![]() |
#2461 |
Raczkowanie
|
Dot.: SGGW- Wątek zbiorczy
https://www.facebook.com/groups/1476346412608166/ inżynieria eko. zapraszam !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2462 |
Przyczajenie
|
Jestem kandydatką na kierunek HiOZTiD.
Znajduje się na liście rezerwowej. Aktualnie moje miejsce 40 ![]() Moje szanse są raczej marne... ;( Za to zostałam przyjęta na UTP w Bydgoszczy na Ogrody zoologiczne i zwierzęta amatorskie, 18 jestem w UP w Lublinie na behawiorystyke, lecz wolałabym na SGGW. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2463 |
Raczkowanie
|
Idę na informatykę i ekonometrię
![]() Może jakaś studentka tego kierunku podzieli się wrażeniami ?
![]() |
#2464 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#2465 |
Przyczajenie
|
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Pisałam z 2 osobami (Aneta i Sara) , ale skąd mam wiedzieć czy z Tobą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2466 |
Zadomowienie
|
Czyli pisałaś
![]() |
#2467 |
Przyczajenie
|
Po przeliczeniu punktów mam ich bardzo mało (tyle,że aż wstyd). Ale kontaktowałam się wcześniej z wydziałem rekrutacji i odpisali mi,że jeśli będą wolne miejsca to przyjmują tych co oczekują.
A najgorsze jest to,że teraz wyjeżdżam do początku sierpnia za granicę i jeśli się okaże ,że zostałam przyjęta to trochę kiepsko, bo oryginały będą w innej szkole, co najwyżej kopie będę mogła wysłać, a nie wiadomo czy na to się zgodzą. Więc... Jest mi na rękę aby przyjęli mnie w ostatniej turze. A to z kim mam przyjemność pisać? Edytowane przez roksamna Czas edycji: 2014-07-12 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 |
Zadomowienie
|
W tamtym roku progi rosły. A ten kierunek idą osoby które w dużej mierze nie dostały się na wete. I w przedostatniej i ostatniej rekrutacji idą tutaj
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2469 |
Raczkowanie
|
Informatyka i ekonometria - https://www.facebook.com/groups/701020716601037/
![]()
![]() |
#2470 |
Przyczajenie
|
Cześć zrobiłem konto specjalnie po to aby zadać wam pytanie, przeglądam temat i już wiem że SGGW to fajna uczelnia. Otóż dostałem się na Zarządzanie i Inżynierię Produkcji, mam po tym kilku znajomych i mówią że fajny kierunek. Odnośnie mojego pytania -czy jest to kierunek bardziej humanistyczny czy matematyczny? prawdopodobnie będę mieszkał w akademiku ale dopiero od października, gdzie są informacje o tym terminie? (tak czytam i się trochę zgubiłem
![]() ![]() PS. Dostałem się jeszcze na informatykę na inną uczelnie ale i tak sggw z tego co wiem rządzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2471 |
Zadomowienie
|
Jak patrzę na Martę to raczej matematyczny
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- A co do akademika to pojawia się informacje o tych którzy dostali chyba pod koniec sierpnia a potem terminy telefonicznych rezerwacji dla 1roku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2472 |
Przyczajenie
|
@Mikev3
Odnośnie akademików wszystko opisane jest całkiem dokładnie tutaj: http://adiss.sggw.pl/przyznawanie-mi...la-kandydatow/ Z tego co udało mi się poukładać w głowie, to w skrócie wygląda to tak: 1. Do 18 sierpnia trzeba złożyć podanie. 2. Na początku września dostaniemy informacje czy akademik został nam przyznany. 3. Po 10 września będzie można telefonicznie ustalać terminy i szczegóły odnośnie miejsca w akademiku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2473 |
Zadomowienie
|
Życzę cierpliwości przy rezerwacji telefonicznej
![]() |
#2474 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale np ja jestem po humanie i wiekszych problemow noe mam. Jedynie co, to trzeba regularnie chodzic na cwiczenia ![]() O wykladach nie mowie, bo jesli nie ma list, to mozna je sb darowac ![]() Jak cos, to smialo pytaj ![]() Cytat:
Aneta, ile my wisialysmy na tel? Pol dnia i z 50 wykonanych polaczen? ![]()
![]() |
![]() |
#2475 |
Przyczajenie
|
Dzięki info dosyć rozjaśniło mi sprawę mam jeszcze jedno pytanie w sprawie specjalizacji: na stronie pisze że Inżynieria Produkcji oraz Zarządzanie i Organizacja Produkcją która według was jest bardziej przyszłościowa? a co do przedmiotów to cieszę się że matematyczne boję się tylko czy dam radę na prawie, makroekonomii czy marketingu (taki ze mnie matematyk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#2477 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
A co do makro i mikroekonomii-nasza dotychczasowa prowadząca to wykładowca z powołania! Wymaga, ale ma również bardzo ludzkie podejście do studentów. Niestety, prawdopodobnie w przyszłym roku jej nie bd, bo jest już w dosyć zaawansowanej ciąż i czeka ją urlop macierzyński. A szkoda, bo ona akurat jest opiekunem naszego roku ![]() Co do najcięższego przedmiotu, podobno jest to technika cieplna. Podobno, bo ten przedmiot czeka mnie dopiero na 3 semestrze. Ale co semestr, to coś trudnego. W pierwszym jest to grafika, i wbrew pozorom- TI, na drugim natomiast mechanika i wytrzymałość materiałów oraz maszynoznawstwo. Ale jak widać po mnie- wszystko jest do ogarnięcia ![]() Specjalizacja? Myślę, że bardziej przyszłościowa jest inżynieria. Aczkolwiek zależy co chcesz później robić. Ja np chyba na zarządzanie się zdecyduje ![]()
“ Ona była z rodzaju tych, co w pierwszej chwili są bardzo twarde, ale miękną, kiedy się je podrapie pod brodą i powie, ze trochę się je lubi. Wtedy gotowe są zrobić dla Ciebie wszystko. ” Edytowane przez Marcioch_ Czas edycji: 2014-07-12 o 18:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2478 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2479 |
Zadomowienie
|
To jest takie jak by potwierdzenie że chcesz mieszkać w akademiku
![]() |
#2480 |
Raczkowanie
|
A są tu może nowe/nowi studentki/studenci biologii?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2481 |
Zadomowienie
|
Tak w ogóle to czemu wybrałaś biologię?
Ja lubiłam zawsze ale tylko niektóre rzeczy tak by chcieć się ich uczyć,przykładowo rośliny i ekologia były nudne chociaż dobrze mi szło. Lubisz niemal wszystko z tego? Co planujesz po tym? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2482 |
Raczkowanie
|
W I klasie gim. trafiłam na bardzo fajną panią od biologii. Mogę powiedzieć, że wręcz zakochałam się w tym przedmiocie
![]() ![]() ![]() A Ty, kikunga, czemu biotech.? Nie przeraża Cię matematyka i fizyka? (W sumie na biologii też to jest, ale na pewno w mniejszym stopniu niż na biotechu). ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Biotechnologia dlatego,że to połączenie biologii i techniki,matmy i fizyki nie jest aż tak dużo (pierwsze dwa lata na UW) ale ja je kocham także no. Miałam w liceum profli biol-chem z rozszerzoną fizyką dla której w zasadzie poszłam(rozmyślałam nad mat-fizem),biologię lubiłam od dziecka,już jako 8 latka miałam swój mikroskop ![]() Moja pierwsza miłość to mój T. druga biologia,trzecia chemia a czwarte to matma i fizyka ![]() Dla mnie nauka o człowieku jest najciekawsza właśnie,dlatego chcę iść na UW bo tam jedną ze specjalizacji jest biotechnologia medyczna ![]() Zwierzęta okej ale roślinki to mnie mocno nudzą :P nie mam ani jednej w domu. Plan mam taki by wyjechać po studiach do UK i tam pracować ![]() Tutaj biotechnolodzy pracują zwykle przy kontrolach żywności albo w ogóle nie w swoim zawodzie dlatego jeśli ktoś chce tu mieszkać i tak pracować to niech wybiera SGGW bo do tego przygotuje.Tu już każdy sam musi wybrać co woli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#2484 |
Przyczajenie
|
Jutro zawożę papiery na SGGW. Na szczęście nie było żadnych problemów żeby dostać się na Energię Odnawialną. Widziałam, że ktoś z was się tam wybierał i jestem ciekawa czy się dostał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2485 |
Zadomowienie
|
Eden
![]() |
#2486 |
Raczkowanie
|
Dobrze zrozumiałam i jeśli nigdy nie studiowałam, a studia w SGGW są moimi pierwszymi w życiu to wypełniam tylko punkt 1. w oświadczeniu, że mogę studiować bez opłat?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2488 |
Przyczajenie
|
Witam ;d
Korzystając z okazji, że sporo osób się teraz tu udziela, chciałbym się troszeczkę was podpytać ;p Uczę się w technikum, po wakacjach czeka mnie matura i cała reszta. Pomysł żeby studiować na SGGW wpadł mi do głowy z jakiś rok temu. Może za wcześnie żeby myśleć o studiach, ale tak już mam że wolę się wszystkiego wcześniej dowiedzieć żeby wiedzieć na czym stoję ;p I tak po głowie chodzą mi dwa kierunki: gastronomia i hotelarstwo oraz od niedawna ogrodnictwo. Pierwszy kierunek przyszedł instynktownie, bo w technikum jestem na profilu gastronomicznym. A ogrodnictwo to.. jakoś tak wyszło ;p I teraz pytanie do was: ktoś coś wie o tych kierunkach? jacyś znajomi je studiują? Byłbym wdzięczny a jakąkolwiek odpowiedź, bo im bliżej maturalnej klasy jestem, tym bardziej zaczynam panikować ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() _________________________ ________________ https://www.facebook.com/groups/1448487495414541/ - zapraszam wszystkich nowych studentów Technologii żywności i żywienia człowieka ♥
![]() |
![]() |
#2490 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie martw się. u nas na roku są ludzie, którzy nie mieszkają, atak często w ds bywają, że przy wchodzeniu już ich nawet portierzy nie zaczepiają xD
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.