad Helen w Poznaniu )
Dzięki!
Zdjęcie swojego w całej okazałości wstawię po wygojeniu.
I właśnie co do gojenia... Smaruję tatuaż Alantanem Plus. Trochę piecze, trochę swędzi - czyli normalka. Zastanawia mnie jedno. Pomiędzy jednym a drugim smarowaniem myję tatuaż Białym Jeleniem i chłodną/letnią wodą. Jednak nie mogę zupełnie zmyć tej maści, przez co tatuaż bardzo się świeci i jest tłusty... Tak ma być, czy powinnam go bardziej szorować? No i te krostki... widać je na zdjęciu. Nie wiem czy to tylko potówki, czy jakieś uczulenie. Ergh..
Z góry dzięki za pomoc. I uprzedzam komentarze: tak, to jest wilk, nie lis.

/edit
Przeszłam się do studia, ponoć za bardzo o tatuaż dbałam i go przetłuściłam . Miałam go ''przesuszyć tak 3 godzinki i posmarować cienką warstwą EasyTattoo, bo dostałam próbkę.
Na wszelki wypadek wieczorem zacznę pić wapno. Mam nadzieję, że będzie poprawa.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140601_155451.jpg (62,2 KB, 193 załadowań)

Edytowane przez Calithari
Czas edycji: 2014-06-02 o 12:16
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości