![]() |
#2461 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D
Cytat:
![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
VT 750>>Clr 125>>Gs 500 E>>SV650S>>FZS600 Edytowane przez renia19941 Czas edycji: 2013-09-16 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D
600-tka na pierwsze moto - never. Prosty przykład. Kolega kilka dni temu wrzucił na fejsa: "600 na pierwsze moto ? No problem. Sprzedane w piatek, tak wyglada w niedziele..."
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...52912830_n.jpg Wiem, że mędrkowanie innych niewiele daje, ale z perspektywy osoby, która jeździ drugi sezon, z czego pierwszy na 650, uważam, że 600-tka, a już tym bardziej sportowa, jest ogromnym ryzykiem na pierwszą maszynę. No ale to też tylko moje skromne zdanie...
![]() |
![]() |
#2463 |
Raczkowanie
|
ALe nie jestem to mi nie gadaj ze 600tka za ciężka. jeszcze nie slyszalem zeby komus sie motocykl przewrocil "glowa w dol" ´, NIe liczac stuntu bo tam się czasem zdarzy ale rzadko. Slyszalem juz rozne rady co do pierwszych motocykli ale nigdy zeby ktos nie bral bo to za ciezkie i jak sie przewroci to nie podniesie
![]() na 600tke to czy litra byle malpa potrafi wsiasc. A jak ktos cuduje z manetka to sam jest sobie winny. Edytowane przez przecinakk Czas edycji: 2013-09-16 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z manetką dużo cudować nie trzeba, w zeszłym tygodniu chłopaczkowi R6 spod dupy wyrwało, bo myślał, że jak ogarnął rometa, to z tym też sobie poradzi, wszak i to i to ma 2 koła ![]()
Edytowane przez justyna_dt Czas edycji: 2013-09-16 o 18:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2465 |
Raczkowanie
|
No to od dzisiaj widze juz nie liczy sie wyglad i specyfika motocykla przy kupnie tylko waga ? "no moj drogi TZ moze pomozesz wybrac mi motocykl ale taki do 150 kg bo wiecej nie podniose" xD a z tym kolesiem to bylo cudowanie. skoro z "rometa" na sporta sie przesiadl i mu uciekl to sam jest sobie winny" xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2466 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do "byle małpy" za stery samolotu tez potrafi wsiąść ale dobrze się to nie skończy. Nie twierdzę że tylko waga jest decydującym czynnikiem jeśli chodzi o pierwsze 2oo, wspomniałam też o mocy nasz wybiórczo czytający przyjacielu. A tak na marginesie, ja mówię, gadać mogą stare rury na bazarku w Górnych Rycipicach. Justyna, no i tu się zgadzamy a ostatnio nieczęsto się to zdarzało ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
VT 750>>Clr 125>>Gs 500 E>>SV650S>>FZS600 Edytowane przez renia19941 Czas edycji: 2013-09-16 o 19:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2467 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 |
Raczkowanie
|
no opczywiscie. bo im wieksze doswiadczenie w jedzie na motocyklu tym wiecej czlowiek da rade podniesc. po co silownia skoro sa motocykle. zaczynamy od 250 i codziennie kilkadziestat razy przewracamy i podnosimy. Jak juz zbyt latwo bedzie szlo podnoszenie to znak ze na cos wiekszego mozna sie przesiasc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D
To ja w temacie napiszę tylko tyle, że mój stary jak kupował moto (swoje pierwsze) to wahał się między hornetem a banditem 600. Przetestował oba podczas oglądania i wybrał bandziora ze względu na mniej km (z tego co pamiętam różnica była rzędu kilkunastu), twierdząc, że do tego trzeba mieć respekt
![]() ![]() A co do masy - mój chłop do olbrzymów nie należy, ale jak mu po ślizgu na śliskiej nawierzchni się suzi położyła, to sam ledwo podniósł. A potem trzeba było jeszcze dopchać gdzieś w spokojne miejsce... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2470 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale Przecinak, jak dla mnie to możesz sobie zafundować i Intrudera 1800 i wlec go z Niemiec do Polski na deskorolce, mam to gdzieś ![]() Nie wiem jak inne dziewczyny ale jeśli ja daję jakiekolwiek rady to są one przeznaczone dla tych, którzy chcą z nich skorzystać. Ty najwyraźniej do nich nie należysz więc kupuj sobie co tam chcesz i życzę szerokości i gumowych drzew.
![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D
Renia
![]() przecinak, nie wiem, czy jest sens tu kozaczyć, zaskakujące, że tacy znawcy przed kolegami jakoś inaczej śpiewają ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
kurcze, rzuciłam luźną myśl a tu taka dyskusja
![]() dzięki za każdą opinię, na szczęście do wiosny jeszcze daleko ![]()
![]() |
#2473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2474 |
Raczkowanie
|
dobra rada to dobra rada. a głupota zostanie głupotą. sarkazm sobie daruj bo to nie ja pisalem o wadze motocykla jako jednym z glownych kryteriow przy jego wyborze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2475 |
Rozeznanie
|
To stwierdzenie ogłaszam moją dzisiejszą myślą przewodnią
![]() A od mojego sarkazmu to wiesz co możesz.... Ostatecznie skoro Cię to tak drażni to nie odpisuj na to co mówię, złość piękności szkodzi ![]() Ktoś mądry kiedyś powiedział (niestety wyleciało mi z głowy kto, może któraś pamięta?), że "sarkazm to broń inteligentnego człowieka walczącego z otaczającą go głupotą" Owszem, nie ty pisałeś o wadze jako głównym kryterium, wręcz przeciwnie, wobec tego chciałabym zobaczyć jak prowadzisz 250 kg szpeja pod górkę dalej niż 10 metrów, nie mówiąc już o wypchaniu go np z rowu (zdarza się najlepszym ![]() Oczywiście zaraz udowodnisz wszystkim słownie że się da ale ja nadal twierdzę, że nie jest to komfortowe ani wygodne, zwłaszcza dla kogoś drobnego i lekkiego/ niskiego. Tym pozytywnym akcentem kończę z tobą dyskusję.
VT 750>>Clr 125>>Gs 500 E>>SV650S>>FZS600 Edytowane przez renia19941 Czas edycji: 2013-09-16 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2476 |
Raczkowanie
|
a kto madrzejszy powiedzial cos w stylu" glupi zawsze znajdzie glupszego ktory bedzie go podziwial". wiec moge sie upierac ze 2+2 = 4 ale to ty bedziesz miala racje
![]() Gdyby to ze praktycznie co zdanie przeczysz sama sobie i nawet o tym nie wiesz nie bylo tak zenujace to pewnie usmialbym sie do lez malo kto by z rowu dal rade wyciagnac . czy to znaczy ze jak ktos nie da rady to nie ma takie motocykla kupowac sobie ? to twoj argument czy jak ? napisz ze sobie trollujesz bo nie wierze ![]() Edytowane przez przecinakk Czas edycji: 2013-09-16 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2477 |
Rozeznanie
|
Tak, trolluję sobie na tym forum od 5-ciu lat, wybaczcie dziewczyny. Tak naprawdę mam na imię Bogdan, ważę 115 kg i mam 57 lat, siedzę tu bo mam nudne życie i chciałem się dowartościować opowiadając pierdoły o których nie mam pojęcia
![]() Na potrzeby spotkań w gronie forumowym przebieram się za 60- cio kilogramową blondynkę a moja żona Zdzisława (55 lat) przebiera się za mojego faceta. Motocykle pożyczamy od dzieci, wiedzę na ich temat też pożyczamy ![]() Nareszcie to z siebie wyrzuciłem! Dziewczyny, czy zaakceptujecie mnie takiego jakim jestem czy muszę iść na forum dla podstarzałych spaślaków ?
![]() |
#2478 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Tu jesteśmy anonimowi, wydje mi się, że po prostu tu możemy się poradzić, wygadać. Ja na pierwsze moto chciałam jakąś 125, ale sąsiad mnie przekonał że to strata czasu i pieniędzy więc rozsądniej i bez szaleństw 250-400 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2480 |
Raczkowanie
|
Myslalem ze sie obrazilas i juz nie odpiszesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Renia - nawet jeśli wujek S. jest Zdzisławą a to Ty w Waszym domu sikasz na stojąco - mi to lotto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2482 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Malwi, Paula, przyznajcie że nic nie zauważyłyście, Pati też się nie kapnęła,ehh gdyby tylko wiedziała to by pewnie ze mną nie jeździła nocą nad zalew ![]() ![]()
VT 750>>Clr 125>>Gs 500 E>>SV650S>>FZS600 Edytowane przez renia19941 Czas edycji: 2013-09-16 o 20:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2485 |
Raczkowanie
|
oczywiście ze skopiowane. dlatego wziąłem w cudzysłów sherlocku
![]() No nic. Musze zaczac powoli jezdzic do ludzi i sprawdzac ktore z upatrzonych modeli dam rade podniesc ewentualnie z rowu wyciagnac. pochwale sie jak juz kupie maszyne.
Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Nieważne, jak dobrze grasz, gołąb i tak przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z wygranej Edytowane przez przecinakk Czas edycji: 2013-09-16 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2488 |
Konto usunięte
|
Widzę, że facet jak zwykle musi zamieszanie zrobić
![]() Mata na rozładowanie emocji, dostałam od przyjaciółki, el o el ![]() http://www.youtube.com/watch?v=1beCS6xnBw8 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2490 |
Konto usunięte
|
Sam seks
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.