Operacje nosa - zbiorczy! cz.2 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-31, 21:07   #2461
KarolinkaB2
Raczkowanie

Dot.: Operacje nosa - zbiorczy! cz.2

Cytat:
Napisane przez dr Madzia Pokaż wiadomość
Najgorsze w tych poprawkach jest to że czesto lekarze nie chcą sie ich podjąć bo jest zastrzeżenie w umowie że to jest subiektywna ocena pacjenta czy nos mu się podoba czy nie. Poza tym 'drobna asymetria' też jest czymś 'normalnym'. Ja mialam nos operowany 17-go lipca i widze że nie jest najlepiej ale liczę na to że garb sie jeszcze 'wchłonie'. Nie sądzę żeby moj chirurg z otwartymi ramionami mnie przyjął na poprawkę gdy się do niego zgłoszę. Karolinka, a czy Twój chirurg przyznał już, że trzeba poprawić?
Tak, doktor od razu sam stwierdził, że musi to być poprawione. Bałam się właśnie, że będzie tak jak piszesz, ale byłam pozytywnie zaskoczona.
Wiesz z mojej strony to nie jest jakieś tam widzi mi się, defekt jest zauważalny przez wszystkich. Każdy kto wiedział o mojej operacji zwracał mi na to uwagę.
A jeśli chodzi o garbek, to w moim przypadku na początku nos był idealnie prosty, później jak opuchlizna się zwiększyła to wiadomo garbek lekki się pojawił. W tej chwili ja go jeszcze oczywiście widzę, ale wszyscy w koło mówią że jestem stuknięta, bo nos jest idealnie prosty hi hi
Jakieś nierówności wyczuwam palcem, ale chyba to faktycznie jest dla innych niezauważalne.
Ty jesteś niecałe dwa miesiące po operacji, więc chyba na twoim miejscu jeszcze tym garbkiem bym się nie przejmowała. Nos jest jeszcze na pewno opuchnięty.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
Zaczynam panikować :p

« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »
Mam nadzieję że nie przeze mnie? Że nie wystraszyłam cię tą moją poprawką?
Kilka dni przed operacją są naprawdę stresujące, ja na dwa dni przed, przez cały czas chodziłam i płakałam. Trzeba to przetrwać. W dniu operacji już byłam totalnie wyluzowana i się nie denerwowałam w ogóle. Operację i czas po operacji wspominam dobrze. Później stwierdziłam, że bez sensu, że zupełnie nie potrzebnie się denerwowałam.
Idziesz do naprawdę dobrego specjalisty. Ja pomimo tego, że mam poprawkę nie mam żadnego żalu do doktora o to, że jest nie tak jak być powinno. Wiem, że zrobił wszystko jak najlepiej i nie dało się tego defektu wcześniej przewidzieć.
W tym dniu co ja operowanych było kilka dziewczyn, w tym samym dniu co ja wszystkie miały ściągane gips. Widziałam noski przed i po operacji i muszę ci powiedzieć, że doktor Skupin robi naprawdę bardzo ładne, naturalne te nosy.
KarolinkaB2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 21:52   #2462
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinkaB2 Pokaż wiadomość
Tak, doktor od razu sam stwierdził, że musi to być poprawione. Bałam się właśnie, że będzie tak jak piszesz, ale byłam pozytywnie zaskoczona.
Wiesz z mojej strony to nie jest jakieś tam widzi mi się, defekt jest zauważalny przez wszystkich. Każdy kto wiedział o mojej operacji zwracał mi na to uwagę.
A jeśli chodzi o garbek, to w moim przypadku na początku nos był idealnie prosty, później jak opuchlizna się zwiększyła to wiadomo garbek lekki się pojawił. W tej chwili ja go jeszcze oczywiście widzę, ale wszyscy w koło mówią że jestem stuknięta, bo nos jest idealnie prosty hi hi
Jakieś nierówności wyczuwam palcem, ale chyba to faktycznie jest dla innych niezauważalne.
Ty jesteś niecałe dwa miesiące po operacji, więc chyba na twoim miejscu jeszcze tym garbkiem bym się nie przejmowała. Nos jest jeszcze na pewno opuchnięty.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Mam nadzieję że nie przeze mnie? Że nie wystraszyłam cię tą moją poprawką?
Kilka dni przed operacją są naprawdę stresujące, ja na dwa dni przed, przez cały czas chodziłam i płakałam. Trzeba to przetrwać. W dniu operacji już byłam totalnie wyluzowana i się nie denerwowałam w ogóle. Operację i czas po operacji wspominam dobrze. Później stwierdziłam, że bez sensu, że zupełnie nie potrzebnie się denerwowałam.
Idziesz do naprawdę dobrego specjalisty. Ja pomimo tego, że mam poprawkę nie mam żadnego żalu do doktora o to, że jest nie tak jak być powinno. Wiem, że zrobił wszystko jak najlepiej i nie dało się tego defektu wcześniej przewidzieć.
W tym dniu co ja operowanych było kilka dziewczyn, w tym samym dniu co ja wszystkie miały ściągane gips. Widziałam noski przed i po operacji i muszę ci powiedzieć, że doktor Skupin robi naprawdę bardzo ładne, naturalne te nosy.
Nie, raczej ogólnie :P chyba boję się usypiania i tego wszystkiego co mnie czeka "po" czyli dbania o nos, bólu itd.

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 22:22   #2463
201701051230
Konto usunięte

Cytat:
Nie, raczej ogólnie :P chyba boję się usypiania i tego wszystkiego co mnie czeka "po" czyli dbania o nos, bólu itd.

Bolu sie nie bój . Nie ma go . Usypianie jest spoko . Nawet przyjemne . Dbanie i nos tez spoko . Najważniejsze by efekt był jaki chcesz tak naprawdę .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201701051230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 22:28   #2464
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktoria76 Pokaż wiadomość
Bolu sie nie bój . Nie ma go . Usypianie jest spoko . Nawet przyjemne . Dbanie i nos tez spoko . Najważniejsze by efekt był jaki chcesz tak naprawdę .

A wybudzanie jest straszne?
Ja jestem "brzydliwa" boję się, że te wszystkie rzeczy które będą się ze mną działy po operacji dadzą mi w kość. Typu jakieś szwy, krew, bo ogólnie chyba mam wizję jakiejś masakry wizualnej, że będę wyglądała jakoś strasznie, dopóki się wszystko nie zagoi

« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »

Stary 2014-09-01, 09:52   #2465
201701051230
Konto usunięte

Cytat:
A wybudzanie jest straszne?
Ja jestem "brzydliwa" boję się, że te wszystkie rzeczy które będą się ze mną działy po operacji dadzą mi w kość. Typu jakieś szwy, krew, bo ogólnie chyba mam wizję jakiejś masakry wizualnej, że będę wyglądała jakoś strasznie, dopóki się wszystko nie zagoi

Pierwsza godzina jest nieprzyjemna potem luzik . Dasz rade . Cycki to horror nos luzik

Stary 2014-09-01, 12:38   #2466
togetherforever
BAN stały

serio, że biust taki horror? Ja myślałam, że znacznie gorzej będzie z nosem, no to mnie zaskoczyłas
togetherforever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 12:52   #2467
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez togetherforever Pokaż wiadomość
serio, że biust taki horror? Ja myślałam, że znacznie gorzej będzie z nosem, no to mnie zaskoczyłas

Nos jest trudniejsza operacja ale biust bardziej bolesna
Stary 2014-09-01, 14:58   #2468
201701051230
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez togetherforever Pokaż wiadomość

Biust to hardcore nos soft hihi

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
Nos jest trudniejsza operacja ale biust bardziej bolesna

Nosa nie przewidzisz, kwestia ręki i szczęścia .

Stary 2014-09-01, 20:57   #2469
Angel_00
Zakorzenienie

Dot.: Operacja plastyczna nosa

Zawsze to jakieś pocieszenie bo biustu nie planuję :p

Stary 2014-09-01, 21:37   #2470
telimena878
Raczkowanie

ide na druga konsultacje do lekarza do którego nie miałam? zaufania już byłam umówiona do Poznania do dr.Koźlan i zrezygnowałam po tym jak przypadkiem w necie znalazłam zdjęcia dziewczyny (która wg mni ma idealny nos) jak sie później okazało -robiła go u Świątkiewicza... więc mam zamiar (za przyzwoleniem) koleżanki pokazać mu jej zdjęcia i powiedzieć "chce taki sam uda się?" ...konsultacja 10 werzesnia juz się nie mogę doczekać!!! mam nadzieję ze operacja będzie jeszcze w tym roku

ps.a cycki nie zając nie uciekną wkońcu od 10 lat marudze na nos!!
telimena878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 07:41   #2471
butterfly34
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki, dawno nikt nie robił wyliczanki, nie wiem czy nie pomyliłam się w obliczeniach(jakby co to skorygujcie). Tak czy siak dziś pod nóż idzie weteranka? Jeśli nic się nie zmieniło to trzymamy za Ciebie kciuki!!!!!!!
Wyliczanka na dziś:

weteranka16- 02.09 - 0 dni - dr Stępniewski
angel_00 - 15.09 - 13 dni - dr Skupin
butterfly34- 20.10 - 48 dni - dr Pastucha
angy - 29.10 - 57 dni - dr Skupin
alaalaalaala - 29.10 - 57 dni - dr Skupin
butterfly34 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-02, 08:55   #2472
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly34 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki, dawno nikt nie robił wyliczanki, nie wiem czy nie pomyliłam się w obliczeniach(jakby co to skorygujcie). Tak czy siak dziś pod nóż idzie weteranka? Jeśli nic się nie zmieniło to trzymamy za Ciebie kciuki!!!!!!!
Wyliczanka na dziś:

A Ja się cieszyłam, że nie ma wyliczanki :p bo mnie przeraża.

Stary 2014-09-02, 10:10   #2473
butterfly34
Raczkowanie

Cytat:
A Ja się cieszyłam, że nie ma wyliczanki :p bo mnie przeraża.

No Angel, już coraz bliżej......ja jeszcze mam trochę czasu i już zaczynam panikować, nie wiem co to będzie na tydzień-dwa przed operacją!!!!!
Stary 2014-09-02, 10:41   #2474
201701051230
Konto usunięte

Hejka
Ja juz zdecydowałam . Zrobie korektę . Niestety ten nos jest za duzy . Czubek kartofel i tak nie moze byc
Jest lepiej ale czubek do dupy .
Zreszta od jednej z forumowiczom własnie usłyszałam ze ma teraz taki nos jak ja : kartofel i duze dziurki , a chce miec malutki wiec to na pewno nie jest tylko moje subiektywne zdanie . Jestem juz umówiona na konsultacje w listopadzie . Wtedy minie ponad pol roku od oper nosa . Zobaczę czy chirurg bedzie w stanie zrobic to o co mi chodzi . Czubek jest beeee i nie to

Stary 2014-09-02, 10:45   #2475
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
No Angel, już coraz bliżej......ja jeszcze mam trochę czasu i już zaczynam panikować, nie wiem co to będzie na tydzień-dwa przed operacją!!!!!
No to wiedz, że jest różnie
Raz luzik, raz mam ochotę płakać.

Stary 2014-09-02, 13:18   #2476
call me baby
Rozeznanie

Cytat:
Hejka
Ja juz zdecydowałam . Zrobie korektę . Niestety ten nos jest za duzy . Czubek kartofel i tak nie moze byc
Jest lepiej ale czubek do dupy .
Zreszta od jednej z forumowiczom własnie usłyszałam ze ma teraz taki nos jak ja : kartofel i duze dziurki , a chce miec malutki wiec to na pewno nie jest tylko moje subiektywne zdanie . Jestem juz umówiona na konsultacje w listopadzie . Wtedy minie ponad pol roku od oper nosa . Zobaczę czy chirurg bedzie w stanie zrobic to o co mi chodzi . Czubek jest beeee i nie to

Kochana a bedziesz robic u tego samego lekarza czy juz tylko inny wchodzi w gre? Zdaniem innych sie nie przejmuj - jesli Tobie sie naprwade nie podoba to go zmien, swoja droga nie wiem o kogo chodzi ale wypowiedz tej osoby bardzo nie na miejscu...❤️

16.05.2013 Doktor A.B ,implanty nagor 520 ml, anatomiczne, wawa
18.09 trzecie usta , prawie 1 ml
call me baby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 15:19   #2477
201701051230
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez call me baby Pokaż wiadomość
Kochana a bedziesz robic u tego samego lekarza czy juz tylko inny wchodzi w gre? Zdaniem innych sie nie przejmuj - jesli Tobie sie naprwade nie podoba to go zmien, swoja droga nie wiem o kogo chodzi ale wypowiedz tej osoby bardzo nie na miejscu...❤️

Chodzi o Fankam i jej sie zdarzają takie wypowiedzi . Napisała do mnie ze chce sobie zrobic oper nosa bo teraz przed oper ma taki nos jak ja po oper , czyli czubek kartofel i wlk dziurki . A ona chce malutki . Wiec sama rozumiesz co czuje . Jeszcze powiedziała ze strzelam focha i jestem przewrażliwiona . Gdzie sama ma pieknie zrobione cycki a chce władować dwa razy wieksze czemu kazdy sie dziwi .... I to jest ok a mi wali takie cos miedzy oczy hehe
Co do mojego nosa od początku jak wiecie byłam niezadowolona . I nawet jezeli sie wchłonie to skóra sie nie zapadnie . Czubek jest z☠☠☠any i tyle .
Oczywiście bede robic u innego . Temu nie ufam . Szkoda tylko ze to na dwa razy . Nie stać mnie na to finansowo . Jeszcze piersi i nosa nie spłaciłam wiec nie wiem jak to zrobie

Stary 2014-09-02, 15:51   #2478
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o Fankam i jej sie zdarzają takie wypowiedzi . Napisała do mnie ze chce sobie zrobic oper nosa bo teraz przed oper ma taki nos jak ja po oper , czyli czubek kartofel i wlk dziurki . A ona chce malutki . Wiec sama rozumiesz co czuje . Jeszcze powiedziała ze strzelam focha i jestem przewrażliwiona . Gdzie sama ma pieknie zrobione cycki a chce władować dwa razy wieksze czemu kazdy sie dziwi .... I to jest ok a mi wali takie cos miedzy oczy hehe
Co do mojego nosa od początku jak wiecie byłam niezadowolona . I nawet jezeli sie wchłonie to skóra sie nie zapadnie . Czubek jest z☠☠☠any i tyle .
Oczywiście bede robic u innego . Temu nie ufam . Szkoda tylko ze to na dwa razy . Nie stać mnie na to finansowo . Jeszcze piersi i nosa nie spłaciłam wiec nie wiem jak to zrobie

A u kogo robiłaś? Jeśli przeoczyłam to przepraszam

Stary 2014-09-02, 16:07   #2479
201701051230
Konto usunięte

Cytat:
A u kogo robiłaś? Jeśli przeoczyłam to przepraszam

Włodzimierz Sidorowicz Wrocław

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 00:43   #2480
weteranka16
Rozeznanie

Cytat:
Wyliczanka na dziś:

Witajcie.Dawno tu nie zaglądałam,bo trochę mi się namieszało w zyciu.Zmieniłam pracę i miejsce zamieszkania,co przyczynilo się do odsunięcia w czasie(znowu) operacji.Kolejny termin mam zarezerwowany na połowę grudnia-mają do mnie jeszcze dzwonić z kliniki.
*nowy nos 16.12.2014 dr J.S Kobylniki
weteranka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 12:06   #2481
mirabels
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dr Madzia Pokaż wiadomość
Najgorsze w tych poprawkach jest to że czesto lekarze nie chcą sie ich podjąć bo jest zastrzeżenie w umowie że to jest subiektywna ocena pacjenta czy nos mu się podoba czy nie. Poza tym 'drobna asymetria' też jest czymś 'normalnym'. Ja mialam nos operowany 17-go lipca i widze że nie jest najlepiej ale liczę na to że garb sie jeszcze 'wchłonie'. Nie sądzę żeby moj chirurg z otwartymi ramionami mnie przyjął na poprawkę gdy się do niego zgłoszę. Karolinka, a czy Twój chirurg przyznał już, że trzeba poprawić?
Madzia, nie jesteś zadowolona z operacji? rozumiem, że został ci po niej jeszcze garbek, czy coś jeszcze Ci się nie podoba?
mirabels jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 07:25   #2482
201701051230
Konto usunięte

Operacje nosa - zbiorczy! cz.2

Witajcie
Niestety poki co okazuje sie ze moj wymarzony nos jest raczej nierealny do uzyskania
Poza tym Giedrojc doradził by pójść do tego ktory zrobił obecny . Ale jakos mu juz teraz nie ufam .
Do tego kazda następna poprawka zwiększa ryzyko powikłań dwukrotnie ze względu na zrosty itd.
Bardzo żałuje ze od razu dobrze nie trafiłam .
Teraz bede sie męczyć by znalezc kogoś kto sie podejmie j popracuje nad właściwa końcówka . Do tego z założeniem ze i tak nie mam co liczyć na to o co mi chodzi
Dziewczyny , wybierzecie dobrze chirurga .

Edytowane przez 201701051230
Czas edycji: 2014-09-04 o 07:29
Stary 2014-09-04, 08:26   #2483
angy
Zakorzenienie

Angel mogłabyś wstawić listę, co masz w swojej "wyprawce"?

BTW: trzymam kciuki

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 15:13   #2484
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Angel mogłabyś wstawić listę, co masz w swojej "wyprawce"?

BTW: trzymam kciuki
W sensie co biorę ze sobą?
nie mam jeszcze listy
takie dość oczywiste rzeczy tupu, ubrania: bieliznę, dwie piżamy, kosmetyki, telefon, ładowarka, wyniki badań, potwierdzenie dokonania przelewu, tabletki.

Edytowane przez Angel_00
Czas edycji: 2014-09-04 o 16:31
Stary 2014-09-04, 20:36   #2485
alaalaalaala
Raczkowanie

A ja jutro jadę na konsultację, 400 km, że też nie ma nikogo godnego zaufania bliżej....
alaalaalaala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:45   #2486
call me baby
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alaalaalaala Pokaż wiadomość
A ja jutro jadę na konsultację, 400 km, że też nie ma nikogo godnego zaufania bliżej....

A do kogo jedziesz?

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Witajcie
Niestety poki co okazuje sie ze moj wymarzony nos jest raczej nierealny do uzyskania
Poza tym Giedrojc doradził by pójść do tego ktory zrobił obecny . Ale jakos mu juz teraz nie ufam .
Do tego kazda następna poprawka zwiększa ryzyko powikłań dwukrotnie ze względu na zrosty itd.
Bardzo żałuje ze od razu dobrze nie trafiłam .
Teraz bede sie męczyć by znalezc kogoś kto sie podejmie j popracuje nad właściwa końcówka . Do tego z założeniem ze i tak nie mam co liczyć na to o co mi chodzi
Dziewczyny , wybierzecie dobrze chirurga .

Przykro mi kochana ze tak jest, przytulam mocno :-* a co na to Twoj doktor? Tzn czy rozmawialas z nim ze nos nie jest taki jak oczekiwalas? Ciezka sprawa z tymi nosami, z mojego cyckowego doktorka jestem bardzo zadowolona ale im dluzej zapoznaje sie z tematem nosow tym bardziej widze ze nos to duzo ciezsza sprawa niz cycki i mysle czy nie isc jednak do jednego z nosowych masterow czyli np giedrojcia.

16.05.2013 Doktor A.B ,implanty nagor 520 ml, anatomiczne, wawa
18.09 trzecie usta , prawie 1 ml
call me baby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:50   #2487
201701051230
Konto usunięte

Operacje nosa - zbiorczy! cz.2

Cytat:
A do kogo jedziesz?

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Przykro mi kochana ze tak jest, przytulam mocno :-* a co na to Twoj doktor? Tzn czy rozmawialas z nim ze nos nie jest taki jak oczekiwalas? Ciezka sprawa z tymi nosami, z mojego cyckowego doktorka jestem bardzo zadowolona ale im dluzej zapoznaje sie z tematem nosow tym bardziej widze ze nos to duzo ciezsza sprawa niz cycki i mysle czy nie isc jednak do jednego z nosowych masterow czyli np giedrojcia.

W listopadzie mam miec następna kontrole . Wtedy z nim pogadam . Jestem w kontakcie mailowym ze Skupinem i Giedrojcem i niestety co do poprawki nosa sa mocno na nie
Oczywiście jezeli sie upre i zapłacę to zrobią ale żaden nie chce nawet rozmawiac o efekcie czyli nadal nie wiem na czym stoję a poprawka dla samej poprawki to tez bez sensu .

Stary 2014-09-05, 07:31   #2488
butterfly34
Raczkowanie

Cytat:
A do kogo jedziesz?

Jeżeli masz stosunkowo blisko, to w ogóle się nie zastanawiaj, tylko jedź do Giedrojcia. Ja niestety mam 800km albo i więcej do Białegostoku, także u mnie nie wchodzi w grę taka podróż.
Jak by to było 300km do 400, to od razu bym do niego jechała.
Stary 2014-09-06, 09:22   #2489
alaalaalaala
Raczkowanie

Byłam wczoraj na konsultacji u dr. Skupina, 6 godzin w samochodzie w jedną stronę, ale było warto. Dr bardzo miły, rzeczowy, klinika piękna. Niestety już wiem, że efekt nie będzie tak jak się spodziewałam
alaalaalaala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 09:40   #2490
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alaalaalaala Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na konsultacji u dr. Skupina, 6 godzin w samochodzie w jedną stronę, ale było warto. Dr bardzo miły, rzeczowy, klinika piękna. Niestety już wiem, że efekt nie będzie tak jak się spodziewałam
Ja też wiem, że jestem ciężkim przypadkiem, ale mimo to zdecydowałam się na Pana doktora. już niedługo się okaże jakie będą efekty

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości