|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- koc kupiliśmy w tamtym roku .. abby- tak, wiem.. miałam podejrzenie zatrucia ciążowego. Jednak badania nie wykazały białkomoczu. Wczoraj musialam robić powtórne badania, czekam na wyniki ale dzisiaj pewnie ich nie bedzie ... :/ wiec jutro zobacze czy wszystko ok .
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
To trzymam kciuki za wyniki!
![]() Mi puchną, ale po nocy dochodzą do siebie. No i u mnie główną przyczyną jest 8h siedzenia w pracy
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
mi się tylko raz zdarzyło, że wstałam rano ze spuchniętymi nogami, ale więcej się to nie powtórzyło
a ciśnienie mam zawsze książkowe
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Bidulka jesteś
Podziwiam, że tyle pracujesz.A kiedy planujesz iść na jakieś zwolnienie? - o ile planujesz? No ja w teorii siedzę 8h, ale zawsze zostaję dłużej, wychodzi jakieś 9h. I poza spacerami do toalety tylko siedzę i siedzę
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
Mnie puchną nie tylko nogi, cała jestem spuchnięta! Rybko nie przejmuj się, też musiałam kupić nowe klapki, też rozmiar większe. Mój pierścionek zaręczynowy, który tydzień temu był na serdecznym prawej ręki, teraz nawet na najmniejszy nie wchodzi. Mam kłopot, żeby zgiąć palce, łokcie, kolana... A ciśnienie- mega niskie. Wyniki moczu -ok. Krwi- ok. Usg nerek- ok. Sikam- co 10minut. DOSŁOWNIE. Lekarz stwierdził, że niektóre kobiety puchną w II trymestrze, w III to znika. Bo organizm musi się przyzwyczaić do tego, że potrzebuje więcej wody i zwyczajnie jeszcze nie potrafi kontrolować ile jest mu potrzebne.
Wyglądam jakby mnie ktos napompował. |
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
współczuję Wam, że musicie chodzić do pracy i siedzieć tyle godzin
chociaż powiem, że ja od prawie dwóch miesięcy siedzę w domu i czasami bym chciała iść do pracy ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kabriela, gratulacje pierwszych ruchów i tytułu magistra! Ja właśnie zaraz się wybieram na słońce i chyba wezmę taką chustę cienką a'la pareo, złożę na kilka razy i będę zakrywała brzuch. Albo taką koszulkę na ramiączkach z poliestru Cytat:
ryba91, mi też biust rośnie i rośnie. Muszę iść kupić w końcu jakiś większy stanik, bo ze starych już mi się wylewają. Co do prezentu dla babci - może jakieś papcie? Książkę o ile czyta? Mój mąż dzisiaj wybył do Gdańska na koncert Bon Jovi, to ja jadę ze znajomymi poleżeć w ciepełku i odebrać zamówioną przez allegro długą spódnicę
|
|
#2469 |
|
Zadomowienie
|
Co do biustu: z 70A podskoczył mi do 70E i ciągle rośnie
![]() Rybko Co do prezentu dla babci: a ja bym kupiła audiobooka na płycie. Jakiegoś -wybaczcie, może to stereotypowe- ale religijnego. Pełno tego, nie jest to drogie. Może być np. czytana poezja Wojtyły. Babcia sobie włoży w odtwarzacz i posłuch wieczorkami
|
|
|
|
#2470 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z Wami w 18 tygodniu! Jak ten czas pędzi, jak szalony! Dopiero przecież test robiłam :P Jak już minie połowa to chyba zacznę się stresować, że nie wyrobie z zakupami itd... :P
Paulinaizabela super mebelki! Już masz pokoik dla dzidziusia, extra! Jak przyjdą dodatki to w ogóle będzie cud miód i orzeszki. A jakie jeansy słodkie!!!!! Coralady duży masz brzuszek! bardzo ładny! Cytat:
[QUOTE=Trele_Morele;413819 39] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nawet jeśli okaże się najgorsze to myśl pozytywnie i bierzcie się do roboty! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ufffCytat:
Może być jeszcze wino w takim pudełku z grawerem, widziałam kiedyś na allegro. My nie robiliśmy podziękowań na ślubie, za to później wręczyliśmy rodzicom albumy ze zdjęciami. Cytat:
![]() Hmmmm... cisnieniomierz pewnie ma. Może srebrną broszkę ... albo zegarek taki niedrogi do 50 zł u zegarmistrza się kupi. Albo szlafrok jakiś... sama nie wiem
|
|
#2471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
wolałabym kupić oddzielnie komodę i oddzielnie przewijak a tak jeszcze zobaczę, jak nie będzie na komodę pasowało to na łóżeczko położę i już
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2472 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
A jak tak czytam i RYbka zrozumiałam że pytałaś wczoraj co to są mięśnie Kegla, a Ty zapytałaś czy ćwiczymy.A ja Ci wywód strzeliłam jak je poczuć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mya Jak czytam o Tobie to jakby trochę o mnie ![]() Cytat:
jakie to cudowne uczucie ulgi i spokoju ![]() To teraz heja na wizaż ![]() Cytat:
![]() Aaby Miałam właśnie pytać o Ciebie dzisiaj na forum.Naprawdę,bo tak nagle zniknęłaś. Ja też rano mam mniejszy a wieczorem to mi "wybałusza" Cytat:
Może kosze prezentowe?A w nich jakiś dobry alkohol dla tatusiów,dla mam np gustowne anioły z gipsu żeby była trwała pamiątka,kawa,herbatka,ra mka na zdjęcia żęby po weselu sobie wstawili Wasze ślubne. |
|||||
|
|
|
#2473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję i kopniaczków Wróciłam z krwi, nie wiem ile razy biegałam do lodówki po dokładkę śniadanka, bo się najeść nie mogłam ciekawe jak moja hemoglobina ![]() Czy którąś z Was boli krocze? Ale tak centralnie, czuję dokłądnie wargi sromowe, wszystko jest takie nabrzmiałe i napięte, no i boli, czasem zakuje. Na tym ostatnim usg lekarka mówiła, że mała jest bardzo nisko, no i czuję ją niziutko, szukałam na necie to pisały dziewczyny, że lekarz mówił, że przy niskim ułożeniu może tak być od naporu, ale to mi się jakoś tak wydaje na końcówkę ciąży normalne, a ja w 21 tyg ![]() |
|
|
|
|
#2474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
) z tym ze ja Wiem I czuje ze moja mała ulozpna jest wzdłuz. Raczki bombarduja moj pepek a nozki pecherz , wiec nie Wiem czy u mnie to tez napòr ?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2475 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Gratuluję udanych wizyt, kopniaczków, poznanych płci, zakończonych sesji ![]() ![]() Ilonka oczywiście że pamiętamy mocno zaciśnięteNasturcja my dalismy rodzicom w ramach podziekowań taki tryptyk (coś w tym stylu) http://allegro.pl/talamone-anioly-sz...324186028.html widziałam że była mowa o wózkach- my chyba zdecydujemy się na taki (firma SEKA- koleżanka miała i sobie chwaliła) http://allegro.pl/wozek-3w1-maximus-...323446156.html jeżeli znacie jakieś opinie o tej firmie to chętnie poznam ja tez brzuszka jeszcze nie pokazałam ale wieczorem jest ogromny, niestety do tego dochodzi moja nadwaga i pewnie dlatego wyglądam jakbym miała wnet urodzić
Edytowane przez niunia_20 Czas edycji: 2013-06-19 o 11:10 |
|
|
|
#2476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Domi
za połówkowe żebyś obie w końcu synka dobrze pooglądała![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy to nie wina krążenia ![]() Mi też ostatnio ulubiony dove szwankuje,a to widocznie nie wina dezodorantu. Aaby daj znać jutro Ryba Ja też mam już dość swoich CYCKÓW A dla babci może apaszkę ,jakąś ładna koszule nocną?? Ktosiula Witaj w 18 ![]() Też się zastanawiałam nad dokupieniem przewijaka do komody ,ale nie rozglądałam się jeszcze w temacie. Kociak Pojechałabym na ten koncert ![]() Cytat:
Ale moja koleżanka w 22 tygodniu czuła taki napór |
||
|
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do sikania.. ja sikam baaaaaardzo dużo na prawdę lineczka- ja ściągam obrączkę i pierścionek zaręczynowy tak na pół dnia bo potem mnie "ciśnie" nasturcja- mam podobnie z tym że u mnie ciśnienie wysokie. dzisiaj rano 136/87 .. ktosiula- za18 tydzień ![]() nemosek- a ja sie zastanawiałam czy tak głupio zadałam pytanie że mi piszesz co to jest czy Ty źle zrozumiałaś... i stwierdziłam że ze mną coś nie tak bo swoje zdania/pytania rozumiem tylko ja ( mąż tak stwierdził) kciuki za dzisiejszE WIZYTY
|
|
#2478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Siostra mojego Tż też jest w ciąży, ma termin 2 tygodnie pozniej ![]() Ale wkurza mnie niesamowicie...Po co wszystko nowe, tyle pieniędzy... Ona wszystko liczy, że dostanie, że ktoś jej da.. To jest moje pierwsze dziecko i chce żeby mialo wszystko piękne ![]() Także popieram
|
|
|
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Niunia Piękny ten tryptyk i fajny pomysł,moi rodzice dostali taki na rocznicę od brata Cytat:
![]() Ja to czasem mam takie skróty myślowe że naprawdę trudno mnie zrozumieć |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
nemosek
![]() Cytat:
Zanudzę się na śmierć, ale ileż można ![]() W dodatku w biurze mam taki ukrop, że nie idzie czym oddychać - a to dopiero początek...
|
|
#2481 |
|
Raczkowanie
|
Hej Gaduliska!
Spróbuję później nadrobić, ale nie wiem czy będę mieć siłe patrzeć w kompa, ten upał mnie dobija, nigdy nie lubiłam takiej pogody, a teraz tym bardziej. Wczoraj jeszcze któryś z sąsiadów zapalił jakieś trawy wieczorem, nie dało się oddychać. Koło 20.30 położyłam się na leżaku na balkonie i zasnęłam ![]() Od wczoraj męczy mnie okropne parcie na pęcherz i lekki, mijający ból tak jakby nad kością łonową. Pojechałam zrobić mocz, czekam na wyniki. Gino mówi że to może być zapalenie pęcherza, więc wizyta przyspieszona na JUTRO A z dolegliwościowych wieści to od przedwczoraj mam kłujący chwilowo ból raz z prawej strony podbrzusza, raz z lewej. Domyślam się że to więzadła i mam nadzieję że tak właśnie jest, do jutrzejszej wizyty prawdopodobnie oszaleje, tak się denerwuję żeby wszystko było w porządku... No i poproszę lekarza, żeby wizyty były co 3 tyg, miesiąc to dla mnie zdecydowanie za długo, to nie na moje nerwy. Rybko ja Ci juz pisałam, że Ty dla mnie jesteś SuperWoman, trzymaj się kochana ![]() Ilonko o kurcze, ale numer! No pewnie że Cię pamiętamy. Ale to co, to lekarze podejrzewają, że kryje się w Tobie mały, żyjący Człowieczek? Nie do wiary! Paulinaizabela- piękne mebelki
|
#2482 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam, witam dziś od razna porzadki...
![]() Cos duzo mnie ominelo, bede nadrabiać wieczorem idę na spacer się dotlenić, bo tego nam trzeba...Schizuje się anemią i jak pomyślę, że za 3 tyg. moj ślub ![]() ![]() Cytat:
![]() A Ty już lepiej się czujesz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Albo o czymś nie wiem, albo mnie cos ominęło, ale ... gdzie jest MOTYLEK?
|
|||||
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
I Basiula 19
![]() Muszę się zbierać do miasta,ale mi się nie che, a tyle do załatwienia ![]() Miłego dzionka |
|
|
|
#2484 |
|
Wtajemniczenie
|
Magalska też coś ostatnio milczy, kochane meldować się
![]() ![]() Ja się właśnie wykąpałam w letniej wodzie od razu mi lepiej... ![]() Co do mojego biustu to ja się nie wypowiadam bo już mam go serdecznie dosyć...nie dosyć że rośnie, jakiś taki nie zgrabny jest,żyły mi po bokach biustu widać to jeszcze swędzi W jakiś dzień też bym musiała się wziąść za porządki ale przez ten upał mam totalnego lenia...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2485 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Siemeczka
![]() Cytat:
laski to jakieś tępe dzidy, latają co 2 tyg z nowym, zaciążają - płacz... Rozwody... mam kumpla w moim wieku co ma 2letnią córkę a z zoną po rozwodzie rok... Ma widzenia, ale córki nie widuje, bo ona nie każe, ale jak chcieliśmy z nim do niej jechac tak o bo byliśmy niedaleko "to on to ☠☠☠☠☠☠☠i" ale wieszać się chce, bo dziecka nie widuje... Cytat:
Dziewczyny ile cm mierzy dzidziuś w 17tc? Ja to chyba czuję lekkie smyrnięcia, znaczy wczoraj, jakby pukanie w dwóch miejscach - tam gdzie główka była na usg i gdzie nóżki, aler to akurat mogło się zmienić bo maluch jak wariat lata po tym brzuchu. ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana, u mnie żyły widać wszędzie, na dłoniach - gdzie nigdy nie bylo widac, stopach, udach,ramionach , piersiach. Masakra. ja zawsze miałam pochowane a teraz pińćset żył... |
||||
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie dostałam listę od szwagierki cojest potrzebne do szpitala i do domu, na pierwszym miejscu jest dowód osobisty, na drugiej liście elektroniczna niania
to na pewno bedę miała skoro jest takie wazne.. a dla babci albo kupimy szlafrok albo nie wiem.... tak nie chcce tam jechać, robie to tylko dla męża. Już wiem jakie bedzie gadanie' ale przytyłaś, zbrzydłaś, nie mieścisz sie w nic... ehh..:/ aż sie przykro robi ... ak se o tym pomyślę to łzy w oczach
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem, jestem![]() podczytuję was zwłaszcza wieczorami na telefonie dlatego nie piszę bo z tek dotykowego to tylko się nawkurzać idzie przy pisaniu oczy same mi się zamykają a nawet nie mam z kim małego zostawić żeby się na chwilę położyć... no ale co ja wam tu smęcić będę![]() podglądałam wasze fotki cudne o mamciu ale bym sobie truskawek zjadła a nie mam skąd wziąć ech... ach gratuluję udanych wizyt babeczki i poznanych płci my jeszcze tylko 2 tygodnie i będzie wiadomo przepraszam, że nie odpisuję imiennie ale jest nas tu tyle, że nie chcę palnąć jakiejś gafy bo przyznaję, że kojarzę was bardziej po avatarkach niż nikach ![]() dziewczyny! mam pytanie bo wypatrzyłam gdzieś, że któraś z was (albo i nie jedna) pracuje w przedszkolu i chciałabym podpytać co mam zrobić jeśli mój maluch (2 lata i 5 miesięcy) nauczył się całego alfabetu ale po angielsku (wpływ anglojęzycznych zabawek edukacyjnych) i nie wiem czy mam mu mieszać w głowie i uczyć po polsku teraz czy zostawić tak jak jest i może z czasem zapomni (choć to trudne bo ciągle każe mi pisać literki a on zgaduje jakie to, oczywiście po angielsku). Problem może śmieszny ale nie chciałabym jakoś mieszać mu w głowie zbyt wczesną nauką albo izolowaniem od niej...
|
|
|
#2488 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemosek
Więc zadzwoniłam do przychodni i robią usg 4d, koszt to 270 zł i robi je dr. Janosz, ale recepcjonistka powiedziała że na lipiec zapisy są ale nie wiem czy na początek miesiąca czy poźniej, to też zależy w którym tyg chcesz usg. Podaje strone i numer telefonu, to najwyżej przedzwonisz i się dowiesz: ![]() http://www.euromed.tarnow.pl/index.p...&id=3&Itemid=9 |
|
|
|
#2489 |
|
Zadomowienie
|
U mnie piersi niebieskie od żył. I żyły na brzuchu, po bokach wychodzą. Początkowo myślałam, ze to rozstępy, ale w poniedziałek położna mnie uświadomiła, ze tylko żyły...
Kupiłam sobie stanik z Atlantica i powiem Wam, że wygodny! A co najważniejsze: miękkie miseczki, ale nie tak całkowicie, tylko materiał podwójna bawełna, więc wybaczcie- ale wreszcie cycki mi w pocie nie pływają I to jest pozytyw totalny!Za to zauważyłam przed chwilę, że mam mega suchą skórę. Wszędzie, nawet na głowie [wygląda jak łupież, blee], stopy, dłonie, brzuch, plecy, absolutnie wszędzie. Swędzi mnie aż i piecze.. A przecież piję ostatnio po 4 litry dziennie... |
|
|
|
#2490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ależ mnie nogi dzisiaj bolały po pracy a jakie spuchnięte nie wiem czy dam radę pracować
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

) i ja już niestety efekty widzę 

Podziwiam, że tyle pracujesz.

miesiąc temu byłam tu ostatni raz. Kochane trzymajcie się gorąco 

I stąd nie było mnie już daaaawno - ale i tak żadna nie tęskniła 

oczy same mi się zamykają a nawet nie mam z kim małego zostawić żeby się na chwilę położyć... no ale co ja wam tu smęcić będę
a nie mam skąd wziąć ech...