|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Jak na tą chwilę jest na etapie, że już nie chce mieć dzieci, więc to nie czas na żadne rozmowy. Teraz musi się wypłakać i stanąć na nogi. Postaram się jej jakoś pomóc, ale nie wiem jak to zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a może popytaj u mam styczniowych 2012? (chyba średnio po roku się zmienia wózek kompaktowy?) albo w mamach bliźniaków. musi przecież być ktoś z Twojej okolicy, kto ma bliźniaki a po używkę w dobrej cenie warto i 100km pojechać ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Paula to jesteśmy DOKŁADNIE na tym samym etapie. U mnie tez 17t1d, czyli 5 miesiąc!
![]() Shilou bardzo mi przykro z powodu siostry... Co do wózka mam 2 kryteria: ma być lekki i łatwo sie składać. Jestem prawie zdecydowana na któryś z Baby Joggerow.
#2464 |
Zakorzenienie
|
Widuję u mnie w mieście mamy z bliźniakami ale mają takie wózki szerokie właśnie. Jeden nasz znajomy niby nie ma bliźniąt ale dwoje dzieci mu się urodziło w niedługim odstępie czasu i widziałam ich z takim wózkiem podwójnym - tylko nie jestem pewna czy to drugie nie było w jakiejś dostawce. Jak ich zobaczę kiedyś w mieście to zaczepię i zapytam.
#2465 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do usuwania zębów, ja miałam rwany, kiedy podejrzewałam tylko ciążę. Dentysta twierdził, że nie ma żadnych przeciwwskazań, dostałam też znieczulenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z tym watkiem blizniakow dobry pomysl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tobie też życzę tego przenoszenia gór, oby dobre samopoczucie nastąpiło jak najprędzej i trwało jak najdłużej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam też nadzieję, że przekonasz ją do wizyty u dobrego lekarza za jakiś czas. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja ciocia która właśnie ma to szczęście mieć bliźniaki x 2 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]() |
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
To pewnie zależy gdzie. U nas przez ostatni tydzień zwracałam właśnie uwagę we wszystkich sklepach, aptekach i innych miejscach jakie mają drzwi. I wyobraź sobie, że tylko w biedronce i lidlu taki wózek się w przejściu zmieści. U nas małe sklepiki są, nie ma galerii z szerokimi korytarzami, więc wózek musiałabym zostawiać na zewnątrz. No i przede wszystkim też problemem byłoby wejście z wózkiem takim szerokim do domu naszego, bo w drzwiach się ten szeroki nie zmieści, chyba, że w garażu bym parkowała
![]() Z tego co czytałam to też te wózki jeden za drugim mogą mieć szersze trochę te "koszyki" (to się gondola nazywa?) w których leżą dzieci i dzięki temu dłużej można dzieci w takim wózku wozić i nie jest im ciasno. Dzieci można ustawić jedno na przeciwko drugiego co tez może być zaletą (choć z drugiej strony jedno będzie musiało jechać tyłem). Jeszcze się będziemy zastanawiać ale ta opcja jeden za drugim na razie ma dla nas więcej plusów niż ta szeroka wersja wózka. Musze jeszcze o tym pogadać z innymi mamuśkami bliźniaków ![]()
#2471 |
Wtajemniczenie
|
Gosia gratulaje dla córki
Ja dziś srednio sie czuje, ciśnienie mam niskie |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zadomowienie
|
Myślę, że to Ci najbardziej pomoże! Widziałam że jest oddzielny wątek o mamusiach bliźniaków
![]()
#2474 |
Zakorzenienie
|
Widze ze rozmowa a wózkach a ja się zastanawiam nad tym wózkiem co jest fotelik samochodowy na stelażu wózka (nie wiem jak to się nazywa) jakos wizualnie mi spasował - co o tym myślicie ??
#2475 |
Wtajemniczenie
|
Wiekszosc wozkow ma teraz adaptery do nosidla albo wielu polskich producentow ma takie wozki 3w1.o to chodzi?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Widziałam parę razy takie coś http://www.google.pl/imgres?um=1&sa=...21&tx=64&ty=78 i mi się bardzo spodobało tylko nie wiem czy to jest odpowienie od maleńkości i czy się sprawdza w użytkowaniu. I zastanaawia mnie czy można kupić już taki gotowy taki zestaw czy musze kupować np,zestaw gondola + fotelik
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-07-22 o 15:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Jest jeszcze jedna sprawa...rodzimy w zimie ![]() ![]()
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
no w sumie też racja jakoś o porze roku nie pomyślałam...a co do spacerów to nie planuje chodzić nie wiadomo ile a na pewno nie 2h. A chodziło mi bardziej o komfort i lekkość takiego zestawu bo ja będę musiała na 2 piętro z wózkiem zasuwać...a wszystkie te głębokie wózki strasznie ciężkie są...
A jeszcze co do atestów to można kupić fotelik z atestami i tylko adaptery do ramy. Czyli ogólnie takie zestawy 3w1 też odradzacie ?
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-07-22 o 15:25 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak urodzi sie drugi nasz dzidziuś to Jaś, bedzie miał 14 miesiecy, także bez wózka odpada ![]() Także dołączam sie do mam bliźniaków z wózkowym problemem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Same zobaczycie z reszta,jak taki kilkudniowy maluch pieknie wyglada w fotelu ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
em ma co do fotelików to mam takie samo zdanie, dziecko nie może w nim długo leżec, 2h to max jak dla mnie
![]() Co do długich spacerów, to ja Jasia urodziłam na początku grudnia - od połowy grudnia chodziłam po 2-3 godzinne spacery a im starszy był, tym spacery coraz dłuższe ![]() ![]() ![]() Dziecko mi sie zahartowało, na razie nie miało nawet kataru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
Jakoś nie wyobrażam sobie 2h spacerów w zimie bo ja sama bardzo szybko marznę a na dworze na chłodzie nie lubie przebywać dłużej niż to konieczne :P Poza tym nie wyrobiłabym się pewnie z resztą obowiązków itp no ale to takie moje dzisiejsze gadanie a jak będzie to wyjdzie w praniu
![]() no i ja raczej bede 2x dziennie wychodzić z dzieckiem wtedy kiedy z psem na spacer wiec raczej będzie to częściej a krócej.
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-07-22 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lepiej sie czułam i dziecko lepiej spało. Uważam, że nie można tak dziecka w domu non stop przetrzymywać, bo świeże powietrze jest dla jego zdrowia ![]() Poza tym nie chciało mi sie tylko na 30-40 minut wychodzic na spacer...znosic i wnosic non stop wózek... nieeee ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wózków 3w1 aż tak bardzo nie doradzę, bo się nie zagłębiałam w ten temat. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
A my wróciliśmy,badania wyszły wszystkie prawidłowo,wyliczone wartości aberracji chromosomowych wskazują na niskie ryzyko wady
![]() ![]() Maleństwo się ciągle ruszało ale wyobrażcie sobie że całe badanie pupą do mamusi ![]() Byliśmy na zakupach kupiliśmy kocyk taki kremowy głaciutki lżejszy już do wózeczka na wiosne,śpiochy,pakiet skarpetek i 3xbody ![]() A i byliśmy w sklepie Bobo Wózki i wybraliśmy wózek zdecydowaliśmy się na ten model,jest idealny pięknie się składa w laseczke,ma pełną rączke która do składania się łamie,jest leciutki no i bardzo praktyczny http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=5897&<osCsid> A o to zdjęcie naszego uparciuszka ![]() Na 27 września mam połówkowe u tego samego lekarza.
ŻONA ![]() MAMA LENKI ![]() Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-07-22 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Kazdy robi takie dokladne badania? 3. To jest 3D? ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- pomylilam Cie z Perfuzja :P
![]() Edytowane przez Cicici Czas edycji: 2013-07-22 o 16:08 Powód: pomylka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Z tego co mi wiadomo to badania połówkowe są robione 18-23 tydz ![]()
![]() |
#2490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajny wózek wybraliście, chociaż dla mnie te kółeczka za malutkie-chyba po moim osiedlu by się nie sprawdziły (osiedle domków-co domostwo, to kostka inna lub chodnik, często też trzeba wędrować po ulicy i co chwilę krawężniki). Ja to nie potrafię podjąć tak szybko decyzji-muszę najpierw poczytać, zapoznać się z opiniami, pomacać ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.